Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Τηλεοπτική Μεταφορά / Απ: Ηθοποιοί του GOT σε άλλες σειρές/ταινίες
« Τελευταίο μήνυμα από Σιέρα στις Οκτωβρίου 09, 2018, 09:16:28 πμ »
@Gendry the Smith

Καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Την σειρά Ρώμη την έβλεπε και ο Μάρτιν και του άρεσε πολύ και σε ένα βαθμό ήταν ένα πρελούδιο του Game.

Ο Menzies σίγουρα πήρε τον ρόλο του Έντμιουρ χάρη στην ερμηνεία του ως Βρούτος. Αν το παρατηρήσεις οι δύο χαρακτήρες έχουν πολλά κοινά. Ο τύπος όμως είναι και σαιξπηρικός ηθοποιός και κάποτε στην ερτ τον πέτυχα να απαγγέλει Σαίξπηρ.

Στην όχι και τόσο καλή πρόσφατη παραγωγή του BBC για την Τροία, ο θείος Μπεντζεν ήταν ο Οδυσσέας και ασφαλώς ξεχώρισε! Πάντα χαίρομαι όταν ηθοποιοί του GOT διακρίνονται!Επίσης ο Ράμσεϋ θα παίξει σε μια σκοτεινή εκδοχή της Μικρής Γοργόνας!

2
Τηλεοπτική Μεταφορά / Απ: Ηθοποιοί του GOT σε άλλες σειρές/ταινίες
« Τελευταίο μήνυμα από Gendry the Smith στις Οκτωβρίου 07, 2018, 03:33:46 πμ »
1) Ο Luke Roberts="Sword of the Dawn" Sir Arthur Dayne , αν και ελάχιστα μεν-εντυπωσιακά δε, εμφανίστηκε στο GOT στην μάχη για την ανάκτηση της Λυάννα Σταρκ, έπαιξε πολύ επιτυχημένα τον Άγγλο κυβερνήτη του Νασσάου, Woodes Rodgers στην εκπληκτική σειρά Black Sails.
 Στην ίδια σειρά, απ την αρχή μέχρι το τέλος της έπαιξε (υποδυόμενος τον περίφημο Billy Bones) ο Tom Hopper= Dikkon Tully στην σύντομη και φλογερή τελικά παρουσία του στο GoT.

2) Ο Tobias Menzies=Edmure Tully που παντρεύτηκε αντί του Rob Stark με νύφη απ την οικογένεια  Frey και παρέμεινε κατόπιν όμηρος και δέσμιός της, έπαιζε τον ρόλο του Βρούτου στην παλιά σειρά του HBO Rome.
3
Γενική Συζήτηση / Απ: "Σήμερα my mood εκφράζεται με song, photo or poetry"
« Τελευταίο μήνυμα από Aslan στις Οκτωβρίου 03, 2018, 07:53:28 μμ »
Mood of the Month.....

4
Still Reading (Διαβάζω ακόμα) / Απ: 6o βιβλίο : The Winds of Winter
« Τελευταίο μήνυμα από nirne στις Σεπτεμβρίου 29, 2018, 10:43:09 μμ »
@Jade
υπάρχουν πολύ μεγάλες αλλαγές ανάμεσα στα βιβλία και στη σειρά, ολόκληρες ιστορίες και χαρακτήρες αποκλείστηκαν οπότε στην πορεία η ιστορία των βιβλίων διαφέρει αναγκαστικά. Κατά τη γνώμη μου έκανες πολύ καλά που αποφάσισες να τα διαβάσεις, είναι εξαιρετικά! Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου!!!!

