Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Ποτέ μου δεν κατάλαβα...
« Τελευταίο μήνυμα από Zanvalor στις Σήμερα στις 04:53:51 μμ »
Πρώτα να σε ευχαριστήσω που μου έμαθες τον Σιενφουέγος.  Τώρα πηγή έμπνευσης για τον Μάρτιν ήταν ο πόλεμος των ρόδων όπως είχε πεί και ο ίδιος, και γενικότερη η ερωπαική ιστορία κατα την επικράτηση της φεουδαρχίας. Και η ιστορία του high sparrow ήταν σύνηθες την εποχή αυτή, καθώς όταν ο λαός ήθελε να βελτιώσει τiς συνθήκες ζωής του και να επαναστατήσει το έκανε συνήθως μέσω της θρησκείας και δη, μέσω δημιουργίας αίρεσης, καθώς η επίσημη θρησκεία κάθε χώρας τασόταν σχεδόν πάντα με τηv καθεστηκυία τάξη. Επίσης οι μόνοι που είχαν εκπαίδευση και χρόνο/διάθεση για φιλοσοφία εκείνη την εποχή ήταν οι κληρικοί. Οχι οτι δεν υπήρχαν και εξεργέσεις χωρικών βέβαια χωρίς θρησκευτικό προσανατολισμό, όπως η εξέγερση των χωρικών στην Αγγλία. Τεσπα, μη σε ζαλήσω άλλο, απλώς να πώ οτι θα το ήθελα ο μάρτιν να έχει επηρεαστεί απο τη κούβα, όμως δεν τον κόβω να έχει τέτοιες ευαισθησίες ;).

ΥΓ: Επίσης για χαβαλέ σου προτείνω να δείς τη σειρά ντοκιμαντερ του BBC, Medieval Lives του Terry jones (απο monty python). Είναι πολύ κατατοπιστικά για μια πρωτη επαφή με τη ζωή της εποχής.
2
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Ποτέ μου δεν κατάλαβα...
« Τελευταίο μήνυμα από OlgaMarkatou στις Σήμερα στις 10:43:30 πμ »
Υπέροχες απαντήσεις και από τους 2! Σας ευχαριστώ! Μένει τώρα βέβαια να δούμε αν όντως γίνανε έτσι τα πράγματα σχετικά με την απαγωγή της Λυάννα. Στη σειρά τουλάχιστον δείξανε πως παντρευτήκανε μπροστά σε ένα γουέιργουντ, άρα ήταν νόμιμος ο γάμος τους.

Θα πω πως επισκέφτηκα πρόσφατα την Κούβα και διαβάζοντας στο Μουσείο της Επανάστασης την ιστορία των 3 ηγετών της: Σιενφουέγος, Τσε κα Κάστρο, βρήκα αρκετούς παραλληλισμούς με την Επανάσταση του Ρόμπερτ. Ισως ο Μάρτιν άντλησε και απο εκει κάποια έμπνευση.
3
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« Τελευταίο μήνυμα από Αλυσάννη Ταργκ στις Σήμερα στις 10:21:34 πμ »
Σπόιλερ για το πρώτο επεισόδιο:

Spoiler for Hiden:
Ο Τύριον και ο Βάρυς ταξιδεύουν με κάρο. Αστειεύονται περί αρχ*****.

Ο Τζον και ο Μπραν επανενόνονται. Ο Τζον λέει «ουάου, μεγάλωσες, είσαι άνδρας τώρα».

Η Σάνσα δεν είναι χαρούμενη με την Ντάνυ. Η Ντάνυ παρατηρεί ότι η Σάνσα είναι λίγο αμφίβολη με την παρουσία της. Αρχίζει κουβέντα, «Ο
Βορράς είναι όμορφος», «Είσαι όμορφη».

Μεγάλη Σύναξη των Βορείων. Ο Τζον στη μέση με τη Σάνσα και την Ντάνυ εκατέρωθεν. Η Ντάνυ παρουσιάζεται.

