Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Σιέρα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 6
1
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Αγαπημένος Ταργκ
« στις: Νοεμβρίου 10, 2018, 01:51:39 μμ »
Όπως μας ενημέρωσε η @Αλυσάννη Ταργκ , ο Μάρτιν καθιέρωσε τον Νοέμβριο ως μήνα των Ταργκάρυεν και δήλωσε πως ο πρίγκηπας Νταίμον είναι ο αγαπημένος του από τον οίκο.
Εσείς ποιόν προτιμάτε από τους Ταργκάρυεν;
1.Νταινέρυς "Ντάνυ", κόρη του Αίρυς ΙΙ, γεννήθηκε όταν μια θύελλα κατέστρεψε τον στόλο του πατέρα της, έζησε εξόριστη στο Έσσος υπό τον φόβο του Ρόμπερτ Μπαράθηον, ο αδερφός της Βισέρυς την πούλησε στους Ντοθράκι και σταδιακά αναδείχτηκε ως μια μεγάλη ηγέτης. Έκανε το ακατόρθωτο όταν έφερε τους δράκους πίσω.
2.Ραίγκαρ γιός του Αίρυς ΙΙ, πανέμορφος, ρομαντικός, μελαγχολικός, δεινός μουσικός και πολεμιστής. Αν και παντρεμένος με την Έλια Μαρτέλ και πατέρας δύο παιδιών, απήγαγε την Λυάννα Σταρκ, αρραβωνιαστικιά του ξαδέρφου του, Ρόμπερτ. Ξεκίνησε ένας πόλεμος που τελείωσε όταν ο Ρόμπερτ μονομάχησε και σκότωσε τον Ραίγκαρ. Πίστευε στην προφητεία για τον Άζορ Αχάϊ.
3.Βισέρυς γιός του Αίρυς ΙΙ, ο βασιλιάς ζητιάνος. Μαζί με την Ντάνυ, μοναδικοί επιζώντες του Οίκου Ταργκάρυεν μετά τον πόλεμο ενάντια στον Ρόμπερτ. Παρανοϊκός, σκληρός και φιλόδοξος, θέλει να κάνει τα πάντα ώστε να επανεκτήσει τον θρόνο του. Νομίζει ότι είναι δράκος. Πέθανε όταν απείλησε την ζωή της αδερφής του στον ιερό τόπο των Ντοθράκι.
4.Αίρυς ΙΙ. Παρανοϊκός, σκληρός και φιλόδοξος.Νομίζει ότι είναι δράκος. Παντρεύτηκε την αδερφή του παρά την θέληση του και εξακολούθησε να ποθεί την Τζοάννα Λάννιστερ. Διόρισε ως Χέρι του, τον άντρα της Τάηγουην, τον οποίο ζήλευε παθολογικά. Υποπτευόταν τους πάντες και εμπιστευόταν μόνο τον ευνούχο Βάρυς. Όταν τα αντίπαλα στρατεύματα ετοιμάζονταν να εισβάλλουν στο Κινγκς Λάντινγκ, διέταξε να καεί η πόλη αλλά τον πρόλαβε ο Σερ Τζέιμι Λάννιστερ, της Βασιλικής Φρουράς και τον σκότωσε.
5.Αίγκον Ι. Ο κατακτητής. Ξεκίνησε από το Ντραγκονστόουν και κατέκτησε καβάλα στον δράκο του και μαζί με τις αδερφές συζύγους του, το Γουέστερος. Μόνο το Ντορν γλύτωσε. Έλυωσε τα ξίφη των ηττημένων αντιπάλων του και κατασκεύασε τον Σιδερένιο Θρόνο. Το ξίφος του ήταν το Μπλακφάϊαρ.
6.Βισένια. Η μεγαλύτερη από τα αδέρφια της, υπήρξε δεινή πολεμίστρια. Ο δράκος της ήταν ο Βάγκαρ και το ξίφος της η Σκοτεινή Αδερφή. Ίδρυσε την Βασιλική Φρουρά.
7. Ραίνυς. Η μικρότερη αδερφή του Αίγκον Ι και όπως λέγεται η μεγάλη του αγάπη. Λιγότερο πολεμοχαρής από την Βισένια, αγαπούσε την μουσική και την ποίηση. Πέθανε στον πόλεμο με το Ντορν, καβάλα στον δράκο της, Μέραξες.
8. Μαίγκορ Ι. Γιός του Αίγκον και της Βισένια. Δεινός πολεμιστής όπως οι γονείς του, υπήρξε αφάνταστα σκληρός και είχε έξι γυναίκες.
9. Τζαιχαίρυς Ι. Εγγονός του Αίγκον και της Ραίνυς, ο λαός τον αποκαλούσε Σοφό. Λάτρευε τα ταξίδια και μαζί με την σύζυγο αδερφή του Αλυσάννη, έφτασαν μέχρι τον Βορρά. Υπήρξε ο μακροβιότερος βασιλιάς του Οίκου, αφού η βασιλεία του διήρκησε 55 έτη.
10. Αλυσάννη. Ο λαός την αποκαλούσε Καλή Βασίλισσα Αλυσάννη. Ο Ρους Μπόλτον την έλεγε στρίγγλα. Όχι μόνο ταξίδεψε με τον άντρα της μέχρι τον Βορρά, αλλά θαύμασε το κουράγιο της Νυχτερινής Φρουράς και φρόντισε ώστε το τάγμα να ενισχυθεί. Φρόντισε ώστε να απαγορευτεί η Πρώτη Νύχτα.
11. Αίνυς Ι. Αδύναμος ψυχικά και σωματικά, υπήρξε ο γιός του Αίγκον και της Ραίνυς. Διαδέχτηκε τον πατέρα του και όρισε τον αδερφό του Μαίγκορ ως Χέρι. Λέγεται ότι η θεία του Βισένια, ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο του.
12. Βισέρυς Ι. Χαρωπός, παχουλός και γενναιόδωρος. Απεχθανόταν τις διενέξεις. Παντρεύτηκε δύο φορές, απέκτησε 7 παιδία και τα κακομάθαινε. Λάτρευε τον μικρότερο αδερφό του και του συγχωρούσε τα πάντα. Πέθανε στον ύπνο του. Ο θάνατος του σήμανε την αρχή του Χορού των Δράκων, του εμφύλιου ανάμεσα στους διαδόχους του.
13. Ραινήρα κόρη του Βισέρυς Ι. Μητέρα της ήταν η Αίμα Άρρυν. Για χρόνια το μοναχοπαίδι του πατέρα της, ήταν εξαιρετικά κακομαθημένη. Ερωτευμένη τρελά με τον Σερ Κρίστον Κόουλ της Βασιλικής Φρουράς. Ο αδερφός του πατέρα της, Νταίμον, της είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Στην αρχή λάτρεψε την μητριά της, Άλισεντ Χάϊτάουερ αλλά στην συνέχεια την μίσησε θανάσιμα, όπως και τα ετεροθαλή αδέρφια της. Παντρεύτηκε τον Λαίνορ Βελάρυον αλλά φημολογείται ότι πραγματικός πατέρας των παιδιών που απέκτησε μαζί του, ήταν ο Χάργουην Στρονγκ. Μετά τον θάνατο του άντρα της, παντρεύτηκε τον θείο της Νταίμον, με τον οποίο επίσης απέκτησε παιδιά. Κατάφερε να πάρει τον θρόνο από τον ετεροθαλή αδερφό της Αίγκον ΙΙ, αλλά στην πορεία έχασε το μυαλό της και όλους τους συμμάχους της. Μπροστά στα μάτια του γιού της, Αίγκον ΙΙΙ, ο αδερφός της Αίγκον ΙΙ την τάϊσε στον δράκο του.
