Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - karmarmi

Σελίδες: [1] 2 3 ... 11
1
Καθώς φαίνεται, είναι πλέον βέβαιη η έκδοση του έκτου βιβλίου της σειράς το 2016, με βάση σχετική δήλωση εκπροσώπου του ισπανικού εκδοτικού οίκου που έχει αναλάβει την προώθηση και κυκλοφορία του έργου του Martin. Για τη μετάφραση από τα ισπανικά έγινε χρήση της λειτουργίας google translate: http://lossietereinos.com/alejo-cuervo-gigamesh-esta-previsto-que-vientos-de-invierno-sea-publicado-en-2016-tambien-en-espanol/

Παράθεση
Είναι το έκτο βιβλίο θα είναι ...;
Αναμένεται το επόμενο έτος. *
Στα αγγλικά, στα ισπανικά, αλλά όταν η κάμερα;
Έχουμε υποσχεθεί ότι θα περάσει το χειρόγραφο με κάποιο εκ των προτέρων για την αναχώρηση στα αγγλικά, οπότε θα υπάρξει μια μεγάλη διαφορά.
Αλλά εξίσου θα είναι το επόμενο έτος στα σίγουρα, σωστά;
Ναι. Λοιπόν, δείτε, σίγουρα ... θα μπορούσε να πέσει ένα μετεωρίτη.

2
Γενική Συζήτηση / Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones
« στις: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 09:46:43 μμ »
A, μάλιστα! Θα έχουμε πολλά να συζητήσουμε με την έναρξη του νήματος.  (mm) (giggle)

3
Γενική Συζήτηση / Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones
« στις: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 09:03:29 μμ »
Για να είμαι ειλικρινής, πρόσφατα σκεφτόμουν να συντάξω μια ανάρτηση-αφιέρωμα σε κάποιους χαρακτήρες, και ανάμεσα τους συγκαταλέγονται ο Sandor και η Brienne. Ίσως μάλιστα να το επιχειρήσω κάποια στιγμή, ώστε να σε πείσω να μεταβάλεις γνώμη για την Brienne.  :P


Σίγουρα αυτά τα ζητήματα εφάπτονται προσωπικών εκτιμήσεων και προτιμήσεων, για παράδειγμα πιστεύω ότι τα κεφάλαια της Brienne που συνθέτει ο Martin στο τέταρτο βιβλίο της σειράς είναι από τα κορυφαία δείγματα γραφής που προσφέρει ο ίδιος ως συγγραφέας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για πολλούς αναγνώστες ο μονόλος του Septon Meribald, που αναλύει τις συνέπειες του πολέμου στην ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία και ψυχοσύνθεση, αποτελεί ένα απόσπασμα που επιδέχεται εκτενή ανάλυση.

Για την ακρίβεια, θαυμάζω την ικανότητα του Martin να πλάθει γυναικείους χαρακτήρες και να εντρυφεί στις σκέψεις τους με αξιοζήλευτη επιτυχία.

Ναι, το ζήτημα της τηλεοπτικής αναπαράστασης των χαρακτήρων του "έπους" του Martin είναι πολυδιάστατο.  (think)

4
Γενική Συζήτηση / Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones
« στις: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 07:43:03 μμ »
@SANDOR CLEGANE

Μου κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον η Jeanne D' Arc ως προσωπικότητα. Επίσης, τρέφω έντονη συμπάθεια στη λογοτεχνική φυσιογνωμία της Eowyn of Rohan και της Brienne of Tarth.

