Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - nirne

Σελίδες: [1] 2 3 ... 6
1
Τηλεοπτική Μεταφορά / Τα Σενάρια της Σειράς
« στις: Μαρτίου 23, 2017, 01:11:56 πμ »
Εν όψει των Έμμι του 2015 το σενάριο του τελευταίου επεισοδίου της πέμπτης σεζόν , Mother's Mercy, είχε αναρτηθεί ολόκληρο διαδικτυακά. Το σενάριο έχει κάποιες διαφορές από το τελικό κείμενο του φινάλε που προβλήθηκε στην τηλεόραση, αλλαγές, προσθήκες ή και παραλείψεις.

Μια τέτοια αλλαγή/παράλειψη περιέχει και το παρακάτω απόσπασμα που ανήκει στη σκηνή όπου η Μπριέν εκτελεί τον Στάννις. Πριν συμβεί αυτό, οι δύο χαρακτήρες ανταλλάσσουν έναν διάλογο, μέρος του οποίου αφαιρέθηκε από το τελικό επεισόδιο.
Η μετάφραση είναι δική μου.

Παράθεση
[Την κοιτάει στραβά, αδύναμος από την απώλεια αίματος.]

STANNIS
Ο Μπόλτον βάζει γυναίκες να πολεμούν γι’ αυτόν;
BRIENNE
Δεν πολεμάω για τους Μπόλτον. Είμαι η Μπριέν του Ταρθ.

[Αυτό δεν λέει κάτι στον Στάννις.]

BRIENNE
Ήμουν στην Βασιλική Φρουρά του Ρένλυ Μπαράθηον. Ήμουν παρούσα όταν δολοφονήθηκε από μια σκιά που είχε το πρόσωπό σου.

[Ο Στάννις δεν περίμενε αυτήν την αντιπαράθεση εκείνη τη μέρα, αλλά δε γ*****, γιατί όχι;]

BRIENNE
Τον δολοφόνησες; Με μαγεία του αίματος;

[Ο Στάννις γνέφει καταφατικά.]

STANNIS
Ναι.
BRIENNE
Στο όνομα του Ρένλυ του Οίκου Μπαράθηον, πρώτου στη σειρά του ονόματός του, νόμιμου Βασιλιά των Άνταλ και των Πρώτων Ανθρώπων, Άρχοντα των Επτά Βασιλείων και Προστάτη του Βασιλείου, εγώ, η Μπριέν του Ταρθ, σε καταδικάζω σε θάνατο.

[Ο Στάννις γνέφει καταφατικά. Είναι έτοιμος.]

BRIENNE
Έχεις να πεις κάτι τελευταίο;

[Ο Στάννις σκέφτεται.]

STANNIS
 Πιστεύεις στη μεταθανάτια ζωή;

[Η Μπριέν γνέφει καταφατικά]

STANNIS
 Εγώ όχι. Αλλά αν έχω άδικο κι εσύ δίκιο… πες στον Ρένλυ ότι λυπάμαι, όταν θα φτάσεις εκεί. Δεν φαντάζομαι πως θα τον δω όπου κι αν πηγαίνω. (εξαντλημένος) Και στην κόρη μου. Πες της… πες της…

[Το ‘Λυπάμαι’ δεν είναι αρκετό για να εκφράσει αυτό που αισθάνεται για την Σιρήν. Η σκέψη φέρνει δάκρυα στα μάτια του και δεν πρόκειται να πεθάνει κλαίγοντας μπροστά σε μια άγνωστη γυναίκα.
.
Ο Στάννις την κοιτάζει.]

STANNIS
 Εμπρός λοιπόν, κάνε το καθήκον σου.

[Η Μπριέν σηκώνει το σπαθί της και το κατεβάζει με μεγάλη δύναμη.]

Ολόκληρο το σενάριο του επεισοδίου θα το βρείτε εδώ:

http://m.emmys.com/sites/default/files/Downloads/Game%20of%20Thrones%20-%20Ep%20510%20Mothers%20Mercy-D%20Benioff%20and%20D.B.pdf


Πηγή: Watchers on the Wall

Εσείς προτιμάτε αυτήν την εκδοχή ή την εκδοχή που πρόκριναν τελικά οι παραγωγοί και πρόβαλαν στην τηλεόραση;

Επίσης, αν θέλετε να συζητήσετε διαφορετικά σημεία του σεναρίου που δημοσιεύτηκε, μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα.

2
Τηλεοπτική Μεταφορά / Και τώρα η Σκοπιά του Τελείωσε.
« στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 06:39:35 μμ »
Σήμερα ένας σπουδαίος ηθοποιός ταξίδεψε μακριά μας. Ο Peter Vaughan πέθανε, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία εβδομηντάχρονη καριέρα. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν αυτός του Αίμον Ταργκάρυεν, τον οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη απέδωσε άψογα. Θα έλεγα ότι στη συνείδηση πολλών ο Vaughan ήταν ο Μέιστερ Αίμον!


Peter Vaughan (4 Απριλίου 1923 – 6 Δεκεμβρίου 2016)

Παράθεση
«Ήταν ένας καλός άντρας ... » ξεκίνησε ... αλλά μόλις είπε τις λέξεις κατάλαβε ότι ήταν λάθος. «Όχι. Ήταν ένας σπουδαίος άντρας. Ένας ορκισμένος
μέιστερ της Ακρόπολης και Ορκισμένος Αδελφός της Νυχτερινής Φρουράς, πάντα πιστός στο καθήκον. Όταν γεννήθηκε του έδωσαν το όνομα ενός ήρωα που πέθανε νέος, αλλά, παρ' ότι ο ίδιος είχε μια μακρά ζωή, δεν ήταν λιγότερο ηρωική. Δεν υπήρχε κανένας πιο σοφός ή πιο ευγενικός και καλόκαρδος από εκείνον. Το Τείχος άλλαξε πολλούς Άρχοντες Διοικητές στα χρόνια που υπηρέτησε, αλλά εκείνος ήταν πάντα εκεί να τους συμβουλεύει. Συμβούλευε και βασιλείς επίσης. Θα μπορούσε να γίνει και ο ίδιος βασιλιάς, αλλά όταν του προσέφεραν το στέμμα τούς είπε ότι έπρεπε να το δώσουν στο μικρότερο αδελφό του. Πόσοι άντρες θα το έκαναν αυτό;» Ο Σαμ ένιωσε τα μάτια του να βουρκώνουν και κατάλαβε ότι δε θα μπορούσε να συνεχίσει για πολύ. «Είχε το αίμα του δράκου, αλλά τώρα η φωτιά του έσβησε. Ήταν ο Αίμον Ταργκάρυεν. Και τώρα η σκοπιά του τελείωσε.» - Σάμγουελ, Βορά Ορνίων

Καλό ταξίδι, Peter Vaughan.  Κι ευχαριστούμε.

