Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Dragonlord

Σελίδες: [1] 2 3 ... 13
1
8η Σεζόν / Απ: 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 14, 2019, 04:24:18 μμ »
Καλή χρονιά!

Μετά από καιρό χαιρετώ την ομήγυρη.

Μερικές σκέψεις για το teaser.

1) Ναι, λείπει ο Bran. Ο ίδιος βέβαια έχει δηλώσει ότι έχει πάψει να είναι ο Bran, επομένως θεωρητικώς δεν έχει θέση ανάμεσα στους τρεις. Άλλωστε από τους τρεις, μόνον οι δύο είναι αδέλφια μεταξύ τους και Stark, ο τρίτος είναι πρωτοξάδελφος και Targaryen.

2) Valar Morgulis. Εννοείται ότι μία μέρα θα πεθάνουν όλοι, το ερώτημα είναι το πότε και πως. Επίσης είναι δεδομένο ότι οι Stark θάβονται στο υπόγειο του Winterfell, οπότε θεωρητικώς ο Jon δεν έχει θέση εκεί μέσα. (Από την άλλη πλευρά βέβαια, και μόνη η ύπαρξη των αγαλμάτων σημαίνει ότι τελικώς οι White Walkers ηττήθηκαν, διαφορετικά δεν θα υπήρχε κανείς για να τα κάνει όλα αυτά.)

Το συμπέρασμα που βγάζω, έχοντας υπόψη ότι στην πραγματικότητα βγάζω από τη μύγα ξύγκι, είναι ότι ο Jon ακόμη και μετά την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητάς του, θα συνεχίσει να θεωρεί τον εαυτό του Snow (Stark). Αυτό θεωρητικά λίγη σημασία έχει για την σειρά, ίσως όμως να έχει για τα βιβλία: κρατήστε στο νου σας την λέξη Excepionalism.

2
Γενική Συζήτηση / Απ: Απ: Η γωνιά της Team!Rhaegar
« στις: Αυγούστου 30, 2017, 06:14:59 μμ »
Ραιγκαρ από τα Lidl.


 :x


Αυτό ακριβώς.  (rofl)

3
7η Σεζόν [2017] / Απ: Επεισόδιο 7ο - The Dragon and the Wolf
« στις: Αυγούστου 30, 2017, 01:19:29 μμ »
Δεν μπορώ να πω, τηλεοπτικά πρόκειται περί υπερθεάματος, αλλά είναι η μεγάλη απόδειξη ότι άλλα τα μάτια του λαγού (D&D) κι άλλα της κουκουβάγιας (GRRM). Την ίδια ιστορία μπορούν να την διηγηθούν πολλοί, όχι με τον ίδιο τρόπο όμως. Όσο υπήρχαν τα βιβλία το πράγμα πήγαινε πρίμα. Όταν έπρεπε όμως να πάει το πράγμα παραπέρα άρχισαν οι χασμωδίες. Ένα μικρό παράδειγμα η σκηνή Σάνσα - Άρυα μετά την εκτέλεση του ΜΔ. Η Σάνσα κατά την εκτέλεση του ΜΔ τον κατηγορεί ότι επιχείρησε να την στρέψει εναντίον της αδελφής της. Προφανώς η Σάνσα κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα να απαλλαχτεί από τον ΜΔ όταν της είπε ότι η Άρυα έχει σκοπό να γίνει εκείνη Lady Stark. Ειδάλλως πρέπει να θεωρήσουμε ότι συμβουλεύτηκε τον Μπραν και της εξήγησε το όνειρο κυριολεκτικά. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει νόημα να ρωτήσει μετά από όλα αυτά αν την ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Εκτός κι αν απομάκρυνε την Μπριεν και έφαγε τον ΜΔ χωρίς να είναι βέβαιη για τα αισθήματα της αδελφής της. Θα μπορούσε επομένως να έχουν τοποθετηθεί ανάποδα οι σκηνές, οπότε θα ήταν πιο λογική και ομαλή η εξέλιξη. Υπάρχουν θέλω να πω κάποια πράγματα τα οποία δηλώνουν μάλλον αμηχανία ή ακόμη και αναπάντεχη προχειρότητα. Θα μπορούσε λ.χ. η Νταινέρυς στο προηγούμενο επεισόδιο να έχει ξεκινήσει από (ερωτική) παρόρμηση ή κάποιο όνειρο μόνη της για το East Watch (μιλάμε για ένα λεπτό τηλεοπτικού χρόνου) με ελάχιστη μείωση του διαλόγου μεταξύ Νταινέρυς και Τύριον. Η ιστορία θα έδενε υπέροχα και με μεγαλύτερη δραματικότητα. Διότι όταν μιλάμε για μια σειρά φαντασίας με δράκους και νεκροζώντανους, δεν τίθεται ζήτημα αληθοφάνειας αλλά νοηματικής συνοχής.
Εκεί που σίγουρα πάντως βλέπουμε προχειρότητα είναι στο casting Ραίγκαρ - Λυάννα. Έχεις κάνει ένα από τα καλύτερα casting στην ιστορία της τηλεόρασης, πρέπει να εμφανίσεις ένα ζευγάρι που έχει αγγίξει όρια του θρύλου και μου εμφανίζεις αυτούς τους συφοριασμένους; Έλεος.


