Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - nirne

Σελίδες: [1] 2 3 ... 156
1
1ο Βιβλίο : Παιχνίδι του Στέμματος / Απ: Απορίες
« στις: Ιουλίου 20, 2017, 10:24:46 μμ »
Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τους κανόνες του φόρουμ που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, απαγορεύεται ο διαμερισμός ή η αίτηση για διαμερισμό υλικού που είναι κατοχυρωμένο με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Επομένως, μπορούν να δοθούν πληροφορίες μόνο για ιστότοπους όπου πωλούνται νόμιμα τα ηλεκτρονικά βιβλία.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

2
Γενική Συζήτηση / Απ: Η γωνιά της Team!Rhaegar
« στις: Ιουλίου 13, 2017, 07:50:00 μμ »
Ναι, καλός είναι ο Άλουκαρντ!  :o

3
@Muaddib , μεγάλη φίρμα το ελληνικό τρέιλερ  (cool)! Μέχρι και στο Watchers on the Wall έγινε είδηση, λόγω του ότι έχει μερικές νέες σκηνές που δεν τις ξαναείδαμε!

http://watchersonthewall.com/new-game-thrones-season-7-trailer-greece-shows-new-footage/

4
Γενική Συζήτηση / Απ: Η γωνιά της Team!Rhaegar
« στις: Ιουλίου 08, 2017, 08:09:41 μμ »
@arwyn , προσκυνώ!  (bow) (bow) (bow)

5
Το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Οι διαρροές της υπόθεσης του έβδομου κύκλου κυκλοφόρησαν πολύ πριν τις διαρροές των γυρισμάτων. Τα γυρίσματα επιβεβαίωσαν τις διαρροές των Lads1 και 2, δεν έγινε το αντίθετο. Παρακολουθώ αυτήν την ιστορία από τη στιγμή που διέρρευσαν οι πλοκές των κύριων χαρακτήρων, γι' αυτό το γνωρίζω καλά.

Επίσης, Dany στη σειρά αποκαλεί ο Βισέρυς την Νταινέρυς στον πρώτο κύκλο. Λίγο πριν πεθάνει. (2:44)Όσο για τους διαλόγους και τις σχέσεις των χαρακτήρων, μ' όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, το περίεργο θα ήταν να μας παρουσίαζαν κάτι "ψαγμένο" φέτος. Μην ξεχνάμε ότι πλέον τόσο η υπόθεση, όσο και οι διάλογοι, είναι καθαρά "παιδιά" των παραγωγών. Η έβδομη σεζόν πιστεύω ότι είναι απλά μια γέφυρα για να φτάσουμε στην όγδοη όπου θα έχουμε το τέλος, δηλαδή το υλικό που έχουν από τον Μάρτιν ως endgame. Άλλωστε, το είχαν πει από παλιά ότι ήθελαν να κάνουν μόνο επτά σεζόν και συμβιβάστηκαν στις οχτώ με το ΗΒΟ που ήθελε δέκα.

Δυστυχώς, θα ήθελα πάρα πολύ να είναι τρολιά οι διαρροές, αλλά προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι. Θα το μάθουμε οσονούπω, πάντως!

Το συγκεκριμένο σενάριο που ανάρτησε ο muaddib δεν γνωρίζω από ποια διαρροή είναι και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

6
@arwyn , είναι κοινώς αποδεκτό πλέον ότι κατά 99,9999 % είναι πραγματικό. Οι διαρροές των σεναρίων, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, επιβεβαιώθηκαν από τα γυρίσματα, Το υπόλοιπο ποσοστό αφορά γεγονότα των διαρροών για τα οποία απλώς δεν έχουμε πληροφορίες για γυρίσματα, όχι ότι διαψεύστηκαν.

7
7η Σεζόν [2017] / Τίτλοι επεισοδίων 7ου Κύκλου
« στις: Ιουλίου 07, 2017, 10:33:58 μμ »
Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι τίτλοι των τριών πρώτων επεισοδίων της έβδομης σεζόν και οι ημερομηνίες προβολής τους. Επίσης, τα ονόματα των σεναριογράφων και σκηνοθετών τους και μια περίληψη της υπόθεσης.

Επεισόδιο #1:

“Dragonstone”  (Ντράγκονστοουν)

Προβολή: Κυριακή 16 Ιουλίου

Ο Τζον (Κιτ Χάρινγκτον) οργανώνει την άμυνα του Βορρά. Η Σέρσεϊ (Λίνα Χέντι) προσπαθεί να εξισορροπήσει τις πιθανότητες. Η Νταινέρυς (Εμίλια Κλαρκ) επιστρέφει σπίτι.

Σενάριο από τον Ντέιβιντ Μπένιοφ και τον Ντ. Μπ. Γουάις. Σκηνοθεσία από τον Τζέρεμι Ποντέσουα.


Επεισόδιο #2:

 “Stormborn” (Θυελλογέννητη)

Προβολή: Κυριακή 23 Ιουλίου

Η Νταινέρυς (Εμίλια Κλαρκ) δέχεται έναν αναπάντεχο επισκέπτη. Ο Τζον (Κιτ Χάρινγκτον) αντιμετωπίζει μια ανταρσία. Ο Τύριον (Πίτερ Ντίνκλεϊτζ) καταστρώνει την κατάκτηση του Γουέστερος.

