Game Of Thrones GR

Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου [Asoiaf] => 6ο Βιβλίο : Οι Άνεμοι του Χειμώνα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Durzo στις Ιανουαρίου 07, 2014, 11:25:13 πμ

Τίτλος: Το Ροζ Γράμμα
Αποστολή από: Durzo στις Ιανουαρίου 07, 2014, 11:25:13 πμ
Στο παρελθόν είχαμε συζητήσει αν το ροζ γράμμα το έγραψε ο ίδιος ο Ράμσεϊ Μπόλτον, ή ο Στάννις. Τι όμως, αν δεν το έγραψε κανείς από τους 2 τους, και ο πραγματικός αποστολέας είναι ο Μανς ;

Στα πρώτα κεφάλαια του Θήον στο Γουίντερφελ, μαθαίνουμε ότι υπήρχαν πάρα πολλά ελεύθερα κοράκια, που κάποτε άνηκαν στον Μέιστερ Λούιν. Δεν θα ήταν δύσκολο να πιάσει ένα. Ο Μανς ύστερα από την συνομιλία που είχε με τον Θήον, γνωρίζει για τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του Ράμσεϊ, οπότε δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να τον μιμηθεί.

Ο λόγος; Ίσως ο Μανς να μην ξέφυγε ποτέ από τον πραγματικό του σκοπό. Να εισβάλει στον Βορρά ! Και τι ποιο εύκολος τρόπος, από το να προκαλέσει χάος. Με τον Τζον να βαδίζει προς το Γουίντερφελ, και την Νυχτερινή Φρουρά να εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να επιστρέψει απαρατήρητος στο Τείχος, και σε συνεργασία με τους Άγριους που έχουν περάσει ήδη από την κάτω μεριά, να κατακτήσει κάποια κάστρα και οχυρά...

Τίτλος: Απ: Το Ροζ Γράμμα
Αποστολή από: Jon's something. στις Ιανουαρίου 15, 2014, 06:01:51 μμ
Και εγω Mance ψηφιζω για 2 κυριως λογους:
1. Ο Ramsey δεν εχει τον Stannis.
2. O Stannis δεν ξερει για τον Mance.
Τίτλος: Απ: Το Ροζ Γράμμα
Αποστολή από: Σιέρα στις Δεκεμβρίου 11, 2015, 11:52:22 πμ
Ξέρει ο Μανς να γράφει?


Παίζει να είμαι το μοναδικό άτομο που θεωρεί ότι ο Ραμσευ έγραψε το γράμμα.
Ξέρει ο Μανς ή όποιος άλλος ότι ο Ραμ αποκαλεί τον Θήον Ρηκ?


Από ότι θυμάμαι, για λόγους πρωτοκόλλου, όταν οι ευγενείς του Βορρά ήρθαν στον
γάμο, όλοι αναφερόντουσαν στον Θήον ως Θήον, ακόμα και ο Ραμ τήρησε τα προσχήματα.
Νομίζω ότι τα αγόρια του Ραμ, τον αποκάλεσαν Ρηκ αλλά πόσοι τους άκουσαν?


Η άποψη μου είναι ότι ο Ραμ έγραψε το γράμμα αλλά λέει ψέμματα.
Τίτλος: Απ: Το Ροζ Γράμμα
Αποστολή από: nirne στις Δεκεμβρίου 11, 2015, 07:17:50 μμ
@Σιέρα , κι εγώ προς τον Ράμσεϊ γέρνω. Και ελπίζω πραγματικά να λέει ψέματα...
Τίτλος: Απ: Το Ροζ Γράμμα
Αποστολή από: nirne στις Δεκεμβρίου 29, 2015, 03:47:59 μμ
Πάντως, αν ο Ράμσεϊ είχε πραγματικά νικήσει και σκοτώσει τον Στάννις , τότε θα ήξερε ότι αυτός είχε τους Θήον και Τζέυν και δεν θα τους ζητούσε από τον Τζον. Το γεγονός ότι δεν γνωρίζει καθόλου για την τύχη των δύο αυτών χαρακτήρων, μας λέει κάτι για το αν λέει αλήθεια ή ψέματα για κάποια πράγματα, έτσι δεν είναι;
Τίτλος: Απ: Το Ροζ Γράμμα
Αποστολή από: Αλυσάννη Ταργκάρυεν στις Δεκεμβρίου 29, 2015, 03:56:12 μμ
Υποθέτω ότι του είπαν ότι πέθανε ο Στάννις, και ο Ραμ το μεταφέρει στον Τζον. Στο κάτω κάτω, στο κεφάλαιο του Θήον από τους ΑτΧ, υπάρχει αυτή εδώ η συζήτηση
Παράθεση
«Ίσως χάσουμε αυτή τη μάχη,» είπε ο βασιλιάς βλοσυρά. «Στο Μπράαβος ίσως ακούσεις ότι είμαι νεκρός. Και μπορεί να είναι αλήθεια. Θα βρεις τους μισθοφόρους μου όπως και να 'χει». Ο ιππότης δίστασε. «Μεγαλειότατε, αν πεθάνετε-»
Αν και κάποια από αυτά που λέει πρέπει να είναι αλήθεια, όπως για παράδειγμα ο Μανς και οι έξι ;( .


