Game Of Thrones GR

Game of Thrones [HBO] => Τηλεοπτική Μεταφορά => Μήνυμα ξεκίνησε από: karmarmi στις Μαΐου 29, 2015, 04:29:53 μμ

Τίτλος: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: karmarmi στις Μαΐου 29, 2015, 04:29:53 μμ
Καθώς ο πέμπτος κύκλος φτάνει πια στο τέλος του, είναι καλό νομίζω να κρατήσουμε στη σκέψη μας κάποια στοιχεία αναφορικά με το τηλεοπτικό σενάριο, όπως αυτό υλοποιήθηκε για να δρομολογήσει γεγονότα για τα οποία ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε από τα τελευταία βιβλία που έχει εκδώσει ο Martin. Η απουσία νέου συγγραφικού υλικού σίγουρα αποτέλεσε ένα απο τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουν αυτή τη σεζόν οι σεναριογράφοι της σειράς, ενώ ταυτόχρονα σχεδόν οι παραγωγοί επιμένουν να υποστηρίζουν πως η τηλεοπτική μεταφορά του κειμένου του Martin θα ολοκληρωθεί σε επτά κύκλους.

Για το λόγο αυτό προέβησαν σε μια σειρά από επιλογές. Χαρακτηριστικές ανάμεσα τους ήταν η μέθοδος της αναπροσαρμογής και ανταλλαγής στοιχείων από την πορεία πολλών ηρώων στα βιβλία μεταξύ τους (π.χ. Sansa Stark - Jeyne Poole), η επινόηση ολότελα καινούριων ιστοριών για να κρατήσουν κάποιους άλλους χαρακτήρες στις οθόνες μας (π.χ. το ταξίδι του Jaime στο Dorne αντί για τα Riverlands), καθώς και η διασκευή της πλοκής όπως τη γνωρίσαμε στα βιβλία, με στόχο τη σύμπτηξη καίριων σημείων (π.χ. The Wall και King's Landing) ώστε να καταστεί εφικτός ο στόχος των D&D στο θέμα της χρονικής διάρκειας προβολής των κύκλων συνολικά εν γένει.

Ταυτόχρονα όμως πραγματοποίησαν και πολλές συνομιλίες με το Martin, συνεπώς είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ανέκδοτο υλικό του συγγραφέα για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τους χαρακτήρες και τη σημασία τους στην κατάληξη της ιστορίας. Ποιές ήταν όμως οι πληροφορίες που θεώρησαν χρήσιμο να αξιοποιήσουν τελικά?

Αυτά τα σημεία αποτέλεσαν αφορμή για συζητήσεις σε αγγλόφωνα sites στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά, αναφέρω το παρακάτω νήμα: http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/128708-spoilers-all-what-do-you-think-season-5-has-spoiled-for-book-readers/. (http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/128708-spoilers-all-what-do-you-think-season-5-has-spoiled-for-book-readers/.)

Παρακάτω παρατίθενται κάποια απο αυτά, που με την ενσωμάτωσή τους ή μη στη σειρά μέχρι τώρα, τελικά οι D&D μας προσφέρουν προκαταβολικά γνώση για την εξέλιξη της ιστορίας στα βιβλία.Ποιά είναι η δική σας εκτίμηση για αυτές τις προβλέψεις?
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε τίποτα από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλί
Αποστολή από: Laiono στις Μαΐου 29, 2015, 09:44:54 μμ
Φίλε μου μπράβο!!!

Πολύ ωραίες διαπιστώσεις. Θα τις διβάσω ακόμη καλύτερα πιο μετά ώστε να κάνω τις δικές μου παρατηρήσεις!!!
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε τίποτα από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβ
Αποστολή από: karmarmi στις Μαΐου 30, 2015, 11:41:59 πμ
Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν είμαι πεπεισμένη για τη βασιμότητα κάποιων προβλέψεων, και είμαι της άποψης ότι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πλοκής στα βιβλία είναι δύσκολο να γίνουν με βάση μεμονωμένες τηλεοπτικές επιλογές, ωστόσο σίγουρα οι αλλαγές αυτές από την πλευρά των παραγωγών κάποιο στόχο εξυπηρετούν σε αρκετά ζητήματα.  ;)
Τίτλος: Απ: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε τίποτα από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας σ
Αποστολή από: Laiono στις Μαΐου 30, 2015, 03:16:57 μμ
Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν είμαι πεπεισμένη για τη βασιμότητα κάποιων προβλέψεων, και είμαι της άποψης ότι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πλοκής στα βιβλία είναι δύσκολο να γίνουν με βάση μεμονωμένες τηλεοπτικές επιλογές, ωστόσο σίγουρα οι αλλαγές αυτές από την πλευρά των παραγωγών κάποιο στόχο εξυπηρετούν σε αρκετά ζητήματα.  ;)

