Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Σιέρα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 6
1
Στο 5ο βιβλίο και αφού η "Άρυα Σταρκ" έχει παντρευτεί τον Ράμσεϋ, μια τρομερή χιονοθύελλα έρχεται στο Γουίντερφελ.
Ένας από τους άντρες των Ρίσγουελ πέθανε, μάλλον ενώ γλύστρησε στο χιόνι. Πολλοί μιλάνε για φόνο.
Όλοι περιμένουν τον Στάννις να επιτεθεί ενώ το φαγητό λιγοστεύει.Ο χρόνος κυλάει αργά και άλλοι άντρες βρίσκονται νεκροί.  Ατυχήματα. Μάλλον. Όταν όμως ένας ακόλουθος του Ράμσεϋ βρίσκεται φρικτά δολοφονημένος κανείς δεν μιλάει για ατύχημα. Ο Θήον θεωρείται ύποπτος όμως λόγω της αδύναμης φυσικής του κατάστασης, αθώωνεται. Όλοι θεωρούν ότι ο Στάννις έχει κατασκόπους εντός των τειχών ενώ υπάρχει ένταση μεταξύ Βορείων και Φρέυ για τον Κόκκινο Γάμο.Μέσα σε όλα, ο Θήον σε μια από τις μοναχικές του βόλτες, συναντάει έναν άντρα, που κρατάει ένα στιλέττο και φοράει κουκούλα. Ο άντρας χλευάζει τον Θήον και τον αποκαλεί προδότη και συγγενοκτόνο. Αν και σκέφτεται να τον σκοτώσει τελικά τον αφήνει στον Ράμσεϋ. Το θέμα είναι ποιός είναι ο μυστήριος άντρας που συνάντησε ο Θήον και ενδεχομένως ευθύνεται και για τις μυστήριες δολοφονίες?2
8η Σεζόν / 8ος Κύκλος
« στις: Ιανουαρίου 05, 2018, 06:11:25 μμ »
Τελικά οι προβλέψεις ήταν σωστές.
Ο επόμενος και τελευταίος κύκλος θα προβληθεί το 2019.
https://www.hbo.com/game-of-thrones/season-8-returning-2019

3
7η Σεζόν [2017] / Να δούμε ποιος, ποιος, ποιος, θα φαγωθεί
« στις: Ιουλίου 06, 2017, 03:37:06 μμ »
Ποιός δεν θα επιβιώσει σε αυτόν τον κύκλο? Βάλαρ Μοργκούλις και τα σχετικά, έχετε 29 επιλογές, ποιός λοιπόν θα είναι ο επόμενος στόχος των σεναριογράφων?

4
Τηλεοπτική Μεταφορά / Εξέλιξη χαρακτήρων
« στις: Μαΐου 30, 2017, 09:07:07 πμ »
Επειδή το τέλος πλησιάζει, ας δούμε την εξέλιξη των χαρακτήρων από τον 1ο κύκλο εως και το τρέιλερ του 7ου.
1ος Χαρακτήρας Νταινέρυς Ταργκάρυεν.
1ος κύκλος.


Ένα δειλό και άβουλο πλάσμα, που άγεται και φέρεται από τον αδερφό τηςο οποίος παρά την θέληση της, την δίνει σε ένα Καλ των Ντοθράκι

Όχι επειδή νοιάζεται για το μέλλον της αδερφής του, αλλά επειδή θέλει την αρωγή του Καλ για να ξαναπάρει τον ΣΘ, όπου τώρα στρογγυλοκάθεται ο Ρόμπερτ Μπαράθηον, άσπονδος εχθρός και ξάδερφος του Βισέρυς.Η πρόκληση για την Νταινέρυς είναι μεγάλη και σίγουρα ο αδερφός της δεν την βοηθάει να αναλάβει τον ρόλο της ως ΚαλήσιΗ Ντάνυ τελικά παντρεύτηκε τον Ντρόγκο και έζησε με τους Ντοθράκι

Και πέτυχε το ακατόρθωτο, να κάνει τον Ντρόγκο να την ερωτευτεί και να της φερθεί ισότιμαΏσπου η Ντάνυ έμεινε έγκυος και έφαγε καρδιά αλόγου ώστε το παιδί της να έχει δύναμη-σύμφωνα με τους Ντοθράκι

Αλλά ο αδερφός της, ο οποίος θεωρείτο γελοίος από τους Ντοθράκι, δεν χάρηκε και πολύ με την αλλαγή της Ντάνυ, του έλειπε η παλιά, δειλή και άβουλη αδερφή τουη οποία είχε το θάρρος να του αντισταθεί

και ακόμα πιο πολύ του έλειπε το στέμμα του πατέρα του, ώσπου ο Ντρόγκο τον έστεψεKαι η αντίδραση της Ντάνυ στον θάνατο του αδερφού της?