Παρεμπιπτόντως, η προηγούμενη προσωπική εικόνα που χρησιμοποιούσα ήταν μια καλλιτεχνική αναπαράσταση της Sansa Stark. Αναφέρω το γεγονός αυτό επειδή ο Sandor είναι το δικό σου όνομα χρήστη.  (nod)

5
Γενική Συζήτηση / Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones
« στις: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 04:07:40 μμ »
@SANDOR CLEGANE

Αν και απαντώ καθυστερημένα στην εύστοχη παρατήρησή σου, ότι η εικόνα του προσωπικού μου λογαριασμού απεικονίζει τη Jeanne D' Arc, με συγχωρείς αν σε ανάγκασα να ερευνήσεις το ζήτημα περισσότερο απ' όσο θα ήθελες μέσω του διαδικτυακού ιστού, καθώς παρέβλεψα την ερώτησή σου από δική μου αμέλεια και μόνο.

6
6η Σεζόν [2016] / Απ: Φήμες / Εικασίες για την 6η σεζόν
« στις: Σεπτεμβρίου 09, 2015, 03:59:32 μμ »
@atropos

Ζητώ ελικρινά συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, και απολογούμαι εκ των προτέρων για το γεγονός ότι η διατύπωση της συγκεκριμένης πρότασης είναι ομολογουμένως κακότεχνη και ημιτελής. Οφείλεται κατά κύριο λόγο, υποθέτω, στη συνήθη επιβράδυνση των νοητικών λειτουργιών στη διάρκεια των μεταμεσονύκτιων ωρών, και για το λόγο αυτό αναγκάστηκα να επιστρατεύσω το gifset.  (blush)

Αν διατηρείς ακόμη αμείωτο το ενδιαφέρον σου ως προς το νόημα της ανωτέρω συνεισφοράς μου στη συζήτηση, να σε ενημερώσω ότι αναφέρομαι σε μια δημοφιλή θεωρία που υποστηρίζει πως

Spoiler for Hiden:
η Cersei θα χρησιμοποιήσει υγρόν πυρ ώστε να ισοπεδώσει την πρωτεύουσα με στόχο τελικά να λάβει την εκδίκηση που τόσο επιθυμεί, και στη συνέχεια μάλιστα θα καταφύγει στο Casterly Rock. Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς δε, η Cersei είχε εκφράσει την επιθυμία να μεταφέρει τη βασιλική αυλή στα Westerlands με γεωγραφική έδρα το κάστρο των Lannister, όμως ο Jaime απέτρεψε την υλοποίηση του σχεδίου αυτού με τη δικαιολογία ότι το η ισχύς της εξουσίας του Tommen επί του Σιδερένιου Θρόνου είναι αποδυναμωμένη, και σε κάθε περίπτωση θα ήταν προτιμότερο να μην προβούν σε κινήσεις που ενδέχεται να πυροδοτήσουν περαιτέρω φήμες αναφορικά με την αληθινή πατρότητα του Tommen.

Στο World of Ice and Fire σημειώνεται ότι ο Aerys ο ίδιος επιθυμούσε να μετατοπίσει το κέντρο άσκησης της μοναρχικής εξουσίας του στο θερινό ανάκτορο του Summerhall, και η απέχθεια που έτρεφε για την πρωτεύουσα περιγράφεται με τα ίδια ζοφερά χρώματα που ο συγγραφέας χρησιμοποιεί για να αποδώσει το μίσος της βασίλισσας για το King's Landing.

Επίσης, μια επισήμανση ακόμη, η ιστοσελίδα watchersonthewall.com μας ενημερώνει ότι τελικά ο McShane δεν υποδύεται το Randyll Tarly ή τον Aeron Greyjoy, ωστόσο, όπως καταγράφεται και στην ανακοίνωση της ένταξής του στο cast της σειράς, ο ρόλος που του αποδίδεται είναι προεξέχουσας σημασίας, όσον αφορά τουλάχιστον στην εξέλιξη της πλοκής.

Παράθεση
And as for Ian McShane–  we’ve been told that he is not Randyll Tarly or Aeron Greyjoy. McShane plays a character who has a scene with the outlaw band mentioned in the 2nd casting call, who filmed last month. It sounds like McShane’s role has minimal screen time like they said when he was cast, basically, though they did also refer to his “key importance.” We’ll keep looking to find out more info on this one.

