Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - SANDOR CLEGANE

Σελίδες: [1] 2 3 ... 93
1
7η Σεζόν [2017] / Απ: Επεισόδιο 5ο - Eastwatch
« στις: Χθες στις 08:52:49 μμ »
@bouzk77   
Παράθεση
  Βασικά πάμε για βατερλώ τύπου "Lost". 
Μη μιλάς σε παρακαλώ για "Lost",  δεν το αντέχω  κι ούτε θα το αντέξω ...
Παράθεση
Αλήθεια περιμένει κανείς πως και πως το επόμενο επεισόδιο, όπως στους προηγούμενους κύκλους; 
Γι' αυτό  έγραψα  πιο πάνω ότι "περιμένω πώς και πώς"  ,  με τη διαφορά όμως ότι  είναι σα να βλέπω πλέον καου-μποικη ταινία , με σενάριο  "σπαγγέτι γουεστ" ,  μια περιπέτεια μόνο δηλ.  με αδιάφορη πλέον τη λογική.
Αν υπάρχει κάποιος που το υποστηρίζει,  θα ΄'θελα να μου το πει και εξηγήσει αν έχει την καλοσύνη.
Τι νόημα έχει  το να πάνε πέραν του Τείχους και να συλλάβουν ένα ζόμπι,  να το δείξουν στην αυτού υψηλότητα Σέρσει,  που και λογική έχει και κατανόηση ...   
Κι η Ντάνυ; (όπως άφησα πριν το ερώτημα να αιωρείται)  Ενώ  με μια χαψιά μόνο του Ντρόγκο  μπορεί να καταλάβει την πρωτεύουσα  - σημείωση:  ποιος είναι αυτός στο Κινγκς Λάντινγκ  που είναι αφοσιωμένος στη Σέρσει,  πλην ελαχίστων; -  και προτιμά να αφήσει το χρόνο  να περνά,  έχοντας αυτή μια  ευρύχωρη βάση, τις σοδειές και προμήθειες της,  βοσκοτόπια για τους φιλήσυχους Ντοθράκι κ.α. 
Ανέφερα μόνο το χρόνο.  Αν θυμηθούμε "Πελοποννησιακό Πόλεμο"  ο Αλκιβιάδης (και μετέπειτα χωρίς αυτόν) κι ο αθηναϊκός στόλος επιδίωκε ναυμαχία. Ο Λύσανδρος του σπαρτιατικού απέφευγε.  Κέρδιζε χρόνο  στον οποίο οι Αθηναίοι γίνονταν πιο ανυπομόνοι και ...
Αν πηγαινε με το στρατό της , δε θα πω για στόλο, γιατί καιροφυλακτεί ο Έουρον, γύρω απ' τα τειχη  κι έκανε ένα demo ο Ντρόγκο,
ποιος ; ποιος  θα καθότανε να πολεμήσει  για τη Σέρσει;  Ρωτώ.
Απορία υπάρχει βέβαια και για το στρατό των Λάνιστερ,  γιατί τη μια δείχνει ότι έχει εγκαταλήψει (θα μας πουν ότι έχουν κρυφτεί κάπου εκεί γύρω - στην πραγματικότητα είναι μια τεραστια περιοχή,  αλλά φαίνεται  σα να είναι το πάνε-έλα Θεσ/νίκη-Λαγκαδάς ) την άλλη με το Τζέιμι,  κατεστραμμένο και παραδωμένο.
Ο δε στρατός του Ντορν   ήταν μόνο η Ελάρια  και τα φίδια ;

Άντε και φέρνουν (λες και πάνε για σαφάρι,  άσχετα αν μας το δείξουν και μείνουμε άφωνοι απ' το θέαμα) το ναρκωμένο ζόμπι.
Το βλέπει η Σέρσει,  το βλέπει κι ο ξάδερφός του ο Στρογκ-Βουνό *  ,  και; Και αποφασίζει να γίνει φιλάνθρωπος να βάλει πίσω  όλο τον εαυτό της  και να θέσει το στρατό της  στην υπηρεσία της ανθρωπότητας,  μέχρι ...
  Και μετά ...  "Πού μείναμε, Ντάνυ;  Α, εσύ ήσουν στο Ντράγκοστόουν,  εγώ στο Κινγκς Λάντινγκ,  εεπ! Ντάνυ,  κάνεις ζαβολιές!
Δεν παίζεις καλά το "Παιχνίδι του Στέμματος",  ε, δε σ' έχω φίλη!!  Γιουχοου!  Τζέιμι !!! "

