Game Of Thrones GR

Game of Thrones [HBO] => 7η Σεζόν [2017] => Μήνυμα ξεκίνησε από: odykal στις Ιουλίου 17, 2017, 12:27:30 πμ

Τίτλος: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: odykal στις Ιουλίου 17, 2017, 12:27:30 πμ
Συζήτηση για το 1ο επεισόδιο του εβδόμου κύκλου της σειράς. Η αναφορά πληροφοριών από τα βιβλία είναι δυνατή.

Η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει με την έναρξη του επεισοδίου στις 4 το πρωί.

edit: Οι πληροφορίες από τις διαρροές που υπήρξαν πριν την επίσημη προβολή της σειράς θεωρούνται σπόιλερ και δεν επιτρέπονται. Σ' αυτούς που επιθυμούν να αναφερθούν σ' αυτές, συνιστάται να κάνουν χρήση του πλαισίου σπόιλερ.
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Dragonlord στις Ιουλίου 17, 2017, 11:19:04 πμ
Δεν ξανάγινε τέτοιο promotion στην ιστορία της τηλεόρασης. Winter is here κανονικά.
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: dervil13 στις Ιουλίου 17, 2017, 04:17:48 μμ
Δυνατό ξεκίνημα. Πρώτη σκηνή οριστική διαγραφή Οίκου Φρέυ. Τα πρώτα όλε όλε δόνησαν την ατμόσφαιρα. Δεύτερη σκηνή "Η κάθοδος των Άλλων" οι οποίοι είναι πολλοί. Έχουν και γίγαντα. Συνεχίζουμε με Μπραν και είσοδος εντός του Τειχους. Ο Εντ ήταν λιγάκι καχυποπτος στην αρχή. Αλλά τα λόγια του Μπραντον τον έπεισαν. Στο Γουιντερφελ ο Τζον και η Σανσα έχουν μια διαφωνία. Θα έχουμε διαρχία στον Βορρά; Προς το παρόν ο Γιαννάκης έχει το πάνω χέρι. Η μικρή Μορμοντ έδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει "cojones". Νομίζω ότι η απόφαση του Τζον να δώσει αφεση αμαρτιων στους Αμπερ και  Καρσταρκ θα είναι καθοριστική στο άμεσο μέλλον. Το Σανσακι μας παραδέχεται ότι η Σερσει ήταν μεγάλο σχολείο. Στο Κινγκς Λαντινγκ ο χάρτης του Γουεστερος στο πάτωμα απλά εντυπωσιακός. Είμαι περίεργος να δω ποιο θα είναι το δώρο του Εουρον. Υποψιάζομαι κάτι εντυπωσιακό. Ο Εουρον μοιάζει με gamechanger. Τον καημένο τον Σαμγουελ τον λυπηθηκα. Αηδία. Όμως κατάφερε να βρει το Δρακογυαλο. Να λοιπόν πως θα συναντηθούν η Νταινερυς με τον Τζον. Ο Μικροτσουτσουνος με διαφορετικό τόνο φωνής αναφωνησε My Lady στην Μπριεν και αλλιώς στην Σανσα. Ο λιγδιαρης. Η Αρυα θέλει να σκοτώσει την βασίλισσα. Δε νομίζω να το καταφέρει. Αλλά δεν θα γελουσα. Περιμένω πως και πως να σμιξει με τη Νυμερια. Ο Σαντορ κέρδισε τον σεβασμό μου για άλλη μια φορά. Πρώτον γιατί ξεπέρασε την φοβια του και πλησίασε τις φλόγες. Και δεύτερον διότι έδειξε σεβασμό στους νεκρούς. Για να δούμε τι ρόλο θα παίξει και η αδελφοτητα στον πόλεμο εναντίον των Άλλων. Το φινάλε του επεισοδίου με τους δράκους να πετάνε πάνω από το Ντραγκονστοουν εντυπωσιακό. Η επιστροφή μιας Δυναστείας. Μετράμε αντίστροφα για το επόμενο επεισόδιο. Έξι μέρες και κάτι ψιλά μεινανε.
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Neige στις Ιουλίου 17, 2017, 04:39:19 μμ
Πόσο χαίρομαι που θα διαβάζω και πάλι τα σχόλια όλων σας για την αγαπημένη μας σειρά! Το πρώτο επεισόδιο όπως και τις άλλες σεζόν καλό χωρίς όμως την φοβερή πλοκή αφού πρέπει εν συντομία να μας δείξει όλους τους ήρωες, που βρίσκονται και τις προθέσεις τους. Για μένα η καλύτερη σκηνή ήταν η εισαγωγή του επεισοδίου!!! Ξαφνιάστηκα αρχικά αλλά αμέσως κατάλαβα πως η Άρυα επιτέλους έχει περάσει στη γερή αντεπίθεση, στα τσακίδια Frey family και πάμε για τους επόμενους. Δυνατή και η επόμενη σκηνή μετά τους τίτλους με το θανατικό να προελαύνει! Προς στιγμή νόμιζα πως ήταν ο Χόντορ ανάμεσα στους νεκρούς και το γύρισα πίσω να ξαναδώ τη σκηνή αλλά ευτυχώς είναι ένας γίγαντας, δε θα ήθελα να δω τον λατρεμένο μας ανάμεσα στα ζόμπι ... Πολύ καλή και η σκηνή επιστροφής του Μπράντον στο Τείχος, περίμενα βέβαια λίιιιιιιιιιιιγο παραπάνω πλοκή εκεί, να μας δείχνει πως τον υποδέχονται από τη μέσα πλευρά οι μαύροι αδελφοί κι ίσως να δω ένα κοράκι να φεύγει άμεσα για το Γουιντερφελ. Ο Τζον ξέρει να διοικεί άψογα κι ας μην το παραδέχεται, η Σάνσα σόρρυ αλλά δε μας χέζει με την ξινίλα της και τον μικροβλαμμένο της! Αγαπω, αγαπώ, αγαπώ Λυάνα Μόρμοντ, θεάρα! Οκ λιώνω και για τα βλέμματα Τόρμουντ-Μπριεν, μα είναι θεικό ως ζευγάρι, γιατί η ψηλή δεν το βλέπει χιχιχχιχιιιιιιιιιιιιιι Η Σέρσει έχει λαλίσει κι ο δύσμοιρος Τζέιμι θεωρώ πως φαίνεται σαστισμένος ως προς το ποια στάση να κρατήσει ... Εντυπωσιακός ο στόλος του Εουρον και ο ίδιος φυσικά, ανυπομονώ για τη συνέχεια. Το κυνηγόσκυλο τείνει να γίνει πολύ αγαπημένος ήρωας και σούπερ ατακαδόρος. Ρε παιδιά έλεος με το σκατό που είδαμε όμως, δεν καταλαβαίνω το λόγο της τόσης λεπτομέρειας για να φτάσουμε στο δρακόγυαλο του Σαμ, κόντευα να ξεράσω κι εγώ που το έβλεπα ... Η ξανθομπασμένη έφτασε στα πατρογονικά εδάφη, πιο ενδιαφέρον μου προκαλεί να βλέπω τον Τύριον, τη Μισάντει και τον Γκριζοσκώληκα παρά εκείνη, δεν τη χωνεύω, τι να κάνω ... Περιμένω εναγωνίως σμίξιμο Σταρκόπουλων!
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: stelios_1 στις Ιουλίου 17, 2017, 05:59:52 μμ
Ειναι ιδεα μου ή αυτος που ρωτησε τον Σαμ αμα εχει φτασει η  μητερα των δρακων ειναι ο Τζορα Μορμοντ?
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: dervil13 στις Ιουλίου 17, 2017, 06:03:39 μμ
Αυτός είναι. Το θέμα είναι άλλο. Τι δώρο θα κάνει ο Εουρον στην Σκυλλα; Το Κερας του Τζοραμουν μήπως; Ένα υπερόπλο στα λάθος χέρια; Ένα όπλο που ξυπνάει γίγαντες μέσα από την γη. Και που μπορεί να ρίξει το Τείχος. Gamechanger ο Εουρον το ξαναλέω
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Wildhammer στις Ιουλίου 17, 2017, 06:09:13 μμ
Αυτός είναι. Το θέμα είναι άλλο. Τι δώρο θα κάνει ο Εουρον στην Σκυλλα; Το Κερας του Τζοραμουν μήπως; Ένα υπερόπλο στα λάθος χέρια; Ένα όπλο που ξυπνάει γίγαντες μέσα από την γη. Και που μπορεί να ρίξει το Τείχος. Gamechanger ο Εουρον το ξαναλέω

Ίσως απλά καταστρέψει τον αντίπαλο στόλο.
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Aslan στις Ιουλίου 17, 2017, 06:40:18 μμ
Eπιτέλους μετά απο αναμονή ενός χρόνου (σχεδόν) έχουμε την νέα σεζόν.


