Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Σιέρα

Σελίδες: 1 ... 4 5 [6]
76
Ο Jaime Lannister θυμάται τον Aerys να βιάζει την αδερφή του, ενώ ο ίδιος φύλαγε σκοπιά. Όντας ο νεότερος ιππότης προσπάθησε να αντιδράσει και να υπερασπιστεί την Rhaella, αλλά ο Oswell Whent τον απέτρεψε, υπενθυμίζοντας του πως έχουν χρέος να προστατεύουν την βασίλισσα, αλλά όχι από τον βασιλιά. Αργότερα, αφού οι Stark καήκανε και βασανιστήκανε, ο Gerold Hightower τόνισε στον Jaime ότι ορκίστηκαν να υπηρετούν τον βασιλιά και όχι να τον κρίνουν. Ο Barristan ήξερε πως ο Arthur ανήκε στον στενό κύκλο του πρίγκηπα Rhaegar και πως είναι πιθανό να συνομωτούσαν. Ενώ ο ίδιος το μόνο που ήθελε ήταν να πολεμάει, ήξερε πως οι ιππότες του Βασιλιά βρίσκονται σε μια δύσκολη θέση, και πως οι χειρότεροι ήταν εκείνοι που έπαιξαν το παιχνίδι των θρόνων. Αργότερα, όταν η Daenerys ρώτησε για τον πατέρα της, ο Barristan βρέθηκε σε δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορούσε να είναι ξεκάθαρος απέναντι της. Το γεγονός είναι ότι ο Aerys ήταν ένας παρανοικός ηγέτης, επικίνδυνος για τους εχθρούς του και θανάσιμος για όσους ήταν στο πλευρό του. Εσείς ποιά στάση πιστεύετε ότι έπρεπε να κρατήσουν οι ιππότες του? Να είναι αδιάφοροι στην τρέλα του? Να συνομωτήσουν εναντίον του? Να πολεμήσουν για χάρη του ώσπου να ηττηθούν?

77
Ο οίκος Lannister είναι ο πιο σημαντικός οίκος στα Westerlands και από τους σπουδαιότερους και παλαιότερους οίκους στο Westeros. Το οικόσημο του οίκου είναι ένα χρυσό λιοντάρι σε άλικο φόντο, αναφορά στα μεγάλα λιοντάρια που ζούσαν κάποτε στην περιοχή. Το επίσημο μότο του Οίκου είναι :”Ακούστε τον Βρυχηθμό μου” αλλά αρκετά συχνά, η φράση “Ένας Lannister πάντα πληρώνει τα χρέη του” χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τον οίκο.

                                                 


Η φράση έχει διττή σημασία. Αποτελεί αναφορά στο γεγονός ότι τα Westerlands, η περιοχή που ελέγχουν οι Lannister έχει πλούσια κοιτάσματα χρυσού αλλά επίσης έχει και μεταφορική σημασία. Ένας Lannister πάντα ανταποδίδει το καλό ή το κακό που του κάνουν. Σημαντικό κειμήλιο του οίκου, είναι το Brightroar, το ξίφος, κατασκευασμένο από Βαλυριανό ατσάλι και που έχει χαθεί.Η ιστορία του οίκου ξεκινάει την Εποχή των Ηρώων, όταν ο Lann ο έξυπνος ίδρυσε τον οίκο. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Lann ξεγέλασε τους Casterly και χρησιμοποιώντας πονηρά κόλπα, κατάφερε να τους διώξει από το κάστρο τους. Λέγεται ότι έκλεψε χρυσό από τον ήλιο για να λαμπρύνει τα μαλλιά του. Έκτοτε το Casterly Rock έγινε το κάστρο-οχυρό της οικογένειας. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κάστρο στο Westeros, μετά το Harrenhal. Στην Αίθουσα των Ηρώων βρίσκονται θαμμένοι οι Lannister που πολέμησαν γενναία.  Στο λιμάνι του Lannisport, κατοικεί ένα παρακλάδι της οικογένειας. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των μελών του οίκου, είναι τα ξανθά μαλλιά και τα πράσινα μάτια.


                                                       
Casterly Rock, του Feliche 
Οι Lannister υπήρξαν βασιλείς στο Βασίλειο του Rock. Αφότου έφτασαν οι Andals στο Westeros παντρεύτηκαν  τις κόρες του Βασιλιά του Rock. Βασίλεψαν για αρκετά χρόνια στα  Westerlands, ώσπου έμαθαν για την εισβολή των Targaryen. Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ηττηθεί από τους εισβολείς και τους δράκους τους, ο βασιλιάς Lorren Ι Lannister συμμάχησε με τον Mern IX Gardener, βασιλιά του Reach και ένωσαν τις δυνάμεις τους, με σκοπό να απωθήσουν τον Aegon και τις αδερφές του.