Συζήτηση για την κατάσταση του στρατού. Ο νεαρός Τζον Άμπερ [μάλλον ο Νεντ, ο Τζον είναι νεκρός] είναι εκεί. Ο Τζον σκέφτεται να στείλει κοράκια για να μάθουν όλοι ότι το Τοίχος έπεσε και εκείνος έχει δράκο.

Η Αρχόντισσα Μόρμοντ λέει ότι τον ονόμασε Βασιλιά του Βορρά και είναι δουλειά του να τον κυβερνά. Όχι της Ντάνυ. Ο Τζον βάζει έμφαση στη σημασία των συμμάχων και πώς δεν μπορούν να νικήσουν το Μεγάλο Πόλεμο χωρίς την Ντάνυ.

Ο Τύριον λέει σπουδαία πράγματα για τον Τζον και λέει σ' όλους ότι η αδερφή του υποσχέθηκε να στείλει στρατό. Είναι σίγουρος ότι ο στρατός των Λάννιστερ έρχεται.

Ο Βορράς εξοργίζεται επειδή δεν πιστεύουν ότι στρατός των Λάννιστερ έρχεται βόρεια. Ξανά, ο Τζον τους λέει για τη σημασία των συμμάχων.

Η Σάνσα είναι σκεπτική για το στρατό των Λάννιστερ και μιλάει με τον Τύριον. Τον ρωτάει αν πραγματικά πιστεύει ότι η Σέρσεϊ θα τους βοηθήσει. Ο Τύριον εγγυάται για την αδερφή του και λέει ότι θα βοηθήσουν.

Συναισθηματικά φορτισμένη επανένωση Τζον και Άρυα. Αγκαλιάζονται και μιλάνε για όπλα. Γαμψώνυχο και Βελόνα. Ο Τζον ζητάει από την Άρυα να βοηθήσει ώστε να φιλιώσουν η Σάνσα και η Ντάνυ.

Κινγκς Λάντινγκ. Η Σέρσεϊ ξέρει ότι το Τοίχος έπεσε και χαίρεται για αυτό. Ο Έουρον και ο Χρυσός Λόχος φτάνουν. Ο Στρίκλαντ παρουσιάζεται, 20.000 άνδρες και 2.000 ιππότες. Αλλά όχι ελέφαντες, και η Σέρσεϊ εξοργίζεται.

Ο Έουρον παίρνει την 'ανταμοιβή' του και κοιμάται με τη Σέρσεϊ. Η Σέρσεϊ αναφέρει ξανά την έλλειψη ελεφάντων.

Ο Θήον σώζει τη Γιάρα. Ο Θήον τη ρωτάει αν θα τον αφήσει να πάει στο Βορρά να βοηθήσει τους Σταρκ. Δέχεται, και ο Θήον πάει βόρεια με κάποιους άνδρες. Θα είναι στη Μάχη του Γουίντερφελ.

Πίσω στο Γουίντερφελ. Όργανωση στρατού. Τύριον, Βάρυς και Ντέιβος ξέρουν για το ρομάντζο.

Οι Ντοθράκι ενημερώνουν την Νταινέρυς για το τι κάνουν οι δράκοι.

Σκηνή Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο Σας. Η Ντάνυ ανεβαίνει στον Ντρόγκον και λέει στον Τζον να ανέβει στο Ραίγκαλ. Ο Τζον σοκάρεται, αλλά καβαλάει. Μετά την πτήση μοιράζονται παθιασμένο φιλί.

Η Άρυα και ο Τζέντρυ συναντιούνται στο οπλοστάσιο. Φτιάχνει όπλο για την Άρυα, ένα με μακρύτερη λεπίδα. Σφυρηλατεί το στιλέτο από βαλυριανό ατσάλι. Ο Τζέντρυ αποκαλεί την Άρυα αρχόντισσα, υπάρχει σεξουαλική ένταση.