Μπορώ να πώ ότι η έναρξη του επεισοδίου ήταν η καλύτερη για εμένα! Winder came for House Frey!! Ωραίος ο λόγος της Άρυας σας άρχοντας Φρέυ. Προκάλεσαν ύβρις με τον ματωμένο γάμο και τώρ εισέπραξαν την τιμωρία τους ("νέμεσις"). Απλά απογοητεύτικα λίγο με την σκηνή με τους στρατιώτες και με αυτό που είπε η Άρυα πως πάει στο Κινγκς Λάντινγκ!


Της σκηνές της Σέρσει με τον Έουρον δεν τις άντεξα! Πολύ μπλά-μπλά! Ο Έουρον είναι ένας απο τους χαρακτήρες που αντιπαθώ και ελπίζω να μην έχει τρομερή πλοκή στην συνέχεια. Ο Τζέιμυ αρχίζει να συνηδειτοποιεί ότι η Σέρσει τα έχει ψιλο-χαμένα ή μου φαίνεται? Απο την άλλη δεν μου άρεσε και η κοντρίτσα Τζόν-Σάνσα. Νομίζω ότι η Σάνσα είχε δίκιο στο να περάσουν τα κάστρα σε άλλα χέρια!! Και μεγάλη μεταστροφή του Τζόν που ξαφνικά την είδε King of the North απο εκεί που δεν ήθελε (?). Στα αρνητικά βάζω και τις σκηνές του Σάμ. Οκ. Βρήκε το δρακόγυαλο και μας έδειξαν οτι ο Μόρμοντ είναι σε καραντίνα (βασικά τα χάλια του έχει). Απλά το παρατραβήξαν λιγάκι.


Στις καλύτερες σκηνές βάζω την επιστροφή της Ντανέιρυς στο Ντράγκοστον! Πραγματικά ωραία πλάνα και ιδιαίτερη η σκηνή με τους δράκους. Απλά αναρωτιέμαι έφυγαν όλοι απο το κάστρο με την πτώση του Στάνις και δεν το διεκδίκησε κανείς? Επίσης η αρμάδα της γιατί διασπάστηκε?Που πήγαν οι υπόλοιποι?


Για να δούμε και την συνέχεια!!Σόρρυ για την μικρο-γκρίνια!
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Σιέρα στις Ιουλίου 17, 2017, 09:48:45 μμ
Πρώτη βασική ερώτηση, είμαι η μόνη που μου την δίνει στα νεύρα ο Εντ Σήραν?
Ήταν ένας από τους στρατιώτες που συναντάει η Άρυα και τραγουδάει το τραγούδι του Τύριον, δνε ξέρω αλλά με εκνευρίζει ο τύπος.


(https://19818-presscdn-pagely.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/d98/e4/1622127c7730e73b.gif)


@dervil13

[/size]Η Σέρσεϊ για την Σάνσα ήταν το σχολείο.
[/size]Ας θυμηθούμε αυτή την σκηνή από τον 2ο κύκλο που προοικονομεί το συμβούλιο των Βόρειων, από που έμαθε η Σάνσα να μάχεται?

(http://images5.fanpop.com/image/photos/30900000/got-game-of-thrones-30969253-500-220.gif)


Εμένα οι σκηνές Σέρσει - Έουρον μου άρεσαν και παραδόξως τις βρήκα καλογραμμένες.Ο Έουρον είναι ο παλιός Τζέιμυ


(http://media.vanityfair.com/photos/596c2096bbf8842bfabbf7af/master/w_690,c_limit/euron-1.gif)


Αλήθεια η Σέρσει πότε έμαθε ότι ο Τζέιμυ βοήθησε τον Τύριον?


Οι γίγαντες με φρίκαρανΚάπου διάβασα, στο vanity fair νομιζω, ότι στις σελίδες που ο Σαμ ξεφυλλίζει, είναι ζωγραφισμένο το εγχειρίδιο που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα ενάντια στον Μπραν


(http://media.vanityfair.com/photos/596c18a149aa051344296fab/master/w_690,c_limit/catspaw.gif)


(http://media.vanityfair.com/photos/593582e429fc2c6405bcc5dc/master/w_690,c_limit/got-dagger.gif)


είναι απλά σύμπτωση ή κάτι βαθύτερο?


Νομίζω ότι το πιο σημαντικό με εξαίρεση το όραμα του Μπραν, ήταν το ότι θα έχουμε Χορό των Λύκων.


(http://media.vanityfair.com/photos/596c1468ff587531d8ada362/master/w_690,c_limit/sansa-gawd.gif)


Πολύ περίεργη η σκηνή όπου η Σάνσα τον άρπαξε, ειδικά αν το δει κανείς σε αντιδιαστολή με την σκηνή Τζέιμυ-Σέρσει.
[/size][size=78%]
(https://imagesvc.timeincapp.com/v3/fan/image?&c=sc&w=568&h=320&url=https://winteriscoming.net/wp-content/blogs.dir/385/files/2017/05/GoT-S7-T-7-Map-Room-Cersei-and-Jaime.gif)


και παράλληλα με την σκηνή Νταινέρυς-Τύριον


(https://imagesvc.timeincapp.com/v3/fan/image?&c=sc&w=568&h=320&url=https://winteriscoming.net/wp-content/blogs.dir/385/files/2017/05/GoT-S7-T-28-Dany-and-Tyrion-at-Dragonstone-map.gif)


Από ότι φαίνεται μόνο η Νταινέρυς έχει ισχυρούς και έμπιστους συμβούλους που έχουν πίστη σε εκείνη, ο Τζόν έχει την-δικαιολογημένη?-
γκρίνια της Σάνσα, η Σέρσει την δυσπιστία του Τζέιμυ και την αμφιλεγόμενη στήριξη του Έουρον. Εγώ ποντάρω στον Τύριον πάντως.


@Neige


Όχι ο Χόντορ ζόμπι!!!!!!![/size]
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: arwyn στις Ιουλίου 17, 2017, 09:52:17 μμ
Εγω σε πρώτη φάση θα πω:


ΔΩΣΤΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ ΔΡΑΚΟ ΣΤΗ ΛΥΑΝΝΑ ΜΟΡΜΟΝΤ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ!!... (party) :P


Αυριο η λεπτομερέστερη ανάλυσή μου.


 :*

Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Σιέρα στις Ιουλίου 17, 2017, 10:00:48 μμ
@arwyn


Η Λυάννα Μόρμοντ ποτέ δεν πάει να καβαλήσει ένα δράκο, ο δράκος είναι που πηγαίνει σε αυτήν για να τον ιππεύσει.


Λατρεία η αντίδραση του Ντάβος στα λόγια της Λυάννα


(https://images.hellogiggles.com/uploads/2017/07/16125817/davos.gif)
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: arwyn στις Ιουλίου 17, 2017, 10:12:05 μμ
+ στη Σιέρα   ^^^


 (clap)
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: summer στις Ιουλίου 18, 2017, 12:33:41 πμ
Ας γράψω και εγώ ότι αντέχω (τέτοια ώρα, τέτοια λόγια)....


 Cersei

Πιο γραφική πεθαίνεις. Κυριολεκτικά αυτός ο χαρακτήρας μου θυμίζει καρικατούρα. Σαν τον δικαστή Doom ένα πράγμα…

Για όσους δεν τον θυμάστε ή δεν είχατε την τύχη να τον απολαύσετε στο Roger Rabbit…

http://disneymoviesandfacts.tumblr.com/post/75647822947/the-judge-doom-character-in-who-framed-roger (http://disneymoviesandfacts.tumblr.com/post/75647822947/the-judge-doom-character-in-who-framed-roger)

Tούτη εδώ είναι χειρότερη Doom κατά Doom…

Προδότης ο Τόμεν; Το πιο γλυκό και υπάκουο παιδάκι της; 8-| 8-| 8-|

Μ’αρέσει που πριν τα έκανε όλα για τα παιδιά της (angel) (angel) (και το πίστευαν όλοι και το έκανε και σημαία ο Jamie και το έλεγε όπου βρεθεί και όπου σταθεί). Τώρα; Τώρα; (devil) (devil)

Αλλά από την μεγαλομανία…

Ξέπεσε στον Euron…

Κατάντια…Της τα λέει και ο Jamie  (wait) (wait)  αλλά…

Jamie…

Ζηλέψαμε; (punch)

Αμέσως να τον κάνει σκόνη τον μέλλοντα σύζυγο και wanna be βασιλέα του Kings Landings. Είδατε και ικανοποίηση όταν η Σέρσει είπε όχι; 

Δεν θα πω ότι δεν του αξίζει, Cersei  ήθελε, Cersei θα πάρει. Ας πάρει και μία σκάλα μπας και καταφέρει να την κατεβάσει από εκεί που ανέβηκε.

Euron...

Και δεν παντρεύονται με τη Σέρσει; Εδώ που φτάσαμε πλάκα θα είχε.

Προς το παρόν μου έβγαλε γέλιο ο Εuron και η αγάπη του για την τέχνη του πολέμου, πάνω από τον απλό λαουτζίκο που μάχεται ακόμα και ας είναι και για την πάρτη του. Είδατε ανωτερότητα;

Δεν ξέρω τι θα της φέρει της Σέρσει, κανένα SandSnake φαντάζομαι, το κεφάλι του Τύριον ; Κανένα δράκο δώρο; Ναι...μπουχαχα..σιγά μη της φέρει δράκο.

