Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Αλυσάννη Ταργκ

Σελίδες: [1] 2 3
1
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 14, 2019, 07:00:11 μμ »
Καλή χρονιά!

Μετά από καιρό χαιρετώ την ομήγυρη.

Μερικές σκέψεις για το teaser.

1) Ναι, λείπει ο Bran. Ο ίδιος βέβαια έχει δηλώσει ότι έχει πάψει να είναι ο Bran, επομένως θεωρητικώς δεν έχει θέση ανάμεσα στους τρεις. Άλλωστε από τους τρεις, μόνον οι δύο είναι αδέλφια μεταξύ τους και Stark, ο τρίτος είναι πρωτοξάδελφος και Targaryen.

2) Valar Morgulis. Εννοείται ότι μία μέρα θα πεθάνουν όλοι, το ερώτημα είναι το πότε και πως. Επίσης είναι δεδομένο ότι οι Stark θάβονται στο υπόγειο του Winterfell, οπότε θεωρητικώς ο Jon δεν έχει θέση εκεί μέσα. (Από την άλλη πλευρά βέβαια, και μόνη η ύπαρξη των αγαλμάτων σημαίνει ότι τελικώς οι White Walkers ηττήθηκαν, διαφορετικά δεν θα υπήρχε κανείς για να τα κάνει όλα αυτά.)

Το συμπέρασμα που βγάζω, έχοντας υπόψη ότι στην πραγματικότητα βγάζω από τη μύγα ξύγκι, είναι ότι ο Jon ακόμη και μετά την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητάς του, θα συνεχίσει να θεωρεί τον εαυτό του Snow (Stark). Αυτό θεωρητικά λίγη σημασία έχει για την σειρά, ίσως όμως να έχει για τα βιβλία: κρατήστε στο νου σας την λέξη Excepionalism.

Excepionalism; Δηλαδή;
Νομίζω ότι εννοεί το Doctrine of Exceptionalism, το δόγμα που έβγαλε ο Τζαιχαίρυς και η Αλυσάννη για να νομιμοποιήσουν τον αιμομικτικό γάμο τους - ότι σαν Ταργκάρυεν, πιο κοντά στους θεούς παρά στους ανθρώπους, δεν όφειλαν να υπακούν στους νόμους που απογόρευαν την αιμομιξία, γι' αυτούς γινόταν η εξαίρεση.

2
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 14, 2019, 09:19:39 πμ »
Τζον και Άρυα: Κάνει κρύο, ας βγάλουμε τα σπαθιά μας, όλοι ξέρουν ότι πρέπει να κόψεις μαχαίρι την παγωνιά.
Σάνσα: Όταν έλεγα να βάλουμε καλοριφέρ με γράφατε.

3
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 13, 2019, 10:06:51 πμ »
Άκουσα ότι η ημερομηνία θα ανακοινωθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου (τα γενέθλιά μου!!!) πριν τις 9 μμ (για μας θα είναι πρωινές ώρες 14 Ιανουαρίου)!

4
Prequels / Απ: The Long Night prequel
« στις: Ιανουαρίου 10, 2019, 10:30:36 μμ »
Παραξενεύεται κανείς άλλος με την επιλογή θέματος του πρίκουελ;

Η Μακρά Νύχτα; Σοβαρά; Ήδη η κύρια σειρά έχει θέμα της την εισβολή των Άλλων από το Βορρά, γιατί κανείς να ενδιαφερθεί για κάτι με τόσο όμοιο κόνσεπτ; Ειδικά από τη στιγμή που το τέλος είναι δεδομένο - οι Άλλοι νικήθηκαν, γιατί αλλιώς πώς θα είχαμε χιλιάδες χρόνια μετά το ίδιο πρόβλημα;

Και επίσης, η Μακρά Νύχτα είναι ακόμα ένα κομμάτι του world-building. Είναι κάτι που συνέβη πολλά χρόνια πριν, οι μέιστερ δεν έχουν πληροφορίες για το τι έγινε ακριβώς. Ένας λόγος που πολλοί αναρωτιούνται τι συνέβη είναι ακριβώς το ότι η όλη υπόθεση είναι ένα μυστήριο - πρέπει να είναι μυστήριο, πρέπει να αναρωτιόμαστε, γιατί όπως στον κανονικό κόσμο έχουμε τόσες απορίες, έτσι και στο Γουέστερος έχουν (κάτοικοι και τηλεθεατές) ερωτήσεις για τον κόσμο τους... ερωτήσεις που πρέπει να μείνουν αναπάντητες, γιατί αυτό κάνει την ιστορική περίοδο ενδιαφέρουσα.

