Game Of Thrones GR

Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου [Asoiaf] => ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] => Μήνυμα ξεκίνησε από: nirne στις Μαΐου 29, 2015, 03:56:08 μμ

Τίτλος: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 29, 2015, 03:56:08 μμ
ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ

Ο Άζορ Αχάι ήταν ένας θρυλικός ήρωας που έζησε χιλιάδες χρόνια πριν ο Αίγκον φτάσει στο Γουέστερος και νίκησε τους Άλλους κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Νύχτας στον Πόλεμο για την Αυγή. Το όπλο του ήταν ένα φλεγόμενο ξίφος που κατάφερε να σφυρηλατήσει μετά από τρεις προσπάθειες. Αυτό το σπαθί ήταν ο Φωτοδότης.

Μαθαίνουμε για τον Φωτοδότη από τον Σάλλαντορ Σάαν στο Σύγκρουση Βασιλέων:

Παράθεση
«Μια φορά κι έναν καιρό το σκοτάδι έπεφτε βαρύ πάνω στον κόσμο. Για να το αντιμετωπίσει ο ήρωας έπρεπε να έχει μια ηρωική λεπίδα, τέτοια που όμοιά της να μην έχει ξαναγίνει. Κι έτσι, για τριάντα μέρες και τριάντα νύχτες ο Άζορ Αχάι δούλεψε άυπνος στο ναό σφυρηλατώντας τη λεπίδα μέσα στις  ιερές φλόγες. Πύρωμα, χτύπημα, δίπλωμα, πύρωμα, χτύπημα, δίπλωμα, μέχρι που το σπαθί ήταν έτοιμο. Όταν όμως το βούτηξε στο νερό για να κρυώσει το ατσάλι, η λεπίδα σκίστηκε στα δυο.
»Σαν ήρωας που ήταν, δε γινόταν απλά να ανασηκώσει αδιάφορα τους ώμους και να το ρίξει στα γλυκά σταφύλια σαν ετούτα εδώ, καταπιάστηκε λοιπόν από την αρχή. Η δεύτερη φορά τού πήρε πενήντα μέρες και πενήντα νύχτες και το σπαθί έδειχνε τώρα ακόμα καλύτερο. Για να δυναμώσει το ατσάλι ο Άζορ Αχάι έπιασε ένα λιοντάρι και βύθισε τη λεπίδα στην καρδιά του, αλλά και πάλι το σπαθί έγινε κομμάτια. Μεγάλη η θλίψη κι ο καημός του, γιατί είχε καταλάβει τι έπρεπε να κάνει.
»Εκατό μέρες κι εκατό νύχτες δούλεψε την τρίτη λεπίδα, κι όπως έλαμπε λευκή από τη πύρα μέσα στην ιερή φωτιά, φώναξε τη γυναίκα του. Νίσσα Νίσσα, της είπε -έτσι την έλεγαν- γύμνωσε το στήθος σου και μάθε πως σ' αγαπώ περισσότερο από καθετί στον κόσμο. Εκείνη υπάκουσε, δεν ξέρω γιατί, και ο Άζορ της κάρφωσε στην καρδιά την  λεπίδα, που κάπνιζε ακόμη. Λένε ότι η κραυγή του πόνου και της έκστασής της ράγισε το πρόσωπο του φεγγαριού, αλλά το αίμα και η ψυχή της και η δύναμη και το θάρρος της πήγαν όλα στη λεπίδα. Αυτά  λέει ο μύθος του Φωτοδότη, του Κόκκινου Σπαθιού των Ηρώων.»

Η Προφητεία

Στο βιβλίο Σύγκρουση Βασιλέων, στο πρώτο κεφάλαιο του Ντέιβος, η Μελισάντρα μας δίνει την προφητεία του Άζορ Αχάι:

Παράθεση
«Στα αρχαία βιβλία του Ασσάι είναι γραμμένο ότι θα έρθει μια μέρα μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι που τα αστέρια θα ματώσουν και η παγωμένη ανάσα του σκότους θα σκεπάσει τον κόσμο. Αυτή την ώρα του τρόμου ένας πολεμιστής θα τραβήξει από τη φωτιά ένα φλεγόμενο σπαθί. Και αυτό το σπαθί θα είναι ο Φωτοδότης, το Κόκκινο Σπαθί των Ηρώων, κι αυτός που θα το κρατά θα είναι ο ξαναγεννημένος Άζορ Αχάι και το σκοτάδι θα διαλυθεί εμπρός του.»

Στο βιβλίο Θύελλα από Ατσάλι μας λέει πάλι:

Παράθεση
«Είναι  γραμμένο στις προφητείες επίσης. Όταν το κόκκινο άστρο ματώσει και το σκοτάδι πέσει, ο Άζορ Αχάι θα γεννηθεί ξανά ανάμεσα στον καπνό και το αλάτι για να ξυπνήσει τους δράκους από την πέτρα. Το ματωμένο άστρο ήρθε και έφυγε και το Ντράγκονστοουν είναι ο τόπος του καπνού και του αλατιού.»

Σύμφωνα λοιπόν με την προφητεία, ο Άζορ Αχάι πρόκειται να επιστρέψει. Η προφητεία μας ενημερώνει  για τον χρόνο που θα εκπληρωθεί  (μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι), ότι τότε θα ματώσουν τα αστέρια/το κόκκινο άστρο θα ματώσει  κι ότι το σκοτάδι θα σκεπάσει τον κόσμο και θα σημάνει την ώρα του τρόμου. Επίσης, πληροφορούμαστε ότι ο νέος Άζορ Αχάι θα είναι πολεμιστής,  θα φέρει το φλεγόμενο σπαθί, τον Φωτοδότη, και πρόκειται να σώσει κι αυτός τον κόσμο όπως ο πρώτος Άζορ. Τέλος μας λέει ότι ο πολεμιστής θα γεννηθεί ανάμεσα στον καπνό και το αλάτι και θα ξυπνήσει τους δράκους από την πέτρα.

Ας  δούμε όμως ένα ένα αυτά τα στοιχεία και πώς ενδεχομένως να εμφανίζονται/εκπληρώνονται μέσα στο Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου.

-Μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι. Το Σύγκρουση Βασιλέων ξεκινάει με την άφιξη ενός λευκού κορακιού από την Ακρόπολη, που φέρνει την είδηση ότι το καλοκαίρι είχε κρατήσει σχεδόν δέκα χρόνια. Δεν είναι τολμηρό λοιπόν να υποθέσουμε ότι στα βιβλία βρισκόμαστε στο χρονικό σημείο εκπλήρωσης της προφητείας.

-Το ματωμένο άστρο. Σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για τον κόκκινο κομήτη που εμφανίζεται στα βιβλία.
 
-Παγωμένη ανάσα του σκότους που σκεπάζει τον κόσμο/ώρα του τρόμου. Εδώ υπονοείται βαρύς χειμώνας (παγωμένη ανάσα) και πιθανόν η Μεγάλη Νύχτα (σκότους) και οι Άλλοι (τρόμου). Στα βιβλία ο χειμώνας έχει ήδη ξεκινήσει και όσοι από τους χαρακτήρες γνωρίζουν,  θεωρούν  ότι θα είναι ιδιαίτερα σκληρός και πολυετής.

 -Φωτοδότης, το κόκκινο σπαθί των ηρώων. Θα τραβηχτεί μέσα από τη φωτιά και αυτός που θα το κρατάει θα είναι ο νέος Άζορ Αχάι. Έχουμε ήδη έναν χαρακτήρα στα βιβλία που ισχυρίζεται ότι κατέχει τον Φωτοδότη.

-Πολεμιστής. Ο Άζορ Αχάι θα είναι πολεμιστής. Υπάρχουν διάφοροι πολεμιστές και στρατιωτικοί στο Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου.

-Το σκοτάδι θα διαλυθεί μπροστά του. Αν θεωρήσουμε ότι το σκοτάδι είναι αναφορά στους Άλλους, τότε πρέπει να συμπεράνουμε ότι αυτό σημαίνει ότι ο ξαναγεννημένος Άζορ Αχάι έχει προορισμό να πολεμήσει τους Άλλους και να τους νικήσει.

-Ο τόπος του καπνού και του αλατιού. Η Μελισάντρα πιστεύει ότι πρόκειται για το Ντράγκονστοουν , λόγω του ηφαιστείου του Ντράγκονμοντ και της θάλασσας γύρω του μιας και είναι νησί,  αλλά υπάρχουν αρκετές άλλες πιθανότητες. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για τοποθεσία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο νέος Άζορ Αχάι θα γεννηθεί ανάμεσα στα δύο αυτά στοιχεία. Η αναγέννηση είναι επίσης ένα στοιχείο-κλειδί γι’ αυτήν την προφητεία.

-Το ξύπνημα των δράκων από την πέτρα. Έχουμε μόνο έναν χαρακτήρα αυτή τη στιγμή που έχει διαπιστωμένα ξυπνήσει δράκους.

