Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - SANDOR CLEGANE

Σελίδες: [1] 2 3 ... 98
1


Spoiler for Hiden:
   Συμπλήρωση για το προηγούμενο βίντεο που έβαλα "andra mou paei" , έκανα τροπ/ση γιατί κι εκεί τραγουδούν οι Encardia (εν καρδία), όπως και σ' αυτό πυ έβαλα. Προσωπικά και δυστυχώς δεν τους ήξερα μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, αλλά κι ευτυχώς (μουσικά) για μένα, τους έμαθα  κι ερωτεύτηκα αυτό που ήδη έχουν ερωτευτεί. Τον πολιτισμό, τη γλώσσα κ.λ.π.  της Ν.Ιταλίας.
 Στο συγκεκριμένο βίντεο  γέλασα πολύ  :D  όταν ένας επισκέπτης του Y-Tube έγραψε :  " forgive me, but what language is this? " και του έβαλα + (έβαλα εκεί, αφού εδώ στο σάιτ μας   τελείωσε το μελάνι) - Φυσικα η ερώτησή του θα μπορούσε να ήταν και δικιά μου, αν... 
 Έτσι λοιπόν αφού τους "γνώρισα", ...  με λίγα λόγια  (ας μιλήσω και λίγο ιταλικά)  " τους γουστάρω πολύ " και τους χαίρομαι.
Με τρέλανε και τρελαίνει  ο χορός (έχω δει μόνο γυναίκες,  δεν ξέρω αν χορεύουν κάπως αντίστοιχα κι οι άντρες) :
Ένα άλλο βίντεο που εμπεριέχει και χορό -  εδώ μοιάζει το βίντεο να δείχνει κάτι σαν εξορκισμό  εκείνης της εποχής, στο όνομα του Άγιου Παύλου  κι απ' ό,τι κατάλαβα ,  τον αναφέρει ως προστάτη των τσιμπημένων,  από φίδια, έντομα  και κυρίως αράχνες  (αράχνη  "ταραντούλα" <---  περιοχή Τάραντα Κ.Ιταλίας,  "ταραντέλα" τοπικός χορός που δυστυχώς προσωπικά δεν έχω δει,  ίσως ο χορός απ' το βίντεο  να είναι "ταραντέλα"  [δεν το έχω ψάξει να διασταυρώσω στο y-tube] )


Και β)  επειδή μπορεί κάποιο μέλος μπορεί να ήταν εκεί (αεροδρόμιο Αθηνών) , ίσως δει τον εαυτό του - θα 'θελα να 'μουν :ΥΓ: @Aslan ,  "Eros Ramazzotti" , πάντα στο "mood" ...   και για το ταξίδι... θα τα ξαναπούμε!


2
( το "κυρίως" είναι  "μέσα" )


Spoiler for Hiden:
Απ' ότι καταλάβατε ο τίτλος του τραγουδιού αλλά και το όνομα του συγκροτήματος  είναι ελληνικά,  συγκεκριμένα ελληνικά της νότιας Ιταλίας.  --->

 Όταν έβαλα την Κυριακή το τραγούδι του Μιλιώκα,  είδα "παραδίπλα" μια ωραία εικόνα ως βίντεο το άνοιξα και :

https://youtu.be/s-YjPHyWgDs?t=10

Ωραίο, καυστικό τραγούδι (τροπ/ση:  βέβαια "ιεροσυλία" ως προς τον στίχο σε σχέση με τον πρωτότυπο * - η τελευταία αυτή κριτική μου είναι αφότου ανακάλυψα το πρωτότυπο )   αλλά  η μουσική...  υπέροχη!!   κι έτσι το 'ψαξα, γιατί κάτι μου θύμιζε - σοβαρό  (επίσης να πω ότι ο Μιλιώκας το τραγουδά και "κανονικά" - το βρήκα αργότερα )

 Υπέροχη  μουσική από Ν.Ιταλία  και στίχο * που μιλάει για την ξενιτιά (στιλ Καζαντζίδης αλά ιταλικά  (giggle) )