 Οι δύο βασιλιάδες ηγήθηκαν ενός στρατού, ο οποίος αποτελείτο από 50,000 στρατιώτες και υπερίσχυσαν αριθμητικά του στρατού των Targaryen. Η μάχη κρίθηκε, όταν για πρώτη και τελευταία φορά, οι τρεις Targaryen, αμόλησαν και τους τρεις δράκους τους στο πεδίο της μάχης. Το αποτέλεσμα ήταν μια συντριπτική ήττα για τους Lannister. Η μάχη έμεινε στην ιστορία γνωστή ως το Πεδίο της Φωτιάς, ενώ ο βασιλιάς Mern IX Gardener πέθανε και μαζί του εξέλειψε και ο οίκος του. Ο Lorren επέζησε και οι Targaryen του επέτρεψαν να διατηρήσει την εξουσία του στα Westerlands, εφόσον δήλωνε πίστη και υποταγή στον οίκο τους.

                                     
Ο Βασιλιάς Loren δηλώνει υποταγή στους Targaryen
                               
Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Lannister συνέχσαν να κυριαρχούν στα Westerlands. Κατά την διάρκεια της επανάστασης των Blackfyre, ήταν μεταξύ των οίκων, που υποστήριξαν τους Targaryen. Το 211 A.L. ο οίκος Lannister αντιμετώπισε τον Dagon Greyjoy, όταν εκείνος διέταξε τον στόλο του να επιτεθεί στα Westerlands.Ο οίκος βρέθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο, όταν κυριαρχούσε ο Tytos Lannister. Καλόκαρδος άνθρωπος αλλά αδύναμος ηγέτης, ο Tytos επέτρεπε στους υπόλοιπους άρχοντες των Westerlands να τον ξεφτιλίζουν, ενώ ο ίδιος  είχε γίνει υποχείριο της ερωμένης του, μιας φιλόδοξης γυναίκας, ταπεινής καταγωγής. Απλώς και μόνο για να ικανοποιήσει τον λόρδο Walder Frey, o Tytos επέτρεψε στον Emmon Frey, τον δευτερότoκο γιό του, να παντρευτεί την μοναχοκόρη του Genna, γεγονός που προκάλεσε σκάνδαλο.  Ο πρωτότοκος γιος του, Tywin, επανέφερε τον οίκο στην παλιά του δόξα, όταν έδωσε τέλος στην επανάσταση των οίκων Reyne και Tarbeck εναντίον των  Lannister. Η ικανότητα του Tywin να κατατροπώσει και να εξαφανίσει τους εχθρούς του οίκου του, ενέπνευσε το τραγούδι «Rains of Castamere» αλλά παράλληλα τράβηξε την προσοχή του Aerys Targaryen, του νεαρού βασιλιά. Εν τέλει ο Tywin έγινε Χέρι του Βασιλιά και παρέμεινε στο αξίωμα για σαράντα έτη.

                   
Ο Βασιλιάς και το Χέρι

Η συνεργασία μεταξύ Aerys και Tywin, υπήρξε αγαστή και τα Επτά Βασίλεια γνώρισαν μια περίοδο ευημερίας και ειρήνης. Το άτομο που υπήρξε ο πιο πιστός και αληθινός φίλος του Tywin, ήταν η σύζυγος του και ξαδέρφη του, Joanna. Ο λαός συνήθιζε να λέει ότι «ο λόρδος Tywin κυβερνά τα Επτά Βασίλεια, αλλά εκείνος κυβερνάται από την γυναίκα του». Η λαίδη Joanna, λίγο μετά  τον γάμο τους, έφερε στην ζωή τα δίδυμα, Cersei και Jaime. Η γέννηση τους, σημαδεύτηκε από ένα σπάνιο γεγονός. Ο λόρδος Tywin, γνωστός για την αποστροφή του στο γέλιο, χαμογέλασε.  


Η παρουσία της Joanna, προκάλεσε ρήξη μεταξύ  Tywin και Aerys, καθώς ο βασιλιάς την ποθούσε. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Aerys έγινε παρανοϊκός και καχύποπτος. Όταν ο λόρδος  Darklyn τον αιχμαλώτισε, ο Aerys παρέμεινε φυλακισμένος ώσπου ο Tywin διέταξε τον ιππότη της Βασιλικής Φρουράς, Barristan Selmy να απελευθερώσει τον βασιλιά. Αν και η επιχείρηση διάσωσης είχε αίσιο τέλος, ο Aerys ήταν πεπεισμένος ότι ο Tywin σκόπευε να τον κρατήσει φυλακισμένο.


Εντωμεταξύ η λαίδη Joanna πέθαινε κατά την γέννα του τρίτου παιδίου τους, Tyrion, ο οποίος γεννήθηκε φρικτά παραμορφωμένος. Η απώλεια της  Joanna, σε συνδυασμό με την σωματική δυσπλασία του Tyrion, δυσχέραιναν την σχέση μεταξύ πατέρα και γιού. Η αδερφή του  Tywin, Genna, υπήρξε μητρική φιγούρα για τα παιδία ύστερα από τον θάνατο της μητέρας τους.


