Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Αλυσάννη Ταργκ

Σελίδες: [1] 2 3 4
1
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Σήμερα στις 10:21:34 πμ »
Σπόιλερ για το πρώτο επεισόδιο:

Spoiler for Hiden:
Ο Τύριον και ο Βάρυς ταξιδεύουν με κάρο. Αστειεύονται περί αρχ*****.

Ο Τζον και ο Μπραν επανενόνονται. Ο Τζον λέει «ουάου, μεγάλωσες, είσαι άνδρας τώρα».

Η Σάνσα δεν είναι χαρούμενη με την Ντάνυ. Η Ντάνυ παρατηρεί ότι η Σάνσα είναι λίγο αμφίβολη με την παρουσία της. Αρχίζει κουβέντα, «Ο
Βορράς είναι όμορφος», «Είσαι όμορφη».

Μεγάλη Σύναξη των Βορείων. Ο Τζον στη μέση με τη Σάνσα και την Ντάνυ εκατέρωθεν. Η Ντάνυ παρουσιάζεται.

Συζήτηση για την κατάσταση του στρατού. Ο νεαρός Τζον Άμπερ [μάλλον ο Νεντ, ο Τζον είναι νεκρός] είναι εκεί. Ο Τζον σκέφτεται να στείλει κοράκια για να μάθουν όλοι ότι το Τοίχος έπεσε και εκείνος έχει δράκο.

Η Αρχόντισσα Μόρμοντ λέει ότι τον ονόμασε Βασιλιά του Βορρά και είναι δουλειά του να τον κυβερνά. Όχι της Ντάνυ. Ο Τζον βάζει έμφαση στη σημασία των συμμάχων και πώς δεν μπορούν να νικήσουν το Μεγάλο Πόλεμο χωρίς την Ντάνυ.

Ο Τύριον λέει σπουδαία πράγματα για τον Τζον και λέει σ' όλους ότι η αδερφή του υποσχέθηκε να στείλει στρατό. Είναι σίγουρος ότι ο στρατός των Λάννιστερ έρχεται.

Ο Βορράς εξοργίζεται επειδή δεν πιστεύουν ότι στρατός των Λάννιστερ έρχεται βόρεια. Ξανά, ο Τζον τους λέει για τη σημασία των συμμάχων.

Η Σάνσα είναι σκεπτική για το στρατό των Λάννιστερ και μιλάει με τον Τύριον. Τον ρωτάει αν πραγματικά πιστεύει ότι η Σέρσεϊ θα τους βοηθήσει. Ο Τύριον εγγυάται για την αδερφή του και λέει ότι θα βοηθήσουν.

Συναισθηματικά φορτισμένη επανένωση Τζον και Άρυα. Αγκαλιάζονται και μιλάνε για όπλα. Γαμψώνυχο και Βελόνα. Ο Τζον ζητάει από την Άρυα να βοηθήσει ώστε να φιλιώσουν η Σάνσα και η Ντάνυ.

Κινγκς Λάντινγκ. Η Σέρσεϊ ξέρει ότι το Τοίχος έπεσε και χαίρεται για αυτό. Ο Έουρον και ο Χρυσός Λόχος φτάνουν. Ο Στρίκλαντ παρουσιάζεται, 20.000 άνδρες και 2.000 ιππότες. Αλλά όχι ελέφαντες, και η Σέρσεϊ εξοργίζεται.

Ο Έουρον παίρνει την 'ανταμοιβή' του και κοιμάται με τη Σέρσεϊ. Η Σέρσεϊ αναφέρει ξανά την έλλειψη ελεφάντων.

Ο Θήον σώζει τη Γιάρα. Ο Θήον τη ρωτάει αν θα τον αφήσει να πάει στο Βορρά να βοηθήσει τους Σταρκ. Δέχεται, και ο Θήον πάει βόρεια με κάποιους άνδρες. Θα είναι στη Μάχη του Γουίντερφελ.