και  Ladies and Gentlemen   το " κυρίως " τραγούδι (το έβαλα μέσα  για σχετική έκπληξη )
  από 
Franco Corliano  το  " Agapi mou paei "  **   και από ελληνικό συγκρότημα ENCARDIA :** στην tv που το έβαλα , στο ίδιο βίντεο τραγούδι είχε και ελληνική μετάφραση από κάτω,  που εδώ δεν βλέπω.
   (τροπ/ση :  ΟΚ,  πάτησα στις ρυθμίσεις  "Υπότιτλοι",  οπότε... )

ΥΓ:  @Aslan ,  μόλις το άκουσα εσένα θυμήθηκα, λόγω που πέρσι έκανες ένα ταξιδάκι μέχρι εκεί.
ΥΓ2 ; Ιταλία - ιταλικά : Η μεγάλη μου συμπάθεια  και τρέλα μαζί.
ΥΓ3: Ενώ υπάρχει μεγάλο ελληνικό στοιχείο στη Ν.Ιταλία,  δε "βλέπω" να έχουμε  φανερά ιδιαίτερες σχέσεις, γιατί;

ΥΓ4:  Ρε, παιδιά, η φωνή του τραγουδιστή απ' το 1ο βίντεο  δε θυμίζει  Βλάση Μπονάτσο;


3


Spoiler for Hiden:
  @Aslan ,
α1)  Πώς κατάφερες κι έβαλες χθες τραγούδι;! Εγώ τ' απόγευμα μέχρι και βράδυ δεν μπορούσα να μπω στο σάιτ γιατί δεν άνοιγε (όπως και προχθές), μπας κι εγώ έχω το πρόβλημα;
α2)  Πολύ ωραίο τραγούδι κι εύθυμο, το δε βίντεο  σε παρέπεμπε σε αναμνήσεις και φαντασία.

β) Για το τι ακούνε οι ψυχοπαθείς , το 'χα δει κι εγώ ως "εξώφυλλο"  αλλά δεν τόλμησα να μπω να κοιτάξω ...  Αλλά αφού το 'βαλες εσύ (έτσι κάνω και στο σπίτι, βάζω πρώτα τη γυναίκα να δοκιμάσει  (giggle) ) , είπα "οκ, θα τ' αντέξω" ,  αλλά για
Παράθεση
τα τραγούδια που ακούνε περισσότερο οι ψυχοπαθείς βάσει έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης σε δείγμα 200 ανθρώπων και 260 τραγουδιών, είναι κατά πάσα πιθανότητα ανάμεσα στα αγαπημένα σου.

Το R&B classic ‘No Diggity’ των Blackstreet και το ‘Lose Yourself’ του Eminem ήταν τα τραγούδια που άρεσαν περισσότερo στα άτομα με τα υψηλότερα ψυχοπαθητικά σκορ.
η έρυενα γίνεται, ως συνήθως, στην Αμερική. 
Στην Ελλάδα θα ίσχυε κάτι άλλο,  όπως :

(ειδικά σ' αυτό το τραγούδι ξεκινάνε τα συμπτώματα              )
4
Βλέποντας το προηγούμενο μνμ,  οι σκέψεις μου ήταν ;

Παράθεση
" Αφού είδαμε κι απολαύσαμε :  "

Όλα αυτά σε άλλη διάσταση  γιατί τώρα που μεσημεριάζει μόλις αχνοφαίνεται ο ήλιος  και ο νους μου για τα σύννεφα που κυριαρχούν στον ουρανό ήταν , μέσω φαντασίας" στο  "cloudbusting"  και φυσικά το έβαλα να το ακούσω στο cd player


   

Αυτή ήταν η αχρηστη πληροφορία της ημέρας , αλλά μια ίσως πιο χρήσιμη :οπότε  , ώστε να προσέχουμε,  όλοι εμείς που βάζουμε στη διαπασών τις ώρες κοινής ησυχίας , το * :* διάλεξα λάθος άρθρο, αλλά οκ!

