Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - αryα

Σελίδες: [1] 2 3
1
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Η σκέψη του Τύριον
« στις: Απριλίου 07, 2018, 12:01:12 μμ »
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟ 1


Ξαναδιαβάζω για δεύτερη φορά τα βιβλία

Πριν αρκετές μερες διάβασα στον Χορό των Δράκων το τέταρτο κεφάλαιο του Τύριον

Στο τέλος του κεφαλαίου είναι η σκηνή όπου ο Τύριον είναι πάνω στο ποταμόπλοιο στον ποταμό Ρουν και μια γιγάντια κερασφόρα χελώνα(μεγαλήτερη από το πλοίο) κάνει την εμφανησή της. Σήκωσε το κέφάλι της και μουγκρησε. Εβγαλε έναν βρυχηθμό δυνατότερο από κάθε πολεμικό κέρας που είχε ακούσει ποτέ ο Τύριον, συμφωνα με τον George. Ηταν ο γέροντας του ποταμού(ο θεός του ποταμού).

Η σκέψη που έκανε τοτε ο Τύριον ήταν ''...And why not? Tyrion grinned. Gods and wonders always appear, to attend the birth of kings.''

Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό σημείο κατα την γνώμη όπου με το πρώτο διάβασμα προσωπικά δεν του είχα δωσει  την δεουσα σημασία. Η σκέψη είναι του Τύριον, αλλα στην πραγματικότητα η σκέψη είναι του George.

Μπορεί και να μην σημαίνει και τίποτα μπορεί ομως να σημαινει και πολλά. Εγώ υποστηρίζω το δεύτερο.

O George δεν γράφει στην τύχη, ολα είναι μελετημένα σε ολα έχει τον απόλυτο έλεγχο, γιαυτο και έχει φτιάξει αυτό  το αριστούργημα το οποίο συνάμα είναι και φοβερα δυσκολο να υλοποιηθει καθωτι πρόκειται για ένα ψιφηδωτο το οποίο αποτελειται απο παρα πολλές μικρες ιστοριες σχεδον σε τελεια ισοροπία και αρμονία μεταξύ τους.

Η σκέψη του Τυριον λοιπον με έβαλε σε σκέψεις, οσον αφορά το διαχρονικό ερωτημα της σειρας των βιβλίων ποιός θα κάτσει στο σιδερένιο θρόνο στο τέλος. Αν και εγω δεν έχω καποια ιδιαίτερη κάψα για αυτό το ερώτημα, απλώς απολαμβανω την ιστορία.

ΥΓ1: Δεν ασχολούμε με την τηλεοπτική σειρά, δεν την κάνω κέφι, δεν με ενδιαφέρει, δεν την έχω δει εκτος από τον πρώτο κύκλο.
ΥΓ2:  Συγνώμη αν έχει ξαναγίνει αναφορα στο συγκεκριμενο θεματι, είναι πολλά τα ποστ ( Άρη... (rofl))


2
Από  @odykal   
Παράθεση
  Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι ο Τζέιμι αλλάζει προς το καλύτερο στη διάρκεια των βιβλίων. Αμφιβάλλω, ωστόσο, πάρα πολύ εάν αυτό αρκεί για να χαρακτηρίσει κάποιος την πορεία του ως πορεία εξιλέωσης

Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ή με άλλα λόγια,  ό,τι κάνει (καλό ας πούμε) ο Τζέιμι  το κάνει με σκοπό την εξιλέωση. Δεν την έχει ανάγκη  ούτε ποτέ, πιστεύω,  σκέφτηκε κάτι τέτοιο  (ίσως σε μας τους αναγνώστες να φαίνεται έτσι) .  Τα βλέπει από άλλη οπτική γωνία, έτσι νομίζω εγώ,  κι όχι πίσω απ' το δικό του τοίχο .  Νομίζω ότι σχεδόν έχει απελευθερωθεί απ' το χρυσό σκοτεινό κλουβί του . 
  Ας πούμε στο άσχετο τώρα,  θυμήθηκα μόλις  μια ταινία * με τον Χάρισον Φορντ,  ο οποίος είχε πάθει αμνησία  και σιγά σιγά ανακάλυπτε πόσο κάθαρμα ήταν στην προ αμνησίας ζωή του. Φυσικά οι τηλεθεατές είχαν γνωρίσει πρώτα τον καλό ήρωα  και παρά το αμαρτωλό του παρελθόν,  υποστήριζαν το νέο ήρωα.