Πίσω στο Γουίντερφελ. Όργανωση στρατού. Τύριον, Βάρυς και Ντέιβος ξέρουν για το ρομάντζο.

Οι Ντοθράκι ενημερώνουν την Νταινέρυς για το τι κάνουν οι δράκοι.

Σκηνή Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο Σας. Η Ντάνυ ανεβαίνει στον Ντρόγκον και λέει στον Τζον να ανέβει στο Ραίγκαλ. Ο Τζον σοκάρεται, αλλά καβαλάει. Μετά την πτήση μοιράζονται παθιασμένο φιλί.

Η Άρυα και ο Τζέντρυ συναντιούνται στο οπλοστάσιο. Φτιάχνει όπλο για την Άρυα, ένα με μακρύτερη λεπίδα. Σφυρηλατεί το στιλέτο από βαλυριανό ατσάλι. Ο Τζέντρυ αποκαλεί την Άρυα αρχόντισσα, υπάρχει σεξουαλική ένταση.

Άρυα και Κυνηγόσκυλο. Το Κυνηγόσκυλο θυμίζει στην Άρυα ότι τον άφησε να πεθάνει και δεν του έδειξε έλεος.

Ο Τζον και η Σάνσα τσακώνονται. Η Σάνσα υπενθυμίζει στον Τζον ότι είναι βασιλιάς. Ο Τζον μιλάει για συμμάχους κλπ... η Σάνσα ρωτά τον Τζον αν γονάτισε για το Βορρά, ή για την αγάπη.

Η Ντάνυ και ο Τάρλυ συναντιούνται. Ο Τζόρα τους συστήνει. Η Ντάνυ λέει στο Σαμ ότι έκαψε τον πατέρα του επειδή δεν υποτάχθηκε. Ο Σαμ είναι λίγο αναστατωμένος, αλλά ποτέ δεν τον συμπάθησε οπότε υπάρχει λίγη αντίδραση. Η Ντάνυ του λέει ότι έκαψε και τον Ντίκον. Είναι πολύ πιο αναστατωμένος, αλλά είναι τόσο τίμιος που λέει ότι καταλαβαίνει και την ευχαριστεί που του το είπε.

Φεύγει με δακρυσμένα μάτια και πάει στον Μπραν. Είναι ώρα να πουν στον Τζον την αλήθεια. Ο Μπραν λέει στο Σαμ να το κάνει.

Ο Σαμ πηγαίνει κάτω στις κρύπτες. Ο Τζον τον ρωτάει τι συμβαίνει, και ο Σαμ του λέει τι συνέβη με τον πατέρα και τον αδερφό του. Ο Τζον εκπλήσσεται γιατί δεν ήξερε.

Ο Σαμ λέει ότι ίσως η Ντάνυ αφήνει να πράγματα να βγουν λίγο εκτός ελέγχου. Ο Τζον λέει ότι γονάτισε και ότι η Ντάνυ είναι Βασίλισσα και επικεφαλής τώρα.

Ο Σαμ λέει ότι η Ντάνυ δεν πρέπει να είναι βασίλισσα. Εσύ θα έπρεπε να είσαι βασιλιάς. Είναι ο κληρονόμος. Έχει κάποιες αποκαλύψεις για τον Τζον. Η μητέρα σου είναι η Λυάννα Σταρκ. Ο πατέρας σου δεν είναι ο Νεντ. Ο πατέρας σου είναι ο Ραίγκαρ. Το όνομά σου είναι Αίγκον.

Ο Τζον σοκάρεται. Λέει ότι ο Νεντ ήταν ο πιο έντιμος άνδρας. Πώς θα μποορύσε να πει ψέματα.

Ο Σαμ λέει ότι ο Βασιλιάς Ρόμπερτ θα τον σκότωνε.

Ο Τζον τα επεξεργάζεται όλα αυτά και τελειώνει εδώ.

Μαύρο Κάστρο. Μπέρικ, Τόρμουντ και ο Εντι καταφθάνουν. Ενημερώνουν ότι το Τοίχος έπεσε.