Ουπς... sorry!!! :)

Και φυσικά δεν μπορούμε να σπεκουλάρουμε με βάση τηλοπτικές σκηνές, αλλά σε βρίσκω σωστή.

πχ. ο Μικροδάχτυλος κι ο Ευνούχος (σε ένα απόλυτο καθρέφτισμα της κανονικής μας ζωής) θα πετύχουν στο σχέδιό τους, κινόντας τα νήματα στο παρασκήνιο. Ίσως, όπως αυτοί που κινούν τα νήματα σήμερα χωρίς στρατούς και με άλλου είδους όπλα, έτσι κι ο Μικροδάχτυλος, να μην χρειαστεί να βρει στρατό  8)
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: Jon's something. στις Μαΐου 30, 2015, 03:58:43 μμ

Θα ακυρωθεί ο γάμος της Sansa με τον Tyrion?
Πιστεύω ότι ο γάμος θα ακυρωθεί καθώς θα αναφέρουν ότι δεν τον consummated.

Η σημασία του γάμου της Sansa με το Ramsay.
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει κάτι με αυτό, απλώς πιστεύω ότι 1.δεν είχαν καιρό να επινοήσουν και άλλον χαρακτήρα και πρέπει να μαζέψουν την σειρά γιατί έχει μόνο άλλες δυο σεζόν αλλά και 2. Ότι θέλει να κάνει καλύτερη ταύτιση μεταξύ Sansa και Theon.

Το σχέδιο του LF θα ευοδωθεί. 
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς…

Η επιβίωση του Sweetrobin.
 Α ναι συμφωνώ. Πιστεύω ότι ο SRobin και η Shireen είναι δυο χαρακτήρες που θα επιζήσουν μόνο και μόνο επειδή όλοι πιστεύουν ότι θα πεθάνουν.

Ο Sandor θα επιστρέψει σύντομα.
Ω ναι αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχει και μια θεωρεία που λέει ότι εκείνος θα είναι που θα (spoiler από το DWTD)
εκπροσωπήσει την Faith στην δική της Cersei εναντίων του UnGregor
.

Ο ρόλος της Val.
Γενικά αυτό που πιστεύω είναι ότι η Val χρειάζεται στην σειρά μετά το Ides of Marsh. Υπάρχει μια θεωρεία ότι οι Val & o Tormund είναι οι μεσάζοντες των Old Gods στον Jon. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτή την φάση η Val θα είναι χρήσιμη στο να *μεταφέρει* την ζωή πίσω στον Τζον αλλά και αργότερα για να γίνει η γυναίκα του. That said, πιστεύω ότι η Val μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στο επόμενο (όγδοο) επεισόδιο.

Η σημασία της Arianne και του Aegon.
Πιστεύω ότι στην σειρά είτε ο Trystane θα είναι ο Aegon(μπορεί να δώσουν έμφαση στα μελαχρινά χαρακτηρίστηκα του ώστε να μας βάλουν στο σκεπτικό ότι δεν έχουν όλοι οι Targaryen ασημοξανθα μαλλιά και μωβ ή αποχρώσεις του μωβ μάτια) είτε η Arianne είναι μακριά σε ταξίδι…

Η τύχη της Shireen.
Δεν θα έλεγα ότι η Selyse αγαπήσει την Shireen πχ δες στο 5ο όταν πάει να την χαϊδέψει και φιλήσει, επιμελώς δεν ακούμπησε καθόλου το αριστερό μέρος του πρόσωπου της αν και δεν θα κολλήσει ακόμα και αν το κάνει. Anyway, πιστεύω ότι μπορεί η Shireen  να θυσιαστεί από την Mel ώστε να ξυπνήσουν οι δράκοι από την πέτρα (βλέπει στον ύπνο της ότι θα την φάει ένας δρακός). Πάντως εγώ πιστεύω ότι παρόλο που θα βρεθεί σε κίνδυνο δεν θα πεθάνει και θα ζήσει, καθώς εκείνη είναι ο πετρωμένος δράκος που θα ξυπνήσει.