Πιθανοί Υποψήφιοι Άζορ Αχάι

Στάννις Μπαράθηον

•   Η Μελισάντρα πιστεύει ότι είναι ο Άζορ Αχάι
•   Η Μελισάντρα πιστεύει ότι ο κομήτης εμφανίστηκε για χάρη του στον ουρανό
•   Έχει τον προσωπικό του Φωτοδότη που τον τράβηξε από την πυρά στο Ντράγκονστοουν
•   "Αναγεννήθηκε" ως Άζορ Αχάι με μια τελετή στο Ντράγκονστοουν, μέρος όπου έχει αλάτι μιας και είναι νησί και περιτριγυρίζεται από θάλασσα και καπνό από το ηφαίστειο Ντράγκονμοντ.
•   Βρίσκεται στο Βορρά, τόπο κοντά σ’ αυτόν όπου θα υπάρξει σύγκρουση με τους Άλλους.
•   Είναι στρατιωτικός

Τζον Σνόου

•   Βλέπει  όνειρα όπου κραδαίνει φλεγόμενο ξίφος. Επίσης, το σπαθί του κάηκε από τη φωτιά που άναψε για να εξολοθρεύσει  το Στοιχειό.
•   Η Μελισάντρα ζητώντας από τον Ρ'λορ να της αποκαλύψει την ταυτότητα του Άζορ Αχάι μέσα από τις φλόγες της, βλέπει τον Τζον μέσα σ' αυτές
•   Βρίσκεται στο Τείχος, μέρος όπου πιθανότατα θα λάβει χώρα η σύγκρουση με τους Άλλους.
•   Είναι πολεμιστής

Νταινέρυς Ταργκάρυεν

•   "Αναγέννηση" μέσα από τη φωτιά στην εκκόλαψη των δράκων της.
•   Ένας κομήτης εμφανίστηκε στον ουρανό όταν εκκολάφθηκαν οι δράκοι της.
•   Θα μπορούσαν οι δράκοι της να θεωρηθούν ως τα φλεγόμενα σπαθιά της, όπλα που βγάζουν φωτιά  γεννημένα μέσα από τη φωτιά και με την θυσία του άντρα της (και της Μίρρι Μαζ Ντουρ). Κάποιοι θεωρούν  ότι η Ντάνυ, ως άλλος Άζορ Αχάι, προσπάθησε τρεις φορές να εκκολάψει τα αυγά της. Την πρώτη φορά τοποθετώντας τα στο μαγκάλι, μια άλλη φορά όταν ξύπνησε από πυρετικούς εφιάλτες αφού έχασε το παιδί της και μια τρίτη, επιτυχημένη, στην νεκρική πυρά του Ντρόγκο.
•   Η Ντάνυ είναι γεννημένη στο Ντράγκονστοουν, έναν τόπο αλατιού και καπνού. Θα μπορούσαμε να πούμε όμως κι ότι αναγεννήθηκε ως Άζορ Αχάι μπαίνοντας στη φωτιά της νεκρικής πυράς του Ντρόγκο, όπου έχουμε καπνό και αλάτι από τα δάκρυά της.
•   Είναι ο μόνος χαρακτήρας που ξύπνησε δράκους από την πέτρα. Εκκόλαψε δηλαδή τα απολιθωμένα αυγά των δράκων της.

Μπραν Σταρκ

•   Βρίσκεται βόρεια του Τείχους κοντά στους Άλλους
•   "Αναγέννησή" του από τον καπνό όταν κάηκε το Γουίντερφελ και αναδύθηκε από το σκοτάδι των κρυπτών.
•   Υπάρχει θεωρία ότι ξύπνησε ένας δράκος κατά την πτώση του κάστρου, που ζούσε στη ζεστασιά  των θερμών πηγών του Γουίντερφελ για εκατοντάδες χρόνια. Αυτή η θεωρία στηρίζεται σε κάτι που είδε ο Σάμμερ στη Σύγκρουση Βασιλέων: «Ο καπνός και η στάχτη θόλωναν τα μάτια του και στον ουρανό είδε ένα πελώριο φτερωτό φίδι  του οποίου ο βρυχηθμός ήταν ένα ποτάμι φλόγας. Γύμνωσε τα δόντια του, αλλά το φίδι είχε φύγει.»

Συνέχεια παρακάτω...

Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 29, 2015, 04:15:11 μμ
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ

Στο Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου υπάρχουν πολλές αναφορές από διάφορους χαρακτήρες στον Πρίγκιπα της Προφητείας, που από δω και στο εξής θα τον αναφέρω  με το ακρωνύμιο ΠτΠ για συντομία. Η Νταινέρυς, ο Μπάρρισταν Σέλμυ, ο Μέιστερ Αίμον, ο Μάργουιν, η Μελισάντρα, και άλλοι μέσω αυτών μας δίνουν πληροφορίες για μια ηρωική/μεσσιανική μορφή,  που πρόκειται  να εμφανιστεί στο μέλλον και της οποίας ο σκοπός δεν ξεκαθαρίζεται επακριβώς, όπως για παράδειγμα του Άζορ Αχάι που είναι η σωτηρία του κόσμου από τους Άλλους.
Παρακάτω, παραθέτω όσες αναφορές της προφητείας κατάφερα να βρω μέσα στα βιβλία.

Αναφορές

1.   Ραίγκαρ (μέσω Νταινέρυς)

Η πρώτη φορά που αναφέρεται ο Πρίγκιπας της Προφητείας στα βιβλία είναι στο Σύγκρουση Βασιλέων, όταν η Νταινέρυς βρίσκεται μέσα στον Οίκο των Αθανάτων και βλέπει ένα όραμα:

Παράθεση
"Ο άντρας είχε τα μαλλιά του αδερφού της, αλλά ήταν ψηλότερος και τα μάτια του ήταν περισσότερο σκούρα βιολετιά παρά λιλά. «Αίγκον», είπε σε μια γυναίκα που  κρατούσε στην αγκαλιά ένα νεογέννητο πάνω σ’ ένα ξύλινο κρεβάτι. «Υπάρχει καλύτερο όνομα για έναν βασιλιά;»
«Θα γράψεις ένα τραγούδι γι’ αυτόν;» η γυναίκα ρώτησε.
«Έχει τραγούδι,» ο άντρας απάντησε. «Είναι ο πρίγκιπας της προφητείας και δικό του είναι το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου.» Σήκωσε τα μάτια όταν το είπε αυτό και το βλέμμα του συνάντησε της Ντάνυ, και φάνηκε σαν να την είδε που στεκόταν εκεί μπροστά στην πόρτα. «Πρέπει να υπάρχει άλλος ένας,» είπε, μολονότι δεν μπορούσε να πει αν μιλούσε στην ίδια ή στην γυναίκα πάνω στο κρεβάτι. «Ο δράκος έχει τρία κεφάλια.» Πήγε στο κάθισμα του παραθύρου, σήκωσε μια άρπα και διέτρεξε απαλά τις ασημένιες χορδές της με τα δάχτυλα.»

Αυτή είναι η πρώτη αναφορά του ΠτΠ.  Μια πρόχειρη ανάλυση της παραγράφου  είναι αρκετή για να μας πείσει  ότι ο άντρας στο όραμα είναι ο Ραίγκαρ. Επίσης, ο Μάρτιν έχει επιβεβαιώσει ότι η γυναίκα είναι η Έλια Μαρτέλ, η γυναίκα του, που κρατάει στα χέρια της τον νεογέννητο Αίγκον, του οποίου το κεφάλι συνέθλιψε (ή μήπως όχι;) ο Γκρέγκορ Κλέγκεϊν πάνω σε έναν τοίχο. Σύμφωνα λοιπόν με όσα βλέπουμε εδώ, παρατηρούμε ότι ο  Ραίγκαρ, αφότου γεννήθηκε ο γιος του, πίστευε ότι ο Αίγκον ήταν ο ΠτΠ.
 
Η φράση του «Πρέπει να υπάρχει άλλος ένας. Ο δράκος έχει τρία κεφάλια.» είναι χαρακτηριστική.  Το αν ο Ραίγκαρ σκόπευε να κάνει άλλο ένα παιδί που, μαζί με τον Αίγκον και την Ραίνυς, θα αποτελούσε τον τρικέφαλο δράκο ή αν απλά λέει στην Ντάνυ ότι πρέπει να ψάξει για ένα τρίτο κεφάλι, δεν είναι ξεκάθαρο εδώ. Η ιδέα πάντως ότι ο δράκος έχει τρία κεφάλια είναι μια ιδέα που στοιχειώνει την Ντάνυ, και θα επανέλθει στο Βορά Ορνίων.