Ο Βασιλιάς της Νύχτας άφησε ένα μήνυμα. Λευκός Οδοιπόρος, ιερογλυφικού τύπου σημάδια εμφανίζονται στο Τοίχος.

Το επεισόδιο τελειώνει με τον Βασιλιά της Νύχτας να επιτίθεται στο Μαύρο Κάστρο.

2
Ω, μεγάλο θέμα άρχισες...

Ας αρχίσουμε από την αρχή. Ο Αίρυς δεν ήταν ο πρώτος τρελός Ταργκάρυεν ή γενικά βασιλιάς, αλλά το είχε παρατραβήξει σε εκείνο το σημείο. Χρόνια. Άλλοι τρελοί βασιλείς είχαν κυβερνήσει έξι (Μαίγκορ) ή δέκα (Μπαίλορ) χρόνια. Ο Αίρυς Β΄ κυβέρνησε είκοσι δύο. Μετά μέλιστα από το Ντάσκεντεϊλ, τα έχασε τελείως. Έκαιγε κόσμο ζωντανό. Ήταν αναγκαία η καθαίρεσή του. Και αυτή δεν ήταν σκέψη μερικών μόνο αρχόντων - ο ίδιος ο Πρίγκιπας Ραίγκαρ φαινόταν να συμμερίζεται τέτοιες σκέψεις.

Παράθεση
Αν δώσουμε βάση σε αυτή την ιστορία, ήταν ο Πρίγκιπας Ραίγκαρ που προέτρεψε τον Άρχοντα Γουέντ να διοργανώσει το τουρνουά [...] σκοπός ήταν να συγκεντρώσει [...] τους μεγάλους άρχοντες του βασιλείου και να συγκαλέσει ένα ανεπίσημο Μεγάλο Συμβούλιο, ώστε να συζητήσουν τρόπους και μέσα να αντιμετωπίσουν την παραφροσύνη του πατέρα του, Βασιλιά Αίρυς Β΄, πιθανότατα [...] αναγκάζοντας το Αίρυς να παραιτηθεί από το θρόνο.

Αυτό ήταν κάτι που είχε μυριστεί ο Αίρυς, πριν από το Χάρρενχαλ, διότι μετά από το Ντάσκεντεϊλ...

Παράθεση
Ο Πρίγκιπας Ραίγκαρ, ήταν πεπεισμένος [ο Αίρυς Β΄], είχε συνωμοτήσει με τον Τάιγουιν Λάννιστερ να τον σκοτώσουν στο Ντάσκεντεϊλ. Είχαν σχεδιάσει να κάνουν έφοδο στα τείχη της πόλης ώστε να τον σκοτώσει ο Άρχοντας Ντάρκλυν, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να ανέβει στο Σιδερένιο Θρόνο ο Ραίγκαρ και να παντρευτεί την κόρη του Άρχοντα Ταίγουιν.

Αλλά και στο Χάρρενχαλ επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του:

Παράθεση
...οι κόλακες άρχοντες που ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από το βασιλιά εξέλαβαν την πράξη του [τη στέψη της Λυάννα] ως ακόμα μία απόδειξη της δολιότητάς του. [...] Η στέψη του κοριτσιού των Σταρκ [...] θα μπορούσε να έχει ως μοναδικό σκοπό την εύνοια και τη συνδρομή του Γουίντερφελ [...]

Φαίνεται λοιπόν πως ο Ραίγκαρ και αρκετοί άρχοντες του βασιλείου (σύμφωνα με θεωρίες, τουλάχιστον οι Τάλλυ, Άρρυν, Σταρκ και Λάννιστερ) σκόπευαν να καθαιρέσουν τον Αίρυς και να βάλουν το Ραίγκαρ στη θέση του.

