Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - OlgaMarkatou

Σελίδες: [1] 2
1
Παιδιά, έχω μια απορία που μου δημιουργήθηκε σχετικά με το Κέρας του Χειμώνα, το Τείχος και τους Αγρίους: γιατί να θέλουν οι Άγριοι να σκάψουν ένα σωρό τάφους για να βρούν το Κέρας που ξυπνά γίγαντες και ρίχνει το Τείχος, όταν οι ίδιοι καταδιώκονται από τους Άλλους και ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν; Άμα ρίξουν το Τείχος, πάει η φυσική/μαγική αμύνα του, άρα θα είναι ευάλωτοι στους Αλλους, σαν να κυνηγά το λιοντάρι ένα πρόβατο...

2
Παιδιά που μπορώ να βρω στα ελληνικά τα 3 βιβλία του "Περιπλανώμενου Ιππότη" στη Θεσσαλονίκη; Στα μεγάλα βιβλιοπωλεία (Ρublic, Ιανός) υπάρχουν και τα 3;

3
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Λίστα με Θεωρίες
« στις: Δεκεμβρίου 11, 2017, 06:36:31 μμ »
Δεν ξέρω αν η θεωρία που θέλει τον Bloodravenνα κάνει warging σε ό,τι πετάει, περπατάει, κολυμπάει έχει πολλούς θαυμαστές εδώ μέσα, αλλά μετά τα κοράκια στο WF, το κοράκι του Mormont, τα κοράκια στην έδρα των Blackwood (από εκεί ήταν η μάνα του BR), ο BR της καρδίας μας φέρεται να έκανε warging και στο γατί της πριγκίπισσας Rhaenys: το μαύρο, άγριο γάτο που οδηγεί την Άρυα στο να ανακαλύψει τον διάλογο Βάρυς/Ιλλύριο και δει ότι σχεδιάζουν να φάνε τον Νεντ λάχανο.

4
6ο Βιβλίο : Οι Άνεμοι του Χειμώνα / Απ: Το Ροζ Γράμμα
« στις: Νοεμβρίου 10, 2017, 06:41:10 μμ »
Μόλις διάβασα το κεφάλαιο του Θήον στους Ανέμους και με βάση κάποια σχόλια στο διεθνές φόρουμ, ποντάρω ότι γράφτηκε από τον Ράμσεϋ, αφού τον ξεγέλασε ο Στάννις σε συνδυασμό με τον Μάντερλυ..

Αναλύω τη θεωρία: Όπως είπε ο Θήον στον Στάννις στο κεφάλαιο των Ανέμων, θεωρεί πως πρώτα έρχονται οι στρατιώτες Φρέυ, μετά οι Μάντερλυ και μετά από λίγο θα σκάσει μύτη ο Ράμσευ με τις δυνάμεις του. Ο σκοπός του Στάννις είναι να σφαγιαστούν οι Φρέυ, και να μην βγει ο Ράμσευ από το κάστρο. Σε αυτό το σχέδιο, μεγάλο ρόλο παίζουν τα κοράκια των Κάρσταρκ, που πετάνε μόνο προς το Winterfell. Ο Στάννις δεν μπορεί να κάνει ντου στο κάστρο, δεν έχει τις δυνάμεις και εξάλλου οι άντρες του είναι στα όρια του κρυοπαγήματος/λιμοκτονίας. Από την άλλη και με πολλές δυνάμεις και καλό καιρό, οι Μπόλτον είναι ήδη ταμπουρωμένοι σε ένα δυσπόρθητο κάστρο, οπότε θα απαιτούσε μακρά πολιορκία. Πρέπει να χρησιμοποιήσει δόλο και να του ανοίξουν τις πόρτες και να πάρει το κάστρο εκ των έσω. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψην πως το ρόζ γράμμα εστάλη αρκετές μέρες μετά από όσα γίνονται στο κεφάλαιο του Θήον.

Ξέρουμε επίσης πως ο Στάννις είναι 3 μέρες δρόμο από το Winterfell: άρα 3 μέρες να πάνε τα στρατεύματα Φρέυ&Μάντερλυ ως εκεί, 3 για να γύρίσουν και 1 για την υποτιθέμενη μάχη και το σφάγιασμα των Φρέυ. Η θεωρία λέει πως ο Στάννις χρησιμοποίησε τις φυσικές άμυνες του χωριού στο οποίο μένουν, για να στήσει παγίδα στους Φρέυ (κάποια στιγμή ο Θήον αναφέρει πως έστησε ο Άμπερ τις παγίδες του έξω από το Winterfell και η ιδέα καλοαρέσει στον Στάννις). Είναι σχεδόν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή οι Μάντερλυ λόγω απωθημένων από τον ΚΓ, θα στραφούν εναντίον των Φρέυ.