Όμως τα προβλήματα της Ντάνυ δεν τελείωσαν. Ο βασιλιάς Ρόμπερτ δεν χάρηκε και πολύ όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της

Η Νταινέρυς παραλίγο να πιεί δηλητήριο αλλά ο πιστός σερ Τζόρα Μόρμοντ, την έσωσε

Βέβαια ο Ντρόγκο, που μέχρι τότε δεν πολυνοιαζόταν για τον ΣΘ, μόλις έμαθε τι έγινε, αποφάσισε να εισβάλλει στο Γουέστερος και να το κατακτήσει για τον γιό του Ραίγκο

Εντωμεταξύ εισέβαλλε στην γη φιληρεινικών ανθρώπων, τους οποίους οι Ντοθράκι έσφαξαν, βίασαν και υποδούλωσαν. Η Ντάνυ παρενέβη και έσωσε την Μίρρι, μια σοφή γυναίκα που την υπηρέτησε.
Τότε συνέβη το απίστευτο, ο Ντρόγκο πληγώθηκε και αρρώστησε

Η Ντάνυ κατέφυγε στην σοφή Μίρρι

Οι Ντοθράκι δίσταζαν να εμπιστευτούν την Ντάνυ και την Μίρρι και της επιτέθηκαν ενώ εκείνη ένιωσε τους πρώτους πόνους της γέννας,ο Τζόρα την έσωσε αλλά ήταν αργά


 Το παιδί της πέθανε, ενώ ο Ντρόγκο ήταν σε κωμα, μόνο ο θάνατος μπορεί να ξεπληρώσει την ζωή

Οι Ντοθράκι την εγκατέλειψαν, μόνο οι πιο αδύναμοι έμειναν στον πλευρό της, η Μίρρι την πρόδωσε και η Νταινέρυς έχασε και το παιδί της και τον άντρα της και ο Τζόρα την συμβούλεψε να φύγουν μακρυά, να πουλήσει τα αυγά δράκων που της δόθηκαν στον γάμο της αλλά εκείνη έκαψε την σωρό του άντρα και του παιδιού της, καθώς και την Μίρρι ενώ δίπλα τους τοποθέτησε τα αυγά και τότε περπάτησε στην φωτιά

Και επέστρεψε, άκαυτη με τους νεογέννητους δράκους5
Τις πρώτες αναφορές για την βασιλοκτονία τις έχουμε στο 1ο βιβλίο. Ο Ένταρντ περιγράφει τι είδε όταν μπήκε στην αίθουσα του θρόνου


Παράθεση
Ο Αίρυς ήταν νεκρός στο πάτωμα, πνιγμένος στο αίμα του. Τα κρανία των δράκων κοίταζαν κρεμασμένα από τους τοίχους. Οι άντρες των Λάννιστερ ήταν παντού. Ο Τζέιμυ φόραγε τον λευκό μανδύα της Βασιλικής Φρουράς πάνω από την χρυσή του πανοπλία. Σαν να τον βλέπω ξανά. Ακόμα και το ξίφος του ήταν επιχρυσωμένο. Καθισμένος στον Σιδερένιο Θρόνο, ψηλότερα από τους ιππότες του, φορώντας ένα κράνος σε σχήμα λεοντοκεφαλής. Πόσο έλαμπε!

Στο 2ο βιβλίο όταν η Κάτλυν τον επισκέπτεται στο κελί του, ο Τζέιμυ της λέει τα πάντα για τον θάνατο του Μπράντον


Παράθεση
Όταν η φωτιά άναψε, έφεραν τον Μπράντον. Τα χέρια του ήταν δεμένα στην πλάτη του και γύρω από τον λαιμό του ήταν ένα βρεγμένο, δερμάτινο κορδόνι, δεμένο σε μια συσκευή που είχε φέρει ο βασιλιάς από το Τυρός. Τα πόδια του ήταν ελεύθερα όμως και το ξίφος του ήταν  σε σημείο που δεν το έφτανε.