* Regarding Henry
συμφωνω απολυτα

3
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Ρίκκον και Όσα
« στις: Ιουνίου 29, 2017, 07:01:26 μμ »
θέτεις δυσκολα ερωτηματα με την έννοια οτι δεν ειναι ευκολο να απαντηθούν καθώτι γνωρίζουμε ελάχιστα γιαυτή την υπόθεση.

Ισώς ένας λόγος που τους πήγε ο Μάρτιν στο Σκάγκος, είναι για να γνωρίσουμε και το Σκάγκος μεσω αυτών  :D

πλάκα κάνω, εγω παντως δεν έχω κατι καθαρό στο μυαλό μου.

4
Θα πρέπει να ξαναδιαβάσω το κεφάλαιο εκείνο, προκειμένου να απαντήσω με ακρίβεια, γιατί δεν το έχω φρέσκο και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες από εκείνο το σημείο. Γενικά πάντως κι αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι ο Τζέιμι απογοητεύεται και πικραίνεται από την συμπεριφορά της αδερφής του αφού επέστρεψε από την αιχμαλωσία του με ένα χέρι. Καταλαβαίνει ότι η Σέρσεϊ τον χρησιμοποιεί αλλά δεν θέλει να πιστέψει ότι δεν τον αγαπάει όσο και όπως την αγαπάει αυτός.

Όσο για τη Σέρσεϊ, νομίζω ότι στον Τζέιμι βλέπει τον εαυτό της κι αυτό αγαπάει. Ο Τζέιμι είναι αυτό που θα ήθελε εκείνη να είναι και είναι αυτός που τη βοηθάει να πετύχει τους σκοπούς της. Το ότι είναι δίδυμοι κάνει το δεσμό τους ακόμη πιο ισχυρό αλλά συγχρόνως ο αδερφός της αποτελεί το υποχείριό της, χωρίς αμφιβολία.

Ωστόσο, όταν ο Τζέιμι ακρωτηριάζεται, παύει να της μοιάζει, δεν είναι τέλειος πια, δεν είναι σαν κι αυτήν και τον περιγελά με κάθε ευκαιρία. Επίσης, τον θεωρεί ανεπαρκή, επειδή δεν είναι φιλόδοξος όπως αυτή και δεν τη βοηθάει πια.

Το ότι η επιστροφή του ακρωτηριασμένου Τζέιμι συμπίπτει με τον θάνατο του γιου της, που έχει ως συνέπεια να ξελασκάρει για τα καλά η βιδούλα στο μυαλό της, κάνει πιο δυσδιάκριτο το αν η Σέρσεϊ φερόταν πάντα έτσι στον Τζέιμι κι αν τον περιφρονούσε πάντα στον ίδιο βαθμό.
αναφέρω ορισμένα από τα πολύ ωραία που έχεις γράψει, τα οποία τα προσυπογράφω!

...Όσο για τη Σέρσεϊ, νομίζω ότι στον Τζέιμι βλέπει τον εαυτό της κι αυτό αγαπάει. Ο Τζέιμι είναι αυτό που θα ήθελε εκείνη να είναι και είναι αυτός που τη βοηθάει να πετύχει τους σκοπούς της.

Ωστόσο, όταν ο Τζέιμι ακρωτηριάζεται, παύει να της μοιάζει, δεν είναι τέλειος πια, δεν είναι σαν κι αυτήν και τον περιγελά με κάθε ευκαιρία. Επίσης, τον θεωρεί ανεπαρκή, επειδή δεν είναι φιλόδοξος όπως αυτή και δεν τη βοηθάει πια.

Το συμβαν στο βασιλικό πύργο ήταν το γεγονός εκείνο το οποίο έκανε τον Τζειμι πιο σοφό οσον αφορά την σχέση του με την αδελφή του. Μετά απο αυτό το συμβάν η Σερσει τελείωσε΄οριστικά για τον Τζειμι. Φαινεται άλλωστε καθαρά στο τελευταιο κεφάλαιο του Τζειμι στο 4ο βιβλιο όταν ο Τζειμι είναι στο Ριβεραν και λαμβάνει γράμμα απο το Κινγκς Λαντινγκ.

