Game Of Thrones GR

Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου [Asoiaf] => The World of Ice and Fire: the Untold History of Westeros and the Game of Thrones. => Μήνυμα ξεκίνησε από: Αλυσάννη Ταργκάρυεν στις Νοεμβρίου 02, 2015, 03:15:04 μμ

Τίτλος: Εντυπώσεις
Αποστολή από: Αλυσάννη Ταργκάρυεν στις Νοεμβρίου 02, 2015, 03:15:04 μμ
Μόλις παρέλαβα το Κόσμο της Φωτιάς και του Πάγου (ελληνική έκδοση)!

Λίγο το ξεφύλλισα, εντυπώσεις μέχρι στιγμής:

Οι εικόνες είναι πανέμορφες, φοβόμουν ότι δεν θα τις περιελάμβαναν.

Έχει κρατηθεί η ορθογραφία των βιβλίων (αν και οι Ανατολικές Περιοχές έγιναν Περιοχές της Θύελλας, και ο Μπαίλορ ο Ευσεβής είναι Μπαίλορ ο Ευλογημένος, ο Άλυν Όκενφιστ έγινε Άλυν Δρυόχειρας, κτλ κτλ).

Μου φαίνεται ή η μετάφραση δύο τριών ονομάτων είναι σαν αυτής του Μεταίχμιου, αντί της παλιάς το Άνουβι; Ο Daeron the Drunken έχει μεταφραστεί ως Νταίρον ο Μέθυσος (Μεταίχμιο) αντί για Νταίρον ο Μεθύστακας (Άνουβις), η Rhae Ράι αντί του Ρέι, Επίσης η Ραέλ Μπαράθηον τώρα είναι Ραιλ Μπαράθηον.

Το εξώφυλλο είναι μαλακό, αλλά δεν πειράζει. Σκοπεύει κανείς άλλος να το πάρει;


Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: nirne στις Νοεμβρίου 02, 2015, 06:19:52 μμ
Τυχερή! Σε ζηλεύω!
Καλοδιάβαστο!  (clap)
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: Laiono στις Νοεμβρίου 03, 2015, 12:36:51 μμ
Αν και το έχω σε pdf στα Αγγλικά, θα μπιστολιάσω ΕΝΦΙΑ και θα το παραγγείλω!!!!
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: SANDOR CLEGANE στις Νοεμβρίου 03, 2015, 06:55:03 μμ
@Alysanne Targaryen ,

Και μια selfie!!
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: Αλυσάννη Ταργκάρυεν στις Νοεμβρίου 03, 2015, 11:06:05 μμ
Μερικά teaser (τη δευτερή εικόνα τη τράβηξα αποκλειστικά για σας, nirne και arwyn)(http://s12.postimg.org/52v9yxfh9/image.jpg)(http://s13.postimg.org/8is4qkpuv/image.jpg)(http://s1.postimg.org/6x23tyw7j/image.jpg)Σοβαρά δεν ξέρω γιατί οι δύο πρώτες βγήκαν πλάγιες. Στον υπολογιστή μου είναι μια χαρά.
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: nirne στις Νοεμβρίου 04, 2015, 12:23:57 πμ
Υπέροχο είναι! Με γεια σου! Και ευχαριστούμε για τον Ραιγκαρούλη!   (happy)

edit: Μόλις είδα στην πρώτη εικόνα πίσω από το βιβλίο! Έχεις κασετόφωνο! Πόσο τέλειο είναι αυτό!  (clap) (clap) (clap) (clap) (happy) (happy) (happy)
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: SANDOR CLEGANE στις Νοεμβρίου 04, 2015, 11:16:52 πμ
Παράθεση
Μόλις είδα στην πρώτη εικόνα πίσω από το βιβλίο! Έχεις κασετόφωνο! Πόσο τέλειο είναι αυτό! 
Κι εγώ!
Κι αυτό που βλέπω με νοσταλγία είναι ότι έχει μέσα και κασέτα!
Το αντίστοιχο δικό μου  που το έχω ως μέλους "πύργου" (δηλ. ενισχυτής, εκουαλάιζερ, κασετόφωνο, cd player και πικ απ) στο σαλόνι μου,
εδώ και 2 χρόνια  δεν γυρίζει τις κασέτες . Η΄κασέτες φταίνε ή το κασετόφωνο.
Να φανταστείτε ότι το 2001 όταν παρήγγειλα το "νέο" μου αυτ/το  παραλίγο θα χαλούσα την παραγγελία  γιατί ήθελα κασετόφωνο  κι όχι cd !!
Ο επόμενος φόβος μου είναι το πικ απ.
Αυτά  με τα εκτός τόπικ.
Ον Τόπικ,   ήθελα να ρωτήσω για τη φωτο (επίσης @Alysanne Targaryen , για μένα  δεν είχε αφιέρωση!  ;(    * )   α'  ο "Ραίγκαρ" είναι εδώ μοντέλο φωτο **  ή ηθοποιός;  και β'  οι "Ραίγκαρ Φαν"  είναι ικανοποιημένοι  ως προς το πρόσωπό του; ( γιατί στο αντίστοιχο τόπικ,  ο ένας [η μια]  πρότεινε τον τάδε ο άλλος τον τάδε  και δεν υπήρχε συνολική αποδοχή για το πώς  τον σκέφτονταν ο καθένας  - εμένα προσωπικά μου θυμίζει ξωτικο απ' το Λοθλόριεν!  )