5
Παράθεση
                                   

Κι ένα απ' τ' αγαπημένα μου τραγούδια ( έχω βάλει ήδη άλλο στο "Σήμερα my mood..." - κι η πλάκα είναι ότι το έχω βάλει και παλιότερα αλλά δε θυμάμαι πού! - θα μπει όμως κάποια στιγμή στο μουσικό θρεντ )  Harvest Moon από Neil Young :


6


Spoiler for Hiden:
Δε θα μπορούσα να μην έβαζα και : 

ΥΓ:  Όσο εύκολα ήταν να βρω αυτό-ά που έψαχνα τόσο αντιστρόφως  ήταν να κάνω την επιλογή !
Για το πρώτο η αρχική μου επιλογή ήταν με την εικονα του καλλιτέχνη :

αλλά μου φάνηκε πιο γλυκός ο ήχος η "έξω" τελική μου επιλογή.
Και τρομερά δύσκολο ήταν να επιλέξω για  " Asturias - Isaac Albeniz "

ΥΓ2 :  (ας μπει καλύτερα σε spoiler  γιατί είναι παράπονό μου) 
Spoiler for Hiden:
   Μου κάνει τρομερή εντύπωση που το συγκεκριμένο παρόν τόπικ έχει "ηχηρή" επισκεψιμότητα * αλλά "άηχη" παρουσία ...

* γι' αυτό και δε σταματησα μέχρι τώρα,  αλλά αν κάποια στιγμή κοιτάξω πίσω μου και δω ότι είμαι μόνος μου...
 
 Έτυχε χθες μεσημέρι να πάρω "φωτο" (όλη τη σελίδα αλλά εδώ απόσπασμα) : 

και πριν λίγο : 
     7


Spoiler for Hiden:
Παράθεση
   


         

ΥΓ: Το συγκεκριμμένο τραγούδι το είχα πολλές φορές στη "λίστα" ως mood.

ΥΓ2: Άσχετο με το παρόν μνμ, σχετικό με τα δυο αμέσως προηγούμενα:
Παράθεση
  Απ'τη λίστα των τραγουδιών:
 
Quiz ( για αρχάριους στο GoT ) :  " Βρείτε τον κρυμμένο ήρωα ... "8

Spoiler for Hiden:
Ένα απ' τα παλιά αγαπημένα και τραγουδισμένα (από μένα γιατί είχα τους στίχους -  τότε αν ήσουν "τυχερός" , τα έγραφε στο δίσκο ή στο cd ) Jon * & Vangelis State Of Independance , με αρκετές συνεργασίες μεταξύ τους  και το συγκεκριμένο άλμπουμ εκπληκτικό.  Α, το τραγούδι στο συγκεκριμένο βίντεο έχει "πετσοκοφτεί" για κανένα λεπτό.

*   Jon Anderson  απ' τους  "YES" (ως YES  πολύ γνωστό το "Owner Of A Lonely Heart"  https://youtu.be/vpIduDaggVA?t=67 )

Άντε χατηρικά θα βάλω ένα παλιό δικό του : Jon**  Anderson - Hold on to love**  Υπάρχει και ο Ian (Ίαν) Anderson από Jethro Tull αλλά άλλο ήθελα να πω. Εκείνη την εποχή ήμουν Γερμανία  και το  " J " (τζέι) το προφέρουν ως "γιου"  κι έτσιν εγώ το Jon Anderson τον έλεγα "Γιον Αντ..."  (όπως και "Γιον Βόιτ"  Jon Voight  - ηθοποιός και πατέρας της Τζολί)   κι επίσης μου φαινότανε παράξενο ως όνομα .  Ενώ αν είχε το  " h "  θα διαβαζότανε ως  "Τζών" ( John ) .
Πού κολλάνε όλα αυτά (και τι σας νοιάζουν) ; 
Μετά από πολλά χρόνια 
φτάνοντας στη σημερινή εποχή  φτασαμε στο GRR Martin
 και χρησιμοποίησε το "Jon" για τον Τζον Σνόου... 


