Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - nirne

Σελίδες: [1] 2 3 ... 6
1
Έχουμε ενδιαφέροντα νέα για μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές ταινιών όλων των εποχών. Το επίσημο σάιτ του Star Wars ανακοίνωσε ότι οι David Benioff και D.B. Weiss πρόκειται να γράψουν το σενάριο και να πραγματοποιήσουν την παραγωγή μιας νέας σειράς ταινιών Star Wars. Οι ταινίες αυτές θα αποτελούν ξεχωριστή ιστορία τόσο σε σχέση με το σάγκα του Σκάιγουόκερ όσο και με την τριλογία που ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι κάνει ο Rian Johnson, σεναριογράφος και σκηνοθέτης των Star Wars: The Last Jedi.

Σύμφωνα με δήλωση των ιδίων, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν το πρότζεκτ μόλις τελειώσουν με το Game of Thrones, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πολύ απασχολημένοι καθώς θα είναι executive producers και στο αμφιλεγόμενο Confederate του ΗΒΟ.

Πηγή:

http://www.starwars.com/news/game-of-thrones-creators-david-benioff-and-d-b-weiss-to-write-and-produce-a-new-series-of-star-wars-films

2
Τηλεοπτική Μεταφορά / ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ: 9ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 05, 2018, 06:20:21 μμ »
Αυτό το θέμα μεταφέρθηκε στο 9η Σεζόν.

http://westeros.gr/index.php?topic=10790.0

3
Γενική Συζήτηση / Καλή Χρονιά!
« στις: Ιανουαρίου 01, 2018, 02:36:03 πμ »
Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη μας μια χαρούμενη νέα χρονιά γεμάτη υγεία! (party) (party) (party) (party)


4
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / The Book of Swords
« στις: Οκτωβρίου 10, 2017, 10:03:31 μμ »
Σήμερα κυκλοφορεί το "The Book of Swords", μια ανθολογία από ιστορίες διαφόρων συγγραφέων του φανταστικού, όπως οι Robin Hobb, Ken Liu, Matthew Hughes, Scott Lynch, Daniel Abraham, Cecelia Holland, Lavie Tidhar και πολλοί άλλοι.

Ανάμεσά τους και ο δικός μας George R.R. Martin με το "Sons of the Dragons", μια νέα ιστορία του που αφορά τη βασιλεία των δυο γιων του Αίγκον του Κατακτητή, Αίνυς και Μαίγκορ. Είναι περισσότερο στο πνεύμα του "The Princess and the Queen" και του "The Rogue Prince", και επομένως αποτελεί ιστορική αφήγηση. Όσοι λατρεύετε την ιστορία του Γουέστερος, σπεύσατε λοιπόν!
Πηγή:

https://grrm.livejournal.com/552025.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

5
Στο παρόν θρεντ μπορούμε να αναρτούμε ό, τι φήμη, πληροφορία ή είδηση υπάρχει για τον όγδοο κύκλο της σειράς, όπως και κάθε εικασία που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτόν.

Όποιος δεν επιθυμεί να γνωρίζει τι ενδεχομένως να συμβεί στην επόμενη σεζόν, παρακαλείται να μην διαβάσει το θρεντ, δεδομένου ότι θα υπάρχουν συνεντεύξεις, βίντεο, διαρροές κλπ που ίσως αποκαλύπτουν πτυχές της ιστορίας.

6
7η Σεζόν [2017] / Επεισόδιο 7ο - The Dragon and the Wolf
« στις: Αυγούστου 27, 2017, 09:39:34 μμ »
Συζήτηση για το έβδομο και τελευταίο επεισόδιο του έβδομου κύκλου της σειράς. Η αναφορά πληροφοριών από τα βιβλία είναι δυνατή.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

Οι πληροφορίες από τις διαρροές που υπήρξαν μερικούς μήνες πριν την επίσημη προβολή της σειράς θεωρούνται σπόιλερ και δεν επιτρέπονται. Σ' αυτούς που επιθυμούν να αναφερθούν σ' αυτές, συνιστάται να κάνουν χρήση του πλαισίου σπόιλερ.

7
7η Σεζόν [2017] / Επεισόδιο 6ο - Beyond the Wall
« στις: Αυγούστου 16, 2017, 09:42:05 μμ »
Συζήτηση για το 6ο επεισόδιο του εβδόμου κύκλου της σειράς, το οποίο διέρρευσε από το ΗΒΟ Ισπανίας. Η αναφορά πληροφοριών από τα βιβλία είναι δυνατή.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει αμέσως. Όσοι δεν επιθυμούν να γνωρίζουν για το περιεχόμενο του επεισοδίου πριν την προβολή του, παρακαλούνται να μείνουν μακριά από το θρεντ αυτό μέχρι την Κυριακή.