Οι πυρομάντες έψησαν τον Άρχοντα Ρίκαρντ αργά, υποδαυλίζοντας την φωτιά ώστε η ζέστη να είναι ίσα κατανεμημένη. Ο μανδύας του κάηκε πρώτα και μετά το πανωφόρι και σύντομα το μόνο που φόραγε ήταν μέταλλο και στάχτες.   Μετά θα άρχισε να ψήνεται, ο Αίρυς υποσχέθηκε... εκτός κι αν ο γιος του τον απελευθέρωνε. Ο Μπράντον προσπάθησε, αλλά όσο περισσότερο πάλευε τόσο πιο σφιχτά δενόταν το κορδόνι γύρω από τον λαιμό του.Στο τέλος στραγγαλίστηκε.


Όσο για τον Άρχοντα Ρίκαρντ, το ατσάλι της πανοπλίας του έγινε κόκκινο σαν κεράσι πριν το τέλος και το χρυσό έλιωσε από τα σπιρούνια του και έσταξε στην φωτιά. Στεκόμουν κάτω από τον Σιδερένιο Θρόνο, στην λευκή πανοπλία μου και μανδύα, γεμίζοντας το μυαλό με σκέψεις για την Σέρσεϊ. Μετά, ο ίδιος ο Γκέρολντ Χάϊτάουερ με πήρε παράμερα και μου είπε "Πήρες όρκο να προστατεύεις τον βασιλιά, όχι να τον κρίνεις". Αυτός ήταν ο Λευκός Ταύρος, πιστός μέχρι τέλους και άντρας καλύτερος από εμένα, όπως όλοι συμφωνούν.
Επίσης ξέρουμε ότι ο Τζέιμυ στεκόταν φρουρός όταν ο Αίρυς κακοποιούσε την αδερφή και σύζυγο του Ραίλλα. Όταν ρώτησε έναν άλλο ιπποτη της ΒΦ για το εαν καθήκον τους είναι να προστατεύουν την βασίλισσα, ο ιππότης του απάντησε: Ναι, αλλά όχι από αυτόν.

Και ασφαλώς ο Τζέιμυ είχε λάβει εντολή όχι μόνο να εκτελέσει τον πατέρα του αλλά και να επιτρέψει το κάψιμο του Κινγκς Λάντινγκ, όπως είχε επιτρέψει να γίνουν τόσα άλλα.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ :o

6
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / 5 Χρόνια Αργότερα...
« στις: Απριλίου 20, 2017, 03:08:26 μμ »
Το 3ο βιβλίο τελειώνει με


  • Τον Τύριον να δολοφονεί τον Τάηγουην
  • Τον Όμπερυν να έχει πεθάνει ύστερα από την μονομαχία με τον Κλεγκέην
  • Τους Στάρκ να έχουν ηττηθεί και να έχουν εξαφανιστεί και τους Μπόλτον να εξουσιάζουν τον Βορρά
  • Τον ΜΔ να δολοφονεί την Λάϊσα αφότου εκείνη αποπειράθηκε να δολοφονήσει την Σάνσα
  • Τον Τόμμεν να είναι ο βασιλιάς και η Μάργκαιρυ βασίλισσα του
  • Την Άρυα να ταξιδεύει στο Έσσος
  • Τον Τζον ΑΔ της ΝΦ
  • Την Νταινέρυς βασίλισσα στην Μηρήν
Όλες αυτές οι ανακατατάξεις είχαν μεγάλο αντίκτυπο τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.


Το 3ο βιβλίο εκδόθηκε το 2000 ενώ το 4ο το 2005.


Ο Μάρτιν αρχικά σκόπευε το 4ο να λαμβάνει χώρα 5 χρόνια μετά τα γεγονότα του 3ου.
Βασικός λόγος ήταν ότι ήθελε ορισμένοι χαρακτήρες (Μπραν, Σάνσα και Άρυα) να είναι λίγο μεγαλύτεροι ώστε να μπορούν να κάνουν ορισμένα πράγματα.
Ενώ ξεκίνησε να γράφει την ιστορία, κατέληξε ότι η αφήγηση θα ήταν καλύτερη εάν η πλοκή διαδραματιζόταν αμέσως μετά τα γεγονότα του 3ου.


Ενδιαφέρον είναι ότι η σκηνή με τον Ντρόγκον στην Μηρήν προοριζόταν να είναι η πρώτη σκηνή στο βιβλίο.
Spoiler for Hiden:


Επίσης το κεφάλαιο της Άρυα από το 5ο βιβλίο προοριζόταν να είναι το πρώτο κεφάλαιο της Άρυα αρχικά


Πόσο διαφορετική θεωρείτε ότι θα ήταν η ιστορία?

