Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 10
11
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« Τελευταίο μήνυμα από Αλυσάννη Ταργκ στις Σεπτεμβρίου 28, 2018, 12:24:59 πμ »
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Η επίσκεψη στο Τοίχος έγινε τη δέκατη χρονιά του Τζαιχαίρυς στο Θρόνο.
Ο Τζαιχαίρυς ασχολούταν με συνθήκη ειρήνης μεταξύ Τάιρος και Πέντος ενώ η Αλυσάννη πήγε στο Βορρά.
Η Αλυσάννη είχε γυναίκα ορκισμένο σπαθί, i like that!
Ο Άλαρικ Σταρκ είναι πιο Στάννις από τον Στάννις. Είναι επίσης το τι Σταρκ παίρνεις αν δεν έχουν επιρροή από το Νότο (όπως μια Τάλλυ μητέρα ή ένας Άρρυν κηδεμόνας) ή το θερμό "αίμα του λύκου". Μου αρέσει αυτή η σκληρή, ψυχρή σαν το Βορρά πλευρά των Σταρκ.
Η Ασημόπτερη ΔΕΝ θέλει να πετάξει πέρα από το Τοίχος!! Μήπως αισθάνεται τους Άλλους ή το Τοίχος, όπως επηρεάζει το δέσιμο γουάργκ ανάμεσα στον άνθρωπο και το ζώο επηρεάζει και τη σχέση δράκου-καβαλάρη;