Ο Tywin ήταν αδιαμφισβήτητα ηγετική μορφή, τόσο στο βασίλειο όσο και στην οικογένεια του.  Τα μικρότερα αδέρφια του, είχαν διαφορετικό τρόπο αντίδρασης στην εξουσία του Tywin. Ο Kevan έγινε ο πιο πιστός συνεργάτης του. Ο Tygett προσπάθησε μάταια   να τον ανταγωνιστεί και εν τέλει πέθανε από ευλογιά.  Ο  Geryon, ο μικρότερος αρνήθηκε να πάρει μέρος στο παιχνίδι της εξουσίας. Σάλπαρε με το πλοίο του, Το Γελαστό Λιοντάρι, προς την Βαλύρια, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το βαλυριανό ξίφος των Lannister και κανείς δεν τον ξαναείδε μετά.

Ο θάνατος της Joanna είχε σημαντικό αντίκτυπο στον οίκο. Ο Tywin έγινε ένας σκληρός και ψυχρός άνθρωπος και δεν κατάφερε να αποτρέψει την αιμομικτική σχεσή μεταξύ της Cersei και του Jaime. Φιλόδοξος, αποσκοπούσε να παντρέψει την κόρη του με τον πρίγκηπα Rhaegar, διάδοχο στον θρόνο. όμως αυτός ο γάμος δεν έγινε ποτέ, καθώς ο Aerys ταπείνωσε τον Tywin και αρνήθηκε να δώσει τον γιό του στην κόρη του \"υπηρέτη\" του. Η σχέση ανάμεσα στον βασιλιά και το Χέρι εγίνε ακόμα πιο δυσχερής, όταν ο Aerys έχρισε τον Jaime, ιππότη της βασιλικής φρουράς. Ο Jaime είχε ήδη χριστεί ιππότης, από τον Ser Arthur Dayne και είχε διακριθεί στην εκστρατεία εναντίον της Αδελφότητας του Kingswood. Στα δεκαπέντε του χρόνια, ήταν ο νεαρότερος σε ηλικία ιππότης που γινόταν μέλος της βασιλικής φρουράς. Για οποιοδήποτε άλλο οίκο, αυτή η διάκριση θα θεωρείτο τιμή, αλλά ο Tywin προσβλήθηκε ακόμη μια φορά. Ο όρκος του Jaime στον βασιλία, προυποθέτει ότι απαρνείται το δικαίωμα να κληρονομήσει τον πατέρα του. Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να έχει ως διάδοχο τον παραμορφωμένο γιο του Tyrion, o Tywin  παραιτήθηκε από την θέση του Χεριού.

Κατα την διάρκεια της Επανάστασης του Robert, ο οίκος Lannister έμεινε κατά κύριο λόγο ουδέτερος. Ο βασιλιάς Aerys αρνήθηκε να δώσει στον Jaime άδεια να λάβει μέρος στην μάχη, καθώς τον ήθελε στο πλευρό του ως όμηρο. Μόνο όταν ο  Tywin  έμαθε ότι ο Robert σκότωσε το πρίγκηπα Rhaegar, συμμάχησε με τους επαναστάτες και οδήγησε τον στρατό του στο King\'s Landing. Ο Grand Maester Pycelle διαβεβαίωσε τον βασιλιά Aerys ότι το πιστό του Χέρι, επέστρεψε για να τον προστατέψει, και τον έπεισε να ανοίξουν τις πύλες για τους Lannister. Η πραγματικότητα ήταν διαφορετικήμ καθώς ο στρατός των Lannister κατέλαβε την πόλη. Με σκοπό να αποδείξει στον Robert την πίστη του, ο  Tywin  διέταξε τον Amory Lorch και τον Ser Gregor Clegane να σκοτώσουν τα παιδία του πρίγκηπα Rhaegar. Αργότερα, την σωρό της μικρής πριγκίπισσας Rhaenys και του αδερφού της, Aegon, ο οποίος ήταν ακόμη βρέφος, τις παρουσίασε ο Tywin  στον Robert, τυλιγμένες στον άλικο μανδύα του οίκου Lannister. Παράλληλα με την πτώση της πόλης στους Lannister, ο Eddard Stark οδήγησε τον στρατό του στην πόλη και κατευθύνθηκε στην αίθουσα του θρόνου. Εκεί είδε τον Jaime να κάθεται στον θρόνο και το πτώμα του βασιλιά Aerys να κείτεται στα πόδια του. Έκτοτε ο Jaime απέκτησε το προσωνύμιο \"Βασιλοκτόνος\". Τόσο ο Eddard Stark, όσο και ο Ser Barristan Selmy, έτρεφαν απέχθεια για την πράξη του Jaime και επέμεναν ότι θα έπρεπε να τιμωρηθεί. Πρότειναν ο Jaime να γίνει μέλος της Νυχτερινής Φρουράς, αλλά ο Jon Arryn παρενέβη και έπεισε τον Robert να δεχτεί τον Jaime ως μέλος της βασιλικής φρουράς.