''...Ακούστηκε ένα ελαφρύ χτύπημα στην πόρτα...Ήταν ο γηραιός μέιστερ Βάιμαν του Ριβερραν, που καρατούσε σφιχτά στο ισχνό και ρυτιδιασμένο χέρι του ένα μηνυμα...΄΄Έλα αμέσως.Βοηθησέ με.Σώσε με. Σε χρειάζομαι τώρα όπως δεν σε χρειάστηκα ποτέ πριν.Σ'αγαπώ.Σ'αγαπώ.Σ'αγαπ'ω΄΄...Ο Βαιμαν στέκονταν στη πόρτα, περιμένοντας...΄΄Θα ήθελε ο άρχοντας μου να απαντήσει;΄΄...Μια νιφάδα προσγειώθηκε πάνω στο γράμμα, το μελανι άρχησε να μουτζουρώνεται...΄΄Όχι΄΄, είπε.΄΄Ριξτ΄το στη φωτιά.΄΄

Μένει και σε μένα ακόμα θολό το αν η Σερσει φερόταν πάντα έτσι στον Τζέιμι.


5
Συμφωνώ. Ο Τζέιμι ακόμη και στην αρχή των βιβλίων δεν ήταν από τους χαρακτήρες που αντλούσε ευχαρίστηση από τον πόνο και την καταστροφή των άλλων. Θα έλεγα πως απλά η συνείδησή του βρισκόταν σε λήθαργο. Δεν τον ενοχλούσε όταν έκανε το κακό. Η πτώση του Μπραν δηλαδή δεν έγινε επειδή ο Τζέιμι ήθελε να προκαλέσει κακό επί τούτου, αλλά επειδή, όπως είπες κι εσύ είχε προσωπικούς λόγους να μην θέλει να μαθευτεί το μυστικό του. Η Σέρσεϊ πιθανότατα να κατέληγε νεκρή, όπως και τα παιδιά τους.

Ωστόσο, η ψυχρή δολοφονία ενός παιδιού και η απουσία τύψεων μετά την πράξη φανερώνει εγκληματική προσωπικότητα. Η διαφορά είναι ότι ο Τζέιμι δεν ήταν "κατεστραμμένος", είχε περιθώρια να "ξυπνήσει" και να αλλάξει. Ή τουλάχιστον αυτήν την άποψη έχω προσωπικά.
οντως η δολοφονια ενος παιδιου ειναι αγριο πραγμα δεν ειναι απλή υπόθεση και γιαυτο ξεκινησα να γραφω.

απο την αλλη ο τζειμι σιγουρα δεν ειναι εγκληματική προσωπικότητα. εκεινη την ωρα που τους ειδε ο μπραν, ειναι μια δυσκολη στιγμή. Ας έρθουμε στη θέση του Τζειμι. Μπορει καποιος καποια στιγμη  να βρεθει μπροστα σε ενα συμβαν το οποια αν εξεληχθει μπορει να του αλλαξει ολοκληρη τη ζωη, να νιωσει οτι χανεται η γη κατω απο τα ποδια του. τετοιες στιγμες πολλες φορες κανεις πραγματα που δεν τα σκεφτεσαι κιολας.

αλλα θελω να σε ρωτήσω και κατι αλλο, για την σχέση του με την Σερσει. Στο τρίτο βιβλιο η Σερσει στον πυργο της βασιλικης φρουρας του ''την πεφτει'' με σκοπό να αναγκασει τον τζειμι να παραιτηθε ι απο το συμβουλιο και να παρει αυτη την θεση του, ωστε να μην μπορει ο πατερας της να την αναγκασει να γυρισει στο Καστερλι Ροκ. Νομιζω ειναι μια σκηνη πολυ ασχημη για τον Τζειμι. Ξερουμε οτι η Σερσει εχει φιλδοξιες μεγαλες και μπορει να κανει τα παντα για να  τις πραγμαποιησει. Εκανε και αυτο.  Πιστευεις οτι ο Τζειμι σοκαρεται με αυτη της την συμπεριφορα; Ηταν κατι το οποιο δεν τον ξαφνιασε; Ο Τζειμι ειναι δεδομενο οτι την αγαπουσε με την ουσιαστικη εννοια της αγαπης. Το ιδιο ισχυε και γιαυτην και μετα αλλαξε; Η' γιαυτην ο Τζειμι ηταν απλως ενα υποχειριο;