Σενάριο από τον Μπράιαν Κόγκμαν, σκηνοθεσία από τον Μαρκ Μάιλοντ.

 
Επεισόδιο #3:

“The Queen’s Justice”  (Η Δικαιοσύνη της Βασίλισσας)

Προβολή: Κυριακή 30 Ιουλίου

Η Νταινέρυς (Εμίλια Κλαρκ) απονέμει δικαιοσύνη. Η Σέρσεϊ (Λίνα Χέντι) επιστρέφει ένα δώρο. Ο Τζέιμι (Νικολάι Κόστερ-Ουάλνταου) μαθαίνει από τα λάθη του.

Σενάριο από τους Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Γουάις. Σκηνοθεσία από τον Μαρκ Μάιλοντ.
Πηγή: Watchers on the Wall


8
@Σιέρα , διάβασα λάθος την ανάρτησή σου και νόμισα ότι ρωτούσες ποιος θα επιβιώσει, ενώ ρωτάς το αντίθετο. Άρα, οι ψήφοι μου είναι άκυροι!
 ;( ;( ;( ;( ;(

9
Θα πρέπει να ξαναδιαβάσω το κεφάλαιο εκείνο, προκειμένου να απαντήσω με ακρίβεια, γιατί δεν το έχω φρέσκο και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες από εκείνο το σημείο. Γενικά πάντως κι αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι ο Τζέιμι απογοητεύεται και πικραίνεται από την συμπεριφορά της αδερφής του αφού επέστρεψε από την αιχμαλωσία του με ένα χέρι. Καταλαβαίνει ότι η Σέρσεϊ τον χρησιμοποιεί αλλά δεν θέλει να πιστέψει ότι δεν τον αγαπάει όσο και όπως την αγαπάει αυτός.

Όσο για τη Σέρσεϊ, νομίζω ότι στον Τζέιμι βλέπει τον εαυτό της κι αυτό αγαπάει. Ο Τζέιμι είναι αυτό που θα ήθελε εκείνη να είναι και είναι αυτός που τη βοηθάει να πετύχει τους σκοπούς της. Το ότι είναι δίδυμοι κάνει το δεσμό τους ακόμη πιο ισχυρό αλλά συγχρόνως ο αδερφός της αποτελεί το υποχείριό της, χωρίς αμφιβολία.

Ωστόσο, όταν ο Τζέιμι ακρωτηριάζεται, παύει να της μοιάζει, δεν είναι τέλειος πια, δεν είναι σαν κι αυτήν και τον περιγελά με κάθε ευκαιρία. Επίσης, τον θεωρεί ανεπαρκή, επειδή δεν είναι φιλόδοξος όπως αυτή και δεν τη βοηθάει πια.

Το ότι η επιστροφή του ακρωτηριασμένου Τζέιμι συμπίπτει με τον θάνατο του γιου της, που έχει ως συνέπεια να ξελασκάρει για τα καλά η βιδούλα στο μυαλό της, κάνει πιο δυσδιάκριτο το αν η Σέρσεϊ φερόταν πάντα έτσι στον Τζέιμι κι αν τον περιφρονούσε πάντα στον ίδιο βαθμό.

10
Συμφωνώ. Ο Τζέιμι ακόμη και στην αρχή των βιβλίων δεν ήταν από τους χαρακτήρες που αντλούσε ευχαρίστηση από τον πόνο και την καταστροφή των άλλων. Θα έλεγα πως απλά η συνείδησή του βρισκόταν σε λήθαργο. Δεν τον ενοχλούσε όταν έκανε το κακό. Η πτώση του Μπραν δηλαδή δεν έγινε επειδή ο Τζέιμι ήθελε να προκαλέσει κακό επί τούτου, αλλά επειδή, όπως είπες κι εσύ είχε προσωπικούς λόγους να μην θέλει να μαθευτεί το μυστικό του. Η Σέρσεϊ πιθανότατα να κατέληγε νεκρή, όπως και τα παιδιά τους.

Ωστόσο, η ψυχρή δολοφονία ενός παιδιού και η απουσία τύψεων μετά την πράξη φανερώνει εγκληματική προσωπικότητα. Η διαφορά είναι ότι ο Τζέιμι δεν ήταν "κατεστραμμένος", είχε περιθώρια να "ξυπνήσει" και να αλλάξει. Ή τουλάχιστον αυτήν την άποψη έχω προσωπικά.

11

Η ερώτηση ειναι λοιπόν η εξής. Ταιριάζει με τον χαρακτήρα του Τζειμι ή πράξη του να σπρώξει τον Μπραν(ενα μικρό παιδί) στο κενό; Γιατί ο Μαρτιν δεν έβαλε την Σερσει να το κάνει;

Ο χαρακτήρας του Τζειμι έτσι όπως έχει ξεδιπλωθεί σε ολα τα βιβλία και η πράξη του αυτή δεν κολάνε, είναι πολυ αντιφατικά πραγματα μεταξύ τους.