7
Γενική Συζήτηση / It's Publication Day...
« στις: Μαρτίου 01, 2017, 10:32:12 πμ »
Ο GRRM με μια νέα ανάρτηση στο μπλογκ του μας ενημερώνει ότι πρόκειται να εκδοθεί το βιβλίο ACE IN THE HOLE, στην σειρά Wild Cards.


Έχει διαβάσει κανείς σας αυτά τα βιβλία?
Από όσο ξέρω δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.
8
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Νέα Ιστορία από τον Μάρτιν!
« στις: Ιανουαρίου 27, 2017, 12:02:22 μμ »
Και ενώ όλοι περιμένουμε το 6ο βιβλίο, ανακοινώθηκε η κυκλοφορία μιας ανθολογίας διηγημάτων με τίτλο BOOK OF SWORDS.
Ένας εκ των συγγραφέων που θα συμμετέχουν, ο Matthew Hughes, ανάρτησε μια λίστα με συγγραφείς που θα συμμετέχουν στην ανθολογία, το 2015 και άφησε να εννοηθεί ότι ακόμα πιο γνωστά ονόματα θα συνεισφέρουν. Και ένα από αυτά τα ονόματα είναι ο Μάρτιν.


Καθώς το θέμα είναι ξίφη, ενδεχομένως το διήγημα του Μάρτιν να αφορά κάποιο από τα θρυλικά ξίφη που αναφέρονται στα βιβλία του.


Μακάρι να είναι το ξίφος των Λάννιστερ, εκείνο που χάθηκε. 

9
Οι Μέϊστερ είναι θεραπευτές, σύμβουλοι, οι ιππότες του νου που υπηρετούν σπουδαίους άρχοντες.
Φοράνε μια αλυσίδα, όπου οι κρίκοι συμβολίζουν το πεδίο γνώσης που κατέχουν.Μέχρι στιγμής στα βιβλία κανένας από τους χαρακτήρες/αφηγητές δεν είναι μέϊστερ. Στο 6ο βιβλίο σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα για την οργάνωση τους καθώς ο Σαμ πρόκειται να εκπαιδευτεί στην Ακρόπολη.

Η χρονική στιγμή είναι λίγο ύποπτη. Εαν ο Μαρτιν ήθελε απλά ο Σαμ να μην ήταν παρών στην δολοφονία του Τζον, θα μπορούσε π.χ. να τον στείλει με τον Εντ Τόλετ. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος λόγος που ο Σαμ πρέπει να είναι στην Ακρόπολη.


Η θεωρία:


Οι μέϊστερ είναι υπεύθυνοι για την πολιτική αστάθεια στο γουέστερος και έχουν συνωμοτήσει ενάντια στους Ταργκάρυεν και την μαγεία τους.


Οι ενδείξεις:


Η αρχόντισσα Ντάστιν αποκαλύπτει στον Θήον τον λόγο για τον οποίο δεν παντρεύτηκε τον Μπράντον Σταρκ αλλά ούτε και τον νεότερο αδερφό του, Ένταρντ.


Παράθεση
Μέϊστερ Γουάλις ήταν το όνομα του γκρίζου αρουραίου. Και δεν είναι έξυπνο το πως οι μέϊστερ χρησιμοποιούν μόνο ένα όνομα, ακόμα και όσοι είχαν δύο όταν έφτασαν στην Ακρόπολη? Έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοί πραγματικά είναι ή από που έρχονται ... αλλά εαν επιμείνεις αρκετά, μπορείς να μάθεις. Πριν φτιάξει την αλυσίδα του, ο Μέϊστερ Γουάλις ήταν γνωστός ως Γουάλις Φλάουερσ. Φλάουερς, Χιλλ, Ρίβερς, Σνόου...δίνουμε τέτοια ονόματα στα νόθα παιδιά ώστε να τα διακρίνουμε για αυτό που είναι, αλλά εκείνα γρήγορα τα ξεφορτώνονται. Ο Γουάλις Φλάουερς είχε μια κόρη Χαϊτάουερ για μητέρα... και έναν Πρώτο Μέιστερ για πατέρα σύμφωνα με τις φήμες. Οι μέιστερ της Ακρόπολης είναι οι χειρότεροι όλων. Μόλις έφτιαξε την αλυσίδα του, ο κρυφός πατέρας του και οι φίλοι του δεν έχασαν χρόνο και τον έστειλαν στο Γουίντερφελ να γεμίσει τα αυτιά του Άρχοντα Ρίκαρντ με δηλητηριασμένα λόγια, γλυκά σαν μέλι. Ο γάμος με την Τάλλυ ήταν δική του ιδέα, δίχως αμφιβολία, αυτός-Ακόμα και εαν η Ντάστιν είναι προκατειλημμένη ενάντια στους μέιστερ, ίσως να μην έχει άδικο.


