Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - OlgaMarkatou

Σελίδες: [1] 2 3
1
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« στις: Χθες στις 09:55:34 πμ »
Α οκ, καλή παρατήρηση! Εύχομαι να το έχουμε πολύ σύντομα!

2
Το φινάλε της σειράς το περιμένω κυρίως για ΕΝΑΝ λόγο: μην τυχόν και σκοπός του εκδοτικού οίκου είναι να εκμεταλλευτεί τον πάταγο που θα κάνει το τέλος της σειράς και ανακοινώσει την κυκλοφορία του 6ου βιβλίου.

3
Το βιβλιο το διάβασα πριν κανέναν χρόνο στα αγγλικά και μπορώ να πω πως μου άρεσε πολύ!! Ρίχνει φως σε κομμάτια που ως τώρα ήταν (τουλάχιστον για μένα) λίγο ασαφή ή μπερδεμένα. Χάρηκα δεόντος τις αναφορές για την ιστορία των μεγάλων Οίκων, την μυθολογία του Έσσος, την έλευση των Πρώτων Ανθρώπων και μπορώ πλέον να πω με σιγουρία πως κάτι μου βρωμάει με τους Άνταλς. Πριν λίγο καιρο το παρήγγειλα και στα ελληνικά από τον Ιανό και όταν ανακοινωθεί (αν ανακοινωθεί) το 6ο βιβλίο, θέλω να τα διαβάσω όλα από την αρχή, ξεκινώντας από τον Κόσμο.

4
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« στις: Οκτωβρίου 22, 2018, 06:31:36 μμ »
Αρκετά καθυστερημένη απάντηση, αλλά το βιβλίο The World of Ice & Fire κυκλοφόρησε 28 Οκτωβρίου του 2014 και η μεταφρασμένη του εκδοχή, Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου ήρθε 29 Οκτωβρίου του 2015.

Άρα να περιμένουμε κανέναν χρόνο δηλαδή.

5
Τηλεοπτική Μεταφορά / Series Prequel
« στις: Ιουνίου 29, 2018, 01:47:11 μμ »
Σε λίγο καιρό λογικά θα έχουμε το prequel της σειράς, μιας και ήδη ετοιμάζεται το πιλοτικό σενάριο. Εγώ το τοποθετώ κατά το 2020 μιας και ως τα μέσα του 2019 θα προβάλλεται ο τελευταίος κύκλος της σειράς. Ελπίζω μόνο να μην το κάνουν σούπα και θέλουμε να βγάλουμε πάλι τα ματάκια μας με βελόνες πλεξίματος.

https://www.theverge.com/2018/6/8/17442976/hbo-game-of-thrones-spin-off-pilot-jane-goldman-george-r-r-martin-tv

6
Πιστεύετε πως θα έχουμε το βιβλίο μες στο 2019; Ή πάμε για 2020 και βλέπουμε;

Εγώ θεωρώ αρκετά πιθανόν να βγει το 19, κοντά στα Χριστούγεννα. Πρώτον γιατί θα έχει τελειώσει η σειρά και από άποψη μάρκετινγκ είναι πάρα πολύ καλή περίοδος. Και δεύτερον γιατί πριν από λίγο διάσαβα μια δήλωση του Μαρτιν στο μπλογκ του που έλεγε πως οι Άνεμοι είναι η πρώτη του προτεραιότητα και πως αν δεν ήταν, θα καθόταν να γράφει σενάρια για το prequel.

7
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Fire & Blood vol. 1
« στις: Ιουνίου 29, 2018, 01:37:17 μμ »
Μιας και φέτος θα έχουμε τον πρώτο τόμο της ιστορίας των Ταργκ, είπα να κάνω ένα τόπικ πάνω στο βιβλίο και να ρωτήσω πόσο διάστημα μεσολαβεί συνήθως ανάμεσα στην έκδοση ενός βιβλιου του Μάρτιν και στην μετάφραση του στα ελληνικά. Αν το βιβλίο βγει δηλαδή τέλος Νοεμβρίου, πότε χονδρικά να το περιμένουμε;

https://awoiaf.westeros.org/index.php/Fire_%26_Blood

8
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Πατρότητα της Daenerys
« στις: Ιουνίου 29, 2018, 01:34:33 μμ »
Μια άλλη εξήγηση είναι απλά ο άρχοντας να είχε τόσα λεφτά που εισήγαγε λεμονίες και βρήκε κάποιον τρόπο να τις κάνει να βλαστήσουν. Αυτό που εμένα δεν μου καρακολλάει από την παιδική ηλικία της Ντάνυ είναι τα "πληρωμένα στιλέτα του Σφετεριστή". Το ερώτημα είναι ποιος διατηρούσε αυτόν τον μύθο, ποιος ήθελε τους 2 τελευταίους απογόνους του Π.Βασιλιά στην τρεχάλα και γιατί; Ο Βάρυς; Ο Ιλύριο; Κάποιος άλλος;