Α, @bouzk77 , σε ξαναρώτησα κι άλλη φορά, αλλά δε μ' απάντησες.
 Για την εικόνα σου "Ο λύκος και το Γεράκι" ... ( - Σ' άρεσε η ταινία;    - Ναι, Σάντορ,  μ' άρεσε ... )

Τροπ/ση:   *  Μια φλασιά της στιγμής:
  Έτσι και ...  (να μην πω  γιατί ποτέ μη λες ποτέ,  αλλά θα το πω κι ας φοβάμαι από μέσα μου.  Οκ, εξομολογούμαι  ότι δε θα κάνω την "υπόσχεσή" μου )  Έτσι και γίνει αυτό  που θα πω ή αλλιώς φαντάστηκα παρακάτω,  δε θα ξαναδώ  GoT (mousi) :
 Να φέρουν στη Σέρσι (για να μην ψάχνω τα διαλυτικά συνέχεια)  το Sandor ζόμπι  και να έχουμε το λεγόμενο  "Κληγκέιν-Μπολ" !!
Ε,  οκ  μη βαράτε όλοι μαζί!!  Αυτό το μνμ  θα πρέπει να αυτοκαταστραφεί  μην τυχόν και το δουν οι DD ...

2
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες γυναίκες και άνδρες και στη μισή Ελλάδα !


Spoiler for Hiden:
@Aslan. έβαλες ένα απ' τα αγαπημένα μου τραγούδια και άλμπουμ!
Όταν ήμουν μικρός πήγαινα σ' ένα ξάδελφό μου κι έβαζα κατευθείαν στο πικ απ  αυτό το τραγούδι *  και "φτιαχνόμουνα" .
Τότε καθόσουν εκεί δίπλα και μόνο αφουγκραζόζουν ...   
Επίσης έαν απ' τ' άλλα τραγούδια το "never walk alone"  το έβαζα σε κασέτα  κι έπαιζα σουμπούτεο!!
Φυσικά η μουσική απ' το "one of these days"  είναι ανεπανάληπτη!

* το καλό είναι στο πικ απ,  για πχ στο συγκεκριμένο τραγούδι,  ότι σηκώνεις τη βελόνα και την προχωράς, ενώ στο cd  το έχεις πατημένο ...  έτσι λοιπόν συνήθιζα στο συγκεκριμένο στο 8΄ 50"  μέχρι το  10΄ 50" (και μετά ξεκινά η χαρακτηριστικότερη μελωδία του τραγουδιού )

             

3
7η Σεζόν [2017] / Απ: Επεισόδιο 5ο - Eastwatch
« στις: Χθες στις 01:23:31 μμ »
Ξέχασα να αναφέρω  το γρήγορο "περάστε απ' το ταμείο να για εξόφληση" στους Ράντυ και Ντίκον Τάρλυ...

@KOTSENA , καλώς ήλθες και για
Παράθεση
    ...  ΣΗΜΑ¨",ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑς ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΤΟΥ ,ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ;;;μΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ..........ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ.................................   
για την 1η υπογράμμιση έχω την εντύπωση ότι έχουμε μιλήσει γι' αυτό,  αλλά τώρα με προδίδει η μνήμη μου,  ίσως αν κάποιο μέλος θυμηθεί... 
και για 2η :  σίγουρα θα μπερδευτείς με τα βιβλία και tv-σειρά (εγώ πολλές φορές) ,  όταν τελειώσει με το καλό σε λίγες μέρες θα τα απολαύσεις σιγουρα .  Εγώ αντίστοιχα πέρσι  είχα πιο μεγάλο πρόβλημα :
Spoiler for Hiden:
     

@bouzk77   
Παράθεση
   ΟΤζον χάρηκε όταν με είδε, φαντάσου όταν δει εσένα"... Μα όταν τη δει, ως άλλος Αζορ Αχαϊ θα της καρφώσει στην καρδιά το σπαθί του...
   ? ? ?
αλλά για
Παράθεση
  Μην ξεχνάτε πως δεν έκανε στάση στο Γουιντερφελτ πηγενοντας βορρά να δει τα αδέλφια του και να τον δουν οι υπήκοοί του... 
  (συγνώμη θα πω την αλήθεια : )   (rofl)  (rofl)

Ε, αν έκανε κι εκεί στάση ... (ίσως και κανένα κεράκι στο Μαύρο Καστρο  για Ίγκριτ)  τότε ...  (γιατί όχι;  τι τα έχουμε τα
" Teleports Westeros
Spoiler for Hiden:(στην τελευταία πρέπει να βάλω κι άλλους υψηλούς πελάτες )     

4
7η Σεζόν [2017] / Απ: Επεισόδιο 5ο - Eastwatch
« στις: Χθες στις 12:08:42 μμ »
Επειδή με καλύπτει πλήρως η παρακάτω φράση,  "αφήνω" μόνο αυτήν:

Ανυπομονώ για το επόμενο ...