Νταίμον Ταργκάρυεν (σύζυγος της και θείος Ραινήρα). Ο μικρός αδερφός του Βισέρυς, ήταν πάντα το μαύρο πρόβατο της οικογένειας. Συναναστρεφόταν με εγκληματίες και πόρνες και ο αδερφός του τον εξόρισε όταν θέλησε να δώσει ένα αυγό δράκο στην έγκυο ερωμένη του. Γύρισε όλο τον κόσμο, έγινε βασιλιάς μιας βραχονησίδας και εν τέλει επέστρεψε στο Γουέστερος, όπου ο αδερφός του τον συγχώρεσε. Παντρεύτηκε τρεις φορές. Η πρώτη γυναίκα του ήταν η Ρέα Ρόυς. Το μίσος και η απέχθεια ήταν αμοιβαία. Όταν εκείνη πέθανε προσπάθησε να διεκδικήσει την περιουσία της ανεπιτυχώς. Η δεύτερη ήταν η Λαίνα Βελάρυον, με την οποία απέκτησε δίδυμες κόρες αλλά πέθανε στην γέννα του γιού τους. Η τρίτη ήταν η ανιψιά του Ραινύρα, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Στον Χορό των Δράκων στήριξε την γυναίκα του Ραινύρα, αλλά όταν εκείνη υποψιάστηκε ότι την απατούσε, διέταξε τον θάνατο του. Τελευταία φορά που εθεάθη ήταν στον Χορό στο Χάρρενχαλ, όπου καβάλα στον δράκο του, μονομάχησε με τον ανιψιό του Αίμοντ.
Αίγκον ΙΙ γιός του Βισέρυς Ι. Μητέρα του ήταν η Άλισεντ Χάϊτάουερ. Παντρεύτηκε την μικρότερη αδερφή του, αλλά είχε αρκετές ερωμένες. Στον Χορό των Δράκων είδε τα περισσότερα μέλη της οικογένειας του να πεθαίνουν, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών του. Ο ίδιος και ο δράκος του πληγώθηκαν φρικτά κατά την διάρκεια μιας μάχης αλλά δεν πέθαναν. Όσο η Ραινύρα έκανε εχθρούς, εκείνος αποκτούσε συμμάχους. Στο τέλος την εκδικήθηκε δίνοντας την στον δράκο του να την κατασπαράξει.
Αίγκον ΙΙΙ γιός της Ραινήρα. Πατέρας του υπήρξε ο Νταίμον. Βλέποντας το τραγικό τέλος της μητέρας του, ο Αίγκον ΙΙΙ ήταν θλιμμένος και απόμακρος. Κατηγορήθηκε για το τέλος των δράκων, τους οποίους μισούσε.
Ραίνυς (εγγονή του Τζαιχαίρυς). Η βασίλισσα που δεν υπήρξε ποτέ. Ως γυναίκα δεν έγινε αποδεκτή ως διάδοχος του θρόνου. Παντρεύτηκε τον Κόρλυς Βελάρυον και στήριξε μέχρι τέλους την Ραινύρα. Πέθανε όταν κατόπιν εντολών της Ραινύρα, καβάλα στον δράκο της, αντιμετώπισε τους Αίγκον ΙΙ και Αίμοντ.
Νταίρον Ι (γιός του Αίγκον ΙΙΙ). Ο νεαρός δράκος. Ικανός στρατηλάτης, κατάφερε να κατακτήσει το Ντορν, όμως πέθανε κατά την διάρκεια μιας εξέργερσης.
Μπαίλορ Ι (γιός του Αίγκον ΙΙΙ). Μικρότερος αδερφός του Νταίρον Ι, αφάνταστα ευσεβής, έχτισε ένα πελώριο σεπτ και κλείδωσε τις αδερφές του σε ένα πύργο, ώστε να μην τον προκαλέσουν σε αμαρτωλές πράξεις. Υποχρέωσε ένα άρχοντα να πλύνει τα πόδια ενός λεπρού ενώ προσπάθησε με την προσευχή να κάνει τα αυγά των δράκων να εκκολαφθούν. Πέθανε νηστεύοντας.
Νταίνα Ταργκάρυεν. Σύζυγος και αδερφή του Μπαίλορ. Φόραγε μαύρα όπως και ο πατέρας της. Παντρεύτηκε τον αδερφό της Μπαίλορ που την κλείδωσε σε ένα πύργο. Ατίθαση, προσπάθησε να αποδράσει πολλές φορές. Απέκτησε ένα παιδί, που αρκετά χρόνια μετά αποκάλυψε πως πατέρας ήταν ο ξάδερφος της, Αίγκον IV .
Αίγκον ΙV, ο Ανάξιος, παντρεύτηκε την αδερφή του Ναίρυς αλλά είχε αρκετές ερωμένες και αρκετά νόθα παιδιά. Έδωσε στον νόθο γιό που απέκτησε με την Νταίνα Ταργκάρυεν, τον Νταίμον, το ξίφος του Αίγκον Ι, Μπλάκφαϊαρ. Περιφρονούσε την γυναίκα του και φερόταν απαίσια στον μικρό του αδερφό, Σερ Αίμον. Προτού πεθάνει νομιμοποίησε τα νόθα παιδιά του.
Ναίρυς (αδερφή και σύζυγος του Αίγκον ΙV  ). Ευσεβής και υπομονετική, λάτρευε τα παιδιά της και τον αδερφό της Αίμον και απεχθανόταν τον άντρα της Αίγκον ΙV.
Αίμον (αδερφός του Αίγκον ΙV  ). Ο Δρακοιππότης. Προστάτευε την οικογένεια του και προσπαθούσε να στηρίξει την αδερφή του. Πήρε μέρος σε ένα τουρνουά ώστε να το κερδίσει και να στέψει την Ναίρυς Βασίλισσα της Ομορφιάς και να αποφύγεθ να στεφθεί η ερωμένη του Αίγκον ΙV. Φήμες τον ήθελαν να είναι ο πατέρας των παιδιών της Ναίρυς. Πέθανε προστατεύοντας τον αδερφό και βασιλιά του.
Βισέρυς ΙΙ (αδερφός του Αίγκον ΙΙΙ ) γιός της Ραινύρα και αδερφός του Αίγκον ΙΙΙ. Δύστροπος και καχύποπτος, υπήρξε Χέρι του αδερφού αλλά και των γιών του. Διεκδίκησε τον θρόνο καθώς η νόμιμη διάδοχος Νταίνα δεν είχε καθόλου συμμάχους και κρίθηκε ακατάλληλη. Φήμες τον θέλουν ως δολοφόνο του Μπαίλορ.
Νταίρον ΙΙ (γιός του Αίγκον ΙV). Ήπιος, ευγενικός και ήρεμος. Παντρεύτηκε την Μύρια Μαρτέλ και αποφάσισε να παντρέψει την αδερφή του Νταινέρυς με τον Πρίγκηπα του Ντορν, προκαλόντας την οργή του νόθου αδερφού του, Νταίμον Μπλακφάϊαρ. Ξεκίνησε ένας δεύτερος εμφύλιος, μεταξύ τους που έληξε με την νίκη των Ταργκάρυεν. Η ειρήνη με το Ντορν θεωρείται το μεγαλύτερο επίτευγμα του.