9
Πρόσφατα είδα  α)  τον στο "The imitation game" ,
με θέμα έναν περίεργο σ' όλα επιστήμονα που αποκρυπτογράφησε το "Enigma" των ναζί στο β' παγκ. πόλεμο. Ο ρόλος του ένας υψηλόβαθμος Άγγλος αξιωματικός.
β) τη στο "the purge"  σε μια φουτουριστική ουτοπική ταινία  στην οποία  είχε α' ρόλο κι έπαιζε τη σύζυγο, αλλά και μητέρα δυο παιδιών, ενός πλούσιου που δουλειά του ήταν υψηλά  συστήματα συναγερμών,  σε μια χώρα που απουσίαζε το έγκλημα  αλλά υπήρχε το δικαίωμα  το έτος μια φορά  για 12 ώρες να διαπραχθεί οτιδήποτε ακόμη και φόνος- φόνοι  χωρίς καμία δίωξη αλλά και ηθική αναστολή και κατακραυγή. Μου άρεσε πιο πολύ ως συμβολισμός  παρά το είδος της ταινίας (θρίλερ ).

Και μερικά τρέιλερ  στα προσεχώς, αλλά και πιο παλιά  ;

The Book of Love Official Trailer 1 (2017) - Maisie Williams Movie


............................

Another Me Official Trailer #1 (2014) - Sophie Turner


............................

REMEMORY Official Trailer (2017) Peter Dinklage


..............................

BRIMSTONE Trailer (2017) Kit Harington  (και η "Μελισάνδρα")


10
Γενική Συζήτηση / Απ: Περί "ανέμων και υδάτων" και Game o Thrones
« στις: Σεπτεμβρίου 30, 2017, 09:57:48 μμ »
   http://www.oneman.gr/pop-code/t/tileorasi/gameofthrones/h-ellhnida-metafrastria-toy-game-of-thrones-klaiei-akoma-me-to-red-wedding.4718703.html   
Παράθεση
         

Παράθεση
  13 Ιουν 2017
    ... Αλεξάνδρα Λέτσα ...   έχει μεταφράσει το 4ο ('Βορά Ορνίων') και το 5ο ('Ο Χορός των Δράκων') βιβλίο του 'Game Of Thrones', ενώ έχει επιμεληθεί και ολόκληρη τη σειρά για την Anubis.
... 
Η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησα στη μετάφραση των βιβλίων της σειράς ήταν η ορολογία και τα ονόματα.
...
Έχω δει όλα τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς μέχρι και την τρίτη σεζόν.
...
Οι αλλαγές ανάμεσα στα βιβλία και τη σειρά ήταν πολλές, οπότε αποφάσισα συνειδητά να περιμένω να διαβάσω τα επόμενα βιβλία για να δω πού το πάει ο συγγραφέας.
...
 Η σειρά και το βιβλίο είναι δύο διαφορετικά πράγματα...  αφού το τέταρτο βιβλίο δεν είναι κινηματογραφικό και δεν μπορείς να το μεταφέρεις στην οθόνη. Η δράση κάνει κοιλιά...Αυτό μπορεί να είναι το αγαπημένο μου κομμάτι, ωστόσο ο κόσμος το βαριέται.

Ένας ακόμη λόγος που σταμάτησα να βλέπω τη σειρά είναι γιατί εκεί έχει πεθάνει κόσμος που στα βιβλία ζει και το αντίστροφο...

Οι διαφορές που με ξένισαν περισσότερο ανάμεσα στο βιβλίο και τη σειρά είναι αυτές που έχουν να κάνουν με την Sansa...
...
Αγαπημένο μου βιβλίο είναι το 2ο, η 'Σύγκρουση των Βασιλέων'.

Αγαπημένοι μου ήρωες είναι ο Tyrion και η Arya... Δεν υπάρχουν άσπροι και μαύροι χαρακτήρες και μπορείς να ταυτιστείς σχεδόν με όλους, αν εξαιρέσουμε τον Joffrey και τον Ramsey... Ακόμα και για τη Cersei, η οποία αποκτά φωνή στο 4ο βιβλίο, σκέφτεσαι πως αν ήσουν στη θέση της ίσως αντιδρούσες με τον ίδιο τρόπο με βάση αυτά που έχει περάσει.