Spoiler for Hiden:
   

Τα παρακάτω   στο Sp   ήταν υποψήφια για διαγραφή  (έτσι μου 'ρθε, όπως κι ότι τελικά τα κράτησα)
  :

  Διάβασα τα παραπάνω  και δεν ξέρω κι εγώ αν θα έπρεπε να παραπονεθώ  για κάποια άκυρα (κατ' εμέ) και (ξανά) timetravels ...
 Δεν ξερω, θα φανεί στην πορεία.  Θα ξεκινήσω όμως να πω πώς το είδα το επεισόδιο, χωρίς να βάλω τις τυχόν "γκρίνιες"   ή καλύτερα πώς είδα και τα άκυρα εκείνες τις στιγμές χωρίς πολλή σκεψη (τότε) .
Spoiler for Hiden:
  Ε, για την εμφάνιση του Τζέιμι και Μπρον,  είπα (μέσα μου) "οκ, τουλάχιστον ας τους το "δώσουμε",  γιατί κι οι ηθοποιοί  είχαν βουτήξει ολόκληροι με τις πανοπλίες τους, έστω πλαστικές, μες στο ποτάμι (ίσως πισίνα) . Σίγουρα έχουν να παίξουν ακόμη κάποιο ρόλο ( έχω και τη γυναίκα μου  που μισεί θανάσιμα τον Τζέιμι ,  κι αυτός συνεχίζει να δίνει δικαιώματα  κι εγώ το μόμο που έχω να λέω  είναι "δεν είναι έτσι στο βιβλίο,  εδώ τον έκαναν πολύ χειρότερο "  και να μου λέει "εγώ αυτόν βλέπω και... "  - Σκέτη απογοήτευση ...   Ας ελπίσω ότι όπως είπε κι η @Venier  ότι δεν είναι δικό του το παιδί ή ψεύτικη εγκυμοσυνη,  αλλά απ' την άλλη,  συνεχίζουν  και τι νόημα να έχει  αφού  κοιμούνται μαζί κι αγκαλιάζονται ;  Γι' αυτό λέω  ότι ο Τζέιμι  να έχει έναν "έντιμο" θάνατο , έτσι για να είναι η τελευταία του ανάμνηση ...   Αλλά και να σκοτώσει την αδελφή του,  πόσο έντιμο θα είναι;  Μάλλον είναι κι αυτός στιγματισμένος απ 'τη μοίρα ...   )
[ όλη αυτή η παρένθεση ήταν της στιγμής,  το πιο πιθανο είναι να ακολουθήσουν κι άλλες,
αλλά να μη συνεχίσω βήμα βήμα  γιατί ίσως να μην έχουμε τελειωμό,  οπότε θα επικεντρωθώ στα γενικά  και στα ειδικά ό,τι θυμηθώ
]                               


 ...Συνεχίζω ξεκινώντας απ' το τέλος:  Μια περίεργη , ας πούμε γλυκοπικρη γεύση!  Γιατί; 
Γιατί ειλικρινά μου φάνηκε οτι μου έκοψαν το φαγητό στη μέση ...  Ήθελα κι άλλο,  κι άλλο...  Και έτσι απ' αυτό το συναίσθημα που μου 'βγαλε το θεώρησα απ' τα κορυφαία στο κέντρισμα  "πότε θα 'ρθει η ώρα να δω το επόμενο!"  Νομίζω ότι μέχρι τώρα δεν ειχα τόσο μεγάλη λαχτάρα για το επόμενο (βέβαια τα τρέιλερ και τα σπόιλερ  μου χαλάνε την έκπληξη του αγνώστου).
 Και πού είναι το μέρος του "πικρού" ;  Μα, τα επεισόδια τελειώνουν  και άντε περίμενε μέχρι του χρόνου (μακάρι να 'ναι άνοιξη,  και πάλι αργεί ... )