Οι πληροφορίες από τις διαρροές που υπήρξαν πριν την επίσημη προβολή της σειράς θεωρούνται σπόιλερ και δεν επιτρέπονται. Σ' αυτούς που επιθυμούν να αναφερθούν σ' αυτές, συνιστάται να κάνουν χρήση του πλαισίου σπόιλερ.

8
7η Σεζόν [2017] / Επεισόδιο 5ο - Eastwatch
« στις: Αυγούστου 14, 2017, 12:49:10 πμ »
Συζήτηση για το 5ο επεισόδιο του εβδόμου κύκλου της σειράς. Η αναφορά πληροφοριών από τα βιβλία είναι δυνατή.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

Οι πληροφορίες από τις διαρροές που υπήρξαν πριν την επίσημη προβολή της σειράς θεωρούνται σπόιλερ και δεν επιτρέπονται. Σ' αυτούς που επιθυμούν να αναφερθούν σ' αυτές, συνιστάται να κάνουν χρήση του πλαισίου σπόιλερ.

9
7η Σεζόν [2017] / Επεισόδιο 3ο - The Queen's Justice
« στις: Ιουλίου 31, 2017, 12:20:55 πμ »
Συζήτηση για το 3ο επεισόδιο του εβδόμου κύκλου της σειράς. Η αναφορά πληροφοριών από τα βιβλία είναι δυνατή.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

Οι πληροφορίες από τις διαρροές που υπήρξαν πριν την επίσημη προβολή της σειράς θεωρούνται σπόιλερ και δεν επιτρέπονται. Σ' αυτούς που επιθυμούν να αναφερθούν σ' αυτές, συνιστάται να κάνουν χρήση του πλαισίου σπόιλερ.

10
7η Σεζόν [2017] / Τίτλοι επεισοδίων 7ου Κύκλου
« στις: Ιουλίου 07, 2017, 10:33:58 μμ »
Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι τίτλοι των τριών πρώτων επεισοδίων της έβδομης σεζόν και οι ημερομηνίες προβολής τους. Επίσης, τα ονόματα των σεναριογράφων και σκηνοθετών τους και μια περίληψη της υπόθεσης.

Επεισόδιο #1:

“Dragonstone”  (Ντράγκονστοουν)

Προβολή: Κυριακή 16 Ιουλίου

Ο Τζον (Κιτ Χάρινγκτον) οργανώνει την άμυνα του Βορρά. Η Σέρσεϊ (Λίνα Χέντι) προσπαθεί να εξισορροπήσει τις πιθανότητες. Η Νταινέρυς (Εμίλια Κλαρκ) επιστρέφει σπίτι.

Σενάριο από τον Ντέιβιντ Μπένιοφ και τον Ντ. Μπ. Γουάις. Σκηνοθεσία από τον Τζέρεμι Ποντέσουα.


Επεισόδιο #2:

 “Stormborn” (Θυελλογέννητη)

Προβολή: Κυριακή 23 Ιουλίου

Η Νταινέρυς (Εμίλια Κλαρκ) δέχεται έναν αναπάντεχο επισκέπτη. Ο Τζον (Κιτ Χάρινγκτον) αντιμετωπίζει μια ανταρσία. Ο Τύριον (Πίτερ Ντίνκλεϊτζ) καταστρώνει την κατάκτηση του Γουέστερος.

Σενάριο από τον Μπράιαν Κόγκμαν, σκηνοθεσία από τον Μαρκ Μάιλοντ.

 
Επεισόδιο #3:

“The Queen’s Justice”  (Η Δικαιοσύνη της Βασίλισσας)

Προβολή: Κυριακή 30 Ιουλίου

Η Νταινέρυς (Εμίλια Κλαρκ) απονέμει δικαιοσύνη. Η Σέρσεϊ (Λίνα Χέντι) επιστρέφει ένα δώρο. Ο Τζέιμι (Νικολάι Κόστερ-Ουάλνταου) μαθαίνει από τα λάθη του.

Σενάριο από τους Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Γουάις. Σκηνοθεσία από τον Μαρκ Μάιλοντ.
Πηγή: Watchers on the Wall


11
Τηλεοπτική Μεταφορά / Quiz "επιβίωσης" στο GoT!
« στις: Ιουνίου 19, 2017, 07:42:44 μμ »
Ένα πολύ καλό Quiz γνώσεων για το Game of Thrones. Περιέχει μια ερώτηση για κάθε επεισόδιο της σειράς. Προσοχή όμως, γιατί τα λάθη δεν συγχωρούνται. Στο πρώτο λάθος είσαι νεκρός!
Εμένα στο 50ο  επεισόδιο μ' έφαγε λάχανο ο Βασιλιάς της Νύχτας! Εσείς μέχρι πού φτάσατε και ποιος "σας πήρε τα νιάτα";