Πανηγύρισα όταν κάποιος από το Bορρά πήρε εκδίκηση από τους Frey...

Ακόμα κλαίω με το Red Wedding. Όσο καταπληκτική κι αν ήταν αυτή η σκηνή στη σειρά, κάθε φορά που θυμάμαι την περιγραφή στο βιβλίο ανατριχιάζω και βουρκώνω. Ίσως επειδή διάβασα πρώτα τα βιβλία. Επίσης, τον αποκεφαλισμό του Ned δεν τον περίμενα με τίποτα.

Είμαι με τους Stark. Βέβαια, έχω ικανό τον GRRM να τους σκοτώσει όλους στο τέλος...
Υπάρχει, βέβαια, και η πιθανότητα η σειρά να έχει εντελώς διαφορετικό τέλος από αυτό του βιβλίου.

 Έχει νόημα να μη γίνονται spoilers και να σου έρχονται κάποια πράγματα απότομα, όπως το Red Wedding...
Γενικώς, δεν μου έχουν κάνει πολλά spoilers, γιατί έχω διαβάσει τα βιβλία πριν από όλους. Εγώ έπρεπε να κρατιέμαι και να μην τα λέω στους άλλους. Το ότι ο Jon ανασταίνεται, δεν είναι spoiler, το περιμέναμε όλοι.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του GRRM ως συγγραφέας είναι ο τρόπος που χτίζει τους χαρακτήρες του. Είναι πραγματικοί άνθρωποι, γκρίζοι... Οι ήρωες του GRRM θα μπορούσαν να υπάρχουν και στον πραγματικό κόσμο...

Ένα μειονέκτημα του GRRM είναι η λογοδιάρροια στις περιγραφές...   πίστεψέ με για τον μεταφραστή δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Καταλαβαίνω όσους δεν διαβάζουν τα βιβλία είτε γιατί τα θεωρούν πολύ μεγάλα είτε γιατί γνωρίζουν ήδη το 80% της ιστορίας. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει τόσο υλικό και τόση προϊστορία στα βιβλία που δεν μπορεί να τα βρει κάποιος στη σειρά. Αξίζει όσοι αγαπάνε τη σειρά του 'GoT' να τους δώσουν μια ευκαιρία. (στα βιβλία) 11


Spoiler for Hiden:
Ένας απ' τους νο1  αγαπημένους μου καλλιτέχνες , ο JJ Cale  κι ένα απ' τα παλιά αγαπημένα μου ακούσματα : "Magnolia"12


Spoiler for Hiden:
Στην εικόνα φαίνεται από ποιο soundtruck είναι, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό με διαφορετικά τραγούδια και διαφορετικών καλλιτεχνών. Ο λόγος που το έβαλα  είναι ότι το ακούω καμιά δυο μέρες στο αμάξι.

- @Sword of the morning : Α)  τι να πω κι εγώ που ψάχνω ένα κινέζικο ...  (θα μπορούσα, στο μέλλον,  άρα στο τώρα κάνω πλάκα)
  Β) Με το γαλλικό  μου 'ρθε ένα γαλλικό ...  όποιος το ξέρει  ( εννοώ το βίωσε ως άκουσμα),  να σηκώσει το χέρι του :
13
Τηλεοπτική Μεταφορά / Απ: Videos GoT tv-σειρά χωρίς spoilers & fanfiction
« στις: Σεπτεμβρίου 26, 2017, 06:34:29 μμ »
Αν θυμάμαι καλά σ' ένα τόπικ ένας φίλος ρώτησε για τη στρατιωτική δύναμη των διάφορων Οίκων.  Παρότι εγώ ξεκίνησα το συγκεκριμένο παρόν τόπικ, δεν είμαι σίγουρος αν είναι το παρακάτω βίντεο ανήκει εδώ.  Παρόλα αυτά το βάζω εδώ , γιατί δεν έχει τα βασικά κριτήρια  του spoiler & fanfiction και είναι από το μεράκι συμφανατικών του GoT:

ΥΓ: 