 (bow)

3
Τηλεοπτική Μεταφορά / Game of Thrones-Histories & Lore (videos)
« στις: Νοεμβρίου 16, 2016, 10:02:50 πμ »
Το ΗΒΟ παραδοσιακά στην κυκλοφορία των DVD  της κάθε νέας σεζόν του Game of Thrones περιλαμβάνει και βίντεο με την Ιστορία και την Παράδοση του Γουέστερος. Αυτές τις μέρες λοιπόν κυκλοφόρησε επίσημα το πακέτο με τα DVD της έκτης σεζόν και το κανάλι έβγαλε στη δημοσιότητα το ένα από τα 18 βίντεο που περιλαμβάνονται στα blue ray. Αυτή τη φορά πρόκειται για το  Μεγάλο Τουρνουά του Χάρρενχαλ και την ιστορία του Ιππότη του Γελαστού Δέντρου. Η ιστορία είναι αρκετά κοντά σ' αυτήν των βιβλίων αν και πολύ πιο σύντομη. Τα δε γραφικά, θα τα χαρακτήριζα εντυπωσιακά και υποβλητικά όπως και τη μουσική. Η απεικόνιση του Αίρυς είναι σχεδόν ανατριχιαστική. Μπράβο στον καλλιτέχνη! Την αφήγηση έχει αναλάβει η Ellie Kendrick που στη σειρά υποδύεται την Μήρα Ρηντ.
Όπως στο βίντεο έτσι και στα βιβλία την ιστορία του Ιππότη του Γελαστού Δέντρου την αφηγείται η Μήρα Ρηντ. Στο Θύελλα από Ατσάλι όμως την αφηγείται στον Μπραν στο ταξίδι τους προς το Βορρά. Παρακάτω παραθέτω το απόσπασμα από το βιβλίο για όποιον θα ήθελε να το διαβάσει και να μάθει πώς έχει στήσει το μυστήριο του Τουρνουά του Χάρρενχαλ ο Μάρτιν. Το βάζω μέσα σε πλαίσιο σπόιλερ για να μην πιάσει πολύ χώρο στην ανάρτηση.

Spoiler for Hiden:
«Μερικές φορές οι ιππότες είναι τα τέρατα, Μπραν. Ο μικρός λιμνάνθρωπος διέσχιζε τον αγρό, απολαμβάνοντας τη ζεστή ανοιξιάτικη μέρα, χωρίς να κάνει κακό σε κανέναν, όταν του επιτέθηκαν τρεις ακόλουθοι ιπποτών. Δεν ήταν μεγαλύτεροί του, ωστόσο ήταν πιο μεγαλόσωμοι απ' αυτόν και οι τρεις τους. Αυτός ήταν ο δικός τους κόσμος, όπως πίστευαν, και δεν είχε κανένα δικαίωμα να βρίσκεται εκεί. Του άρπαξαν το κοντάρι και τον έριξαν στο έδαφος, βρίζοντάς τον και αποκαλώντας τον ... βατραχοφάγο.»

«Ήταν Γουόλντερ;» Ακούστηκε σαν κάτι που θα έκανε ο Μικρός Γουόλντερ Φρέυ.

«Κανείς δεν είπε το όνομά του, αλλά παρατήρησε πολύ καλά τα πρόσωπά τους για να τους εκδικηθεί αργότερα. Τον έσπρωχναν κάτω κάθε φορά που προσπαθούσε να σηκωθεί και τον κλοτσούσαν όταν κουλουριαζόταν στο έδαφος. Τότε, όμως, άκουσαν ένα βρυχηθμό. ''Είναι άντρας του πατέρα μου αυτός που κλοτσάτε" ούρλιαξε η λύκαινα.»

«Μια λύκαινα με τέσσερα ή με δύο πόδια;»