https://admin.leadfamly.com/got/

12
Το ΗΒΟ επεξεργάζεται τέσσερις διαφορετικές ιδέες από διαφορετικούς συγγραφείς  προκειμένου να γυρίσει μια σειρά (ή και περισσότερες;) που διαδραματίζονται στον κόσμο του Game of Thrones. Το κανάλι δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των ιδεών, μόνο ότι εξετάζει διαφορετικές περιόδους του σύμπαντος του Μάρτιν. Επίσης, μολονότι οι D&D επέμεναν ως τώρα ότι δεν θέλουν να αναλάβουν ένα νέο GoT, τελικά, θα είναι executive producers μαζί με τον Μάρτιν. Αλλά όχι σεναριογράφοι/παραγωγοί αυτή τη φορά.

Οι ιδέες προέρχονται από τους:

1) Max Borenstein (Kong: Skull Island, Fox’s Minority Report)

2) Jane Goldman (Kingsman: The Secret Service, X-Men: First Class) μαζί με τον Μάρτιν

3) Brian Helgeland (A Knight’s Tale, L.A. Confidential)

4) Carly Wray (Mad Men) μαζί με τον Μάρτιν

Επίσης, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αυτή τη στιγμή και το ΗΒΟ αναφέρει ότι δεν βιάζεται, προκειμένου να είναι όλοι έτοιμοι.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο του Entertainment Weekly:

http://ew.com/tv/2017/05/04/game-of-thrones-prequels-spinoffs/

Λοιπόν, φίλοι, μοιάζει να είναι επίσημο πια. Κρίμα που δεν μας δίνουν μια μικρή ιδέα για το ποιες εποχές ή ποια γεγονότα μπορεί να αφορούν οι ιδέες!

13
Τηλεοπτική Μεταφορά / Τα Σενάρια της Σειράς
« στις: Μαρτίου 23, 2017, 01:11:56 πμ »
Εν όψει των Έμμι του 2015 το σενάριο του τελευταίου επεισοδίου της πέμπτης σεζόν , Mother's Mercy, είχε αναρτηθεί ολόκληρο διαδικτυακά. Το σενάριο έχει κάποιες διαφορές από το τελικό κείμενο του φινάλε που προβλήθηκε στην τηλεόραση, αλλαγές, προσθήκες ή και παραλείψεις.

Μια τέτοια αλλαγή/παράλειψη περιέχει και το παρακάτω απόσπασμα που ανήκει στη σκηνή όπου η Μπριέν εκτελεί τον Στάννις. Πριν συμβεί αυτό, οι δύο χαρακτήρες ανταλλάσσουν έναν διάλογο, μέρος του οποίου αφαιρέθηκε από το τελικό επεισόδιο.
Η μετάφραση είναι δική μου.

Παράθεση
[Την κοιτάει στραβά, αδύναμος από την απώλεια αίματος.]

STANNIS
Ο Μπόλτον βάζει γυναίκες να πολεμούν γι’ αυτόν;
BRIENNE
Δεν πολεμάω για τους Μπόλτον. Είμαι η Μπριέν του Ταρθ.

[Αυτό δεν λέει κάτι στον Στάννις.]

BRIENNE
Ήμουν στην Βασιλική Φρουρά του Ρένλυ Μπαράθηον. Ήμουν παρούσα όταν δολοφονήθηκε από μια σκιά που είχε το πρόσωπό σου.

[Ο Στάννις δεν περίμενε αυτήν την αντιπαράθεση εκείνη τη μέρα, αλλά δε γ*****, γιατί όχι;]

BRIENNE
Τον δολοφόνησες; Με μαγεία του αίματος;

[Ο Στάννις γνέφει καταφατικά.]

STANNIS
Ναι.
BRIENNE
Στο όνομα του Ρένλυ του Οίκου Μπαράθηον, πρώτου στη σειρά του ονόματός του, νόμιμου Βασιλιά των Άνταλ και των Πρώτων Ανθρώπων, Άρχοντα των Επτά Βασιλείων και Προστάτη του Βασιλείου, εγώ, η Μπριέν του Ταρθ, σε καταδικάζω σε θάνατο.

[Ο Στάννις γνέφει καταφατικά. Είναι έτοιμος.]

BRIENNE
Έχεις να πεις κάτι τελευταίο;

[Ο Στάννις σκέφτεται.]

STANNIS
 Πιστεύεις στη μεταθανάτια ζωή;

[Η Μπριέν γνέφει καταφατικά]

STANNIS
 Εγώ όχι. Αλλά αν έχω άδικο κι εσύ δίκιο… πες στον Ρένλυ ότι λυπάμαι, όταν θα φτάσεις εκεί. Δεν φαντάζομαι πως θα τον δω όπου κι αν πηγαίνω. (εξαντλημένος) Και στην κόρη μου. Πες της… πες της…

[Το ‘Λυπάμαι’ δεν είναι αρκετό για να εκφράσει αυτό που αισθάνεται για την Σιρήν. Η σκέψη φέρνει δάκρυα στα μάτια του και δεν πρόκειται να πεθάνει κλαίγοντας μπροστά σε μια άγνωστη γυναίκα.
.
Ο Στάννις την κοιτάζει.]