Σιέρα Σήσταρ (νόθα κόρη του Αίγκον ΙV). Το τελευταίο παιδί του Αίγκον ΙV και το πιο όμορφο. Βαλυριανής καταγωγής είχε ένα μάτι πράσινο και ένα γαλάζιο. Φόραγε ένα διάδημα που τόνιζε τα μάτια της. Λέγεται ότι πλενόταν με αίμα κοριτσιών και ότι ήταν μάγισσα. Την είχαν ερωτευτεί τα αδέρφια της Αίγκορ και Μπρίντεν.
Νταίμον Ι Μπλακφάϊαρ (νόθος γιός του  Αίγκον ΙV), όμορφος, ικανός, έξυπνος και μπάσταρδος. Αμφισβήτησε το δικαίωμα του Νταίρον ΙΙ στον θρόνο και ξεκίνησε εμφύλιο για χάρη της αδερφής του Νταινέρυς. Αν και πέθανε, τα μέλη του Οίκου Μπλακφάϊαρ συνέχιζαν να απειλούν τους Ταργκάρυεν.
Αίγκορ Ρίβερς  (νόθος γιός του  Αίγκον ΙV). Γιός της Μπάρμπα Μπράκεν, μισούσε θανάσιμα τον Μπρίντεν Ρίβερς και λάτρευε μέχρι τέλους την Σιέρα. Στήριξε τον Νταίμον Ι Μπλακφάϊαρ και ύστερα από την ήττα τους, κατέφυγε στο Έσσος όπου ίδρυσε τον Χρυσό Λόχο, ένα σώμα μισθοφόρων που σκόπευαν κάποτε να γυρίσουν στο Γουέστερος.
Μπράιντεν Ρίβερς (νόθος γιός του  Αίγκον ΙV), δεινός τοξότης, στήριξε τον Νταίρον ΙΙ. Υπήρξε εραστής της Σιέρα και Χέρι. Φήμες τον ήθελαν να είναι μάγος και να έχει υπερφυσικές δυνάμεις. Αλμπίνος με κόκκινα μάτια, δολοφόνησε με δόλιο τρόπο τον Αίνυς Μπλακφάϊαρ. Τιμωρήθηκε με εξορία στην Νυχτερινή Φρουρά, ώσπου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.
Νταινέρυς (κόρη του  Αίγκον ΙV ) Αν και αγάπησε τον Νταίμον Ι Μπλακφάϊαρ, για διπλωματικούς λόγους, ο αδερφός της την υποχρέωσε να παντρευτεί τον Πρίγκηπα Μάρον Μαρτέλ. Στο Ντορν οι χωρικοί την αγάπησαν όταν τους έχτισε ένα παλάτι με λουτρά όπου μπορούσαν να πηγαίνουν και τα παιδιά τους.
Αίρυς Ι, γιός του Νταίρον ΙΙ, υπήρξε πράος και φιλομαθής. Οι Μπλακφάϊαρ τον θεωρούσαν αδύναμο και ήρθαν αρκετές φορές σε διαμάχη μαζί του.
Μπαίλορ Ταργκάρυεν (γιός του Νταίρον ΙΙ). Υπήρξε Χέρι του Πατέρα του, ευγενικός, δυναμικός και ικανός ηγέτης. Πέθανε προστατεύοντας την τιμή ενός περιπλανώμενου ιππότη τον οποίο ήθελε να τιμωρήσει ο ανιψιός του Αέριον.
Μαίκαρ Ι. Ο μικρός αδερφός του Μπαίλορ, σκότωσε τον αδερφό του σε μια μονομαχία, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την τιμή του γιού του Αέριον. Δύστροπος και κυνικός, ήταν απογοητευμένος που οι γιοί του ήταν ανάξιοι.
Αέριον (γιός του Μαίκαρ Ι ). Πίστευε ότι ήταν δράκος. Επιτέθηκε σε μια μαριονετίστρια για ασήμαντη αφορμή προκαλώντας την οργή ενός περιπλανώμενου ιππότη του Ντανκ, που τον σάπισε στο ξύλο. Ο Αέριον απαίτησε έιτε να κοπεί το χέρι και το πόδι του Ντανκ ως τιμωρία είτε να μονομαχήσουν μαζι με άλλους έξι ο καθένας. Ο Ντανκ κατάφερε να βρει μόνο πέντε υποστηρικτές, ώσπου απρόσμενα, ο Μπαίλορ τον στήριξε. Η ήττα του Αέριον υποχρέωσε τον πατέρα του να τον εξόρίσει. Ήπιε φωτιά νομίζοντας πως έτσι θα γίνει δράκος.
Νταίρον (γιός του Μαίκαρ Ι ), μέθυσος και τεμπέλης, ντρόπιαζε τον πατέρα του. Όμως έβλεπε περίεργα όνειρα, προφητικά.
Αίμον (γιός του Μαίκαρ Ι ). Ευγενικός και φιλομαθής, έγινε μέιστερ και στην συνέχεια μέλος της Νυχτερινής Φρουράς. Έμεινε πιστός στους όρκους του ακόμα και όταν οι συγγενείς του σφαγιάστηκαν. Αρνήθηκε το στέμμα και ήταν η φωνή της λογικής στο Μαύρο Κάστρο.
Αίγκον V. Μεγάλωσε ως ακόλουθος ενός περιπλανώμενου ιππότη. Έζησε κοντά στους χωρικούς και έμαθε να τους νοιάζεται. Παντρεύτηκε από αγάπη και άφησε τα παιδιά του να κάνουν το ίδιο.
Ντάνκαν (γιός του Αίγκον V )Παντρεύτηκε την Τζένη, μια περίεργη κοπέλα και για χάρη της αρνήθηκε τον θρόνο. Τον αποκαλούσαν ο Ιππότης των Πυγολαμπίδων.
Τζαιχαίρυς (γιός του Αίγκον V ) Παντρεύτηκε από αγάπη την αδερφή του Σαίρα και μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, τον Αίρυς και την Ραίλλα. Όταν έμαθε για μια προφητεία που ήθελε τον απόγονο των παιδιών του να είναι ένας θρυλικός ήρωας, τα υποχρέωσε να παντρευτούν.
Ραίλλα (κόρη του Τζαιχαίρυς,σύζυγος και αδερφή του Αίρυς ΙΙ )Ερωτευμένη με ένα απλό ιππότη, αναγκάστηκε να παντρευτεί τον αδερφό της και να ανεχτεί τις απιστίες του. Πέθανε όταν γέννησε την Νταινέρυς.
Ραίνυς (κόρη του πρίγκηπα Ραίγκαρ) Κόρη της Έλια Μαρτέλ, κατά την Άλωση του Κινγκς Λαντινγκ, κρύφτηκε για πρόστασια κάτω από το κρεβάτι του πατέρα της, όμως ο Σερ Άμορυ Λορτς την βρήκε και την έσφαξε.
Αίγκον (γιός του πρίγκηπα Ραίγκαρ) Πέθανε όταν ο Σερ Γκρέγκορ Κλεγκέην τον άρπαξε από την μητέρα του.
Τζόν Σνόου  ( νόθος; γιός του πρίγκηπα Ραίγκαρ) Είναι ο γιός του Ραίγκαρ και της Λυάννα Σταρκ;
Αίμοντ (γιός του Βισέρυς ΙΙ) Φιλόδοξος και έχοντας χάσει το ένα μάτι του σε μια πάλη με τον γιό της Ραινύρα, μισεί θανάσιμα την αδερφή του. Στον Χορό των Δράκων στήριξε τον αδερφό του Αίγκον ΙΙ. Μονομάχησε καβάλα στον δράκο του με τον θείο του Νταίμον στο Χάρρενχαλ, όπου και πέθανε. Ερωμένη του ήταν η Άλυς, μια κοπέλα που έβλεπε οράματα.