Μόλις έφτασαν τα νέα του θανάτου της Lyanna Stark, o Jon Arryn πρότεινε την δίδυμη αδερφή του Jaime, Cersei ως ιδανική νύφη για τον βασιλιά Robert.  Έτσι εκπληρώθηκε ένα μέρος μιας προφητείας, που έχει στοιχειώσει την Cersei  από παιδί και σύμφωνα με την οποία δεν θα παντρευόταν τον πρίγκηπα(Rhaegar) αλλά τον βασιλιά (Robert ).  Ο γάμος ενίσχυσε την δύναμη του οίκου και ο βασιλιάς Robert ήταν εξαρτημένος οικονομικά από τον Tywin  Lannister. Ενώ η Cersei  είχε ενθουσιαστεί στην ιδέα να παντρευτεί τον Robert  και να γίνει βασίλισσα, η εμμονή του άντρα της με την νεκρή αγαπημένη του, το πάθος του για το κρασί και οι απιστίες του, έστρεψαν την βασίλισσα στην αγκαλιά του αδερφού της.

Παράλληλα, ο Tyrion, σε ηλικία 13 ετών,παντρεύτηκε την Tysha, την κόρη ενός αγροτή. Ο γάμος ήταν διήρκησε μόλις λίγες μέρες. Όταν ο Tywin  έμαθε τι συνέβη, ακύρωσε τον γάμο και τιμώρησε σκληρά τον Tyrion. Ο μεγάλος οτυ αδερφός του εξήγησε πως η  Tysha, δεν ήταν παρά μια πόρνη, που την πλήρωσε ο ίδιος. Έκτοτε ο μικρότερος γιός του Tywin  έγινε τακτικός πελάτης σε οίκους ανοχής και απέκτησε μια κυνική στάση στην ζωή.

Εντωμεταξύ, η βασίλισσα Cersei, απέκτησε τρία παιδιά, τον Joffrey, την Myrcella και τον Tommen, τα οποία όλα έχουν σγουρά ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των  Lannister.

Αυτή λοιπόν είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οίκος στην αρχή του πρώτου βιβλίου της σειράς.

Πηγή και πληροφορίες : http://awoiaf.westeros.org/
Τα δικαιώματα των εικόνων ανήκουν σε τρίτους

78
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Margaery Tyrell: Φίλη ή Φίδι?
« στις: Απριλίου 25, 2013, 03:13:46 μμ »
Τί ρόλο παίζει η μοναχοκόρη του Mace Tyrell?
Με το που εμφανίζεται στο KL και γίνεται άρση του αναγκαστικής ασιτίας που είχαν επιβάλλει οι Tyrell στην πόλη, όλοι οι κάτοικοι την λάτρεψαν. Είναι όμορφη, γλυκειά, έχει τρόπους και πολύ πιθανόν ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται τους ανθρώπους. Όλοι, μα όλοι συνεπαίρονται από την γοητεία που ασκεί αυτή η κοπέλα. Η καλοσύνη της είναι τόση, που δεν διστάζει να προσφέρει φιλία στην Sansa Stark, την πρώην του καλού της, κόρη ενός προδότη και αδερφή ενός επαναστάτη και δεύτερη στην σειρά διαδοχής για τον Βορρά. Η Sansa ανταποκρίνεται σε αυτή την απρόσμενη επίθεση αγάπης και καλοσύνης και φτάνει στο σημείο να θεωρεί την Margaery ως την αδερφή που θα ήθελε να είχε. Εξομολογείται στην Margaery και στην γιαγιά τα μαρτύρια που υπέστη όσο ήταν αρραβωνιασμένη με τον Joffrey και πετάει από την χαρά της, όταν η Margaery της προτείνει να παντρευτεί τον Willas, τον ανάπηρο αδερφό της και να ζήσει στο Highgarden. Τελικά η Sansa δεν γίνεται  Tyrel αλλά Lannister και ενώ αποδρά από την πόλη, όταν δολοφονήθηκε ο βασιλιάς, οι Tyrell την κατηγορούν ως συνένοχο και ένοχη για απόπειρα δολοφονίας της Margaery.
Στην συνέχεια η Margaery αποκτά ένα ρόλο αδερφής/συζήγου/μητέρας για τον μικρούλη Tommen και ανταγωνίζεται στα πάντα την Cersei. Με τον αδερφό της ιππότη στην Βασιλική Φρουρά και τα πλούτη του πατέρα της, η Margaery εμφανίζεται ως μια σημαντική παρουσία στο παιχνίδι. Εσείς τί πιστεύετε? Είναι απλώς ένα πιόνι, που χειραγωγείται από την γιαγιά της ή μια αδίστακτη αριβίστρια που θα έκανε τα πάντα για το στέμμα? Νοιάζεται για τον μικρό βασιλιά ή θα τον ξεκάνει στην πρώτη ευκαιρία?

