Game Of Thrones GR

Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου [Asoiaf] => 6ο Βιβλίο : Οι Άνεμοι του Χειμώνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: robb stark of the north στις Ιουνίου 26, 2015, 12:20:53 πμ

Τίτλος: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: robb stark of the north στις Ιουνίου 26, 2015, 12:20:53 πμ
Καλησπερα, φτιαχνω αυτο το thread για να ποσταρω τα λινκ για οσα κεφαλαια του επερχομενου βιβλιου Ανεμοι του Χειμωνα εχουν δημοσιευθει ή διαβαστει.Γενικοτερα μπορειτε ολοι να γραφετε τις εντυπωσεις σας απο τα κεφαλαια και στοιχεια που περιεχουν τα κεφαλαια για την εξελιξη της πλοκης. :)
Arianne:https://web.archive.org/web/20131028114918/http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/ (https://web.archive.org/web/20131028114918/http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/)


Arriane 2:http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/ (http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/)
Theon:
https://web.archive.org/web/20120103133022/http://www.georgerrmartin.com/if-sample.html (https://web.archive.org/web/20120103133022/http://www.georgerrmartin.com/if-sample.html)

Mercy(Arya):http://web.archive.org/web/20140403003340/http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/
 (http://web.archive.org/web/20140403003340/http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/)

Alayne:Πλέον εχει αντικατασταθει, αν το εχει καποιος σε web archive ας το προσθεσει
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: nirne στις Ιουνίου 26, 2015, 01:00:16 πμ
Και βέβαια μπορείς να τα βάλεις εδώ τα λινκ από τα κεφάλαια που δημοσιοποίησε ο Μάρτιν.

Μήπως όμως θα ήταν πιο σωστό ο τίτλος του θρεντ να γίνει στα ελληνικά, για να καταλαβαίνουν όλα τα μέλη του φόρουμ περί τίνος πρόκειται; Θα μπορούσε ίσως να γίνει "Τα Κεφάλαια από τους Ανέμους του Χειμώνα" ή κάτι ανάλογο.
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: SANDOR CLEGANE στις Ιουνίου 26, 2015, 10:47:23 πμ
@nirne,
συμφωνώ με την παρατήρησή σου,
επειδή δεν έχω μάθει και εξοικειωθεί να σκέφτομαι στα αγγλικά (βέβαια πολλές φορές βοηθάει σ' αυτό το φόρουμ),  δεν προσπάθησα να μεταφράσω στο μυαλό μου  τον τίτλο του παρόντος  κι από περιέργεια μπήκα  και για να πω την αλήθεια μπήκα στο νόημα όταν διάβασα το σχόλιο σου.
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Lady Stark στις Ιουνίου 26, 2015, 09:05:01 μμ
Υπάρχει κάποια περίληψη στα ελληνικά;
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: nirne στις Ιουνίου 26, 2015, 09:10:54 μμ
Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάποια περίληψη, δυστυχώς.

Είχα την εντύπωση πάντως ότι υπήρχαν δύο κεφάλαια της Αριάν και ένα κεφάλαιο του Σερ Μπάρρισταν. Δεν θυμάμαι όμως αν του Μπάρρισταν είχε δημοσιευτεί "έντυπα" ή είχε απλώς αναγνωστεί σε κάποια εκδήλωση από τον Μάρτιν.
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: dervil13 στις Ιουνίου 26, 2015, 09:15:04 μμ
Παιδιά γνωρίζει κανείς τομ keχag31 ή κάποιο άλλο από αυτά τα υπέροχα παιδιά που κάνουν μεταφράσεις για τις σειρές που βλέπουμε;;;Αν παρακαλέσουμε όλοι μαζί ίσως μας κάνουν τη χάρη και μεταφράσουν τα κεφάλαια στα ελληνικά και τότε θα  (clap) (clap) (clap) (clap) όλοι μαζί
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Σιέρα στις Ιουνίου 27, 2015, 12:04:23 μμ
Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει και το λινκ  (http://wiki.westeros.gr/index.php?title=%CE%9F%CE%B9_%CE%86%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B9_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A7%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CF%8E%CE%BD%CE%B1)από το γουίκι στο θέμα.
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: robb stark of the north στις Αυγούστου 24, 2015, 02:02:41 μμ
Τα υπολοιπα γνωστα κεφαλαια δν τα εχω σε καποιο λινκ δυστυχως αλλα ξερω οτι:


Ενα κεφαλαιο του Τυριον υπαρχει στην εφαρμογη του συγγραφεα(την οποια δυστυχως δν εχω)
Καποια κεφαλαια απο τα υπολοιπα υπηρχαν στην paperback εκδοση του ''Ο Χορος των Δρακων''
Καποια εχουν διαβαστει κατα αποσπασματα σε εκδηλωσεις.