Άρυα και Κυνηγόσκυλο. Το Κυνηγόσκυλο θυμίζει στην Άρυα ότι τον άφησε να πεθάνει και δεν του έδειξε έλεος.

Ο Τζον και η Σάνσα τσακώνονται. Η Σάνσα υπενθυμίζει στον Τζον ότι είναι βασιλιάς. Ο Τζον μιλάει για συμμάχους κλπ... η Σάνσα ρωτά τον Τζον αν γονάτισε για το Βορρά, ή για την αγάπη.

Η Ντάνυ και ο Τάρλυ συναντιούνται. Ο Τζόρα τους συστήνει. Η Ντάνυ λέει στο Σαμ ότι έκαψε τον πατέρα του επειδή δεν υποτάχθηκε. Ο Σαμ είναι λίγο αναστατωμένος, αλλά ποτέ δεν τον συμπάθησε οπότε υπάρχει λίγη αντίδραση. Η Ντάνυ του λέει ότι έκαψε και τον Ντίκον. Είναι πολύ πιο αναστατωμένος, αλλά είναι τόσο τίμιος που λέει ότι καταλαβαίνει και την ευχαριστεί που του το είπε.

Φεύγει με δακρυσμένα μάτια και πάει στον Μπραν. Είναι ώρα να πουν στον Τζον την αλήθεια. Ο Μπραν λέει στο Σαμ να το κάνει.

Ο Σαμ πηγαίνει κάτω στις κρύπτες. Ο Τζον τον ρωτάει τι συμβαίνει, και ο Σαμ του λέει τι συνέβη με τον πατέρα και τον αδερφό του. Ο Τζον εκπλήσσεται γιατί δεν ήξερε.

Ο Σαμ λέει ότι ίσως η Ντάνυ αφήνει να πράγματα να βγουν λίγο εκτός ελέγχου. Ο Τζον λέει ότι γονάτισε και ότι η Ντάνυ είναι Βασίλισσα και επικεφαλής τώρα.

Ο Σαμ λέει ότι η Ντάνυ δεν πρέπει να είναι βασίλισσα. Εσύ θα έπρεπε να είσαι βασιλιάς. Είναι ο κληρονόμος. Έχει κάποιες αποκαλύψεις για τον Τζον. Η μητέρα σου είναι η Λυάννα Σταρκ. Ο πατέρας σου δεν είναι ο Νεντ. Ο πατέρας σου είναι ο Ραίγκαρ. Το όνομά σου είναι Αίγκον.

Ο Τζον σοκάρεται. Λέει ότι ο Νεντ ήταν ο πιο έντιμος άνδρας. Πώς θα μποορύσε να πει ψέματα.

Ο Σαμ λέει ότι ο Βασιλιάς Ρόμπερτ θα τον σκότωνε.

Ο Τζον τα επεξεργάζεται όλα αυτά και τελειώνει εδώ.

Μαύρο Κάστρο. Μπέρικ, Τόρμουντ και ο Εντι καταφθάνουν. Ενημερώνουν ότι το Τοίχος έπεσε.

Ο Βασιλιάς της Νύχτας άφησε ένα μήνυμα. Λευκός Οδοιπόρος, ιερογλυφικού τύπου σημάδια εμφανίζονται στο Τοίχος.

Το επεισόδιο τελειώνει με τον Βασιλιά της Νύχτας να επιτίθεται στο Μαύρο Κάστρο.
4
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« Τελευταίο μήνυμα από nirne στις Σήμερα στις 08:01:40 πμ »

Η επίσημη αφίσα του όγδοου κύκλου:

5
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Ποτέ μου δεν κατάλαβα...
« Τελευταίο μήνυμα από Αλυσάννη Ταργκ στις Χθες στις 10:26:09 μμ »
Ω, μεγάλο θέμα άρχισες...