2.   Μάγισσα του Δάσους (μέσω Σερ Μπάρρισταν Σέλμυ)

Παράθεση
Ο Σερ Μπάρρισταν συνέχισε. «Είδα και τον πατέρα σου και τη μητέρα σου να παντρεύονται επίσης. Συγχώρησέ με, αλλά ανάμεσά τους  δεν υπήρχε αγάπη, και το βασίλειο το πλήρωσε ακριβά, βασίλισσά μου.»
«Γιατί παντρεύτηκαν, αν δεν αγαπούσαν ο ένας τον άλλο;»
«Ο παππούς σου το διέταξε. Μια μάγισσα του δάσους του είπε πως ο πρίγκιπας της προφητείας θα ερχόταν από τη γενιά τους

Οι Μάγισσες του Δάσους ήταν, περιπλανώμενες και μη, θεραπεύτριες στο Γουέστερος - στα Επτά Βασίλεια  και Πέρα από το Τείχος - που ασκούσαν πρακτικές θεραπείες και ίσως απλοϊκή μαγεία για να γιατρέψουν τους αρρώστους ή να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη. Είναι επίσης γνωστό ότι έβλεπαν όνειρα και οράματα. Μια τέτοια μάγισσα του δάσους είχε φέρει μαζί της στην αυλή του Βασιλιά Αίγκον V η Τζέυν του Όλντστοουνς και η οποία θεωρείται ότι είναι η ίδια με το Φάντασμα της Υψηλής Καρδιάς που συναντάει η Άρυα στις Παραποτάμιες Περιοχές. Αυτή η γυναίκα φαίνεται να έχει πει την προφητεία που οδήγησε στο γάμο του Αίρυς II και της Ραίλα.
Στο Χορό των Δράκων ο  Μπάρρισταν Σέλμυ αποκαλύπτει στην Νταινέρυς ότι ο παππούς της, Βασιλιάς Τζαιχαίρυς ΙΙ, κανόνισε το γάμο ανάμεσα στους γονείς της, τον Πρίγκιπα Αίρυς ΙΙ και την Πριγκίπισσα Ραίλλα. Ο Τζαιχαίρυς το έκανε αυτό αφού άκουσε μια προφητεία από μια μάγισσα του δάσους ότι ο πρίγκιπας της προφητείας θα προερχόταν από τη γενιά τους.

3.   Μελισάντρα-Μέιστερ Αίμον

Στο Θύελλα από Ατσάλι η Μελισάντρα λέει τα εξής:

Παράθεση
«Μην γελιέστε, καλοί μου ιππότες και γενναίοι αδερφοί, ο πόλεμος που ήρθαμε να πολεμήσουμε δεν είναι μια ασήμαντη μικροσυμπλοκή για εδάφη και τιμή. Ο δικός μας είναι ένας πόλεμος για την ίδια τη ζωή, και αν αποτύχουμε, ο κόσμος θα πεθάνει μαζί μας»
Οι αξιωματικοί δεν ξέρουν πώς να το εκλάβουν αυτό, αντιλαμβάνεται  ο Σαμ. Ο Μπόουεν Μαρς και ο Όθελ Γιάργουικ αντάλλαξαν μια δύσπιστη ματιά, ο Γιάνος Σλυντ έβγαζε καπνούς από την οργή του και ο τριδάχτυλος Χομπ έμοιαζε να προτιμούσε να επιστρέψει στα καρότα του. Όλοι τους όμως φάνηκαν να εκπλήσσονται όταν άκουσαν τον Μέιστερ Αίμον να μουρμουρίζει , «Μιλάς για τον πόλεμο για την Αυγή, αρχόντισσά μου. Αλλά πού είναι ο Πρίγκιπας της Προφητείας

Πόλεμος για την Αυγή είναι ο πόλεμος που θα διεξαχθεί ενάντια στους Άλλους που σκοπεύουν να κατακτήσουν τον κόσμο και να απλώσουν το σκοτάδι. Είναι προφανές εδώ ότι ο Μέιστερ Αίμον θεωρεί ότι ο Πρίγκιπας της Προφητείας έχει άμεση σχέση με τον πόλεμο αυτό.

Στο Βορά Ορνίων μας λέει ο Μέιστερ Αίμον:

Παράθεση
«Κανείς ποτέ δεν έψαξε για κορίτσι», είπε. «Πρίγκιπα έλεγε η προφητεία, όχι πριγκίπισσα. Πίστευα ότι ήταν ο Ραίγκαρ… ο καπνός ήταν από τη φωτιά που κατέστρεψε το Σάμερχωλ την ημέρα της γέννησής του, το αλάτι από τα δάκρυα που χύθηκαν για όσους πέθαναν. Πίστευε κι εκείνος το ίδιο όταν ήταν νέος, αλλά αργότερα πείστηκε ότι ήταν ο γιος του που εκπλήρωνε την προφητεία γιατί ένας κομήτης είχε θεαθεί πάνω από το Κινγκς Λάντινγκ τη νύχτα που η σύζυγός του έμεινε έγκυος κι ήταν σίγουρος ότι το ματωμένο αστέρι έπρεπε να είναι κομήτης… Η Νταινέρυς είναι, γεννημένη μέσα στον καπνό και το αλάτι. Οι δράκοι το αποδεικνύουν
«Πες τους. Η προφητεία… το όνειρο του αδερφού μου… Η Αρχόντισσα Μελισσάντρα έχει παρερμηνεύσει τα σημάδια. Ο Στάννις… Ο Στάννις έχει λίγο από το αίμα του δράκου μέσα του, ναι. Το ίδιο και οι αδερφοί του. Η Ραίλλε, η κορούλα του Εγκ, έτσι το απέκτησαν… η μητέρα του πατέρα τους… με φώναζε Θείο Μέιστερ όταν ήταν μικρή. Το θυμόμουν αυτό κι έτσι επέτρεπα στον εαυτό μου να ελπίζει … ίσως ήθελα να το πιστέψω… όλοι παραπλανούμε τους εαυτούς μας, όταν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι. Η Μελισάντρα περισσότερο απ’ όλους, νομίζω. Το ξίφος είναι λάθος, πρέπει να το ξέρει αυτό… φως χωρίς θέρμη… μια κενή λάμψη… το ξίφος είναι λάθος και το ψεύτικο φως θα μας οδηγήσει σε βαθύτερο σκοτάδι, Σαμ. Η Νταινέρυς είναι η ελπίδα μας.»
«Ο δράκος πρέπει να έχει τρία κεφάλια,» θρήνησε, «αλλά είμαι πολύ γέρος και αδύναμος για να είμαι το ένα από αυτά. Θα έπρεπε να είμαι μαζί της, θα της δείχνω το δρόμο, αλλά το σώμα μου με έχει προδώσει.»

Εδώ ο Αίμον εκφράζει την άποψη ότι είναι η Ντάνυ ο ΠτΠ και μας πληροφορεί ότι η προφητεία θέλει τον Πρίγκιπα να έχει γεννηθεί ανάμεσα στον καπνό και το αλάτι. Επιπλέον, επαναλαμβάνει το ότι ο δράκος πρέπει να έχει τρία κεφάλια, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως αυτό να είναι επίσης μέρος της προφητείας του ΠτΠ.

Στο Βορά Ορνίων διαβάζουμε από τον  Σαμ:

Παράθεση
«Ο Μέιστερ Αίμον πίστευε ότι η Νταινέρυς Ταργκάρυεν ήταν η εκπλήρωση μιας προφητείας… αυτή, όχι ο Στάννις, ούτε ο Πρίγκιπας Ραίγκαρ, ούτε ο μικρός πρίγκιπας που του έσπασαν το κεφάλι στον τοίχο.»

και από τον Μάργουιν:

Παράθεση
«Γεννημένη ανάμεσα το αλάτι και τον καπνό, κάτω από ένα ματωμένο άστρο. Γνωρίζω την προφητεία.» Ο Μάργουιν έστρεψε το κεφάλι του και έφτυσε ένα σβώλο κόκκινου φλέγματος στο πάτωμα.

Κι εδώ έχουμε επανάληψη του αλατιού και του καπνού, όπως και του ματωμένου άστρου.

4.   Ραίγκαρ (μέσω Μπάρρισταν Σέλμυ)

Στο Θύελλα από Ατσάλι, ο Μπάρρισταν Σέλμυ λέει στην Νταινέρυς:

Παράθεση
«Ως αγόρι, ο Πρίγκιπας του Ντράγκονστοουν ήταν βιβλιοφάγος. Διάβαζε από τόσο νωρίς που κάποιοι έλεγαν πως η Βασίλισσα Ραίλλα πρέπει να είχε καταπιεί μερικά βιβλία κι ένα κερί όσο τον είχε στην κοιλιά της. Ο Ραίγκαρ δεν ενδιαφερόταν για τα παιχνίδια των άλλων παιδιών. Οι μέιστερ είχαν εντυπωσιαστεί από την εξυπνάδα του, αλλά οι ιππότες του πατέρα του αστειεύονταν πικρόχολα πως είχε ξαναγεννηθεί ο Μπαίλορ ο Ευσεβής. Ώσπου μια μέρα ο Πρίγκιπας Ραίγκαρ βρήκε κάτι στις περγαμηνές του που τον άλλαξε. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ήταν, μόνο πως το αγόρι εμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα νωρίς το πρωί στην αυλή την ώρα που οι ιππότες φορούσαν τις πανοπλίες τους. Πήγε στον Σερ Γουίλλεμ Ντάρρυ, τον οπλοδιδάσκαλο, και είπε: "Ζητώ ένα σπαθί και μια πανοπλία. Φαίνεται πως πρέπει να γίνω πολεμιστής".»