Περιληψεις στο ελληνικο wiki δν υπαρχουν αλλα αν θυμαμαι καλα σστο αγγλικο εχει περιληψη Τυριον, η οποια ειναι πολυ ενδιαφερουσα.
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Durzo στις Αυγούστου 24, 2015, 02:34:22 μμ
Σχετικά με αυτά τα κεφάλαια, είχα επικοινωνήσει με τον ίδιο τον GRRM για την μετάφραση τους στα Ελληνικά, και σας παραθέτω την ίδια του την απάντηση

Παράθεση
My Greek publisher might not like that.  Best refrain.

Μετάφραση: "Πολύ πιθανόν να μην αρέσει στον Ελληνικό εκδοτικό Οίκο με τον οποίο συνεργάζομαι. Καλύτερα να το αποφύγουμε"
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Αλυσάννη Ταργκάρυεν στις Δεκεμβρίου 01, 2015, 10:47:03 μμ
Μπορώ να δημοσιεύσω εδώ μια μετάφραση ενός από τα κεφάλαια που έχει βγάλει ο Μάρτιν να το διαβάζουν όσοι επιθυμούν, ή υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα και είναι παράνομο;
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: nirne στις Δεκεμβρίου 01, 2015, 11:09:05 μμ
Έχω την εντύπωση ότι υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Μπορούμε να μεταφράζουμε ένα μικρό κομμάτι από το κείμενο, αλλά ολόκληρο το κεφάλαιο έτσι όπως δημοσιοποιήθηκε πιστεύω πως όχι. Ο αντμιν ακριβώς από πάνω έχει και την απάντηση του ίδιου του Μάρτιν ως προς αυτό το θέμα, όπου λέει ότι καλύτερα να αποφύγουμε να μεταφράσουμε τα κεφάλαια αυτά γιατί μπορεί να μην αρέσει στον Έλληνα εκδότη του. 
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Lady Stark στις Δεκεμβρίου 02, 2015, 01:01:38 πμ
Τουλάχιστον μπορούμε να έχουμε  μια μεγάλη περίληψη; :(
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: nirne στις Δεκεμβρίου 02, 2015, 01:05:47 πμ
Μια μέτρια σε μέγεθος περίληψη με την γενική πλοκή του κεφαλαίου μπορεί να επιτραπεί. Αλλά όχι εκτενής περίληψη με λεπτομέρειες και διαλόγους. Είναι κρίμα να αναγκαστούμε να την διαγράψουμε ενώ κάποιος φίλος έχει κάνει κόπο να την φτιάξει και να την ποστάρει. Κανείς δεν θα το ήθελε και πάνω από όλα εμείς.