Ας αρχίσουμε από την αρχή. Ο Αίρυς δεν ήταν ο πρώτος τρελός Ταργκάρυεν ή γενικά βασιλιάς, αλλά το είχε παρατραβήξει σε εκείνο το σημείο. Χρόνια. Άλλοι τρελοί βασιλείς είχαν κυβερνήσει έξι (Μαίγκορ) ή δέκα (Μπαίλορ) χρόνια. Ο Αίρυς Β΄ κυβέρνησε είκοσι δύο. Μετά μέλιστα από το Ντάσκεντεϊλ, τα έχασε τελείως. Έκαιγε κόσμο ζωντανό. Ήταν αναγκαία η καθαίρεσή του. Και αυτή δεν ήταν σκέψη μερικών μόνο αρχόντων - ο ίδιος ο Πρίγκιπας Ραίγκαρ φαινόταν να συμμερίζεται τέτοιες σκέψεις.

Παράθεση
Αν δώσουμε βάση σε αυτή την ιστορία, ήταν ο Πρίγκιπας Ραίγκαρ που προέτρεψε τον Άρχοντα Γουέντ να διοργανώσει το τουρνουά [...] σκοπός ήταν να συγκεντρώσει [...] τους μεγάλους άρχοντες του βασιλείου και να συγκαλέσει ένα ανεπίσημο Μεγάλο Συμβούλιο, ώστε να συζητήσουν τρόπους και μέσα να αντιμετωπίσουν την παραφροσύνη του πατέρα του, Βασιλιά Αίρυς Β΄, πιθανότατα [...] αναγκάζοντας το Αίρυς να παραιτηθεί από το θρόνο.

Αυτό ήταν κάτι που είχε μυριστεί ο Αίρυς, πριν από το Χάρρενχαλ, διότι μετά από το Ντάσκεντεϊλ...

Παράθεση
Ο Πρίγκιπας Ραίγκαρ, ήταν πεπεισμένος [ο Αίρυς Β΄], είχε συνωμοτήσει με τον Τάιγουιν Λάννιστερ να τον σκοτώσουν στο Ντάσκεντεϊλ. Είχαν σχεδιάσει να κάνουν έφοδο στα τείχη της πόλης ώστε να τον σκοτώσει ο Άρχοντας Ντάρκλυν, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να ανέβει στο Σιδερένιο Θρόνο ο Ραίγκαρ και να παντρευτεί την κόρη του Άρχοντα Ταίγουιν.

Αλλά και στο Χάρρενχαλ επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του:

Παράθεση
...οι κόλακες άρχοντες που ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από το βασιλιά εξέλαβαν την πράξη του [τη στέψη της Λυάννα] ως ακόμα μία απόδειξη της δολιότητάς του. [...] Η στέψη του κοριτσιού των Σταρκ [...] θα μπορούσε να έχει ως μοναδικό σκοπό την εύνοια και τη συνδρομή του Γουίντερφελ [...]

Φαίνεται λοιπόν πως ο Ραίγκαρ και αρκετοί άρχοντες του βασιλείου (σύμφωνα με θεωρίες, τουλάχιστον οι Τάλλυ, Άρρυν, Σταρκ και Λάννιστερ) σκόπευαν να καθαιρέσουν τον Αίρυς και να βάλουν το Ραίγκαρ στη θέση του.

Αλλά εκεί το σχέδιο πήγε εντελώς στραβά. Η κόρη του Γουίντερφελ, Λυάννα Σταρκ, μνηστή του Ρόμπερτ Μπαράθηον, εξαφανίστηκε και κάπως όλοι ήξεραν ότι ο Ραίγκαρ ήταν πίσω από αυτό. Για τους Ταργκάρυεν, από την Παλαιά Βαλύρια, μισοί θεοί ανάμεσα σε κοινούς θνητούς, λεγόταν πως

Παράθεση
Σαν τους δράκους τους, οι Ταργκάρυεν υπάκουαν ούτε σε θεούς ούτε σε ανθρώπους.