Αλλά εκεί το σχέδιο πήγε εντελώς στραβά. Η κόρη του Γουίντερφελ, Λυάννα Σταρκ, μνηστή του Ρόμπερτ Μπαράθηον, εξαφανίστηκε και κάπως όλοι ήξεραν ότι ο Ραίγκαρ ήταν πίσω από αυτό. Για τους Ταργκάρυεν, από την Παλαιά Βαλύρια, μισοί θεοί ανάμεσα σε κοινούς θνητούς, λεγόταν πως

Παράθεση
Σαν τους δράκους τους, οι Ταργκάρυεν υπάκουαν ούτε σε θεούς ούτε σε ανθρώπους.

Όμως όλα έχουν τα όριά τους. Οι βασιλείς έχουν εξουσία, αλλά όχι και την εξουσία να αρπάζουν παρθένες παρά τη θέληση των πατέρων τους, επειδή έτσι απλά μπορούσαν. Ξαφνικά, ο όμορφος, τίμιος Ραίγκαρ, το μέλλον του βασιλείου, εκφράζει την ίδια αλαζονεία και απληστία που είχαν οι χειρότεροι Ταργκάρυεν, αυτό που οι άρχοντες δεν θα ανέχονταν ποτέ. Οι Ταργκάρυεν, τελικά, δεν ήταν θεοί. Δεν είχαν καν δράκους πλέον. Γιατί να ανέχονται τέτοια παράβαση των κανόνων;

Και ενώ τα πράγματα ήταν ήδη κακά, ήρθε ο θάνατος του Ρίκαρντ και του Μπράντον και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Αίρυς τους σκότωσε χωρίς δίκαιη δίκη, τους βασάνισε. Η φεουδαρχία στηρίζεται, λιανά, στην υποταγή σε έναν ανώτερο ηγεμόνα με αντάλλαγμα την προστασία. Ο Αίρυς τώρα, όπως και ο Ραίγκαρ πιο πριν με την αρπαγή της Λυάννα, έσπασε το βασικότερο θεσμό του συστήματος εξουσίας του Γουέστερος. Όλοι οι άρχοντες είπαν τότε, πιο το νόημα να ανεχτούμε αυτούς τους ηγέτες τη στιγμή που δεν μας προσφέρουν το βασικό, την ασφάλεια; Γιατί αν δέχονταν αδιαμαρτύρητα την απαγωγή της Λυάννα και το φόνο των Σταρκ, τότε δέχονταν ότι οι Ταργκάρυεν ήταν όντως θεοί, ότι ήταν όντως υπεράνω κριτικής και όλων, και ότι μπορούσαν να πράξουν ό,τι θέλουν χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Το ότι πλέον ο Ραίγκαρ και οι απόγονοί του θα είχαν το δικαίωμα να βιάζουν τις γυναίκες και να δολοφονούν τους άνδρες.

Γι' αυτό επαναστάτησαν οι άρχοντες του Γουέστερος. Γιατί το σύστημα είχε παραγίνει άδικο, γιατί οι Ταργκάρυεν όδευαν προς δικτατορία, γιατί δεν γίνεται να δίνεις και να μην παίρνεις. Ο Αίρυς είχε αποδειχτεί ανίκανος και επικίνδυνος, και ο Ραίγκαρ έδειξε ότι σκόπευε να ακολουθήσει την κληρονομία του οίκου του. Οι Σταρκ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.3
Αυτή είναι μια μη δημοφιλής άποψη στο φάντομ, απ' όσο έχω καταλάβει.

Για μια σειρά που δεν υπάρχουν τέλειοι χαρακτήρες, οι Μπλάκγουντ είναι οι λευκές περιστέρες του Γουέστερος. Είναι πάντα οι καλοί, τίμιοι της υπόθεσης. Ενώ έχουν μια αντιπάθεια με τους Μπράκεν, και πάντα, μα πάντα, είναι οι Μπλάκγουντ που έχουν δίκιο, και οι Μπράκεν οι ηλίθιοι. Αντί ο GRRM να μας δώσει δύο φιλονικείς οικογένειες και να μας αφήσει να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα, φροντίζει πάντα να κατευθύνει τον αναγνώστη κάνοντας τους Μπλάκγουντ τους εμφανείς ήρωες.