«Δύο» είπε η Μήρα. «Η λύκαινα επιτέθηκε στους ακόλουθους με ένα σπαθί και τους ανάγκασε να σκορπίσουν. Ο λιμνάνθρωπος ήταν μελανιασμένος και ματωμένος, έτσι τον πήρε στο λημέρι της για να του καθαρίσει τις πληγές και να τις δέσει με λινούς επιδέσμους. Εκεί συνάντησε τους αδελφούς από την αγέλη της: τον άγριο λύκο που ήταν ο αρχηγός τους, τον ήσυχο λύκο δίπλα του και το κουτάβι – που ήταν το νεότερο από τους τέσσερις.
»Εκείνο το βράδυ θα γινόταν γιορτή στο Χάρρενχαλ, που θα σηματοδοτούσε την έναρξη των αγώνων, και η λύκαινα επέμενε να συμμετάσχει ο μικρός. Ήταν ευγενικής καταγωγής κι είχε το ίδιο δικαίωμα με τον καθένα να καθίσει στον πάγκο. Δεν ήταν εύκολο να της αρνηθεί κανείς, οπότε άφησε το νεαρό κουτάβι να του βρει ρούχα κατάλληλα για τη γιορτή ενός βασιλιά και πήγε στο μεγάλο κάστρο.
»Έφαγε κι ήπιε με τους λύκους κάτω από τη στέγη του Χάρρεν, όπως και με πολλούς ορκισμένους συμμάχους τους, βουνίσιους, ταράνδους, αρκούδες και αρσενικές γοργόνες. Ο πρίγκιπας των δράκων είπε ένα τραγούδι τόσο λυπητερό που έκανε τη λύκαινα να δακρύσει, αλλά όταν το κουτάβι, ο αδελφός της, την πείραξε που έκλαιγε, εκείνη του έχυσε κρασί στο κεφάλι. Ένας μαύρος αδελφός μίλησε, ζητώντας από τους ιππότες να καταταγούν στη Νυχτερινή Φρουρά. Ο άρχοντας των καταιγίδων κέρδισε τον ιππότη των κρανίων και των φιλιών σ' ένα διαγωνισμό οινοποσίας. Ο λιμνάνθρωπος είδε μια κόρη με γελαστά πορφυρά μάτια να χορεύει με ένα λευκό σπαθί, ένα κόκκινο φίδι και τον άρχοντα των γρυπών και στο τέλος με τον ήσυχο λύκο ... αλλά μόνο όταν ο άγριος λύκος της μίλησε εκ μέρους του αδελφού του, που ήταν πολύ ντροπαλός για ν' αφήσει τον πάγκο του και να σηκωθεί.
»Μέσα σε όλη αυτή τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, ο μικρός λιμνάνθρωπος είδε τους τρεις ακόλουθους που του είχαν επιτεθεί. Ο ένας τους υπηρετούσε έναν ιππότη του δίκρανου, ο άλλος έναν του σκαντζόχοιρου, ενώ ο τρίτος έναν ιππότη με δύο πύργους ζωγραφισμένους στο πανωφόρι του, ένα έμβλημα που γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι λιμνάνθρωποι.»

«Οι Φρέυ» είπε ο Μπραν. «Οι Φρέυ του Περάσματος.»

«Τότε, όπως και τώρα. Η λύκαινα τους είδε επίσης και τους έδειξε στους αδελφούς της. "Θα μπορούσα να σου βρω ένα άλογο και μια πανοπλία που να σου κάνει" προσφέρθηκε το κουτάβι. Ο μικρός λιμνάνθρωπος τον ευχαρίστησε, αλλά δεν του απάντησε. Η καρδιά του είχε ραγίσει. Οι λιμνάνθρωποι είναι πιο μικρόσωμοι από τους περισσότερους, αλλά το ίδιο περήφανοι. Ο μικρός δεν ήταν ιππότης, όπως και κανείς από το λαό του. Χρησιμοποιούμε τη βάρκα πιο συχνά από το άλογο και τα χέρια μας είναι φτιαγμένα για κουπιά, όχι για κοντάρια. Όσο κι αν επιθυμούσε να πάρει την εκδίκησή του, φοβόταν πως θα ντρόπιαζε μόνο τον εαυτό του και τους δικούς του. Ο ήσυχος λύκος είχε προσφέρει στο μικρό λιμνάνθρωπο μια θέση στη σκηνή του εκείνο το βράδυ, αλλά πριν κοιμηθεί γονάτισε στην όχθη της λίμνης, κοιτώντας το νερό προς την κατεύθυνση του Νησιού των Προσώπων και προσευχήθηκε στους αρχαίους θεούς του Βορρά και του Αυχένα ... »

«Δεν άκουσες ποτέ αυτή την ιστορία από τον πατέρα σου;» ρώτησε ο Τζότζεν.

«Η Γριά Παραμάνα έλεγε τις ιστορίες. Μήρα, συνέχισε, δεν μπορείς να σταματήσεις εδώ.»

Ο Χόντορ πρέπει να πίστευε το ίδιο. «Χόντορ» είπε, και μετά: «Χόντορ, Χόντορ, Χόντορ, Χόντορ.»

«Λοιπόν» είπε η Μήρα «αν θέλεις ν' ακούσεις την υπόλοιπη ... »

«Ναι, πες τη μου.»

«Είχαν προγραμματιστεί πέντε μέρες αγώνων» είπε. «Υπήρχε κι ένας αγώνας πάλης με επτά γύρους, τοξοβολία, ρίψη τσεκουριών, ιπποδρομίες και αγώνες βάρδων ... »

«Άφησέ τα αυτά.» Ο Μπραν στριφογύριζε με ανυπομονησία στο καλάθι του στην πλάτη του Χόντορ. «Πες μας για την κονταρομαχία.»

«Όπως προστάζει ο πρίγκιπάς μου. Η κόρη του κάστρου ήταν η βασίλισσα της αγάπης και της ομορφιάς, με τέσσερις αδελφούς κι ένα θείο να την υπερασπιστούν, αλλά και οι τέσσερις γιοι του Χάρρενχαλ ηττήθηκαν την πρώτη μέρα. Οι νικητές χάρηκαν για λίγο τον τίτλο του πρωταθλητή, ώσπου έχασαν κι αυτοί με τη σειρά τους. Το τέλος της πρώτης μέρας βρήκε τον ιππότη του σκαντζόχοιρου να κερδίζει μια θέση ανάμεσα στους πρωταθλητές και το πρωί της δεύτερης μέρας ο ιππότης του δίκρανου και ο ιππότης των δύο πύργων ήταν επίσης θριαμβευτές. Αργά το απόγευμα εκείνης της δεύτερης μέρας, καθώς μάκραιναν οι σκιές, ένας μυστηριώδης ιππότης εμφανίστηκε στις λίστες.»

Ο Μπραν έγνεψε με ύφος σοφού. Μυστηριώδεις ιππότες εμφανίζονταν συχνά σε αγώνες, με περικεφαλαίες να κρύβουν τα πρόσωπά τους και ασπίδες που ήταν είτε κενές είτε είχαν κάποιο παράξενο έμβλημα. Μερικές φορές ήταν διάσημοι πρωταθλητές μεταμφιεσμένοι. Ο Δρακοϊππότης κάποτε κέρδισε αγώνες ως Ιππότης των Δακρύων, για να κατονομάσει την αδελφή του βασίλισσα της αγάπης και της ομορφιάς, αντί για την ερωμένη του βασιλιά. Και ο Μπάρρισταν ο Γενναίος είχε φορέσει δυο φορές την πανοπλία ενός μυστηριώδους ιππότη, την πρώτη φορά όταν ήταν μόλις δέκα ετών. «Στοιχηματίζω πως ήταν ο μικρός λιμνάνθρωπος.»

