Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - nirne

Σελίδες: [1] 2 3 ... 152
1
Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με την Αλυσάννη. Όποιος κι αν ήταν ο νεκρός, το ίδιο θα έκαναν οι άνθρωποι γύρω του, ακριβώς επειδή επρόκειτο για ρουμπίνια! Το γεγονός ότι ο πρίγκιπας ήταν αγαπητός στον κόσμο, κάνει ακόμη πιο τραγικό κατά τη γνώμη μου το ότι την ώρα του θανάτου του βούτηξαν για τα ρουμπίνια.

Αν και, αν αναλογιστούμε τη θέση αυτών των ανθρώπων, το ότι όλοι αυτοί οι απλοί, πάμφτωχοι άνθρωποι που δεν είχαν καν τον έλεγχο της μοίρας τους είχαν υποχρεωθεί να πολεμήσουν και να σκοτωθούν για τα νιτερέσα των "μεγάλων", τότε δεν μου φαίνεται και τόσο αποτρόπαιο το γεγονός ότι αναζήτησαν εκείνη τη στιγμή τα ρουμπίνια, τα οποία θα εξασφάλιζαν σ' αυτούς και την οικογένειά τους μια αξιοπρεπή έστω διαβίωση.

@Αλυσάννη Ταργκάρυεν , δεν ξέρω αν εννοείς αυτό που είπε ο Τζόρα στο Θύελλα από Ατσάλι:
Παράθεση
Υπάρχει ένα άγριο κτήνος σε κάθε άντρα κι όταν δίνεις σ' αυτόν τον άντρα ένα σπαθί ή ένα κοντάρι και τον στέλνεις στον πόλεμο, αυτό το κτήνος ξυπνά.

2
Τηλεοπτική Μεταφορά / Απ: Τα Σενάρια της Σειράς
« στις: Μαρτίου 25, 2017, 04:24:27 πμ »
Το σενάριο του επεισοδίου 10 του 4ου κύκλου, Τα Παιδιά:

http://www.emmys.com/sites/default/files/Downloads/Ep410_The_Children_Script.pdf


ΥΓ: Ευχαριστώ, @SANDOR CLEGANE , να 'σαι καλά!  :)

3
Γενική Συζήτηση / Απ: Η γωνιά της Team!Rhaegar
« στις: Μαρτίου 24, 2017, 02:23:36 μμ »
Είναι ένα θέμα αυτό που θέτεις, @arwyn . Θεωρητικά πάντα και σύμφωνα με αυτά που γενικά γνωρίζουμε για τη Βασιλική Φρουρά, οι φρουροί του βασιλιά θα υπάκουαν στον βασιλιά τους και θα συλλάμβαναν τον διάδοχο. Ο όρκος που έχουν δώσει τους υποχρεώνει να υπακούν στο βασιλιά τυφλά. Υπακούν βέβαια και είναι πιστοί και στην βασιλική οικογένεια, αλλά μόνο αν δεν έχουν αντίθετες διαταγές από τον βασιλιά τους.

Τώρα, συγκεκριμένα για την Βασιλική Φρουρά του Αίρυς. Ίσως δεν έχουμε αρκετά στοιχεία που να μας επιτρέπουν να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Υπάρχει μία αίσθηση ότι ο Άρθουρ Ντέυν και πιθανότατα και ο Όσγουελ Γουέντ ήταν πιστοί στον Ραίγκαρ. Και πρέπει να ήταν. Ο Σερ Άρθουρ ήταν ο καλύτερος φίλος του διαδόχου. Θα υπεράσπιζε όμως τον Ραίγκαρ αν έπαιρνε διαφορετική διαταγή από το βασιλιά του; Ποιος ξέρει; Ο δε Γουέντ είναι πιθανό να είχε μεσολαβήσει εκ μέρους του Ραίγκαρ στον αδερφό του για να διοργανώσει το Τουρνουά του Χάρρενχαλ που υποτίθεται ότι θα ήταν ο τόπος όπου θα παραμεριζόταν ο Αίρυς. Όμως, ούτε το ότι μεσολάβησε ο Γουέντ είναι σίγουρο, ούτε το ότι ο Ραίγκαρ διοργάνωσε στα κρυφά το τουρνουά, ούτε καν το ότι αυτός θα εκθρόνιζε τον πατέρα του εκεί. Έχουμε φήμες που μας βάζουν σε υποψίες αλλά τίποτα χειροπιαστό ώστε να βασιστούμε για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Κι αν θεωρήσουμε ότι πραγματικά ο Ντέυν και ο Γουέντ είχαν αλλάξει στρατόπεδο και θα υποστήριζαν τον Ραίγκαρ σε περίπτωση που ο Αίρυς διέταζε τη σύλληψη ή τον θάνατό του και ότι ο Σερ Λέουιν, θείος της Έλια, ακολουθούσε κι αυτός, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το ίδιο θα έκανε και η υπόλοιπη Βασιλική Φρουρά; Ο Γκέρολντ Χάιταουερ, ο Λευκός Ταύρος, που είχε πει στον Τζέιμι ότι μπορεί να είχαν ορκιστεί να προστατεύουν και την Ραίλλα (μέλος της βασιλικής οικογένειας) αλλά όχι από τον βασιλιά, θα παράκουε την διαταγή του; Ή μήπως τελικά είχαμε σύγκρουση στους κόλπους της Βασιλικής Φρουράς; Οι μισοί να υποστήριζαν τον βασιλιά κι οι άλλοι μισοί τον διάδοχο;