Μερικά κομμάτια του επεισοδίου:
- Μικροδάχτυλος:  είναι τελικά ο διάβολος ενσαρκωμένος  ή όπως λέω ο Μάρτιν τεχνητά στο βιβλίο του,  αλλά εδώ είναι οι DD και προσωπικά νομίζω ότι είναι αυτοί  γιατί δεν μπορώ να δικαιολογήσω την παρουσία του εκεί  και πολύ πολύ περισσότερο το στρατό των Άρρυν.
  Το φαντάστηκα ότι θα "προλάβαινε" την Άρυα ...
- Σαμ:  όπως το προέβλεψα, την "έκανε" ... τώρα για πού;  και με  light- timetravel-mashine (ένα κάρο ...  ενώ οι άλλοι πχ Τζον σούπερ-σουπερ φαστ καράβια )
 Σίγουρα δεν εξυπηρετούσε το "τώρα" η αποκάλυψη του μυστικού (ίσως ευθεία αντιπαράθεση Τζον-Ντάνυ )  ,  αλλά όταν θα 'ρθει η ώρα .
- Γάτος, ουπς! Δράκος:  Γάτος...   οκ, το αίμα του Τζον ...
- Οι εφτά:   Εφτά Σαμουράι ...   

Μεγάλο Άκυρο (κατ' εμέ) :  Τι νόημα έχει να φέρουν νεκρό * ;  Και ποιο το νόημα για την ανακωχή;  Οκ, η Σέρσει κερδισμένη, η Ντάνυ;

* στα βιβλία ο Τζον ( Διοικητής ΝΦ ) είχε φυλακίσει 2 (νομίζω) νεκρούς στα παγωμένα κελιά.
       

5
Spoiler for Hiden:

Αν σας έλεγα τη λέξη "Survivor"  τι θα λέγατε;  μα φυσικά ... ( όλες οι αθλοπαίδειες βαφτίστηκαν έτσι ...  Δυστυχώς θα έχει και συνέχεια...   Και δε θέλω να συζητάω γι' αυτό... )

Για μένα πέρα απ' τη λέξη  και το νόημά της   έχει μέσα μου το τραγούδι των  Grandmaster (όχι Παΐσέλ) Flash & the Furius Five  (αργότερα έγινε Grand Master Melle Mel )
Ένα απ' τα πολυαγαπημένα μου τραγούδια, το οποίο παραδόξως αν και έχει συνεχόμενο "μπλα μπλα"  το καταλαβαίνα (και -ω)  ως προς το στίχο του  κι αξίζει να το ακούσετε.

Και ναι, από πολύ καιρό ήθελα να το βάλω,  αλλά έλεγα ότι θα  " με πάρουν με τις πέτρες "  (η αλήθεια,  έλεγα ότι θα ξενίσει και παραξενέψει ) ...
 Και σήμερα ...  (  (clap) )  μου έκανε έκπληξη η Google (έγραψα στο "Περί  ανέμων ... " )  
Spoiler for Hiden:
      

ΥΓ : Τα πιο γνωστά απ' το συγκεκριμένο συγκρότημα ήταν " The Message 1 " ,  " New York, N.Y " ,  " White Lines "6
Σήμερα σίγουρα θα προσέξατε στην αρχική σελίδα της Google :είναι : 

και αξίζει να δοκιμάσετε ως DJ  :   μπορείτε να επιλεξετε δίσκους :Μπορείτε και να σκρατσάρετε ( κάτι που δύσκολα θα τολμούσατε στο πικ απ σας, όσοι έχετε ) !

Φτιάξτε "δικά σας" μιξαρίσματα

και καλό  (breakdancing) : 

ΥΓ: Πώς μπορεί να αποθηκευτεί ;
ΥΓ2 : Μπορεί να κολλήσετε! 

7
@Αριανή ,
σου βρήκα λεωφεορείο ;

 

8
Τι να κάνει αυτός ο Τζέντρι;


9
7η Σεζόν [2017] / Απ: Επεισόδιο 4ο- The Spoils Of War.
« στις: Αυγούστου 10, 2017, 10:15:28 πμ »
Επίσης ήθελα να αναφερθω και στην ορθη παρατηρηση του @odykal :
Παράθεση
 
Μια παρατήρηση μόνο, επειδή έχει αναφερθεί αρκετές φορές παραπάνω. Στα βιβλία, ο Χρυσός Λόχος δεν υποστηρίζει την Νταινέρυς, αλλά έναν άλλο διεκδικητή του θρόνου ο οποίος έχει κοπεί από τη σειρά καθώς δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να αναπτυχθεί και η δική του πλοκή.
   

Το ταξίδι του Τύριον στο Έσσος  κι εννοώ τα POV του που ίσως να κούρασαν  δε νομίζω ότι ήταν χωρίς νόημα. Ήταν για να γνωρίσουμε το νέο αυτό διεκδικητή του θρόνου ,  μεγάλη συμβολή-συμβουλή του Τύριον  (ακόμη στα βιβλία είναι "μακριά" , κυριολεκτικά και μεταφορικά  ,  απ' τη Νταινέρις) .
 