 Και σε χρόνο ρεκόρ. βάζω το 1/4  δηλ. 20.000 ,  άντε 1/8 δηλ. 10.000 στρατιώτες στο Χάιγκάρντεν  εξαφανιστηκαν  κι έμεινε η
Ολένα μόνη κι έρημη να περιμένει το τέλος της απ' το Τζέιμι...  ( (wait) : ¨"Να παραγγείλουμε φατσούλα με γουρλωμένα μάτια ... " )

14


Spoiler for Hiden:
  Δεν ξέρω πώ ν' αρχίσω...  Χθες μουσική διάθεση είχα Beatles και άκουγα, αλλά δεν ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας,
σήμερα όμως πάλι "ξύπνησε" αυτή η διάθεση της μοιρασιάς.
  Όπως και στους πιο πολλούς πιστεύω η καθημερινότητα είναι να ανοίξουν την tv, άσχετα αν παρακολουθούν τι έχει. Έτσι έκανα κι εγώ, και αφού είδα τη  Μάγια Τσόκλη  το ταξίδι της στη Γουατεμάλλα, η tv ξανάγινε "στείρα",  άρα το γύρισα στο y-tube.
 "Παίζοντας"  κι επειδή πρόσφατα είχα το θέμα " Harry Dean Stanton " , μου τον ξανάβγαλε.  Ομολογώ ότι πλέον τον λατρεύω - μετά θάνατον,  γιατί πρώτα δε μου άρεσε η φάτσα του (μου βγαζε έναν αντιπαθητικό άνθρωπο).  Ανακάλυψα (εγώ μετά θάνατον του) ότι η μουσική ήταν ένα πάθη του (μεταφορικά) .
 Θα ήθελα να ήμουν σ' αυτήν την συναυλία :

(εδώ βλέπουμε αρχικά τον αγαπημένο μου "τρελό" σκηνοθέτη David Lynch ( η γυναίκα μου  συμφωνεί ότι κι εγώ είμαι τρελός ... ), και στη συνεχεια Johnny Depp και Kris Kristofferson ) 
Harry Dean Stanton performs 'Everybody's Talkin' *


και (το παρακάτω περιλαμβάνει 2 τραγούδια,  το 2ο μέρος ** το 'ξανάβαλα )  ακούγοντας τον Harry ** ( 2'54" ) να μεταφράζει στ' αγγλικά , κατάλαβα ότι τα μεξικάνικα τραγούδια μπορεί να ακούγονται σχετικά εύθυμα,  κρύβουν όμως πολύ πόνο :
*  Το τραγούδι αυτό είναι απ' τον NIlsson (αυτός που τραγουδούσε το "Κελί" που έλεγε κι ο Σεφερλής)  κι έπαιζε ως soundtruck στον "Καουμπόι του μεσονυχτίου" (Γιον Βόιτ, Ντάστιν Χόφμαν) :
ΥΓ: 1α)   Η άκυρη πληροφορία της ημέρας:    Η σελίδα 26  έκανε ρεκόρ με 17 τραγούδια! (μου 'κανε εντύπωση γιατί υπάρχει περιορισμός χώρου κι έβγαινε με ΜΟ 15 τραγούδια )

1β)  Η χρήσιμη υπενθύμιση της ημέρας :   Στην πρώτη σελίδα σε  " Sp " υπάρχει η λίστα όλων των τραγουδιών που έχουν μπεί.

15
Spoiler for Hiden:
Μετά από 2 τραγούδια που έβαλα  σχετικά με " Fire "  ας βάλω κι ένα με  " Blood " κι έτσι :

" Fire and Blood "
φυσικά απ'το
αν και μ' αρέσει πιο πολυ των Blackfire (εδώ δεν βρήκα φράση)


http://westeros.gr/index.php/topic,10553.0.html 

Τραγούδι με  " Βlood "   λοιπόν  :
 Love Like Blood  (από ένα πολύ "σοβαρό" συγκρότημα - δεν χωράνε εκεί τ' αστεία ) από  Killing JokeΣελίδες: [1] 2 3 ... 98