Διαδικτυακή πηγή: Major new spoilers about McShane and more in season 6; Game of Thrones plans a premiere and a battle

Καθώς φάινεται η λειτουργία των γυρισμάτων που συμμετέχει ο συγκεκριμένος ηθοποιός συμπιπτεί χρονικά με την εκτιμώμενη ημερομηνία για την τηλεοπτική παραγωγή στα Riverlands. Υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για τον Elder Brother;

7
6η Σεζόν [2016] / Απ: Φήμες / Εικασίες για την 6η σεζόν
« στις: Σεπτεμβρίου 06, 2015, 10:27:40 μμ »
Το παρακάτω άρθρο είναι γραμμένο στην ισπανική γλώσσα, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει ως προς το ζήτημα της μετάφρασης, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.  (happy)

http://lossietereinos.com/reportaje-exclusivo-desde-el-castell-de-santa-florentina-que-confirmamos-que-sera-colina-cuervo/

Ωστόσο, μπορεί να διακρίνει ο αναγνώστης με σχετική ευκολία ότι είναι σημαντική η πιθανότητα να υποδύεται ο Ian McShane το Randyll Tarly...

8
6η Σεζόν [2016] / Απ: Φήμες / Εικασίες για την 6η σεζόν
« στις: Σεπτεμβρίου 05, 2015, 01:22:30 πμ »
Απολογούμαι εκ των προτέρων για τη χρήση της ένδειξης spoiler:

Spoiler for Hiden:
Πόσο πιθανή να είναι, άραγε, η δυστυχής έκβαση μιας υπόθεσης εργασίας που θέτει ως προαπαιτούμενο να επιχειρήσει η Cersei να χρησιμοποιήσει υγρόν πυρ ώστε να τορπιλίσει το King's Landing;


http://mademoiselleviola.tumblr.com/post/120512660155/501-507

9
Γενική Συζήτηση / Απ: Eξομολογήσεις...
« στις: Σεπτεμβρίου 03, 2015, 09:31:31 μμ »
Εξομολογούμαι ότι επιθυμώ διακαώς να εκδοθούν οι Άνεμοι του Χειμώνα πριν την έναρξη του έκτου κύκλου της σειράς. Ελπίζω να τα καταφέρει ο Martin... :S

10
6η Σεζόν [2016] / Απ: Casting για τον 6ο κύκλο και Τελευταία Νέα
« στις: Σεπτεμβρίου 03, 2015, 08:59:14 μμ »
Νομίζω ότι επιβάλλεται η χρήση σήμανσης spoiler, καθώς οι παρακάτω πληροφορίες αποκαλύπτουν τμήμα της τηλεοπτικής πλοκής που αναμένεται να λάβει χώρα στον έκτο κύκλο της σειράς. Αν όντως αληθεύουν, τότε καθίσταται πιθανή η επανασύνδεση του υλικού αυτού με το συγγραφικό έργο στο οποίο βασίζεται:

Spoiler for Hiden:
Παράθεση
But first, about Aeron: sources tell us Aeron Greyjoy has been cast, and is part of the shooting this week. Unfortunately we don’t know which actor is playing him – yet. He is not being played by the actor who appeared in season 2 as a Drowned Priest. Previously, it was unclear whether the priest at this week’s shooting was Aeron but our sources have confirmed the character present is Aeron. He has long white hair and can be glimpsed distantly in the video footage.

  • Έγκυρες πηγές αναφέρουν την ένταξη του Aeron Greyjoy στα πρόσωπα που επανδρώνουν τη φαρέτρα των τηλεοπτικών χαρακτήρων. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το όνομα του ηθοποιού που υποδύεται το συγκεκριμένο ήρωα.[/l]


Spoiler for Hiden:
Παράθεση
Two sources have confirmed that Alfie Allen was present at the Ironborn filming this week and in the large scene filmed in the video. We knew Allen was in the area, but this seals it: Theon will be returning home to the Iron Islands in season 6.