O Jaime και η Brienne θα καταφέρουν να επιβιώσουν & Η προφητεία της Cersei.
Για την Brienne είμαι σίγουρη αλλά για τον Jaime όχι και τόσο. Όπως είχε πει «We will leave this world together, as we once came into it». Πιστεύω ότι ο Jaime είναι ο valoquar και ίσως η younger more beautiful Queen είναι η Brienne (αν και η προσωπική μου θεωρεία είναι ότι είναι ηVal).
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: arwyn στις Μαΐου 23, 2016, 12:07:31 μμ
Μετά το 5ο επεισοδιο του 6ου κυκλου, εχουμε ηδη νεα στοιχεια απο τη σειρά που δεν τα ειχαν δώσει τα βιβλία.


Ακολουθούν σποιλερς από το 6x05.


-
-
-
-
-
-
-


1. Μαθαμε πώς προέκυψε το "χόντορ" και συμφωνα με τους D&D ειναι εξολοκληρου κάτι που τους το ειπε ο Μαρτιν.


2. Μάθαμε την δημιουργία/καταγωγη των White Walkers. Εκπληξη ητανε για μενα. Και αναρωτιεμαι τι σημαινει η καταγωγή τους. Αραγε το οτι οι Σταρκ, οι Βορειοι γενικά, ειναι απογονοι των πρωτων ανθρωπων θα εχει σημασια για το μελλον και τη σχεση τους με τους WW;


Για να δουμε....


 8-|
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: Σιέρα στις Μαΐου 23, 2016, 01:59:23 μμ
Η σειρά φαίνεται να επιβεβαίωσε κάτι που υπήρχε ως υπόνοια στα βιβλία.


Ο Μπραν μπορεί να επικοινωνεί μέσω οραμάτων.


Στα βιβλία, ο Θήον/Ρηκ πάει να προσευχηθεί στο δάσος και τότε συμβαίνει αυτό


Παράθεση


Ένα φύλλο έπεσε από ψηλά, χάϊδεψε το φρύδι του και έπεσε στην λιμνούλα. Επέπλεε στο νερό, κόκκινο, με πέντε δάκτυλα, σαν ματωμένο χέρι. "… Μπραν," το δέντρο μουρμούρισε. Γνωρίζουν. Οι θεοί γνωρίζουν. Είδαν τι έκανα. Και για μια παράξενη στιγμή, φάνηκε ως να ήταν το πρόσωπο του Μπραν χαραγμένο στον χλωμό κορμό του δέντρου, να τον αντικρίζει με μάτια κόκκινα και σοφά και θλιμμένα. 


Αμέσως μετά οι γυναίκες του Μανς εμφανίζονται και ο Θήον αποφασίζει να τις βοηθήσει να σώσουν την Τζέην.
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: WardenOfTheNorth1 στις Μαΐου 23, 2016, 06:41:01 μμ
Ο Bran βλέπει όραμα το Winterfell...όταν η Meera τον παίρνει από το δέντρο συνεχίζει να είναι μέσα στο όραμα....Αυτό σημαίνει ότι το δέντρο δεν έχει σημασία και ότι μπορεί να δει από όπουδίποτε ή ήταν λάθος της σειράς ?
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: atropos στις Μαΐου 23, 2016, 11:14:13 μμ
Αυτό που όταν δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες, ο νους μας πάει κατευθείαν στο "ήταν λάθος της σειράς", μιας σειράς εκατομυρίων 1η στην τηλεθέαση παγκοσμίως με ξεπερνά... |-)
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: Lady Stark στις Μαΐου 24, 2016, 12:32:37 πμ
Μια θεωρία που διάβασα στο ίντερνετ:

