Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Αλυσάννη Ταργκ

Σελίδες: [1]
1
Αυτή είναι μια μη δημοφιλής άποψη στο φάντομ, απ' όσο έχω καταλάβει.

Για μια σειρά που δεν υπάρχουν τέλειοι χαρακτήρες, οι Μπλάκγουντ είναι οι λευκές περιστέρες του Γουέστερος. Είναι πάντα οι καλοί, τίμιοι της υπόθεσης. Ενώ έχουν μια αντιπάθεια με τους Μπράκεν, και πάντα, μα πάντα, είναι οι Μπλάκγουντ που έχουν δίκιο, και οι Μπράκεν οι ηλίθιοι. Αντί ο GRRM να μας δώσει δύο φιλονικείς οικογένειες και να μας αφήσει να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα, φροντίζει πάντα να κατευθύνει τον αναγνώστη κάνοντας τους Μπλάκγουντ τους εμφανείς ήρωες.

Η Άγκνες Μπλάκγουντ οδηγεί γενναία ένα στρατό κατά των Σιδερανθρώπων που επιτίθενται κατά των Παραποτάμιων Περιοχών· οι Μπράκεν την προδίδουν και έτσι χάνει.

Στο Χορό των Δράκων, οι Μπλάκγουντ συμμαχούν με τη Ραινύρα, την οποία η αφήγηση ξεκάθαρα αντιμετωπίζει ως την αδικημένη της υπόθεσης, βάζοντας τους Μπλάκγουντ με τους 'καλούς' (αν υποθέσουμε ότι οι μαύροι είναι οι καλοί). Μπέντζικοτ Μπλάκγουντ, ένα εντεκάχρονο, γίνεται ήρωας μάχης ενώ η θεία του η Αλυσάννη παντρεύεται κοτζάμ Άρχοντα του Βορρά, αφού βοηθά να έρθει η ειρήνη στο Κόκκινο Φρούριο (και σώζει τον Κόρλυς Βελάρυον). Οι Μπράκεν; Με τους πράσινους, και δεν καταφέρνουν τίποτα απολύτως.

Η όμορφη, γλυκιά και πιο αγαπημένη ερωμένη του Βασιλιά Αίγκον Δ΄ είναι η Μελίσσα Μπλάκγουντ. Είναι μετριόφρων, είναι τόσο καλή που ακόμα και η Βασίλισσα Ναίρυς και οι Πρίγκιπες Αίμον και Νταίρον τη συμπαθούν! Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν λόγο να την εμπιστεύονται, καθώς θα μπορούσε να είναι κατάσκοπος του βασιλιά. Η Μπάρμπα Μπράκεν ήταν το είδος γυναίκας που το έπαιζε βασίλισσα όταν η πραγματική βασίλισσα ψυχορραγούσε στο κρεβάτι του τοκετού και που έφυγε ντροπιασμένη από την πρωτεύουσα. Η Μπέθανυ Μπράκεν το πήγε παρακάτω και εκτελέστηκε για προδοσία. Ο Βασιλιάς Αίγκον έδωσε αρχικά τα Βυζιά της Μητέρας στους Μπράκεν και τα είπε Βυζιά της Μπάρμπα, αλλά η Μπάρμπα είπε ότι το στήθος της Μελίσσα είναι πλάκα, σαν αγοριού, οπότε ο βασιλιάς τα είπε Βυζιά της Μίσσυ και τα έδωσε στους Μπλάγκουντ.

Συνεχίζοντας με τη Μελίσσα και τη Μπάρμπα, έχουμε τους γιους τους. Ο Μπρύντεν Ρίβερς αποκτά σημαντική θέση στην αυλή λόγω της μητέρας του, λαμβάνει θέση στο μικρό συμβούλιο του βασιλιά, λαμβάνει τη Σκοτεινή Αδερφή, είναι ξεκάθαρα ο αγαπημένος αδερφός του Βασιλιά Νταίρον Β΄, βρίσκεται με το μέρος των νικητών της Επανάστασης των Μπλάκφαϊρ, και αργότερα γίνεται το Χέρι (και βασιλιάς σε όλα πέρα από το όνομα) του Αίρυς Α΄. Αν και στέλνεται στο Τοίχος, καταφέρνει να γίνει Άρχοντας Διοικητής, και η όλη εμπειρία ανοίγει το δρόμο για να γίνει η κουρούνα με τα τρία μάτια. Και φυσικά έχει τις κουλ δυνάμεις του Βορρά, το greensight. Ο Αίγκορ Ρίβερς; Είναι ο τύπος που δεν τον συμπαθούσε κανείς, ούτε καν οι άλλοι υποστηρικτές των Μπλάκφαϊρ γιατί ήταν μονίμως τσατισμένος, η αγαπημένη του Σιέρα τον απέρριψε για χάρη (ποιου άλλου) του Μπρύντεν, ήταν με τους χαμένους της Επανάστασης, προσπάθησε πόσες φορές να βάλει κάποιον απόγονο του Νταίμον στο Θρόνο και απέτυχε κάθε φορά, πέθανε εξόριστος στη μάχη μακριά από το Γουέστερος. Αν και δεν ζει πλέον (σε αντίθεση με τον Μπρύντεν) οι πράξεις του οδηγούν στην υπο-πλοκή του νεαρού Αίγκον (αν η θεωρία για την καταγωγή του είναι σωστή). Που σημαίνει ότι οι (τωρινές) πράξεις του Ματωμένου Κορακιού θα βοηθήσουν να σωθεί ο κόσμος από τους Άλλους, ενώ αυτές του Μπίττερστηλ ενδυναμώνουν έναν πιθανό εχθρό της Νταινέρυς, μια από τους ήρωες.

Ο γλυκός Εγκ, δευτεραγωνιστής των ιστοριών Ντανκ και Εγκ, υπέρμαχος των αδύναμων και τελευταίος καλός βασιλιάς των Ταργκάρυεν, ερωτεύεται και παντρεύεται την όμορφη και πεισματάρα Μπέθα Μπλάγκουντ - σε μερικά χρόνια, γίνεται βασιλιάς και έτσι μια Μπλάκγουντ γίνεται βασίλισσα, τιμή που δεν δόθηκε ποτέ σε Μπράκεν. Οι σημερινοί ήρωες Τζον, Νταινέρυς (και οι Μπαράθηον) έχουν αίμα των Μπλάκγουντ, ενώ ό,τι αίμα Μπράκεν έχουν είναι πάλι μέσω των Μπλάκγουντ.

Στη σημερινή εποχή, οι Μπλάκγουντ συνεχίζουν να αντιστέκονται στους Λάννιστερ μέχρι την τελευταία στιγμή, οι Μπράκεν υποχώρησαν πολύ πιο γρήγορα. Βλέπουμε λοιπόν στα βιβλία μια διαμάχη που ούτε οι μεν ούτε οι δε είναι τέλειοι - ωστόσο κάποιοι είναι απλώς οι λούζερ της υπόθεσης, και οι άλλοι οι ήρωες.


Σελίδες: [1]