Ο γάμος του Νεντ με την Κάτλυν, δημιούργησε μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ Παραποτάμιων Περιοχών και Βορρά με άμεσες συνέπειες για τους Ταργκάρυεν.


Αυτό από μόνο του βέβαια δεν σημαίνει τίποτα.


Από τα λόγια της Ντάστιν συμπεραίνουμε ότι οι μέιστερ είναι αναμεμειγμένοι στις συνωμοσίες, αλλά δεν αποδεικνύει ότι φανερά συνωμοτούσαν ενάντια στους Ταργκάρυεν και την μαγεία τους.


Αυτός που στοχοποιεί τους μέιστερ ως ένοχους για την πτώση των Ταργκάρυεν και την εξάλειψη της μαγείας είναι ο μέιστερ Μάργουην.

Η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε αυτή την αινιγματική φιγούρα είναι στο 1ο βιβλίο, όπου η Μίρρι αποκαλύπτει ότι της δίδαξε ανατομία.


Στο 3ο βιβλίο ο Κάιμπερν εξηγεί στον Τζέιμυ ότι πιστεύει σε φαντάσματα και ο Μάργουην ήταν ο μοναδικός στην Ακρόπολη που συμφωνούσε μαζί του.


Στο 4ο βιβλίο ο Μάργουην όχι μόνο πιστεύει ότι οι δράκοι επέστρεψαν αλλά αφού συναντάει τον Σαμ, αποφασίζει να ταξιδέψει στο Έσσος και να γνωρίσει την Νταινέρυς.


Αυτό που προβληματίζει είναι η αντίδραση του όταν ο Σαμ του λέει πως ο Αίμον ήθελε να στείλει έναν μέιστερ στην Νταινέρυς να την νουθετεί και προστατεύει.
Παράθεση


"Αυτό ήθελε?" Ο Μάργουην σήκωσε τους ώμους του. "Ίσως είναι καλό που πέθανε προτού φτάσει στην Ακρόπολη. Διαφορετικά τα γκρίζα πρόβατα θα έπρεπε να τον σκοτώσουν και αυτό θα υποχρέωνε τα κακόμοιρα να σφίξουν τα ρυτιδιασμένα χέρια τους"


"Να τον σκοτώσουν?" είπε ο Σαμ σοκαρισμένος. "Γιατί?"

"Ποιός νομίζεις ότι σκότωσε όλους τους δράκους την τελευταία φορά? Γενναίοι δρακοφονίαδες οπλισμένοι με ξίφη? Ο κόσμος που χτίζει η Ακρόπολη δεν έχει χώρο για μαγεία ή προφητεία ή γυάλινα κεριά πόσο μάλλον γοα δράκους. Αναρωτήθηκες για ποιό λόγο επιτράπηκε στον  Αίμον Ταργκάρυεν να χαραμίσει την ζωή του στο Τείχος, όταν δικαιωματικά έπρεπε να έχει το αξίωμα του Πρώτου Μέιστερ.  Το αίμα του είναι ο λόγος. Δεν είναι έμπιστος. Αλλά ούτε και εγώ."Τα γυάλινα κεριά είναι κατασκευασμένα από οψιδιανό .
Οι νεαροί μέιστερ πρέπει να προσπαθήσουν να ανάψουν ένα κερί διαφορετικά θα περάσουν μια ολόκληρη νύχτα στο σκοτάδι. Συμβολικά αυτό σημαίνει ότι πάντα θα υπάρχει ένα πεδίο γνώσης αδιαπέραστο.


Όμως οι φήμες θέλουν τον Μάργουην να έχει ένα αναμμένο γυάλινο κερί.


Λέγεται ότι το φως τους, κάνει τα χρώματα να είναι πιο έντονα.


