Αποστολέας Θέμα: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter  (Αναγνώστηκε 27768 φορές)

Αποσυνδεδεμένος SANDOR CLEGANE

 • Άρχοντας
 • *******
 • Μηνύματα: 1557
 • Karma: 133
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #120 στις: Ιουλίου 01, 2016, 02:19:43 μμ »
Ramin Djawadi                             τροπ/ση :  προτροπή : "διαβάζετε κι ακούτε"


Δε θα μπορούσα να ξεκινήσω από αλλού.
Φυσικά και θα 'θελα να γράψω απ' τη Δευτέρα,  αλλά συναισθηματικά δεν ήμουν έτοιμος. Τον άφησα (τον σχολιασμό) για την επόμενη  αφού θα το είχα ξαναδεί,  το μοναδικό που ξανάδα  σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα  κι ήταν το μόνο που αφού το είδα δεν είδα τίποτε άλλο εκτός απ' το ίδιο.  Την πρώτη μέρα  ανυπομονούσα κι έτσι κάθισα και το είδα μόνος μου,  ε, ήμουν πιο ελεύθερος ως προς την εξωτερίκευση των συναισθημάτων μου.  Βέβαια, πιστεύω  ότι  μεγάλο και καταλυτικό ρόλο έπαιξε η μουσική επένδυση (που κι αυτή τη στιγμή που γράφω την ακούω) , που για πρώτη φορά ξεκίνησε και συνεχίστηκε με πιάνο  και σε συνδιασμό με τα βιολεντσέλα ...
Έτσι λοιπόν ξεκινά και τελειώνει  το καλύτερο που έχω δει  σε ότι αφορά το Kingslanding  με το θεαματικο και τραγικό φινάλε, καθώς και στη συνέχεια με την αναμενομενη αυτοκτονία του Τόμμεν ,  κι έτσι η προφητεία βγήκε, αφού την πίστεψε και κυνήγησε η Σέρσεϊ,  την οποία όσες φορές προσπάθησα να την δω απ' την πλευρά  της κατανόσησης (ας πούμε) συνεχίζει να τα κάνει μαντάρα και να κυνηγάει (χωρίς άμεσα να το θέλει, απλώς είναι μονόδρομος) την αυτοκαταστροφή.  Εδώ βλέπουμε  το πόσο πιο σφυριλατημένη είναι στο "κακό",  που μια κατραπακιά την κάνει πιο κακιά από πριν,  με αποκορύφωμα  όχι την εξόντωση  των αντιπάλων της  ,  αλλά  την σχετική αδιαφορία για το θάνατο του μονάκριβου πλέον γιού της  και με την διακαή επιθυμία,  που μέσω του θανάτου του (πόσο αλήθεια να το επεδίωκε;  δε θα το περίμενε; ) βασιλιά Τόμεν , να γίνει βασίλισσα.
 Βασίλισσα,  βγαλμένη απ' τα παραμύθια, κακιά,  έχοντας το επίγνωση ,  ατιμασμένη γυμνή παρέλαση εξιλέωσης στο δρόμο, μακριά απ' τους υπηκόους της,  χωρίς καμιά συμμαχία, χωρίς κανέναν ουσιαστικό κι αληθινό υποστηρικτή  , και τον Τζέιμι; Σίγουρα τον έχασε.  Μου θυμίζει άστρα τύπου Σούπερνόβα  που συρικνώνονται  αλλά τελικά καταλήγουν (όχι σε έκρηξη,  εδώ μόνο ως αυτοκαταστροφή της )  αλλά  μικροί, χλωμοί , καφέ Νάνοι (το καλύτερο τελικά γι' αυτήν {επειδή οι σκέψεις μου "τρέχουν", γράφονται, αναιρούνται ... } θα ήταν να γίνει καφέ νάνος ...,  αλλά όχι {άνω τελεία} τελικά θα εξαΰλωθεί ) .