«Κανείς δεν ήξερε» είπε η Μήρα «αλλά ο μυστηριώδης ιππότης ήταν μικρός το δέμας και φορούσε μια πανοπλία που δεν του έκανε καλά, ήταν φτιαγμένη από διάφορα κομμάτια. Το έμβλημα πάνω στην ασπίδα του ήταν ένα δέντρο της καρδιάς των αρχαίων θεών, ένα λευκό καλάμι μ' ένα γελαστό κόκκινο πρόσωπο.»

«Μπορεί να ήρθε από το Νησί των Προσώπων» είπε ο Μπραν. «Ήταν πράσινος;» Στις ιστορίες της Γριάς Παραμάνας, οι φύλακες είχαν σκουροπράσινο δέρμα και φύλλα αντί για μαλλιά. Μερικές φορές είχαν και ελαφοκέρατα, αλλά ο Μπραν δεν έβλεπε πώς ο μυστηριώδης ιππότης θα μπορούσε να φορέσει περικεφαλαία αν είχε κέρατα. «Σίγουρα τον έστειλαν οι αρχαίοι θεοί.»

«Ίσως να ήταν έτσι. Ο μυστηριώδης ιππότης χαμήλωσε το κοντάρι του μπροστά στο βασιλιά και πήγε στο τέλος της σειράς, όπου είχαν στήσει τα υπόστεγά τους οι πέντε πρωταθλητές. Ξέρεις τους τρεις που προκάλεσε.»

«Τον ιππότη του σκαντζόχοιρου, τον ιππότη του δίκρανου και τον ιππότη των πύργων.» Ο Μπραν είχε ακούσει αρκετές ιστορίες ώστε να το ξέρει αυτό. «Σ' το είπα ότι ήταν ο μικρός λιμνάνθρωπος.»

«Όποιος κι αν ήταν, οι αρχαίοι θεοί έδωσαν δύναμη στο χέρι του. Ο ιππότης του σκαντζόχοιρου έπεσε πρώτος, μετά ο ιππότης του δίκρανου και τελευταίος αυτός των πύργων. Κανείς τους δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, έτσι ο λαός σύντομα επευφημούσε τον Ιππότη του Γελαστού Δέντρου, όπως αποκαλούνταν ο νέος πρωταθλητής πλέον. Όταν οι ηττημένοι αντίπαλοί του ζήτησαν να ανακτήσουν το άλογο και την πανοπλία τους, ο Ιππότης του Γελαστού Δέντρου μίλησε με μια βροντερή φωνή μέσα από την περικεφαλαία του και είπε: "Να διδάξετε στους ακόλουθούς σας την τιμή, και αυτό θα είναι αρκετό". Μόλις οι ηττημένοι ιππότες συνέτισαν τους ακολούθους τους με αυστηρότητα, τα άλογα και οι πανοπλίες τους επιστράφηκαν. Έτσι, η προσευχή του μικρού λιμνάνθρωπου εισακούστηκε ... από τους πράσινους ανθρώπους ή τους αρχαίους θεούς, ή τα παιδιά του δάσους, ποιος το ξέρει;»

Ήταν ωραία ιστορία, σκέφτηκε ο Μπραν μόλις τη στριφογύρισε λίγο στο μυαλό του. «Μετά τι έγινε; Ο Ιππότης του Γελαστού Δέντρου κέρδισε στους αγώνες και παντρεύτηκε μια πριγκίπισσα;»

«'Οχι» είπε η Μήρα. «Εκείνο το βράδυ στο μεγάλο κάστρο, ο άρχοντας των καταιγίδων και ο ιππότης των κρανίων και των φιλιών ορκίστηκαν να τον αποκαλύψουν και ο ίδιος ο βασιλιάς παρακίνησε κάποιους να τον προκαλέσουν, δηλώνοντας πως το πρόσωπο πίσω από αυτή την περικεφαλαία δεν ήταν φίλος του. Το επόμενο πρωί, μόλις οι αγγελιοφόροι φύσηξαν τις τρομπέτες τους και ο βασιλιάς πήρε τη θέση του, μόνο δύο πρωταθλητές εμφανίστηκαν. Ο Ιππότης του Γελαστού Δέντρου είχε εξαφανιστεί. Ο βασιλιάς εξοργίστηκε κι έστειλε ακόμα και το γιο του, τον πρίγκιπα των δράκων, να τον βρει, αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν η ζωγραφισμένη ασπίδα του να κρέμεται εγκαταλειμμένη σε ένα δέντρο. Ο δρακοπρίγκιπας κέρδισε τους αγώνες τελικά.»

«Ω.» Ο Μπραν σκέφτηκε για λίγο την ιστορία. «Ήταν ωραία ιστορία. Αλλά έπρεπε να του είχαν κάνει κακό οι τρεις κακοί ιππότες, όχι οι ακόλουθοί τους. Τότε ο μικρός λιμνάνθρωπος θα μπορούσε να τους είχε σκοτώσει όλους. Το ζήτημα με την ανταλλαγή ήταν χαζομάρα. Και ο μυστηριώδης ιππότης έπρεπε να κερδίσει τους αγώνες νικώντας κάθε αντίπαλο και να ονομάσει τη λύκαινα βασίλισσα της αγάπης και της ομορφιάς.»

«Ονομάστηκε βασίλισσα» είπε η Μήρα «αλλά αυτή είναι πιο θλιβερή ιστορία.»

«Είσαι σίγουρος πως δεν είχες ξανακούσει αυτή την ιστορία, Μπραν;» ρώτησε ο Τζότζεν. «Ο άρχοντας πατέρας σου δε σ' την είπε ποτέ;»

Ο Μπραν κούνησε αρνητικά το κεφάλι του.