Η Νταινέρυς Ταργκάρυεν στο 5ο βιβλίο βλέπει την Κουέιθ, η οποία την προειδοποιεί ότι τα γυάλινα κεριά καίνε.
Παράθεση
Τα γυάλινα κεριά καίνε. Σύντομα θα έρθει ωχρή φοράδα και μετά από αυτήν, οι άλλοι. To Κράκεν και η μαύρη φλόγα, το λιοντάρι και ο γρίφονας, ο υιός του ήλιου και ο μασκαράς των δράκων. Μην εμπιστευτείς κανέναν τους. Θυμήσου τους απέθαντους. Να προσέχεις τον αρωματισμένο αρχιοικονόμο.

10
Παράθεση
Ο Σερ Μπάρισταν μου είπε κάποτε ότι η σήψη στην ηγεμονία του Βασιλιά Αίρυς ξεκίνησε με τον Βάρυς.
Ο Στάννις Μπαράθηον στον Ντέιβος Σήγουορθ.


Η θεωρία:

Ο Βάρυς είναι στην πραγματικότητα απόγονος των Μπλάκφάϊρ ή/και του Αίριον Ταργκάρυεν.

Οι ενδείξεις:

Ο οίκος Μπλάκφάϊρ διεκδίκησε αρκετές φορές τον ΣΘ.
Στα βιβλία πολλές φορές γίνεται αναφορά στο κατόρθωμα του Σερ Μπάρισταν, ο οποίος έσφαξε τον τελευταίο του Οίκου, τον Μαίλυς. Όλες σχεδόν οι αναφορές της μονομαχίας περιγράφουν τον Μαίλυς ως τον τελευταίο Μπλάκφάϊρ. Εξαίρεση αποτελεί ο διάλογος Ιλλύριο-Τύριον.

Παράθεση
Όταν ο Μαίλυς ο Τερατώδης πέθανε στα Στεπστόουνς ήταν το τέλος της αρσενικής γενιάς του Οίκου Μπλάκφάϊρ.Συνεπώς υπήρχε μια γυναίκα απόγονος των
Μπλάκφάϊρ, η οποία ήταν ζωντανή εκείνη την περίοδο αλλά για ευνόητους λόγους δεν διεκδίκησε τον ΣΘ.

Όσο για τον Αίρον, γνωρίζουμε ότι απέκτησε ένα γιό με την σύζυγο και ξαδέρφη του, Νταινόρα Ταργκάρυεν, τον Μαίγκορ.

Όταν ορίστηκε συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί ποιός θα γίνει ο επόμενος βασιλιάς, το 233, ο Μαίγκορ απορρίφθηκε επειδή θεωρήθηκε ότι θα είχε κληρονομήσει τον δόλιο χαρακτήρα του πατέρα του και τελικά το στέμμα δόθηκε στον θείο του, Αίγκον.Επίσης ο Μάρτιν είχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της εξορίας του στο Έσσος, είναι πιθανόν ο Αίρον να απέκτησε παιδιά.

Όπως φαίνεται δεν αποκλείεται στο Έσσος να υπάρχουν απόγονοι/συγγενείς των Ταργκάρυεν που να τρέφουν μίσος για την γενιά του Αίγκον IV.

Aς μην ξεχνάμε πως όταν ήταν μικρός ο Αίγκον ήρθε αντιμέτωπος με τους Μπλάκφάϊρ και είχε άσχημη σχέση με τον Αίρον.

Γιατί όμως ο Βάρυς να είναι απόγονος του Αίρον ή/και των Μπλάκφάϊρ?

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά για τον Βάρυς.