Επίσης, αν υπάρχουν περιλήψεις τους στο αγγλικό  wiki (http://awoiaf.westeros.org/) του westeros.org, τότε μπορούν να μεταφραστούν εκείνες και να αναρτηθούν εδώ με την αναφορά ότι είναι από το αγγλικό wiki χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: stefanos stark στις Δεκεμβρίου 02, 2015, 09:17:15 πμ
Πολύ καλό το thread, εγώ να πω την αλήθεια τα περισσότερα τα είχα ξεχάσει.
 Και από μια παλαιότερη ανάρτηση για τα κεφάλαια που είχαν διαβαστεί ή αναρτηθεί απτο 6ο βιβλίο εδώ το link http://westeros.gr/forum/index.php/topic,2614.0.html
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Lady Stark στις Δεκεμβρίου 02, 2015, 08:04:07 μμ
Τουλάχιστον κάτι στα ελληνικά για να καταλάβουμε περίπου τι συμβαίνει. Κάτι σαν περίληψη - παρουσίαση (δεν ξέρω πως να το πω).
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Αλυσάννη Ταργκάρυεν στις Δεκεμβρίου 02, 2015, 11:03:21 μμ
Τουλάχιστον κάτι στα ελληνικά για να καταλάβουμε περίπου τι συμβαίνει. Κάτι σαν περίληψη - παρουσίαση (δεν ξέρω πως να το πω).
Περίληψη
Αλέιν: Η Σάνσα διαβάζει στον Ρόμπερτ, αλλά σύντομα φεύγει για να ψάξει τον πατέρα της. Δεν τον βρίσκει. Κατεβαίνει στην αυλή όπου θα διοργανωθούν αγώνες (για να βρεθεί κάτι σαν βασιλική φρουρά, για το Ρόμπερτ) όπου βρίσκει τη Μυράντα Ρόυς, και τη "σώζει" από κάτι φιλόδοξους μνηστήρες. Κάνουν μια περιήγηση στον αγωνιστικό χώρο, όπου συζητούν για διάφορους διαγωνιζόμενους (παρακαλοθούν και το Σερ Λυν να βγάζει νοκ-άουτ έναν ιππότη). Μετά υποδέχονται την Αρχόντισσα Γουέινγουντ, και την ακολουθία της. Ανάμεσά τους είναι ο Χάρρυ που μιλά προσβλητικά στη Σάνσα και την αποκαλεί μπάσταρδη. Η Σάνσα φεύγει, πέφτει πάνω στο Λούθορ Μπρουν, που της λέει ότι ο πατέρας της είναι στο υπόγειο. Τον βρίσκει. Του λέει τι συνέβη, και εκείνος τη συμβουλεύει να ξαναπροσπαθήσει, και τι να κάνει για να τον κερδίσει. Μετά έχουν γιορτή, όπου σερβιρίζονται πολλά πιάτα και μια τρίμετρη λεμονοπιτα. Η Σάνσα χορεύει με κάμποσους, και τέλος τη ζητά σε χορό ο Χάρρυ (που απολογείται για τη συμπεριφορά του). Χορεύουν και συζητούν, και τελικά αυτός ζητά την εύνοιά της να τη φορέσει στο τουρνουά, αλλά εκείνη, θυμόμενη τα λόγια του πατέρα της (να μην είναι πολύ πρόθυμη) αρνείται.
Μέρσυ: Η Μέρσυ ξυπνά χωρίς να είναι σίγουρη ποια είναι, αλλά ξέρει πως "απόψε θα τη βίαζαν και θα τη δολοφονούσαν". Είναι η Άρυα που φοράει το πρόσωπο της "Μέρσεντην" ή Μέρσυ, μιας νεαρής ηθοποιού. Απόψε ανεβάζουν το Ματωμένο Χέρι, το καινούριο έργο του Φορέλ. Η Μέρσυ έχει μικρό ρόλο- μιας κοπελιας (που βασίζεται στη Σάνσα και τη Σέι) η οποία θα βιαστεί και δολοφονηθεί από το Χέρι (τον Τύριον). Έχει μόνο δύο γραμμές. Άλλοι ρόλοι είναι ο χοντρός βασιλιάς (Ρόμπερτ), η βασίλισσα (Σέρσεϊ) και το ματωμένο Χέρι (Τύριον). Η Μέρσυ κυκλοφορεί από δω κι από κει παρέα με μια άλλη νεαρή ηθοποιό, την Νταίνα, επιδιορθώνοντας κουστούμια, και κάνοντας διάφορα θελήματα. Ξαφνικά βλέπει έναν από τη συνοδεία του Χάρυς Σουίφτ τον οποίο βρίσκει ωραίο, και επιχειρεί να τον ξελογιάσει. Παρά τη μικρή της ηλικία (ο σύντροφος του Ράφφορντ τον θεωρεί αηδιαστικό), τα καταφέρνει, και οδηγεί τον Ραφ στο κρεβάτι, όπου τον σκοτώνει και πετάει το πτώμα του μετά.
Θήον: Ο Θήον ξυπνάει αλυσοδεμένος, και το πρώτο πράγμα που ακούει είναι η φωνή του Στάννις, ο οποίος ορίζει διάφορα θέματα, όπως την πληρωμή των χρεών, την αποστολή του Τζάστιν Μάσσεϋ στο Μπράαβος (του δίνει εντολή να χρησιμοποιήσει ό,τι χρυσό και στρατό πάρει για να βάλει τη Σιρήν το Σιδερένιο Θρόνο, αν ο ίδιος πεθάνει), αλλά και άλλα. Κανονίζει τη φυλάκιση (και εκτέλεση) των Κάρσταρκ, που τον έχουν προδώσει (όπως του έχει πει ο Τζον). Ζητά επίσης πληροφορίες από τον Θήον για τους Μπόλτον, τι στρατό έχουν, πώς θα επιτεθούν, τις κινήσεις του κ.α. Ο Θήον λέει στον Στάννις να φοβάται τον Ράμσυ (και να μην τον αποκαλέσει ποτέ Σνόου) αλλά ο Στάννις φαίνεται σίγουρος, και δεν θεωρεί τον Ραμς απειλή. Έπειτα έρχεται η Άσα, η οποία ζητά να ελευθερωθεί ο αδερφός της, αλλά ο Στάννις δεν δέχεται λύτρα; ο Θήον πρέπει να πεθάνει. Η Άσα του ζητεί να μην τον κάψει, αλλά να τον αποκεφαλίσει όπως θα έκανε ο Ένταρντ Σταρκ (σε μια προσπάθεια να είναι ανώδυνος ο θάνατός του, τουλάχιστον).
Αυτά.
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Laiono στις Δεκεμβρίου 03, 2015, 11:13:37 πμ
Ευχαριστούμε πολύ @Alysanne Targaryen  για την περίληψη!!!
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Muaddib στις Δεκεμβρίου 03, 2015, 03:20:20 μμ
 (clap) (hug) @ Alysanne Targaryen
muchas gracias
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Lady Stark στις Δεκεμβρίου 03, 2015, 11:17:53 μμ
Πολύ καλή περίληψη!! Ευχαριστούμε!!!
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 11, 2016, 02:25:55 μμ
Ο Μάρτιν σήμερα ανέβασε άλλο ένα κεφάλαιο της Αριάν. Το κεφάλαιο αυτό το είχε διαβάσει σε κάποιες συναντήσεις με τους φανς αλλά ποτέ δεν είχε δημοσιοποιηθεί ως κείμενο. Τώρα όμως το έχουμε στα χέρια μας.