(Μπραν - Θύελλα από Ατσάλι, βιβλίο Α)

Στο πακέτο των blue-ray της έκτης σεζόν, έχουν περιληφθεί 17 ακόμη βίντεο Histories & Lore, τα οποία είναι τα εξής:


 • Οι Παλιοί Τρόποι - αφήγηση Έουρον Γκρέυτζοϊ (Pilou Asbæk)
 • Η Σύγκληση Βασιλέων - αφήγηση Έουρον Γκρέυτζοϊ (Pilou Asbæk)
 • Η Θάλασσα του Ηλιοβασιλέματος - αφήγηση Έουρον Γκρέυτζοϊ (Pilou Asbæk)
 • Πόλεμος των Βασιλέων της Δεκάρας - αφήγηση Αδελφός Ρέι (Ian McShane)
 • Επανάσταση του Ρόμπερτ - αφήγηση Τζέιμι Λάννιστερ (Nikolaj Coster-Waldau)
 • Βέες Ντόθρακ - αφήγηση Τζόρα Μόρμοντ (Iain Glen)
 • Οι Ντοθράκι - αφήγηση Τζόρα Μόρμοντ (Iain Glen)
 • Βόρειοι Υπήκοοι του Οίκου Σταρκ - αφήγηση Σάνσα Σταρκ (Sophie Turner)
 • Παιδιά του Δάσους και Πρώτοι Άνθρωποι - αφήγηση Κουρούνα με τα Τρία Μάτια (Max von Sydow)
 • Αδελφότητα δίχως Λάβαρα - αφήγηση Θόρος του Μυρ (Paul Kaye)
 • Όλνταουν -αφήγηση Μεγάλος Μέιστερ Παϊσέλ (Julian Glover) και Κουάιμπερν (Anton Lesser)
 • Οίκος Ντέυν - αφήγηση Νεαρός Νεντ Σταρκ (Robert Aramayo)
 • Τα Πουλάκια - αφήγηση Άρχοντας Βάρυς (Conleth Hill)
 • Ιππότες της Κοιλάδας - αφήγηση Πήταηρ "Μικροδάχτυλος" Μπαίλις (Aidan Gillen)
 • Οίκος Τάρλυ - αφήγηση Ράντυλ Τάρλυ  (James Faulkner)
 • Ρίβερραν - αφήγηση Μπρύντεν "ο Μελανιχθύς" ΤάλλυRiverrun (Clive Russell)
 • Υψηλό Σεπτ του Μπαίλορ - αφήγηση Υψηλός Σπουργίτης (Jonathan Pryce)


Υ.Γ. Να σημειωθεί εδώ ότι στο παρόν θρεντ μπορεί κανείς να αναρτήσει οποιοδήποτε βίντεο από τα Histories & Lore του ΗΒΟ περασμένων και μελλοντικών κύκλων.4
Ήταν καθώς διάβαζα τον Χορό των Δράκων που ξαφνικά συνειδητοποίησα τις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις ιστορίες του Τζον και της Ντάνυ. Στην αρχή θεωρούσα ότι οι ομοιότητες ήταν "γενικές και αόριστες" μέχρι που έριξα μια καλύτερη ματιά. Κατάλαβα τότε ότι είχα κάνει λάθος. Οι ομοιότητες ήταν κάτι παραπάνω, ήταν πολλές και εντυπωσιακές. Συγκεκριμένα, οι ιστορίες των δύο αυτών ηρώων ήταν παράλληλες. Μερικές φορές μάλιστα, τα παραπλήσια γεγονότα της ζωής τους συνέβαιναν την ίδια περίπου χρονική στιγμή.

Όταν άρχισα να "ψάχνομαι" περισσότερο με τον κόσμο του ASOIAF και να διαβάζω μπλογκς και φόρα και διάφορα άρθρα σε διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες, διαπίστωσα ότι δεν ήμουν η μόνη που το είχε παρατηρήσει αυτό. Είχε πέσει στην αντίληψη κι άλλων αναγνωστών οι οποίοι το μελέτησαν το θέμα περισσότερο και ανακοίνωσαν τα συμπεράσματά τους.

Παρακάτω λοιπόν θα παραθέσω τις ομοιότητες στις ιστορίες της Νταινέρυς και του Τζον που τις κάνουν παράλληλες. Πράγματα που επισήμανα μόνη μου και πράγματα που επισήμαναν άλλοι, ώστε να παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη εικόνα. Και φυσικά, θα ήθελα και τη δική σας συμβολή και τη δική σας γνώμη.

               
Τζον - Ντάνυ/ΟμοιότητεςΕίναι και οι δυο ορφανοί. Η μητέρα τους πέθανε καθώς τους γεννούσε. Η Ραίλλα στο Ντράγκονστοουν, η Λυάννα στο Ντορν.  Έχασαν τους πατεράδες τους πριν γεννηθούν. Ο Ραίγκαρ σκοτώθηκε στην Τρίαινα από τον Ρόμπερτ Μπαράθηον και ο Αίρυς στο Κινγκς Λάντινγκ από τον Τζέιμι Λάννιστερ.

Και τους δυο τους φυγάδεψαν από το μέρος που γεννήθηκαν. Την Ντάνυ την φυγάδεψαν νεογέννητο ακόμη από το Ντράγκονστοουν καθώς έφτανε ο στόλος του Στάννις Μπαράθηον για να συλλάβει τη βασιλική οικογένεια ενώ τον  Τζον τον φυγάδεψε ο Νεντ από τον Πύργο της  Χαράς στο Ντορν για το Βορρά όπου υποκρίθηκε ότι ήταν δικός του γιος για να τον προστατεύσει από τον νέο βασιλιά (αν το Ρ+Λ=Τζ ισχύει).

Δέχτηκαν και οι δυο κακοποίηση στην παιδική και εφηβική τους ηλικία. Ο Τζον ψυχολογική από την Κατ, η Ντάνυ ψυχολογική και σωματική από τον  Βισέρυς.

Και οι δυο σε πάρα πολύ μικρή ηλικία στάλθηκαν σε σκληρό, επικίνδυνο και ξένο περιβάλλον. Η Ντάνυ εξαναγκάστηκε να παντρευτεί έναν  Ντοθράκι, ενώ ο Τζον στάλθηκε να ζήσει ισόβια στο Τείχος.