Όσο για το Boatsex, ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν. Αυτό ήταν όλο, η δράκαινα και ο λύκος; Δεν συζητάω αν θα έπρεπε να έχει περισσότερο γυμνό, δεν είναι απαραίτητο να έχεις γυμνό για να έχεις σεξ, αλλά εδώ δεν βλέπαμε έναν "δράκο" και έναν "λύκο" (που στην πραγματικότητα είναι δύο "δράκοι"), αλλά σεξ επτακόσια χρόνια παντρεμένων.
Αντίστοιχα η όλη εμπλοκή του Τύριον στο επεισόδιο πρέπει να είναι αποτέλεσμα των αλχημειών των D&D στο σενάριο της σειράς σε σχέση με τα βιβλία. Δεν εξηγείται ούτε το ότι τον δουλεύει η Σέρσεϊ ψιλό γαζί (ασάλιωτα τον πάνε τα δίδυμα τον μικρό), ούτε ότι τρώει φρίκη όταν μαθαίνει ότι ο Τζον αναγνώρισε την Νταινέρυς ως Βασίλισσα, ούτε ότι τρώει φρίκη όταν βλέπει το ειδύλλιο. Ο ίδιος τα προκάλεσε όλα αυτά. Ο ίδιος εγγυήθηκε για τον χαρακτήρα του Τζον. Ο ίδιος της προτείνει να τον καλέσει και να τον κάνει σύμμαχο. Ε, αγαπηθήκαν τα παιδιά. Απίθανο ήταν; Επειδή αυτός μετά την Σαε "από τον κόσμο χώρισε" ο κόσμος σταμάτησε να κάνει σεξ; Μήπως λογάριαζε ότι η Σέρσεϊ θα είχε αλλάξει και δεν θα ήταν η ψυχοπαθής που είναι; Μήπως σχεδίαζε να σκοτώσει την Σέρσεϊ και να παντρέψει την Ντεναίρυς με τον Τζέιμι; Ή περίμενε ότι θα τα κατάφερνε εκεί που δεν τα κατάφερε έστω ο Τζόρα;

Δεν θέλω να συνεχίσω γκρινιάζοντας, διότι μέχρι το έκτο και το έβδομο επεισόδιο ήμουν ευχαριστημένος υπό την έννοια ότι δεν περίμενα σπουδαία πράγματα από το σενάριο διότι αναμένω τα βιβλία. Τουλάχιστον φάγανε τον ΜΔ και μου έφυγε η έμμονη ιδέα. Τώρα να φάνε και την Σέρσεϊ και είμαι ΟΚ.


4
Γενική Συζήτηση / Απ: Eξομολογήσεις...
« στις: Αυγούστου 29, 2017, 06:07:07 μμ »
Μετά από το τελευταίο επεισόδιο, φοβάμαι ότι οι διαρροές για τον 8ο κύκλο είναι μάλλον αληθινές.

5
Τα σεναρια για την 8η σεζον διερρευσαν με καθε επιφυλαξη...


http://www.desinerd.co.in/game-of-thrones-season-8-leaks-spoilers/#


Spoiler for Hiden:
Θέλω πολύ να δω πως θα χωρέσουν οι μήνες της εγκυμοσύνης σε 6 επεισόδια. Θέλω πολύ όμως.