Πάντως αυτό το ανέκδοτο με τον μεγάλο του προσόν (χμ..ξέρετε) δεν βλέπω να πιάνει…. :x :x


Σαμ…

Σαμ πες μου πως δεν έκανες όλο αυτό το ταξίδι στο Citadel μόνο και μόνο για να μάθεις κάτι που μας είχε πει ο Στάνις κάτι επεισόδια πριν; 

Πες μου πως θα βοηθήσεις τον Τζόρα…τόσο ταξίδι έκανε. Και άντε βιάσου ο χρόνος τελειώνει...


Άρια… (cool) (cool)

Φοβερή σκηνή!! Κοριτσάρα…Αυτή και η Λυάννα θα έκαναν φοβερή παρέα.

Απορίες...

1ον Δεν μπορεί να σκοτώσει τη Σέρσει…Δεν θα πάει από τα χέρια του μικρού αδελφού;

πρόσεξα πάντως πως αυτό το κομμάτι της προφητείας δεν αναφέρεται στη σειρά…λέτε να το αλλάξουν;

Δεν πιστεύω να το αλλάξουν (θα έκαναν φοβερή απόκλιση από το βιβλίο) επομένως κάτι ή κάποιος λογικά θα την κάνουν να αλλάξει δρόμο...

2ον Δεν έχει μάθει ακόμα για το Winterfell? Ή είναι απλώς τόσο προσηλωμένη στον στόχο της;


Τζον

Καλός, σωστός της ισορροπίας αλλά...

1ον Αγαπητέ Τζον, μην υποτιμάς το Σανσούλι γιατί είδες τι έπαθες με τον Μπόλτον

2ον Μην υποτιμάς γενικότερα τις γυναίκες γιατί με Σέρσει-Ντάνυ- Ελλάρια-Γιαγιά Ολένα-Άρια να σαρώνουν στην επιβίωση, τυχερός είσαι που ζεις ακόμα….στη σειρά τουλάχιστον.

Άκου εκεί “Και ποιον να ακούω εσένα;”


ΣΟΚ…

Αλλά πέραν τούτων των γλαφυρών, ένα χλιαρό επεισόδιο που στήνει ακόμα τα πιόνια, περιμένω Dany για να μπούμε λίγο σε δράση….
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Σιέρα στις Ιουλίου 18, 2017, 09:37:20 πμ
Σταρκ να πολεμάει Σταρκ?


Από αυτό
(https://68.media.tumblr.com/002d7f01e1ed8a22fb8b35ef023b908c/tumblr_o7aengcrui1rbuekoo1_250.gif)


καταλήξαμε σε αυτό
(https://68.media.tumblr.com/66e2d0cc9f5b9fac52653ad50caca03b/tumblr_ot8vyaKwwj1vccir7o2_500.gif)


@arwyn


χρειαζόμαστε επειγόντως τα Lyanna Mormont facts κατά τα Chuck Norris facts! :P
@summer


Ο Τζέιμυ κάλλιστα μπορεί να είναι ο Βάλονκαρ, επειδή είναι ο μικρότερος αδερφός της Σέρσει, αν και δίδυμα εκείνη γεννήθηκε πρώτη. (devil)
Όσο για το τι θα φέρει στην Σέρσει άνετα τον βλέπω να πιάνει κανά Φίδι-έλεος πια με τα βλαμμένα- αλλά και το κεφάλι του Τύριον δεν είναι κακό για δώρο γάμου.


@Aslan@Wildhammer
Δεν είπε η Σέρσει ότι η Ολέννα είναι σπίτι της και τα Φίδια στο Ντορν? ίσως σκοπεύουν να χτυπήσουν τους Λάννιστερ από εκεί. Είναι πιθανό ο Έουρον να επιτεθεί πρώτα σε αυτούς αλλά δεν νομίζω να αρκεστεί απλά στην ήττα των εχθρών της.


Από την άλλη έχω την εντύπωση ότι ο Έουρον δουλεύει την Σέρσει ψιλό γαζί και ότι θα την προδώσει, και εκείνη το ξέρει.

Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Feanor9 στις Ιουλίου 18, 2017, 10:35:31 πμ
Το δώρο του Εουρον ίσως να είναι το Dragonbinder. Τώρα που έφυγαν απο τη μέση οι Φρευ δεν θα πρέπει να αναλάβει το Ρίβεραν ο Έντμουρ? Προβλέπω σκηνή από επόμενο επεισόδιο τον Τζον παρεάκι με τον Τζέιμι να τα πίνουνε σε κακόφημο πανδοχείο στο Κινγκσροουντ και να αναστενάζουνε....Γυναίκες...πεταμένα λεφτά...
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: dervil13 στις Ιουλίου 18, 2017, 11:51:45 πμ
Στο trailer του δεύτερου επεισοδίου εμφανίζεται ένας Direwolf. Δε μπορεί να είναι άλλος παρά μόνο η Νυμέρια  (clap) (clap) (clap)
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Aslan στις Ιουλίου 18, 2017, 04:11:48 μμ
@Σιέρα η απάντηση στην απορία μου ήρθε με το τρέιλερ του 2ου επεισοδίου για το που βρίσκονται οι υπόλοιποι!
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Zanvalor στις Ιουλίου 18, 2017, 05:26:18 μμ
Καλώς σας βρήκα πάλι  (hi). Το επεισόδιο μου άρεσε και εμένα, αλλά μου κάνει εντύπωση που κανείς δε ξενέρωσε με την πρώτη σκηνή της άρια. Μου φάνηκε οτι απλώς ήθελε να προκαλέσει, χωρίς να έχει καμιά λογική συνέχεια ή εξήγηση. όχι τίποτε άλλο αλλά είναι και άδικο για τον tywin lannister  :D. Εντωμεταξύ το κάστρο δεν είχε φρουρούς και βγήκε χαλαρή απο το δωμάτιο? Πάντως το υπόλοιπο αρκετα καλό και μου τράβηξε το ενδιαφέρον
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Σιέρα στις Ιουλίου 18, 2017, 05:45:54 μμ
@Zanvalor


Ούτε κι εμένα μου άρεσε η σκηνή με την Άρυα και τους Φρέυ και οι παρατηρήσεις σου είναι πολύ σωστές. Πιο πολύ σαν να προσπαθούσαν να ξεμπερδέψουν με την εκκρεμότητα ήταν και να την κάνουν να φανεί badass.


Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η σκηνή με τους στρατιώτες Λάννιστερ, ίσως η Άρυα να αλλάξει γνώμη για τους εχθρούς της.
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Αίγκον V στις Ιουλίου 18, 2017, 08:30:12 μμ
-Πράγματι το σενάριο έχει αρκετά λογικά χάσματα.Και η άνεση της Αρυα στους Διδύμους (λές και μόνο οι άλαλες γυναίκες απόμειναν εκεί),αλλα και το έρημο το Ντράγκονστόουν αραχνιασμένο κι αυτό ,σα νά΄ταν κανα παλιόκαστράκι που δεν ενδιαφέρει κανέναν πια...πολυ φοβάμαι πως απο δω και πέρα η σειρά θα χει πολλά λάθη αυτου του είδους,μιας και το βάρος πέφτει στις μεγάλες μάχες που ζητά κι η πλειοψηφία .
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: summer στις Ιουλίου 18, 2017, 08:36:16 μμ
Nα πούμε και για την μετάλλαξη του Σάντορ Κλιγκέιν...  Καλέ τι μεταστροφή είναι αυτή; Το έχει ρίξει στη μεταμέλεια; Στη συγχώρεση; Κάνει και νηστεία;


Δεν τον περίμενα να έχει αλλάξει τόσο πολύ ώστε να θάβει και τους νεκρούς ενώ ζωντανούς δεν τους σεβόταν.

 @Σιέρα και εγώ πιστεύω πως θα είναι πιθανότατα ο Jamie. Η Άρυα λογικά θα αλλάξει σχέδια. Ή θα το αναβάλλει. Παλιά στη λίστα της ήταν ο Ιλυν Πειν (ο δήμιος) αλλά δεν τον ακούω τελευταία τον ξέχασαν στη σειρά;


Η Άρια έχει πολλά στοιχεία από Kill Bill, και εκεί η νύφη με μία λίστα δεν περιπλανιόταν με μόνο σκοπό την εκδίκηση;


@Μακάρι να δούμε Νιμέρια.


Όσο για τους Άλλους φαίνεται να προχωρούν όσο προχωρά και ο χειμώνας.


Πολύ χιόνι...το Winterfell, ωραίο ήταν πάντως του ταίριαζε.


Μόνο με έξι επεισόδια ακόμα η πλοκή θα πρέπει να αρχίζει να τρέχει και λίγο από τα επόμενα επεισόδια.


Παράθεση
Το δώρο του Εουρον ίσως να είναι το Dragonbinder.


Εγώ για παραπάνω από ένα Sand Snake δεν τον κόβω...άντε να πιάσει καμία Ελλάρια maximum.