Η Άγκνες Μπλάκγουντ οδηγεί γενναία ένα στρατό κατά των Σιδερανθρώπων που επιτίθενται κατά των Παραποτάμιων Περιοχών· οι Μπράκεν την προδίδουν και έτσι χάνει.

Στο Χορό των Δράκων, οι Μπλάκγουντ συμμαχούν με τη Ραινύρα, την οποία η αφήγηση ξεκάθαρα αντιμετωπίζει ως την αδικημένη της υπόθεσης, βάζοντας τους Μπλάκγουντ με τους 'καλούς' (αν υποθέσουμε ότι οι μαύροι είναι οι καλοί). Μπέντζικοτ Μπλάκγουντ, ένα εντεκάχρονο, γίνεται ήρωας μάχης ενώ η θεία του η Αλυσάννη παντρεύεται κοτζάμ Άρχοντα του Βορρά, αφού βοηθά να έρθει η ειρήνη στο Κόκκινο Φρούριο (και σώζει τον Κόρλυς Βελάρυον). Οι Μπράκεν; Με τους πράσινους, και δεν καταφέρνουν τίποτα απολύτως.

Η όμορφη, γλυκιά και πιο αγαπημένη ερωμένη του Βασιλιά Αίγκον Δ΄ είναι η Μελίσσα Μπλάκγουντ. Είναι μετριόφρων, είναι τόσο καλή που ακόμα και η Βασίλισσα Ναίρυς και οι Πρίγκιπες Αίμον και Νταίρον τη συμπαθούν! Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν λόγο να την εμπιστεύονται, καθώς θα μπορούσε να είναι κατάσκοπος του βασιλιά. Η Μπάρμπα Μπράκεν ήταν το είδος γυναίκας που το έπαιζε βασίλισσα όταν η πραγματική βασίλισσα ψυχορραγούσε στο κρεβάτι του τοκετού και που έφυγε ντροπιασμένη από την πρωτεύουσα. Η Μπέθανυ Μπράκεν το πήγε παρακάτω και εκτελέστηκε για προδοσία. Ο Βασιλιάς Αίγκον έδωσε αρχικά τα Βυζιά της Μητέρας στους Μπράκεν και τα είπε Βυζιά της Μπάρμπα, αλλά η Μπάρμπα είπε ότι το στήθος της Μελίσσα είναι πλάκα, σαν αγοριού, οπότε ο βασιλιάς τα είπε Βυζιά της Μίσσυ και τα έδωσε στους Μπλάγκουντ.

Συνεχίζοντας με τη Μελίσσα και τη Μπάρμπα, έχουμε τους γιους τους. Ο Μπρύντεν Ρίβερς αποκτά σημαντική θέση στην αυλή λόγω της μητέρας του, λαμβάνει θέση στο μικρό συμβούλιο του βασιλιά, λαμβάνει τη Σκοτεινή Αδερφή, είναι ξεκάθαρα ο αγαπημένος αδερφός του Βασιλιά Νταίρον Β΄, βρίσκεται με το μέρος των νικητών της Επανάστασης των Μπλάκφαϊρ, και αργότερα γίνεται το Χέρι (και βασιλιάς σε όλα πέρα από το όνομα) του Αίρυς Α΄. Αν και στέλνεται στο Τοίχος, καταφέρνει να γίνει Άρχοντας Διοικητής, και η όλη εμπειρία ανοίγει το δρόμο για να γίνει η κουρούνα με τα τρία μάτια. Και φυσικά έχει τις κουλ δυνάμεις του Βορρά, το greensight. Ο Αίγκορ Ρίβερς; Είναι ο τύπος που δεν τον συμπαθούσε κανείς, ούτε καν οι άλλοι υποστηρικτές των Μπλάκφαϊρ γιατί ήταν μονίμως τσατισμένος, η αγαπημένη του Σιέρα τον απέρριψε για χάρη (ποιου άλλου) του Μπρύντεν, ήταν με τους χαμένους της Επανάστασης, προσπάθησε πόσες φορές να βάλει κάποιον απόγονο του Νταίμον στο Θρόνο και απέτυχε κάθε φορά, πέθανε εξόριστος στη μάχη μακριά από το Γουέστερος. Αν και δεν ζει πλέον (σε αντίθεση με τον Μπρύντεν) οι πράξεις του οδηγούν στην υπο-πλοκή του νεαρού Αίγκον (αν η θεωρία για την καταγωγή του είναι σωστή). Που σημαίνει ότι οι (τωρινές) πράξεις του Ματωμένου Κορακιού θα βοηθήσουν να σωθεί ο κόσμος από τους Άλλους, ενώ αυτές του Μπίττερστηλ ενδυναμώνουν έναν πιθανό εχθρό της Νταινέρυς, μια από τους ήρωες.