9
Πωπωπω ξέχασα να σε ευχαριστήσω για τη λεπτομερή απάντηση! Ντοινγκ, πόσο μπετόστοκος.  (blush)

Επίσης διαβάζοντας τα βιβλία, μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες:

1. Το πτώμα της Λάισα δεν το βρήκε ΚΑΝΕΝΑΣ; Και αν ναι, εγώ ψιλίαζομαι τους Νέστορ της Πύλης.

2. Σε κάποια φάση στο πρώτο βιβλίο αν δεν κάνω λάθος, ο Νεντ σκέφτεται πως "είχε χρόνια να σκεφτεί τον Ραίγκαρ". Αν ο Τζον είναι ανηψιός του (όπως θέλουν όλες οι θεωρίες και μας επιβεβαίωσε η σειρά) δεν είναι λίγο κουλό αυτό; Μεγαλώνεις το παιδί της αδερφής σου με τον πρίγκηπα του θρόνου και δεν σκέφτεσαι ποτέ τον πατέρα του; Αυτόν που απήγαγε την αδερφή σου, προκάλεσε έμμεσα το θάνατο του πατέρα σου, του αδερφού σου και ήταν η αιτία να ξεκινήσει η Επανάσταση;

3. Πως ήξερε ο Μανς για την αλλαγή του γάμου (φ)Άρυα/Ράμσευ από τα Μπάροου...κάτι στο Γουίντερφελ και κατευθύνθηκε εκεί;

4. Το όλο θέμα Ντάνυ/Ντορν/Μπραάβος/Λεμονίες/Σπίτι με την κόκκινη πόρτα. Κάτι μου βρωμάει εδώ. Eδώ να προσθέσω πως από την αρχή δεν μου κολλούσε η ιστορία του Βισέρυς "αλλάζουμε συνέχεια τόπο κατοικίας, πάμε από την μια Ελεύθερη Πολή στην άλλη, γιατί τα πληρωμένα στιλέτα του Σφερεριστή είναι ένα βήμα πίσω μας", ειδικά όταν διαβάζουμε για την προσπάθεια του Ρομπερτ να δολοφονήσει την Ντάνυ ΟΤΑΝ μαθαίνει ότι είναι έγγυος. Δηλαδή από τη μια στέλνει εδώ και χρόνια πληρωμένους δολοφόνους και από την άλλη το κείμενο μας δίνει να καταλάβουμε πως η ιδεά περί δολοφονίας που προτείνει στο Μικρό Συμβούλιο είναι κάτι νέο; Άρα ή ο Βισέρυς της λέει ψέματα ή κάποιος (Ιλλύριο;) λέει μια ζωή ψέματα στους 2 τελευταίους εν ζωή Ταργκ.

Παραθέτω το

"I should have had them both killed years ago, when it was easy to get at them, but Jon was as bad as you. More fool I, I listened to him."

του Ρόμπερτ και ειδικά το

"Dothraki neither buy nor sell. Say rather that her brother Viserys gave her to Drogo to win the khal's friendship. A vain young man, and greedy. Viserys lusted for his father's throne, but he lusted for Daenerys too, and was loath to give her up. The night before the princess wed he tried to steal into her bed, insisting that if he could not have her hand, he would claim her maidenhead. Had I not taken the precaution of posting guards upon her door, Viserys might have undone years of planning."

που δεν θυμάμαι αν το είπε ο Ιλλύριο ή ο Βάρυς.

5. Γιατί ο Ιλλυριο έδωσε στην Ντάνυ τα αυγά του δράκου, όταν είχε ολόκληρο Ταργκ. στο σπίτι του, που τον μεγάλωνε κρυφά; Τον Αέγκον δηλαδή. Ένας νεαρός Ταργκ. με 3 αυγά δράκου θα κέρδιζε τη μάχη των εντυπώσεων και θα έπειθε πιο πολύ για την καταγωγή του, άσχετα αν είναι η πραγματική ή όχι.