Είναι προφανές ότι ο Ραίγκαρ κάποια στιγμή στη ζωή του διάβασε την προφητεία του ΠτΠ και, τουλάχιστον στην αρχή,  πίστεψε ότι ο Πρίγκιπας είναι ο ίδιος. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς περιλάμβανε αυτή η προφητεία, το γεγονός όμως ότι ο Ραίγκαρ ζήτησε να εκπαιδευτεί στα όπλα αφού  η προφητεία έπεσε στην αντίληψή του, μας κάνει να πιστεύουμε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά του ΠτΠ πρέπει να είναι και η πολεμική δεξιότητα.

Χαρακτηριστικά του ΠτΠ

Συνοψίζοντας τις πληροφορίες που μας δίνουν οι χαρακτήρες στα βιβλία για τον ΠτΠ, συμπεραίνουμε ότι ο ΠτΠ πρέπει να πληροί τα παρακάτω:

-Να είναι Ταργκάρυεν/να έχει Ταργκαρυανή καταγωγή.
-Να κατάγεται από τη γενιά της Ραίλλα και του Αίρυς
-Να είναι Πολεμιστής 
-Να είναι γεννημένος ανάμεσα στον καπνό και το αλάτι
-Να εμφανιστεί  ματωμένο αστέρι κατά τη γέννησή του
-Ο δράκος πρέπει να έχει τρία κεφάλια

Πιθανοί Υποψηφιοι ΠτΠ

Νταινέρυς Ταργκάρυεν

•   Είναι Ταργκάρυεν
•   Ο Αίρυς και η Ραίλλα ήταν ο πατέρας και η μητέρα της.
•   Δεν είναι πολεμίστρια αλλά είναι στρατιωτικός
•   Είναι γεννημένη ανάμεσα στο καπνό και το αλάτι (Ντράγκονστοουν)
•   Κατά την εκκόλαψη των δράκων της εμφανίζεται  κόκκινος κομήτης στον ουρανό

Τζον Σνόου

•   Πιθανόν να είναι Ταργκάρυεν/να έχει Ταργκαρυανή καταγωγή (αν είναι γιος του Ραίγκαρ)
•   Πιθανόν ο Αίρυς και η Ραίλλα να είναι οι παππούδες του (αν είναι γιος του Ραίγκαρ)
•   Είναι πολεμιστής
•   Έχει τριπλή διάσταση (τρία κεφάλια) ως Ταργκάρυεν/Σταρκ/Σνόου και Δράκος/Λύκος/Κοράκι

Στάννις Μπαράθηον

•   Έχει Ταργκαρυανή καταγωγή από τη γιαγιά του που ήταν κόρη του Αίγκον του Πέμπτου
•   Είναι στρατιωτικός

Αίγκον VI/ΨΑίγκον

•   Είναι Ταργκάρυεν
•   Ο Αίρυς και η Ραίλλα ήταν οι παππούδες του.
•   Είναι πολεμιστής (γίνεται πρόσφατα)
•   Εμφανίζεται κόκκινος κομήτης κατά τη σύλληψή του
•   Ο ίδιος του ο πατέρας στο όραμα της Ντάνυ τον αποκαλεί ΠτΠ
•   Ο ίδιος του ο πατέρας στο όραμα της Ντάνυ υπονοεί ότι είναι ένα από τα τρία κεφάλια

Τύριον Λάννιστερ

•   Πιθανόν να έχει Ταργκαρυανή καταγωγή (αν ο πατέρας του είναι ο Αίρυς)
•   Έχει πολεμήσει

Συνέχεια παρακάτω...
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 29, 2015, 04:19:03 μμ
ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Όταν συναντάμε τις δυο προφητείες στα βιβλία, σχηματίζουμε την εντύπωση ότι μιλούν για δύο διαφορετικούς ήρωες  δύο διαφορετικών ιστοριών. Ωστόσο, αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε γι' αυτό,  όταν  τελικά συναντάμε κάποιον , εκτός από τη Μελισάντρα,  που έχει ακούσει για τον Άζορ Αχάι. Τον Μέιστερ Αίμον. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετά σημεία όπου γίνεται αναφορά στον έναν ήρωα ενώ εννοείται ο άλλος ή για το ότι πρόκειται για ένα και το αυτό πρόσωπο, όπως στα παρακάτω χωρία.

1.   Από το Θύελλα από ατσάλι, διαβάζουμε τα λόγια της Μελισάντρα:

Παράθεση
-«Είσαι αυτός που πρέπει να σταθεί απέναντι στους Άλλους. Αυτός που ο ερχομός του έχει προφητευθεί πέντε χιλιάδες χρόνια πριν. Ο κόκκινος κομήτης ήταν ο οιωνός σου. Είσαι ο Πρίγκιπας της Προφητείας και αν αποτύχεις ο κόσμος αποτυγχάνει μαζί σου.»  (Μελισάντρα στον Στάννις)

-Αλλά όλοι τους έδειξαν έκπληκτοι όταν άκουσαν τον Μέιστερ Αίμον να μουρμουρίζει, ««Μιλάς για τον πόλεμο για την αυγή, αρχόντισσά μου. Πού είναι όμως ο πρίγκιπας της προφητείας

«Στέκεται μπροστά σου,» δήλωσε η Μελισάντρα, «αλλά δεν έχεις μάτια για να τον δεις. Ο Στάννις Μπαράθηον είναι η μετενσάρκωση του Άζορ Αχάι, του πολεμιστή της φωτιάς. Οι προφητείες εκπληρώνονται στο πρόσωπό του. Ο κόκκινος κομήτης άστραψε στον ουρανό για να αναγγείλει τον ερχομό του, και φέρει τον Φωτοδότη, το κόκκινο σπαθί των ηρώων.»


2.   Στο Βορά Ορνίων, μας λέει ο Μέιστερ Αίμον:

Παράθεση
«Πες τους. Η προφητεία... το όνειρο του αδερφού μου... Η Αρχόντισσα Μελισάντρα παρερμήνευσε τα σημάδια. Ο Στάννις... Ο Στάννις έχει λίγο από το αίμα του δράκου μέσα του, ναι. Και οι αδερφοί του επίσης. Η Ραίλλε, το κοριτσάκι του Εγκ, απ' αυτήν το πήραν... τη μητέρα του πατέρα τους... Συνήθιζε να με φωνάζει Θείο Μέιστερ όταν ήταν μικρό κορίτσι. Το θυμόμουν αυτό, κι έτσι επέτρεψα στον εαυτό μου να ελπίσει... ίσως και να το ήθελα... όλοι μας κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, όταν θέλουμε να πιστέψουμε. Η Μελισάντρα περισσότερο απ' όλους, θαρρώ. Το σπαθί είναι λάθος, έπρεπε να το ξέρει αυτό... λάμψη χωρίς θέρμη... μια κούφια αίγλη... το σπαθί είναι λάθος, και το ψεύτικο φως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας οδηγήσει σε βαθύτερο σκοτάδι, Σαμ.»

Στα βιβλία λοιπόν, δύο χαρακτήρες που γνωρίζουν τις προφητείες φαίνεται να μιλούν για τον Άζορ Αχάι και τον  ΠτΠ σαν να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και να έχουν τον ίδιο σκοπό. Μπορούμε από αυτό να συμπεράνουμε ότι στην Ταργκαρυανή παράδοση ο ήρωας αυτός ονομάζεται Πρίγκιπας της Προφητείας, ενώ στο Έσσος Άζορ Αχάι.

Επομένως, αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, πράγμα το οποίο συμμερίζομαι προσωπικά, τότε οι δύο προφητείες είναι πιθανόν να συμπληρώνουν η μία την άλλη. Οπότε αν συγκεντρώσουμε και τις δύο μαζί, τότε οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ο ήρωάς μας είναι οι εξής:

•   Να είναι Ταργκάρυεν/να έχει Ταργκαρυανή καταγωγή
•   Να κατάγεται από τη γενιά της Ραίλλα και του Αίρυς
•   Να είναι πολεμιστής 
•   Να εμφανιστεί κατά την γέννηση/αναγέννησή του ένα ματωμένο άστρο
•   Να κρατάει τον Φωτοδότη
•   Να είναι γεννημένος/αναγεννημένος ανάμεσα στον καπνό και το αλάτι
•   Να ξυπνήσει τους δράκους από την πέτρα
•   Ο δράκος πρέπει να έχει τρία κεφάλια

Ο μόνος χαρακτήρας μέχρι στιγμής που πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις είναι η Νταινέρυς Ταργκάρυεν.

-

____________________

Το παρόν αφιέρωμα δημιουργήθηκε προκειμένου από τη μια να βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ένα μέρος οι δύο παρεμφερείς προφητείες και από την άλλη να τις ξεδιαλύνουμε όσο γίνεται στο μυαλό μας. Ελπίζω μόνο ο σκοπός να επιτεύχθηκε και να μην σας μπέρδεψα χειρότερα.  :)
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: Laiono στις Μαΐου 29, 2015, 10:45:54 μμ
Στο δικό μου μυαλό ο στόχος σου έπιασε.