STANNIS
 Εμπρός λοιπόν, κάνε το καθήκον σου.

[Η Μπριέν σηκώνει το σπαθί της και το κατεβάζει με μεγάλη δύναμη.]

Ολόκληρο το σενάριο του επεισοδίου θα το βρείτε εδώ:

http://m.emmys.com/sites/default/files/Downloads/Game%20of%20Thrones%20-%20Ep%20510%20Mothers%20Mercy-D%20Benioff%20and%20D.B.pdf


Πηγή: Watchers on the Wall

Εσείς προτιμάτε αυτήν την εκδοχή ή την εκδοχή που πρόκριναν τελικά οι παραγωγοί και πρόβαλαν στην τηλεόραση;

Επίσης, αν θέλετε να συζητήσετε διαφορετικά σημεία του σεναρίου που δημοσιεύτηκε, μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα.

14
Τηλεοπτική Μεταφορά / Και τώρα η Σκοπιά του Τελείωσε.
« στις: Δεκεμβρίου 06, 2016, 06:39:35 μμ »
Σήμερα ένας σπουδαίος ηθοποιός ταξίδεψε μακριά μας. Ο Peter Vaughan πέθανε, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία εβδομηντάχρονη καριέρα. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν αυτός του Αίμον Ταργκάρυεν, τον οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη απέδωσε άψογα. Θα έλεγα ότι στη συνείδηση πολλών ο Vaughan ήταν ο Μέιστερ Αίμον!


Peter Vaughan (4 Απριλίου 1923 – 6 Δεκεμβρίου 2016)

Παράθεση
«Ήταν ένας καλός άντρας ... » ξεκίνησε ... αλλά μόλις είπε τις λέξεις κατάλαβε ότι ήταν λάθος. «Όχι. Ήταν ένας σπουδαίος άντρας. Ένας ορκισμένος
μέιστερ της Ακρόπολης και Ορκισμένος Αδελφός της Νυχτερινής Φρουράς, πάντα πιστός στο καθήκον. Όταν γεννήθηκε του έδωσαν το όνομα ενός ήρωα που πέθανε νέος, αλλά, παρ' ότι ο ίδιος είχε μια μακρά ζωή, δεν ήταν λιγότερο ηρωική. Δεν υπήρχε κανένας πιο σοφός ή πιο ευγενικός και καλόκαρδος από εκείνον. Το Τείχος άλλαξε πολλούς Άρχοντες Διοικητές στα χρόνια που υπηρέτησε, αλλά εκείνος ήταν πάντα εκεί να τους συμβουλεύει. Συμβούλευε και βασιλείς επίσης. Θα μπορούσε να γίνει και ο ίδιος βασιλιάς, αλλά όταν του προσέφεραν το στέμμα τούς είπε ότι έπρεπε να το δώσουν στο μικρότερο αδελφό του. Πόσοι άντρες θα το έκαναν αυτό;» Ο Σαμ ένιωσε τα μάτια του να βουρκώνουν και κατάλαβε ότι δε θα μπορούσε να συνεχίσει για πολύ. «Είχε το αίμα του δράκου, αλλά τώρα η φωτιά του έσβησε. Ήταν ο Αίμον Ταργκάρυεν. Και τώρα η σκοπιά του τελείωσε.» - Σάμγουελ, Βορά Ορνίων

Καλό ταξίδι, Peter Vaughan.  Κι ευχαριστούμε.

 (bow)