Δυστυχώς πάντως τα πρώτα spoilers επιβεβαιώθηκαν...ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν και τα παρακάτω γιατί έχω μια αίσθηση πως δεν θα μου αρέσει καθόλου το season αυτό.  (doh) (doh)
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Αίγκον V στις Ιουλίου 18, 2017, 08:55:11 μμ
-το δώρο του Έουρον το έχουμε δει απο τις φωτό των γυρισμάτων
.Αλλυσοδεμένες οι Γυάρα,Ελλάρια και Τυέν στο Κ.Λ..φαίνεται πως ο Έουρον επιτέθηκε νύχτα και τους αιφνιδίασε (η Ελλάρια κι η Γυαρα παίζανε φιλάκια).

edit: το σπόιλερ κρύφτηκε γιατί δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτουμε μέρη ή το σύνολο της πλοκής. Διαρροές από τα γυρίσματα και λοιπά μπορούν να συζητηθούν στα αντίστοιχα θρεντ που επιτρέπουν τα σπόιλερς. - mod
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Αίγκον V στις Ιουλίου 18, 2017, 09:09:09 μμ
Κι όσο για τον Σάντορ,εδώ ''παίζουν'' λιγάκι με τα βιβλία (κατι που κάνουν αρκετες φορές)..στα βιβλία η Μπριέν συναντα τον Σάντορ στο μοναστήρι της Ήσυχης Νήσου(χωρίς να τον καταλάβει-μόνο το άλογό του βλέπει),οπου έχει γίνει ο νεκροθάυτης της μονής. Εκείνη την ιστορία την μετατρέψαν σε σύγκρουση Σ-Μ, σε  πάτερ Ρέι κλπ,και τη σκηνή του νεκροθαύτη σ'αυτήν εδώ...πάντως και στα βιβλία φαίνεται πως ο Σάντορ αλλάζει...ο πρεσβύτερος λέει στην Μπριέν πως είναι νεκρός ,αλλα αποτι φαίνεται εχει πέσει πολυ εξομολόγηση απο τον Σάντορ..
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: efatsi στις Ιουλίου 18, 2017, 10:19:45 μμ
@arwyn


Η Λυάννα Μόρμοντ ποτέ δεν πάει να καβαλήσει ένα δράκο, ο δράκος είναι που πηγαίνει σε αυτήν για να τον ιππεύσει.


Λατρεία η αντίδραση του Ντάβος στα λόγια της Λυάννα


(https://images.hellogiggles.com/uploads/2017/07/16125817/davos.gif)Πρεπει να της εχει λατρεία (οπως όλοι μας!), ισως να είναι για κεινος ενα εξελιγμένο μοντέλο της Σηρήν, που την αγαπούσε τόσο!
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: juanita στις Ιουλίου 18, 2017, 11:14:46 μμ
Καλώς την (η σεζόν) κι ας άργησε!
Απ' ότι φάνηκε η Σέρσεϊ συνεχίζει να έχει κάποιες πολύ αξιόπιστες πηγές.Είναι πλήρως ενημερωμένη για ότι συμβαίνει στους εχθρούς της με λεπτομέρειες ενώ λίγο καιρό πριν δεν ήξερε τίποτα γι' αυτούς και πού είχαν καταφύγει...
πχ πλέον ξέρει ότι ο Τίριον είναι Χέρι της Ντενέρις (μάταια είχε βάλει λυτούς και δεμένους να τον ανακαλύψουν πού κρύβεται), ο Τζον είναι βασιλιάς στον Βορρά με την Σάνσα στο πλάι του (επίσης επικηρυγμένη κι αυτή).
Μήπως ο Βάρις παίζει πάλι κάποιο διπλό/τριπλό παιχνίδι και τις δίνει πληροφορίες; το ίδιο και ο Μικροδάχτυλος...
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: efatsi στις Ιουλίου 18, 2017, 11:59:12 μμ
Westerγιωτες μου πολυ χαιρομαι που σας ξαναδιαβάζω! Μ αρεσει να βλέπω και απο διαφορετικό πρισμα τις σκηνές της σειράς διαβαζοντας τις αναλύσεις σας εδω!
Λοιπόν ,αυτη ειναι η δικη μου οπτικη γωνία!


Αρυα, απλή καθαρση! Μου αρεσε που μπήκε δυναμικα στο παιχνίδι! Τα πρώτα δευτερόλεπτα που εβλεπα τον βρωμο-Φρέυ, τρομαξα, λεω τι διάολο, αυτος δεν τα τιναξε? Μετα νομιζα οτι ειναι καποιο φλας μπακ, αλλα οταν αρχισα να καταλαβαίνω οτι πηρε τη μορφή του η Αρυα, γουσταρα πολύ! ; Θεωρω πως πραγματι έχει καποια κενά η ιστορία όπως προανεφεραν καποιοι εδω, οπως το πως εφυγε "κιουρία" απο τους διδύμους, πού ηταν οι φρουροι, και τέτοια, αλλα γενικα ωραίο ανοιγμα σεζόν! Και με τους στρατιωτες μετα μ αρεσε, μεγάλωσε το κοριτσι μας ]:)


White walkers Γ***ε τα.... (envy)  Ε ρε γουεστερομανα μου τι εχει να γινει...Αρχικα να πω πως νομιζα οτι ειδα καπου στα δεξια την Ιγκριντ, και αργοτερα τον Μανς, αλλα κατι τέτοιο ειναι απίθανο, αφου τους εχουν κάψει και τους δύο. Αλλα παιδες οταν είδα τους 3 γίγαντες...Λεω, τζαμπα 6 σεζον παλεβουν ολοι να κάτσουν στον ρημαδοθρόνο, στο τέλος θα τους παρακαλανε για να κάτσουν στο θρόνο και κανείς δε θα ψηνεται, θα μετοικίσουν στο Έσσο! By the way, κατι που νομίζω οτι παρατήρησα και μου φανηκε ενδιαφερον ηταν τα ρουχα των γουάητ γουοκερς, διακρίνω τυπικα ρουχα γουάιλντλινγκ, αλλα κάπου σκάει ενας με μανδυα απο nights watch, καιι επίσης κατι που μ εκανε εντιπωση ηταν και μια πανοπλία. Πανοπλία περα απ το τοπιχος ομως?? Τι φαση?

Bran Νταξ....Δε τρελαθηκα κιόλας περίμενα να δούμε και τιποτα πιο πιπερατο. Μα δε τον ρωτανε καν τίποτα. Που βρεθηκε πισω απο το τοιχος παιδι πραμα, να του ελεγαν ξερεις ο αδερφος σου ειναι κει ξερω γω...τιποτα , ξερη υποδοχη, κλαιν.

Winterfell  Ο Γιάννης ο Χιονιάς μ αρεσει νοματεργουατ. Δεν είχε το το στομα ανοιχτο συνέχεια σαν χάνος οσο τις αλλες φορες, ηταν ετοιμόλογος,  δυναμικός κ αποφασισμένος, μια χαρα. Η Σάνσα μ την έδωσε που τον εξέθεσε μπροστα στους αλλους, αλλα είχε καλο επιχειρημα..Της το δινω αυτό.  Αυτο που λεει ακούγεται λογικό. Αμέσως μετα όμως ακουγεται αυτο το "ΝΕΝΤ Αμπερ" προφανός πηρε ο σπορος το ονομα του απο τον Νεντ σταρκ, -όπως και η λατρεια μ η Λυαννα Μορμοντ-, κατι που δείχνει θαυμασμο και σεβασμο στο house stark, και καπως έτσι , αυτόματα αυτο που λεει ο Τζον, πως δεν ειναι σωστο να τιμωρησει τα παιδια για το κακο που εκαναν οι γονεις τους, ξαφνικα αποκτα νοημα και φαινεται ως καλυτερη επιλογή.
Καλα η Λυαννα για αλλη μια φορα με εκστασίασε, αν υπαρχει τετοια λέξη! αχαχαα Ολα τα λεφτά ηταν η φεμινιστικη χαρα της Μπριεν  και το πονηρο γελακι του Νταβος οταν τα χωσε η Λυαννα! Ο Τορμουντ παει να θυσιαστει πρωτος...γουαηλντλινγκς αφου...!! Ο γλιτσας ο μικροδακτυλος για φαπες ολη μερα οπως παντα.

KING S  LANDING  Καρικατουρες, η Σερσει εχει ξεφυγει πια , καμια λογικη, μεχρι και οτι ο Τομμεν την προδωσε...Αρκει να δικαιολογησει τον εαυτο της, καμια τυψη. Μεχρι και για την Ολενα ειπε "another traitor",  ενω η ιδια η Σερσει δολοφονησε ουσιαστικα τα εγγονια και τον γιο της ρημαζοντας τον οικο Τυρελ. Οτι του φανει του λολοστεφανη. Αλλα το αποκορυφωμα ειναι ο Υζεημυ...Ε--Λ-Ε-Ο-Σ  βρε αγορι μου, Τζηζους δηλαδη, τι στα κομματια τον ποτηζει και ειναι τοσο παθητικος μαζι της? Περιμενα κ εγω οτι θα της κανει καμια επικη σκηνη, κραξιμο γερο, ξεφτιλικι για τις πραξεις της, και εκεινος καθεται και συζηταει μαζι της σαν να μην τρεχει καστανο. Ελπιζω να ξυπνησει λιγο γιατι με εκνευρισε παρα πολυ!