   Σκεφτόμουν αυτό με το Χρυσό Λόχο στη tv-σειρά κι έλεγα ότι ήταν παράλογη αυτή η αντίθεση με τα βιβλία (γιατί στα βιβλία ... ) .
Οκ, τους φέρνουν τελικά και πολεμούν  τη Ντάνυ.  Γιατί;
Μήπως οι σεναριογράφοι ξέρουν κάτι παραπάνω (που σίγουρα ξέρουν,  κάτι παραπάνω) ;
Δηλ.,  λέτε και στα βιβλία  ο Χρυσός Λόχος  να πολεμήσει  εναντίον της Ντάνυ; Σε β' φάση, γιατί σε α' φάση ...  και
στο τέλος να είναι ένας στρατός ο πιο "ατσαλάκωτος",  σε σχέση με τους άλλους,  που θα πολεμήσει στη  "Μεγάλη Μάχη" ;

  Άρα, πάμε στην tv-σειρά,  να ετοιμαζόμαστε να τους υποδεχτούμε στο Westeros   και να χαμογελάει η Σέρσεί*    , αλλά
οχι τελευταία.

* Με άλλα λόγια,  "βλέπω" ο τωρινός κύκλος  να τελειώνει     με τη Σέρσεϊ **     να μειδιά στο νότο ,
και   τους Άλλους   ίσως   αφού "επιτέλους" έχουν φτάσει στο Τείχος  να το έχουν διασπάσει.

 ** άλλο εναλλακτικό σενάριο:   απλώς να τους περιμένει,  δηλ. αυτοί να 'ναι στο δρόμο για απόβαση
και στον επόμενο κύκλο  μπορεί να έχει τελειώσει το θέμα "Σέρσει"    κι όντως ο Λόχος  να είναι,  με μεταφορά πάλι,
κυριολεκτικά ατσαλάκωτος
***  .

*** τώρα τι νόημα έχει, θα μου πείτε ,  όταν ο ατσαλάκωτος στρατός θα αντιμετωπίσει τους  " Άλλους" ; Συμφωνώ.
Μήπως όμως θα τους έχει "προπονήσει" η Μελ;

ΥΓ: Θα παρατηρήσατε,  όπως πολλές φορές μου συμβαίνει,  ότι η σκέψη μου ήταν "κυλιόμενη" σ' αυτό το μνμ  και καταγραφόταν σε πραγματικό χρόνο

10
7η Σεζόν [2017] / Απ: Να δούμε ποιος, ποιος, ποιος, θα φαγωθεί
« στις: Αυγούστου 10, 2017, 09:54:17 πμ »
Παράθεση
Μπερικ Ντονταριον, τον οποίο αποκάλεσε wight κινούμενο από φωτιά σε αντίθεση με τα wights από πάγο.
   
Σημαντική πληροφορια .  Επίσης  άρα για τον συγγραφέα οι κατά κάποιον τρόπο θεοτητες, οι ζωογόνες δυνάμεις ,
σποίλάρει κι ο τίτλος των βιβλίων,  είναι η " φωτιά κι ο πάγος "  πλην μεταφορικά των προσώπων που τους αντιπροσωπεύουν,
 Τζον (παγος) - Νταινέρις (φωτιά) ,  για τη σάγκα .

11
7η Σεζόν [2017] / Απ: Να δούμε ποιος, ποιος, ποιος, θα φαγωθεί
« στις: Αυγούστου 09, 2017, 11:26:54 μμ »
Παράθεση
  Ίσως παίξει μια σκηνή όπου ο Τζον αποδεικνύεται άκαυτος     

Πριν η Νταινέρις "καεί"  και δεν κάηκε,  είχε μπει πρώτα χωρίς καμία αντίδραση σε καυτό νερό σε μπανιέρα ( στην tv σειρά) κι αργότερα  πιάνει απ' τα κάρβουνα χωρίς σημάδια τα καυτά αβγά,  ενώ η υπηρέτριά της είχε σημάδια στις παλάμες (λογικό) .
 Ο Τζον όταν σκότωσε το στοιχειό με φωτιά  είχε σημάδια στα χέρια του (στο ένα νομίζω).
 Εκτός αν εννοείς @Σιέρα , στο μέλλον αν αποδεικτεί άκαυτος  λόγω ίσως ότι μεταθάνατον ζωή  απέκτησε ...