15
Τηλεοπτική Μεταφορά / Game of Thrones-Histories & Lore (videos)
« στις: Νοεμβρίου 16, 2016, 10:02:50 πμ »
Το ΗΒΟ παραδοσιακά στην κυκλοφορία των DVD  της κάθε νέας σεζόν του Game of Thrones περιλαμβάνει και βίντεο με την Ιστορία και την Παράδοση του Γουέστερος. Αυτές τις μέρες λοιπόν κυκλοφόρησε επίσημα το πακέτο με τα DVD της έκτης σεζόν και το κανάλι έβγαλε στη δημοσιότητα το ένα από τα 18 βίντεο που περιλαμβάνονται στα blue ray. Αυτή τη φορά πρόκειται για το  Μεγάλο Τουρνουά του Χάρρενχαλ και την ιστορία του Ιππότη του Γελαστού Δέντρου. Η ιστορία είναι αρκετά κοντά σ' αυτήν των βιβλίων αν και πολύ πιο σύντομη. Τα δε γραφικά, θα τα χαρακτήριζα εντυπωσιακά και υποβλητικά όπως και τη μουσική. Η απεικόνιση του Αίρυς είναι σχεδόν ανατριχιαστική. Μπράβο στον καλλιτέχνη! Την αφήγηση έχει αναλάβει η Ellie Kendrick που στη σειρά υποδύεται την Μήρα Ρηντ.
Όπως στο βίντεο έτσι και στα βιβλία την ιστορία του Ιππότη του Γελαστού Δέντρου την αφηγείται η Μήρα Ρηντ. Στο Θύελλα από Ατσάλι όμως την αφηγείται στον Μπραν στο ταξίδι τους προς το Βορρά. Παρακάτω παραθέτω το απόσπασμα από το βιβλίο για όποιον θα ήθελε να το διαβάσει και να μάθει πώς έχει στήσει το μυστήριο του Τουρνουά του Χάρρενχαλ ο Μάρτιν. Το βάζω μέσα σε πλαίσιο σπόιλερ για να μην πιάσει πολύ χώρο στην ανάρτηση.

Spoiler for Hiden:
«Μερικές φορές οι ιππότες είναι τα τέρατα, Μπραν. Ο μικρός λιμνάνθρωπος διέσχιζε τον αγρό, απολαμβάνοντας τη ζεστή ανοιξιάτικη μέρα, χωρίς να κάνει κακό σε κανέναν, όταν του επιτέθηκαν τρεις ακόλουθοι ιπποτών. Δεν ήταν μεγαλύτεροί του, ωστόσο ήταν πιο μεγαλόσωμοι απ' αυτόν και οι τρεις τους. Αυτός ήταν ο δικός τους κόσμος, όπως πίστευαν, και δεν είχε κανένα δικαίωμα να βρίσκεται εκεί. Του άρπαξαν το κοντάρι και τον έριξαν στο έδαφος, βρίζοντάς τον και αποκαλώντας τον ... βατραχοφάγο.»

«Ήταν Γουόλντερ;» Ακούστηκε σαν κάτι που θα έκανε ο Μικρός Γουόλντερ Φρέυ.

«Κανείς δεν είπε το όνομά του, αλλά παρατήρησε πολύ καλά τα πρόσωπά τους για να τους εκδικηθεί αργότερα. Τον έσπρωχναν κάτω κάθε φορά που προσπαθούσε να σηκωθεί και τον κλοτσούσαν όταν κουλουριαζόταν στο έδαφος. Τότε, όμως, άκουσαν ένα βρυχηθμό. ''Είναι άντρας του πατέρα μου αυτός που κλοτσάτε" ούρλιαξε η λύκαινα.»

«Μια λύκαινα με τέσσερα ή με δύο πόδια;»

«Δύο» είπε η Μήρα. «Η λύκαινα επιτέθηκε στους ακόλουθους με ένα σπαθί και τους ανάγκασε να σκορπίσουν. Ο λιμνάνθρωπος ήταν μελανιασμένος και ματωμένος, έτσι τον πήρε στο λημέρι της για να του καθαρίσει τις πληγές και να τις δέσει με λινούς επιδέσμους. Εκεί συνάντησε τους αδελφούς από την αγέλη της: τον άγριο λύκο που ήταν ο αρχηγός τους, τον ήσυχο λύκο δίπλα του και το κουτάβι – που ήταν το νεότερο από τους τέσσερις.
»Εκείνο το βράδυ θα γινόταν γιορτή στο Χάρρενχαλ, που θα σηματοδοτούσε την έναρξη των αγώνων, και η λύκαινα επέμενε να συμμετάσχει ο μικρός. Ήταν ευγενικής καταγωγής κι είχε το ίδιο δικαίωμα με τον καθένα να καθίσει στον πάγκο. Δεν ήταν εύκολο να της αρνηθεί κανείς, οπότε άφησε το νεαρό κουτάβι να του βρει ρούχα κατάλληλα για τη γιορτή ενός βασιλιά και πήγε στο μεγάλο κάστρο.
»Έφαγε κι ήπιε με τους λύκους κάτω από τη στέγη του Χάρρεν, όπως και με πολλούς ορκισμένους συμμάχους τους, βουνίσιους, ταράνδους, αρκούδες και αρσενικές γοργόνες. Ο πρίγκιπας των δράκων είπε ένα τραγούδι τόσο λυπητερό που έκανε τη λύκαινα να δακρύσει, αλλά όταν το κουτάβι, ο αδελφός της, την πείραξε που έκλαιγε, εκείνη του έχυσε κρασί στο κεφάλι. Ένας μαύρος αδελφός μίλησε, ζητώντας από τους ιππότες να καταταγούν στη Νυχτερινή Φρουρά. Ο άρχοντας των καταιγίδων κέρδισε τον ιππότη των κρανίων και των φιλιών σ' ένα διαγωνισμό οινοποσίας. Ο λιμνάνθρωπος είδε μια κόρη με γελαστά πορφυρά μάτια να χορεύει με ένα λευκό σπαθί, ένα κόκκινο φίδι και τον άρχοντα των γρυπών και στο τέλος με τον ήσυχο λύκο ... αλλά μόνο όταν ο άγριος λύκος της μίλησε εκ μέρους του αδελφού του, που ήταν πολύ ντροπαλός για ν' αφήσει τον πάγκο του και να σηκωθεί.
»Μέσα σε όλη αυτή τη χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, ο μικρός λιμνάνθρωπος είδε τους τρεις ακόλουθους που του είχαν επιτεθεί. Ο ένας τους υπηρετούσε έναν ιππότη του δίκρανου, ο άλλος έναν του σκαντζόχοιρου, ενώ ο τρίτος έναν ιππότη με δύο πύργους ζωγραφισμένους στο πανωφόρι του, ένα έμβλημα που γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι λιμνάνθρωποι.»