Όμως όλα έχουν τα όριά τους. Οι βασιλείς έχουν εξουσία, αλλά όχι και την εξουσία να αρπάζουν παρθένες παρά τη θέληση των πατέρων τους, επειδή έτσι απλά μπορούσαν. Ξαφνικά, ο όμορφος, τίμιος Ραίγκαρ, το μέλλον του βασιλείου, εκφράζει την ίδια αλαζονεία και απληστία που είχαν οι χειρότεροι Ταργκάρυεν, αυτό που οι άρχοντες δεν θα ανέχονταν ποτέ. Οι Ταργκάρυεν, τελικά, δεν ήταν θεοί. Δεν είχαν καν δράκους πλέον. Γιατί να ανέχονται τέτοια παράβαση των κανόνων;

Και ενώ τα πράγματα ήταν ήδη κακά, ήρθε ο θάνατος του Ρίκαρντ και του Μπράντον και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Αίρυς τους σκότωσε χωρίς δίκαιη δίκη, τους βασάνισε. Η φεουδαρχία στηρίζεται, λιανά, στην υποταγή σε έναν ανώτερο ηγεμόνα με αντάλλαγμα την προστασία. Ο Αίρυς τώρα, όπως και ο Ραίγκαρ πιο πριν με την αρπαγή της Λυάννα, έσπασε το βασικότερο θεσμό του συστήματος εξουσίας του Γουέστερος. Όλοι οι άρχοντες είπαν τότε, πιο το νόημα να ανεχτούμε αυτούς τους ηγέτες τη στιγμή που δεν μας προσφέρουν το βασικό, την ασφάλεια; Γιατί αν δέχονταν αδιαμαρτύρητα την απαγωγή της Λυάννα και το φόνο των Σταρκ, τότε δέχονταν ότι οι Ταργκάρυεν ήταν όντως θεοί, ότι ήταν όντως υπεράνω κριτικής και όλων, και ότι μπορούσαν να πράξουν ό,τι θέλουν χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Το ότι πλέον ο Ραίγκαρ και οι απόγονοί του θα είχαν το δικαίωμα να βιάζουν τις γυναίκες και να δολοφονούν τους άνδρες.

Γι' αυτό επαναστάτησαν οι άρχοντες του Γουέστερος. Γιατί το σύστημα είχε παραγίνει άδικο, γιατί οι Ταργκάρυεν όδευαν προς δικτατορία, γιατί δεν γίνεται να δίνεις και να μην παίρνεις. Ο Αίρυς είχε αποδειχτεί ανίκανος και επικίνδυνος, και ο Ραίγκαρ έδειξε ότι σκόπευε να ακολουθήσει την κληρονομία του οίκου του. Οι Σταρκ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