Στο σημείο αυτό ρόλο παίζει ο υποτιθέμενος αποκεφαλισμός του Θήον μπροστά στο δέντρο της καρδιάς (η θεωρία λέει πως τα κοράκια που σκούζουν σε όλο το κεφάλαιο του Θήον είναι κατευθυνόμενα από τον Μπραν,  ίσως και η Άσα, που φέρεται περίεργα και μιλά ξαφνικά για τον Νεντ Σταρκ που θα εκτιμούσε έναν αποκεφαλισμό, ενώ δεν τον ξέρει καν). Ο Μπραν συμβάλλει στο να αποκαλύψει ο Θήον πως δεν σκότωσε ποτέ τα Σταρκόπαιδα και επομένως τη γλιτώνει. Ο Στάννις στέλνει τον Θήον στο τοίχος. Για αυτό και στο ΡΓ, όταν ο Ράμσευ μαθαίνει για την "επιτυχημένη μάχη" δεν βρίσκει πουθενά τον Ρηκ του και τη γυναίκα του. Και οι 2 βαδίζουν προς το Τείχος και αυτός νομίζει πως θα τους βρει εκεί. Εγώ πιστεύω πως κάπου μέσα στη μάχη, όταν οι Μάντερλυ ξεκινάνε να σφαγιάζουν Φρέυ, υπάρχει ένας διάλογος, όπου μαθαίνει ο Στάννις σχετικά με την μοίρα και την αποστολή του Σερ Ντέιβος και πείθεται πως ο ιππότης του είναι ζωντανός και πως οι Μάντερλυ υπονομεύουν τους Μπόλτον. Κατόπιν συμμαχίας τους, φεύγει κοράκι για Winterfell που ενημερώνει τους Μπόλτον πως κερδίσανε τη μάχη. Μετά από 3 μέρες σκάνε κάποια από τα εναπομείνατα στρατεύματα μάχη, όπου οι άντρες του Στάννις μπορούν να βάλουν άνετα τα ρούχα των στρατιωτών Φρέυ, κουβαλώντας τον Φωτοδότη, τον οποίο παραχώρησε ο Στάννις για να κάνει πιστευτό το δόλωμα. Αρα λογικά ο Στάννις έχει δικούς του στρατιώτες με στο κάστρο, αλλά όχι όλους.

Στο μεταξύ ο Ράμσει έχει ήδη ανακρίνει τον Μανς και τις 6 γυναίκες και ξέρει για το σχέδιο του Τζον να σώσει την Άρυα και μιας και στην υποτιθέμενη μάχη Στάννις/Φρέυ/Μάντερλυ δεν συλλαμβάνεται ο Ρηκ του και η συζηγός του, τους αναζητά στο τοίχος.

Αν λάβουμε υπόψην το κεφαλαιο του Θήον (προηγείται χρονικά από το κεφάλαιο του Τζον που λαμβάνει το ΡΓ) και τα περιεχόμενα του γράμματος, μου κάνει για την πιο πειστική θεωρία ως τώρα.

5
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Λίστα με Θεωρίες
« στις: Οκτωβρίου 24, 2017, 03:45:32 μμ »
Τις θεωρίες για το Βάρυς τις έχετε υπόψην;

Η πιο γνωστή λέει πως ο Βάρυς και η Σέρρα (η νεκρή πολυαγαπηνένη γυναίκα του Ιλλύριο) κατάγονται από τη θηλυκή γραμμή των Μπλάκφαιερ. Για αυτόν τον λόγο θέλουν να βάλουν τον φΑεγκον στο θρόνο.

Μια όμως που διάβασα τώρα και με κούφανε είναι πως ο Βάρυς είναι η Σέρρα Βελάρυον, που ήρθε στο ΚΛ και την αυλή του Παράφρονα Βασιλιά ως γυναίκα και τους έπεισε όλους πως είναι ευνουχός. 'Ενδειξη για αυτό είναι το ξυρισμένο κεφάλι του Βάρυς και τα "μαλακά του χέρια" που τονίζονται πολλές φορές στα βιβλία, ενώ ο ίδιος χαρακτηρισμός αποδίδεται στον Ιλλύριο για τα χέρια της Σέρρα. Αυτό ίσως θα εξηγούσε ποιός είναι ο φΑεγκον (παιδί του Βάρυς-Σέρρα και του Μοπάτις).