12
7η Σεζόν [2017] / Απ: Επεισόδιο 4ο- The Spoils Of War.
« στις: Αυγούστου 09, 2017, 11:06:41 μμ »
@Macumber ,
A)
Παράθεση
Υ.Γ θα πρεπει καποιος να μου μαθει πως θα παραθετω το κομματι...κι οχι ολοκληρο το μυνημα  :^)   
Τσεκάρεις όπως στο word. (θα το ξαναδείξω παρακάτω)
Β)  Μακούμπερ,  θα κάνω πολύ σύντομα ένα τόπικ  με θέμα  την tv σειρά, και είχα σκοπώ να σε αναφέρω  εκεί, αλλά φανερώθηκες!
Έλεγε λοιπόν στον 1ο κύκλο (δεν το θυμομουν, αλλά τώρα που τον ξανάδα  το πρόσεξα)  για ένα γίγαντα με γαλάζιο μάτι κι ότι αυτό είναι ο ουρανός (στιλ σκανδιναβική μυθολογία)  ,  όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.  Και θα ρωτούσα μήπως υπάρχει κάποια σχέση αυτό το μάτι του γίγαντα με το μπλε μάτι των White Walkers ...
Γ) Για το "μαχαίρι"  ,  δε θυμάμαι αν το συζητήσαμε σε ειδικευμένο γι' αυτό θέμα ή σε τόπικ  παρόμοιο μ' αυτό, κι είχα γράψει επίσης νομίζω, αλλά στα βιβλία έχω την εντύπωση ότι διευκρινίζεται αργότερα ότι το έκανε ο Τζόφρι  για να εκδικηθεί τον Μπραν που είχε νικήσει σε μονομαχία τον Τόμμεν  κι ότι το είχε πάρει απ' τη συλλογή του μπαμπα-Ρόμπερτ. Κι επίσης  κάπως έτσι νομίζω το αποδέκτηκε το φόρουμ.
 Τώρα πραγματικά ποιου ήταν το μαχαίρι  κι εννοώ την πρώτη κατοχή μετά την παρασκευή του δε θυμάμαι  και
@efatsi ,  σήμερα έβλεπα αυτή τη σκηνή  και μάλιστα διασκέδαζα με τον ηθοποιό του Βισέρις (που αρχικά έλεγα ότι ήταν το χειρότερο καστ,  αλλά πιστεύω ότι ήταν ο ιδανικός για το συγκεκριμένο ρόλο  (bow) ) , με την ιλαρότητα που έβγαζε,  αλλά
την επίμαχη στιγμή την έχασα  και ρωτούσα την κόρη μου  τι του είπε και τον ξενέρωσε. Θα την ξαναδώ την επίμαχη σκηνή ,
γιατί "Τώρα που τα ξαναβλέπω" (ίσως να είναι αυτός ο τίτλος  απ' το νέο τόπικ)  προσπαθώ να "βλέπω" και τις βαρετές ή κατά τα φαινόμενα ανούσιες στιγμές  ( ομολογώ όμως ότι πολλές ερωτικές σκηνές τις έτρεχα,  αλλά αυτή με τον Βισέρις  είχε πολύ γέλιο )

@Dom Snow ,  καλώς ήλθες - όπως κι οι άλλοι -  για   
Παράθεση
  Καλημέρα!

Παρακολουθώ αρκετό καιρό το forum, ωστόσο ...  Καλά να είμαστε και να βλέπουμε πάντα με την ίδια πόρωση το αγαπημένο μας GoT!!  :o :o   

σε συμβουλεύω (επειδή την έχω πατήσει πολλές φορές) , αν δεν το έχεις κάνει ή δεν το κάνεις,  να τα αντιγράφεις και στο word
γιατί υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για πολλούς  λόγους  να τα χάσεις  και τότε  (punch) !!
 Επίσης για τα "fast travels"  που λες,   αν δεν επηρέαζαν την ιστορία  η οποία ήταν σχετικά μεμονωμένη  πχ αναφέρθηκε σήμερα, πριν,  για το στρατό των Λάνιστερ  αρχικά έξω απ' το Χάιγκάρντεν *  και στη συνέχεια στην άγρια δύση του Κολοράντο ,  ουπς!
συγνώμη,  στο Μαυροπόταμο  λίγο πιο έξω απ' την πρωτεύουσα. Αυτό Δεν με ενόχλησε, αφού ο ενδιάμεσος χρόνος δεν είχε ιδιαίτερη σημασία ως προς τα γεγονότα.