προσωπική θεωρία: Ο μάγος (κoράκι με τα τρία μάτια) είναι ο Bran έπειτα από χιλιετίες.Ο μικρός Bran στο μέλλον αναπτύσσει τις ικανότητες του, επιτυγχάνει την αθανασία και μπορεί να ταξιδεύει στο χρόνο.Γνωρίζει τα πάντα...Παρελθόν και μέλλον. Πιθανόν, ο ίδιος, στο μέλλον να τερματίσει τον πόλεμο με τους white wokers για αυτόν το λόγο  εξασφαλίζει την ακεραιότητα και εκπαίδευση του νεότερου εαυτού του. Για αυτό και τα παιδιά θυσιάστηκαν για αυτόν, στην προσπάθεια των white wokers να τον δολοφονήσουν. Γνώριζε για το σημάδι, μετά την επαφή του αρχηγού του white woker στο χέρι, και τη στιγμή που ο νεαρότερος εαυτός του θα πέθαινε, τον πήγε στο παρελθόν να εξουσιάσει τον Hodor για να επιβιώσει. Επίσης αν στο μέλλον, η Arya αποκτήσει  δυνάμεις, θα είναι έργο του Bran. Αυτός θα είχε προσχεδιάσει τη φυλάκιση του jaqen h'ghar <<ο ιερέας του πολυπρόσωπου Θεού>> ώστε να τον γνωρίσει η Arya (στον 2 κυκλο) και στο μέλλον να εκπαιδευτεί από αυτον. Kαι ακόμα πιο ανατρεπτικό, όλοι οι Θεοί να είναι δημιουργία του Bran από την αρχή του κόσμου, ώστε να έχει δυνατούς συμμάχους στη μάχη που συνέβη στο παρελθόν  κατά των White wokers. Γεγονότα που ενισχύουν τη θεωρία μου: 1)Το τρίματο κοράκι δείχνει ιδιαίτερη προσοχή, επιμονή στο Bran και τον προστάτευσε με κόστος τη ζωή του,γιατί όχι μόνο προορίζεται για κάτι μεγάλο, αλλά είναι ο ίδιος και είναι ο μoναδικός που μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο κατά των white wokers 2) κανείς δεν έχει κατονομάσει το τρίματο κοράκι με το πραγματικό του όνομα (ίσως να είναι Bran), 3)το τρίματο κοράκι δεν μπορεί να περπατήσει, είναι καθηλωμένος στις ρίζες του δέντρου.... O μοναδικός και αλήθινός πρωταγωνιστής του Game of Thrones είναι ο Bran και είναι το ίδιο πρόσωπο με το τρίματο κοράκι...
Δεν είναι λίγο τραβηγμένη; Τι λέτε εσείς που έχετε διαβάσει όλα τα βιβλία;
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: odykal στις Μαΐου 24, 2016, 02:01:44 πμ
@Lady Stark

Η θεωρία νομίζω πως καταρρίπτεται σχετικά εύκολα. Γνωρίζουμε, κατά πάσα πιθανότητα, την ταυτότητα του Κουρούνας με τα Τρία Μάτια. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στη σειρά κάποια πληροφορία, αλλά στα βιβλία υπάρχει πληθώρα στοιχείων που μας οδηγεί στο ποιος είναι. Πρόκειται για τον Μπρύντεν Ρίβερς, ή αλλιώς Ματωμένο Κοράκι, μπάσταρδο αδερφό του Αίγκον IV.
Τίτλος: Απ: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: WardenOfTheNorth1 στις Μαΐου 24, 2016, 06:25:37 πμ
Αυτό που όταν δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες, ο νους μας πάει κατευθείαν στο "ήταν λάθος της σειράς", μιας σειράς εκατομυρίων 1η στην τηλεθέαση παγκοσμίως με ξεπερνά... |-)
Γιατί η σειρά μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κανένα λάθος ούτε έχει δείξει σκηνές που δεν έχουν νόημα απλά για το Shock
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: atropos στις Μαΐου 24, 2016, 09:47:31 πμ
Τηλεόραση βλέπουμε, το να κάνουν κάτι για να κάνουν κατά τη γνώμη τους τηλεοπτικότερο το θέαμα, εγώ δε το θεωρώ επιλήψιμο, η δουλειά τους είναι. Το αν εσένα δε σου αρέσει, είναι υποκειμενικό. Και όσον αφορά τα "λάθη" που αναφέρεις, εγώ λάθος σημαντικό δεν έχω παρατηρήσει.