6
Πως είπατε;


Παράθεση
And Jon Snow, too, is drained by the experience of coming back from the dead on the show.

Right. And poor [Beric Dondarrion, who was set up as the foreshadowing of all this, every time he’s a little less Beric. His memories are fading, he’s got all these scars, he’s becoming more and more physically hideous, because he’s not a living human being anymore. His heart isn’t beating, his blood isn’t flowing in his veins, he’s a wight, but a wight animated by fire instead of by ice, now we’re getting back to the whole fire and ice thing.


Μπορεί ένα στοιχειό να είναι ο Αζορ Αχάι; (Ναι, ξέρω, στην σειρά κτυπάει η καρδιά του και αναπνέει κανονικά)


edit: διορθώθηκε ο κώδικας στην παράθεση -mod

7
7η Σεζόν [2017] / Απ: Επεισόδιο 5ο - Eastwatch
« στις: Αυγούστου 16, 2017, 03:21:21 μμ »
Μια χαρά εξελίσσεται η σειρά και κάθε επεισόδιο είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

8
7η Σεζόν [2017] / Απ: Επεισόδιο 3ο - The Queen's Justice
« στις: Αυγούστου 02, 2017, 10:37:26 πμ »
Παράθεση από: Cersei
I'm guessing the Iron Bank invested
considerable gold in the slave trade.


Τί λέτε μωρεεεεεεε; Η Σιδηρά Τράπεζα του ΜΠΡΑΑΒΟΣ επενδύει στο εμπόριο σκλάβων; Τί είναι, το ΔΝΤ; Ο Βαρουφάκης γράφει το σενάριο;

9
7η Σεζόν [2017] / Απ: Επεισόδιο 2ο - Stormborn
« στις: Ιουλίου 27, 2017, 02:37:01 μμ »
@Sword of the morning


Ορθόν, όντως η ακριβής φράση είναι "That noun has no gender in High Valyrian"


@TeamD


Really interesting.

10
7η Σεζόν [2017] / Απ: Επεισόδιο 2ο - Stormborn
« στις: Ιουλίου 25, 2017, 02:28:33 μμ »
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό επεισόδιο, με μεγάλες αλλά και άτυχες στιγμές:


Daenerys - Varys: Κανονικά ο διάλογος πρέπει να έγινε εν πλω, διαφορετικά πρέπει να θεωρήσω ότι έβγαλαν όλο το ταξίδι από την Mereen έως το Dragonstone όρθιοι στην κουπαστή και αμίλητοι. Όπως και να έχει, ωραία σκηνή.


Jon - Sansa: Πολλές φορές το αυτονόητο αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο αυτονόητο. Αν το παράπονό της Sansa ήταν ότι δεν την υπολογίζει ο Jon, τώρα που της εμπιστεύθηκε τον Βορρά τελειώνει η συζήτηση μια και καλή. Αν η Cersei 40 χρόνια έμαθε από τον Tywin ότι πάνω από όλα είναι η οικογένεια, ας ελπίσουμε ότι η Sansa δίπλα στην Cersei έμαθε αυτό το μάθημα.


Missandei - Grey Worm: Ήμαρτον Κύριε, παραδούς εμαυτόν.


Sam - Jorah: όπως λένε και στο Watchers on the Wall:
Παράθεση
I can’t help but feel that this moment and the next scene would’ve been more special if Lord Commander Mormont’s death had been more similar to the books’ version, where the elder Mormont died in Sam’s arms, sharing with Sam his last wishes for Jorah. In the show, Jeor’s last words were “Blerrghharghshh” and it robs a touch of grace from the scenes tonight.


Cersei - Jaime - Randyl Tarly: ομιλίαι κακαί, φθείρουσιν ήθη χρηστά.


Arya - Nymeria: υπέροχη σκηνή, ιδίως για όσους έχουν χάσει το σκύλο τους.


Greyjoys: όσοι λιγότεροι, τόσο το καλύτερο. Ιδίως όταν λιγοστεύουν τα Sand Snakes. Η ιστορία των Greyjoys με κάνει να πλήττω αφόρητα. Ελπίζω μέχρι το 7ο επεισόδιο να έχουν αλληλοσφαχτεί έως εσχάτων.