Ωστόσο, το έκτο βιβλίο δεν το έχει τελειώσει ακόμη ο Μάρτιν. Το ψήνει ακόμη... ή μάλλον εμάς ψήνει εδώ και χρόνια! χαχα
5
Still Reading (Διαβάζω ακόμα) / Απ: 6o βιβλίο : The Winds of Winter
« Τελευταίο μήνυμα από Jade στις Σεπτεμβρίου 29, 2018, 08:20:07 μμ »
Ήμουν στο Μάντσεστερ για τρεις μέρες σε ταξιδάκι με wordventures και βρήκα μεχρι και το έξι μεταχειρισμένα, σε ένα μικρό μαγαζάκι. Έχουν φθορά αλλά ειναι σε πολύ κατάσταση και μου βγήκαν σχεδόν τζάμπα. Είναι πώς θα τα τύχεις, αυτά. Αρχικά το σκεφτομουνα πολύ επειδή ξέρω τί θα γίνει αλλά μου είπανε πως υπάρχουν αρκετές αλλαγές και μετά σκέφτηκα πως όπως και να είναι θα ειναι μια ευκαιρία να ξαναζήσω τα πάντα οποτε ξεκινάω με πολλή όρεξη. :)
6
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« Τελευταίο μήνυμα από Αλυσάννη Ταργκ στις Σεπτεμβρίου 28, 2018, 12:24:59 πμ »
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Η επίσκεψη στο Τοίχος έγινε τη δέκατη χρονιά του Τζαιχαίρυς στο Θρόνο.
Ο Τζαιχαίρυς ασχολούταν με συνθήκη ειρήνης μεταξύ Τάιρος και Πέντος ενώ η Αλυσάννη πήγε στο Βορρά.
Η Αλυσάννη είχε γυναίκα ορκισμένο σπαθί, i like that!
Ο Άλαρικ Σταρκ είναι πιο Στάννις από τον Στάννις. Είναι επίσης το τι Σταρκ παίρνεις αν δεν έχουν επιρροή από το Νότο (όπως μια Τάλλυ μητέρα ή ένας Άρρυν κηδεμόνας) ή το θερμό "αίμα του λύκου". Μου αρέσει αυτή η σκληρή, ψυχρή σαν το Βορρά πλευρά των Σταρκ.
Η Ασημόπτερη ΔΕΝ θέλει να πετάξει πέρα από το Τοίχος!! Μήπως αισθάνεται τους Άλλους ή το Τοίχος, όπως επηρεάζει το δέσιμο γουάργκ ανάμεσα στον άνθρωπο και το ζώο επηρεάζει και τη σχέση δράκου-καβαλάρη;