6
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Ποτέ μου δεν κατάλαβα...
« Τελευταίο μήνυμα από Zanvalor στις Χθες στις 04:50:37 μμ »
Να σου απαντήσω απο τη μεριά κάποιου που έχει δεί μόνο τη σειρά και δεν έχει διαβάσει τα βιβλία. 1ον) μιλάμε για ένα φεουδαρχικό κόσμο, που όπως και στη πραγματικότητα ο μόνος τρόπος για να αυξήσεις τον πλούτο σου (αν είχες κάποιο τίτλο δηλ. διαφορετικά δεν είχες και πλούτο) ήταν μέσω αύξησης των γαιών που είχες στην άμεση κατοχή σου. Οπότε ο πόλεμος, με τη μορφή πλιάτσικου ή επεκτατικού πολέμου, μεταξύ φαίουδων ήταν κάτι συνηθισμένο. 2ον)Τώρα αν συνδυάσεις αυτό με τη φιλοδοξία του κάθε ανθρώπου (game of thrones, remember? ;) )  καθώς και οτι οι ταργκ. χάνανε σταδιακά δύναμη απο τότε που είχαν χάσει και τους δράκους, σε συνδυασμό με οτι βρέθηκε ένας ημίτρελος βασιλιάς, που σημαίνει οτι έπερνε λανθασμένες αποφάσεις και είχε μικρότερη δύναμη, καθώς και οτι έκαψε ζωντανούς κάποιους ισχυρους ευγενείς, είναι και ιστοριούλα οπότε "δικαιολογείτε" ο Robert να κάνει επανάσταση για τη γυναίκα που αγαπάει, έ, ήταν αναμενόμενο οτι θαν γινόταν μπάχαλο.
7
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Ποτέ μου δεν κατάλαβα...
« Τελευταίο μήνυμα από OlgaMarkatou στις Χθες στις 12:48:53 μμ »
... γιατί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ξεκίνησε η Επανάσταση του Ρομπ. Μπομπ και των άλλων μεγάλων Οίκων έναντια στους Ταργκ. Η απαγωγή της Λυάννα ήταν νομίζω η αφορμή, κάτι σαν την περίπτωση της ωραίας Ελένης στον Τρωικό πόλεμο. Για την Επανάσταση του Ρομπ όμως ποιά ήταν τα πραγματίκα αίτια; Η τρέλα του Αέρυς; Δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ένας ημίτρελος Ταργκάρυεν καθόταν στο θρόνο και ειδικά αν αναλογιστούμε ότι υπήρχε ο πολλά υποσχόμενος πρίγκηπας Ραέγκαρ στο προσκήνιο. Θα μπορούσαν απλά να περιμένουν να τα κακαρώσει ο Αέρυς ή να κάνουν μια βελούδινη επανάσταση/πραξικοπημα για την απομακρυνσή του. Μέσα σε όλα, ας λάβουμε υπόψην τον Ρομπ. Μπομπ που στα 20 του το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να κυνηγά, να πινει και να πηδάει. Ήταν αρραβωνιασμένος με την αδερφή του καλυτερού του φίλου και από ότι κατάλαβα περνούσε ζωή χαρισάμενη πριν του ρθει ξαφνικά η επιφοίτηση για την επανάσταση. Άρα τι; Βαρέθηκε ο απλός κόσμος τους Ταργκ επειδή επί χρόνια δεν είχαν δράκους; Επειδή ο Αέρυς έκαψε τους 2 Σταρκ (Ρίκαρντ και Μπράντον) ήταν αυτός λόγος για καθαίρεση των Τάργκ; Πόσοι βασιλιάδες κάναν και κάνουν ό,τι τους καπνίσει και δεν ανοίγει ρουθούνι; Μάλιστα κάτι τέτοιο θα μπορούσε να απειλήσει και τους Greater Lords αν κάποιοι vassal Οίκοι τους συμμαχούσαν για την ανατροπή τους, φερ ειπείν, σε περίπτωση που κάποιος κυρίαρχος Οίκος έδειχνε αυταρχική συμπεριφορά.

Εδώ θέλω να πω πως εμένα ποτέ δεν μου κολλήσαν όλα αυτά περί απαγωγής αλλά δεν ξεχνώ πως η όλη ιστορία μαζί με το θέμα της πατρότητας του Τζον είναι ένα από τα μεγάλα μυστήρια του έργου του Μάρτιν.
8
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« Τελευταίο μήνυμα από OlgaMarkatou στις Μαρτίου 19, 2019, 04:30:54 μμ »
Με το τσιγκέλι μας τα δίνουν τα νέα τρέιλερ! Συμφωνώ πως δεν μας δώσανε και κάτι ουάου ή κάτι που να μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Υπομονή! Ο Γουεστεροκαιρός γαρ εγγύς!
9
Γενική Συζήτηση / Απ: Eξομολογήσεις...
« Τελευταίο μήνυμα από sunspear στις Μαρτίου 14, 2019, 09:22:37 μμ »
@Σιέρα

Έτσι το Θέλησαν οι Επτά, τι να κάνουμε... (όχι το να παχύνω, το να λείψω τόσο καιρό!!!)