Και, τελικά, σε αυτήν την ιστορία έχουν μόνο το σέττινγκ, Γουέστερος, χιλιετίες πριν. Δεν υπάρχει στόρι να βασιστούν. Πρέπει να αυτοσχεδιάσουν. Και το HBO έχει αποδείξει ότι δεν νοιάζονται και τόσο για την ποιότητα...

5
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 09, 2019, 04:07:12 μμ »
ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Νεντ (στον Ρόμπερτ): Μεγαλειότατε, το Γουίντερφελ είναι δικό σου.
ΟΓΔΟΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Σάνσα (στην Ντάνυ): Το Γουίντερφελ είναι δικό σου, Μεγαλειοτάτη.

Μήπως ο Τζον και η Ντάνυ θα κάνουν σεξ στον πύργο, θα τους δει η Άρυα και ο Τζον θα τη σπρώξει από το παράθυρο;

με τους Ντι όλα είναι πιθανά

6
Prequels / Απ: Πιλοτικό επεισόδιο ενός από τα prequels
« στις: Δεκεμβρίου 21, 2018, 11:41:54 μμ »
χαχαχαχαχαχαχαχ
Αν κρίνω τόσο από τον Βισέρυς, όσο και - πολύ παραπάνω! - από τον Ραίγκαρ της σειράς, είναι να το φοβάσαι αυτό!

Κατά τα άλλα, ναι, θα ήθελα κι εγώ επανάσταση Μπλάκφαϊρ, θα ήταν επικό. Οι χαρακτήρες ήταν όλοι μηδενός εξαιρουμένου ουάου! Από πού να το πιάσεις; Από Ματωμένο Κοράκι, Μπαίλορ Λογχοθραύστη, Μαίκκαρ, Νταίμον, Αίγκορ Ρίβερς ή μήπως, Αίγκον Ανάξιο, Νταινέρυς, Μάρον Μαρτέλ, Κουέντυν Μπολ;;; Άσε που έχει έρωτες, συνωμοσίες, πάθη και πολεμικές συγκρούσεις! Θεωρώ ότι είναι η πλέον ταιριαστή εποχή για τηλεοπτική σειρά! Το μόνο που της λείπει είναι οι δράκοι, αλλά και στη Μεγάλη Νύχτα δεν πρόκειται να δούμε δράκους. Κατά τα φαινόμενα πάντα. Μπορεί να μας κάνει και καμιά έκπληξη.
Να πω την αλήθεια, η ίδια η επανάσταση δεν με ενδιαφέρει καθόλου, μόνο τα χρόνια που οδήγησαν σε αυτήν. Θα ήθελα ένα μίνι στόρι για τα χρόνια του Αίγκον του Ανάξιου πάντως. Σελίδες γεμάτες περιγραφές φαγητού, γ*****, και τον Αίγκον να παραπονιέται για την άχρηστη οικογένειά του που δεν τον καταλαβαίνει.

7
Prequels / Απ: Πιλοτικό επεισόδιο ενός από τα prequels
« στις: Δεκεμβρίου 21, 2018, 12:32:32 μμ »
Ξέρω ότι το πρίκουελ θα είναι για τη Μακρά Νύχτα, αλλά εγώ θέλω να κάνουν την πρώτη Επανάσταση Μπλάκφαϊρ και να καστάρουν έναν Harry Lloyd look-alike για τον Νταίμον, να του πασάρουν την παρούκα του Βισέρυς και μετά να μας πουν ότι για αυτον τον μπαγλαμά ξεσηκώθηκε μισό βασίλειο.