Το πιο σημαντικό σημείο του επεισοδίου για μένα είναι η σκηνή με την Melissandre μόνο και μόνο για την επίσημη ενημέρωση ότι στα Βαλυριανά δεν υπάρχουν γένη. Άρα valonqar σημαίνει είτε μικρός αδελφός, είτε μικρή αδελφή. Πολύ ενδιαφέρον, δεν νομίζετε;

11
7η Σεζόν [2017] / Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
« στις: Ιουλίου 17, 2017, 11:19:04 πμ »
Δεν ξανάγινε τέτοιο promotion στην ιστορία της τηλεόρασης. Winter is here κανονικά.

12
πάντως το τρειλερ τη στιγμή που το έλεγε η Σάνσα μας έδειχνε τον Τζον...κάνει περισσότερο νόημα αν αναφέρεται σε αυτόν παρά σε ότι άλλο κυρίως λόγω του ότι της πήρε τον θρόνο του Winterfell και κατά συνέπεια του Βορρά *εκεί πήγε εμένα το μυαλό μου και έχουμε ένα νέο season μπροστά μας, αλλά σκέφτηκα και το σενάριο πως η Σάνσα μπορεί να κάνει πως συντάσσεται με το παιχνίδι του Μικροδάχτυλου (το ελπίζω) για να τον αποδεκατίσει με τον τρόπο της αργότερα.


Εγώ πάλι νομίζω ότι ακούω την αρχή της απαγγελίας της θανατικής καταδίκης του Μικροδάκτυλου από τα χέρια της Άρυα. Πιστεύω πολύ στις σεναριακές δυνατότητες που δίνει η κυριολεκτική πολυπροσωπία της Άρυα έναντι της μεταφορικής πολυπροσωπίας του Μικροδάκτυλου. Ας μην ξεχνάμε ότι αν η σχέση Σάνσα - Τζον ήταν σε Α βαθμό άσχημη, η σχέση Σάνσα - Άρυα δεν ήταν καν σχέση, ενώ ο Τζον και η Άρυα λάτρευαν ο ένας τον άλλο. Θεωρώ δε ότι η Σάνσα θα συμφιλιωθεί ακόμη περισσότερο με την Άρυα δεδομένου ότι η Σάνσα συνειδητοποίησε πόσο δίκιο είχε ο πατέρας της με αυτήν την φράση.


Εκτός κι αν το σχέδιο του Μάρτιν είναι στο τέλος να σφαχτούν όλοι με όλους και να μείνει μόνος του ο Μικροδάκτυλος με τον Θρόνο.

13Ας σταθώ σε αυτό: διαβάζοντας την σκηνή με τον Εντμιουρ τον κατατάσσεις στους καλούς χαρακτήρες;
οταν προσπαθεις να κατακτησεις ενα κάστρο, δε μπορεις να το κατακτήσεις στελνοντας φιλια και ροδοπεταλα

αυτο που εκανε ειναι στα πλαισια του πολεμου. πηγε εκει ως δοιηκητης λανιστερ και του στεματος οχι σαν ιερεας ή καλογερος.


Επομένως δικαιολογείται και ο Κόκκινος Γάμος; (Κι εγώ προβληματισμούς θέτω, δεν αντιδικούμε)

14
Συνεχίζοντας όμως το διάβασμα και φτάνοντας ο αναγνώστης μεχρι το τέλος, μέχρι το 5ο βιβλίο λογικά θα έχει αλλάξει  αποψη για τον Τζειμι κατατασοντας τον στους καλούς χαρακτήρες.


Ας σταθώ σε αυτό: διαβάζοντας την σκηνή με τον Εντμιουρ τον κατατάσσεις στους καλούς χαρακτήρες;

15
Τηλεοπτική Μεταφορά / Απ: Quiz "επιβίωσης" στο GoT!
« στις: Ιουνίου 22, 2017, 02:22:54 μμ »
Νταξ, δεν ήταν τόσο απλό:

Παράθεση

You survived 34 episodes


And here you were, thinking you would make it. A gruesome death awaits the overly confident. Your skull was crushed by The Mountain!


Challenge your friends and foes to a trial by combat!


Σελίδες: [1] 2 3 ... 13