Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - nirne

Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 162
16
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Πατρότητα της Daenerys
« στις: Ιανουαρίου 26, 2018, 11:11:46 πμ »
Παράθεση
Το θέαμα τον είχε γεμίσει ανησυχία, καθώς του θύμισε τον Αίρυς Ταργκάρυεν και το πώς τον ξεσήκωνε η φωτιά. Ένας βασιλιάς δεν
έχει μυστικά από τη Βασιλική του Φρουρά. Οι σχέσεις μεταξύ του Αίρυς και της βασίλισσάς του ήταν τεταμένες τα τελευταία χρόνια της
βασιλείας του. Κοιμόντουσαν χωριστά και έβαζαν τα δυνατά τους να αποφεύγουν ο ένας τον άλλον τις ώρες της ημέρας. Αλλά όποτε ο
Αίρυς παρέδιδε έναν άντρα στις φλόγες, η Βασίλισσα Ραίλλα θα είχε έναν επισκέπτη τη νύχτα. Τη μέρα που έκαψε το Χέρι του, ο Τζέιμι
και ο Τζον Ντάρρυ στέκονταν φρουροί έξω από τα διαμερίσματά της, ενώ ο βασιλιάς ασκούσε τα δικαιώματά του. «Με πονάς» είχαν
ακούσει τη Ραίλλα να φωνάζει πίσω από τη δρύινη πόρτα. «Με πονάς.» Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, αυτό ήταν ακόμα χειρότερο από
τις κραυγές του Άρχοντα Τσέλστεντ. «Έχουμε ορκιστεί να προστατεύουμε κι εκείνη επίσης» είχε αναγκαστεί να πει τελικά ο Τζέιμι.
«Ναι» παραδέχτηκε ο Ντάρρυ «αλλά όχι από εκείνον.»
Ο Τζέιμι είχε δει μόνο μια φορά τη Ραίλλα έπειτα απ' αυτό, το πρωί της ημέρας που έφυγε για το Ντράγκονστοουν.

Βορά Ορνίων - Τζέιμι


Από το απόσπασμα φαίνεται ότι ο βιασμός και η αναχώρηση της Ραίλλα για το Ντράγκονστοουν δεν πρέπει να απέχουν πάρα πολύ χρονικά.


17
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Benjen Stark
« στις: Ιανουαρίου 26, 2018, 10:54:53 πμ »
Αμήν!

18
Ξέρουμε ότι λίγες οικογένειες στον Βορρά ασπάζονταν τους Επτά, ανάμεσά τους οι Οίκοι Μάντερλυ, Γουέλς και Γουάιτχιλ. Επομένως, ίσως υπήρχαν κι άλλες πέρα από αυτές. Θα το κοιτάξω αργότερα μέσα στη μέρα, όταν θα έχω περισσότερο χρόνο.

Για τους Κασσέλ και τους Ράισγουελ δεν γνωρίζω τη θρησκεία τους, αλλά ακόμη κι αν ήταν πιστοί στους Παλιούς Θεούς, δεν αποκλείεται κάποιος μεμονωμένα από την οικογένεια να γινόταν ιππότης. Ας θυμηθούμε την περίπτωση του Τζόρα Μόρμοντ. Λογικά ο Οίκος του πιστεύει στην παλιά θρησκεία αλλά αυτός μάλλον ασπάστηκε την Πίστη των Επτά προκειμένου να γίνει ιππότης. Ίσως το ίδιο να συνέβη και στον Ρόντρικ Κασσέλ.

Στα βιβλία μόνος επιβεβαιωμένος ιππότης που πιστεύει στους Παλιούς Θεούς είναι ο Μπάρτιμους, ο καστελλάνος της Φωλιάς του Λύκου στο Λευκό Λιμάνι. Τον έχρισε ο Γουάιμαν Μάντερλυ επειδή του είχε σώσει τη ζωή στη Μάχη της Τρίαινας.

19
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Πατρότητα της Daenerys
« στις: Ιανουαρίου 25, 2018, 06:25:08 μμ »
Αν δεν κάνω λάθος, από τον Τζέιμι μαθαίνουμε ότι τις παραμονές της αναχώρησης της Ραίλλα στο Ντράγκονστόουν άκουσε την Ραίλλα να κλαίει ενώ τη βίαζε ο βασιλιάς. Μάλιστα ο Τζέιμι διαμαρτυρήθηκε στον Ντάρυ ότι ως βασιλικοί φρουροί είχαν ορκιστεί να προστατεύουν κι εκείνη αλλά ο Ντάρυ του απάντησε "ναι, αλλά όχι από αυτόν".
Θεωρείται ότι αυτή ήταν πιθανότατα η νύχτα που έγινε η σύλληψη της Ντάνυ.

20
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Benjen Stark
« στις: Ιανουαρίου 25, 2018, 06:12:51 μμ »
Ναι, όντως, την γνωρίζω την δήλωση κι έχεις δίκιο. Είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρχει σχέση και αποτελεί μια πολύ ωραία ανατροπή, αν τελικά ισχύει.

21
@OlgaMarkatou

Τα αδέρφια της Μπάρμπρεϋ είναι οι Ρότζερ, Ρίκαρντ και Ρους Ράισγουελ. Και είχαν άλλη μια αδερφή, την Μπέθανυ που ήταν η μακαρίτισσα δεύτερη σύζυγος του Ρους Μπόλτον.

Όσο για τον Μαρκ αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ποια είναι η σχέση του με τους Ράισγουελ που ξέρουμε. Ίσως μας το φανερώσει αργότερα ο Μάρτιν.

22
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 21, 2018, 09:38:30 μμ »
Διορθώθηκε ο τίτλος του θέματος.