Ο γλυκός Εγκ, δευτεραγωνιστής των ιστοριών Ντανκ και Εγκ, υπέρμαχος των αδύναμων και τελευταίος καλός βασιλιάς των Ταργκάρυεν, ερωτεύεται και παντρεύεται την όμορφη και πεισματάρα Μπέθα Μπλάγκουντ - σε μερικά χρόνια, γίνεται βασιλιάς και έτσι μια Μπλάκγουντ γίνεται βασίλισσα, τιμή που δεν δόθηκε ποτέ σε Μπράκεν. Οι σημερινοί ήρωες Τζον, Νταινέρυς (και οι Μπαράθηον) έχουν αίμα των Μπλάκγουντ, ενώ ό,τι αίμα Μπράκεν έχουν είναι πάλι μέσω των Μπλάκγουντ.

Στη σημερινή εποχή, οι Μπλάκγουντ συνεχίζουν να αντιστέκονται στους Λάννιστερ μέχρι την τελευταία στιγμή, οι Μπράκεν υποχώρησαν πολύ πιο γρήγορα. Βλέπουμε λοιπόν στα βιβλία μια διαμάχη που ούτε οι μεν ούτε οι δε είναι τέλειοι - ωστόσο κάποιοι είναι απλώς οι λούζερ της υπόθεσης, και οι άλλοι οι ήρωες.


4
Πάρα πολύ θα ήθελα να την ξαναδούμε αλλά φοβάμαι ότι εξαφανίστηκε από τη ζωή του Τύριον (και το narrative) για πάντα.

5
ο Ρίκον είναι στους Άμπερ
Ο Ρίκον δεν είναι στο Σκάγκος;

6
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Μαρτίου 05, 2019, 06:30:17 μμ »
Τρέιλερ7
η αντιβασιλισσα Σανσα ως θεια και κηδεμονας του ανηλικου βασιλια η βασιλισσας.
Έχω διαβάσει κάτι leaks (των οποίων η αξιοπιστία αμφισβητείται) ότι
Spoiler for Hiden:
ο Τζον και η Ντάνυ θα αποκτήσουν ένα μωρό (Λυάννα Ταργκάρυεν) το οποίο θα μεγαλώσει η Σάνσα.

8
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 24, 2019, 12:52:42 μμ »
@Dragonlord , πάρα πολύ καλή παρατήρηση. Πραγματικά, δεν έχει καμιά δουλειά το άγαλμα της Κατ στις κρύπτες των Σταρκ.

Από την άλλη, ούτε του Τζον θα έπρεπε να είναι εκεί. Δεν είναι Σταρκ ο Τζον, είναι νόθος.

Το πιθανότερο κατά τη γνώμη μου είναι ότι η σκηνή είναι συμβολική, ότι δεν συμβαίνουν πραγματικά όσα παρακολουθούμε αλλά υπονοούν κάτι διαφορετικό.
Τεχνικά, ούτε τα αγάλματα της Σάνσα ή της Άρυα έχουν ρόλο εκεί πέρα. Αγάλματα έχουν μόνοι οι άρχοντες Σταρκ - αυτό που έκανε ο Νεντ για τη Λυάννα και τον Μπράντον ήταν εξαίρεση.