6

Η ερώτηση ειναι λοιπόν η εξής. Ταιριάζει με τον χαρακτήρα του Τζειμι ή πράξη του να σπρώξει τον Μπραν(ενα μικρό παιδί) στο κενό; Γιατί ο Μαρτιν δεν έβαλε την Σερσει να το κάνει;

Ο χαρακτήρας του Τζειμι έτσι όπως έχει ξεδιπλωθεί σε ολα τα βιβλία και η πράξη του αυτή δεν κολάνε, είναι πολυ αντιφατικά πραγματα μεταξύ τους.

Νομίζω ότι η πράξη του να σπρώξει τον Μπραν από τον πύργο δεν συγκρούεται με τον χαρακτήρα του όπως είναι εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Ο Τζέιμι στο πρώτο βιβλίο είναι ένας άνθρωπος ικανός όχι μόνο να σπρώξει ένα παιδάκι στον γκρεμό, αλλά και να κάνει κακό στην Άρυα όταν αργότερα την αναζητάει μετά το περιστατικό στην Τρίαινα ανάμεσα στον Τζόφρυ και τον Μίκα.

Σε επόμενα βιβλία μαθαίνουμε ότι κάποτε δεν ήταν έτσι. Ότι είχε όνειρα να γίνει πραγματικός ιππότης, γενναίος και ηθικός. Όταν σε ηλικία 16 ετών μπήκε στη Βασιλική Φρουρά και κατά τα πρώτα χρόνια της υπηρεσίας του, ξέρουμε ότι η συνείδησή του δεν μπορούσε να σηκώσει τους βιασμούς της Ραίλλα από τον Αίρυς ούτε το γεγονός ότι ο βασιλιάς του έκαιγε ανθρώπους ζωντανούς.

Όμως, ήταν φρουρός του βασιλιά, οι πιο παλιοί αδερφοί του αλλά κι ο ίδιος ο διοικητής του τον συμβούλευαν να "κάνει τα στραβά μάτια" και κατέληξε να βιώνει και να δείχνει ανοχή απέναντι σε πράγματα που απεχθανόταν προσπαθώντας να μεταφέρεται νοητικά κάπου αλλού. Ήταν φυσικό κι επόμενο λοιπόν να "αναισθητοποιηθεί" σ' ένα μεγάλο βαθμό και να αποστασιοποιηθεί από τον παλιό του εαυτό. Σ' αυτά προστίθεται και η κακή επιρροή της Σέρσεϊ πάνω σ' έναν "παραιτημένο" Τζέιμι που η μόνη ευτυχία που μπορούσε να γυρεύει - πέρα από το να πολεμάει με το σπαθί στο χέρι - ήταν οι σπάνιες στιγμές που είχε με την αδερφή του.

Ο χαρακτήρας αυτός, ο διεφθαρμένος, φαίνεται να συγκλονίζεται όταν χάνει το χέρι του (το μόνο πράγμα που τον έκανε να ξεχωρίζει και να περηφανεύεται) και γνωρίζει έναν απόλυτα ηθικό άνθρωπο που τον επηρεάζει βαθιά. Από εκεί και πέρα τον παρακολουθούμε να αλλάζει αργά και σταθερά.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ο άνθρωπος που ήταν πριν μπει στη βασιλική φρουρά. Και πώς να γίνει, άλλωστε; Τότε ήταν ένα αφελές, άπειρο παιδί, ενώ τώρα είναι μεγαλύτερος και οι εμπειρίες τον έχουν αλλάξει δραματικά, τον έχουν κάνει πιο κυνικό, αλλά και πιο σοφό. Ωστόσο, μοιάζει να είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει έναν δρόμο που θεωρεί εκείνος σωστό, ενώ αντιμετωπίζει συχνά πυκνά την περιφρόνηση των γύρω του.