  • Ο Alfie Allen πραγματοποίησε γυρίσματα, σύμφωνα με ειδησεογραφικές εισροές στην ιστοσελίδα που καταγράφει το παρόν περιστατικό, από κοινού με τους λοιπούς Ironborn. Θα αποτολμήσω, λοιπόν, την πρόβλεψη ότι στα βιβλία η θανατική καταδική του Theon δε θα ευοδοθεί, αντίθετα ο ίδιος και η Asha θα επιστρέψουν στα Iron Islands, όπου θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν τα σχέδια επικυριαρχίας του Euron.[/l]


Spoiler for Hiden:
Παράθεση
According to our sources, Jaime Lannister is headed to the Riverlands (and hopefully his ASOIAF plot) in season 6, as the rumored Iceland sightings indicated. Additionally, our sources tell us that his new constant companion Bronn is going along with him on whatever his business is.

  • Τελικά, όπως όλα υποδεικνύουν, η πλοκή στην οποία θα συμμετάσχει ο Jaime στον έκτο κύκλο θα λάβει χώρα, εν μέρει ίσως, στην Ισλανδία, η οποία θα αποτελέσει τη γεωγραφική βάση αντιπροσώπευσης των Riverlands. Στο ταξίδι του αυτό συνοδεύεται, ίσως, από το Bronn.[/l]


Spoiler for Hiden:
Παράθεση
But that’s not all. The area is getting crowded next season. We’ve heard that Arya Stark will be returning to Westeros’ Riverlands as well. That’s a long way from Braavos, to say the least.

  • Και η πιο εντυπωσιακή, κατά την άποψή μου, έκπληξη είναι η επιστροφή της Arya στη Westeros, και μάλιστα στην ίδια περιοχή που θα κινηθεί ο Jaime. Ειναι, άραγε, πιθανή μια συνάντηση των δυο χαρακτήρων;[/l]


Παρατίθεται ο ακριβής σύνδεσμος που παραπέμπει στις ανωτέρω πληροφορίες: New images of Game of Thrones filming in Northern Ireland, plus huge spoilers for season 6!edit: διορθώθηκε ο κώδικας - mod         
      
   

11
6η Σεζόν [2016] / Απ: Casting για τον 6ο κύκλο και Τελευταία Νέα
« στις: Σεπτεμβρίου 02, 2015, 12:17:02 πμ »
Καθώς φαίνεται ο Δανός ηθοποιός Pilou Asbæk αναλαμβάνει το ρόλο του Euron Greyjoy για τις ανάγκες του έκτου κύκλου της σειράς:Από την ιστοσελίδα WatchersontheWall.com: Sources report: Euron cast, major scene filmed today in Ballintoy Harbour

Αν και δεν πρόκειται, εν τέλει, για το Mads, η εθνικότητα, κατά σύμπτωση ίσως, παραμένει ίδια.  :D

Το πρόσωπό του συγκεκριμένου ηθοποιού, παραδόξως, θυμίζει λίγο εκείνο του Alfie Allen. Ενδιαφέρον...

12
6η Σεζόν [2016] / Απ: Casting για τον 6ο κύκλο και Τελευταία Νέα
« στις: Σεπτεμβρίου 01, 2015, 06:56:36 μμ »
Κατά την παρούσα χρονική περίοδο, πραγματοποιούνται γυρίσματα στο Sallagh Brae της Βόρειας Ιρλανδίας: Game of Thrones Larne film set revealed