9
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« στις: Ιανουαρίου 18, 2019, 06:30:33 μμ »
ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΤΖΑΙΧΑΙΡΥΣ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΙΡΑ

10
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 14, 2019, 07:00:11 μμ »
Καλή χρονιά!

Μετά από καιρό χαιρετώ την ομήγυρη.

Μερικές σκέψεις για το teaser.

1) Ναι, λείπει ο Bran. Ο ίδιος βέβαια έχει δηλώσει ότι έχει πάψει να είναι ο Bran, επομένως θεωρητικώς δεν έχει θέση ανάμεσα στους τρεις. Άλλωστε από τους τρεις, μόνον οι δύο είναι αδέλφια μεταξύ τους και Stark, ο τρίτος είναι πρωτοξάδελφος και Targaryen.

2) Valar Morgulis. Εννοείται ότι μία μέρα θα πεθάνουν όλοι, το ερώτημα είναι το πότε και πως. Επίσης είναι δεδομένο ότι οι Stark θάβονται στο υπόγειο του Winterfell, οπότε θεωρητικώς ο Jon δεν έχει θέση εκεί μέσα. (Από την άλλη πλευρά βέβαια, και μόνη η ύπαρξη των αγαλμάτων σημαίνει ότι τελικώς οι White Walkers ηττήθηκαν, διαφορετικά δεν θα υπήρχε κανείς για να τα κάνει όλα αυτά.)

Το συμπέρασμα που βγάζω, έχοντας υπόψη ότι στην πραγματικότητα βγάζω από τη μύγα ξύγκι, είναι ότι ο Jon ακόμη και μετά την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητάς του, θα συνεχίσει να θεωρεί τον εαυτό του Snow (Stark). Αυτό θεωρητικά λίγη σημασία έχει για την σειρά, ίσως όμως να έχει για τα βιβλία: κρατήστε στο νου σας την λέξη Excepionalism.

Excepionalism; Δηλαδή;
Νομίζω ότι εννοεί το Doctrine of Exceptionalism, το δόγμα που έβγαλε ο Τζαιχαίρυς και η Αλυσάννη για να νομιμοποιήσουν τον αιμομικτικό γάμο τους - ότι σαν Ταργκάρυεν, πιο κοντά στους θεούς παρά στους ανθρώπους, δεν όφειλαν να υπακούν στους νόμους που απογόρευαν την αιμομιξία, γι' αυτούς γινόταν η εξαίρεση.

11
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 14, 2019, 09:19:39 πμ »
Τζον και Άρυα: Κάνει κρύο, ας βγάλουμε τα σπαθιά μας, όλοι ξέρουν ότι πρέπει να κόψεις μαχαίρι την παγωνιά.
Σάνσα: Όταν έλεγα να βάλουμε καλοριφέρ με γράφατε.

12
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 13, 2019, 10:06:51 πμ »
Άκουσα ότι η ημερομηνία θα ανακοινωθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου (τα γενέθλιά μου!!!) πριν τις 9 μμ (για μας θα είναι πρωινές ώρες 14 Ιανουαρίου)!

13
Prequels / Απ: The Long Night prequel
« στις: Ιανουαρίου 10, 2019, 10:30:36 μμ »
Παραξενεύεται κανείς άλλος με την επιλογή θέματος του πρίκουελ;

Η Μακρά Νύχτα; Σοβαρά; Ήδη η κύρια σειρά έχει θέμα της την εισβολή των Άλλων από το Βορρά, γιατί κανείς να ενδιαφερθεί για κάτι με τόσο όμοιο κόνσεπτ; Ειδικά από τη στιγμή που το τέλος είναι δεδομένο - οι Άλλοι νικήθηκαν, γιατί αλλιώς πώς θα είχαμε χιλιάδες χρόνια μετά το ίδιο πρόβλημα;