79
Τηλεοπτική Μεταφορά / Ο Theon Greyjoy/Alfie Allen και η αδερφή του
« στις: Απριλίου 24, 2013, 11:27:44 πμ »
Αν και στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστή, η Lily Allen είναι μια αρκετά πετυχημένη μουσικός στην Αγγλία, και μάλιστα ο GRRM δηλώνει θαυμαστής της. Ο μικρός αδερφόςτης, Alfie, υποδύεται τον  Τheon Greyjoy, στην σειρα, ένας ρόλος που τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Προτού όμως παίξει τον προβληματικό αδερφό της Asha Greyjoy , με την οποία έχει μια καθαρά ανταγνωστική σχέση εξάρτησης και αγάπης, είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα βιντεοκλιπ της πραγματικής αδερφής του.
Απολαύστε!


80
O Bran ενώ βρίσκεται σε κώμα, βλέπει ένα περίεργο όραμα, το οποίο περιέχει σκηνές από το μέλλον. Μια σκηνή συγκεκριμένα, βλέπει σκιές γύρω από τον πατέρα του και τις αδερφές του. Μια από τις σκιές ήταν σκοτεινή με το φρικτο πρόσωπο ενός σκύλου. Η άλλη, ήταν οπλισμένη με τον ήλιο, χρυσή και πανέμορφη. Πάνω από τις δύο σκιές, υψωνόταν ένας γίγαντας, ντυμένος με πέτρινη πανοπλία και όταν έβγαλε το κράνος του, αποκαλύφθηκε σκοτάδι και πηχτό, μαύρο αίμα.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες αναφορικά με τις σκιές

[ul]
Η σκιά με το πρόσωπο του σκύλου: Sandor Clegane, το οικόσημο του Οίκου του είναι τρία σκυλιά, ο ίδιος φοράει κρανος σε σχήμα σκύλου. O Sandor αντιμετώπισε τον αδερφό του, Gregor, όταν εκείνος ήταν έτοιμος να σφάξει τον Loras.

Η χρυσή σκιά:1. Oberyn Martell.Ο πρίγκηπας από την Dorne, φόραγε πανοπλία με το οικόσημο του οίκου του, τον ήλιο. Επίσης, σύμφωνα με μια θεωρία, ενώ ο πρίγκηπας ηττήθηκε στην μονομαχία με τον Gregor, ο Oberyn πιθανότατα είχε ποτίσει την αίχμη του δόρατος του με δηλητήριο, ώστε ο αντίπαλος του να έχει ένα αργό και μαρτυρικό τέλος. Το δόρυ και το δηλητήριο είναι τυπικά όπλα των κατοίκων της Dorne.
2. Jaime Lannister. Ο ιππότης είναι πανέμορφος, κατάγεται από τον Lann, ο οποίος σύμφωνα με τον θρύλο έκλεψε το χρυσό από τον ήλιο για να στολίσει τα μαλλιά του,  η πανοπλία του είναι χρυσή.

Ο γίγαντας: 1. Gregor Clegane. Είναι αδιαμφησβήτο γεγονός ότι είναι ψηλός σαν γίγαντας και πρόκειται από τους πιο σκοτεινούς χαρακτήρες των βιβλίων. Σκληρός, αδίστακτος, βίαιος και ανεξέλεκτος. Σύμφωνα με μια θεωρία ο Gregor Clegane δεν πέθανε, αλλά αφότου πειραματίστηκε πάνω του ο Quyburn, αναγεννήθηκε ως Robert Strong.
2. Petyr Baelish/Littlefinger. Το οικόσημο του οίκου του, είναι ο τιτάνας του Braavos. Οι πράξεις του, καταδίκασαν τον Ned σε θάνατο και τις κόρες του σε μια φρικτή μοίρα. Με το να παντρευτεί την Lysa, απέκτησε εξουσία στο Vale, ένα μέρος γνωστό για τα βουνά του, όπου οι μπάσταρδοι  έχουν το επώνυμο stone.