Τα περισσότερα "λάθη" που ακούγονται είναι τις περισσότερες φορές απλή άγνοια του αναγνώστη που αισθάνεται άβολα για το ότι δεν ξέρει το που πάει η τηλεοπτική ιστορία και τα ρίχνει στον εύκολο στόχο των δημιουργών της σειράς. Η άποψη μου.
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 24, 2016, 09:57:29 πμ
Η σειρά έχει κάνει αρκετά λάθη - "σημαντικά" και μη - και έχει έρθει αρκετές φορές σε αντίφαση με τον εαυτό της στα έξι χρόνια που τη βλέπουμε. Οπότε το να αναρωτιέται κανείς πού και πού μήπως είναι λάθος κάτι που φαίνεται παράδοξο, είναι απολύτως φυσιολογικό, θεωρώ. 
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: atropos στις Μαΐου 24, 2016, 10:26:20 πμ
Απλά επειδή τελευταία, ΟΠΟΙΑ σελίδα στο φόρουμ και αν ανοίξεις, κάποιος όλως τυχαίως θα το αναρωτιέται αυτό που αναφέρεις @nirne , καλό είναι να αναρωτιόμαστε και για το αντίθετο.


Προφανώς και έχουν γίνει λάθη, άλλωστε δύσκολο να βρεις μια σειρά χωρίς κανένα Plot whole ή υπερβολές ή κακές σεναριακές επιλογές. Έχει γίνει trend τελευταία το άμεσο κράξιμο στους D&D, αλλά θεωρώ ότι ακόμα και αν τα περισσότερα λάθη που αναφέρονται να είναι όντως λάθη, εγώ βρίσκω πολύ πιο διασκεδαστικό το να προσπαθώ να καταλάβω τι θέλουν να μου δείξουν και τι κρύβεται πίσω από αυτά που θα βιαστώ να χαρακτηρίσω λανθασμένα.


Δε βρίσκω προσωπικά καμία χαρά στο να βλέπω κάτι για να το κράζω χωρίς καν να αφιερώσω χρόνο για να το κρίνω (μάλιστα διάβασα ότι κάποιοι σχολιάζουν έχοντας δει το επεισόδιο σε fast forward................), αλλιώς θα έβλεπα καρντάσιανς, Ελληνικά μεσημεριανά ή κάτι τέτοιο.
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: nirne στις Μαΐου 24, 2016, 11:31:21 πμ
Ο καθένας βρίσκει χαρά σε ό, τι του αρέσει και επίσης έχει το δικαίωμα να κρίνει αντικειμενικά ή υποκειμενικά ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση χωρίς να χρειάζεται να δέχεται άμεσα ή έμμεσα επικρίσεις γι' αυτό από οποιαδήποτε πλευρά.

Το αν συμβαίνει συχνά πλέον το να επικρίνεται η σειρά, ενώ παλιότερα δεν συνέβαινε αυτό, ίσως θα πρέπει να μας προβληματίσει για την αιτία. Άλλοι θεωρούν ότι αυτό γίνεται λόγω "τρεντ", άλλοι θεωρούν ότι αυτό γίνεται επειδή η ποιότητά της όσον αφορά το σενάριο έχει πέσει δραματικά. Διαλέγετε και παίρνετε.
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: SANDOR CLEGANE στις Μαΐου 24, 2016, 03:42:05 μμ
Παράθεση
  Nirne:  " Το αν συμβαίνει συχνά πλέον το να επικρίνεται η σειρά, ενώ παλιότερα δεν συνέβαινε αυτό, ίσως θα πρέπει να μας προβληματίσει για την αιτία.    Άλλοι θεωρούν ότι αυτό γίνεται λόγω "τρεντ",    άλλοι θεωρούν ότι αυτό γίνεται επειδή η ποιότητά της όσον αφορά το σενάριο έχει πέσει δραματικά.  "

Συμφωνώ απόλυτα   κι επίσης έχω παρατηρήσει  ότι συμβαίνει και η δεύτερη υπογράμμιση ( η τελευταία εννοείται ) !
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: Σιέρα στις Νοεμβρίου 25, 2016, 11:26:50 πμ
Νομίζω ότι πιά επιβάλλεται να επιστρέψουμε στο θέμα που ξεκίνησε η @karmarmi .