Είμαι σίγουρη πάντως ότι μέχρι το τέλος των βιβλίων θα έχουμε μάθει αρκετά ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί εκείνη την περίοδο και να κάνουμε διάφορες εικασίες.

4
Γενική Συζήτηση / Απ: "Σημερα my mood εκφρ
« στις: Μαρτίου 23, 2017, 05:53:05 μμ »

5
Τηλεοπτική Μεταφορά / Απ: Τα Σενάρια της Σειράς
« στις: Μαρτίου 23, 2017, 01:32:26 πμ »
Το σενάριο του ένατου επεισοδίου του έκτου κύκλου, Η Μάχη των Μπάσταρδων, θα το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://m.emmys.com/sites/default/files/Downloads/GameofThronesEP%20609%20-%20Battle%20of%20the%20Bastards%20-%20GOT%20S6.pdf

6
Τηλεοπτική Μεταφορά / Τα Σενάρια της Σειράς
« στις: Μαρτίου 23, 2017, 01:11:56 πμ »
Εν όψει των Έμμι του 2015 το σενάριο του τελευταίου επεισοδίου της πέμπτης σεζόν , Mother's Mercy, είχε αναρτηθεί ολόκληρο διαδικτυακά. Το σενάριο έχει κάποιες διαφορές από το τελικό κείμενο του φινάλε που προβλήθηκε στην τηλεόραση, αλλαγές, προσθήκες ή και παραλείψεις.

Μια τέτοια αλλαγή/παράλειψη περιέχει και το παρακάτω απόσπασμα που ανήκει στη σκηνή όπου η Μπριέν εκτελεί τον Στάννις. Πριν συμβεί αυτό, οι δύο χαρακτήρες ανταλλάσσουν έναν διάλογο, μέρος του οποίου αφαιρέθηκε από το τελικό επεισόδιο.
Η μετάφραση είναι δική μου.

Παράθεση
[Την κοιτάει στραβά, αδύναμος από την απώλεια αίματος.]

STANNIS
Ο Μπόλτον βάζει γυναίκες να πολεμούν γι’ αυτόν;
BRIENNE
Δεν πολεμάω για τους Μπόλτον. Είμαι η Μπριέν του Ταρθ.

[Αυτό δεν λέει κάτι στον Στάννις.]

BRIENNE
Ήμουν στην Βασιλική Φρουρά του Ρένλυ Μπαράθηον. Ήμουν παρούσα όταν δολοφονήθηκε από μια σκιά που είχε το πρόσωπό σου.

[Ο Στάννις δεν περίμενε αυτήν την αντιπαράθεση εκείνη τη μέρα, αλλά δε γ*****, γιατί όχι;]

BRIENNE
Τον δολοφόνησες; Με μαγεία του αίματος;

[Ο Στάννις γνέφει καταφατικά.]

STANNIS
Ναι.
BRIENNE
Στο όνομα του Ρένλυ του Οίκου Μπαράθηον, πρώτου στη σειρά του ονόματός του, νόμιμου Βασιλιά των Άνταλ και των Πρώτων Ανθρώπων, Άρχοντα των Επτά Βασιλείων και Προστάτη του Βασιλείου, εγώ, η Μπριέν του Ταρθ, σε καταδικάζω σε θάνατο.

[Ο Στάννις γνέφει καταφατικά. Είναι έτοιμος.]

BRIENNE
Έχεις να πεις κάτι τελευταίο;

[Ο Στάννις σκέφτεται.]

STANNIS
 Πιστεύεις στη μεταθανάτια ζωή;

[Η Μπριέν γνέφει καταφατικά]

STANNIS
 Εγώ όχι. Αλλά αν έχω άδικο κι εσύ δίκιο… πες στον Ρένλυ ότι λυπάμαι, όταν θα φτάσεις εκεί. Δεν φαντάζομαι πως θα τον δω όπου κι αν πηγαίνω. (εξαντλημένος) Και στην κόρη μου. Πες της… πες της…

[Το ‘Λυπάμαι’ δεν είναι αρκετό για να εκφράσει αυτό που αισθάνεται για την Σιρήν. Η σκέψη φέρνει δάκρυα στα μάτια του και δεν πρόκειται να πεθάνει κλαίγοντας μπροστά σε μια άγνωστη γυναίκα.
.
Ο Στάννις την κοιτάζει.]