2
8η Σεζόν / Να δούμε ποιος, ποιος, ποιος, θα φαγωθεί (2)
« στις: Νοεμβρίου 10, 2018, 10:10:30 πμ »
Και λίγους μόνο μήνες πριν από την προβολή του 8ου και τελευταίου κύκλου, ήρθε η στιγμή για την τελευταία ψηφοφορία για αυτούς που φεύγουν και αυτούς που μένουν.
Ο Μικροδάχτυλος, η Ολέννα, η Ελλάρια και τα Φίδια και ένας από τους δράκους πέθαναν και μόνο ένας (ο δράκος) αναστήθηκε.
Στον τελευταίο κύκλο όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, μπορεί να δούμε ανατροπές. Η Σέρσεϊ π.χ. που είχε θεωρηθεί από αρκετούς ότι θα πεθάνει την γλύτωσε. Άραγε θα συμβεί και αυτό στον 8ο κύκλο;


Ας δούμε σε τι φάση το φινάλε του 7ου άφησε τους ήρωες μας:

Ο Τζον Σνόου συμμαχεί με την Νταινέρυς και απολαμβάνουν ρομαντικές στιγμές μαζί. Πώς θα αντιδράσει όμως όταν μάθει ότι είναι θεία του;
Η Νταινέρυς δέχεται να βοηθήσει τον Τζον και τον ερωτεύεται. Άραγε η αγάπη τους θα αντέξει την αποκάλυψη ότι ο Τζον είναι Ταργκάρυεν και διάδοχος στον θρόνο ΤΗΣ; Και σύμφωνα με την προφητεία, θα προδωθεί μια ακόμη φορά. Από ποιόν;
Η Σάνσα Σταρκ είναι πια μαζί με τα εναπομείναντα αδέρφια της στο Γουίντερφελ και ο Μικροδάχτυλος είναι νεκρός. Θα μπορέσει όμως να ηγηθεί ως Αρχόντισσα Σταρκ;
Η Άρυα Σταρκ αδιαμφισβήτητα βρίσκεται στο πιο σκοτεινό μονοπάτι. Άραγε η εκπαίδευση της ως δολοφόνος θα σώσει τον Οίκο της ή θα διακυνδυνεύσει την ζωή της;
Ο Μπραν Σταρκ όχι μόνο γνωρίζει το μυστικό της πατρότητας του Τζον Σνόου, αλλά είναι ο μοναδικός ήρωας που ξέρει απόλυτα τον σοβαρό κίνδυνο που απειλεί την ανθρωπότητα.
Η Σέρσεϊ Λάννιστερ είναι ανάλγητη και φαινομενικά τουλάχιστον έχει απεριόριστη ισχύ με τους Ταϊρέλ και Μαρτέλ νεκρούς και τον Έουρον στο πλευρό της είναι ακατανίκητη. Όμως εξακολουθεί να έχει πολλούς νεκρούς και ο βάλονκαρ παραμονεύει. Έγκυος για μια ακόμη φορά, η Βασίλισσα Σέρσεϊ Λάννιστερ δεν θα παραδοθεί τόσο εύκολα.
Ο Τζέιμυ Λάννιστερ ύστερα από αρκετές ταπεινώσεις, εγκατέλειψε στο τέλος την βασίλισσα αδερφή του και την θέση του ως Άρχοντας Διοικητής της Βασιλικής Φρουράς και οδεύει προς ένα αβέβαιο μέλλον, εξοργισμένος από την επιρροή του Έουρον στην αδερφή του. Δύο φορές πήγε να πεθάνει, μια φορά από τον δράκο της Ντάνυ και μια από τον Γκρέγκορ Κλεγκέην. Και τις δύο φορές γλύτωσε. Την τρίτη όμως; Άραγε ο Μπραν Σταρκ θα πάρει εκδίκηση;
Ο Τύριον Λάννιστερ φαινομενικά είναι σε καλύτερη θέση από τους υπόλοιπους. Δεν είναι έγκυος, οι περισσότεροι από τους εχθρούς του είναι νεκροί και έχει εξαιρετικά καλή σχέση με την Δρακοβασίλισσα αλλά και με τον Βασιλιά στον Βορρά. Όμως εξακολουθεί να αγαπάει τον αδερφό του Τζέιμυ και αντέδρασε με αβεβαιότητα στον έρωτα της Ντάνυ για τον Τζον. Γλύτωσε από την Λάισα Τάλλυ, από τις δολοπλοκίες της Σέρσεϊ και της Ολέννα, από την οργή του πατέρα του, από τα σκαλβοπάζαρα του Έσσος, θα γλυτώσει και από τον 8ο κύκλο;
Η Γιάρα Γκρέϋτζοϋ στην αρχή του 7ου κύκλου φαινόταν να έχει τα πάντα: πυγμή, δίψα για εκδίκηση και μια υσχυρή συμμαχία με την Δρακοβασίλισσα. Στο τέλος του ίδιου κύκλου, όχι μόνο έχει ηττηθεί αλλά ο θείος της, την υποχρέωσε να παρελάσει στους δρόμους του Κινγκς Λάντινγκ. Άραγε είναι ακόμα ζωντανή;
Ο Θήον Γκρέϋτζοϋ απέτυχε να σώσει την αδερφή του όταν ο θείος του την αιχμαλώτισε, και όπως έμαθε η Γιάρα εξακολουθεί να είναι φυλακισμένη. Αρνούμενος την πρόταση του θείου του να συμμαχήσει μαζί του για να σώσει την αδερφή του, καταφέρνει να συγκεντρώσει τους σιδερογέννητους και να ξεκινήσει την αποστολή απελευθέρωσης της Γιάρα. Θα επιζήσει όμως;
Βασιλιάς της Νύχτας Κάθε φορά που τον βλέπουμε γίνεται όλο και πιο ισχυρός και οι άνθρωποι όλο και πιο αδύναμοι, στο τελευταίο επεισόδιο καβάλα στον Βιζέριον ξεκινάει την εισβολή στα βασίλεια. Θα επικρατήσει ή κάποιος ήρωας θα τον ξεκάνει;
Μπρονν Ξεκίνησε ως μισθοφόρος. Έγινε πολεμιστής των Λάννιστερ. Μετά ιππότης, μετά πήγε να παντρευτεί, μετά έγινε κολλητός του Τζέιμυ και του έσωσε την ζωή, μπορεί να μην είναι σημαντικός χαρακτήρας αλλά μέχρι στιγμής έχει επιζήσει από τα πιο φρικτά γεγονότα της σειράς. Θα εξακολουθήσει να ζει και στο φινάλε;
Σάμγουελ Τάρλυ Αν και δεν είναι επιδέξιος πολεμιστής, οι γνώσεις του Σαμ ίσως να σώσουν την ανθρωπότητα από τους Άλλους, εαν βέβαια δεν δειλιάσει την τελευταία στιγμή και το βάλει στα πόδια.
Τζόρα Μόρμοντ συγχωρεμένος από την βασίλισσα του και θεραπευμένος χάρη στον Σαμγουελ, είναι έτοιμος να πολεμήσει τους εχθρούς της Νταινέρυς, ακόμα και εαν αυτό σημαίνει το τέλος του.
Βάρυς 7 κύκλοι και ακόμα να μάθουμε ποιός ο ρόλος του στο παιχνίδι. Όπως και ο Τύριον, έχει μια ισχυρή σύμμαχο στο πλευρό της Ντάνυ. Άραγε ποιά θα είναι η αντίδραση του όταν μάθει ότι η Ντάνυ ερωτεύτηκε τον Τζον Σνόου; Και τι θα έχει να πει όταν αποκαλυφθεί το μυστικό της πατρότητας του Τζον; Με τον Βάρυς ενεργό παίκτη του παιχνιδιού όταν οι σημαντικοί παίκτες ήταν οι γονείς της Ντάνυ, του Τζον και του Τύριον, ίσως η θέση του να μην είναι τόσο ασφαλής όσο πίστευε.
Έουρον Γκρέϋτζοϋ ο πιο ισχυρός από όλους και ο πιο απρόβλεπτος, κατατρόπωσε όλους τους εχθρούς του αλλά φαίνεται να λαμβάνει στα σοβαρά την απειλή των Άλλων. Η Σέρσεϊ λέει ότι τον έστειλε στο Έσσος να της φέρει τον Χρυσό Λόχο, όμως θα μείνει πιστός ή θα πεθάνει;
Ντέϊβος Σήγουορθ Αφοσιωμένος στον Τζον, όπως άλλοτε στον Στάννις, θέλει να νικήσει τους Άλλους. Η πιστή του δεν αμφισβητείται, αλλά η αντοχή του και η θέληση για επιβιώση θα δοκιμαστεί.
Μελισάντρα γνωρίζει ότι ο Ντέϊβος την απεχθάνεται, η ιέρεια αρνείται να τον συναντήσει αλλά ξέρει καλά ότι είναι η μοίρα της να πεθάνει στο Γουέστερος.
Ρόμπιν Άρρυν Ο ξάδερφος των Σταρκ δέχτηκε να στείλει τον στρατό του, κατόπιν υποδείξεως του Μικροδάχτυλου για να σωθεί η ξαδέρφη του Σάνσα από τους Μπόλτον. Εξαιρετικά απρόβλεπτος μένει να δούμε πως θα αντιδράσει όταν μάθει ότι τα ξαδερφάκια του εκτέλεσαν τον πολυαγαπημένο του Μικροδάχτυλο.
Έντμιουρ Τάλλυ αν και η ανιψιά του Άρυα σκότωσε τους Φρέυ, εκείνος εξακολουθεί να είναι αιχμάλωτος. Μένει να δούμε εαν οι Λάννιστερ τον χρησιμοποιήσουν εναντίον των Σταρκ.
Ένας από τους ανταρόλυκους
Όλοι οι ανταρόλυκοι
Μόνο ο Γκοστ και η Νυμέρια απέμειναν. Θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα Σταρκάκια;
Ένας από τους δράκους
Όλοι οι δράκοι
με τον Βιζέριον νεκραναστημένο και επίσημο κατοικίδιο του Βασιλιά της Νύχτας, η μοίρα του Ραίγκαλ και του Ντρόγκον μοιάζει αβέβαιη.