Αριάν: http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/ (http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/)
Τίτλος: Απ: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Dragonlord στις Μαΐου 11, 2016, 02:51:02 μμ
Ο Μάρτιν σήμερα ανέβασε άλλο ένα κεφάλαιο της Αριάν. Το κεφάλαιο αυτό το είχε διαβάσει σε κάποιες συναντήσεις με τους φανς αλλά ποτέ δεν είχε δημοσιοποιηθεί ως κείμενο. Τώρα όμως το έχουμε στα χέρια μας.

Αριάν: http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/ (http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/)


 (inlove) (inlove) (inlove)
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: robb stark of the north στις Μαΐου 11, 2016, 03:40:28 μμ
Και πανω που ελεγα να διαβασω, ξαφνικα βλεπω οτι βγηκε καινουριο κεφαλαιο... παει το διαβασμα λοιπον  (giggle) (giggle) :o


Το προσθετω στο αρχικο ποστ
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: sunspear στις Μαΐου 11, 2016, 04:17:19 μμ
@nirne, ευχαριστώ!!!


ΑΛΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ -ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ GRRM!!!! (devil) (devil) (devil)


ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! (rofl) (rofl) (rofl)
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Σιέρα στις Μαΐου 11, 2016, 04:34:06 μμ
Περίληψη του κεφαλαίου που μόλις ανέβασε η nirne:
Η Αριάν και η ομάδα της φτάσουν σε ένα λιμάνι στα Στρομλαντς. Εκεί ανεμίζει ακόμα το λάβαρο του Τόμμεν. Εκείνη θέλει να είναι όλοι τους διακριτικοί.
Σε ενδεχόμενο που ο Τζον Κον ηττηθεί, δεν θα ήταν καλό να μαθευτεί στο ΚΛ ότι το Ντορν έστειλε αντιπροσωπεία στους επαναστάτες.
Η Αριάν φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα του Ντόραν και την στάση του. Διακριτική και πολύ προσεκτική.