Συνδέονται αμφότεροι με θρυλικά πλάσματα. Η Ντάνυ έχει τρεις δράκους, ο Τζον έναν ανταρόλυκο.

•Και οι δυο είχαν ως μέντορες Μόρμοντς. Ο Τζον τον πατέρα, η Ντάνυ τον γιο.

•Αναγκάστηκαν και οι δυο να μην δώσουν βοήθεια στα αδέρφια τους επειδή είχαν ορκιστεί υπακοή αλλού πλέον. Ο Τζον στη Νυχτερινή Φρουρά, η Ντάνυ στον σύζυγό της.

•Έγιναν και οι δύο μέλη ξένων πολιτισμών. Η Ντάνυ στους Ντοθράκι, ο Τζον στους Άγριους.

•Τόσο η Ντάνυ όσο και ο Τζον εξαναγκάστηκαν να βρεθούν σεξουαλικά με άλλους ανθρώπους και μάλιστα την πρώτη τους φορά. Η Ντάνυ λόγω ότι παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία κι ο Τζον λόγω του ότι δεν έπρεπε να φανεί ότι είναι πιστός στον όρκο της Νυχτερινής Φρουράς που ορίζει αγαμία. Στη συνέχεια, και οι δύο ερωτεύτηκαν τους ανθρώπους με τους οποίους αναγκάστηκαν να κάνουν σεξ.

Και οι δυο έχασαν τους συντρόφους τους - ο Τζον την Ύγκριτ, η Ντάνυ τον Ντρόγκο, - οι οποίοι μάλιστα πέθαναν στα χέρια τους.

Περιπλανήθηκαν και οι δύο σε αφιλόξενο και επικίνδυνο περιβάλλον. Η Ντάνυ περιπλανήθηκε στην Κόκκινη Έρημο, ο Τζον πήρε μέρος στη Μεγάλη Αποστολή όπου περιπλανήθηκε στον Παγωμένο Βορρά.

Έγιναν ηγέτες σε πάρα πολύ μικρή ηλικία στο ίδιο βιβλίο (Θύελλα από Ατσάλι). Η Ντάνυ έγινε βασίλισσα του Μηρήν στα 15 της χρόνια ενώ ο Τζον στα 16 του εξελέγη Άρχοντας Διοικητής.

Ως ηγέτες, πάλεψαν με δύσκολες ηθικά αποφάσεις και γεγονότα, αλλά και με την ίδια την απειρία τους.

Έχουν και οι δυο καλή καρδιά αλλά μπορούν να γίνουν και σκληροί όταν το απαιτούν οι περιστάσεις.

Ως ηγέτες επιδίωξαν το καλύτερο για όλες τις πλευρές, επιδίωξαν να βοηθήσουν τους αναξιοπαθούντες, επιδίωξαν να γκρεμίσουν μια παλιά και απάνθρωπη νοοτροπία. Η Ντάνυ την αγοραπωλησία ανθρώπων, απελευθερώνοντας χιλιάδες σκλάβους και κάνοντας ό, τι μπορεί για να τους κρατήσει ζωντανούς. Ο Τζον την εχθρότητα απέναντι στους Αγρίους. Είναι ο πρώτος Άρχοντας Διοικητής που έκανε ειρήνη με τους Άγριους και τους άφησε να περάσουν το Τείχος για να τους σώσει από τους Άλλους.

Ο Τζον πολέμησε τους Άλλους, η Ντάνυ προορίζεται να τους πολεμήσει. Ο Τζον είχε το Γαμψώνυχο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από δρακοατσάλι (βαλυριανό ατσάλι), που εξολοθρεύει τους Άλλους, ενώ η Ντάνυ έχει τους δράκους, η φωτιά των οποίων πιθανότατα κατασκεύαζε το βαλυριανό ατσάλι και κατά πάσα πιθανότητα εξολοθρεύει και τους Άλλους.

Και οι δυο απέτυχαν να πείσουν τους αντιπάλους τους ότι έκαναν το σωστό.

Ενάντια και στους δύο έγινε απόπειρα δολοφονίας και μάλιστα στο τέλος του ίδιου βιβλίου,  του Χορού των Δράκων. Την Ντάνυ αποπειράθηκαν να τη δολοφονήσουν με δηλητήριο ενώ τον Τζον τον μαχαίρωσαν.

Η Ντάνυ στο τέλος του Χορού φάνηκε να αλλάζει, να αποδέχεται την καταγωγή και την μοίρα της, πράγμα που μάλλον προοικονομεί ότι θα γίνει πιο σκληρή. Ο Τζον στο τέλος του Χορού σκοτώθηκε και αν όπως όλα δείχνουν αναστηθεί, θα είναι αλλαγμένος, και πιθανόν πιο σκληρός από πριν. Πάντως, διαφαίνεται πως θα έχουμε μια μεταβολή στις προσωπικότητες και τους χαρακτήρες των δύο ηρώων καθώς μπαίνουν στην επόμενη φάση της ιστορίας τους.

•Υπάρχουν κι άλλες ομοιότητες ανάμεσα στους δυο χαρακτήρες, αλλά επέλεξα τις πιο χτυπητές. Αν έχει κάποιος να προσθέσει περισσότερες, μπορεί να το κάνει ελεύθερα!


Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, έχουμε στην αρχή δύο ορφανούς και "καταφρονεμένους"  ήρωες με καλή καρδιά, όπου μέσα σε πέντε βιβλία κινούνται απόλυτα παράλληλα, περνάνε παρόμοιες δυσκολίες, μαθαίνουν να διοικούν, επιτυγχάνουν μεγάλους στόχους, αποτυγχάνουν σε άλλους, κάνουν λάθη, δέχονται απόπειρες δολοφονίας, αλλάζουν. Επίσης, αποτελούν πιθανούς πρωταγωνιστές προφητειών κι είναι φανερό ότι αμφότεροι προορίζονται για κάτι μεγάλο.
Κατά τη γνώμη μου οι παράλληλες αυτές πορείες δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ παράλληλες. Όπως μας είπε ο Μάρτιν σε συνέντευξή του φέτος το Φλεβάρη, ο τίτλος των βιβλίων, Φωτιά και Πάγος, αφορά την ιστορία της Νταινέρυς και των δράκων της (Φωτιά) και όσα συμβαίνουν βόρεια, στο Τείχος (Πάγος). Η Ντάνυ πρόκειται να έρθει στο Γουέστερος και να ενωθεί με τις υπόλοιπες ιστορίες, διαφορετικά η δική της δεν θα έχει κανένα νόημα για την γενική ιστορία των βιβλίων, θα είναι εντελώς ξεκομμένη και ανώφελη. Αν επομένως οι Άλλοι δεν εμφανιστούν στην συνέχεια ως οι καλοί της ιστορίας - πράγμα που δεν θεωρώ πιθανό και πολύ λογικό σ' αυτή τη φάση που βρίσκονται τα βιβλία - και αν ο Τζον δεν πάει με το μέρος τους επειδή για κάποιο λόγο "το 'χασε", τότε ο Τζον και η Ντάνυ θα συμμαχήσουν (με δεδομένο ότι και οι δύο θα είναι ζωντανοί μέχρι τότε) για να πολεμήσουν τους Άλλους, που είναι ο κοινός εχθρός, ο εχθρός της ανθρωπότητας.


Κάποια άρθρα και ποστς όπου θα μπορούσε κανείς να ανατρέξει για να ενημερωθεί για το θέμα είναι τα παρακάτω:

http://asoiafuniversity.tumblr.com/post/124670897725/daenerys-targaryen-and-jon-snow-parallels
http://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/142459-jon-and-dany-parallel-journeys/#comment-7698008
http://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/63783-an-analysis-of-the-parallels-between-jon-and-dany/&page=1

5
6η Σεζόν [2016] / [No Spoilers] - Επεισόδιο 8ο - No One
« στις: Ιουνίου 12, 2016, 11:24:11 μμ »
Συζήτηση για το 8ο επεισόδιο του έκτου κύκλου  για όσους επιθυμούν να κουβεντιάσουν μόνο για τη σειρά χωρίς σπόιλερς και αναφορές στα βιβλία. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου τα μέλη-τηλεθεατές ζητούν διευκρινίσεις για την πλοκή.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

6
6η Σεζόν [2016] / [Spoilers] - Επεισόδιο 8ο - No One
« στις: Ιουνίου 12, 2016, 11:23:08 μμ »
Συζήτηση για το 8ο επεισόδιο του έκτου κύκλου της σειράς για όσους επιθυμούν να κουβεντιάσουν γι' αυτό σε σχέση με τα βιβλία.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

7
6η Σεζόν [2016] / [No Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« στις: Μαΐου 22, 2016, 11:41:58 μμ »
Συζήτηση για το 5ο επεισόδιο του έκτου κύκλου  για όσους επιθυμούν να κουβεντιάσουν μόνο για τη σειρά χωρίς σπόιλερς και αναφορές στα βιβλία. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου τα μέλη-τηλεθεατές ζητούν διευκρινίσεις για την πλοκή.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

8
6η Σεζόν [2016] / [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« στις: Μαΐου 22, 2016, 11:40:49 μμ »
Συζήτηση για το 5ο επεισόδιο του έκτου κύκλου της σειράς για όσους επιθυμούν να κουβεντιάσουν γι' αυτό σε σχέση με τα βιβλία.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

9
6η Σεζόν [2016] / [No Spoilers] - Επεισόδιο 4ο - Book of the Stranger
« στις: Μαΐου 15, 2016, 10:30:41 μμ »
Συζήτηση για το 4ο επεισόδιο του έκτου κύκλου  για όσους επιθυμούν να κουβεντιάσουν μόνο για τη σειρά χωρίς σπόιλερς και αναφορές στα βιβλία. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου τα μέλη-τηλεθεατές ζητούν διευκρινίσεις για την πλοκή.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

10
6η Σεζόν [2016] / [Spoilers] - Επεισόδιο 4ο - Book of the Stranger
« στις: Μαΐου 15, 2016, 10:29:21 μμ »
Συζήτηση για το 4ο επεισόδιο του έκτου κύκλου της σειράς για όσους επιθυμούν να κουβεντιάσουν γι' αυτό σε σχέση με τα βιβλία.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

11
6η Σεζόν [2016] / [No Spoilers] - Επεισόδιο 3ο - Oathbreaker
« στις: Μαΐου 08, 2016, 10:08:07 μμ »
Συζήτηση για το 3ο επεισόδιο του έκτου κύκλου  για όσους επιθυμούν να κουβεντιάσουν μόνο για τη σειρά χωρίς σπόιλερς και αναφορές στα βιβλία. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου τα μέλη-τηλεθεατές ζητούν διευκρινίσεις για την πλοκή.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

12
6η Σεζόν [2016] / [Spoilers] - Επεισόδιο 3ο - Oathbreaker
« στις: Μαΐου 08, 2016, 10:05:08 μμ »
Συζήτηση για το 3ο επεισόδιο του έκτου κύκλου της σειράς για όσους επιθυμούν να κουβεντιάσουν γι' αυτό σε σχέση με τα βιβλία.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

13
6η Σεζόν [2016] / [No Spoilers] - Επεισόδιο 2ο - Home
« στις: Μαΐου 01, 2016, 09:15:41 μμ »
Συζήτηση για το 2ο επεισόδιο του έκτου κύκλου για όσους επιθυμούν να κουβεντιάσουν μόνο για τη σειρά χωρίς σπόιλερς και αναφορές στα βιβλία. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου τα μέλη-τηλεθεατές ζητούν διευκρινίσεις για την πλοκή.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

14
6η Σεζόν [2016] / [Spoilers] - Επεισόδιο 2ο - Home
« στις: Μαΐου 01, 2016, 09:12:36 μμ »
Συζήτηση για το 2ο επεισόδιο του έκτου κύκλου για όσους επιθυμούν να κουβεντιάσουν γι' αυτό σε σχέση με τα βιβλία.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