3
Στο 5ο βιβλίο και αφού η "Άρυα Σταρκ" έχει παντρευτεί τον Ράμσεϋ, μια τρομερή χιονοθύελλα έρχεται στο Γουίντερφελ.
Ένας από τους άντρες των Ρίσγουελ πέθανε, μάλλον ενώ γλύστρησε στο χιόνι. Πολλοί μιλάνε για φόνο.
Όλοι περιμένουν τον Στάννις να επιτεθεί ενώ το φαγητό λιγοστεύει.Ο χρόνος κυλάει αργά και άλλοι άντρες βρίσκονται νεκροί.  Ατυχήματα. Μάλλον. Όταν όμως ένας ακόλουθος του Ράμσεϋ βρίσκεται φρικτά δολοφονημένος κανείς δεν μιλάει για ατύχημα. Ο Θήον θεωρείται ύποπτος όμως λόγω της αδύναμης φυσικής του κατάστασης, αθώωνεται. Όλοι θεωρούν ότι ο Στάννις έχει κατασκόπους εντός των τειχών ενώ υπάρχει ένταση μεταξύ Βορείων και Φρέυ για τον Κόκκινο Γάμο.Μέσα σε όλα, ο Θήον σε μια από τις μοναχικές του βόλτες, συναντάει έναν άντρα, που κρατάει ένα στιλέττο και φοράει κουκούλα. Ο άντρας χλευάζει τον Θήον και τον αποκαλεί προδότη και συγγενοκτόνο. Αν και σκέφτεται να τον σκοτώσει τελικά τον αφήνει στον Ράμσεϋ. Το θέμα είναι ποιός είναι ο μυστήριος άντρας που συνάντησε ο Θήον και ενδεχομένως ευθύνεται και για τις μυστήριες δολοφονίες?4
8η Σεζόν / 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 05, 2018, 06:11:25 μμ »
Τελικά οι προβλέψεις ήταν σωστές.
Ο επόμενος και τελευταίος κύκλος θα προβληθεί το 2019.
https://www.hbo.com/game-of-thrones/season-8-returning-2019

5
7η Σεζόν [2017] / Να δούμε ποιος, ποιος, ποιος, θα φαγωθεί
« στις: Ιουλίου 06, 2017, 03:37:06 μμ »
Ποιός δεν θα επιβιώσει σε αυτόν τον κύκλο? Βάλαρ Μοργκούλις και τα σχετικά, έχετε 29 επιλογές, ποιός λοιπόν θα είναι ο επόμενος στόχος των σεναριογράφων?

6
Τηλεοπτική Μεταφορά / Εξέλιξη χαρακτήρων
« στις: Μαΐου 30, 2017, 09:07:07 πμ »
Επειδή το τέλος πλησιάζει, ας δούμε την εξέλιξη των χαρακτήρων από τον 1ο κύκλο εως και το τρέιλερ του 7ου.
1ος Χαρακτήρας Νταινέρυς Ταργκάρυεν.
1ος κύκλος.


Ένα δειλό και άβουλο πλάσμα, που άγεται και φέρεται από τον αδερφό τηςο οποίος παρά την θέληση της, την δίνει σε ένα Καλ των Ντοθράκι

Όχι επειδή νοιάζεται για το μέλλον της αδερφής του, αλλά επειδή θέλει την αρωγή του Καλ για να ξαναπάρει τον ΣΘ, όπου τώρα στρογγυλοκάθεται ο Ρόμπερτ Μπαράθηον, άσπονδος εχθρός και ξάδερφος του Βισέρυς.Η πρόκληση για την Νταινέρυς είναι μεγάλη και σίγουρα ο αδερφός της δεν την βοηθάει να αναλάβει τον ρόλο της ως ΚαλήσιΗ Ντάνυ τελικά παντρεύτηκε τον Ντρόγκο και έζησε με τους Ντοθράκι

Και πέτυχε το ακατόρθωτο, να κάνει τον Ντρόγκο να την ερωτευτεί και να της φερθεί ισότιμαΏσπου η Ντάνυ έμεινε έγκυος και έφαγε καρδιά αλόγου ώστε το παιδί της να έχει δύναμη-σύμφωνα με τους Ντοθράκι

Αλλά ο αδερφός της, ο οποίος θεωρείτο γελοίος από τους Ντοθράκι, δεν χάρηκε και πολύ με την αλλαγή της Ντάνυ, του έλειπε η παλιά, δειλή και άβουλη αδερφή τουη οποία είχε το θάρρος να του αντισταθεί

και ακόμα πιο πολύ του έλειπε το στέμμα του πατέρα του, ώσπου ο Ντρόγκο τον έστεψεKαι η αντίδραση της Ντάνυ στον θάνατο του αδερφού της?

Όμως τα προβλήματα της Ντάνυ δεν τελείωσαν. Ο βασιλιάς Ρόμπερτ δεν χάρηκε και πολύ όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της

Η Νταινέρυς παραλίγο να πιεί δηλητήριο αλλά ο πιστός σερ Τζόρα Μόρμοντ, την έσωσε

Βέβαια ο Ντρόγκο, που μέχρι τότε δεν πολυνοιαζόταν για τον ΣΘ, μόλις έμαθε τι έγινε, αποφάσισε να εισβάλλει στο Γουέστερος και να το κατακτήσει για τον γιό του Ραίγκο

Εντωμεταξύ εισέβαλλε στην γη φιληρεινικών ανθρώπων, τους οποίους οι Ντοθράκι έσφαξαν, βίασαν και υποδούλωσαν. Η Ντάνυ παρενέβη και έσωσε την Μίρρι, μια σοφή γυναίκα που την υπηρέτησε.
Τότε συνέβη το απίστευτο, ο Ντρόγκο πληγώθηκε και αρρώστησε

Η Ντάνυ κατέφυγε στην σοφή Μίρρι

Οι Ντοθράκι δίσταζαν να εμπιστευτούν την Ντάνυ και την Μίρρι και της επιτέθηκαν ενώ εκείνη ένιωσε τους πρώτους πόνους της γέννας,ο Τζόρα την έσωσε αλλά ήταν αργά


 Το παιδί της πέθανε, ενώ ο Ντρόγκο ήταν σε κωμα, μόνο ο θάνατος μπορεί να ξεπληρώσει την ζωή

Οι Ντοθράκι την εγκατέλειψαν, μόνο οι πιο αδύναμοι έμειναν στον πλευρό της, η Μίρρι την πρόδωσε και η Νταινέρυς έχασε και το παιδί της και τον άντρα της και ο Τζόρα την συμβούλεψε να φύγουν μακρυά, να πουλήσει τα αυγά δράκων που της δόθηκαν στον γάμο της αλλά εκείνη έκαψε την σωρό του άντρα και του παιδιού της, καθώς και την Μίρρι ενώ δίπλα τους τοποθέτησε τα αυγά και τότε περπάτησε στην φωτιά

Και επέστρεψε, άκαυτη με τους νεογέννητους δράκους7
Τις πρώτες αναφορές για την βασιλοκτονία τις έχουμε στο 1ο βιβλίο. Ο Ένταρντ περιγράφει τι είδε όταν μπήκε στην αίθουσα του θρόνου


Παράθεση
Ο Αίρυς ήταν νεκρός στο πάτωμα, πνιγμένος στο αίμα του. Τα κρανία των δράκων κοίταζαν κρεμασμένα από τους τοίχους. Οι άντρες των Λάννιστερ ήταν παντού. Ο Τζέιμυ φόραγε τον λευκό μανδύα της Βασιλικής Φρουράς πάνω από την χρυσή του πανοπλία. Σαν να τον βλέπω ξανά. Ακόμα και το ξίφος του ήταν επιχρυσωμένο. Καθισμένος στον Σιδερένιο Θρόνο, ψηλότερα από τους ιππότες του, φορώντας ένα κράνος σε σχήμα λεοντοκεφαλής. Πόσο έλαμπε!

Στο 2ο βιβλίο όταν η Κάτλυν τον επισκέπτεται στο κελί του, ο Τζέιμυ της λέει τα πάντα για τον θάνατο του Μπράντον


Παράθεση
Όταν η φωτιά άναψε, έφεραν τον Μπράντον. Τα χέρια του ήταν δεμένα στην πλάτη του και γύρω από τον λαιμό του ήταν ένα βρεγμένο, δερμάτινο κορδόνι, δεμένο σε μια συσκευή που είχε φέρει ο βασιλιάς από το Τυρός. Τα πόδια του ήταν ελεύθερα όμως και το ξίφος του ήταν  σε σημείο που δεν το έφτανε.