Μην σταματήσετε να μας δίνεται τέτοια άρθρα που διαλύουν την άχλη που απλώνεται στην δική μας γνώση για τον κόσμο του Martin.

Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 29, 2015, 11:08:34 μμ
Χαίρομαι πολύ γι' αυτο, Laiono!

Και ελπίζουμε ότι θα είμαστε γεροί για να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα βιβλία που αγαπάμε και να φανούμε, όσο μπορούμε, χρήσιμοι σ' όποιον ενδιαφέρεται γι' αυτά.  :)
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: robb stark of the north στις Μαΐου 29, 2015, 11:43:40 μμ
Πολυ ωραιο ποστ!Συγχαρητηρια για τη σκληρη δουλεια nirne :)

Κατά τη γνώμη μου ο ΑΑ και ο ΠτΠ ειναι το ιδιο προσωπο.Πιστευω οτι ειναι ο Τζον ΤΑΡΓΚΑΡΥΕΝ αν και θα προτιμουσα τον (f)Aegon. :D
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 29, 2015, 11:47:07 μμ
Ευχαριστώ πολύ, robb stark of the north!

Η δική μου άποψη είναι ότι ο δράκος έχει τρία κεφάλια, άρα ο ήρωας έχει δίπλα του άλλους δύο και μαζί θα σώσουν τον κόσμο. Πιστεύω τα δύο κεφάλια θα είναι ο Τζον και η Ντάνυ. Το τρίτο δεν ξέρω. Πριν την πέμπτη σεζόν της σειράς θεωρούσα ότι μάλλον είναι ο Αίγκον/ΨΑίγκον, αλλά... κάτι πλέον μου λέει ότι έκανα λάθος. Θα δούμε.
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: robb stark of the north στις Μαΐου 29, 2015, 11:50:52 μμ
Εμενα προσωπικα μου αρεσει ο Αιγκον γιατι μεσα μου τον παρομοιαζω με δυο ατομα:
α. τον Aegon the Conqueror
β.ton Daeron the Young Dragon

επισης μου θυμιζει τον Robb Stark κατα καποιο τροπο
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: karmarmi στις Μαΐου 30, 2015, 12:44:03 πμ
Πολύ ενδιαφέρον θέμα, που προσφέρεται για εκτενή ανάλυση!

Αρχικά να σημειώσω ότι η εισαγωγή του μύθου του Azor Ahai στο δεύτερο βιβλίο της σειράς είναι αριστοτεχνικά δοσμένη κατά τη γνώμη μου από την οπτική γωνία του Davos, γιατί ήδη από την πρώτη αναφορά του Salladhor Saan στο θρύλο, αυτό που φαίνεται να τονίζει ο Martin δεν είναι τόσο το ηρωικό μοτίβο και η παραμυθική διάσταση της ιστορίας, αλλά σε απόλυτη σύμπνοια με το "γκρίζο" κόσμο που επιχειρεί να δομήσει ο συγγραφέας, οι θυσίες που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου, και φυσικά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το πρόσωπο που πρωτοστατεί στην προσπάθεια αυτή είναι και αυτό που επωμίζεται και τη μεγαλύτερη ευθύνη. Πραγματικά, δεν πρόκειται για μια απλοϊκή εκδοχή της αιώνιας μάχης ανάμεσα στο καλό και το κακό, αλλά το κείμενο επιχειρεί να μας κάνει να προβληματιστούμε αναφορικά με το τι σημαίνει τελικά να είναι κανείς ήρωας, το οποίο σε ελάχιστα σημεία διαφοροποιείται από το ερώτημα για την ίδια την ανθρώπινη φύση και τις αμφιλεγόμενες πράξεις στις οποίες μπορούμε να προβούμε για τη διαφύλαξη μιας αξίας/ενός αγαθού που κρίνεται κατά περίπτωση υπέρτερο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η σκέψη του Davos - και respect στον Ιππότη των Κρεμμυδιών γι αυτό - σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα:

Παράθεση
I am not made of the stuff of heroes, he decided. If that was the price of a magic sword, it was more than he cared to pay.

Τέλος, και η σκηνή στο ίδιο κεφάλαιο που αποτελεί πηγή προέλευσης της παρατήρησης αυτής, η καύση στην πυρά από τη Melisandre των ομοιωμάτων των επτά, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε συμβολισμούς:

Παράθεση
The Maiden lay athwart the Warrior, her arms widespread as if to embrace him.


Αλλά αυτό είναι αντικείμενο συζήτησης για κάποια άλλη στιγμή.  ;)


Όσον αφορά τώρα την αρχική σύλληψη του μύθου, η άποψη μου είναι ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο με διαφορετικές ονομασίες ανάλογα με τα πολιτισμικά στοιχεία κάθε λαού που ενσωματώνει το μύθο στην παράδοσή του. Στην αρχή μου είχε φανεί παράξενος ο περιορισμός του μύθου μόνο σε μια περιοχή του κόσμου του Martin, τη Westeros, αλλά μετά θυμήθηκα το μύθο των Dothraki για το γρασίδι στo Asshai, το οποίο θεωρείται από τη δική τους πλευρά καταραμένο και προάγγελος κακού. To Asshai είναι ακόμη η περιοχή από την οποία προέρχεται και ο θρύλος, και σκέφτηκα ότι τελικά η Μεγάλη Νύχτα αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανθρωπότητα σε όλη την Planetos.

Με βάση το World of Ice and Fire δε, μαθαίνουμε για την κουλτούρα των Yi Ti, και το μύθο του Θεού επί της Γης - http://awoiaf.westeros.org/index.php/Yi_Ti (http://awoiaf.westeros.org/index.php/Yi_Ti)

Επίσης, οι δηλώσεις του Martin με κάνουν να πιστεύω ότι όντως ισχύει πως Last Hero = Azor Ahai = The Prince that was Promised. Συγκεκριμένα:

https://www.youtube.com/watch?v=DIe0Q3PgcOw (https://www.youtube.com/watch?v=DIe0Q3PgcOw)

Όσον αφορά τώρα το πρόσωπο του ήρωα, υπάρχουν πολλές θεωρίες, και συχνά λέγεται ότι ο Martin θα αφήσει τελικά αρκετά περιθώρια αμφισημίας ώστε να πληρούν τα κριτήρια της προφητείας περισσότερα πρόσωπα (π.χ. Dany και Jon.)

Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται μάλλον για το Jon, καθώς είναι το άτομο που βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων όσον αφορά τους Others και για το λόγο αυτό γνωρίζει τι πρέπει να γίνει, ποια είναι δηλαδή η απειλή, ενώ ταυτόχρονα έχει και προσωπική εμπειρία στο θέμα της δυσκολίας να συνενωθούν άνθρωποι με διαφορετική κοσμοθεωρία και στόχους - η διαμάχη ανάμεσα στους Wildlings και το Watch - για την εξυπηρέτηση του κοινού καλού. Επίσης, φίλος του καλός είναι ο Sam, που έχει μαζί του το κέρας του Joramun και εκπαιδεύεται στη Citadel να γίνει maester, κι εκεί φυσικά υπάρχει κι ο Marwyn.

Η Dany έχει το πλεονέκτημα ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έχει την προφητεία με το μέρος της, όμως ο Jon,

αν ισχύει η θεωρία για την πατρότητά του,

έχει περισσότερες πιθανότητες να ικανοποιεί την προφητεία της Mάγισσας του Δάσους, και για τον επιπλέον λόγο ότι παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το βασιλιά Αρθούρο. Γενικά, ο Jon εκπληρώνει νομίζω το κλασικό στη λογοτεχνία πρότυπο του ήρωα με την κρυφή καταγωγή και το σημαντικό προορισμό στον κόσμο.

Μια ενδιαφέρουσα θεωρία υποστηρίζει ότι ο Jon είναι

o Prince that was Promised, από τα λόγια της Lyanna - "Promise me, Ned."

Πολύ κυριολεκτική διατύπωση από την πλευρά του Martin.  :)

Αν και δεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στο πρόσωπο του Tyrion, οι παρακάτω δηλώσεις του Martin με κάνουν να πιστεύω ότι ίσως να είναι από κοινού με το Jon και τη Dany ένα από τα τρια κεφάλια του δράκου:Ωστόσο, ακριβώς για τους λόγους που προκύπτουν από τα παραπάνω νήματα δεν πιστεύω ότι ο Tyrion μπορεί να είναι γιος του Aerys. Το ζήτημα νομίζω ότι αναιρεί το λογοτεχνικό ταξίδι του ήρωα, ειδικά μάλιστα όταν ο ίδιος ο συγγραφέας παρέχει από μόνος του άλλα μέσα για να καταστεί ο Tyrion ένα από τα τρια κεφάλια του δράκου.

Επικουρικά, παραθέτω μόνο: http://awoiaf.westeros.org/index.php/Joanna_Lannister#cite_note-Rtwoiaf_aerys_ii.7B.7B.7B3.7D.7D.7D-5
 (http://awoiaf.westeros.org/index.php/Joanna_Lannister#cite_note-Rtwoiaf_aerys_ii.7B.7B.7B3.7D.7D.7D-5)


Παράθεση
Not long thereafter, Joanna was dismissed by Queen Rhaella from her service in King's Landing. While Queen Rhaella turned a blind eye towards most of her husband's infidelities, she did not approve when it concerned one of her own "ladies." (Joanna was one of many ladies to be sent away from court.) She departed for Casterly Rock at once, and seldom visited King's Landing afterwards.