Καλώς σας ξαναβρίσκω!!!
10
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Δεν αντέχω τους Μπλάκγουντ
« Τελευταίο μήνυμα από Σιέρα στις Μαρτίου 14, 2019, 10:25:35 πμ »
Κοίτα ο Μάρτιν έχει γκρίζους χαρακτήρες αλλά έχει και προκαταλήψεις και όντως μερικοί χαρακτήρες έχουν λιγότερες προκλήσεις και προβλήματα από άλλους.

Δες για παράδειγμα τον Νεντ Σταρκ, κληρονόμησε από τον πατέρα του μια καλή διακυβέρνηση στον Βορρά και έγινε ήρωας καθώς αντίπαλος του ήταν ο Αίρυς Ταργκάρυεν, ο Παράφρων.

Ο Τάηγουην από την άλλη κληρονόμησε ένα χάος από τον πατέρα του, ατιμωτικές καταστάσεις, επαναστάσεις από τους ευγενείς και χρειάστηκε από πολύ μικρή ηλικία να επιβληθεί.

Η Ντάνυ χρειάστηκε να καεί ζωντανή μαζί με τον νεκρί άντρα και το παιδί για να επιστρέψουν οι δράκοι και τα αυγά τα πήρε ως γαμήλιο δώρο όταν παρά την θέληση της, ο αδερφός της την έδωσε σε ένα Ντοθράκι Καλ.

Τα Σταρκάκια πήραν τους ανταρόλυκους όταν τους βρήκε τυχαία ο πατέρας τους στο δάσος. Έτσι απλά. Άσε που η Σέρσεϊ, ο Τζέιμυ και ο Τύριον είναι αναγκασμένοι να επιζήσουν ζόρικες στιγμές χωρίς την βοήθεια λύκων που να είναι "δεμένοι" μαζί τους.

Ο Τζέιμυ γίνεται το νεότερο μέλος της ΒΦ αλλά καταλαβαίνει ότι είναι λόγω πολιτικής ίντριγκας, ο Τζον γίνεται από τους νεότερους ΑΔ της ΝΦ και είναι επειδή μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι άντρες της ΝΦ αποφασίζουν να στηρίξουν έναν Σταρκ.

Ο Τύριον μπλέκεται σε μάχες, αιχμαλωτίζεται, είναι κυνηγημένος και καταλήγει να καταζητείται για τον φόνο του ανιψιού του και του πατέρα του, να νιώθει προδομένος από τον αδερφό του και στο τέλος γίνεται και σκλάβος ενώ έχει και μια τεράστια ουλή στο πρόσωπο του.

Η Άρυα γλυτώνει από τους Λάννιστερ επειδή την προστατεύει ο Σύριο, γλυτώνει ξανά από τους Λάννιστερ επειδή την προστατεύει ο Γιόρεν, έχει διάφορες περιπέτειες όπου πάντα γλυτώνει χωρίς κανείς να ανακαλύψει ποιά πραγματικά είναι, γίνεται πανέμορφη όπως η θεία της η Λυάννα, την προστατεύει ένας μυστήριος τύπος, στο τέλος καταλήγει στο Έσσος όπου γίνεται μια πανέμορφη εκπαιδευόμενη δολοφόνος με μαγικές ικανότητες.

Ναι, μπορέι να πει κανείς ότι ο Μάρτιν μεροληπτεί υπέρ των Σταρκ και ασφαλώς υπέρ των Μπλακγουντ.

Και για να μην παρεξηγηθώ, μου αρέσουν οι Σταρκ, και ναι δεν είναι τέλειοι.
Από την άλλη ο Μάρτιν φαίνεται να πέφτει στην παγίδα που στήνει. Ενώ αρχικά δείχνει πως οι οίκοι και τα οικόσημα τους δεν έχουν σημασία (γενναίοι και πιστοί στην οικογένεια τους δεν είναι μόνο οι Σταρκ αλλά και οι Τάλλυ) και ότι σε μια οικογένεια υπάρχουν άτομα με πολύ διαφορετικές προσωπικότητες (ο άχαρος Κουέντυν είναι αδερφός της αισθησιακής Αριάν, ο παρορμητικός Θήον είναι αδερφός της πρακτικής Άσα και ο ευγενικός, καλλιεργημένος Ντόμερικ αδερφός του Ράμσεϋ).