Οι πυρομάντες έψησαν τον Άρχοντα Ρίκαρντ αργά, υποδαυλίζοντας την φωτιά ώστε η ζέστη να είναι ίσα κατανεμημένη. Ο μανδύας του κάηκε πρώτα και μετά το πανωφόρι και σύντομα το μόνο που φόραγε ήταν μέταλλο και στάχτες.   Μετά θα άρχισε να ψήνεται, ο Αίρυς υποσχέθηκε... εκτός κι αν ο γιος του τον απελευθέρωνε. Ο Μπράντον προσπάθησε, αλλά όσο περισσότερο πάλευε τόσο πιο σφιχτά δενόταν το κορδόνι γύρω από τον λαιμό του.Στο τέλος στραγγαλίστηκε.


Όσο για τον Άρχοντα Ρίκαρντ, το ατσάλι της πανοπλίας του έγινε κόκκινο σαν κεράσι πριν το τέλος και το χρυσό έλιωσε από τα σπιρούνια του και έσταξε στην φωτιά. Στεκόμουν κάτω από τον Σιδερένιο Θρόνο, στην λευκή πανοπλία μου και μανδύα, γεμίζοντας το μυαλό με σκέψεις για την Σέρσεϊ. Μετά, ο ίδιος ο Γκέρολντ Χάϊτάουερ με πήρε παράμερα και μου είπε "Πήρες όρκο να προστατεύεις τον βασιλιά, όχι να τον κρίνεις". Αυτός ήταν ο Λευκός Ταύρος, πιστός μέχρι τέλους και άντρας καλύτερος από εμένα, όπως όλοι συμφωνούν.
Επίσης ξέρουμε ότι ο Τζέιμυ στεκόταν φρουρός όταν ο Αίρυς κακοποιούσε την αδερφή και σύζυγο του Ραίλλα. Όταν ρώτησε έναν άλλο ιπποτη της ΒΦ για το εαν καθήκον τους είναι να προστατεύουν την βασίλισσα, ο ιππότης του απάντησε: Ναι, αλλά όχι από αυτόν.

Και ασφαλώς ο Τζέιμυ είχε λάβει εντολή όχι μόνο να εκτελέσει τον πατέρα του αλλά και να επιτρέψει το κάψιμο του Κινγκς Λάντινγκ, όπως είχε επιτρέψει να γίνουν τόσα άλλα.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ :o

8
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / 5 Χρόνια Αργότερα...
« στις: Απριλίου 20, 2017, 03:08:26 μμ »
Το 3ο βιβλίο τελειώνει με


  • Τον Τύριον να δολοφονεί τον Τάηγουην
  • Τον Όμπερυν να έχει πεθάνει ύστερα από την μονομαχία με τον Κλεγκέην
  • Τους Στάρκ να έχουν ηττηθεί και να έχουν εξαφανιστεί και τους Μπόλτον να εξουσιάζουν τον Βορρά
  • Τον ΜΔ να δολοφονεί την Λάϊσα αφότου εκείνη αποπειράθηκε να δολοφονήσει την Σάνσα
  • Τον Τόμμεν να είναι ο βασιλιάς και η Μάργκαιρυ βασίλισσα του
  • Την Άρυα να ταξιδεύει στο Έσσος
  • Τον Τζον ΑΔ της ΝΦ
  • Την Νταινέρυς βασίλισσα στην Μηρήν
Όλες αυτές οι ανακατατάξεις είχαν μεγάλο αντίκτυπο τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.


Το 3ο βιβλίο εκδόθηκε το 2000 ενώ το 4ο το 2005.


Ο Μάρτιν αρχικά σκόπευε το 4ο να λαμβάνει χώρα 5 χρόνια μετά τα γεγονότα του 3ου.
Βασικός λόγος ήταν ότι ήθελε ορισμένοι χαρακτήρες (Μπραν, Σάνσα και Άρυα) να είναι λίγο μεγαλύτεροι ώστε να μπορούν να κάνουν ορισμένα πράγματα.
Ενώ ξεκίνησε να γράφει την ιστορία, κατέληξε ότι η αφήγηση θα ήταν καλύτερη εάν η πλοκή διαδραματιζόταν αμέσως μετά τα γεγονότα του 3ου.


Ενδιαφέρον είναι ότι η σκηνή με τον Ντρόγκον στην Μηρήν προοριζόταν να είναι η πρώτη σκηνή στο βιβλίο.
Spoiler for Hiden:


Επίσης το κεφάλαιο της Άρυα από το 5ο βιβλίο προοριζόταν να είναι το πρώτο κεφάλαιο της Άρυα αρχικά


Πόσο διαφορετική θεωρείτε ότι θα ήταν η ιστορία?

9
Γενική Συζήτηση / It's Publication Day...
« στις: Μαρτίου 01, 2017, 10:32:12 πμ »
Ο GRRM με μια νέα ανάρτηση στο μπλογκ του μας ενημερώνει ότι πρόκειται να εκδοθεί το βιβλίο ACE IN THE HOLE, στην σειρά Wild Cards.


Έχει διαβάσει κανείς σας αυτά τα βιβλία?
Από όσο ξέρω δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.
10
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Νέα Ιστορία από τον Μάρτιν!
« στις: Ιανουαρίου 27, 2017, 12:02:22 μμ »
Και ενώ όλοι περιμένουμε το 6ο βιβλίο, ανακοινώθηκε η κυκλοφορία μιας ανθολογίας διηγημάτων με τίτλο BOOK OF SWORDS.
Ένας εκ των συγγραφέων που θα συμμετέχουν, ο Matthew Hughes, ανάρτησε μια λίστα με συγγραφείς που θα συμμετέχουν στην ανθολογία, το 2015 και άφησε να εννοηθεί ότι ακόμα πιο γνωστά ονόματα θα συνεισφέρουν. Και ένα από αυτά τα ονόματα είναι ο Μάρτιν.


Καθώς το θέμα είναι ξίφη, ενδεχομένως το διήγημα του Μάρτιν να αφορά κάποιο από τα θρυλικά ξίφη που αναφέρονται στα βιβλία του.


Μακάρι να είναι το ξίφος των Λάννιστερ, εκείνο που χάθηκε. 

11
Οι Μέϊστερ είναι θεραπευτές, σύμβουλοι, οι ιππότες του νου που υπηρετούν σπουδαίους άρχοντες.
Φοράνε μια αλυσίδα, όπου οι κρίκοι συμβολίζουν το πεδίο γνώσης που κατέχουν.Μέχρι στιγμής στα βιβλία κανένας από τους χαρακτήρες/αφηγητές δεν είναι μέϊστερ. Στο 6ο βιβλίο σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα για την οργάνωση τους καθώς ο Σαμ πρόκειται να εκπαιδευτεί στην Ακρόπολη.

Η χρονική στιγμή είναι λίγο ύποπτη. Εαν ο Μαρτιν ήθελε απλά ο Σαμ να μην ήταν παρών στην δολοφονία του Τζον, θα μπορούσε π.χ. να τον στείλει με τον Εντ Τόλετ. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος λόγος που ο Σαμ πρέπει να είναι στην Ακρόπολη.


Η θεωρία:


Οι μέϊστερ είναι υπεύθυνοι για την πολιτική αστάθεια στο γουέστερος και έχουν συνωμοτήσει ενάντια στους Ταργκάρυεν και την μαγεία τους.


Οι ενδείξεις:


Η αρχόντισσα Ντάστιν αποκαλύπτει στον Θήον τον λόγο για τον οποίο δεν παντρεύτηκε τον Μπράντον Σταρκ αλλά ούτε και τον νεότερο αδερφό του, Ένταρντ.