EURON  Εντυπωσιακος ο στολος! Ποτε προλαβε κιολας.. Τεσπα μ αρεσε ο τυπος, αρκετα γλοιωδης για γαμπρός ως οφειλε :P Tι δωρο να εννοει αραγε..

CITADEL Θεωρω πως το παρακαναν με τα σιχαμερα, δεν ξερω αν εξυπηρετουσε ολος αυτος ο χρονος που αφηερωσαν στα σιχαμερα για καποιο σκοπο, ηταν too much. Το οτι φευγει κορακι απο Σαμ για Τζον μ αρεσε ιδιεταιρα! Αυτο που ειπε ο Τζορα, τι εννοουσε? Αν εφτασε η Ντανυ στο Γουεστερος γενικα, η την περιμενει εκει? Τι φαση κ μ αυτο? Αυτο με το μαχαιρι που προειπωθηκε, οντως, πρεπει το μαχαιρι των ταργκαριεν να ειναι το ιδιο μ αυτο που ειχε και ο μικροδαχτυλος

SANDOR και σια ωραια στιχομυθια με τον πατερα και το κοριτσι, απλα ο Σαντορ συνειδυτοποιει για τα καλα πως ειχε δικιο με την κυνικοτητα του τοτε με την Αρυα οτι ο χειμωνας θα τους αποτελειωνε ετσι κ αλλιως.  Αρχιζω να τοον συμπαθω παραπανω. Κατι μεγαλο ερχεται μ αυτους.

ΝΤΡΑΓΚΟΝΣΤΟΟΥΝ Οντως, κανεις δεν σκεφτηκε να παει για καταληψη εκει τοσο καιρο? Δεν ειναι οτι θα βρισκαν και κλειστη πορτα  :P . Ολα τα λεφτα η τελευταια σκηνη! SHALL WE BEGIN!?  (rofl)


Το πρόβλημα με την γραμματοσειρά διορθώθηκε - mod
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Neige στις Ιουλίου 19, 2017, 12:14:11 πμ
Westerγιωτες μου πολυ χαιρομαι που σας ξαναδιαβάζω! Μ αρεσει να βλέπω και απο διαφορετικό πρισμα τις σκηνές της σειράς διαβαζοντας τις αναλύσεις σας εδω!
Λοιπόν ,αυτη ειναι η δικη μου οπτικη γωνία!


Αρυα, απλή καθαρση! Μου αρεσε που μπήκε δυναμικα στο παιχνίδι! Τα πρώτα δευτερόλεπτα που εβλεπα τον βρωμο-Φρέυ, τρομαξα, λεω τι διάολο, αυτος δεν τα τιναξε? Μετα νομιζα οτι ειναι καποιο φλας μπακ, αλλα οταν αρχισα να καταλαβαίνω οτι πηρε τη μορφή του η Αρυα, γουσταρα πολύ! ; Θεωρω πως πραγματι έχει καποια κενά η ιστορία όπως προανεφεραν καποιοι εδω, οπως το πως εφυγε "κιουρία" απο τους διδύμους, πού ηταν οι φρουροι, και τέτοια, αλλα γενικα ωραίο ανοιγμα σεζόν! Και με τους στρατιωτες μετα μ αρεσε, μεγάλωσε το κοριτσι μας ]:)


White walkers Γ***ε τα.... (envy)  Ε ρε γουεστερομανα μου τι εχει να γινει...Αρχικα να πω πως νομιζα οτι ειδα καπου στα δεξια την Ιγκριντ, και αργοτερα τον Μανς, αλλα κατι τέτοιο ειναι απίθανο, αφου τους εχουν κάψει και τους δύο. Αλλα παιδες οταν είδα τους 3 γίγαντες...Λεω, τζαμπα 6 σεζον παλεβουν ολοι να κάτσουν στον ρημαδοθρόνο, στο τέλος θα τους παρακαλανε για να κάτσουν στο θρόνο και κανείς δε θα ψηνεται, θα μετοικίσουν στο Έσσο! By the way, κατι που νομίζω οτι παρατήρησα και μου φανηκε ενδιαφερον ηταν τα ρουχα των γουάητ γουοκερς, διακρίνω τυπικα ρουχα γουάιλντλινγκ, αλλα κάπου σκάει ενας με μανδυα απο nights watch, καιι επίσης κατι που μ εκανε εντιπωση ηταν και μια πανοπλία. Πανοπλία περα απ το τοπιχος ομως?? Τι φαση?

Bran Νταξ....Δε τρελαθηκα κιόλας περίμενα να δούμε και τιποτα πιο πιπερατο. Μα δε τον ρωτανε καν τίποτα. Που βρεθηκε πισω απο το τοιχος παιδι πραμα, να του ελεγαν ξερεις ο αδερφος σου ειναι κει ξερω γω...τιποτα , ξερη υποδοχη, κλαιν.

Winterfell  Ο Γιάννης ο Χιονιάς μ αρεσει νοματεργουατ. Δεν είχε το το στομα ανοιχτο συνέχεια σαν χάνος οσο τις αλλες φορες, ηταν ετοιμόλογος,  δυναμικός κ αποφασισμένος, μια χαρα. Η Σάνσα μ την έδωσε που τον εξέθεσε μπροστα στους αλλους, αλλα είχε καλο επιχειρημα..Της το δινω αυτό.  Αυτο που λεει ακούγεται λογικό. Αμέσως μετα όμως ακουγεται αυτο το "ΝΕΝΤ Αμπερ" προφανός πηρε ο σπορος το ονομα του απο τον Νεντ σταρκ, -όπως και η λατρεια μ η Λυαννα Μορμοντ-, κατι που δείχνει θαυμασμο και σεβασμο στο house stark, και καπως έτσι , αυτόματα αυτο που λεει ο Τζον, πως δεν ειναι σωστο να τιμωρησει τα παιδια για το κακο που εκαναν οι γονεις τους, ξαφνικα αποκτα νοημα και φαινεται ως καλυτερη επιλογή.
Καλα η Λυαννα για αλλη μια φορα με εκστασίασε, αν υπαρχει τετοια λέξη! αχαχαα Ολα τα λεφτά ηταν η φεμινιστικη χαρα της Μπριεν  και το πονηρο γελακι του Νταβος οταν τα χωσε η Λυαννα! Ο Τορμουντ παει να θυσιαστει πρωτος...γουαηλντλινγκς αφου...!! Ο γλιτσας ο μικροδακτυλος για φαπες ολη μερα οπως παντα.

KING S  LANDING  Καρικατουρες, η Σερσει εχει ξεφυγει πια , καμια λογικη, μεχρι και οτι ο Τομμεν την προδωσε...Αρκει να δικαιολογησει τον εαυτο της, καμια τυψη. Μεχρι και για την Ολενα ειπε "another traitor",  ενω η ιδια η Σερσει δολοφονησε ουσιαστικα τα εγγονια και τον γιο της ρημαζοντας τον οικο Τυρελ. Οτι του φανει του λολοστεφανη. Αλλα το αποκορυφωμα ειναι ο Υζεημυ...Ε--Λ-Ε-Ο-Σ  βρε αγορι μου, Τζηζους δηλαδη, τι στα κομματια τον ποτηζει και ειναι τοσο παθητικος μαζι της? Περιμενα κ εγω οτι θα της κανει καμια επικη σκηνη, κραξιμο γερο, ξεφτιλικι για τις πραξεις της, και εκεινος καθεται και συζηταει μαζι της σαν να μην τρεχει καστανο. Ελπιζω να ξυπνησει λιγο γιατι με εκνευρισε παρα πολυ!

EURON  Εντυπωσιακος ο στολος! Ποτε προλαβε κιολας.. Τεσπα μ αρεσε ο τυπος, αρκετα γλοιωδης για γαμπρός ως οφειλε :P Tι δωρο να εννοει αραγε..

CITADEL Θεωρω πως το παρακαναν με τα σιχαμερα, δεν ξερω αν εξυπηρετουσε ολος αυτος ο χρονος που αφηερωσαν στα σιχαμερα για καποιο σκοπο, ηταν too much. Το οτι φευγει κορακι απο Σαμ για Τζον μ αρεσε ιδιεταιρα! Αυτο που ειπε ο Τζορα, τι εννοουσε? Αν εφτασε η Ντανυ στο Γουεστερος γενικα, η την περιμενει εκει? Τι φαση κ μ αυτο? Αυτο με το μαχαιρι που προειπωθηκε, οντως, πρεπει το μαχαιρι των ταργκαριεν να ειναι το ιδιο μ αυτο που ειχε και ο μικροδαχτυλος

SANDOR και σια ωραια στιχομυθια με τον πατερα και το κοριτσι, απλα ο Σαντορ συνειδυτοποιει για τα καλα πως ειχε δικιο με την κυνικοτητα του τοτε με την Αρυα οτι ο χειμωνας θα τους αποτελειωνε ετσι κ αλλιως.  Αρχιζω να τοον συμπαθω παραπανω. Κατι μεγαλο ερχεται μ αυτους.