* οκ,  παίρνω έμμεσα το κασετόφωνο

** ( ρε, μπας κι είναι μόνο ζωγραφιά;! )
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: arwyn στις Νοεμβρίου 04, 2015, 12:05:26 μμ
Ευχαριστούμε για τις φωτό!   (hug)


Η φωτό του Ραιγκαρ είναι ζωγραφιά και συμφωνουμε Νιρνε κι εγω οτι δεν ειναι ο,τι καλυτερο θα μπορουσανε να δωσουνε για Ραιγκαρ. Εχουνε πορτραίτο ενός προγόνου του, δεν θυμαμαι ποιου, που ειναι πολύ πιο όμορφα ζωγραφισμένος. Τελωσπάντων...


Το φουλ "ακυρο" πορτραιτο ειναι αυτό:


(http://awoiaf.westeros.org/images/thumb/2/22/Rhaegar_twoiaf.jpg/320px-Rhaegar_twoiaf.jpg)


Μουτρωμένο να τον πω, κατσουφη να τον πω, αλλά πανεμορφο και μελαγχολικό δεν τον λέω.Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: nirne στις Νοεμβρίου 04, 2015, 02:56:43 μμ
Όχι, δεν είναι καν όμορφος αυτός, ασχημούλη θα τον έλεγα. Για μένα δεν είναι Ραίγκαρ. Υπάρχουν πολύ καλύτερες απεικονίσεις του πρίγκιπα.
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: Αλυσάννη Ταργκάρυεν στις Νοεμβρίου 04, 2015, 03:22:51 μμ
Ον Τόπικ,   ήθελα να ρωτήσω για τη φωτο (επίσης @Alysanne Targaryen , για μένα  δεν είχε αφιέρωση!  ;(    * )
Να Σάντορ: το αφεντικό σου σε μικρή ηλικία(http://s4.postimg.org/wwovq3hnh/20151104_151001_2.jpg)Εγώ, ο αγαπημένος μου Τζαι και τα μωράκια μας έχουμε δικιά μας σελίδα(http://s11.postimg.org/5sanxijr7/20151104_151037_2.jpg)ΚΚαι μιλώντας περί hot Targaryen ancestor... ο Βισέρυς Β' ήταν μανάρι μπορώ να πω(http://s17.postimg.org/6uy9osngf/20151104_151125_2.jpg)
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: nirne στις Νοεμβρίου 04, 2015, 03:39:11 μμ
Άσχετα από το ότι οι Ταργκ είναι ο αγαπημένος μου οίκος, αντικειμενικά μιλώντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα βιβλία, όλοι οι Ταργκάρυεν ήταν μανάρια! (μα θα έπρεπε να υπάρχει ένα εμότικον drooling! Μεγάλη παράλειψη, admins!!!)

Παράθεση
Στις φλέβες των Ταργκάρυεν κυλά το αίμα του δράκοντα και κατάγονται από τους ευγενείς άρχοντες της αρχαίας Πολιτείας της Βαλύρια. Την καταγωγή τους μαρτυρά η εντυπωσιακή - κάποιοι λένε εξωανθρώπινη - ομορφιά τους, τα ανοιχτά μωβ ή ίντιγκο ή βιολετιά τους μάτια και τα ασημόξανθα ή πλατινένια μαλλιά τους. - Παιχνίδι του Στέμματος/Υπόμνημα
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: SANDOR CLEGANE στις Νοεμβρίου 04, 2015, 05:26:15 μμ
Εδώ ως απεικόνιση ο Τζαιχαίρης κι η Αλυσάννη  είναι εντυπωσιακή ,
κι ως προς το "στήσιμο"  κι ως προς το καθεαυτό ζευγάρι.
Βασικά,  θυμίζει όντως  πραγματική ρετρό "φωτογραφία" εποχής !

- Προσωπικά ,  θα προτιμούσα πιο μικρές φωτο,  για να βλέπω ολικά...  (και μιλάω γενικότερα  για όλες τις φωτο που ανεβαίνουν στο σάιτ)
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: arwyn στις Νοεμβρίου 04, 2015, 09:26:40 μμ
Οι πιο κουκλοι Ταργκ στο βιβλιο


Ο Αιγκον ο πρωτος, αρρενωποτατος.

Και ο Νταιρον ο Πρωτος, μαμάτο προφιλ.


 :P


Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: Αλυσάννη Ταργκάρυεν στις Νοεμβρίου 04, 2015, 10:36:02 μμ
Οι πιο κουκλοι Ταργκ στο βιβλιο


Ο Αιγκον ο πρωτος, αρρενωποτατος.

Και ο Νταιρον ο Πρωτος, μαμάτο προφιλ.