Eσείς τί πιστεύετε? [/ul]

81
[Αρχείο] / Λογοτεχνικές αναφορές
« στις: Μαρτίου 30, 2013, 11:09:00 πμ »
Σκοπός αυτής της ενότητας, είναι να συγκεντρωθούν οι λογοοτεχνικές αναφορές στα βιβλία του GRRM. O ίδιος, σε συνέντευξη του δήλωσε πως οι χαρακτήρες του δεν συνάδουν με τα κλισέ της λογοτεχνίας φαντασίας και συνεπώς δεν είναι ούτε μαύροι, ούτε άσπροι. Πιο συγκεκριμένα, εμπνεύστηκε από την Ιλιάδα και την σκηνή της μονομαχίας μεταξύ Αχιλλέα και Έκτορα. Δεν υπάρχει ο καλος ενάντια του κακού, αλλά αντιθέτως ο ήρωας της μιας πλευράς είναι ο αντίπαλος της άλλης. Αυτό φαίνεται και στα βιβλία του GRRM. Με την τεχνική των πολλαπλών αφηγητών, παρουσιάζει ένα θέμα από αρκετές πλευρές και υποχρεώνει τον αναγνώστη να δει και την άποψη της άλλης πλευράς.

Ένα άλλο θέμα που παρουσιάζεται συχνά, είναι ο ιερός θεσμός της φιλοξενίας. Η Catelyn Stark θεωρεί τον εαθτό της και τον γιό της ασφαλείς, καθώς ο Walder Frey τους έδωσε να φάνε ψωμί και αλάτι. Ο Γλαύκος και ο Διομήδης, αν και ανήκουν σε αντιμαχόμενες πλευρές, αποφασίζουν να μην μονομαχήσουν, σεβόμενοι το γεγονός ότι ο παππούς του Γλαύκου είχε φιλοξενήθει από τον παππού του Διομήδη. Ο Βάγκνερ, στην Βαλκυρία, βάζεο τον Χούντιγκ, εχθρό του Ζίγκμουντ, να του προσφέρει φιλοξενία αλλά να του δίνει μια προθεσμία να μονομαχήσουν το πρωί. αφότου λήξει\" η προστασία των θεών.

82
[Αρχείο] / Ελληνική Επανάσταση
« στις: Μαρτίου 26, 2013, 03:32:00 μμ »
Χτες είχε σε επανάληψη, το αφιέρωμα της Μηχανής του Χρόνου στους Καναρη και Μιαούλη.  Σας θυμίζει τίποτα η μουσική στο 1:13?http://www.youtube.com/watch?v=qunTaXayjyQ

83
Ο Manderly είναι κανίβαλλος και εκανε τρεις Frey πίτες που τις σέρβιρε στους Bolton.
Αρχικά δίνει την εντύπωση καλοκάγαθου γίγαντα, πιστού στους Stark, αλλάζει ο τροχός και δηλώνει πιστός στους Bolton, κρυφά όμως παραμένει πιστός στους Stark, ενώ στέλνει τον Davos να εντοπίσει τον Rickon, ο ίδιος πάει με συνοδεία στο Winterfell. Στον δρόμο \"χάνει\" τρεις Frey και στο τραπέζι του γάμου φέρνει τρεις ολόφρεσκες, τεράστιες και λαχταριστές κρεατόπιτες και φροντίζει ώστε όλοι οι Bolton και  Frey να φάνε από αυτές.Παράλληλα ζητάει από τον βάρδο μια παραγγελία, ένα τραγούδι για ένα μάγειρα που σέρβιρε σε ένα βασιλία τον γιό του....

84
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Οίκος Reyne
« στις: Μαρτίου 09, 2013, 10:51:00 πμ »
Είναι η οικογένεια που αψήφησε τους Lannister και που η πτώση τους ενέπνευσε το γνωστό, υπέροχο τραγουδάκι. Η Genna όταν εξηγεί στον Jaime το πως ο μπαμπάς της την πούλησε σε έναν Frey, χωρίς κανένα αντάλλαγμα και το ανακοίνωσε σε όλους τους άρχοντες της δύσης, οι Tarbeck, τους οποίους στην συνέχεια κατέστρεψε ο Tywin, γέλασαν αλλά το κόκκινο λιοντάρι, ο Reyne, έφυγε οργισμένος. Στην συνέχεια οι δύο οίκοι ένωσαν τις δυνάμεις τους εναντίον των Lannister. Η θεωρία μου είναι πως ο Reyne πολύ θα ήθελε να παντρευόταν αυτός ή ο γιος του, την μοναχοκόρη των Lannister.