ETA: Αυτά από εμένα, και ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα με τη μακρηγορία μου.

     
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟ
Αποστολή από: Jon's something. στις Μαΐου 30, 2015, 01:24:23 μμ
Bravo Nirne!

As I have said before (http://westeros.gr/forum/index.php/topic,10459.0.html) Στις  αρχαίες θρησκείες το ότι ένας θεός είχε πολλά πρόσωπα ήταν κάτι αρκετά διαδεδομένο και από ότι έχω πει γίνονταν με δυο τρόπους είτε ως ένας θεός σε διαφορετικές θρησκείες όπως  πχ Δίας-Jupiter –Ammon, Αθηνά-Minerva-Mnerva, Hρα-Juno-Uni, αλλά είτε και ως τρεις θεοί οι όποιοι όμως είναι ουσιαστικά ο ίδιος συμπαντικός νομός και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο πχ Δίας-Απόλλωνας-Αθηνά, Δίας-Ποσειδώνας-Πλούτωνας, Freyja-Frigg-Skadi, Hathor-Nephthys-Isis. Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι λειτουργεί ο μύθος του “3headed dragon”, ο επικείμενος σωτήρας είναι ένας αλλά ο κάθε λαός του έχει δώσει στοιχειά από την κουλτούρα του. Πχ, οι R’hllorist του έχουν δώσει το στοιχειό της φωτιάς, οι Valyrian τους δράκους κτλ.

That said, δεν πιστεύω ότι ο ήρωας-σωτήρας πρέπει να είναι στα πλαίσια των ακρών. Πχ, δεν μπορεί να είναι η Dany γιατί είναι μόνο φωτιά και η φωτιά είναι όσο επικίνδυνη είναι και ο πάγος. Ο σωτήρας πρέπει να μπορεί να εξισορροπεί και τα δυο άκρα ώστε να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα τους για να μπορέσει να γεννηθεί το τραγούδι.

In conclusion πιστεύω ότι ο 3headed dragon είναι ο Jon:
Jon Targaryen, Jon Stark, Jon Snow
Jon the wolf, Jon the Dragon, Jon the crow
Jon the King in the North, Jon the Targ king, Jon LC of NW
Jon the Song of Ice and Fire, Jon the Prince that was Promised, Jon the Azor Ahai Reborn
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: phoenix στις Μαΐου 30, 2015, 03:10:54 μμ
Όπως έχω αναφέρει ξανά πιστέω πως Φωτοδότης = Αυγή και γι' αυτόν τον λόγο ο ΠτΠ/ΑΑ πρέπει να είναι κατ' εμέ τουλάχιστον κατά το ήμισυ Ντέυν.
Τίτλος: Απ: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: Jon's something. στις Μαΐου 30, 2015, 03:23:05 μμ
Όπως έχω αναφέρει ξανά πιστέω πως Φωτοδότης = Αυγή και γι' αυτόν τον λόγο ο ΠτΠ/ΑΑ πρέπει να είναι κατ' εμέ τουλάχιστον κατά το ήμισυ Ντέυν.
Εννοείς μισός Dayne ή με αίμα Dayne? Γιατί μετά τον Maekar όλοι οι Targaryen έχουν αίμα Dayne. Αλλά και πριν από αυτό αν είναι σωστή η θεωρεία μου ότι οι Targaryen είναι απόγονοι των Dayne οι όποιοι είτε φύγανε από Westeros και μετοίκισαν στην Valyria το είτε αποκοπήκαν από τους υπόλοιπους First Men κατά την μετάβαση των στο Westeros (αυτό το δεύτερο δεν είναι η δική μου θεωρεία)και δημιούργησαν την   Valyria. Με απλά λόγια πιστεύω ότι οι Targaryen έχουν αίμα Dayne.
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: phoenix στις Μαΐου 30, 2015, 11:02:38 μμ
Εννοώ Ντέυν όχι απλά με αίμα λόγω μακρινού προγόνου
Τίτλος: Απ: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: Jon's something. στις Μαΐου 30, 2015, 11:34:34 μμ
Εννοώ Ντέυν όχι απλά με αίμα λόγω μακρινού προγόνου

Οι μονοί που μου έρχονται στο μυαλό είναι η Allyria (Stark&Daye) και ο Ned(Dayne&?) αλλά κανένας από τους δυο δεν είναι μαχητής.
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 30, 2015, 11:38:12 μμ
Υπάρχει και ο Γκέρολντ Ντέυν.
Τίτλος: Απ: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: Jon's something. στις Μαΐου 30, 2015, 11:43:31 μμ
Υπάρχει και ο Γκέρολντ Ντέυν.

Μόνο οι Dayne του Starfall μπορούν να πάρουν την Dawn, ο Darkstar είναι από το High Hermitage
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 30, 2015, 11:46:01 μμ
Χμ, δεν το θυμόμουν αυτό.
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: summer στις Ιουνίου 18, 2015, 03:03:13 πμ
H Dany δεν έχει το σπαθί...αλλά μπορεί και να το ανακαλύψει...και αυτό γεννήθηκε με blood &fire, δεν ξέρω αν χρειάζεται να το επαναλάβει...so I wondered...

Ο Jon δεν ξύπνησε τους δράκους...ούτε έχει αναγεννηθεί ακόμα (αλλά κοντά είναι η αλήθεια είναι...ίσως πιο κοντά στην αναγέννηση από ότι πριν, για τα πέτρινα αυγά δεν το συζητώ, καθίστε να τα ανακαλύψει πρώτα, να τα βάλει blood & fire (μπα δεν νομίζω αυτό να επαναληφθεί)...

O Έημον βλέπει τη Ντάνυ...

Η Μελισάντρε τον Σνόου...

Δηλαδή τρέχουνε τώρα μεταξύ τους ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα του Αζόρ....και σκεφτόμουν...

Μήπως όλοι μας δίνουν μεμονωμένα chunks από μία προφητεία, που δεν αφορά ουσιαστικά ένα άτομο; αλλά μία συνταγή; 

Μήπως δεν χρειάζεται να αναζητούμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της προφητείας σε κάθε άτομο ξεχωριστά πχ. είναι ο Τζον; πότε θα κάνει πέτρινα αυγά;
Ποτέ δεν χρειάζεται, αυτό το έκανε η Ντάνυ. Αλλά μπορεί να φέρει το σπαθί και να είναι ο μαχητής που θα χρειαστεί η Ντάνυ να διαθέτει μαζί της για να νικήσει το σκότος.

Μήπως η προφητεία περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν γύρω από τον πρίγκιπα; και όχι ακριβώς τον πρίγκιπα; Και όλοι αυτοί που πίστεψαν πως ήταν ένα άτομο (πχ. Stanis, Reagan, Melissandre), έχουν πέσει τραγικά έξω και αυτό προσπαθεί να μας πει ο Μάρτιν μέσα από την ιστορία του Στάνις;

Προφανώς γιατί η προφητεία αυτοεκπληρώνεται χωρίς να γίνεται αντιληπτή από τους χαρακτήρες που αφορά, σαν κάτι υπερφυσικό να συμβαίνει και ο τροχός της ιστορίας να κινείται από μόνος του, χωρίς καν οι ίδιοι οι ήρωες να γνωρίζουν πως είναι αυτό που είναι ή να προσπαθούν για αυτό.

Αυτή η αποτυχία της Μελισάντρε να δει αυτό το παραπάνω χαρακτηριστικό, ήταν το πιο ενοχλητικό της στοιχείο, ήθελε να φτιάξει την προφητεία, όχι να την αναγνωρίσει, δεν ήταν ανοικτή σε όσα συνέβαιναν γύρω της για να τα δει.

Το Westeros χρειάζεται να ενωθεί, Lanister, Stark, Targaryen, πιστεύω είναι τα τρία κεφάλια που θα φέρουν την ένωση και των υπολοίπων.

Θα το προτιμούσα σαν ηθικό δίδαγμα: πως δεν υπάρχει μόνο ένας...υπάρχουν όλοι μαζί, και τελικά καμία δύναμη δεν είναι πραγματικά ξεχωριστή και μοναδική, όλα μαζί υπάρχουν μόνο στη σύνθεση και όχι στη μοναδικότητα. (και οι Targs που πίστευαν πως ήταν unique όλο την πάθαιναν στο παρελθόν, ο Martin δεν αφήνει κανέναν που πιστεύει σε μοναδικότητες να ζει too long...τυχαίο; Ίσως). Σε τι θα βοηθήσει μία επανάληψη του παρελθόντος, όταν έχει ήδη κιόλας καταδικαστεί; 

Και κάποιος να σπάσει αυτό το θρόνο επιτέλους...!!!

Είναι μία αυταπάτη, κατά τη γνώμη μου, απλώς για να οδηγηθούν αυτοί που χρειάζεται να οδηγηθούν εκεί που χρειάζεται να οδηγηθούν...
 