23
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Απ: Benjen Stark
« στις: Ιανουαρίου 19, 2018, 02:25:32 μμ »
Εμένα πιο πολύ με καίει να μάθω όχι το τι απέγινε το θείος Μπεν όλα αυτά τα χρόνια αλλά γιατί διάλεξε να καταταγεί στην ΝΦ.

Συμφωνώ. Κι εγώ εκεί πιστεύω ότι βρίσκεται περισσότερο το μυστήριο παρά στην εξαφάνισή του.

Μήπως η Λυάννα έστειλε κοράκι στο ΓΦ μετά την "απαγωγή" της για να εξηγήσει τι πραγματικά συνέβη, ο πατέρας της και ο μεγάλος της αδερφός δεν ήταν εκεί και το κοράκι έλαβε ο Μπέντζεν; Μήπως μέχρι να ειδοποιηθεί ο Αρχ. Ρίκαρντ και ο Πρωτότοκος να γυρίσουν πίσω στο ΓΦ ήταν πολύ αργά

Αυτό είναι ένα σενάριο που έχω σκεφτεί κι εγώ και το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό.

και ο Μπεν από τις τύψεις άφησε τη παλιά του ζωή πίσω και έγινε μαύρος αδερφός;

Είτε αυτό είτε ο Μπέντζεν γνώριζε εκ των προτέρων τι παιζόταν/θα παιζόταν με την αδερφή του και τον Ραίγκαρ και δεν μίλησε νωρίτερα. Εκ των υστέρων, όταν όσα ακολούθησαν αποδείχτηκαν τραγικά, ίσως οι τύψεις να τον οδήγησαν στο Τείχος.

24
Σχόλια, προτάσεις, προβλήματα / Απ: Ντανκ και Εγκ
« στις: Ιανουαρίου 19, 2018, 01:05:49 μμ »
Όχι, δεν υπάρχει ξεχωριστή ενότητα. Επειδή ανήκουν στον κόσμο του Ασοιαφ, τα θέματα των βιβλίων Ντανκ και Εγκ συζητιούνται στην ενότητα ASOIAF- Γενική Συζήτηση.

25
@OlgaMarkatou 

Γι' αυτόν τον λόγο δεν το είχαν χρησιμοποιήσει ακόμη. Επειδή ήξεραν ότι αν πέσει το Τείχος, θα ήταν όλοι καταδικασμένοι.

Όμως, το Τείχος προστάτευε μόνο τους "νότιους" όσο αυτοί δεν επέτρεπαν στους Άγριους να το περάσουν. Έτσι, το σχέδιο ήταν ο Μανς να παραδώσει το Κέρας στη Νυχτερινή Φρουρά αν αυτή επέτρεπε στο λαό του να περάσει νότια, απειλώντας ότι θα το σάλπιζε αν δεν του επέτρεπε. Φυσικά, δεν ξέρουμε αν ήταν μπλόφα, αλλά στην τελική, αν οι Άλλοι έφταναν κάτω από το Τείχος και ξεπάστρευαν όλους τους Άγριους, δεν θα είχαν τίποτα να χάσουν αν σάλπιζαν το κέρας.

26
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Φιλμάκια από φανς!
« στις: Ιανουαρίου 12, 2018, 04:18:37 πμ »
Καθώς "χάζευα" στο u-tube διάφορα βίντεο για το GoT και το ASOIAF, έπεσα πάνω σε μια έκπληξη. Δεν ξέρω αν έχει ποστάρει κανείς μέχρι τώρα στο φόρουμ το συγκεκριμένο βιντεάκι, αλλά πραγματικά αξίζει. Προσωπικά, δεν έχω ξαναδεί να αναπαρίσταται η ιστορία του Μπράντον Σταρκ και του Μικροδάχτυλου και μάλιστα τόσο καλά. Είναι αρκετά πιστό στα βιβλία και, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι γυρισμένο με χρήματα των συντελεστών, πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει γίνει θαυμάσια δουλειά.

Πάντως, φανταζόμουν τον Άγριο Λύκο λιγότερο σοβαρό και ψυχρό και περισσότερο γελαστό, οξύθυμο και παρορμητικό. Ο τύπος στο βιντεάκι, αν και μου άρεσε πολύ, μοιάζει να έχει πιο πολύ τη σοβαρότητα και μελαγχολικότητα  του Νεντ, παρά την πληθωρικότητα του Μπράντον.

Απολαύστε το:
27
Γενική Συζήτηση / Απ: Smile (κι όχι μόνο) στο GoT (κι όχι μόνο)
« στις: Ιανουαρίου 11, 2018, 04:43:08 μμ »
Πολιτισμικό σοκ! χαχαχαχα

28
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 05, 2018, 06:24:15 μμ »
Ευχαριστούμε για την είδηση, @Σιέρα !

Μεγάλη αναμονή, λοιπόν.
Ας ελπίσουμε ότι θα προβληθεί στην αρχή του '19 κι όχι τον Δεκέμβριο του έτους!
Και ας προσευχηθούμε οι αναγνώστες να δεήσει μέχρι τότε να εκδώσει το... τιμημένο ο Τζορτζ!

29
Τηλεοπτική Μεταφορά / ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ: 9ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 05, 2018, 06:20:21 μμ »
Αυτό το θέμα μεταφέρθηκε στο 9η Σεζόν.

http://westeros.gr/index.php?topic=10790.0

30
Γενική Συζήτηση / Καλή Χρονιά!
« στις: Ιανουαρίου 01, 2018, 02:36:03 πμ »
Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη μας μια χαρούμενη νέα χρονιά γεμάτη υγεία! (party) (party) (party) (party)


Σελίδες: 1 [2] 3 4 ... 162