15
Σας έχει απογοητεύσει οικτρά η σειρά και διστάζατε να το πείτε για να μη δημιουργήσετε αρνητικό κλίμα στο θρεντ του εκάστοτε επεισοδίου; Θέλατε να εκφράσετε την αγανάκτησή σας για αλλαγές που βρήκατε απαράδεκτες και θεωρήσατε ότι δεν θα ήταν σωστό να χαλάσετε το κέφι των ανθρώπων που απολαμβάνουν τη σειρά; Θέλατε να «κατεβάσετε γενεές δεκατέσσερις» στους παραγωγούς για το πώς κατέστρεψαν την εξέλιξη του αγαπημένου σας χαρακτήρα ή πώς αποφάσισαν να τον σκοτώσουν με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά το μετανιώσατε; Βγήκατε από τα ρούχα σας με την έλλειψη λογικής που χαρακτήρισε τις πράξεις ενός ή περισσότερων χαρακτήρων αλλά η ευγένεια σας σταμάτησε από το να πείτε όλα όσα σας έπνιγαν;

Τώρα έχετε την ευκαιρία σας. Το θρεντ αυτό είναι για να… γκρινιάζουμε όσο θέλουμε, χωρίς να ενοχλούμε τους ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τη σειρά. Για τους απογοητευμένους, για τους αγανακτισμένους, για τους εξοργισμένους αλλά και για εκείνους που ίσως ακόμη απολαμβάνουν κάποια πράγματα στη σειρά αλλά δεν αντέχουν άλλα. Αυτό είναι ένα θρεντ για όλους εμάς. Για να λέμε ό, τι μας ενοχλεί στο εκάστοτε επεισόδιο που παίζεται στην Αμερική ή στη σειρά συνολικά.

Σημειωτέον ότι το θέμα αυτού του θρεντ είναι η συζήτηση πάνω στο τι δεν μας αρέσει στη σειρά. Συζήτηση πάνω στο γιατί οι άνθρωποι δεν αρέσουν κάτι επιτρέπεται, αλλά να θυμάστε ότι το θέμα δεν είναι να πείσει ο ένας τον άλλον αν έχει δίκιο ή όχι,  Το θέμα είναι οι λεπτομέρειες ή τα γεγονότα που δεν μας αρέσουν για οποιονδήποτε λόγο. Με λίγα λόγια, δεν είναι θρεντ αντιπαράθεσης σειράς-βιβλίων ή ανθρώπων που αγαπούν τη σειρά και ανθρώπων που δεν την απολαμβάνουν. Αναρτήσεις που το αγνοούν αυτό, θα θεωρούνται εκτός τόπικ. Επίσης, δεν είναι ένα μέρος για να ανταλλάσσουμε προσβολές ή ειρωνείες ο ένας στον άλλον. Ισχύουν κι εδώ οι κανόνες που ισχύουν σε όλο το φόρουμ.

Τέλος, η ύπαρξη αυτού του θρεντ δεν σημαίνει ότι στα επιμέρους θρεντ των επεισοδίων δεν θα επιτρέπεται η κριτική για τη σειρά. Η κριτική, θετική και αρνητική, είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας συζήτησης και μπορεί να την κάνει ακόμη και κάποιος που λατρεύει τη σειρά. Εδώ όμως είναι το καταφύγιο αυτών που πλέον λίγα πράγματα απολαμβάνουν από τη σειρά και δεν θέλουν να δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα άλλα θρεντ.

Και κάνω την έναρξη μ’ ένα κειμενάκι που βρέθηκε στο ίντερνετ του οποίου όμως ο πόστερ δεν μου είναι γνωστός, δυστυχώς:

«ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!» φώναξε με τη φωνή του να αντηχεί στα καδρόνια της στέγης. «Να τι λέω εγώ γι’ αυτά τα δύο τρέιλερ!» Έφτυσε. «Ο Ντέιβιντ Μπένιοφ δεν μου είναι τίποτα, ούτε ο Ντ. Μπ, Γουάις. Γιατί να με κυβερνούν αυτοί εμένα και τους υπόλοιπους αναγνώστες από κάποιο τζετ για το Μπέλφαστ ή για το Ντουμπρόβνικ; Τι γνωρίζουν αυτοί για τις Πίτες των Φρέυ ή για την Μεγάλη Συνωμοσία του Βορρά ή για τις θεωρίες του ΨΑίγκον; Ακόμη και οι ερμηνείες τους είναι λάθος. Οι Άλλοι να πάρουν τους συνηγόρους της σειράς επίσης, μπούχτισα και μ’ αυτούς.» Πλησίασε το χέρι στη βιβλιοθήκη του και τράβηξε μια πελώρια συλλογή πέντε τόμων. «Γιατί να μην αρχίσουμε πάλι να ερμηνεύουμε από μόνοι μας; Ήταν η πρώτη σεζόν που απολαύσαμε και η πρώτη σεζόν έφυγε και πάει!» Έδειξε τον Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν με τα βιβλία του. «Εκεί κάθεται ο μόνος συγγραφέας που σκοπεύω να περιμένω, άρχοντές μου.» βρόντηξε. «Ο Συγγραφέας των Ανέμων του Χειμώνα!» 

 :P

Spoiler for Hiden:
Το αυθεντικό κείμενο είναι αυτό:
"MY FRIENDS!" he shouted, his voice booming off the rafters. "Here is what I say to these two trailers!" He spat. "David Benioff is nothing to me, nor D.B. Weiss neither. Why should they rule over me and other book readers, from some jet plane to Belfast or Dubrovnik? What do they know of the Frey Pies or the GNC or the F!Aegon theories? Even their interpretation is wrong. The Others take the show apologists too, I've had a bellyful of them." He reached back over his bookshelf and drew his immense five-book collection. "Why shouldn't we interpret for ourselves again? It was season one we enjoyed, and season one is gone!" He pointed at GRRM with his boxset. "There sits the only writer I mean to wait for, m'lords," he thundered. "The Author of TWOW!"

Σελίδες: [1] 2 3 ... 6