Όσο για το γιατί ο Μάρτιν δεν έβαλε την Σέρσεϊ να ρίξει τον Μπραν από τον πύργο, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα βιβλία αν γινόταν αυτό; Ο Τζέιμι που ξέρουμε, ο Τζέιμι που μας ιντριγκάρει, δεν θα υπήρχε. Παρά μόνο μια "κακιά" Σέρσεϊ (τίποτα καινούργιο, δηλαδή) με δυο "καλούς" αδερφούς.
ξεκινάω από το τελευταίο. Νομιζω και εγώ ότι ο Μαρτίν πότε δε θα έβαζε την Σερσει να το κάνει διότι όπως λες και εσυ σωστά θα ήταν κοινότυπο.Η ερώτηση μου για την Σέρσει ήταν περισότερο για να γίνει κουβέντα.

Άλλωστε η σκηνή αυτή αποτελεί ορόσημο για τα βιβλία, εκει καταλαβαινει για τα καλά ο αναγνώστης ότι ο Μαρτιν δεν αστειεύεται (devil)

Ο Τζειμι σαν Τζείμι πιστεύω οτι δεν θα είχε κανένα θέμα στο αφήσει το Μπραν να ζήσει,ρισκάροντας να μαθευτει η σχεση με την Σερσει μια σχέση για την οποία ήταν περήφανος και οπως πολυ ωραια εγραψες ΄΄...που η μόνη ευτυχία που μπορούσε να γυρεύει - πέρα από το να πολεμάει με το σπαθί στο χέρι - ήταν οι σπάνιες στιγμές που είχε με την αδερφή του.΄΄

οπότε τελικα τον μπραν 'ισως τον εριξε από τον πύργο για να προστατευσει αυτη τη μοναδική χαρά που ειχε στη ζωη του και την αδελφη του. Μπορει ο ίδιος να μην είχε θεμα στο να μαθευτει αυτή η σχέση,  η Σερσει ομως θα καταστρεφοταν. Το είπε και ο ίδιος αλλωστε ''...ειδες τη κάνω για χάρη του έρωτα''
7
Πολύ ωραίο θέμα,μπράβο arya.Πράγματι ο Τζέιμι είναι απο τους πιο ενδιαφέροντες και καλοδουλεμένους χαρακτήρες των βιβλίων(σε αντιθεση με την σειρά).Ο Μάρτιν εξηγει πολύ καλά το πώς και το γιατί ειχε καταντήσει ο Τζέιμι να γίνει ο τύπος που πετά παιδιά απο παράθυρα ''για χάρη της αγάπης'' ,(Αίρυς,Σέρσευ)και πως σιγά σιγά ,μετά απο την μεγάλη ανατροπή στην ζωή του(σύλληψη,κόψιμο χεριού,γνωριμία με Μπριέν)μετεξελίσεται σένα σκεπτόμενο ιππότη..Θα διαφωνήσω όμως πως είναι αναλώσιμος πια..Έχω την εντύπωση,πως ο ρόλος του Τζέιμι θα μας εκπλήξει(αν προλάβουμε να διαβάσουμε τα βιβλία βέβαια)Ηεπικείμενη συνάντησή του με την σκληρόκαρδη ,ως πρώτη σκέψη φέρνει το τέλος της ιστορίας του,αλλά μάλλον ο Μάρτιν σκέφτεται άλλη μια ανατροπή..(εξάλλου τον ''συμπαθεί''μάλλον κι ο πρασινομάντης,του έχει στείλει 2 οράματα ως τώρα,-το πρώτο τον έκανε να σώσει την Μπριέν,και το 2ο το είχε λίγο πρίν τη  συνάντηση με την Σκληροκαρδη- δεν νομίζω να ναι τυχαίο....
Πρώτον, συμφωνώ οτι το τελος της ζωης του δεν θα μπει στη συνάντηση με την σκληρόκαρδη, νομιζώ θα εξακολουθεί να υπαρχει και μετα από αυτη τη συνάντηση. Δεύτερον,απλά πιστευω οτι δεν θα τα καταφερεί να φτασει μέχρι το τέλος.

μακάρι να διαψευτώ, ως προς το δεύτερο

8Ας σταθώ σε αυτό: διαβάζοντας την σκηνή με τον Εντμιουρ τον κατατάσσεις στους καλούς χαρακτήρες;
οταν προσπαθεις να κατακτησεις ενα κάστρο, δε μπορεις να το κατακτήσεις στελνοντας φιλια και ροδοπεταλα

αυτο που εκανε ειναι στα πλαισια του πολεμου. πηγε εκει ως δοιηκητης λανιστερ και του στεματος οχι σαν ιερεας ή καλογερος.