Τίτλος: Απ: Το Ροζ Γράμμα
Αποστολή από: nirne στις Δεκεμβρίου 29, 2015, 03:59:49 μμ
Αν το γράμμα το γράφει ο Ραμ, τότε θεωρώ ότι έχει συλλάβει τον Μανς και τις γυναίκες που ήταν μαζί του και απ' αυτούς γνωρίζει ότι ο Τζον τον έστειλε να κλέψει την ΨΆρυα. Όμως, το γεγονός ότι δεν γνωρίζει ότι ο Ρηκ και η ΨΆρυα ήταν με τον Στάννις, κατά τη γνώμη μου είναι ενδεικτικό ότι όσα λέει για τον θάνατο και την ήττα του Στάννις δεν είναι αληθινά. Αλλιώς, αυτοί που του είπαν για το θάνατο του Στάννις, θα του έλεγαν και ότι συνέλαβαν και τους Ρηκ, Τζέυν ή ότι τους βρήκαν εκεί ή οτιδήποτε. Στο κάτω κάτω, δεν ήταν δύο πρόσωπα που θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Η μία ήταν η γυναίκα του Ράμσεϊ Μπόλτον. Και βέβαια επρόκειτο για δύο άτομα που οι Μπόλτον πλέον θα αναζητούσαν επίσημα μιας και είχαν δραπετεύσει.
Τίτλος: Απ: Το Ροζ Γράμμα
Αποστολή από: Κομνηνός στις Ιανουαρίου 25, 2016, 09:02:33 μμ
Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι ο Ράμσεϊ έγραψε το γράμμα. Επίσης, πιστεύω ότι όντως κρατά αιχμάλωτο τον Μανς. Το ψέμα βρίσκεται στο ότι τάχα ο Στάννις είναι νεκρός. Τώρα, ποιος ο λόγος γραφής του Ροζ Γράμματος; Να εξαναγκάσει ο Ράμσεϊ τον Τζον να κινηθεί εναντίον του, για να τον κατατροπώσει.
Τίτλος: Απ: Το Ροζ Γράμμα
Αποστολή από: SANDOR CLEGANE στις Ιανουαρίου 25, 2016, 11:05:58 μμ
 
Παράθεση
ποιος ο λόγος γραφής του Ροζ Γράμματος; Να εξαναγκάσει ο Ράμσεϊ τον Τζον να κινηθεί εναντίον του, για να τον κατατροπώσει. 
------> σκέψεις μου ------>  αυτό το παιδί έχει πολύ ταλέντο, θα πάει πολύ μπροστά (ένα εναλλακτικό, απευκταίο) και βουρ... ----->  ο σιδερένιος θρόνος ,
κι η ιστορία θα γράφει ο  Ράμσεϊ, ο πρώτος του ονόματος του, βασιλιάς ...   
  ... ο καλός μας βασιλιάς ...   
 μέχρι να 'ρθεί η ανατροπή η δική του  ή αργότερα της δυναστείας του  και ...  να λέμε  ποιος έχει-είχε το "δικαίωμα"  στο σιδερένιο θρόνο;
Τώρα οι "καλοί" της ιστορίας;  Μπορεί καν να μην αναφέρονται  ή να τροποποηθεί-αλλοιωθεί  η ιστορία-συμμετοχή τους  με τη μεριά του "καλού" μας βασιλιά ή τέως  βασιλιά-Ράμσεΐ ...   μέχρι ...   
Παράθεση
  να 'ρθεί η ανατροπή η ...
  *
* κι όλα αυτά με το πονηρό μυαλό του  και την τύχη που την όριζε ...   (μπορεί και το "ΡΟΖ γράμμα"  να ορίζει την τύχη του για καλό [του] ή κακό [του] ή και τις τύχες άλλων )
   
Τίτλος: Απ: Το Ροζ Γράμμα
Αποστολή από: OlgaMarkatou στις Νοεμβρίου 10, 2017, 06:41:10 μμ
Μόλις διάβασα το κεφάλαιο του Θήον στους Ανέμους και με βάση κάποια σχόλια στο διεθνές φόρουμ, ποντάρω ότι γράφτηκε από τον Ράμσεϋ, αφού τον ξεγέλασε ο Στάννις σε συνδυασμό με τον Μάντερλυ..