Παραθέτω ένα λινκ με τις ενδείξεις της δεύτερης θεωρίας.

https://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/6pn6vf/spoilers_published_young_griffvarys_theory/

Εσείς τι λέτε;

6
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Έφυγα

7
"Μα δε λένε και τίποτα, αγχομαχάνε".

9
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!!!

Όλγα Μαρκάτου, γιατί μπροστά της ο Tywin Lannister και η Queen of Thorns, Olenna Tyrell, είναι μαθητευόμενα παιδάκια. Γιατί όταν η Μπουμπουλίνα έστηνε συμμαχίες με τον Βασιλία του Αρακά ή όταν ξεσκέπαζε τις ίντριγκες της Χριστίνας, η Βασίλισσα των Άκανθων μάθαινε στο Arbor να κεντά και να τραγουδά στο σεπτ.

Olga Markatou, First of her Name, Bouboulina of the Narrow Sea, Queen of the Tomatoes and Protector of Palaio Psychiko

10
Μιας και πλησιάζουν γιορτές και μια ενδοχόμενη κυκλοφορία ένος 6ου βιβλίου θα μοσχοπουλούσε εν όψην γιορτών, μήπως έχουμε κανά νέο από το πολυπόθητον σύγγραμα;

11
Re-Reading / Απ: jeyne westerling
« στις: Σεπτεμβρίου 21, 2017, 03:41:34 μμ »
Χθες διάβαζα και γω τα τελευταία κεφάλαια της Κάτλυν πριν τον αιματηρό Κόκκινο Γάμο.

Το να έχει αφήσει ο Ρομπ διάδοχο, μου κάνει μάλλον απίθανο. Αλλά με τον Μάρτιν, ποτέ δε ξέρεις.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η συζήτηση Σταρκομάνας/Σταρκοβασιλία για το αν θα αφήσει τον Τζον ως διαδοχό του. Το χαρτί που υπογράψαν οι προμάχοι του, η Μόρμοντ και δεν θυμάμαι ποιος άλλος (Άμπερ ή Γκλόβερ) πιστεύω πως είναι για την νομιμοποίηση του Τζόννυ.

Αν όμως σκάσει μύτη ο Ρίκον, και είναι ήδη ο Τζον Άρχοντας του Βορρά, τι γίνεται; ΟΕΟ; Ποίος παίρνει τον Βορρά;

Εκτός αν είναι όντως έγγυος η Τζέυν και έχουμε έναν Νεντ Σταρκ, Τζούνιορ να κυβερνά τον Βορρα.


12
"Σαπίλα, σαπίλα παντού. Βούρκος, ένας απέραντος βούρκος", που έλεγε και η Μαρκάταινα.

Το θέμα όμως είναι πως ότι κακό φινάλε και να έχει η σειρά, το ίδιο θα έχει πάνω κάτω και το έπος του Μάρτιν. Άρα το τελικό απότέλεσμα

Spoiler for Hiden:
Λυάννα Ταργκάρυεν, Πρώτη του Ονοματός της, κλπ κλπ,
θα το δούμε (θεωρητικά) και από τον Μάρτιν. Έτσι κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, ότι θα έχουν κοινό φινάλε παρά τις όποιες αποκλισάρες έχουν τα τελευταία χρόνια.

Ο οποίος Μάρτιν χθες είχε γενέθλια. Κεράκια σβήνει, κεφάλαια δεν βλέπω να γράφει.

13
Διάσαβα πως κυκλοφορεί η φήμη, ότι θα γυρίσουν αρκετά εναλλακτικά φινάλε, έτσι ώστε αν διαρρέουν κάποια, να έχουν άλλα καβάτζα. Λίγο κουλό μου κάνει. Από την άλλη, τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει ως τώρα περί
Spoiler for Hiden:
βασίλισσας Λυάννας Ταργκάρυεν, στήσιμο του πτώματος της Ντάνυ στο Κ.Λ, ωπού περνούσαν και την φτύναν, θάνατο Τζον/Τζέιμι/Μπράν, ξεπάστρεμα του ΝΚ στα μέσα της σεζόν και τελικό badass Boss τον Έουρον
, με ξενερώσανε οικτρά.

14
Σε ευχαριστώ Sierra! Φυσικά όλα αυτά είναι υποθέσεις, αλλά το θέμα "συνέχιση της γραμμής αίματος και των γαιών/κάστρων ενός Οίκου μέσω γυναίκας κληρονόμου" είναι λίγο ασαφές. Τώρα που το βλέπω έτσι γραμμένο, θα μπορούσε να είναι άνετα τίτλος διπλωματικής εργασίας στη Γουστερολογία.  :D

15
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα καλέ μου Hound.

Σελίδες: [1] 2