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: nirne στις Ιουνίου 18, 2015, 11:14:29 πμ
@summer

Όπως ξαναείπα παραπάνω, πιστεύω ότι ο Άζορ Αχάι-Πρίγκιπας της Προφητείας θα είναι τρία πρόσωπα ή κάπως έτσι. Οι προφητείες, όπως είπε και ο Μάρτιν, είναι παραπειστικές και ξεγελούν. Δεν φταίει ούτε η Μελισάντρα ούτε ο Αίμον που έβγαλαν συμπέρασμα για το ποιος ήταν ο Άζορ Αχάι-ΠτΠ σύμφωνα με τη δική τους κρίση και πληροφόρηση. Οι προφητείες απαιτούν ερμηνεία και δυστυχώς δεν είναι εύκολο να ερμηνεύσεις σωστά γιατί πάντα λείπουν κομμάτια του παζλ. Είδαμε και στην περίπτωση του Ραίγκαρ ότι στην αρχή πίστευε ότι ήταν ο ίδιος ο ΠτΠ κι έπειτα ότι ήταν ο γιος του. Και προσπάθησε, όπως και η Μελισάντρα, να εκπληρώσει την προφητεία. Το σπουδαίο είναι ότι προσπαθώντας να κάνουν αυτό, το καταφέρνουν, αλλά όχι με τον τρόπο που πιστεύουν, ενδεχομένως.

Για παράδειγμα, η Μελισάντρα πίστευε ότι ο Στάννις ήταν ο εκλεκτός και γι' αυτό τον έκανε να πάει στο Τείχος θεωρώντας ότι θα πολεμήσει τους Άλλους κλπ. Αυτό που κατάφερε με την άφιξη του Στάννις και του στρατού του στο Τείχος ήταν να συμβάλλει στο να παραδοθούν οι Άγριοι και να ενωθούν τελικά με τους άντρες της Νυχτερινής Φρουράς και να επανδρώσουν τα εγκαταλελειμένα κάστρα του Τείχους, προετοιμάζοντας τα βασίλεια για την επίθεση των Άλλων, όπως επίσης και να δημιουργηθεί ένταση στους Νυχτερινούς Φρουρούς και να σκοτωθεί ο Τζον, πράγμα που ενδεχομένως να οδηγήσει στην αναγέννηση του Τζον - Άζορ Αχάι - ένα από τα κεφάλια του δράκου.

Ναι, θεωρώ ότι η προφητεία αυτοεκπληρώνεται και οι άνθρωποι που προσπαθούν να την κάνουν να εκπληρωθεί, έστω και παραπλανημένοι, βοηθούν στην εκπλήρωσή της με τρόπους που ίσως δεν καταλαβαίνουν!
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: summer στις Ιουνίου 18, 2015, 04:15:12 μμ
@nirne

Για την προφητεία

H προφητεία  αφορά τρία άτομα…ναι, σκιαγραφεί τα χαρακτηριστικά τους και πιστεύω πως αυτά τα άτομα έρχονται να συμπληρώσουν με διαφορετικές ιδιότητες το καθένα ένα κομμάτι της, ώστε στο τέλος ο Αζορ Αχάι ( η δύναμη που εκπροσωπεί τη σωτηρία - αυτός είναι ο συμβολισμός του) θα είναι πια έτοιμος για να αντιμετωπίσει το σκότος.

Το ότι όλα αυτά συγκεντρώνονται σε ένα άτομο μες την προφητεία ( γεγονός που είδαμε πως παρερμηνεύτηκε και από τους ήρωες του παρελθόντος), πιστεύω συμβολίζει την ένωση: χρειάζονται αυτοί που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά να δράσουν ως ΕΝΑ. Ο Δράκος είναι ένας, ακόμα και αν έχει τρία κεφάλια.

Οι κόσμοι που ενώνουν και όχι οι κόσμοι που χωρίζουν.

Οι ιερείς και οι μάντεις βλέπουν κομμάτια της προφητείας  και μας μεταφέρουν μέσω της γραφής του Μάρτιν αυτά τα κομμάτια…

που αν τα αποδεχτούμε ως valid (αυτά τα κομμάτια αυτούσια και όχι την ερμηνεία τους, γιατί εδώ ούτε αυτοί έχουν όλη την εικόνα και άρα τα ερμηνεύουν λάθος), δεν μπορούν παρά να λειτουργήσουν αλληλοσυμπληρούμενα (αν δεν θέλουμε να βγάλουμε knock out αυτά τα prophecies).

Και κανείς δεν μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο ή να εκπληρώσει την προφητεία μόνος του όπως μας λέει η πρόταση: the dragon has three heads.

Για τους χαρακτήρες που ανέφερες

Δεδομένης μίας καλοδουλεμένης πλοκής φυσικά και ο κάθε χαρακτήρας (καλός ή κακός), προφανώς έχει το δικό του ρόλο να παίξει σαν ένα φαινόμενο domino…(φυσικά αυτό δεν απαλλάσσει τους χαρακτήρες σαν χαρακτήρες, δηλαδή δεν θα δώσουμε συγχαρητήρια στη φρουρά που σκότωσε τον Snow).

Ή θα κάνουμε strip και τα μηνύματα που ίσως που θέλει να μας περάσει ο συγγραφέας μέσα από τις εσφαλμένες αντιλήψεις των ηρώων του, για το περιεχόμενο της προφητείας…

Άλλο η πλοκή που απαραιτήτως μας λέει…

Αν δεν γίνει αυτό…δεν θα μπορέσει να γίνει το άλλο…(είναι αξίωμα της δημιουργικής γραφής και του plot)

Και άλλο οι αποφάσεις των ηρώων, που φυσικά κρίνονται αυτόνομα.

Δεν μπορώ σαν χαρακτήρα να μη βρίσκω τη Μελ απαράδεκτη σαν ιέρεια (ασχέτως του ρόλου που εξυπηρετεί ή θα εξυπηρετήσει στη συνέχεια ως προς το fulfillment της προφητείας).

***

Για τον Τζον (MY THEORY) πιστεύω πως είναι μέρος του Αζόρ Αχάι (της σωτηρίας) αλλά μόνος του δεν συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά και ίσως πια να μην προλαβαίνει κιόλας. Αλλά με τα δικά του χαρακτηριστικά θα συμπληρώσει το prophecy…και επομένως είναι εξίσου σημαντικός.
 
Και πάλι αυτό είναι η δική μου theory την οποία έχω σχηματίσει από τα παρακάτω…

Παράθεση
It is written in prophecy as well. When the red star bleeds and the darkness gathers, Azor Ahai shall be born again amidst smoke and salt to wake dragons out of stone.”   

Μας λέει η Μελισάντρε και ο Aemon συμφωνεί μαζί της ως προς την προφητεία.

“ Dragons are neither male nor female, Barth saw the truth of that, but now one and now the other, as changeable as flame. The language misled us all for a thousand years. Daenerys is the one, born amidst salt and smoke. The dragons prove it.”

Άρα το κομμάτι των δράκων εκπληρώνεται από την Dany…

Ποιο είναι το κομμάτι που εκπληρώνεται από τον Τζον;

Από τον Έημον…

Παράθεση
Lady Melisandre has misread the signs. Stannis… Stannis has some of the dragon blood in him, yes… I remembered that, so I allowed myself to hope… perhaps I wanted to… we all deceive ourselves, when we want to believe. Melisandre most of all, I think.

The sword is wrong, she has to know that…  light without heat… an empty glamor… the sword is wrong, and the false light can only lead us deeper into darkness.


Αυτό που λέει στην κυριολεξία ο Aemon είναι: Το σπαθί είναι λάθος…μία κενή αίγλη…φως χωρίς ζέστη…το σπαθί είναι λάθος και το ψεύτικο φως μπορεί να μας οδηγήσει βαθύτερα στο σκοτάδι.

Τα λόγια του Έημος είναι σωστά ακόμα και για ένα περισσότερο λόγο:

Το σπαθί στην προφητεία δεν είναι άψυχο…

(Και αναρωτιέμαι αν είναι αυτό που προσπαθεί ο Μάρτιν μέσω του Στάνις πως κακός αναζητούμε τόσο τον Έναν όσο και το άψυχο σπαθί).

Το σπαθί στην προφητεία είναι έμψυχο…και έχει φωτιά που καίει...

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του John αλλά η Targs εκπροσωπούν τη φωτιά.

Η Dany στο Dance with Dragons λέει για το δράκο της:

"He is all fire, but so am I".

Πιστεύω ο Τζον θα εκπροσωπήσει αυτό το ξίφος, είναι ήδη…

“I am the sword in the darkness”, όπως μας λέει ο όρκος της φρουράς, αλλά τώρα θα γίνει το ξίφος της φωτιάς που φέρει το φως, μέσα από τη διαδικασία (πιθανότατα) που γεννήθηκε και το ίδιο το ξίφος (with blood & fire).

O Aemon μιλάει επίσης για το light…

“το ψεύτικο φως μπορεί να μας οδηγήσει βαθύτερα στο σκοτάδι.”