Η παρακάτω φωτογραφία μοιάζει να απεικονίζει την τοποθεσία που εχεί οριστεί επίσημα από την παραγωγή για τη διεξαγωγή του κατάλληλου έργου στην περιοχή. Νομίζω πως πρόκειται για κάποιο ναό, οι υπόλοιποι τι λέτε;
13
Βέβαια, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αναρωτιέμαι αν τελικά πρόκειται για κάποια κίνηση τακτικής από την πλευρά του Martin, ώστε να μην καλλιεργήσουν προηγούμενες δηλώσεις του επ' ευκαιρία συζητήσεών του με θαυμαστές του έργου του κλίμα άμετρης προσμονής και αισιοδοξίας, το οποίο ενδέχεται να αναστραφεί σε βάρος του, σε περίπτωση αδυναμίας του συγγραφέα να εργαστεί στο πλαίσιο συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος με στόχο την παραγωγή το ευκταίου αποτελέσματος. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του πέμπτου βιβιβλίου της σειράς, το οποίο εκδόθηκε έξι χρόνια μετά το τέταρτο, τη στιγμή που ο Martin διαβεβαίωνε πως η έναρξη κυκλοφορίας του δε θα απείχε περισσότερο από δυο χρόνια. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν έχει υποπέσει σε πληθώρα εσφαλμένων εκτιμήσεων σε συναφή ζητήματα, γεγονός που μάλιστα προκάλεσε αισθήματα δυσφορίας στους φαν, κι έκτοτε υποστηρίζει ότι δε θα προβεί σε μεγαλοστομίες αναφορικά με την πορεία της σειράς που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει, αλλά αντίθετα θα αρκεστεί σε μια συνοπτική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα που εκείνος διαχειρίζεται προσωπικά. Ας ελπίσουμε, πράγματι, ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια προληπτική στρατηγική αποτροπής δημιουργίας φρούδων ελπίδων στο αναγνωστικό κοινό...

14
Πρόσφατη αναφορά του Martin στη λίστα με τις απαντήσεις του στο χρήστη AngryGotFan στο twitter καταδεικνύει ότι προφανώς εξήχθη το λάθος συμπέρασμα ως προς την εξέλιξη της συγγραφής του έκτου και του έβδομου βιβλίου σε ταυτόσημα χρονικά σημεία, καθώς ο συγγραφέας αρνείται το γεγονός:

http://grrm.livejournal.com/440213.html

Παράθεση
Re: BuboniconNo.

And I don't believe I said that.

If I did, I misspoke.

 ;( ;(

15
6η Σεζόν [2016] / Απ: Φήμες / Εικασίες για την 6η σεζόν
« στις: Αυγούστου 30, 2015, 09:05:24 μμ »
Επιλέγω το συγκεκριμένο νήμα για να παραθέσω την παρακάτω είδηση, καθώς στο παρόν στάδιο πρόκειται για ανεπιβεβαίωτη φήμη: http://watchersonthewall.com/spoiler-country-game-of-thrones-casting-for-a-rugged-type-character-confirmations-and-an-intriguing-nikolaj-coster-waldau-rumor/

Με βάση τις πληροφορίες που διατίθενται στον ανωτέρω σύνδεσμό, πηγές της ιστοσελίδας Watchersonthewall.com δημοσιεύουν ότι ο Nikolaj Coster-Waldau, που υποδύεται το Jaime, εντοπίστηκε Reykjavik της Ισλανδίας, όπου έχει μεταβεί για τα γυρίσματα της σειράς. Στο παρελθόν η ισλανδική πρωτεύουσα είχε χρησιμοποιηθεί για τις σκηνές στο Τέιχος, αν και το HBO δεν είχε πραγματοποιήσει γυρίσματα στην περιοχή για τις ανάγκες του πέμπτου κύκλου. Παράλληλα, όμως, η Ισλανδία αποτέλεσε και τη γεωγραφική βάση για σημαντικά τμήματα της τηλεοπτικής πλοκής με σημείο αναφοράς χαρακτήρες όπως η Arya, ο Sandor, η Brienne, και ο Pod. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να δούμε το Jaime στον έκτο κύκλο να κατευθύνεται στα Riverlands ή το Vale, με τελικό (;) ίσως προορισμό το Βορρά...

Σελίδες: [1] 2 3 ... 11