ΝΤΡΑΓΚΟΝΣΤΟΟΥΝ Οντως, κανεις δεν σκεφτηκε να παει για καταληψη εκει τοσο καιρο? Δεν ειναι οτι θα βρισκαν και κλειστη πορτα  :P . Ολα τα λεφτα η τελευταια σκηνη! SHALL WE BEGIN!?  (rofl)


Efatsi μου ένα + από μένα γιατί έχουμε την ίδια οπτική γωνιά, χαχαχαααααααα μέχρι και παραισθήσεις με τα ζομπι, εσένα σου φάνηκε πως είδες Μανς και Ιγκριτ εμένα μου φάνηκε πως είδα Χόντορ! Δες στις αναλύσεις σου όμως τι είναι αυτά τα περίεργα size=78% που βγαίνει συνεχεια ή μόνο εμένα μου βγαινει?


Το πρόβλημα με την γραμματοσειρά διορθώθηκε - mod
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: efatsi στις Ιουλίου 19, 2017, 01:15:43 πμ
NEIGE  thanks (hi)
Δεν εχω ιδεα τι στο καλο είναι. Και σε μενα βγηκαν. Αν ξερει καποιος ας μ πει για να τα αποφυγω την επομενη φορα!
(Παιζει να πατουσε κουμπια το σκυλακι μου κατα λαθος και να μη το καταλαβα)
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: odykal στις Ιουλίου 19, 2017, 01:34:07 πμ
@Neige και @efatsi καλησπέρα, αναφορικά με το ζήτημα που θίγετε, λογικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον κειμενογράφο που χρησιμοποιείτε. Για να τον αλλάξετε και να μην αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα στο μέλλον μπορείτε να δείτε την απάντηση του Durzo εδώ: http://westeros.gr/index.php/topic,10591.0.html (http://westeros.gr/index.php/topic,10591.0.html)
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Σιέρα στις Ιουλίου 19, 2017, 08:26:59 πμ
@Αίγκον V
Κοίτα κι εμένα μου αρέσουν οι μάχες αλλά σειρά είναι, ακόμα και στα πιο απλοϊκά βιντεοπαιχνίδια υπάρχει μια λογική πλοκή. Καλό ερώτημα για το Ντραγκονστόουν. Από την άλλη ας μην ξεχνάμε ότι όποιος ελέγχει το νησί ελέγχει το ποιός μπαίνει στο Κινγκς Λάντινγκ. Μπορεί άνετα η Ντάνυ να το αποκλείσει από θάλασσα ή να στείλει τα δρακάκια να καίνε τα πλοία.


Θέλω να πεθάνει η Νυμέρια, ποτέ δεν μου άρεσε.


@summer
Ορθή παρατήρηση. Η Άρυα θυμίζει πολύ την Νύφη, αλλά δεν ξέρω εαν θα έχουν το ίδιο τέλος. Για μένα το πιο σημαντικό στην εξέλιξη του χαρακτήρα της ήταν η καλοσύνη που της έδειξαν οι στρατιώτες Λάννιστερ. Ούτε την έδειραν, ούτε την βίασαν, ούτε την σκότωσαν απλά μοιράστηκαν φαγητό και ποτό μαζί της. Το να σκοτώνεις Φρέυ είναι εύκολο, Λάννιστερ όμως? Λέτε να πάρει το πρόσωπο του Τζέιμυ και να ξεκάνει την Σέρσει? :x


@juanita
υποννοείς ότι οι πηγές της Σέρσει είναι κάποιος με δύναμη και γνώση? Θα είχε πλάκα εαν ο ΜΔ ή ο Βάρυς παίζουν για μια ακόμη φορά διπλό παιχνίδι.


@efatsi
Δεν το σκέφτηκα αυτό για την Σιρήν, δεν αποκλείεται να καταλήξει σε μια πατρική φιγούρα για την μικρή, το βλέμμα του είναι όλα τα λεφτά.


Και μια σημαντική ερώτηση, πότε λέτε να επιστρέψει ο Τζέιμυ? Ξέρετε ποιόν εννοώ.


(https://media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/T_NiYdRdrP0LOyNExvQhDZ_HAuY/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2014/04/21/925/n/1922283/ce2e6aa6bab9f71b_Jaime-Lannister-jaime-lannister-30335157-500-281/i/when-Robb-Stark-took-him-prisoner-we-were-glad-He-deserved.gif)
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: SANDOR CLEGANE στις Ιουλίου 19, 2017, 01:57:29 μμ
 Α)
 Θα ξεκινήσω απ' το τέλος και από μνμ μελών μας:

@Σιέρα
Παράθεση
πότε λέτε να επιστρέψει ο Τζέιμυ? Ξέρετε ποιόν εννοώ. 
Προσωπικά, δε θέλω να επιστρέψει όπως ήταν πριν, αλλά κι εδώ στην τηλεοπτική εκδοχή είναι πολύ "άχρωμος" σε αντιδιαστολή με την αρχή που ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα ,  έχω την εντύπωση ότι σταδικά άλλαξε και την προφορά του , πολύ ιδιαίτερη , σνομπ κι εκνευριστική,  σα να κουρεύτηκε κι άλλαξαν όλα πάνω του (γι' αυτό κάποιοι που δε θέλουν τις μεγάλες αλλαγές προσοχή στα κομμωτήρια ! )
- @summer  1
Παράθεση
Παλιά στη λίστα της ήταν ο Ιλυν Πειν (ο δήμιος) αλλά δεν τον ακούω τελευταία τον ξέχασαν στη σειρά; 

2
Παράθεση
Όσο για τους Άλλους φαίνεται να προχωρούν όσο προχωρά και ο χειμώνας. 

1  Νομίζω ότι από παλιά το έχουμε αναφέρει :   he passed away  ...  *
(νομίζω λογικά :   http://westeros.gr/index.php?topic=9995.0   (http://westeros.gr/index.php?topic=9995.0) από @ΛΥ-ΑΝΝΑ Αυγούστου 04, 2013 
Παράθεση
ο ηθοποιός που παίζει τον Σερ Ίλυν Πέιν, έχει δυστυχώς καρκίνο, και σύντομα θα μας αφήσει. 
Επίσης , επειδή ψάχνω τώρα στο ίντερνετ για να βεβαιωθώ ,  ένα ενδιαφέρον :  https://winteriscoming.net/2015/07/14/wilko-johnson-ilyn-payne-on-his-amazing-comeback-from-deaths-door/   (https://winteriscoming.net/2015/07/14/wilko-johnson-ilyn-payne-on-his-amazing-comeback-from-deaths-door/)

*
Ζεις, μπρε!!!  Ζει και βασιλεύει και τον καρκ---νο κυριεύει (εσύ μας οδηγείς  (bow) )
Ladies & gentlemen :   Wilko Johnson
        https://youtu.be/t4F9n7uQPLU    (https://youtu.be/t4F9n7uQPLU)

ΥΓ: Ας ζεις κι ας μας λείπεις,  όσο για αν ξανάρθεις στο GoT ,  άντε και " Άζορ Αχάι" !

2  Θυμάσαι και σε κάποιες άλλες σεζόν   που όλο έρχονταν ...  σαν τον ωροδείχτη,  ενώ κάτω απ' το Τείχος ο χρόνος λεπτοδείχτης και πολλές φορές δευτερολεπτοδείχτης ...


- το  μνμ     σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι   (σε σχετικά κοντινό χρόνο,  γιατί ήδη "ξέφυγα"   να ανασυγκροτηθώ γιατί ίσως πέσω σε διάφορες παγίδες ... **   )

**  η μια παγίδα  ήρθε... Έληξε ο χρόνος μου, αλλα έδειξα ψυχραιμία, επέστρεψα στην παρούσα σελ.,  ανοίγω νέα,
ξανασυνδέομαι στο westeros ,  ξαναμπαίνω στο παρόν τόπικ,  αντιγραφή-επικόλληση,  και κατά 99%  οκ, να το μνμ χωρίς να το χάσω!!  Άλλος τρόπος είναι  να αντιγράφεις συχνά πυκνά σε word  κι ύστερα ...   (την έχω πατήσει αρκετές φορές,  ρωτήστε και το λαπ-τοπ  μου  που είναι γεμάτο  με τραυμαπλαστ  :D )

Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: SANDOR CLEGANE στις Ιουλίου 19, 2017, 03:04:57 μμ
Β) μνμ (συνέχεια)

Σχετικά με τον ηθοποιό του Ίλυν Πέιν  ήθελα να πω και για τον του Μέιστερ Αίμον. Ειναι πλέον γνωστό ότι απεβίωσε  και γι' αυτό τον "τελείωσαν¨" πιο νωρίς στην tv-σειρά,  αλλά αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι είχε όντως σχεδόν τυφλωθεί στα τελευταία του! Έχω παραπλήσια απορία και για τον Μπάρισταν Σέλμυ ...