«Οι Φρέυ» είπε ο Μπραν. «Οι Φρέυ του Περάσματος.»

«Τότε, όπως και τώρα. Η λύκαινα τους είδε επίσης και τους έδειξε στους αδελφούς της. "Θα μπορούσα να σου βρω ένα άλογο και μια πανοπλία που να σου κάνει" προσφέρθηκε το κουτάβι. Ο μικρός λιμνάνθρωπος τον ευχαρίστησε, αλλά δεν του απάντησε. Η καρδιά του είχε ραγίσει. Οι λιμνάνθρωποι είναι πιο μικρόσωμοι από τους περισσότερους, αλλά το ίδιο περήφανοι. Ο μικρός δεν ήταν ιππότης, όπως και κανείς από το λαό του. Χρησιμοποιούμε τη βάρκα πιο συχνά από το άλογο και τα χέρια μας είναι φτιαγμένα για κουπιά, όχι για κοντάρια. Όσο κι αν επιθυμούσε να πάρει την εκδίκησή του, φοβόταν πως θα ντρόπιαζε μόνο τον εαυτό του και τους δικούς του. Ο ήσυχος λύκος είχε προσφέρει στο μικρό λιμνάνθρωπο μια θέση στη σκηνή του εκείνο το βράδυ, αλλά πριν κοιμηθεί γονάτισε στην όχθη της λίμνης, κοιτώντας το νερό προς την κατεύθυνση του Νησιού των Προσώπων και προσευχήθηκε στους αρχαίους θεούς του Βορρά και του Αυχένα ... »

«Δεν άκουσες ποτέ αυτή την ιστορία από τον πατέρα σου;» ρώτησε ο Τζότζεν.

«Η Γριά Παραμάνα έλεγε τις ιστορίες. Μήρα, συνέχισε, δεν μπορείς να σταματήσεις εδώ.»

Ο Χόντορ πρέπει να πίστευε το ίδιο. «Χόντορ» είπε, και μετά: «Χόντορ, Χόντορ, Χόντορ, Χόντορ.»

«Λοιπόν» είπε η Μήρα «αν θέλεις ν' ακούσεις την υπόλοιπη ... »

«Ναι, πες τη μου.»

«Είχαν προγραμματιστεί πέντε μέρες αγώνων» είπε. «Υπήρχε κι ένας αγώνας πάλης με επτά γύρους, τοξοβολία, ρίψη τσεκουριών, ιπποδρομίες και αγώνες βάρδων ... »

«Άφησέ τα αυτά.» Ο Μπραν στριφογύριζε με ανυπομονησία στο καλάθι του στην πλάτη του Χόντορ. «Πες μας για την κονταρομαχία.»

«Όπως προστάζει ο πρίγκιπάς μου. Η κόρη του κάστρου ήταν η βασίλισσα της αγάπης και της ομορφιάς, με τέσσερις αδελφούς κι ένα θείο να την υπερασπιστούν, αλλά και οι τέσσερις γιοι του Χάρρενχαλ ηττήθηκαν την πρώτη μέρα. Οι νικητές χάρηκαν για λίγο τον τίτλο του πρωταθλητή, ώσπου έχασαν κι αυτοί με τη σειρά τους. Το τέλος της πρώτης μέρας βρήκε τον ιππότη του σκαντζόχοιρου να κερδίζει μια θέση ανάμεσα στους πρωταθλητές και το πρωί της δεύτερης μέρας ο ιππότης του δίκρανου και ο ιππότης των δύο πύργων ήταν επίσης θριαμβευτές. Αργά το απόγευμα εκείνης της δεύτερης μέρας, καθώς μάκραιναν οι σκιές, ένας μυστηριώδης ιππότης εμφανίστηκε στις λίστες.»