 *  Δεν κατάλαβα με Μπρον.  Είχε υποτίθεται μείνει να κάνει τον "επιστάτη" ώστε να μαζευτεί η σοδειά και προμήθειες.
Και μετά τον βλέπω στο Μαυροπόταμο με Τζέιμι ! και κούνησα το κεφάλι μου γιατί δεν περίμενα να τον δω εκεί.  Αυτό για μένα είναι "Fast Travel" . "Μαστίγωσε"  για τη σοδειά,  τη μάζεψε, τη φόρτωσε  και πρόλαβε το Τζέιμι!!  Θα μου πείτε όχι , ο Τζέιμι περίμενε το Μπρον που ερχόταν με τις προμήθειες. Εκεί που το κοροϊδεύω,  μήπως έγινε έτσι;  (γι' αυτό να βλέπουμε το θέμα κι απ' την άλλη μεριά ... - το λέω για μένα )

Είναι "φαστ τράβελ"  οι χιλιάδες Ντοθράκι (  πού κρύβονταν; στην ενδοχώρα;  Μπορούσαν να κρυφθούν ή όλοι οι άλλοι ήταν τυφλοί ή κουφοί  και τι έτρωγαν αυτοί και τ' άλογά τους;  Εδώ τώρα η ερώτηση είναι πολλα-πολλαπλάσια  αν έμεναν στο ΝτράγκονΣτόουν  κι επίσης με τι πλοία  μεταφέρθηκαν )
 Φτάνει η Ντάνυ στο ΝτράγκονΣτόουν, οκ.  Μαθαίνει για το βασιλιά του Βορρά, οκ.  Στέλνουν  κοράκι-mail, οκ.
Αργότερα ή περίπου τότε, μαθαίνει ο Σαμ για το βουνό με δρακόγυαλο - εδώ δεν επηρεάζει εκτός αν μαθαίνει ο ΤΖόρα για την επιβίβαση της Ντάνυ,  δεν το θυμάμαι -  και στέλνει επίσης κοράκι-mail.
Ο ΤΖον κατεβαίνει ,  πρώτα Γουίντερφελ-Λευκό Λιμάνι, με καράβι στη Ντάνυ.
Ήδη στον πρώτο κύκλο αναφέρεται 2 φορές ότι Τείχος-Κινγκς Λάντινγκ είναι 1000 λεύγες ,  περίπου δηλ.  5,000 χμ !!! (παρακαλώ για μέτρο σύγκρισης δείτε σε ένα πραγματικό χάρτη τη μισή απόσταση!  Σε ένα τόπικ είχα γράψει σχετικά  http://westeros.gr/index.php?topic=10544.msg16414#msg16414 
Spoiler for Hiden:
   
Αν ο κόσμος του Μάρτιν,  καλύτερα το Westeros είχε το μέγεθος της Βρετανίας  πιστεύω ότι πολλά θα ήταν πιο λογικά.
Σ' αυτόν τον εξαφανισμένο  χρόνο  όλοι οι υπόλοιποι ήταν σε αδρανεια; Αν , ας πούμε, ναι,  πάλι είναι παράλογο  και το πιο απ' όλα είναι πάλι το βραχώδες Ντραγκονστόουν  (εδώ έχω πει κατά κάποιο τρόπο ότι είναι άκυρο στο Γουίντερφελ  να είναι τόσος στρατός μαζεμένος κι ειδικά της Κοιλάδας - στρατός-ιππικό =φαγητό, ζωοτροφή, νερό κ.α. )
Στρατός Λάνιστερ,  φευγιό από Κάστερλι Ροκ , πολιορκία Χάιγκαρντεν , Μαυροπόταμος.  Πόσο χρόνο να κάνανε ;

 Και βιαζόμαστε,  γιατί  οι  " Άλλοι" με την παρέα τους ακόμη έρχονται... *

*  Τι να πει κι ο καημένος ο Τζέντρυ που κάνει ακόμη κουπί  και  που σίγουρα ανακάλυψε την "Αμερική του GoT" ,
έχει ανακαλύψει το πέρασμα  που στη γη μας λέγεται "πέρασμα του Μαγγελάνου"  κι  ολοκληρώνει σιγά σιγά τον περίπλου της "γης-GoT" κάτι που δεν πραγματοποίησε ο δικός μας Μαγγελάνος!

13
Γενική Συζήτηση / Απ: Θέμα για ... ψιλοσυζήτηση
« στις: Αυγούστου 09, 2017, 09:27:39 μμ »
Παράθεση
Μπράν απλά να είναι δίπλα στο δένδρο,κι όχι να το ακουμπά..
Αυτό και το , ας πούμε wifi, το δέχομαι,  αλλά όταν γίνεται κάτι σε ένα δωμάτιο  πχ γέννηση Τζον,
από πού θα έπαιρνε το "μπλου ντουθ" ; προφανώς όχι απ' τα βάζα με τα λουλούδια αν υπήρχαν εκεί!
 