Επομένως δικαιολογείται και ο Κόκκινος Γάμος; (Κι εγώ προβληματισμούς θέτω, δεν αντιδικούμε)
τι σχεση έχει το ένα με το αλλο;  εδω μιλαμε οτι ο τζειμι ειναι ο δοιηκητης των νικητων. οι ηττημενοι εχουν ταμπουρωθει στο καστρο και υπαρχουν δυο επιλογες. Ή το κατακτας με σφαγή ή το κατακτάς με τεχνασμα και αναιμακτα. Διοτι το καστρο πρεπει να αλωθει. δε μπορει να καθονται να το κοιτανε στο διεινεκες

ο τζειμι απλως πετυχε το δευτερο. δεν εκανε κατι ανηθικο που το συγκρινεις με τον κοκκινο γαμο.

9Ας σταθώ σε αυτό: διαβάζοντας την σκηνή με τον Εντμιουρ τον κατατάσσεις στους καλούς χαρακτήρες;
οταν προσπαθεις να κατακτησεις ενα κάστρο, δε μπορεις να το κατακτήσεις στελνοντας φιλια και ροδοπεταλα

αυτο που εκανε ειναι στα πλαισια του πολεμου. πηγε εκει ως δοιηκητης λανιστερ και του στεματος οχι σαν ιερεας ή καλογερος.

10
@arya ,
 + από μένα  για τους προβληματισμούς σου  αλλά κι ότι ο χαρακτήρας που σε προβληματίζει  είναι του
αγαπημένου μου Τζέιμι Λάνιστερ. *
Αρχικά, πριν κάνει αυτήν την αποτρόπαια πράξη,  απ' την πρώτη σκηνή,  τον αντιπάθησα  και μάλιστα ως τον νούμερο 1
αντιπαθητικό του έργου (επειδή είδα πρώτα τους πρώτους 2 κύκλους  και μετά πήρα τα βιβλία με τη σειρά) .
 Τώρα την αναδρομή προς τα πίσω μου θυμίζει το "Big Bang"  , αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να μη μέναμε εκεί αλλά ακόμη πιο
παλιά ,  στα άδυτα του Μάρτιν.
Αλλά αν ξαναζούσε αυτή τη σκηνή ο Τζέιμι, ο τωρινός, νομίζω ότι ούτε θα το σκεφτόταν να έκανε κάτι τέτοιο , ενώ στην
συγκεκριμένη σκηνή εκείνη τη στιγμή  ούτε το σκέφτηκε ,  έπραξε...
Έχουμε δει , κυρίως στα βιβλία * (για να μην πω μόνο στα βιβλία)  ότι πλέον ο Τζέιμι πρώτα σκέφτεται (και μάλιστα με "αρχοντικό" τρόπο -  ευφυή θα έλεγα) και μετά δρα. Προτιμά  την πιο αναίμακτη λύση  και δείχνει σε συνδιασμό με εξυπνάδα και
κατανόηση.  Έτσι πιστεύω,  απεύχομαι ότι πλέον θα τρέχει πισω απ' τη Σέρσι,  ότι 
Παράθεση
3.Ο Τζειμι παει στον Μπραν τον φερνει μεσα και του μιλαει γλυκα και ευγενικα ωστε ο μικρος να μην πει τιποτα. 
.
 Για :
Παράθεση
  Η ερώτηση ειναι λοιπόν η εξής. Ταιριάζει με τον χαρακτήρα του Τζειμι ή πράξη του να σπρώξει τον Μπραν(ενα μικρό παιδί) στο κενό; Γιατί ο Μαρτιν δεν έβαλε την Σερσει να το κάνει;

Ο χαρακτήρας του Τζειμι έτσι όπως έχει ξεδιπλωθεί σε ολα τα βιβλία και η πράξη του αυτή δεν κολάνε, είναι πολυ αντιφατικά πραγματα μεταξύ τους. 
πιστεύω ότι  " έπρεπε "  απ' τον συγγραφέα  και ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει αυτήν την εξήγηση , θα ήταν ο ίδιος.
Ήταν το "κάρμα" (μια κι διαβάζω ξανά το "Σογκούν" , ας χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη) του Τζέιμι Λάνιστερ, όπως και πολλά άλλα (τα γνωστά ... ) . Έχουμε να περιμένουμε τίποτα απ' αυτόν πλέον (στη σειρά σχεδόν τον έχουν γελοιοποίησει  με τις ανούσιες παρουσίες του)   ;  Αυτό είναι για μένα το ερώτημα (πλην του Queenslayer, που πιστεύω )