Νομίζω ότι η πράξη του να σπρώξει τον Μπραν από τον πύργο δεν συγκρούεται με τον χαρακτήρα του όπως είναι εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Ο Τζέιμι στο πρώτο βιβλίο είναι ένας άνθρωπος ικανός όχι μόνο να σπρώξει ένα παιδάκι στον γκρεμό, αλλά και να κάνει κακό στην Άρυα όταν αργότερα την αναζητάει μετά το περιστατικό στην Τρίαινα ανάμεσα στον Τζόφρυ και τον Μίκα.

Σε επόμενα βιβλία μαθαίνουμε ότι κάποτε δεν ήταν έτσι. Ότι είχε όνειρα να γίνει πραγματικός ιππότης, γενναίος και ηθικός. Όταν σε ηλικία 16 ετών μπήκε στη Βασιλική Φρουρά και κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, ξέρουμε ότι η συνείδησή του δεν μπορούσε να σηκώσει τους βιασμούς της Ραίλλα από τον Αίρυς ούτε το γεγονός ότι ο βασιλιάς του έκαιγε ανθρώπους ζωντανούς.

Όμως, ήταν φρουρός του βασιλιά, οι πιο παλιοί αδερφοί του αλλά κι ο ίδιος ο διοικητής του τον συμβούλευαν να "κάνει τα στραβά μάτια" και κατέληξε να βιώνει και να δείχνει ανοχή απέναντι σε πράγματα που απεχθανόταν προσπαθώντας να μεταφέρεται νοητικά κάπου αλλού. Ήταν φυσικό κι επόμενο λοιπόν να "αναισθητοποιηθεί" σ' ένα μεγάλο βαθμό και να αποστασιοποιηθεί από τον παλιό του εαυτό. Σ' αυτά προστίθεται και η κακή επιρροή της Σέρσεϊ πάνω σ' έναν "παραιτημένο" Τζέιμι που η μόνη ευτυχία που μπορούσε να γυρεύει - πέρα από το να πολεμάει με το σπαθί στο χέρι - ήταν οι σπάνιες στιγμές που είχε με την αδερφή του.

Ο χαρακτήρας αυτός, ο διεφθαρμένος, φαίνεται να συγκλονίζεται όταν χάνει το χέρι του (το μόνο πράγμα που τον έκανε να ξεχωρίζει και να περηφανεύεται) και γνωρίζει έναν απόλυτα ηθικό άνθρωπο που τον επηρεάζει βαθιά. Από εκεί και πέρα τον παρακολουθούμε να αλλάζει αργά και σταθερά.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ο άνθρωπος που ήταν πριν μπει στη βασιλική φρουρά. Και πώς να γίνει, άλλωστε; Τότε ήταν ένα αφελές, άπειρο παιδί, ενώ τώρα είναι μεγαλύτερος και οι εμπειρίες τον έχουν αλλάξει δραματικά, τον έχουν κάνει πιο κυνικό, αλλά και πιο σοφό. Ωστόσο, μοιάζει να είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει έναν δρόμο που θεωρεί εκείνος σωστό, ενώ αντιμετωπίζει συχνά πυκνά την περιφρόνηση των γύρω του.

Όσο για το γιατί ο Μάρτιν δεν έβαλε την Σέρσεϊ να ρίξει τον Μπραν από τον πύργο, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα βιβλία αν γινόταν αυτό; Ο Τζέιμι που ξέρουμε, ο Τζέιμι που μας ιντριγκάρει, δεν θα υπήρχε. Παρά μόνο μια "κακιά" Σέρσεϊ (τίποτα καινούργιο, δηλαδή) με δυο "καλούς" αδερφούς.

12
Νέο βιντεάκι για τη μουσική. Ένα στοιχείο της σειράς που παραμένει στο ίδιο υψηλό επίπεδο σε κάθε κύκλο!
Μιλάει ο υπέροχος Ramin Djawadi!


13
Τηλεοπτική Μεταφορά / Απ: Quiz "επιβίωσης" στο GoT!
« στις: Ιουνίου 23, 2017, 12:04:48 μμ »
arya , δεν έπεσε στην αντίληψή μου κάποιο κουίζ για τα βιβλία. Αν βρω, θα το αναρτήσω οπωσδήποτε στο φόρουμ!

14
Έχουμε νέο τρέιλερ, γκάις!!!!


15
Όλοι στα μαύρα φέτος! Ειδικά οι γυναίκες! Σέρσεϊ, Ντάνυ, Σάνσα, Μισαντεϊ κλπ κλπ... Σαν στολή είναι!
Πρέπει να φαίνονται ότι όλες είναι ίβουλ και μπαντάς!!!!!!  ]:)

Νομίζω πάντως ότι είναι πολύ βαρετό στο μάτι τόσο μαύρο/γκρι. Πολυπαίχτηκε στις τελευταίες σεζόν και μοιάζει να πηγαίνει σε κορύφωση φέτος. Νοσταλγώ τις πρώτες σεζόν, που ήταν πιο "χρωματιστές".

Σελίδες: [1] 2 3 ... 156