Και επίσης, η Μακρά Νύχτα είναι ακόμα ένα κομμάτι του world-building. Είναι κάτι που συνέβη πολλά χρόνια πριν, οι μέιστερ δεν έχουν πληροφορίες για το τι έγινε ακριβώς. Ένας λόγος που πολλοί αναρωτιούνται τι συνέβη είναι ακριβώς το ότι η όλη υπόθεση είναι ένα μυστήριο - πρέπει να είναι μυστήριο, πρέπει να αναρωτιόμαστε, γιατί όπως στον κανονικό κόσμο έχουμε τόσες απορίες, έτσι και στο Γουέστερος έχουν (κάτοικοι και τηλεθεατές) ερωτήσεις για τον κόσμο τους... ερωτήσεις που πρέπει να μείνουν αναπάντητες, γιατί αυτό κάνει την ιστορική περίοδο ενδιαφέρουσα.

Και, τελικά, σε αυτήν την ιστορία έχουν μόνο το σέττινγκ, Γουέστερος, χιλιετίες πριν. Δεν υπάρχει στόρι να βασιστούν. Πρέπει να αυτοσχεδιάσουν. Και το HBO έχει αποδείξει ότι δεν νοιάζονται και τόσο για την ποιότητα...

14
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 09, 2019, 04:07:12 μμ »
ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Νεντ (στον Ρόμπερτ): Μεγαλειότατε, το Γουίντερφελ είναι δικό σου.
ΟΓΔΟΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Σάνσα (στην Ντάνυ): Το Γουίντερφελ είναι δικό σου, Μεγαλειοτάτη.

Μήπως ο Τζον και η Ντάνυ θα κάνουν σεξ στον πύργο, θα τους δει η Άρυα και ο Τζον θα τη σπρώξει από το παράθυρο;

με τους Ντι όλα είναι πιθανά

15
Prequels / Απ: Πιλοτικό επεισόδιο ενός από τα prequels
« στις: Δεκεμβρίου 21, 2018, 11:41:54 μμ »
χαχαχαχαχαχαχαχ
Αν κρίνω τόσο από τον Βισέρυς, όσο και - πολύ παραπάνω! - από τον Ραίγκαρ της σειράς, είναι να το φοβάσαι αυτό!

Κατά τα άλλα, ναι, θα ήθελα κι εγώ επανάσταση Μπλάκφαϊρ, θα ήταν επικό. Οι χαρακτήρες ήταν όλοι μηδενός εξαιρουμένου ουάου! Από πού να το πιάσεις; Από Ματωμένο Κοράκι, Μπαίλορ Λογχοθραύστη, Μαίκκαρ, Νταίμον, Αίγκορ Ρίβερς ή μήπως, Αίγκον Ανάξιο, Νταινέρυς, Μάρον Μαρτέλ, Κουέντυν Μπολ;;; Άσε που έχει έρωτες, συνωμοσίες, πάθη και πολεμικές συγκρούσεις! Θεωρώ ότι είναι η πλέον ταιριαστή εποχή για τηλεοπτική σειρά! Το μόνο που της λείπει είναι οι δράκοι, αλλά και στη Μεγάλη Νύχτα δεν πρόκειται να δούμε δράκους. Κατά τα φαινόμενα πάντα. Μπορεί να μας κάνει και καμιά έκπληξη.
Να πω την αλήθεια, η ίδια η επανάσταση δεν με ενδιαφέρει καθόλου, μόνο τα χρόνια που οδήγησαν σε αυτήν. Θα ήθελα ένα μίνι στόρι για τα χρόνια του Αίγκον του Ανάξιου πάντως. Σελίδες γεμάτες περιγραφές φαγητού, γ*****, και τον Αίγκον να παραπονιέται για την άχρηστη οικογένειά του που δεν τον καταλαβαίνει.

Σελίδες: [1] 2 3 4