Ο ίδιος είχε πει τα παρακάτω για τα παιδικά του χρόνια:
Παράθεση
Ήμουν ένα ορφανό αγόρι, μαθητευόμενος σε ένα περιοδεύων θίασο. Το αφεντικό μας είχε ένα μικρό σκάφος και σαλπάραμε την στενή θάλασσα, δίνοντας παραστάσεις σε όλες τις Ελεύθερες Πόλεις και κάποιες φορές στο Κινγκς Λάντινγκ και στην Ολντάουν. Μια μέρα στη Μυρ, ένας άντρας ήρθε στην παράσταση.  Όταν τελείωσε η παράσταση έκανε μια προσφορά για μένα τόσο δελεαστική, που το αφεντικό μου δεν μπόρεσε να αρνηθεί. Είχα τρομοκρατηθεί. Φοβόμουνα ότι ο άντρας θα με χρησιμοποιούσε όπως είχε ακούσει πως χρησιμοποιούν οι άντρες τα μικρά αγόρια, η αλήθεια ήταν  ότι το μόνο που ήθελε από εμένα ήταν ο ανδρισμός μου. Μου έδωσε να πιω ένα φίλτρο που με έκανε ανίκανο να κινηθώ ή να μιλήσω αλλά δεν ήμουν αναίσθητος. Με ένα μεγάλο μαχαίρι με έκοψε σύρριζα ενώ έψελνε. Τον είδα να καίει τον ανδρισμό μου. Οι φλόγες έγιναν μπλε και άκουσα μια φωνή να απαντάει στο κάλεσμα του, αν και δεν κατάλαβα τι έλεγε. Όταν τελείωσε ο θίασος είχε σαλπάρει και ο άντρας με έδιωξε. Όταν τον ρώτησα τί να κάνω μου είπε ότι υπέθετε ότι θα πεθάνω. Για να τον εκνευρίσω, αποφάσισα να ζήσω. Ζητιάνεψα, έκλεψα και πούλησα ότι είχε απομείνει από το κορμί μου. Γρήγορα έγινα ένας καλός κλε΄φτης στη Μυρ και όταν μεγάλωσα έμαθα ότι τα περιεχόμενα της αλληλογραφίας κάποιου είχαν περισσότερη αξία από τα περιεχόμενα της τσέπης του.


Στην συνέχεια ο Ιλλύριο λέει στον Τύριον το πως γνώρισε τον Βάρυς.

Παράθεση
Στην Μυρ ήταν ένας πρίγκηπας των κλεφτών ώσπου ένας αντίπαλος τον κάρφωσε. Στο Πέντος η προφορά του τον έκανε να ξεχωρίζει και μόλις αποκαλύφθηκε ότι ήταν ευνούχος τον έδειραν. Γιατί με επέλεξε να τον φυλάω δεν θα μάθω ποτέ, αλλά καταλήξαμε σε μια συμφωνία. Ο  Βάρυς κατασκόπευε υποδεέστερους κλέφτες και έπαιρνε τα κλοπιμαία τους. Εγώ προσέφερα την βοήθεια μου στα θύματα τους, υποσχόμενος έναντι αμοιβής να επιστρέψω τα κλεμμένα.


Τόσο ο Ιλλύριο όσο και ο Βάρυς έγιναν πλούσιοι δημοφιλείς. Ενώ ο Ιλλύριο κατάφερε να παντρευτεί την κόρη του Πρίγκηπα του Πέντος, ο Βάρυς προσκλήθηκε από τον Αίρυς στην αυλή του, επειδή ο βασιλιάς είχε ανάγκη από ένα έμπιστο άνθρωπο.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο  Βάρυς ασκούσε μεγάλη επιρροή στον Αίρυς χωρίς απαραίτητα να στηρίζει τον Ραίγκαρ ή τον Τάηγουην.


Κατάφερε όμως να μην εξοριστεί όταν ήρθε ο Ρόμπερτ και παρέμεινε στο πόστο του.


Γιατί όμως να είναι τόσο ξεχωριστός?


Ορφανά που έχουν ταλέντα δεν είναι κάτι σπάνιο.


Ο Μπρον είναι ένας απλός υπήκοος και κατάφερε να γίνει άρχοντας.
Μπάσταρδοι κατάφεραν να γίνουν ιππότες της ΒΦ.


Τα ταλέντα του Βάρυς δεν του προσδίδουν κάτι ξεχωριστό, απλά έτυχε να βρεθεί στον θίασο και να εκπαιδευτεί ως ηθοποιός.


Για ποιόν λόγο ο άντρας επέλεξε τον Βάρυ για να τον ευνουχίσει?


Η ζωή στο Έσσος είναι φτηνή, στην Άσταπορ μπορεί κανείς να βρει σκλάβους κάθε ηλικίας και σε τιμές λογικές.
Όμως αυτός πήγε στο Μυρ και έδωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για ένα αγόρι, με σκοπό να ολοκληρώσει ένα τελετουργικό.


Τί ιδιαίτερο είχε ο Βάρυς?


Η Μελισάνδρε αρκετές φορές έχει αναφέρει ότι το βασιλικό αίμα έχει δύναμη. Ακόμα και απλοί συγγενείς βασιλέων, όπως ο Τζέντρυ ή η Άσα έχουν θεωρηθεί ότι έχουν βασιλικό αίμα.


Ίσως ο Βάρυς να επιλέχθηκε από τον άντρα επειδή ήταν απόγονος των Ταργκάρυεν, έστω και μακρινός.