Παράθεση
Μέϊστερ Γουάλις ήταν το όνομα του γκρίζου αρουραίου. Και δεν είναι έξυπνο το πως οι μέϊστερ χρησιμοποιούν μόνο ένα όνομα, ακόμα και όσοι είχαν δύο όταν έφτασαν στην Ακρόπολη? Έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοί πραγματικά είναι ή από που έρχονται ... αλλά εαν επιμείνεις αρκετά, μπορείς να μάθεις. Πριν φτιάξει την αλυσίδα του, ο Μέϊστερ Γουάλις ήταν γνωστός ως Γουάλις Φλάουερσ. Φλάουερς, Χιλλ, Ρίβερς, Σνόου...δίνουμε τέτοια ονόματα στα νόθα παιδιά ώστε να τα διακρίνουμε για αυτό που είναι, αλλά εκείνα γρήγορα τα ξεφορτώνονται. Ο Γουάλις Φλάουερς είχε μια κόρη Χαϊτάουερ για μητέρα... και έναν Πρώτο Μέιστερ για πατέρα σύμφωνα με τις φήμες. Οι μέιστερ της Ακρόπολης είναι οι χειρότεροι όλων. Μόλις έφτιαξε την αλυσίδα του, ο κρυφός πατέρας του και οι φίλοι του δεν έχασαν χρόνο και τον έστειλαν στο Γουίντερφελ να γεμίσει τα αυτιά του Άρχοντα Ρίκαρντ με δηλητηριασμένα λόγια, γλυκά σαν μέλι. Ο γάμος με την Τάλλυ ήταν δική του ιδέα, δίχως αμφιβολία, αυτός-Ακόμα και εαν η Ντάστιν είναι προκατειλημμένη ενάντια στους μέιστερ, ίσως να μην έχει άδικο.


Ο γάμος του Νεντ με την Κάτλυν, δημιούργησε μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ Παραποτάμιων Περιοχών και Βορρά με άμεσες συνέπειες για τους Ταργκάρυεν.


Αυτό από μόνο του βέβαια δεν σημαίνει τίποτα.


Από τα λόγια της Ντάστιν συμπεραίνουμε ότι οι μέιστερ είναι αναμεμειγμένοι στις συνωμοσίες, αλλά δεν αποδεικνύει ότι φανερά συνωμοτούσαν ενάντια στους Ταργκάρυεν και την μαγεία τους.


Αυτός που στοχοποιεί τους μέιστερ ως ένοχους για την πτώση των Ταργκάρυεν και την εξάλειψη της μαγείας είναι ο μέιστερ Μάργουην.

Η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε αυτή την αινιγματική φιγούρα είναι στο 1ο βιβλίο, όπου η Μίρρι αποκαλύπτει ότι της δίδαξε ανατομία.


Στο 3ο βιβλίο ο Κάιμπερν εξηγεί στον Τζέιμυ ότι πιστεύει σε φαντάσματα και ο Μάργουην ήταν ο μοναδικός στην Ακρόπολη που συμφωνούσε μαζί του.


Στο 4ο βιβλίο ο Μάργουην όχι μόνο πιστεύει ότι οι δράκοι επέστρεψαν αλλά αφού συναντάει τον Σαμ, αποφασίζει να ταξιδέψει στο Έσσος και να γνωρίσει την Νταινέρυς.


Αυτό που προβληματίζει είναι η αντίδραση του όταν ο Σαμ του λέει πως ο Αίμον ήθελε να στείλει έναν μέιστερ στην Νταινέρυς να την νουθετεί και προστατεύει.
Παράθεση


"Αυτό ήθελε?" Ο Μάργουην σήκωσε τους ώμους του. "Ίσως είναι καλό που πέθανε προτού φτάσει στην Ακρόπολη. Διαφορετικά τα γκρίζα πρόβατα θα έπρεπε να τον σκοτώσουν και αυτό θα υποχρέωνε τα κακόμοιρα να σφίξουν τα ρυτιδιασμένα χέρια τους"


"Να τον σκοτώσουν?" είπε ο Σαμ σοκαρισμένος. "Γιατί?"

"Ποιός νομίζεις ότι σκότωσε όλους τους δράκους την τελευταία φορά? Γενναίοι δρακοφονίαδες οπλισμένοι με ξίφη? Ο κόσμος που χτίζει η Ακρόπολη δεν έχει χώρο για μαγεία ή προφητεία ή γυάλινα κεριά πόσο μάλλον γοα δράκους. Αναρωτήθηκες για ποιό λόγο επιτράπηκε στον  Αίμον Ταργκάρυεν να χαραμίσει την ζωή του στο Τείχος, όταν δικαιωματικά έπρεπε να έχει το αξίωμα του Πρώτου Μέιστερ.  Το αίμα του είναι ο λόγος. Δεν είναι έμπιστος. Αλλά ούτε και εγώ."Τα γυάλινα κεριά είναι κατασκευασμένα από οψιδιανό .
Οι νεαροί μέιστερ πρέπει να προσπαθήσουν να ανάψουν ένα κερί διαφορετικά θα περάσουν μια ολόκληρη νύχτα στο σκοτάδι. Συμβολικά αυτό σημαίνει ότι πάντα θα υπάρχει ένα πεδίο γνώσης αδιαπέραστο.


Όμως οι φήμες θέλουν τον Μάργουην να έχει ένα αναμμένο γυάλινο κερί.


Λέγεται ότι το φως τους, κάνει τα χρώματα να είναι πιο έντονα.


Η Νταινέρυς Ταργκάρυεν στο 5ο βιβλίο βλέπει την Κουέιθ, η οποία την προειδοποιεί ότι τα γυάλινα κεριά καίνε.
Παράθεση
Τα γυάλινα κεριά καίνε. Σύντομα θα έρθει ωχρή φοράδα και μετά από αυτήν, οι άλλοι. To Κράκεν και η μαύρη φλόγα, το λιοντάρι και ο γρίφονας, ο υιός του ήλιου και ο μασκαράς των δράκων. Μην εμπιστευτείς κανέναν τους. Θυμήσου τους απέθαντους. Να προσέχεις τον αρωματισμένο αρχιοικονόμο.

12
Παράθεση
Ο Σερ Μπάρισταν μου είπε κάποτε ότι η σήψη στην ηγεμονία του Βασιλιά Αίρυς ξεκίνησε με τον Βάρυς.
Ο Στάννις Μπαράθηον στον Ντέιβος Σήγουορθ.


Η θεωρία:

Ο Βάρυς είναι στην πραγματικότητα απόγονος των Μπλάκφάϊρ ή/και του Αίριον Ταργκάρυεν.

Οι ενδείξεις:

Ο οίκος Μπλάκφάϊρ διεκδίκησε αρκετές φορές τον ΣΘ.
Στα βιβλία πολλές φορές γίνεται αναφορά στο κατόρθωμα του Σερ Μπάρισταν, ο οποίος έσφαξε τον τελευταίο του Οίκου, τον Μαίλυς. Όλες σχεδόν οι αναφορές της μονομαχίας περιγράφουν τον Μαίλυς ως τον τελευταίο Μπλάκφάϊρ. Εξαίρεση αποτελεί ο διάλογος Ιλλύριο-Τύριον.

Παράθεση
Όταν ο Μαίλυς ο Τερατώδης πέθανε στα Στεπστόουνς ήταν το τέλος της αρσενικής γενιάς του Οίκου Μπλάκφάϊρ.Συνεπώς υπήρχε μια γυναίκα απόγονος των
Μπλάκφάϊρ, η οποία ήταν ζωντανή εκείνη την περίοδο αλλά για ευνόητους λόγους δεν διεκδίκησε τον ΣΘ.

Όσο για τον Αίρον, γνωρίζουμε ότι απέκτησε ένα γιό με την σύζυγο και ξαδέρφη του, Νταινόρα Ταργκάρυεν, τον Μαίγκορ.

Όταν ορίστηκε συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί ποιός θα γίνει ο επόμενος βασιλιάς, το 233, ο Μαίγκορ απορρίφθηκε επειδή θεωρήθηκε ότι θα είχε κληρονομήσει τον δόλιο χαρακτήρα του πατέρα του και τελικά το στέμμα δόθηκε στον θείο του, Αίγκον.Επίσης ο Μάρτιν είχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της εξορίας του στο Έσσος, είναι πιθανόν ο Αίρον να απέκτησε παιδιά.

Όπως φαίνεται δεν αποκλείεται στο Έσσος να υπάρχουν απόγονοι/συγγενείς των Ταργκάρυεν που να τρέφουν μίσος για την γενιά του Αίγκον IV.

Aς μην ξεχνάμε πως όταν ήταν μικρός ο Αίγκον ήρθε αντιμέτωπος με τους Μπλάκφάϊρ και είχε άσχημη σχέση με τον Αίρον.

Γιατί όμως ο Βάρυς να είναι απόγονος του Αίρον ή/και των Μπλάκφάϊρ?

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά για τον Βάρυς.