Μαθαίνει ότι ο στρατός του Τζον Κον αρπάζει όσα άλογα βρει.
Η Αριάν και οι σύντροφοι της ακούνε ότι έχουν γίνει επιδρομές, αλλά και ότι κάτοικοι της πόλης έχουν ακολουθήσει τον Τζον Κον.
Άλλες φήμες θέλουν τον Τζον Κον να εκτελεί τον ξάδερφο του και να βιάζει την ξαδέρφη του. Ο Κόκκινος Ρόννετ θα τον εκδικηθεί.


Όλα αυτά η Αριαν τα αναφέρει στον Ντόραν.
Διασχίζουν το δάσος και η Αριάν αναρωτιέται που μπορεί να είναι ο Κουέντυν, ίσως με τον Τζον Κον?
Αμφιβάλλει για τον γάμο του αδερφού της με την Νταινέρυς, καθώς θεωρεί ότι η Ντάνυ θα προτιμούσε κάποιον πιο ελκυστικό.
Βέβαια η Αριάν θεωρεί ότι η Ντάνυ έχει ανάγκη το Ντορν.
Μάλιστα αναρωτιέται εαν η Ντάνυ είναι μαζί με τον Τζον Κον ή εαν ακόμα έχει παντρευτεί τον Κουέντυν.


Καθώς η Αριάν θεωρεί ότι η Ντάνυ είναι υπαίτια για τον θάνατο του Βιζέρυς, ελπίζει ότι θα φερθεί καλύτερα στον Κουέντυν.


Στον δρόμο η Έλια χάνεται σε μια σπηλιά και πάνε να την βρουν.


Η σπηλιά κάποτε κατοικείτο από τα Παιδιά του Δάσους και υπάρχουν πρόσωπα χαραγμένα στην πέτρα.


Η Έλια βρέθηκε να πιάνει ψάρια με τα χέρια της.
 Η Αριάν τσαντίστηκε και την επέπληξε και της εξήγησε την σοβαρότητα της κατάστασης και ότι είναι σε διπλωματική αποστολή και ότι μπορεί κάποιος να την απαγάγει και να ζητήσει λύτρα.
Η Έλια όμως λέει ότι είναι μια ασήμαντη μπάσταρδη τώρα που πέθανε ο πατέρας της.


Τελικά η Έλια υπόσχεται να κάτσει φρόνιμη.


Φτάνοντας σε ένα κάστρο απο μακρυά διακρίνουν χρυσά λάβαρα, είτε του Χρυσού Λόχου είτε των Μπαράθηον.


Σύμφωνα με φήμες το κάστρο είχε καταληφθεί από τον Τζον Κον.


Η Αριαν αποφασίζει να προχωρήσουν και μιλάει με τους μέιστερ του κάστρου, τους λέει ποιά είναι και εκείνοι της λένε ότι θα ενημερώσουν τον Χάλντον για την άφιξη της με κοράκι, που βρίσκεται στο πατρικό του Κον.


Ο Τζον Κον πηγαίνει να καταλάβει κάτι αλλά δεν το λένε στην Αριάν.
Η αρχόντισσα Μέρτυνς, που ζει στο κάστρο, περιμένει να επιστρέψουν οι γιοί της και να διώξουν τους εισβολείς.


Η Αριάν την ρωτάει εαν της φέρθηκαν καλά και εκείνη είπε ότι αν και δεν την πειράξανε το ίδιο δεν ισχύει για τις υπηρέτριες.
Οι άντρες του Τζον Κον λένε ότι τους έδωσε οδηγίες να μην πειράξουν κανέναν.


Η Μέρτυνς λέει ότι δεν ισχύει αυτό και ότι γνώριζε την μητέρα του Τζον Κον και ότι θα έπρεπε να ντρέπεται.


Και πάλι η Αριάν ενημέρωσε τον Ντόραν.
Η Αριάν έπιασε στα πράσα την Έλια να φιλιέται με έναν φρουρό της.
Συνεχίζουν το ταξίδι τους μέσα από το δάσος.