8
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« στις: Δεκεμβρίου 09, 2018, 09:25:24 μμ »
Μερικές σκέψεις

Η Κατάκτηση του Αίγκον
Spoiler for Hiden:
 • Τίποτα ιδιαίτερο, ίδιο με αυτό στο world book
 • Ακόμα είμαι εκνευρισμένη που δεν μάθαμε τίποτα για τους προ-Κατάκτησης Ταργκάρυεν του Ντάγκονστοουν
 • Η Άρτζελλα Ντουρράντον και η Μάρλα Σάντερλαντ έχασαν τις φωνές τους, κυριολεκτικά. Άλλοι άρχοντες είτε πέθαναν μια και έξω, είτε υποτάχθηκαν, δεν καταλαβαίνω ποια η ανάγκη να γίνει διαφορετικά με τις δυο τους.

Βασιλεία του Δράκου - Οι Πόλεμοι του Βασιλιά Αίγκον Α΄
Spoiler for Hiden:
 • Απ' ό,τι φαίνεται ο Αίγκον προσπάθησε πρώτα να πείσει το Ντορν να έρθει ήσυχα, αλλά απέτυχε. Υποτίθεται ότι αυτό τον κάνει να δείχνει καλύτερος;
 • Ουάου αυτοί οι Γουίλ... ήταν ανάγκη τόσο gore; Ο γαμπρός ευνουχίστηκε και δολοφονήθηκε, η νύφη βιάστηκε και πουλήθηκε σε δουλεμπόρους
 • Η Μέρια Μαρτέλ έλαβε τις ίδιες μεταθανάτιες φήμες με την Αικατερίνη τη Μεγάλη, λολ...
 • Ναι ρε, η Ραίνυς σου πέθανε μάταια, why are your feelings hurt?
 • Αναρωτιέμαι αυτό το μίσος για το Ντορν κατά πόσο πηγάζει από φθόνο. Οι σπουδαίοι Δυτικοί και Πεδιαδίτες έχασαν πολύ εύκολα τα βασίλειά τους, αλλά το Ντορν κράτησε την ανεξαρτησία του. Σίγουρα υπήρχε πικράδα που το Ντορν πέτυχε εκεί που αυτοί απέχτυχαν.

Τρία Κεφάλια Είχε ο Δράκος - Κυβέρνηση υπό τον Αίγκον Α΄
Spoiler for Hiden:
 • Είχα την εντύπωση ότι μόνο η Ραίνυς ασχολούταν με την απλή βασιλεία, με συνοικέσια... αλλά το έκανε και η Βισένυα; Λίγο παράξενο, τη στιγμή που μέχρι στιγμής για τη Βισένυα ξέραμε ότι ήταν πολεμίστρια, και όχι πολιτικός.
 • Όλο ταξίδια αναψυχής ο Αίγκον.
 • Ο οποίος Αίγκον παραμένει ο πιο βαρετός Ταργκοβασιλιάς.
 • Με αφορμή το θάνατο της γυναίκας του Έντμυν Τάλλυ στη γέννα, να θίξω ένα πρόβλημά μου με τα βιβλία· κάθε τρεις και λίγο βλέπουμε γυναίκες να πεθαίνουν στη γέννα. Ναι, συνέβαινε και συμβαίνει, αλλά καταντάει κουραστικό κάθε φορά που ένας γυναικείος χαρακτήρας δεν είναι πλέον χρήσιμος στην ιστορία να ξεπαστρέφεται με αυτόν τον τρόπο. Είναι τόσο... τεμπελιά.