*  κυρίως ο λόγος  είναι  ότι βαριέμαι ...  (κι άλλοι λόγοι)  να ψάχνω στα βιβλία  και να γράφω  σειρές ολάκερες   γιατί
ήθελα από πάρα πολύ καιρό  να γράψω  για τον Τζέιμι.
Για το νέο Τζέιμι. Γιατί ,  εδώ ο συγγραφέας με εντυπωσίασε  με τη γραφή του,  οι κινήσεις, οι δράσεις  κι η σκέψη  μαζί με την εκτέλεση    φανερώνουν όπως είπα πιο πάνω άνθρωπο ευφυή κι αρχοντικό . Κάποια στιγμή θα γράψω ή θα ακουλουθήσω αν κάποιος ξεκινήσει κάτι παρόμοιο.
αυτο που με προβληματησε και με προβληματιζει, δεν ειναι οτι ο Τζειμι ηταν ενας χαρακτήρας μοχθηρος κακος και τα γεγονοτα τον αλλαξαν. Ο Τζειμι ειναι ο ιδιος Τζειμι που σκοτωσε τον Αιρις για τον λογο που ξερουμε και που εμεινε μυστικό.

Ισως μεσα στον Τζειμι υπηρχε και ενα κακο, ενα σκοτεινο κομματι το οποιο προερχοταν απο την σχεση του με την Σερσει. Η σχεση αυτη τελειωσε και ο Τζειμι απελευθερωθηκε απο αυτο το σκοτεινο κομματι του εαυτου του.

Κατα τα αλλα δε νομιζω να εχουμε να περιμενουμε κατι απο τον Τζειμι, νομιζω οτι πλεον ειναι αναλώσιμος.

Παντως για να το κλείσω, αν μπορούσα να ρωτησω τον Μάρτιν θα τον ρωταγα σίγουρα για αυτό.

11
Ας πούμε οτι κάποιος ξεκινάει για πρώτη φορά να διαβάζει το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου βιβλίο 1.
Κάποια στιγμή θα φτάσει στη περιβόητη σκηνή με τον Μπράν, τον Τζέιμι και την Σέρσει και ας πούμε ότι εκείνη τη στιγμή παγώνει ο χρόνος και κάποιος δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που διαβάζει να επιλέξει ενα απο τα ακόλουθα:
1.O Τζειμι τραβάει τον Μπραν μέσα και τον τρομοκρατει στο να μην πει τίποτα.
2.Ο Τζειμι βλέπει τον Μπραν αλλά τον αγνοεί.
3.Ο Τζειμι παει στον Μπραν τον φερνει μεσα και του μιλαει γλυκα και ευγενικα ωστε ο μικρος να μην πει τιποτα.
4.Ο Τζειμι σπρωχνει τον Μπραν στο κενό.
Δύσκολα κάποιος συνειδητα θα επέλεγε το 4. Ο χρόνος ξεπαγώνει και εκεί αναγνώστης δέχεται το πρώτο σοκ. Καταλαβαίνει ότι το βιβλίο που διαβάζει δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Αυτομάτως ο Τζειμι μπαινει στη λίστα με τους κακούς και μισητους χαρακτήρες.

Συνεχίζοντας όμως το διάβασμα και φτάνοντας ο αναγνώστης μεχρι το τέλος, μέχρι το 5ο βιβλίο λογικά θα έχει αλλάξει  αποψη για τον Τζειμι κατατασοντας τον στους καλούς χαρακτήρες.

Ο Τζειμι νομίζω ειναι ο μόνος χαρακτήρας σε όλα τα βιβλία ξεκινάει ως κακός και στη συνέχεια γίνεται η απόλυτη μεταστροφη, σε σημείο που φτάνεις να τον συμπαθεις πολύ.