Ίσως ήταν αυτή η αντιμετώπιση του από τον άντρα, που τον έκανε να μισήσει όχι μόνο την μαγεία αλλά και τους Ταργκάρυεν συγκεκριμένα.
Όταν δολοφόνησε τον Κήβαν, του δήλωσε απλά πως όλα αυτά τα κάνει για τα παιδιά. Σίγουρα δεν αναφέρεται στα παιδιά του Αίρυς, καθώς όχι μόνο εξέθεσε τον Βισέρυς στην ανέχεια και τους Ντοθράκι αλλά σκόπευε να θυσιάσει την Νταινέρυς προς όφελος του Αίγκον.

Ίσως όμως να αναφερόταν στα παιδιά του Νταίμον Μπλάκφάϊρ, που ηττήθηκαν από τους Ταργκάρυεν και στους απογόνους τους.


11
Σαν σήμερα, το 1996 εκδόθηκε το GAME OF THRONES. Ποιά σκηνή ξεχωρίσατε? (περιθώριο 20 επιλογών)12
Τηλεοπτική Μεταφορά / Εις Μνήμην
« στις: Ιουνίου 29, 2016, 03:06:46 μμ »
Σας λείπει ο Νεντ? (Ναι.)
Νιώθετε δικαιωμένοι από τον θάνατο του Τζόφρυ?
Ακόμα να ξεπεράσετε το σοκ του Κόκκινου Γάμου?


Θέλετε να μιλήσετε για όσους πέθαναν στο ΓΚΟΤ?
Σε αυτό το θρεντ μπορείτε να μιλήσετε για χαρακτήρες που πέθαναν και την εξέλιξη τους στην σειρά, μέχρι το τραγικό τους τέλος.


Ξεκινάω με τον Ρους Μπόλτον.


Ομολογώ ότι μου λείπει ο Ρούς Μπόλτον, καθίκι αλλά από τα λίγα.Ας θυμηθούμε όμως τι άνθρωπος ήταν.


Είχε τρόπους και ήταν ευγενικός. Ειλικρινά τώρα, ποιός άλλος στην σειρά στέλνει χαιρετίσματα? Ούτε καν η Σάνσα δεν είναι τόσο ευγενική.Και όχι μόνο αυτό, αλλά θυμάται να αποδώσει τους χαιρετισμούς των άλλων.


Σεβόταν τους υπόλοιπους Βόρειους. Όταν ήταν τσαντισμένος, δεν το έκρυβε αλλά και πάλι ήταν διακριτικός.Είχε όμορφο χαμόγελο.

Ήταν ιδιαίτερα διακριτικός με την ανικανότητα του Τζέιμυ να φάει με το αριστερό του χέρι.

Είχε ωραίο στυλ.

Όταν βαριόταν σε ανιαρές κοινωνικές εκδηλώσεις, απλά καθόταν νωχελικά και δεν γκρίνιαζε.

Ήξερε να ντύνεται ανάλογα με την περίσταση.13
Ποιά σκηνή του 6ου κύκλου σας άρεσε/συγκίνησε/εντυπωσίασε?

14
Τηλεοπτική Μεταφορά / 7ος Κύκλος
« στις: Ιουνίου 24, 2016, 03:26:49 μμ »
Και τώρα λίγες μέρες πριν από το τέλος του 6ου, ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για τον επόμενο!
Οι παραγωγοί αναζητούν άτομα για τους παρακάτω ρόλους:
  • 16χρονη Βόρεια. Η ηθοποιός πρέπει να έχει προφορά του Βορρά και θα συμμετέχει σε μια σκηνή υψηλού ρίσκου με πρωταγωνιστές. Πρέπει να είναι λευκή.
  • 10χρονος Βόρειος. Πιθανόν να εμφανιστεί στην ίδια σκηνή.


Το θέμα είναι εάν απλά οι χαρακτήρες θα έχουν κάποιες σκηνές με πρωταγωνιστές ή εάν θα δούμε κάποιο άλλο φλασμπακ.

15
Γενική Συζήτηση / Ο ΜΑΡΤΙΝ ΕΓΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑΣ
« στις: Ιουνίου 10, 2016, 10:54:59 πμ »
Το όνομα του Μάρτιν δόθηκε σε ένα νέο είδος αστερία.


Η εικόνα παρακάτω.


Το σχήμα του Ophiohamus georgemartini θυμίζει το εξώφυλλο του 2ου βιβλίου, Σύγκρουση Βασιλέων.

Spoiler for Hiden:


Σελίδες: [1] 2 3 ... 6