Α, και στο λινκ υπάρχει ένα βίντεο, όπου έχει το οικογενειακό δέντρο. Μερικές εντυπώσεις:
Η Ραίνα (η αδερφή του Τζαιχαίρυς) όντως παντρεύτηκε τον Άντροου Φάρμαν που είχε "συμπαθήσει πάρα πολύ" σύμφωνα με το Οι Γιοι του Δράκοντα.
Στο ΟΚτΦκτΠ, η σειρά γέννησης των παιδιών της Αλυσάννης και του Τζαιχαίρυς δίνεται ως εξής: Αίγκον, Αλύσσα, Αίμον, Μπαίλον, Νταίλλα, Αίρυν, Βαίγκον, Μαιγκέλ, Γκαίμον, Βισέρρα, Βαλέριον, Σαίρα και Γκαιλ. Εδώ είναι Αίγκον, Νταινέρυς, Αίμον, Μπαίλον, Αλύσσα, Μαιγκέλ, Βαίγκον, Νταίλλα, Βισέρρα, Σαίρα, Γκαίμον, Βαλέριον, Γκαιλ. Η Αλύσσα από δεύτερη κόρη έγινε πέμπτη, μάλλον για να δώσει λόγο που παντρεύτηκε τον Μπαίλον και όχι τον Αίμον. Φαντάζομαι ότι ο Αίμον ήταν αραβωνιασμένος με την Νταινέρυς πριν αυτή πεθάνει σε μικρή ηλικία. Ο πρωτότοκος με την πρωτότοκη και ο δευτερότοκος με την δευτερότοκη. Ο Τζορτζ διέγραψε τον Αίρυν για χάρη της Νταινέρυς, παρόλο που και ο Μπάρρυ και ο Κουέντυν αναφέρονται στην Νταινέρυς (την αδερφή του Νταίρον Β') ως 'η πρώτη Νταινέρυς'. Ο Τζορτζ είπε ότο ίσως αλλάξει αυτά τα σημεία στο Ο Χορός των Δράκων για να λένε 'δεύτερη Νταινέρυς'. Πρέπει να σκέφτηκε μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία για αυτήν εδώ την Νταινέρυς ώστε να έίναι πρόθυμος να κάνει τέτοιες αλλαγές! Επίσης η Νταίλλα η μητέρα της Αίμμα Άρρυν είναι το όγδοο παιδί και όχι το πέμπτο - επειδή αλλιώς θα ήταν ασυνήθιστα μεγάλη το 82 μ. Κ όταν γέννησε την Αίμμα; Και τώρα τα τέσσερα παιδιά που πέθαναν μικρά (Αίγκον, Νταινέρυς/Αίρυν, Γκαίμον και Βαλέριον) είναι σε ζευγάρια, αντί διασκορπισμένα. Δύο στην αρχή (επειδή η Αλυσάννη ήταν πολύ νέα όταν τα έκανε ίσως) και δύο κοντά στο τέλος, μάλλον για να αυξήσει τη διαφορά ηλικίας μεταξύ της Γκαιλ και της κοντυνότερης αδερφής, της Σαίρα, που εξηγεί γιατί όταν η Γκαιλ έμεινε έγκυος προτίμησε να αυτοκτονήσει παρά να στραφεί σε κάποια από τις αδερφές της. Αν ήταν πολύ μεγαλύτερες, θα ένιωθε μόνη και απομονωμένη.
Η πρωτότοκη του Άλυν Βελάρυον και της Μπαίλα Ταργκάρυεν λέγεται Λαίνα Βελάρυον, σαν τη γιαγιά της.
Η Βισένυα, η κόρη της Ραινύρα και του Νταίμον, λαμβάνει θέση μεταξύ των αδερφών της, αν και θνησιγενής.
Το βιβλίο λογικά τελειώνει με το τέλος της αντιβασιλείας του Αίγκον Γ' το έτος 136, γιατί όλα τα μέλη που απεικονίζονται φαίνονται να έχουν γεννηθεί ως το 136 μ. Κ. το πολύ - ο Αίμον (ο Δρακοϊππότης) είναι ο τελευταίος, και η αδερφη του η Ναίρυς δεν εμφανίζεται (γεννήθηκε το 138). Ομοίως δεν εμφανίζονται τα παιδιά του Αίγκον Γ' (το πρώτο, ο Νταίρον, γεννήθηκε το 143) και ο δεύτερος σύζυγος της Ραίνα Ταργκάρυεν, ο Γκάρμουντ Χάιταουερ. Μάλλον τον παντρεύτηκε μετά το 136.
12
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« Τελευταίο μήνυμα από nirne στις Σεπτεμβρίου 28, 2018, 12:08:28 πμ »
Αλήθεια, τι γνώμη έχετε για το γεγονός ότι ο δράκος της Αλυσάννης αρνούνταν πεισματικά να περάσει βόρεια του Τείχους;
Να αρνήθηκε άραγε λόγω της παγωνιάς ή να μην μπορούσε να περάσει έτσι κι αλλιώς λόγω της μαγείας του Τείχους;
Και τι να σημαίνει αυτό άραγε για τα μελλοντικά γεγονότα της ιστορίας μας;;;;;
13
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« Τελευταίο μήνυμα από nirne στις Σεπτεμβρίου 27, 2018, 11:49:57 μμ »
Μόλις μπήκα για να γράψω γι' αυτό, αλλά με πρόλαβες, Αλυσάννη! :)

Επισήμως πια, από το στόμα του Μάρτιν, έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας του Fire and Blood, που είναι η 20η Νοέμβρη και το βιβλίο θα εικονογραφήσει ο Doug Wheatley. Θα είναι "γραμμένο" και πάλι από τον αρχιμέιστερ Γκύλνταϊν.

Το απόσπασμα που μας προσφέρει ο Μάρτιν στο Not a Blog του, το σύνδεσμο του οποίου δίνει η Αλυσάννη παραπάνω, αφορά την επίσκεψη της Αλυσάννης Ταργκάρυεν στο Λευκό Λιμάνι, το Γουίντερφελ και το Τείχος!