85
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Η Σάνσα και ο θείος της
« στις: Μαρτίου 06, 2013, 09:10:00 μμ »
Το τελευταίο κεφάλαιο της Σάνσα τελειώνει με τον Littlefinger να την φιλάει και να της αποκαλύπτει το σχέδιο του. Να την παντρέψει με τον Χάρυ τον διάδοχο και να διεκδικήσει τον Βορρά στο όνομα τους. Ο GRRM σκόπευε στο τελευταίο βιβλίο να προσθέσει και ένα ακόμα κεφάλαιο της Σάνσα, άλλαξε ομως γνώμη καθώς το κεφάλαιο θα άλλαζε τα δεδομένα στην πλοκή.
Όταν η Σάνσα συναντάει τον Bronze Yohn Royce, ο οποίος παραλίγο να την αναγνωρίσει, πανικοβλήθηκε και για λίγο σκέφτηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα της και να ζητήσει την βοήθεια του. Το θέμα είναι ότι τώρα είναι μόνη της, στο έλεος του Littlefinger  και θέλοντας και μη, τον ακολουθεί. Θεωρώ αρκετά πιθανό όμως κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να συναντηθεί με τον θείο της, Brynden. Είναι φυγάς, καταζητούμενος, εχθρός των Lannister και αγνοείται. Είναι πολύ πιθανό να τράβηξε προς Vale μεριά, όπου είχε και πολλούς φίλους και όπου ζει ο ανιψιός του, ο οποίος δεν πήρε μέρος στον πόλεμο και φυσικά υπάρχει και ο  Littlefinger, τον οποίο ο θείος της Σάνσα τον είχε σαν γιό του. Θέλω να πιστεύω ότι θα ξαναδούμε τον Blackfish και σε πιο δυναμικό ρόλο από πριν.  

86
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Myranda Royce
« στις: Φεβρουαρίου 27, 2013, 02:06:00 μμ »
Είναι φίλη της Mya, έχει προσπαθήσει μάται να παντρευτεί τον Harry και έχει βάλει στόχο να παντρευτεί τον Littlefinger. Προσπαθεί να ψαρέψει την Alayne και βγάζει λαβράκι. Όταν οι άρχοντες του Vale αναφέρουν τον μπάστραδο γιό του Ned Stark, η Alayne λέει το όνομα του και η  Myranda  το προσέχει αυτό. Μήπως αρχίζει να υποψιάζεται πως ίσως η Alayne είναι κάτι περισσότερο από αυτό που φαίνεται? Μήπως ανακαλύψει την πραγματική της ταυτότητα? Και τότε τί? Προσωπικά για μέν η Myranda είναι σαν τον Brown Ben, επιφανειακά καλή και γλυκειά.

87
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Αποχρώσεις του Γκρίζου
« στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 08:35:00 μμ »
Μπορεί το γκρι να είναι το χρώμα των Stark, αλλά ο GRRM έχει μια τάση να τοποθετεί ορισμένους χαρακτήρες μεταξυ μαύρου και άσπρου.
Υπάρχει ο Jaime, που έσπρωξε το πιο γλυκό παιδάκι σε όλο το Westeros από το παράθυρο του πύργου, επειδή το παιδάκι έτυχε να τον πιάσει στα πράσα ενώ έκανε έρωτα με την δίδυμη αδερφή του. Μισητός, σιχαμερός, στην συνέχεια επιτέθηκε στον Eddard, σκότωσε τον Jory  και στην προσπάθεια του να σκοτώσει τον Robb μακέλεψε τους διαδόχους των οίκων του Βορρά. Επίσης σκότωσε τον Aerys, έναν άοπλο γέρο ο οποίος ήταν βασιλιάς του και είχε ορκιστεί να τον προστατεύει. Επίσης είναι ο πατέρας των παιδιών της αδερφής του  
Υπάρχει ο Theon, που οι Stark μεγάλωσαν και αγάπησαν σαν να ήταν παιδί τους και όχι όμηρος, που ένιωσε το Winterfell σαν πραγματικό του σπίτι, που στην πρώτη ευκαιρία για να εντυπωσιάσει τον πατέρα του, πρόδωσε τον Robb, ακολούθησε τις συμβουλές ενός τύπου ονόματι Reek, σκότωσε τα παιδάκια μιας καλής κυρίας που υπήρξε ερωμένη του και έκανε όλους να νομίζουν πως είναι οι πρίγκηπες Bran και Rickon.
Βέβαια, στην συνέχεια ο Jaime δίνει μια διαφορετική εκδοχή για τον φόνο του βασιλιά, σώζει την Brienne από ομαδικό βιασμό και δίχως ασπίδα, σπαθί, πανοπλία και δεξί χέρι παλεύει με μια αρκούδα για χάρη της. Και έπεται συνέχεια.
Όσο για τον Theon, o Reek αποκαλύπτεται ότι είναι ο Ramsay, ο μπάσταρδος γιός του πιο τρομακτικού ανθρώπου στο Westeros. Ο Ramsay φροντίζει ώστε οι συνθήκες διαβίωσης του Theon να είναι αντίστοιχες ταινίας torture porn. O Theon χάνει τα δάχτυλα του, το μυαλό του, το όνομα του και πιθανότατα να ευνουχίστηκε. Στο τέλος του τελευταίου βιβλίου, σώζει την ζωή της Jeyne Poole ύστερα από μια συνάντηση με ένα μυστηριώδες άτομο στο Winterfell,
Προσωπικά, αυτοί οι δύο είναι οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες, μετά από την Shiera Seastar και Lord Bloodraven βεβαίως. Ξεκίνησα να τους μισω και να εύχομαι να πεθάνουν και στην συνέχεια τους λάτρεψα. Θεωρώ πως ο GRRM έχει ένα μοναδικό ταλέντο να κινείται μεταξύ μαύρου και άσπρου και να δημιουργεί χαρακτήρες αμφίβολής ηθικής οι οποίοι στην συνέχεια κάνουν ηρωικές πράξεις. Το ζήτημα είναι πως το DWD τελείωσε με τους δύο χαρακτήρες να προσπαθουν να αποκαταστήσουν το όνομα τους. Εσείς πιστεύετε ότι θα το πετύχουν ή θα παραμείνουν για πάντα γνωστοί ως Βασιλοκτόνος και Προδότης?