Α, και στο λινκ υπάρχει ένα βίντεο, όπου έχει το οικογενειακό δέντρο. Μερικές εντυπώσεις:
Η Ραίνα (η αδερφή του Τζαιχαίρυς) όντως παντρεύτηκε τον Άντροου Φάρμαν που είχε "συμπαθήσει πάρα πολύ" σύμφωνα με το Οι Γιοι του Δράκοντα.
Στο ΟΚτΦκτΠ, η σειρά γέννησης των παιδιών της Αλυσάννης και του Τζαιχαίρυς δίνεται ως εξής: Αίγκον, Αλύσσα, Αίμον, Μπαίλον, Νταίλλα, Αίρυν, Βαίγκον, Μαιγκέλ, Γκαίμον, Βισέρρα, Βαλέριον, Σαίρα και Γκαιλ. Εδώ είναι Αίγκον, Νταινέρυς, Αίμον, Μπαίλον, Αλύσσα, Μαιγκέλ, Βαίγκον, Νταίλλα, Βισέρρα, Σαίρα, Γκαίμον, Βαλέριον, Γκαιλ. Η Αλύσσα από δεύτερη κόρη έγινε πέμπτη, μάλλον για να δώσει λόγο που παντρεύτηκε τον Μπαίλον και όχι τον Αίμον. Φαντάζομαι ότι ο Αίμον ήταν αραβωνιασμένος με την Νταινέρυς πριν αυτή πεθάνει σε μικρή ηλικία. Ο πρωτότοκος με την πρωτότοκη και ο δευτερότοκος με την δευτερότοκη. Ο Τζορτζ διέγραψε τον Αίρυν για χάρη της Νταινέρυς, παρόλο που και ο Μπάρρυ και ο Κουέντυν αναφέρονται στην Νταινέρυς (την αδερφή του Νταίρον Β') ως 'η πρώτη Νταινέρυς'. Ο Τζορτζ είπε ότο ίσως αλλάξει αυτά τα σημεία στο Ο Χορός των Δράκων για να λένε 'δεύτερη Νταινέρυς'. Πρέπει να σκέφτηκε μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία για αυτήν εδώ την Νταινέρυς ώστε να έίναι πρόθυμος να κάνει τέτοιες αλλαγές! Επίσης η Νταίλλα η μητέρα της Αίμμα Άρρυν είναι το όγδοο παιδί και όχι το πέμπτο - επειδή αλλιώς θα ήταν ασυνήθιστα μεγάλη το 82 μ. Κ όταν γέννησε την Αίμμα; Και τώρα τα τέσσερα παιδιά που πέθαναν μικρά (Αίγκον, Νταινέρυς/Αίρυν, Γκαίμον και Βαλέριον) είναι σε ζευγάρια, αντί διασκορπισμένα. Δύο στην αρχή (επειδή η Αλυσάννη ήταν πολύ νέα όταν τα έκανε ίσως) και δύο κοντά στο τέλος, μάλλον για να αυξήσει τη διαφορά ηλικίας μεταξύ της Γκαιλ και της κοντυνότερης αδερφής, της Σαίρα, που εξηγεί γιατί όταν η Γκαιλ έμεινε έγκυος προτίμησε να αυτοκτονήσει παρά να στραφεί σε κάποια από τις αδερφές της. Αν ήταν πολύ μεγαλύτερες, θα ένιωθε μόνη και απομονωμένη.
Η πρωτότοκη του Άλυν Βελάρυον και της Μπαίλα Ταργκάρυεν λέγεται Λαίνα Βελάρυον, σαν τη γιαγιά της.
Η Βισένυα, η κόρη της Ραινύρα και του Νταίμον, λαμβάνει θέση μεταξύ των αδερφών της, αν και θνησιγενής.
Το βιβλίο λογικά τελειώνει με το τέλος της αντιβασιλείας του Αίγκον Γ' το έτος 136, γιατί όλα τα μέλη που απεικονίζονται φαίνονται να έχουν γεννηθεί ως το 136 μ. Κ. το πολύ - ο Αίμον (ο Δρακοϊππότης) είναι ο τελευταίος, και η αδερφη του η Ναίρυς δεν εμφανίζεται (γεννήθηκε το 138). Ομοίως δεν εμφανίζονται τα παιδιά του Αίγκον Γ' (το πρώτο, ο Νταίρον, γεννήθηκε το 143) και ο δεύτερος σύζυγος της Ραίνα Ταργκάρυεν, ο Γκάρμουντ Χάιταουερ. Μάλλον τον παντρεύτηκε μετά το 136.
7
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« Τελευταίο μήνυμα από nirne στις Σεπτεμβρίου 28, 2018, 12:08:28 πμ »
Αλήθεια, τι γνώμη έχετε για το γεγονός ότι ο δράκος της Αλυσάννης αρνούνταν πεισματικά να περάσει βόρεια του Τείχους;
Να αρνήθηκε άραγε λόγω της παγωνιάς ή να μην μπορούσε να περάσει έτσι κι αλλιώς λόγω της μαγείας του Τείχους;
Και τι να σημαίνει αυτό άραγε για τα μελλοντικά γεγονότα της ιστορίας μας;;;;;
8
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« Τελευταίο μήνυμα από nirne στις Σεπτεμβρίου 27, 2018, 11:49:57 μμ »
Μόλις μπήκα για να γράψω γι' αυτό, αλλά με πρόλαβες, Αλυσάννη! :)

Επισήμως πια, από το στόμα του Μάρτιν, έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας του Fire and Blood, που είναι η 20η Νοέμβρη και το βιβλίο θα εικονογραφήσει ο Doug Wheatley. Θα είναι "γραμμένο" και πάλι από τον αρχιμέιστερ Γκύλνταϊν.

Το απόσπασμα που μας προσφέρει ο Μάρτιν στο Not a Blog του, το σύνδεσμο του οποίου δίνει η Αλυσάννη παραπάνω, αφορά την επίσκεψη της Αλυσάννης Ταργκάρυεν στο Λευκό Λιμάνι, το Γουίντερφελ και το Τείχος!

9
ASOIAF - Γενική Συζήτηση [Spoilers] / Απ: Fire & Blood vol. 1
« Τελευταίο μήνυμα από Αλυσάννη Ταργκ στις Σεπτεμβρίου 27, 2018, 11:09:11 μμ »
Και μιλώντας περί Fire & Blood, ένα teaser!!!

http://georgerrmartin.com/notablog/2018/09/27/a-fire-blood-excerpt-just-for-you/
10
Γενική Συζήτηση / Απ: "Σήμερα my mood εκφράζεται με song, photo or poetry"
« Τελευταίο μήνυμα από Aslan στις Σεπτεμβρίου 27, 2018, 06:38:54 μμ »
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10