STANNIS
 Εμπρός λοιπόν, κάνε το καθήκον σου.

[Η Μπριέν σηκώνει το σπαθί της και το κατεβάζει με μεγάλη δύναμη.]

Ολόκληρο το σενάριο του επεισοδίου θα το βρείτε εδώ:

http://m.emmys.com/sites/default/files/Downloads/Game%20of%20Thrones%20-%20Ep%20510%20Mothers%20Mercy-D%20Benioff%20and%20D.B.pdf


Πηγή: Watchers on the Wall

Εσείς προτιμάτε αυτήν την εκδοχή ή την εκδοχή που πρόκριναν τελικά οι παραγωγοί και πρόβαλαν στην τηλεόραση;

Επίσης, αν θέλετε να συζητήσετε διαφορετικά σημεία του σεναρίου που δημοσιεύτηκε, μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα.

7
@arwyn , πολύ καλό το βίντεο, ευχαριστούμε. Παραθέτει όλες τις πιθανότητες και όντως τα αγγλικά του είναι πεντακάθαρα.

Όσο για την τελευταία ερώτηση που κάνει για το αν θα το μάθει ο ίδιος ο Τζον, νομίζω ότι ο Μάρτιν έχει δώσει την απάντηση από το 2008:

Παράθεση
Μετάφραση από το λινκ που ακολουθεί:

Ερώτηση: Έχω εκατομμύρια ερωτήσεις αλλά αυτή που θέλω περισσότερο να θέσω είναι... θα μάθει ποτέ ο Τζον για την καταγωγή του;
Μάρτιν: Τελικά, ναι.

https://web.archive.org/web/20140131214357/http://bookclubs.barnesandnoble.com/t5/Center-Stage/George-R-R-Martin-The-Books/td-p/167742/page/2

8
Και δεν θα είσαι ο μόνος!  :D

9
16 Ιουλίου 2017! Είναι επίσημο!Και το πρώτο teaser:10
Αυτή τη στιγμή μεταδίδεται live ένα βίντεο στην επίσημη σελίδα του Game of Thrones στο facebook κι απ' ό, τι φαίνεται, στο τέλος του θα εμφανιστεί η ημερομηνία έναρξης του νέου κύκλου! Για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν μαζί με τους χιλιάδες άλλους φαν, θα το βρουν εδώ:

https://www.facebook.com/GameOfThrones/videos/10154555967312734/

Πάντως, μόλις αποκαλυφθεί η ημερομηνία, θα την ανακοινώσουμε αμέσως εδώ!

Υ.Γ. Εντάξει, μόνο το GoT μπορεί να έχει 130 000 ανθρώπους να παρακολουθούν επί μισή ώρα ένα κομμάτι πάγου να λιώνει και να αγωνιούν κιόλας! χαχα

11
Το ΗΒΟ φαίνεται ότι έβγαλε στη δημοσιότητα δύο βίντεο πολύ λίγων δευτερολέπτων που έχουν σχέση με την παραγωγή της έβδομης σεζόν της σειράς. Μοιάζουν πάντως περισσότερο σαν teaser του teaser παρά σαν κάτι που θα περιμέναμε να δούμε στα πλαίσια του προμόσιον για τον νέο κύκλο.

https://twitter.com/Jaime_Brienne/status/837767146964828161?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/OzofThrones/status/838598574497808384?ref_src=twsrc%5Etfw

Ωστόσο, έστω κι αυτά μας δίνουν την ελπίδα ότι μιας και ξεκίνησε η προώθηση της νέας σεζόν, σύντομα θα δούμε και κάτι καλύτερο!

12
Γενική Συζήτηση / Απ: "Σημερα my mood εκφράζετ
« στις: Φεβρουαρίου 23, 2017, 03:12:13 μμ »

13
Γενική Συζήτηση / Απ: "Σημερα my mood εκφράζεται με:
« στις: Φεβρουαρίου 14, 2017, 04:42:01 μμ »

14
Γενική Συζήτηση / Απ: "Σημερα my mood εκφράζεται με: (song o
« στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 10:09:51 μμ »

15
Γενική Συζήτηση / Απ: "Σημερα my mood εκφράζεται με: (song or phot
« στις: Φεβρουαρίου 05, 2017, 02:31:33 μμ »

Σελίδες: [1] 2 3 ... 152