Αναλύω τη θεωρία: Όπως είπε ο Θήον στον Στάννις στο κεφάλαιο των Ανέμων, θεωρεί πως πρώτα έρχονται οι στρατιώτες Φρέυ, μετά οι Μάντερλυ και μετά από λίγο θα σκάσει μύτη ο Ράμσευ με τις δυνάμεις του. Ο σκοπός του Στάννις είναι να σφαγιαστούν οι Φρέυ, και να μην βγει ο Ράμσευ από το κάστρο. Σε αυτό το σχέδιο, μεγάλο ρόλο παίζουν τα κοράκια των Κάρσταρκ, που πετάνε μόνο προς το Winterfell. Ο Στάννις δεν μπορεί να κάνει ντου στο κάστρο, δεν έχει τις δυνάμεις και εξάλλου οι άντρες του είναι στα όρια του κρυοπαγήματος/λιμοκτονίας. Από την άλλη και με πολλές δυνάμεις και καλό καιρό, οι Μπόλτον είναι ήδη ταμπουρωμένοι σε ένα δυσπόρθητο κάστρο, οπότε θα απαιτούσε μακρά πολιορκία. Πρέπει να χρησιμοποιήσει δόλο και να του ανοίξουν τις πόρτες και να πάρει το κάστρο εκ των έσω. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψην πως το ρόζ γράμμα εστάλη αρκετές μέρες μετά από όσα γίνονται στο κεφάλαιο του Θήον.

Ξέρουμε επίσης πως ο Στάννις είναι 3 μέρες δρόμο από το Winterfell: άρα 3 μέρες να πάνε τα στρατεύματα Φρέυ&Μάντερλυ ως εκεί, 3 για να γύρίσουν και 1 για την υποτιθέμενη μάχη και το σφάγιασμα των Φρέυ. Η θεωρία λέει πως ο Στάννις χρησιμοποίησε τις φυσικές άμυνες του χωριού στο οποίο μένουν, για να στήσει παγίδα στους Φρέυ (κάποια στιγμή ο Θήον αναφέρει πως έστησε ο Άμπερ τις παγίδες του έξω από το Winterfell και η ιδέα καλοαρέσει στον Στάννις). Είναι σχεδόν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή οι Μάντερλυ λόγω απωθημένων από τον ΚΓ, θα στραφούν εναντίον των Φρέυ.

Στο σημείο αυτό ρόλο παίζει ο υποτιθέμενος αποκεφαλισμός του Θήον μπροστά στο δέντρο της καρδιάς (η θεωρία λέει πως τα κοράκια που σκούζουν σε όλο το κεφάλαιο του Θήον είναι κατευθυνόμενα από τον Μπραν,  ίσως και η Άσα, που φέρεται περίεργα και μιλά ξαφνικά για τον Νεντ Σταρκ που θα εκτιμούσε έναν αποκεφαλισμό, ενώ δεν τον ξέρει καν). Ο Μπραν συμβάλλει στο να αποκαλύψει ο Θήον πως δεν σκότωσε ποτέ τα Σταρκόπαιδα και επομένως τη γλιτώνει. Ο Στάννις στέλνει τον Θήον στο τοίχος. Για αυτό και στο ΡΓ, όταν ο Ράμσευ μαθαίνει για την "επιτυχημένη μάχη" δεν βρίσκει πουθενά τον Ρηκ του και τη γυναίκα του. Και οι 2 βαδίζουν προς το Τείχος και αυτός νομίζει πως θα τους βρει εκεί. Εγώ πιστεύω πως κάπου μέσα στη μάχη, όταν οι Μάντερλυ ξεκινάνε να σφαγιάζουν Φρέυ, υπάρχει ένας διάλογος, όπου μαθαίνει ο Στάννις σχετικά με την μοίρα και την αποστολή του Σερ Ντέιβος και πείθεται πως ο ιππότης του είναι ζωντανός και πως οι Μάντερλυ υπονομεύουν τους Μπόλτον. Κατόπιν συμμαχίας τους, φεύγει κοράκι για Winterfell που ενημερώνει τους Μπόλτον πως κερδίσανε τη μάχη. Μετά από 3 μέρες σκάνε κάποια από τα εναπομείνατα στρατεύματα μάχη, όπου οι άντρες του Στάννις μπορούν να βάλουν άνετα τα ρούχα των στρατιωτών Φρέυ, κουβαλώντας τον Φωτοδότη, τον οποίο παραχώρησε ο Στάννις για να κάνει πιστευτό το δόλωμα. Αρα λογικά ο Στάννις έχει δικούς του στρατιώτες με στο κάστρο, αλλά όχι όλους.

Στο μεταξύ ο Ράμσει έχει ήδη ανακρίνει τον Μανς και τις 6 γυναίκες και ξέρει για το σχέδιο του Τζον να σώσει την Άρυα και μιας και στην υποτιθέμενη μάχη Στάννις/Φρέυ/Μάντερλυ δεν συλλαμβάνεται ο Ρηκ του και η συζηγός του, τους αναζητά στο τοίχος.

Αν λάβουμε υπόψην το κεφαλαιο του Θήον (προηγείται χρονικά από το κεφάλαιο του Τζον που λαμβάνει το ΡΓ) και τα περιεχόμενα του γράμματος, μου κάνει για την πιο πειστική θεωρία ως τώρα.