Τί λέτε να γίνει με τον Λόρας στα βιβλία?


Στην σειρά φυλακίστηκε από την Πίστη και στο τέλος πέθανε μαζί με τους υπόλοιπους.


Στα βιβλία είναι αμφίβολο εαν θα τον φυλακίσουν, καθώς με τις τελευταίες αναφορές, πληγώθηκε βαριά και είναι ετοιμοθάνατος.


Όπως και στην σειρά, έτσι και στα βιβλία, η Σέρσεϊ εμμέσως ευθύνεται για τον θάνατο του.


Υπήρχε μια θεωρία που ήθελε τις φήμες για τον σοβαρό τραυματισμό του Λόρας να είναι ανυπόστατες και στην πραγματικότητα ο Λόρας να βρίσκεται στην Πεδιάδα και να συγκεντρώνει στρατό ενάντια στους Γκρέϋτζόϋ.


Μάλλον όμως δεν ισχύει αυτό.
Τίτλος: Απ: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: Dragonlord στις Νοεμβρίου 25, 2016, 04:16:32 μμ
Νομίζω ότι πιά επιβάλλεται να επιστρέψουμε στο θέμα που ξεκίνησε η @karmarmi .


Τί λέτε να γίνει με τον Λόρας στα βιβλία?


Στην σειρά φυλακίστηκε από την Πίστη και στο τέλος πέθανε μαζί με τους υπόλοιπους.


Στα βιβλία είναι αμφίβολο εαν θα τον φυλακίσουν, καθώς με τις τελευταίες αναφορές, πληγώθηκε βαριά και είναι ετοιμοθάνατος.


Όπως και στην σειρά, έτσι και στα βιβλία, η Σέρσεϊ εμμέσως ευθύνεται για τον θάνατο του.


Υπήρχε μια θεωρία που ήθελε τις φήμες για τον σοβαρό τραυματισμό του Λόρας να είναι ανυπόστατες και στην πραγματικότητα ο Λόρας να βρίσκεται στην Πεδιάδα και να συγκεντρώνει στρατό ενάντια στους Γκρέϋτζόϋ.


Μάλλον όμως δεν ισχύει αυτό.


Η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση του Λόρας η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Η εικόνα του Λόρας στα βιβλία σε σχέση με την σειρά εμφανίζει τις μεγαλύτερες ίσως αποκλίσεις που μπορώ να σκεφτώ - μιλάω τώρα για τον χαρακτήρα, η ιστορία του χαρακτήρα είναι μία άλλη υπόθεση. Όσο σκέφτομαι λ.χ. την σύλληψη του Λόρας στην σειρά, όπου συλλαμβάνεται ωσάν να είναι ο Πόντρικ ενώ σε αντίστοιχη σκηνή στα βιβλία θα είχαμε δέκα σελίδες ξεκοιλιάσματα, με πιάνει νευρικό γέλιο. Για να μην πιάσω την όλη σεκάνς με τον αξιοθρήνητο Λόρας να κλαίει στην αγκαλιά της Μάρτζερυ, όταν ο Λόρας των βιβλίων θα είχε κάνει τον Υψηλό  Σπουργίτη μαγειρευτό με σάλτσα μέντας... Θα μου πει βέβαια ο οποιοσδήποτε ότι εν τέλει όλα αυτά ωχριούν σε σχέση με το gay love story μεταξύ Ρένλυ και Λόρας, κάτι που ενώ υπονοείται απλώς στα βιβλία (ΟΚ, δεν υπονοείται απλώς, παρόλα αυτά ο μανδύας της Βασιλικής Φρουράς του Ρένλυ δεν αποτελεί υπονοούμενο του Martin για τους gay), στην σειρά λαμβάνει διαστάσεις Bareback Mountain. Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια αν ο Λόρας ή ο Ρένλυ είναι gay/bi/ whatever, ούτε αν η Άσα (Γιάρα) είναι lesbian, είναι ότι η αλλοίωση του χαρακτήρα τελικά διαστρεβλώνει την δυναμική της ιστορίας σε σημείο που καθιστά αδύνατο να κάνει κάποιος προβλέψεις.


