Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - OlgaMarkatou

Σελίδες: [1]
1
Χαίρετε. Είμαι νεό μέλος στην ελληνική Γουεστεροκοινότητα, αν και σας διαβάζω καιρό. Μιας και ξαναδιαβάζω τα βιβλία, μου έσκασαν κάποιες αποροίες που περιστρέφονται γύρω από το δικαίωμα της κληρονομίας στο Γουέστερος και ειδικά αν αφορά μεγάλους οίκους.

Αφορμή στάθηκε το κεφάλαιο του Τύριον στο 3o βιβλίο, στο σημείο που θέλαν ο μπαμπάς+θείος να την παντρέψουν με την Σάνσα. Σε κάποια φάση λέει ο Κήβαν πως ο άντρας που θα παντρευτεί τη Σάνσα, μπορεί να διεκδικήσει τον Βορρά εξ ονοματός της. Στο σημείο αυτό θέλω να ρωτήσω, πως μπορεί να γίναι αυτό και γιατί; Αν κάναν παιδί η Σάνσα (κληρονόμος του Βορρά, μιας και οι μικρότεροι αδερφοί είναι νεκροί, θείος δεν υπάρχει, ο Ρομπ είναι Βασιλίας) και ο Τύριον (δεν είναι κληρονόμος του Κ.Ροκ), αυτό θα ήταν Στάρκ ή Λάννιστερ; Και πως θα μπορούσε μέσω αυτού να διεκδικήσει ο Τύριον τον Βορρά; Άρα η γραμμή αίματος των Στάρκ σβήνει;

Επίσης στο ίδιο κεφάλαιο του Τύριον, αναφέρεται πως ο Τύριον θα μπορεί να γίνει προστάτης του Γουιντερφέλ με αυτόν τον γάμο. Πουρκουα; Μάνα δεν θα έχει το παιδί; Το οποίο παιδί (υιός) λέει ο Τάιγουιν πως μπορεί να κάτσει στον θρόνο των Στάρκ. "...όταν φέρεις σπίτι τον εγγονό σου Εντ. Στάρκ για να διεκδικήσει το κληρονομικό του δικαίωμα, τόσο οι άρχοντες όσο και ο λαός θα ενωθούν για να τον τοποθετήσουν στο θρόνο των προγόνων του...". Αν το παιδί είναι Στάρκ, ε τότε τι χαίρονται οι Λάννιστερ που θα συνεχιστεί ο οίκος των Στάρκ; Παίζει όμως να ονομάζεται ο μικρός, Λάννιστερ και να πάρει ένας Λάννιστερ το Βορρά.

Λίγο παρακάτω ο Τύριον φέρνει αντιρρήσεις, λέγοντας πως όταν ο Ρομπ παντρευτεί την Φρέυ και κάνει γιούς, θα είναι αυτοί διάδοχοι του Βορρά. Ας υποθέσουμε πως ο Ρομπ δεν σκοτωνόταν, έπαιρνε την Φρέυ, κάποια φάση ξανακέρδιζε το Βορρά, κλπ. Ο πρωτότοκος γιός του θα ήταν Βασιλιάς μετά από αυτόν. Μπορούσε όμως να ορίσει τον δεύτερο γιό του σαν Κληρονόμο του Γουίντερφελ, παρακάμτοντας την Σάνσα και τους δικούς της πιθανούς γιούς;

Υπόθεση νο3 (πάλι για κληρονομικότητα): αν Η Σάνσα παντρευόταν τον Γουίλας Ταϊρέλ (κληρονόμο του Χάιγκαρντεν), ο κληρονόμος-γιος τους θα ήταν λογικά Ταϊρέλ. Παίρνει και τον Βορρά και την Κοιλάδα των Ταϊρέλ; Άρα η γραμμή αίματος των Στάρκ πάλι σβήνει; Εδώ ας υποθέσουμε πως έγινε η ιστορία όπως στα βιβλία και ο Ρομπ μας αφήνει χρόνους, χωρίς να ορίσει κληρονόμο (ας αφήσουμε στην άκρη τις θεωρίες πως άφησε τον Τζον ως κληρονόμο του).

Κάπου διάβασα στο Ιντερνετ πως αν μια γυναίκα είναι επικεφαλής του Οίκου (όπως πχ οι γυναίκες Μόρμοντ), για να συνεχιστεί η γραμμή αίματος, άρα και η πορεία του Οίκου, πρέπει να παντρευτεί μη-κληρονόμο (δεύτερο, τρίτο, τέραρτο γιο) άλλου Οίκου και να κάνει αγόρι. Δεν ξέρω όμως αν ισχύει 100%.

Πάνω σε αυτό, αν η Σέρσει είναι η κληρονόμος του Κ.Ροκ, ένας γάμος με τον Κληρονόμο Γουίλας Ταϊρέλ με έναν ενδεχόμενο γιό, δεν θα έκανε αυτομάτως τους Λάννιστερ να χάσουν το Κ.Ροκ;
Σελίδες: [1]