Ο Μπραν έγνεψε με ύφος σοφού. Μυστηριώδεις ιππότες εμφανίζονταν συχνά σε αγώνες, με περικεφαλαίες να κρύβουν τα πρόσωπά τους και ασπίδες που ήταν είτε κενές είτε είχαν κάποιο παράξενο έμβλημα. Μερικές φορές ήταν διάσημοι πρωταθλητές μεταμφιεσμένοι. Ο Δρακοϊππότης κάποτε κέρδισε αγώνες ως Ιππότης των Δακρύων, για να κατονομάσει την αδελφή του βασίλισσα της αγάπης και της ομορφιάς, αντί για την ερωμένη του βασιλιά. Και ο Μπάρρισταν ο Γενναίος είχε φορέσει δυο φορές την πανοπλία ενός μυστηριώδους ιππότη, την πρώτη φορά όταν ήταν μόλις δέκα ετών. «Στοιχηματίζω πως ήταν ο μικρός λιμνάνθρωπος.»

«Κανείς δεν ήξερε» είπε η Μήρα «αλλά ο μυστηριώδης ιππότης ήταν μικρός το δέμας και φορούσε μια πανοπλία που δεν του έκανε καλά, ήταν φτιαγμένη από διάφορα κομμάτια. Το έμβλημα πάνω στην ασπίδα του ήταν ένα δέντρο της καρδιάς των αρχαίων θεών, ένα λευκό καλάμι μ' ένα γελαστό κόκκινο πρόσωπο.»

«Μπορεί να ήρθε από το Νησί των Προσώπων» είπε ο Μπραν. «Ήταν πράσινος;» Στις ιστορίες της Γριάς Παραμάνας, οι φύλακες είχαν σκουροπράσινο δέρμα και φύλλα αντί για μαλλιά. Μερικές φορές είχαν και ελαφοκέρατα, αλλά ο Μπραν δεν έβλεπε πώς ο μυστηριώδης ιππότης θα μπορούσε να φορέσει περικεφαλαία αν είχε κέρατα. «Σίγουρα τον έστειλαν οι αρχαίοι θεοί.»

«Ίσως να ήταν έτσι. Ο μυστηριώδης ιππότης χαμήλωσε το κοντάρι του μπροστά στο βασιλιά και πήγε στο τέλος της σειράς, όπου είχαν στήσει τα υπόστεγά τους οι πέντε πρωταθλητές. Ξέρεις τους τρεις που προκάλεσε.»

«Τον ιππότη του σκαντζόχοιρου, τον ιππότη του δίκρανου και τον ιππότη των πύργων.» Ο Μπραν είχε ακούσει αρκετές ιστορίες ώστε να το ξέρει αυτό. «Σ' το είπα ότι ήταν ο μικρός λιμνάνθρωπος.»

«Όποιος κι αν ήταν, οι αρχαίοι θεοί έδωσαν δύναμη στο χέρι του. Ο ιππότης του σκαντζόχοιρου έπεσε πρώτος, μετά ο ιππότης του δίκρανου και τελευταίος αυτός των πύργων. Κανείς τους δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, έτσι ο λαός σύντομα επευφημούσε τον Ιππότη του Γελαστού Δέντρου, όπως αποκαλούνταν ο νέος πρωταθλητής πλέον. Όταν οι ηττημένοι αντίπαλοί του ζήτησαν να ανακτήσουν το άλογο και την πανοπλία τους, ο Ιππότης του Γελαστού Δέντρου μίλησε με μια βροντερή φωνή μέσα από την περικεφαλαία του και είπε: "Να διδάξετε στους ακόλουθούς σας την τιμή, και αυτό θα είναι αρκετό". Μόλις οι ηττημένοι ιππότες συνέτισαν τους ακολούθους τους με αυστηρότητα, τα άλογα και οι πανοπλίες τους επιστράφηκαν. Έτσι, η προσευχή του μικρού λιμνάνθρωπου εισακούστηκε ... από τους πράσινους ανθρώπους ή τους αρχαίους θεούς, ή τα παιδιά του δάσους, ποιος το ξέρει;»

Ήταν ωραία ιστορία, σκέφτηκε ο Μπραν μόλις τη στριφογύρισε λίγο στο μυαλό του. «Μετά τι έγινε; Ο Ιππότης του Γελαστού Δέντρου κέρδισε στους αγώνες και παντρεύτηκε μια πριγκίπισσα;»