Ο ίδιος είχε πει τα παρακάτω για τα παιδικά του χρόνια:
Παράθεση
Ήμουν ένα ορφανό αγόρι, μαθητευόμενος σε ένα περιοδεύων θίασο. Το αφεντικό μας είχε ένα μικρό σκάφος και σαλπάραμε την στενή θάλασσα, δίνοντας παραστάσεις σε όλες τις Ελεύθερες Πόλεις και κάποιες φορές στο Κινγκς Λάντινγκ και στην Ολντάουν. Μια μέρα στη Μυρ, ένας άντρας ήρθε στην παράσταση.  Όταν τελείωσε η παράσταση έκανε μια προσφορά για μένα τόσο δελεαστική, που το αφεντικό μου δεν μπόρεσε να αρνηθεί. Είχα τρομοκρατηθεί. Φοβόμουνα ότι ο άντρας θα με χρησιμοποιούσε όπως είχε ακούσει πως χρησιμοποιούν οι άντρες τα μικρά αγόρια, η αλήθεια ήταν  ότι το μόνο που ήθελε από εμένα ήταν ο ανδρισμός μου. Μου έδωσε να πιω ένα φίλτρο που με έκανε ανίκανο να κινηθώ ή να μιλήσω αλλά δεν ήμουν αναίσθητος. Με ένα μεγάλο μαχαίρι με έκοψε σύρριζα ενώ έψελνε. Τον είδα να καίει τον ανδρισμό μου. Οι φλόγες έγιναν μπλε και άκουσα μια φωνή να απαντάει στο κάλεσμα του, αν και δεν κατάλαβα τι έλεγε. Όταν τελείωσε ο θίασος είχε σαλπάρει και ο άντρας με έδιωξε. Όταν τον ρώτησα τί να κάνω μου είπε ότι υπέθετε ότι θα πεθάνω. Για να τον εκνευρίσω, αποφάσισα να ζήσω. Ζητιάνεψα, έκλεψα και πούλησα ότι είχε απομείνει από το κορμί μου. Γρήγορα έγινα ένας καλός κλε΄φτης στη Μυρ και όταν μεγάλωσα έμαθα ότι τα περιεχόμενα της αλληλογραφίας κάποιου είχαν περισσότερη αξία από τα περιεχόμενα της τσέπης του.


Στην συνέχεια ο Ιλλύριο λέει στον Τύριον το πως γνώρισε τον Βάρυς.

Παράθεση
Στην Μυρ ήταν ένας πρίγκηπας των κλεφτών ώσπου ένας αντίπαλος τον κάρφωσε. Στο Πέντος η προφορά του τον έκανε να ξεχωρίζει και μόλις αποκαλύφθηκε ότι ήταν ευνούχος τον έδειραν. Γιατί με επέλεξε να τον φυλάω δεν θα μάθω ποτέ, αλλά καταλήξαμε σε μια συμφωνία. Ο  Βάρυς κατασκόπευε υποδεέστερους κλέφτες και έπαιρνε τα κλοπιμαία τους. Εγώ προσέφερα την βοήθεια μου στα θύματα τους, υποσχόμενος έναντι αμοιβής να επιστρέψω τα κλεμμένα.


Τόσο ο Ιλλύριο όσο και ο Βάρυς έγιναν πλούσιοι δημοφιλείς. Ενώ ο Ιλλύριο κατάφερε να παντρευτεί την κόρη του Πρίγκηπα του Πέντος, ο Βάρυς προσκλήθηκε από τον Αίρυς στην αυλή του, επειδή ο βασιλιάς είχε ανάγκη από ένα έμπιστο άνθρωπο.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο  Βάρυς ασκούσε μεγάλη επιρροή στον Αίρυς χωρίς απαραίτητα να στηρίζει τον Ραίγκαρ ή τον Τάηγουην.


Κατάφερε όμως να μην εξοριστεί όταν ήρθε ο Ρόμπερτ και παρέμεινε στο πόστο του.


Γιατί όμως να είναι τόσο ξεχωριστός?


Ορφανά που έχουν ταλέντα δεν είναι κάτι σπάνιο.


Ο Μπρον είναι ένας απλός υπήκοος και κατάφερε να γίνει άρχοντας.
Μπάσταρδοι κατάφεραν να γίνουν ιππότες της ΒΦ.


Τα ταλέντα του Βάρυς δεν του προσδίδουν κάτι ξεχωριστό, απλά έτυχε να βρεθεί στον θίασο και να εκπαιδευτεί ως ηθοποιός.


Για ποιόν λόγο ο άντρας επέλεξε τον Βάρυ για να τον ευνουχίσει?


Η ζωή στο Έσσος είναι φτηνή, στην Άσταπορ μπορεί κανείς να βρει σκλάβους κάθε ηλικίας και σε τιμές λογικές.
Όμως αυτός πήγε στο Μυρ και έδωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για ένα αγόρι, με σκοπό να ολοκληρώσει ένα τελετουργικό.


Τί ιδιαίτερο είχε ο Βάρυς?


Η Μελισάνδρε αρκετές φορές έχει αναφέρει ότι το βασιλικό αίμα έχει δύναμη. Ακόμα και απλοί συγγενείς βασιλέων, όπως ο Τζέντρυ ή η Άσα έχουν θεωρηθεί ότι έχουν βασιλικό αίμα.


Ίσως ο Βάρυς να επιλέχθηκε από τον άντρα επειδή ήταν απόγονος των Ταργκάρυεν, έστω και μακρινός.


Ίσως ήταν αυτή η αντιμετώπιση του από τον άντρα, που τον έκανε να μισήσει όχι μόνο την μαγεία αλλά και τους Ταργκάρυεν συγκεκριμένα.
Όταν δολοφόνησε τον Κήβαν, του δήλωσε απλά πως όλα αυτά τα κάνει για τα παιδιά. Σίγουρα δεν αναφέρεται στα παιδιά του Αίρυς, καθώς όχι μόνο εξέθεσε τον Βισέρυς στην ανέχεια και τους Ντοθράκι αλλά σκόπευε να θυσιάσει την Νταινέρυς προς όφελος του Αίγκον.

Ίσως όμως να αναφερόταν στα παιδιά του Νταίμον Μπλάκφάϊρ, που ηττήθηκαν από τους Ταργκάρυεν και στους απογόνους τους.


13
Σαν σήμερα, το 1996 εκδόθηκε το GAME OF THRONES. Ποιά σκηνή ξεχωρίσατε? (περιθώριο 20 επιλογών)14
Τηλεοπτική Μεταφορά / Εις Μνήμην
« στις: Ιουνίου 29, 2016, 03:06:46 μμ »
Σας λείπει ο Νεντ? (Ναι.)
Νιώθετε δικαιωμένοι από τον θάνατο του Τζόφρυ?
Ακόμα να ξεπεράσετε το σοκ του Κόκκινου Γάμου?


Θέλετε να μιλήσετε για όσους πέθαναν στο ΓΚΟΤ?
Σε αυτό το θρεντ μπορείτε να μιλήσετε για χαρακτήρες που πέθαναν και την εξέλιξη τους στην σειρά, μέχρι το τραγικό τους τέλος.


Ξεκινάω με τον Ρους Μπόλτον.


Ομολογώ ότι μου λείπει ο Ρούς Μπόλτον, καθίκι αλλά από τα λίγα.Ας θυμηθούμε όμως τι άνθρωπος ήταν.


Είχε τρόπους και ήταν ευγενικός. Ειλικρινά τώρα, ποιός άλλος στην σειρά στέλνει χαιρετίσματα? Ούτε καν η Σάνσα δεν είναι τόσο ευγενική.Και όχι μόνο αυτό, αλλά θυμάται να αποδώσει τους χαιρετισμούς των άλλων.


Σεβόταν τους υπόλοιπους Βόρειους. Όταν ήταν τσαντισμένος, δεν το έκρυβε αλλά και πάλι ήταν διακριτικός.Είχε όμορφο χαμόγελο.

Ήταν ιδιαίτερα διακριτικός με την ανικανότητα του Τζέιμυ να φάει με το αριστερό του χέρι.

Είχε ωραίο στυλ.

Όταν βαριόταν σε ανιαρές κοινωνικές εκδηλώσεις, απλά καθόταν νωχελικά και δεν γκρίνιαζε.

Ήξερε να ντύνεται ανάλογα με την περίσταση.15
Ποιά σκηνή του 6ου κύκλου σας άρεσε/συγκίνησε/εντυπωσίασε?

Σελίδες: [1] 2 3 ... 6