14
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« Τελευταίο μήνυμα από Αλυσάννη Ταργκ στις Σεπτεμβρίου 27, 2018, 11:09:11 μμ »
Και μιλώντας περί Fire & Blood, ένα teaser!!!

http://georgerrmartin.com/notablog/2018/09/27/a-fire-blood-excerpt-just-for-you/
15
Γενική Συζήτηση / Απ: "Σήμερα my mood εκφράζεται με song, photo or poetry"
« Τελευταίο μήνυμα από Aslan στις Σεπτεμβρίου 27, 2018, 06:38:54 μμ »
16
8η Σεζόν / Απ: Φήμες/νέα/εικασίες για την 8η σεζόν [πιθανά σπόιλερς]
« Τελευταίο μήνυμα από nirne στις Σεπτεμβρίου 27, 2018, 02:06:28 μμ »
Ουάου! Επιτέλους κι ένα leak που ακούγεται πάρα πολύ ενδιαφέρον! Λες αυτή να είναι η περίφημη προδοσία για την αγάπη;;;;;;;; Πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε.

@Σιέρα , τι λες εσύ; Αν δεν κάνω λάθος, ήσουν αυτής της άποψης εδώ και χρόνια...

Υ.Γ. Αλυσάννη, χαίρομαι που βρήκες τρόπο για να είσαι πάλι κοντά μας!!!!
17
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« Τελευταίο μήνυμα από Αλυσάννη Ταργκ στις Σεπτεμβρίου 27, 2018, 12:42:21 μμ »
Αρκετά καθυστερημένη απάντηση, αλλά το βιβλίο The World of Ice & Fire κυκλοφόρησε 28 Οκτωβρίου του 2014 και η μεταφρασμένη του εκδοχή, Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου ήρθε 29 Οκτωβρίου του 2015.
18
8η Σεζόν / Απ: Φήμες/νέα/εικασίες για την 8η σεζόν [πιθανά σπόιλερς]
« Τελευταίο μήνυμα από Αλυσάννη Ταργκ στις Σεπτεμβρίου 27, 2018, 12:23:53 μμ »
Γεια σε όλους! Καιρό έχω να έρθω εδώ πέρα (είμαι η ίδια Αλυσάννη με πριν, αλλά ξέχασα τον κωδικό μου, και όσο για το e-mail μου... πονεμένη ιστορία).

Στο subreddit 'freefolk' του reddit, στο όποιο συχνά διαρρέουν legit spoilers για το GoT, πριν λίγες μέρες έγινε ντόρος με μερικά νέα leaks.

Spoiler for Hiden:
Συγκεκριμένα, ένας leaker που πέφτει μέσα στις πληροφορίες του είπε ότι στη Σεβίλλη γυρίστηκε μια δίκη. Ο Τύριον Λάννιστερ δικάζεται για προδοσία κατά της Νταινέρυς Ταργκάρυεν - υπονοείται ότι την πρόδωσε γιατί δεν μπορούσε να πάει κατά της οικογένειάς του, τους Λάννιστερ. Μάλιστα, καταδικάζεται και εκτελείται κιόλας (!!!) και αυτό είναι το 'πικρό' στο 'γλυκόπικρο'.
19
Σχόλια, προτάσεις, προβλήματα / Απ: Wiki
« Τελευταίο μήνυμα από nirne στις Σεπτεμβρίου 25, 2018, 09:23:03 μμ »
Καλώς μας ήρθες,  @The north remember .

Τις τελευταίες μέρες το σάιτ αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα από τα οποία δεν λύθηκαν όλα ακόμη. Ένα από αυτά είναι και το wiki. Ευελπιστούμε ότι εντός ολίγων ημερών, θα είναι και πάλι κοντά μας κι αυτό.
20
Σχόλια, προτάσεις, προβλήματα / Wiki
« Τελευταίο μήνυμα από The north remember στις Σεπτεμβρίου 25, 2018, 05:26:49 μμ »
Καλησπέρα!!! Μόλις ήρθα κι εγώ στην παρέα σας!!! Μια ερώτηση... γιατί δεν δουλεύει η ελληνική εγκυκλοπαίδεια του Asoiaf  ξέρουμε; Ξερουμε πως και ποτε θα επαναλειτουργήσει;
Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 10