Και στις προφητείες της Daeneries, ξέρουμε ήδη πως θα αναζητήσει ένα φως και το χρειάζεται είναι μέρος του δρόμου της…όπως είναι μέρος του δρόμος της πως για να πάει μπροστά χρειάζεται να πάει πίσω (και μία άλλη ερμηνεία για αυτό είναι να βρει και ανακαλύψει το sword στο ίδιο της το παρελθόν).

“To go forward you must go back and to touch the light you must pass beneath the shadow.”

Μπορεί το shadow να είναι ο θάνατος ή ο σχεδόν ίσως (στο βιβλίο) θάνατος του John.

Της είπαν three fires να ανάψει: One for life, one for death, one to love.

Όλα αυτά τα στοιχεία (δεν ξέρω αν γνωρίζετε άλλα) ενισχύουν την πεποίθηση μου πως ο Τζον προορίζεται να είναι αυτό το κομμάτι της προφητείας.

Το σπαθί...

Σίγουρα θα μπορούσαν όλα αυτά να δέσουν μεταξύ τους, αρκεί να είχε την πρόθεση να το πάει εκεί ο Μάρτιν γιατί δεν υπάρχει κάτι αντικρουόμενο σε αυτά, ίσα -ίσα που το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Άλλα για την ώρα it’s just a theory, που θέλω να πιστεύω πως ίσως δούμε να εκπληρώνεται γιατί και οι δύο (John - Danny) μου είναι πολύ αγαπητοί και θα ήθελα να τους δω σε συνεργασία και όχι σε αντίθετα στρατόπεδα.
Τίτλος: Απ: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: Jon's something. στις Ιουνίου 18, 2015, 08:02:12 μμ
H προφητεία  αφορά τρία άτομα…
Δεν θα ελεγα κατι τετοιο. Ενας δρακος,ατομο, τρια κεφαλια, υποστασεις.
Τίτλος: Απ: Απ: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: summer στις Ιουνίου 19, 2015, 12:58:52 πμ
H προφητεία  αφορά τρία άτομα…
Δεν θα ελεγα κατι τετοιο. Ενας δρακος,ατομο, τρια κεφαλια, υποστασεις.


Είναι και αυτή μία αντίληψη...αλλά για τους λόγους που εξήγησα και στο post μου νομίζω πως δεν είναι πολύ πιθανή...

άλλωστε αν χρειαζόταν μόνο ένας ήρωας όλο το Game of Thrones θα ήταν πολύ άδειο ξαφνικά, θέλω να πω...

αν όλα μπορεί να τα κάνει η Dany ή ο Τζον μόνος του/μόνη της προς τι όλη αυτή η φασαρία;

Θα πάρει ο ήρωας ένα σπαθί και καθάρισε; νομίζω πως είναι λίγο πιο σύνθετα τα πράγματα και αυτό βλέπουμε μια ιστορία που υφαίνει τις συνθήκες για το fullfilment της ιστορίας και χρειάζεται συνεργασία για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ενότητα κάτι που κάνει constrast και με την παρούσα φάση της ιστορίας όπου όλοι και όλα είναι σε διάλυση.

Συν έχουμε τρεις δράκους...και η Dany έχει ιππεύσει τον ένα...θα χρειαστεί άλλους δύο...
Τίτλος: Απ: Απ: Απ: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ
Αποστολή από: Venier στις Ιουνίου 19, 2015, 02:00:51 πμ
θα χρειαστεί άλλους δύο...
Αν ζήσουν τελικά - για να θυμίσω και αυτή τη θεωρία.
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: elefantas στις Ιουνίου 19, 2015, 02:38:50 πμ
Ο ενας ειναι μαχητης...η αλλη εχει τους δρακους...ο τριτος εχει το μυαλο...ολοι βαζουν απο κατι... Δε μπορω να το φανταστω αλλιως αν πρεπει να ειναι τρια διαφορετικα προσωπα...
Βεβαια μου αρεσει και η θεωρια με τις τρεις υποστασεις...
Ο Τζον θα μπορουσε να εχει πολλες διαφορετικες τριαδες οπως ειχε γραψει καποιο μελος παλιοτερα...
Τίτλος: Απ: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: nirne στις Ιουνίου 19, 2015, 02:39:20 πμ
@nirne


Δεδομένης μίας καλοδουλεμένης πλοκής φυσικά και ο κάθε χαρακτήρας (καλός ή κακός), προφανώς έχει το δικό του ρόλο να παίξει σαν ένα φαινόμενο domino…(φυσικά αυτό δεν απαλλάσσει τους χαρακτήρες σαν χαρακτήρες, δηλαδή δεν θα δώσουμε συγχαρητήρια στη φρουρά που σκότωσε τον Snow).

Ή θα κάνουμε strip και τα μηνύματα που ίσως που θέλει να μας περάσει ο συγγραφέας μέσα από τις εσφαλμένες αντιλήψεις των ηρώων του, για το περιεχόμενο της προφητείας…

Άλλο η πλοκή που απαραιτήτως μας λέει…

Αν δεν γίνει αυτό…δεν θα μπορέσει να γίνει το άλλο…(είναι αξίωμα της δημιουργικής γραφής και του plot)

Και άλλο οι αποφάσεις των ηρώων, που φυσικά κρίνονται αυτόνομα.

Δεν μπορώ σαν χαρακτήρα να μη βρίσκω τη Μελ απαράδεκτη σαν ιέρεια (ασχέτως του ρόλου που εξυπηρετεί ή θα εξυπηρετήσει στη συνέχεια ως προς το fulfillment της προφητείας).


Ίσως να μην ήμουν σαφής, γιατί εγώ δεν επιχείρησα να δικαιολογήσω - πόσο μάλλον να δώσω συγχαρητήρια  σε - κανέναν χαρακτήρα γι' αυτά που έπραξε ο καθένας. Δεν ήταν καν η συζήτησή μας αυτή πιστεύω. Μίλησα καθαρά για τις ερμηνείες των προφητειών που έκαναν οι χαρακτήρες. Και γι' αυτές εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Ίσως εμείς να ήμασταν πολύ χειρότεροι ακόμη... ερμηνευτές αν ήμασταν στη θέση τους και είχαμε την ελλειπή ενημέρωση που είχαν αυτοί. Θέλω να πω ότι είναι πιο εύκολο για μας να κρίνουμε τι σημαίνει και τι όχι το κάθε σημάδι και ο κάθε οιωνός, έχοντας μια πιο ευρεία ενημέρωση για τους κύριους χαρακτήρες των βιβλίων, από τους χαρακτήρες μέσα στα βιβλία που η γνώση τους είναι περιορισμένη και προσπαθούν μ' αυτήν να βγάλουν μια άκρη.

Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: WardenOfTheNorth1 στις Απριλίου 29, 2016, 02:34:57 πμ
Azor Ahai θα μπορούσε να είναι ο Bran(αν δεν είναι με τους Other)

-Αναγέννηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι όταν τον έριξε ο Jaimie πέθανε αλλά έκανε Warg στον λύκο του.....Μετά ο Bloodraven τον ανέστησε γιατί θα παίξει σημαντικό ρόλο
[/size]
Now you  know,  the crow whispered as it sat on his shoulder.Now  you knowwhyyoumust live.
"Why?" Bran said, not understanding,  falling, falling.
Because winter is coming.

-Καπνός θα μπορούσε να είναι όταν κάηκε το Winterfell

-Αλάτι τα δάκρυα όταν κοίταξε τους Others στο όραμα του

He looked deep into the heart of winter, and then he cried out, afraid, and the heat of his tears burned on his cheeks.

-Όταν κάηκε το Winterfell είδε έναν στον ουρανό κάτι που έμοιαζε με δράκο
The smoke and ash clouded his eyes, and in the sky he saw a great winged snake whose roar was a river of flame. He bared his teeth, but then the snake was gone.

-Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολεμιστής μπαίνοντας στον Hodor
-Lighbringer μπορεί να δούμε στην πορεία
Τίτλος: Απ: Αφιέρωμα - ΑΖΟΡ ΑΧΑΪ - ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
Αποστολή από: Dragonlord στις Αυγούστου 22, 2017, 01:43:16 μμ
Πως είπατε; (http://time.com/4791258/game-of-thrones-george-r-r-martin-interview/)


Παράθεση
And Jon Snow, too, is drained by the experience of coming back from the dead on the show.

Right. And poor [Beric Dondarrion (http://time.com/4827348/game-of-thrones-trailer-2-beric-dondarrion-flaming-sword/), who was set up as the foreshadowing of all this, every time he’s a little less Beric. His memories are fading, he’s got all these scars, he’s becoming more and more physically hideous, because he’s not a living human being anymore. His heart isn’t beating, his blood isn’t flowing in his veins, he’s a wight, but a wight animated by fire instead of by ice, now we’re getting back to the whole fire and ice thing.


Μπορεί ένα στοιχειό να είναι ο Αζορ Αχάι; (Ναι, ξέρω, στην σειρά κτυπάει η καρδιά του και αναπνέει κανονικά)


edit: διορθώθηκε ο κώδικας στην παράθεση -mod