Τους συνοδεύει ένας από τους άντρες του Τζον Κον, ο οποίος είπε στην Αριάν ότι ο προπάππος του είχε πολεμήσει στο πλευρό των Μπλακφαϊαρ και στην συνέχεια ακολούθησε τον Μπίτερστηλ στην εξορία. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο Γουέστερος.


Η Αριάν τον ενθαρρύνει να μιλήσει και μαθαίνει άχρηστες πληροφορίες ώσπου του ξεφεύγει ότι ο Τζον Κον σκοπεύει να καταλάβει το Στορμς Εντ.


Αν και η πριγκίπισσα δεν το σχολιάζει θεωρεί ότι είναι τολμηρή κίνηση, επειδή το κάστρο είναι το σπίτι των Μπαράθηον και αδύνατο να καταληφθεί.
Θυμάται τον θρύλο του Μπραν του Χτίστη και ότι το κάστρο άντεξε την οργή ενός θεού. Ακόμα και εαν ο Τζον Κον έχει αρκετούς άντρες, οι Λάννιστερ θα στείλουν ενισχύσεις.


Ο Νταίμον Σαντ έχει την ίδια άποψη και αναφέρει ότι το κάστρο φρουρείται από πιστούς άντρες στον Στάννις. Υποθέτει ότι ο Τζον Κον θα ήταν καλύτερο να συμμαχήσει με τον Στάννις παρά να τον κάνει εχθρό.


Και οι δύο συμφωνούν ότι ο Τζον Κον θέλει να καταλάβει το ιστορικής και στρατηγικής σημασίας κάστρο ώστε να τον πάρουν στα σοβαρά και να κερδίσει την στήριξη όσων δεν θέλουν τους Λάννιστερ.


Ο Ντόραν ενημερώνεται.


Μια ομάδα αντρών του Τζον Κον τους συναντάει και ο επικεφαλής τους συστήνεται στην Αριάν, ως ο Λυσόνο Μάαρ.
Η Αριάν του λέει ότι μοιάζει με Ταργκ και αναρωτιέται εαν ο Βιζέρυς του έμοιαζε. Λιλά μάτια, ασημόξανθα μαλλιά.  Η εμφάνιση του την ανατριχιάζει και σκέφτεται οτι εαν έτσι ήταν ο Βιζέρυς, καλύτερα που πέθανε.


Ο Μάαρ την καλωσορίζει και της λέει ότι ο Τζον Κον και ο Αίγκον λείπουν, χωρίς να πει που ακριβώς είναι.


Η Αριάν τον ρωτάει εαν έχουν φέρει ελέφαντες και δράκους.
Ο Μάαρ της απαντάει ότι έχουν ελέφαντες και ένα δράκο, τον Αίγκον.


Η Αριάν βέβαια θα προτιμούσε αληθινούς δράκους και λέει ότι στο κυβας ο δράκος υπερισχύει του ελέφαντα.


Αν και ο Μάαρ της υπενθυμίζει ότι τον ΧΛ τον ίδρυσε ο Αίγκορ Ρίβερς, η Αριάν του τονίζει ότι ήταν μπάσταρδος.


Γενικά η Αριάν είναι πολύ επιφυλακτική και απέχει πολύ από την απλοϊκή κοπελίτσα που ξέραμε.


Απαριθμεί τις προσπάθειες του ΧΛ και του Μπίτερστηλ να επικρατήσουν και ο Μάαρ είναι πολύ ψυχρός. Η πριγκίπισσα του ξεκαθαρίζει ότι ο Ντόραν δίνει μάχες που μπορεί να κερδίσει. Η Αριάν αμφισβητεί την πιθανή νίκη του Τζον Κον.


Θίγεται το ζήτημα της συγγένεια της Αριάν και με τον Αίγκον και με την Ντάνυ.


Ο Μάαρ της απαντάει ότι η Ντάνυ είναι στην Μηρήν και ότι ίσως οι δράκοι να μην υπάρχουν.


Ο Ντόραν ενημερώνεται.
Φτάνουν στο κάστρο του Τζον Κον, όπου οι Χρυσολοχίτες υποδέχονται επίσημα την Αριάν.