Με όλα αυτά θέλω να καταλήξω ότι κατά πάσα πιθανότητα στα βιβλία ο Λόρας (... που κατέλαβε το Ντράγκονστόουν εξ εφόδου...) κάποια στιγμή υποκύπτει στα τραύματα του. Το πότε παραμένει όμως ερώτημα: πριν από την δίκη; Μετά από αυτήν; Ο εμπρησμός του Ναού του Μπαίλορ συμπίπτει με την δίκη στα βιβλία;
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: SANDOR CLEGANE στις Νοεμβρίου 25, 2016, 10:36:17 μμ
2ο μου μνμ στο παρόν  κι αυτό θα είναι ακριβώς όπως στο 1ο : " Συμφωνώ απόλυτα με @Dragonlord , για την πρώτη του παράγραφο."
Τώρα για το τι θα γίνει με τον Λόρας,  νομίζω ότι είναι καμμένο χαρτί. Το θέμα είναι τι θα γίνει με το HighGarden ...  κι επίσης τη θέση που θα πάρει στην "επανάσταση" του "Αίγκον?" .
Τίτλος: Απ: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?
Αποστολή από: Σιέρα στις Νοεμβρίου 28, 2016, 11:42:32 πμ
@Dragonlord


Συμφωνώ απόλυτα για τις επιπτώσεις στην δυναμική της ιστορίας.
Είναι κρίμα που στην σειρά αφαίρεσαν από τον Λόρας το ταλέντο του στην ξιφομαχία αλλά και την θετική επιρροή στον Τόμμεν (ο ίδιος ο Τζέιμυ προτιμούσε τον Λόρας να φροντίζει τον μικρό παρά τους παρατρεχάμενους της Σέρσεϊ.)


Η ειρωνεία είναι ότι σε πολλά σημεία ο Λόρας είναι ακριβώς σαν τον νεότερο Τζέιμυ, αυθόρμητος και έρμαιο της οργής του. Ο ΜΔ ουσιαστικά περίμενε ο Λόρας να σφάξει τον Τζόφρυ.


Αυτό που μπορώ να συμπεράνω είναι ότι στην σειρά αποφάσισαν ο Λόρας να πεθάνει στο ΚΛ επειδή δεν είχαν προϋπολογισμό για μάχη στο Ντράγκονστόουν και επειδή ο χαρακτήρας είχε ήδη κεντρικό ρόλο θα ήταν άχαρο να τον σκοτώσουν οφ σκρην.


Όσο για την φωτιά, εύστοχο ερώτημα.


Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί με βεβαιότητα.


Τρία σενάρια παίζουν:
Θα πρέπει να θυμηθούμε πως στην σειρά ποτέ δεν έδειξαν με απόλυτη χρονολογική σειρά ορισμένα γεγονότα.
Π.χ. στον 2ο κύκλο ο Θήον καταλαμβάνει το Γουίντερφελ, χωρίς την υποστήριξη του Ράμσεϋ, ο οποίος εμφανίζεται στον 3ο. Οπότε δεν αποκλείεται ο Έουρον στα βιβλία να έχει πιο σημαντικό ρόλο από ότι στην σειρά.
@SANDOR CLEGANE


Νομίζω ότι ο Μάρτιν είχε πει ότι στα βιβλία θα δούμε το Χάιγκαρντεν. Εαν όπως στην σειρά πεθάνουν οι Ταϊρέλ στο ΚΛ, μάλλον στην θέση της Ολέννα θα έχουμε τον Γουίλας.


Συμφωνώ οτι το θέμα είναι εαν ο Γουίλας στηρίξει την Νταινέρυς ή τον Αίγκον.


Η Αριάν βρίσκεται καθ'οδόν να συναντήσει τον Αίγκον.
Άραγε μήπως από αντίδραση ο Γουίλας στηρίξει Νταινέρυς?Η σειρά βέβαια δείχνει συμμαχία μεταξύ Ταϊρέλ και Μαρτέλ.