10
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Πατρότητα της Daenerys
« στις: Ιανουαρίου 29, 2018, 01:39:44 μμ »
Ρισπέκτ! Σε ευχαριστώ πολύ. Άρα δεν τίθεται θέμα πατρότητας για την Ντάνυ. Από την άλλη βέβαια Μάρτιν είναι αυτός, ποτέ δεν ξέρεις. Και ειδικά αν λάβουμε υπόψην πως υπάρχει ένα μυστήριο με παιδιά που γεννήθηκαν λίγο πριν ή κατά την διάρκεια της Επανάστασης: Αίγκον, Τζον, Μίρα Ρηντ (με τις θεωρίες πως είναι η κόρη της Ασάρα Ντέυν).

11
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 29, 2018, 01:36:53 μμ »
Να φανταστώ πως θέλουν τοπία με κρύο και χιόνι. Χιόοοονια στο καμπαναρίοοοο, πέθανεεεε όλο το χωρίο (που τραγουδούσε και η Σωσώ). (devil)

12
Τους θυμάμαι αυτούς, απλώς ρωτάω αν ήταν κανένας 4ος νεκρός αδερφός αυτός ο Μαρκ. Επίσης μου κανε εντύπωση πως είναι Σερ: αυτό σημαίνει πως χρίστηκε μέσα σε σεπτ με τα 7 έλαια, αν δεν κάνω λάθος. Πίστευα πως από τον Βορρά, οι μόνοι που ασπάζονταν τους 7 ήταν οι Μάντερλυ, λόγω της καταγωγής τους από τον Μάντερ.

Ο Ρόντρικ Κασέλ ήταν ιππότης;

13
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Benjen Stark
« στις: Ιανουαρίου 26, 2018, 09:51:36 πμ »
Πότε θα ξημερώσει η μέρα που θα μπω το ίντερνετ και θα διαβάσω πως ανακοινώθηκε ημερομηνία κυκλοφορίας του 6ου βιβλίου.  (party)

14
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Πατρότητα της Daenerys
« στις: Ιανουαρίου 26, 2018, 09:50:26 πμ »
Α μάλιστα! Σε ευχαριστώ!  (hug) Θυμάμαι τον προβληματισμό του Τζέιμι, αλλά είχα ξεχάσει τελείως το χρονικό σημείο στο οποίο αναφερόταν. Νόμιζα γενικά τα τελευταία χρόνια της βασιλείας του βίαζε την Ραέλα και πως γενικά προβληματιζόταν το Τζέιμι αν η ΒΦ έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει για να σώσει ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

15
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Πατρότητα της Daenerys
« στις: Ιανουαρίου 25, 2018, 05:02:43 μμ »
Δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα και ελπίζω να μην ανοίγω νεό τόπικ, αλλά μόνο σε μένα φάνηκε παράξενο πως η Rhaella γέννησε την Ντάνυ 9 μήνες πριν την κατάληψη του ΚΛ; Ξέρουμε πως ο Παράφρων Βασιλίας είχε σαστίσει τελείως, φερόταν βίαια στη γυναίκα του και πως την είχε εσώκλειστη στο Κοκ. Φρούριο. Του ήρθε ξαφνικά η όρεξη για ....φίκι φίκι, ενώ είχε χαθεί η Μάχη της Τρίαινας, είχε σκοτωθεί ο πρωτότοκος γιος και διάδοχος Rhaegar (είχε όμως καβάτζα 2 ακόμα ζωντανούς κληρονόμους για να μη σβήσει η δυναστία) και σχεδίαζε να κάνει το ΚΛ μπουρλότο, ενώ ο Νεντ Στάρκ κάπλαζε να πάρει την πόλη;

Ξέρουμε πως έδιωξε την Rhaella και τον Viserys στο Dragonstone με το που χάθηκε η Μάχη της Τρίαινας και πως η Daenerys γεννήθηκε 9 μήνες μετά, και όχι 1-2. Άρα όταν δραπετεύσαν στο Dragonstone η Βασίλισσα δεν είχε ιδέα για την εγκυμοσύνη της. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την παραφροσύνη του Αέρυς σε μια δεδομένη περίοδο που όλα γύρω του καταρρέανε και ο ίδιος έβλεπε εχθρούς παντού, ε εμένα δεν μου πολυκολλάνε.

Πήγε δηλαδή ο Παράφρων Βασιλίας ένα βράδυ στην κάμαρα της γυναίκας του και είπε " Χάσαμε τα πάντα, πάρε το παιδί και φύγετε για Dragonstone και επί την ευκαιρία έλα να σου πατήσω έναν .... (ας μην το πω) για το καλό ταξίδι;

Μήπως τελικά άλλος είναι ο πατέρας;

Σελίδες: [1] 2 3