 :P
Και ο Νταίρον του Εγκ δείχνει ωραίος
 (http://s15.postimg.org/xmuu2mx5n/daeron_the_gay_prince.png)


Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: Laiono στις Νοεμβρίου 05, 2015, 11:16:26 πμ
Με τόσους μακρυμάλλιδες, με πιάνει ένα κάτι, μια μελαγχολία... και όοολοι οι καραφλοί του βιβλίου είναι κακοί ρε γμτ!!!
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: silvester στις Νοεμβρίου 11, 2015, 09:29:59 πμ
κυκλοφορεί σε ebook?
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: Αλυσάννη Ταργκάρυεν στις Νοεμβρίου 11, 2015, 02:16:31 μμ
κυκλοφορεί σε ebook?
Απ' όσο ξέρω όχι.
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: silvester στις Νοεμβρίου 11, 2015, 11:16:27 μμ
ευχαριστω.
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: Laiono στις Απριλίου 22, 2016, 01:58:38 μμ
Έχοντας πλέον ολοκληρώσει την ανάγνωση (που πέρασε δυο φάσεις), έχω να πω ότι σίγουρα θα χρειαστεί πέρασμα ξανά και ξανά.

Το βρήκα εξαιρετικά έξυπνο ο τρόπος που δόθηκε στο αναγνωστικό κοινό, ως ιστορία δηλαδή που γράφεται από έναν meister κι όχι μελέτημα του κόσμου από κάποιον καλά διαβασμένο στον κόσμο της Φωτιάς και του Πάγου. Αυτό μου έκανε αρνητική εντύπωση στα αντίστιχα βιβλία του κόσμου της Μέσης Γης, του Tolkien.

Τώρα, όπως και στα βιβλία του GoT, έτσι και εδώ, βρήκα εκατοντάδες αντιστιχίες σε λογοτεχνικά και ιστορικά δάνεια από τους συγγραφείς. Μεγάλο τρανταχτό παράδειγμα ο ΝΤαίρον και η κατάκτηση του Ντορν που καταγράφηκε σε βιβλίο από τον ίδιο και θυμίζει φυσικά τον Ιούλιο Καίσαρα (επίσης χωρίς γόνο) και τα φοβερά De Bello Gallico και την κατάκτηση της Γαλατίας.

Ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος, λειτουργεί όμως άψογα σαν ένας μεγεθυντικός φακός που σου φανερώνει λεπτομέρειες και σου ξεδυαλίνει ζητήματα.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα!!!
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: Dragonlord στις Απριλίου 10, 2017, 06:59:07 μμ
Εν αναμονή των Ανέμων του Χειμώνα και της 7ης σαιζόν, πήρα την αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου το Σάββατο. Δεν το έχω ακόμη ολοκληρώσει, είμαι σίγουρος ότι θα το έχω τελειώσει πριν το Πάσχα, από τις πρώτες σελίδες όμως αποδεικνύεται εξαιρετικό στον στόχο του, δηλαδή να παράσχει μία ολοκληρωμένη εικόνα του κόσμου του Μάρτιν. Έχω δε την υποψία ότι δίνει τροφή για ενδιαφέρουσες εικασίες, καθώς μερικά χωρία έχω την υποψία ότι προοικονομούν γεγονότα των βιβλίων.
Έχει ενδιαφέρον λ.χ. το απόλυτο σκοτάδι του κόσμου του Westeros για τους Faceless Men. Γνωρίζουν ότι είναι μία ομάδα δολοφόνων και τίποτα παραπέρα, ενώ είναι προφανές ότι και μόνο η εμφάνιση του σιδερένιου νομίσματος προξενεί δέος σε οποιονδήποτε από το Braavos. Αυτό πρακτικώς σημαίνει ότι, εφόσον στην Ακρόπολη δεν έχουν ιδέα, στην υπόλοιπη ήπειρο μόνον τρεις άνθρωποι μπορεί να γνωρίζουν κάτι παραπάνω: ο Βάρυς, ο Μικροδάκτυλος και η Άρυα. Από αυτούς μόνο η Άρυα γνωρίζει στα σίγουρα και ο Βάρυς λείπει στον Essos για δουλειές. Δεν τον βλέπω καλά τον Μικροδάκτυλο.
Τίτλος: Απ: Εντυπώσεις
Αποστολή από: OlgaMarkatou στις Οκτωβρίου 22, 2018, 06:39:47 μμ
Το βιβλιο το διάβασα πριν κανέναν χρόνο στα αγγλικά και μπορώ να πω πως μου άρεσε πολύ!! Ρίχνει φως σε κομμάτια που ως τώρα ήταν (τουλάχιστον για μένα) λίγο ασαφή ή μπερδεμένα. Χάρηκα δεόντος τις αναφορές για την ιστορία των μεγάλων Οίκων, την μυθολογία του Έσσος, την έλευση των Πρώτων Ανθρώπων και μπορώ πλέον να πω με σιγουρία πως κάτι μου βρωμάει με τους Άνταλς. Πριν λίγο καιρο το παρήγγειλα και στα ελληνικά από τον Ιανό και όταν ανακοινωθεί (αν ανακοινωθεί) το 6ο βιβλίο, θέλω να τα διαβάσω όλα από την αρχή, ξεκινώντας από τον Κόσμο.