Οι Γιοι του Δράκοντα
Spoiler for Hiden:
 • Σχεδόν ίδιο με αυτό που εκδόθηκε το 2017, αλλά με μερικές ακόμα πινελιές.
 • Ο Αίγκον έκλαψε όταν πρωτοκράτησε τη Ραίνα, ωωωω
 • Μιλώντας περί της Ραίνα, είναι λεσβία, έτσι;
 • Απλώς κοιτάξτε τη σχέση της με τη Λαρίσσα (λολ) Βελάρυον
 • Αρχικά είναι πολύ δεμένες, και μετά γρήγορα διώχνουν τη Λαρίσσα στο Ταρθ
 • Και η καινούρια της φίλη η Μέλονυ Πάιπερ περιγράφεται ως 'favourite'. Και η Ραίνα μούτρωνε μέχρι να στείλουν τη Μέλονυ στο Στορμς Εντ μαζί της
 • Φαίνεται βέβαια να συμπαθούσε πολύ τον Αίγκον, πέρα από αδερφό.
 • Α, επιτέλους δίνεται λύση για το πώς ο Αίγκον πήρε την Κουίκσιλβερ, τη στιγμή που όταν πέθανε ο Αίνυς ο δράκος ήταν στο Κινγκς Λάντινγκ και ο Αίγκον στη Δύση. Επέστρεψε στο Κινγκς Λάντιγνκ, αλλά δεν κάθισε στο Θρόνο γιατί ήξερε ότι δεν θα τον κρατήσει... Τι καριέρα να κάνεις όταν σε φωνάζουν 'ο Άστεφος';
 • Μα τι είναι αυτός ο Μαίγκορ... αν σκότωνε όμως ζώα από μικρός, ποιο το νόημα να φτιάξουν ψεύτικες φήμες για αυτόν;
 • Τελικά η Άλυς Χάρρογουεϊ όντως τον απάτησε ή απλώς η Τυάννα είπε ψέμματα; Είναι δύσκολο να καταλάβεις.
 • Και τι συνέβη με τη Σερύς Χάιταουερ;
 • Η βασιλεία του Μαίγκορ κράτησε 6 χρόνια και 66 μέρες... ω, GRRM

9
Μερικές φορές σκέφτομαι ότι θα είναι ο Τζον και η Ντάνυ, αλλά άλλες φορές είμαι 100% πεπεισμένη ότι θα κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Βέβαια όταν έχεις φτάσει στην τελική ευθεία, στενεύει το περιθώριο για εκπλήξεις.

10
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« στις: Νοεμβρίου 24, 2018, 10:07:09 πμ »
οπως και η Νταινερυς (εαν θυμαμαι καλα το ονομα) που προφητεψε τον Χαμο της Βαλυρια κι επεισε ολο το Ταργκαριενεικο να μεταναστεψει. Ισως και αυτη να ειδε-ειπε κατι γι'αυτο
Νταίνυς

11
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« στις: Νοεμβρίου 23, 2018, 09:47:15 μμ »
και βεβαια υπαρχει και το ερωτημα πανω στο στορυ. Πως μπορει να το γνωριζε αυτο ο Αιγκον;
Βαλυριανές προφητείες.

12
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« στις: Νοεμβρίου 21, 2018, 05:16:33 μμ »
Όσον αφορά το παράρτημα στο τέλος του βιβλίου...

Τζορτζ Μάρτιν, circa 1996: Λοιπόν τη σύζυγο του Νταίρον Β΄ την έλεγαν Μύρια...
Τζορτζ Μάρτιν, circa 2014: Μπα, Μαράια ήταν το όνομά της.
Τζορτζ Μάρτιν, 2018: Λοιπόν χ**' το, τη λένε Μύρια. Δι εντ.

13
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« στις: Νοεμβρίου 16, 2018, 10:56:42 μμ »
Μόλις συνειδητοποίησα ότι στη μετάφραση με την Αλυσάννη, έγραψα 'πέστροφα' αντί για 'μπύρα' (trout, stout). Omg...

Μπορείτε να βρείτε άλλο ένα κομμάτι του βιβλίου εδώ: https://ew.com/books/2018/11/16/george-r-r-martin-fire-and-blood-excerpt/

Το μεγαλύτερο μέρος βέβαια ήδη το είχαμε από το Η Πριγκίπισσα και η Βασίλισσα.

14
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« στις: Νοεμβρίου 16, 2018, 12:05:12 μμ »
Spoiler for Hiden:
Και κάπως έτσι το όνειρο πεθαίνει λολ

15
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« στις: Νοεμβρίου 16, 2018, 11:04:03 πμ »
Spoiler for Hiden:
Αυτό που φοβάσαι

Σελίδες: [1] 2 3