Αλλά οκ ...  μας αρέσει κι η σειρά και τα βιβλία  ας μην ψάχνουμε, 
εδώ όλοι αποδεχόμαστε την 4η διάσταση,
ποιος μπορεί να την κατανοήσει με τις αισθήσεις του στο "τώρα" ;

14
Γενική Συζήτηση / Απ: Θέμα για ... ψιλοσυζήτηση
« στις: Αυγούστου 09, 2017, 02:23:31 μμ »
(Αυτά που γράφω αφορούν την τηλεοπτική σειρά  )

Για το βουνό βέλος είπα σε άλλο  ότι το ξανάδα χωρίς μετάφραση κι έλεγε βουνό που μοιάζει με κεφαλή (αιχμή) βέλους,
άρα : α) (όχι πλέον πυργο ΟλντΤάουν) βουνό με αιχμηρή κορυφή,  που πάλι ποτέ δε μας έδειξαν  μέχρι τώρα
και β) ίσως το ΝτραγκονΣτόουν  που θα παρέχει οπλισμό από  αιχμές  (δρακόγυαλο) για βέλη .
γ) Θα δούμε ...

Θέμα 9  Αφορά το Μπραν. Υποτίθεται ότι με κάποιον τροπο αφού και αυτοεκπαιδευτεί , μπορεί και θα μπορεί να βλέπει όλον τον κόσμο σε όποια εποχή θέλει μέσω των δέντρων (απ' ότι καταλαβα ,  εδώ διορθώστε με) κι ίσως κάποιων ζωικών οργανισμών,   (αυτό δεν το θυμάμαι, το λέω τώρα  για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα).
  Δε νομίζω ότι μπορεί να βλέπει κι ακούει μέσω ανθρώπων  - με βαση ότι έχει δημιουργηθεί ένα internet φυτών διαχρονικώς -
άρα πώς ;
- Τον βρήκε ο Πρασινομάντης στα όνειρά του;
- Πώς είδε τη σκηνή  της γέννησης του Τζον;
- Πώς άκουσε το ΜΔ για τη "σκάλα και το χάος"  (εδώ θα έρθει κάποια στιγμή και θα δω τη συγκεκριμμένη σκηνή) αν ειπώθηκε σε δωμάτιο;
κ.α.
Αυτό που "μπορώ"  να καταλάβω είναι ότι είδε την Άρυα  να έρχεται (μέσω των δέντρων, φυτών ...) αλλά πώς έμαθε για τη λίστα της;

ΥΓ: Βρίσκω εδώ την ευκαιρία  για να μην  "ξανασκαλίζω" ...  να πω ότι και ο Ρήκον *  Τάρλυ ίππευε άσπρο άλογο, αλλά "ποντάρω" στον Μπρον ... (εδώ αν διαβαστεί κάποια στιγμή στο μέλλον - ακόμα κι εγώ - θα μπερδευτεί  με το τι θέλει να πει ο "συγγραφέας" :
εννοώ ποιος έσωσε το Τζέιμι απ'  το Δράκο  κι ήταν καβαλάρης σε άσπρο άλογο )

τροπ/ση:
*  Ντήκον,  με μπέρδεψε ο Μπρον  (giggle)

ΥΓ: Ευχαριστώ για τη μεταφορά του τόπικ

15


Μια εικόνα την οποία θα έλεγες " οκ, καλή είναι"  αν δεν ήξερες το θέμα : " νόστος" .
Όταν είδα τη σκηνή, η οποία ήταν αμέσως μετά την αποχώρηση της Μήρα(ς) ,
νόμιζα ότι κάτι λάθος είχε η σκηνή:  υποτίθεται ότι έφευγε απ' το Γουίντερφελ και
δείχνει  με το άλογο κατεύθυνση προς τα πίσω (Γουίντερφελ)  και λέω τι νόημα έχει
αφού αποχωρεί,  θα αρκούσε μόνο ένα γύρισμα κεφαλιού και οκ, αλλά,  αλλά...
ήταν η επανεμφάνιση της Άρυα στα πατρογονικά της εδάφη!!
 Νομίζω ότι ήταν πολύ δυνατή στιγμή, απ' τις πιο δυνατές,
απ' αυτές που αν είσαι στη θέση της (της Άρυα  κι οποιουδήποτε)  η καρδιά πάει να σπάσει ...

Σελίδες: [1] 2 3 ... 93