Αν τωρα πάλι κάποιος αναγνώστης ξεκίναγε να διαβασει τα βιβλία ανάποδα απο το 5ο στο 1ο και προσπερναγε με κάποιο τρόπο όλες τις σκηνές και τα υπονοούμενα που αφορούν την αρχική σκηνή με τον Μπραν και έφτανε πάλι σε αυτη τη σκηνή και πάλι του δινόντουσαν αυτες οι 4 παραπάνω επιλογές, νομίζω ότι η πρώτη επιλογη που θα απέριπτε θα ηταν η 4η και θα ηταν και τοσο σίγουρος που θα μπορουσε να πονταρει και ενα μεγαλο ποσό σε αυτό.Η ερώτηση ειναι λοιπόν η εξής. Ταιριάζει με τον χαρακτήρα του Τζειμι ή πράξη του να σπρώξει τον Μπραν(ενα μικρό παιδί) στο κενό; Γιατί ο Μαρτιν δεν έβαλε την Σερσει να το κάνει;

Ο χαρακτήρας του Τζειμι έτσι όπως έχει ξεδιπλωθεί σε ολα τα βιβλία και η πράξη του αυτή δεν κολάνε, είναι πολυ αντιφατικά πραγματα μεταξύ τους.

12
Τηλεοπτική Μεταφορά / Απ: Απ: Quiz "επιβίωσης" στο GoT!
« στις: Ιουνίου 23, 2017, 02:10:13 μμ »
arya , δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάποιο κουίζ για τα βιβλία. Αν βρω, θα το αναρτήσω οπωσδήποτε στο φόρουμ!
👍

13
Τηλεοπτική Μεταφορά / Απ: Quiz "επιβίωσης" στο GoT!
« στις: Ιουνίου 23, 2017, 11:52:39 πμ »
Ένα πολύ καλό Quiz γνώσεων για το Game of Thrones. Περιέχει μια ερώτηση για κάθε επεισόδιο της σειράς. Προσοχή όμως, γιατί τα λάθη δεν συγχωρούνται. Στο πρώτο λάθος είσαι νεκρός!
Εμένα στο 50ο  επεισόδιο μ' έφαγε λάχανο ο Βασιλιάς της Νύχτας! Εσείς μέχρι πού φτάσατε και ποιος "σας πήρε τα νιάτα";

https://admin.leadfamly.com/got/
υπαρχει κατι αντιστοιχο για τα βιβλια;

14
γιατι δεν υπαρχει ουτε ενας ίδιος θάνατος ανάμεσα στους πρωταγωνιστες (η σε δευτεραγωνιστες)...
κ ολοι οι θάνατοι εχουν επιπτώσεις που πολλές φορές οδηγούν σε αναπάντεχα μονοπάτια...
να μου θυμισεις πως σκοτωθηκε ο Γιανος Σλιντ καιι ο Ρίκαρντ Κάρσταρκ

ο Ρενλυ Μπαραθηον και ο Κόρτνεϋ Πένροουζ

αμα σκεφτω μπορει να προκυψει  και αλλο


15
ερωτηση, ποιος νομίζεται οτι θα σκοτώσει το Βουνό? Κ πως?


ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό ειναι ο σκύλος, αλλα ειναι πολυ ρομαντικό σαν σκέψη, κ ο Μαρτιν δεν το συνηθίζει...
Μετα ειναι η Αρυα, ειδικα εαν ο φόνος συνδυαστεί κ με τον μισομειστερ, ομως εαν το κανει η Αρυα, τοτε πως θα τον βασανίσει??? (αυτη η τροπή μου αρεσει)...
Ο τρίτος (προσωπική γνωμη παντα) ειναι ο Τζέιμι, θα μου πειτε οτι ειναι ανάπηρος, ομως μια τετοια νίκη θα του έδινε την παλαιά του αίγλη ως πολεμιστή, (μην ξεχνάμε οτι ο Τζέιμι πριν χάσει το χερι του υποστήριζε οτι υπάρχαν εκείνη την στιγμη μονο τρεις που ειχαν πιθανότητα να τον κερδίσουν, κ κατα την γνωμη μου ηταν ο Μπαρισταν, ο σκύλος κ το βουνό).


εσείς τι λέτε;;;;
γα ποιο λογο εχει ενδιαφερον το πως θα σκοτωθει το βουνο φρανκεσταιν;

Σελίδες: [1] 2 3