- από @Αίγκον V  και @ @Zanvalor 
Παράθεση
   Πράγματι το σενάριο έχει αρκετά λογικά χάσματα.Και η άνεση της Αρυα στους Διδύμους (λές και μόνο οι άλαλες γυναίκες απόμειναν εκεί),αλλα και το έρημο το Ντράγκονστόουν αραχνιασμένο         
Παράθεση
Εντωμεταξύ το κάστρο δεν είχε φρουρούς και βγήκε χαλαρή απο το δωμάτιο?
Συμφωνώ και με τους 2  είχα κι εγώ τις ίδιες απορίες.
Για Άρυα ,  είπα "τι είναι η ομορφιά μπρος στο κάλλος; -  τι είναι η λογική μπρος στον εντυπωσιασμό, ακροαματικότητα κλπ "
Για Ντράγκονστόουν 

...  η απόλυτη ερημιά!! Πού; Πού; Πού;  (πολλά πού)
Ας πάω στο πρώτο "πού":
Πού κάνεις (ας πάρω και το χαρακτηρισμό της @Neige , που γέλασα πολύ καθώς διάβαζα) απόβαση  "ξανθομπασμένη" ;
Και γιατί με μια χουφτα-φούχτα δίπλα σου;  Σα να πήγαιναν σε μυστική αποστολή,  τόσα λίγα άτομα  και σε μια παραλία - που τα καλοκαίρια εκεί ίσως έκανε μπάνιο ο Στάνις.  Σα να ήτανε το μόνο μέρος από όπου μπορούσε να πάει κανείς στο Καστρο.
Πού ήταν οι προβλήτες; το λιμάνι;  Σίγουρα στην άλλη μεριά. 
Γιατί διάλεξε από κει; (θα δούμε - ίσως )
Γιατί τόσο λίγο κόσμο ; (θα δούμε - ίσως)   
Πού ήταν οι αμυνόμενοι (μάλλον δεν υπήρχαν πλέον,  οκ δε με χαλάει) ;
Πού ήταν οι επιτιθέμενοι-πορθητές (θα δούμε - ίσως) ;  (ως συνέχεια απ' το προηγούμενο) γιατί ανοίγουν οι στρατιώτες της απ' έξω; η πύλη φαινόταν κλειστή, αυτοί που την ελευθέρωσαν γιατί την άφησαν έτσι (για να ρωτάς, ρε, Σάντορ) και δεν την άφησαν διάπλατα ανοιχτή;  Τι σόι  διαδρομή  με μεγαλεία είναι αυτή ,  η οποία  ενώνει το Κάστρο με την ...  παραλία;;; !!! ( "τι είναι η ομορφιά μπρος ... " )
  Επειδή μου έκαναν εντύπωση αυτά, κυρίως ιδιαίτερα το τελευταίο,  τράβηξα μερικές φωτογραφίες,  οι οποίες μου έδωσαν απάντηση στο ερώτημα μου,  αλλά ας τις δούμε με ανάποδη διαδρομή :
(https://image.prntscr.com/image/RbkuTFmtQ-i0cZ8dXzgHrA.png)

(https://image.prntscr.com/image/Z-bmhFguTu2Y15GWNGc-Dw.png)

(https://image.prntscr.com/image/O2IKwS95RsuqtYBdV1l-7g.png)

(https://image.prntscr.com/image/C4uQNVPeS1_0atLIUHfsxA.png)
 (σ' αυτήν  (bow)  γιατί πέραν των όμορφων εικόνων από δράκους-φρουρούς, παρατήρησα ότι δεν ξέχασαν να βάλουν  κι ένα απ' τα αγαπημένα μου "θέματα" : Σύννεφα ! )

(https://image.prntscr.com/image/02cVo0DEQ6yqL7GxE4m1_g.png) 
       (https://image.prntscr.com/image/XHakU1agRV6TMCtzdhZ2sg.png)   
εδώ παιδιά γέλασα πολύ!!  Δεν το είχα προσέξει ως τώρα,  φορούσαν οι γυναίκες στο Westeros τακούνια;  ...
Και που πας βρε πολεμίστρια ,  με τακούνια για απόβαση στην αμμουδιά.  Συγχωρέστε με,  αλλά μου φάνηκε λίγο κωμικό ίσως και να μην είναι,  αλλά η σκηνή αυτή μου προκάλεσε γέλια.  Ίσως να φορούσε κι άλλη φορά , αλλά τώρα το πρόσεξα που έκανε "μπαμ" -  Ερώτηση: στον Μεσαίωνα, ας πούμε,  έχουμε ακούσει τίποτε για τακούνια;

(https://image.prntscr.com/image/b1zOPeWTR8y9qk8I4WlwtQ.png)

 (https://image.prntscr.com/image/H1rbbYleRA6ae6mLgzmIAQ.png)
 (κι εδώ   (bow) ,  γιατί μου άρεσαν τα πετρώματα-βράχοι {Ντράγκονστόουν   κι ίσως κάτω απ' αυτά  να είναι τα δρακόγυαλα , σύμφωνα με το χάρτη του Σαμ.
 (https://image.prntscr.com/image/aGZK7VR7TYyNoKe-1oZ6KQ.png)
 επειδή ή μ' αρέσει ή απλώς μου "βγαίνει"  να  "χτίζω" με τη φαντασία μου,  δε μοιάζει η τελευταία (πάνω) εικόνα με κεφάλι-πρόσωπο  γίγαντα;    }
(https://image.prntscr.com/image/TsVMTm9qR5GR4D4FYHwAdw.png) (τέλος-αρχή)

Αφού λοιπόν, τα "απαθανάτισα",  ρώτησα κι απάντησα ... 
Οκ, υπάρχει η ακτή  η οποία είναι ό,τι πρέπει για απόβαση ακάτων ,  τα μεγάλα πλοία σε βαθιά νερά. 
Προς τι όλες αυτές οι κατασκευές; 
Μα, για καθαρά άμυνα.  κι η πολυτέλεια ...  ε, ήταν "λαρτζ"  κι εστέλ ...  (κάνουμε που κάνουμε, ας τα κάνουμε κι ουάου,  τι μόνο στο Lord of the Ring
   (https://image.prntscr.com/image/XjqOX9xLRIyykg82_ULJHA.png)


Πάντως όπως και να 'χει,  είτε μας δείξουν τον κόσμο μετά είτε όχι ,  είναι λίγο "άκυρο"  να μην υπάρχει ψυχή -  συγκριτικά με
πέρα απ' το Τείχος ,  ο Βορράς πάει να γίνει Κίνα!!   
Σημείωση:  Δεν γκρινιάζω, τα σχολιάζω καλόβολα, κι η αλήθεια είναι ότι όσον αφορά τα εφέ του HBO  (bow)  (clap)

( σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι   - δε δίνω το λόγο μου για  σύντομο χρονικό διάστημα )
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: SANDOR CLEGANE στις Ιουλίου 19, 2017, 04:35:37 μμ
Γ)
από @Aslan 
Παράθεση
Απλά απογοητεύτικα λίγο με την σκηνή με τους στρατιώτες και με αυτό που είπε η Άρυα πως πάει στο Κινγκς Λάντινγκ!   
Μπορώ να σε ρωτήσω γιατί;
Η Άρυα  είχε πάντα στο κεφάλι της την Σέρσεΐ,  αλλά δεν πιστεύω ότι αυτή θα τη σκοτώσει.
Στρατιώτες Λάνιστερ;
    Μια απ' τις αγαπημένες μου σκηνές  είτε  κινηματογράφου είτε βιβλίου:

(https://image.prntscr.com/image/tmGMbE6jSu2W-7EH-rXfZg.png)

(https://image.prntscr.com/image/zicN_QTGTjWal4758pWKZQ.png)

(https://image.prntscr.com/image/pjU0D9ZjR5uF0bhYWAgSVA.png)

ΥΓ: Μια που το 'φερε η κουβέντα, στα βιβλία,  σε ανθρώπους,  μόνο στον Φάραμιρ θέλησε να δώσει το δαχτυλίδι ο Φροντο  κι ο Φάραμιρ  σοφά το αρνήθηκε,  κάτι βασικό,  αλλά για την πλοκή της ιστορίας στον κινηματοργάφο  δεν έγινε.

       
Λάνιστερ. Στρατιώτες απ' την "άλλη" μεριά (αναλόγως την οπτική γωνία, αλλά βάσει της πλειοψηφίας ... ) . Πολλοί οικογενειάρχες , αγρότες, εργάτες κ.α.
Ίσως κι αυτό να απαντάει για την απόφαση του Τζον  να συγχωρήσει τους Οίκους του Βορρά,  κατ' εμέ πολύ σοφά αλλά κι αναγκαία. Υπάρχει πιθανότητα  μικρή ή μεγάλη  να γίνουν πράγματι σύμμαχοι (ας πούμε)  αλλιώς θα είχε κάποιους (δεν ξέρω ούτε κι υπολογίζω πόσους) φανατικά εχθρούς.
 Για Σάνσα :
(https://image.prntscr.com/image/cyDty3a0QgirolJad_fjZA.png)

Διάβασα κι είδα κάπου ( τα δυο κάτω ζευγαράκια εικόνων,  που απλώς τα ένωσα και τα έβαλα όλα σε μια εικόνα εδώ) ότι η Σάνσα
χτένιζε τα μαλλιά της αναλόγως ποιον συμπαθούσε, θαύμαζε   - είχε και μια με τη μητέρα της αλλά δε φαινόταν καθαρά -  ...