Όμως επικρατεί γενικότερα η ιδέα ότι όποιος ανήκει σε έναν οίκο έχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά.
Θεωρώ ότι όντως οι Μπλακγουντ στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι γραμμένοι να είναι πιο συμπαθείς και στα παραδείγματα που συγκέντρωσε η @Αλυσάννη Ταργκ  παρουσιάζονται ως οι αδικημένοι που βρίσκονται πάντα στην σωστή πλευρά.
Αυτό πιθανόν να είναι αποτέλεσμα του ότι έχουν πάψει να είναι βασιλείς και παίζουν το παιχνίδι πιο έξυπνα από τους Μπράκεν. Δεν δείχνουν πόσο απελπισμένοι είναι για εξουσία και αναγνωρίζουν το ότι θα είναι ένας οίκος με μεγάλη ιστορία και μικρή δύναμη για αυτό προσεταιρίζονται πιο ισχυρούς και βέβαιους συμμάχους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με την Μελίσσα.
Ο Αίγκον έχει ερωμένη την Μπάρμπα, εκείνη και ο πατέρας της που ήταν Χέρι, ποντάρουν στην εύθραστη υγεία της βασίλισσας Ναίρυς και πιστεύουν ότι όχι μόνο θα πεθάνει αλλά ο Αίγκον θα παντρευτεί την Μπάρμπα.
Η Μπάρμπα ήταν απλά μια αρχόντισσα από το Γουέστερος, η Ναίρυς ήταν βασίλισσα από τον Οίκο Ταργκάρυεν ενώ η μητέρα της ήταν από μια ισχυρή οικογένεια του Έσσος. Η Ναίρυς παρέμενε σύζηγος του Αίγκον, ο οποίος ήταν φιλήδονος και συχνά άλλαζε ερωμένες. Εξάλλου πριν την Μπάρμπα είχε την Φαλένα Στοκγουορθ, την Μεγκ, την Κασέλλα, την Μπελέγκερε Οθέρυς και με όλες είχε παιδιά.
Ήταν μεγάλο το ρίσκο να προσβάλουν τόσο ανοιχτά την νόμιμη βασίλισσα και ήταν αλαζονικό να πιστέψουν ότι ο Αίγκον θα άλλαζε.
Σε αντίθεση με τους Μπράκεν, η Μελίσσα Μπλάκγουντ φρόντισε να κάνει συμμαχίες με τον Πρίγκηπα Αίμον, αδερφό του Αίγκον, την ίδια την βασίλισσα Ναίρυς και με τον γιό της και νόμιμο διάδοχο Νταίρον.
Ακόμα και όταν οι Μπράκεν κατάφεραν να διώξουν την Μελίσσα και να την αντικαταστήσουν με την μικρότερη αδερφή της Μπάρμπα, Μπέθανυ το σχέδιο είχε καταστροφικά αποτελέσματα. Η Μπέθανυ βρήκε τον Αίγκον αηδιαστικό και τον απατούσε με τον Σερ Τέρενς και στο τέλος εκτελέστηκαν.
Εντωμεταξύ η καλή φήμη της ευόδωσε όταν ο Μπλαντρέηβεν επισκέφθηκε την αυλή και συνέχισε τις συμμαχίες της μητέρας του.
Από την άλλη οι Μπλάκγουντ έχουν την σκοτεινή πλευρά τους.
Ο Μπλαντρέηβεν σκότωσε τον Αίνυς Μπλακφάιαρ με τρόπο ατιμωτικό. Αίμα Μπλακγουντ έχουν οι Φρέυ και συγκεκριμένα ο Λόθαρ, που θεωρείται ο πιο επικίνδυνος στον Οίκο και ο Μεγάλος Γουόλντερ, που φαίνεται να είναι πολύ περίεργος.
 
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10