88
Η Τζεην Πουλ είναι η κολλητή της Σάνσα. Στην σειρά ο ρόλος περιορίστηκε σε μια σύντομη εμφάνιση. Στα βιβλία η Τζέην και ο πατέρας της ακολούθησαν τον Νεντ στο Κινγκς Λαντινγκ. Οι Λάννιστερ σκότωσαν τον πατέρα της και η Σερσέι χώρισε την Τζέην από την Σάνσα. Ο Littlefinger είχε την Τζέην σε ένα πορνείο και στην συνέχεια οι Λάννιστερ έστειλαν το κορίτσι ως Άρυα να παντρευτεί τον Ramsay. Ο Theon, που εντωμεταξύ έχει βασανιστεί μέχρι παράνοιας ξέρει ότι η κοπέλα δεν είναι η Άρυα αλλά η Τζέην και στο τέλος και οι δύο το σκάνε. Εν τω μεταξύ ο Jon μαθαίνει ότι η αδερφούλα του είναι με τον Ramsay και για χάρη σκοπεύει να πατήσει τον όρκο του και τότε του την πέφτουν οι εχθροί του με τα στιλέττα. Η Τζέην υπήρξε αφορμή για σημαντικές αλλαγές στην πλοκή και στην εξέλιξη του Τheon και του Jon, ειδικά η πλοκή με την ψεύτικη Άρυα. Αναρωτιέμαι πως θα καλύψουν το κενό στην σειρά.

89
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Joanna Lannister
« στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 04:48:00 μμ »
Στον Χορό των Δράκων, η Dany ρωτάει τον Barristan για τους γονείς, εαν όντως αγαπιοόντουσαν. Ο ιππότης της αποκαλύπτει ότι η μητέρα της ήταν ερωτευμένη με έναν ιππότη και θα τον παντρευόταν αλλά ο παππούς της έμαθε για την προφητεία που ήθελε τον Prince Who Was Promised να είναι απογονος του Aerys και της Rhaella και υποχρέωσε τα εγγόνια του να παντρευτούν μεταξύ τους. Η σχέση της Rhaella  με τον ιππότη ήταν αθώα και διακόπηκε μόλις η Rhaella  παντρεύτηκε. Ο Barristan δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκαλύψει στην Dany την αγάπη της Rhaella. Μόλις η Dany ρώτησε για τον πατέρα της, ο Barristan άρχισε να μασάει τα λόγια του. Με δισταγμό, της αποκάλυψε ότι ο  Aerys δεν αγαπούσε, αλλά ποθούσε την μικρή ξαδέρφη του Tywin, Joanna. Μάλιστα, κατά τον γάμο τους, ο Aerys  είχε απλώσει τα χέρια του στην νύφη, παραπάνω από ότι έπρεπε και παραπονέθηκε επειδή το έθιμο της Πρώτης Νύχτας είχε καταργηθεί. Υπάρχει μια θεωρία που θέλει κάποιο από τα παιδιά του Tywin, να μην είναι δικά του, αλλά του Aerys . Όταν η Cersei έβαλε φωτιά στον Πύργο, ο Jaime με δυσφορία παραδέχτηκε πως η αδερφή του του θύμιζε τον τρελό βασιλιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα δίδυμα είναι του Aerys. Από την άλλη, ο Tyrion έχει διαφορετικό χρώμα μάτια, όπως και η Shiera Seastar, η μπάσταρδη κόρη του Aegon. Επίσης, όταν ήταν μικρός είχε μια εμμονή με την φωτιά και ονειρευόταν δράκους, χαρακτηριστικά των Targaryen. O Tywin του λέει πως δεν είναι γιός του και πως οι νόμοι τον υποχρεώνουν να δεχτεί τον Tyrion ως γιό του, καθώς δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο. Ακόμα πιο περίεργο, η Joanna  εμφανίστηκε σε ένα όραμα στον Jaime. Έχω την εντύπωση πως στα επόμενα βιβλία, θα υπάρχουν αρκετές αναφορές στην μητέρα των Lannister, και ιδιαίτερα ως προς την σχέση της με τον Aerys.

Σελίδες: 1 ... 4 5 [6]