  Και συντόμως τα δικά μου σχόλια,   εκτός απ' αυτά που έχουν ήδη αναφερθεί.

Επειδή απ' εκεί που το είδα (τη Δευτέρα με αγγλικούς υπότιτλους)  έδειξε  τα προηγούμενα γεγονότα, 'εδειξε και τον γερο-Φρέι να μιλάει, αλλά διαφορετικά και σε διαφορετικό κόσμο ... (σιγά σιγά μπήκα κι εγώ στο νόημα ότι "ξεκινήσαμε" ) . Φυσικά το θράσος της χαράς και της τιμητικής γιορτής για τον "Κόκκινο Γάμο"   από έκπληξη κι αηδία με έβαλαν κατευθείαν στο "κόλπο" . 
Θεαματική αρχή για μένα. 
Μου άρεσε κι η σκηνή  Άρυα-Λάνιστερ,  που αρχικά μου έκανε εντύπωση (εκτός απ' το τραγούδι που ήδη ανέφερα στο " Σήμερα my mood ... " )  πως τραγουδούσαν ελεύθερα και χωρίς προφυλάξεις,  μέχρι που είδα Λάνιστερ στρατιώτες.
  Ομολογώ ότι χάρηκα-διασκέδασα   με τις εκφράσεις της Άρυα,  που ενώ περίμενε "τέρατα"  είδε απλούς, φιλόξενους στρατιώτες , και πέρα απ' τα μάτια,  και μίσος,   "ανθρώπους" .   Απ' τις καλύτερες σκηνές που έχω δει  σε όλο το got (καλά μην υπερβάλουμε κιόλας -  απλά βαρέθηκα το σκηνικό : σκοτωμοί,  βλέπεις ξένο,   τον σκοτώνεις και τέτοια,   επιτέλους και λίγο " piece of mind  και heart " )
  Μου φάνηκε άκυρο που ήταν φυλακισμένος ο Τζόρα και τον έδειξε , αλλά έδωσα την εξήγηση ,  ότι με τον Σαμ  θα την κοπανίσουν για Nτράγκονστόουν.
  Επειδή πέραν των πρώτων κύκλων, τους υπόλοιπoυς τους είδα μόνο μια φορά  και δεν έχω καλή μνήμη ,  ήθελα να ρωτήσω o Σάντορ  ήξερε αυτούς τους ανθρώπους; Μήπως ήταν αυτοί που τον φιλοξένησαν για λίγο (σα να θυμήθηκα τώρα, αν ) ;
Μ'άρεσε το "ζευγάρι"  Σάντορ-Μπέρικ  (έχουμε κι εμείς  έναν απέθαντο - εκτος του Σνόου -  με μεγάλη εμπειρία ...  :D ,  όχι μόνο ο Night King ! )

Γενικώς εκτός απ'την πρώτη σκηνή ως μεγάλο εντυπωσιασμό *  , δεν ειχα , αλλά ούτε και νομίζω ότι είχε, αλλά και καλύτερα έτσι.  Όλες οι άλλες σκηνές "υποστηρικτικές" για μετά  και (ξανά) γενικώς  καλή αρχή  για καλή συνέχεια...

* όταν αντίκρυσα το γίγαντα-ζόμπι,  φρίκαρα ,  είπα "την κάτσαμε..."
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Wildhammer στις Ιουλίου 19, 2017, 05:12:49 μμ
 Ξαναβλέποντας το επεισόδιο,μου γεννήθηκε στο μυαλο η ιδέα πως ενδεχομένως η Σάνσα σκόπιμα διαφώνισε με το Τζον,ωστε να "ξεγελασει" τον ΜΔ.Μια κόντρα των 2 Σταρκ θα ήταν προς όφελος του,επομένως η Σάνσα ίσως παίζει αυτό το χαρτί για πιστέψει ο ΜΔ πως όλα προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο του.
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Neige στις Ιουλίου 20, 2017, 12:24:19 πμ
@Neige και @efatsi καλησπέρα, αναφορικά με το ζήτημα που θίγετε, λογικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον κειμενογράφο που χρησιμοποιείτε. Για να τον αλλάξετε και να μην αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα στο μέλλον μπορείτε να δείτε την απάντηση του Durzo εδώ: http://westeros.gr/index.php/topic,10591.0.html (http://westeros.gr/index.php/topic,10591.0.html)


Σήμερα δε βλέπω αυτά τα περίεργα! Ευχαριστούμε <3
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: efatsi στις Ιουλίου 20, 2017, 10:52:33 μμ
@SANDOR CLEGANE έχεις δικιο σ αυτό που λες με τα μαλλιά, παιζει ρόλο για την σάνσα, δείχνει ποιά θα θελε να είναι.
Το χτένισμα της οταν την έδα στο νεο επεισοδιο θυμαμαι πως μου θυμισε έντονα τα μαλλια της Σέρσει. Εκεινη την ωρα δεν σκεφτηκα αυτον τον συσχετισμό, ομως τωρα που το λές, βγάζει νόημα!


Θυμαμαι σε παλιότερη σεζόν επίσης, οταν προοριζοταν να παντρευτει τον Τζοφρυ και την είχε δει "πρωτευουσιάνα" "κινγκσλαντιώτισσα :P είχε αναφερθει πως σταματησε να κανει τα μαλλιά της όπως τα κανουν στον βορρα, και τα χτενισματά της ήταν πια σαν αυτά που κάνουν τα κορίτσια στο κινκς λαντινγκ.

edit: διορθώθηκε ο κώδικας - mod
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: SANDOR CLEGANE στις Ιουλίου 21, 2017, 09:56:11 πμ
Ξέχασα να αναφέρω ότι γέλασα με τη σκηνή Τόρμουντ,  ειδικά με το βλέμμα  "γιγαντοκτόνου" ... εδώ υπάρχει και θα υπάρξει
δυνατός
  (inlove) 
.
 Μετά αφού ξανάδα προχθές το επεισόδιο *  (μ' ελληνικούς υπότιτλους αυτή τη φορά) ,  μου έκανε επίσης εντύπωση, αλλά κι απορία συγχρόνως, για την ενόραση του Σάντορ  (που όντως είχε εκπκληκτικούς διαλόγους  -    το ότι κρύβει ευαισθησία μέσα του παρά το άξεστο  μέσα του,  το οποίο είχα δει πολύ παλιά  ) :  " ...  ένα βουνό σαν βέλος "
 Αυτή τον προβληματισμό  θα τον αναφέρω σε ένα πιο σχετικό θρεντ.

* εδώ μάλλον θα γράψω στις "Εξομολογήσεις"
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Venier στις Ιουλίου 21, 2017, 10:55:58 πμ
Αυτός είναι. Το θέμα είναι άλλο. Τι δώρο θα κάνει ο Εουρον στην Σκυλλα; Το Κερας του Τζοραμουν μήπως; Ένα υπερόπλο στα λάθος χέρια; Ένα όπλο που ξυπνάει γίγαντες μέσα από την γη. Και που μπορεί να ρίξει το Τείχος. Gamechanger ο Εουρον το ξαναλέω

Ίσως απλά καταστρέψει τον αντίπαλο στόλο.
Και εγώ αυτό σκέφτηκα. Ή θα σκοτώσει την Ελλάρια και τις κόρες της.
Τίτλος: Απ: Επεισόδιο 1ο - Dragonstone
Αποστολή από: Σιέρα στις Ιουλίου 21, 2017, 03:35:12 μμ
@SANDOR CLEGANE

Ενδιαφέρον αυτό με την κόμμωση.
Η ενδυματολόγος είχε πει παλιότερα ότι επίτηδες είχε βάλει τις νεότερες κυρίες στην αυλή να μιμούνται το στυλ της Μάργκ ενώ τις παλαιότερες το στυλ της Σέρσει, οπότε όντως δεν είναι τυχαίο το χτένισμα της Σάνσα.

Μήπως η εικόνα που έψαχνες ήταν αυτή?

(https://natinfandom.files.wordpress.com/2014/04/5f237-sansa-stark1.jpg)


Από την άλλη, υπήρχε η σκηνή όπου η Κατ χτένιζε την Σάνσα, η οποία τόσο πολύ ήθελε αρχικα να μοιάζει στην μαμά της


(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f1/75/45/f175455cbd3a9bda1bcd9b5209c03401.jpg)


Από την άλλη και στην πραγματική ζωή η Τέρνερ αντέγραφε το χτένισμα της Ντόρμερ

(http://i.imgur.com/te4Y3na.jpg)