Ο Χάλντον της λέει ότι μπορεί να την στείλει με πλοίο στον Τζον Κον, στο Στορμς Εντ. Το κάστρο έπεσε.
Προειδοποιεί ότι η Αριάν θα είναι ασφαλέστερα στο κάστρο,ειδικά όταν έρθουν οι αντίπαλοι. Ο Αίγκον σκοπεύει όχι να πολιορκηθεί αλλά να κατατροπώσει τους εχθρούς του στην μάχη.


Η Αριάν και ο Νταίμον συμπεραίνουν ότι ο Κουέντυν δεν είναι με τον Αίγκον. Ο Νταίμον δεν θέλει η Αριάν να πάει στον Στορμς Εντ.
Εκείνη όμως θέλει να δει εαν όντως ο Αίγκον είναι παιδί της Έλια.


Ο Νταίμον θεωρεί λάθος του Αίγκον να πάει σε μάχη ενάντια στον Μέης Ταϊρέλ και η Αριάν αμφιβάλλει για το εαν έχει την επιλογή να μην πάει στον Αίγκον. Ο Νταίμον την εκλιπαρεί να πάει εκείνος καθώς το ρίσκο να συλληφθεί η πριγκίπισσα του Ντορν ενώ πάει να συναντήσει στασιαστές είναι μεγάλο.


Η Αριάν όμως είναι αποφασισμένη να πάει.
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Σιέρα στις Μαΐου 12, 2016, 10:54:00 πμ
Θεωρεί κανείς άλλος ότι η κατάληψη του κάστρου από τον Αίγκον Ταργκάρυεν έχει συμβολική σημασία?

Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 12, 2016, 10:56:22 πμ
@Σιέρα

Εξαιρετική παρατήρηση!!!  (clap) (clap) (clap)

Σου έχω πει ότι σ' αγαπάω;;;;;  :D
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 12, 2016, 10:59:43 πμ
Επίσης συμβολικότατο θα ήταν να καταλάβει το Ντράγκονστοουν!
"Αίγκον, με το καλό στο σπίτι σου, αγόρι μου!"  :P
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Fixxxer στις Μαΐου 13, 2016, 04:20:39 μμ
Επειδή διάβασα στα γρήγορα το νέο κεφάλαιο η Ελια είναι η Μαρτελ?
Αν ναι ουαου...

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 13, 2016, 04:56:12 μμ
Η Έλια είναι η Έλια Σαντ, κόρη του Όμπερυν.
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Σιέρα στις Μαΐου 13, 2016, 05:26:56 μμ
@nirne


 (blush) (hug)
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Fixxxer στις Μαΐου 13, 2016, 07:09:31 μμ
Ισως ενα παρα πολυ μεγαλο σποιλερ...


[size=78%]
Δεν ξερω αν ειναι απο καποιο επισημο λογαριασμο του Kit Harington, με καθε επιφυλαξη[/size]
(https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13174192_1176717502361996_7552440417629107391_n.jpg?oh=3258601cb2eff391ce7a61589335a1d9&oe=57D7342D)
Τίτλος: Απ: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: WardenOfTheNorth1 στις Μαΐου 13, 2016, 08:27:32 μμ
Ισως ενα παρα πολυ μεγαλο σποιλερ...


[size=78%]
Δεν ξερω αν ειναι απο καποιο επισημο λογαριασμο του Kit Harington, με καθε επιφυλαξη[/size]
(https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13174192_1176717502361996_7552440417629107391_n.jpg?oh=3258601cb2eff391ce7a61589335a1d9&oe=57D7342D)
Fan Made είναι....Δεν θα γίνει κάτι τέτοιο....όχι στα βιβλία τουλάχιστον
Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: Fixxxer στις Μαΐου 13, 2016, 08:37:55 μμ
Ναι λογικό το βρίσκω αλλά ήθελα λίγο σασπένς στο νήμα...
Εξ άλλου έχουμε πολύ δρόμο ακομα, υπάρχει και ο Αιγκον...

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τίτλος: Απ: Κεφάλαια απο Άνεμοι του Χειμώνα
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 13, 2016, 09:59:08 μμ
@WardenOfTheNorth1

Δεν ξέρουμε αν θα γίνει στα βιβλία. Δεν ξέρουμε γενικώς τι θα γίνει στο τέλος στα βιβλία. Αυτή η τριάδα ανήκει σε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες των αναγνωστών.

Όσο για την εικόνα, είναι φανερά fan made.