«'Οχι» είπε η Μήρα. «Εκείνο το βράδυ στο μεγάλο κάστρο, ο άρχοντας των καταιγίδων και ο ιππότης των κρανίων και των φιλιών ορκίστηκαν να τον αποκαλύψουν και ο ίδιος ο βασιλιάς παρακίνησε κάποιους να τον προκαλέσουν, δηλώνοντας πως το πρόσωπο πίσω από αυτή την περικεφαλαία δεν ήταν φίλος του. Το επόμενο πρωί, μόλις οι αγγελιοφόροι φύσηξαν τις τρομπέτες τους και ο βασιλιάς πήρε τη θέση του, μόνο δύο πρωταθλητές εμφανίστηκαν. Ο Ιππότης του Γελαστού Δέντρου είχε εξαφανιστεί. Ο βασιλιάς εξοργίστηκε κι έστειλε ακόμα και το γιο του, τον πρίγκιπα των δράκων, να τον βρει, αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν η ζωγραφισμένη ασπίδα του να κρέμεται εγκαταλειμμένη σε ένα δέντρο. Ο δρακοπρίγκιπας κέρδισε τους αγώνες τελικά.»

«Ω.» Ο Μπραν σκέφτηκε για λίγο την ιστορία. «Ήταν ωραία ιστορία. Αλλά έπρεπε να του είχαν κάνει κακό οι τρεις κακοί ιππότες, όχι οι ακόλουθοί τους. Τότε ο μικρός λιμνάνθρωπος θα μπορούσε να τους είχε σκοτώσει όλους. Το ζήτημα με την ανταλλαγή ήταν χαζομάρα. Και ο μυστηριώδης ιππότης έπρεπε να κερδίσει τους αγώνες νικώντας κάθε αντίπαλο και να ονομάσει τη λύκαινα βασίλισσα της αγάπης και της ομορφιάς.»

«Ονομάστηκε βασίλισσα» είπε η Μήρα «αλλά αυτή είναι πιο θλιβερή ιστορία.»

«Είσαι σίγουρος πως δεν είχες ξανακούσει αυτή την ιστορία, Μπραν;» ρώτησε ο Τζότζεν. «Ο άρχοντας πατέρας σου δε σ' την είπε ποτέ;»

Ο Μπραν κούνησε αρνητικά το κεφάλι του.

(Μπραν - Θύελλα από Ατσάλι, βιβλίο Α)

Στο πακέτο των blue-ray της έκτης σεζόν, έχουν περιληφθεί 17 ακόμη βίντεο Histories & Lore, τα οποία είναι τα εξής:


 • Οι Παλιοί Τρόποι - αφήγηση Έουρον Γκρέυτζοϊ (Pilou Asbæk)
 • Η Σύγκληση Βασιλέων - αφήγηση Έουρον Γκρέυτζοϊ (Pilou Asbæk)
 • Η Θάλασσα του Ηλιοβασιλέματος - αφήγηση Έουρον Γκρέυτζοϊ (Pilou Asbæk)
 • Πόλεμος των Βασιλέων της Δεκάρας - αφήγηση Αδελφός Ρέι (Ian McShane)
 • Επανάσταση του Ρόμπερτ - αφήγηση Τζέιμι Λάννιστερ (Nikolaj Coster-Waldau)
 • Βέες Ντόθρακ - αφήγηση Τζόρα Μόρμοντ (Iain Glen)
 • Οι Ντοθράκι - αφήγηση Τζόρα Μόρμοντ (Iain Glen)
 • Βόρειοι Υπήκοοι του Οίκου Σταρκ - αφήγηση Σάνσα Σταρκ (Sophie Turner)
 • Παιδιά του Δάσους και Πρώτοι Άνθρωποι - αφήγηση Κουρούνα με τα Τρία Μάτια (Max von Sydow)
 • Αδελφότητα δίχως Λάβαρα - αφήγηση Θόρος του Μυρ (Paul Kaye)
 • Όλνταουν -αφήγηση Μεγάλος Μέιστερ Παϊσέλ (Julian Glover) και Κουάιμπερν (Anton Lesser)
 • Οίκος Ντέυν - αφήγηση Νεαρός Νεντ Σταρκ (Robert Aramayo)
 • Τα Πουλάκια - αφήγηση Άρχοντας Βάρυς (Conleth Hill)
 • Ιππότες της Κοιλάδας - αφήγηση Πήταηρ "Μικροδάχτυλος" Μπαίλις (Aidan Gillen)
 • Οίκος Τάρλυ - αφήγηση Ράντυλ Τάρλυ  (James Faulkner)
 • Ρίβερραν - αφήγηση Μπρύντεν "ο Μελανιχθύς" ΤάλλυRiverrun (Clive Russell)
 • Υψηλό Σεπτ του Μπαίλορ - αφήγηση Υψηλός Σπουργίτης (Jonathan Pryce)


Υ.Γ. Να σημειωθεί εδώ ότι στο παρόν θρεντ μπορεί κανείς να αναρτήσει οποιοδήποτε βίντεο από τα Histories & Lore του ΗΒΟ περασμένων και μελλοντικών κύκλων.Σελίδες: [1] 2 3 ... 6