 Ο  Σερ-Τζέιμι  μάλλον θα γίνει (κι αυτό θέλω)  δεύτερη φορά "βασιλοκτόνος"  και ίσως όλοι καταλάβουν  ότι "έπρεπε"  και να εξιλεωθεί   και κυρίως απ 'τον εαυτό του. 
Ας πάω και στους 'Διδύμους" :  ωραία του τα έχωσε του γερο-Φρέι  κι εκτέλεσή του ήταν 100% αναμενόμενη απ' την Άρυα - εδώ δε θα πω για "τηλεμεταφορά"  διότι  οι ιστορίες της στο Μπράαβος  δεν είχαν ιδιαίτερη χρονική σύνδεση με τα γεγονότα στο Γουέστερος,  οπότε τη δικαιολογώ.
 Αφού ο λόγος αναφέρει την τηλεμεταφορά, θα συνεχίσω μ' αυτήν  παρά οτι το πρόσωπο (Βάρυς)  εμφανίζεται  στην τελευταία σκηνή  και ομολογώ ότι (πάντα θα υπάρχουν μικρολεπτομέρειες  - αναφέρθηκαν  "μαλλιά" ,  σε ποιες ταινίες,  αν δεν ηταν επίτηδες πχ Εδω: " ξεμαλλιασμένος Ρήκον,  αιχμάλωτος Τζέιμι με μούσι,  ατημέλητος Τίριον ή και για αλλαγή ίσως "  πρόσεχαν τα μαλλιά, τα μούσια κλπ.  στο Lord of the Rings ;  στο μουσάκι του Ντέιβος;  στη γυαλιστερή καράφλα του Βάρυς;  Τα αφήνω αυτά ως λεπτομέρειες  ... ) το τρανταχτό όχι "ψεγάδι"  αλλά  big πατάτα  ήταν η εμφάνιση του  ,   όχι στο Ντορν ,  αλλά  στα καράβια για Ντορν (;) .
Δε δικαιολογείται *   , με τίποτα όμως  ,   να βρίσκεται στο Ντορν  αμέσως μετά την καταστροφή στο Σεπτ (χρονικά μιλάω), κι αργότερα να εμφανίζεται  ως επιστρεφόμενος!!!   Ήταν αχρείαστη σκηνή  πέραν της χρησιμότητας (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα)  ότι χάρην του έγινε συμμαχία με Ντορν  και Ταιρέλ  κι ότι έχει φέρει πλοία από Ντορν ,   άρα  σημαντικός κι αναγκαίος για Ντάνυ  κλπ (το κλπ = για να μην προχωρήσω)
  *  Ο αστερίσκος υπήρχε ήδη απ' τη Δευτέρα στη σκέψη μου:
   Υπάρχει μια εξήγηση  η οποία δικαιολογεί την παρουσία του Βάρυς ,  ως τεχνικά απαραίτητης, στις τελευταίες σκηνές  του στόλου εν πλω:  Οι τελευταίες σκηνές  είναι "πραγματικές"  αλλά είναι  πολύ πολύ μεταγενέστερες απ' τα τελευταία γεγονότα που είδαμε  και μάλιστα της προηγούμενης σκηνής που μας έδειξαν. Με Βάση την παρουσία του Βάρυς,  θα πρέπει να ξαναδούμε το στόλο ως προς το Γουέστερος, μετά από 3 τουλάχιστον ίσως επεισόδια του επόμενου κύκλου.  Αν στον επόμενο κύκλο δείξει ότι αμέσως έχουν φτάσει κι αποβιβαστεί,  "λίγο" τα χαλάει,  γιατί ενώ έτρεχε ο χρόνος στο Γουέστερος ,  ξαφνικά  θα κολλήσει  υπερβολικά.
              {break} 

  ... Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ά  σκηνή (εφέ) του στόλου με τη συνοδεία των δράκων  κι ειδικά εκεί που σκουπίζει με τα φτερά του τη θάλασσα ! (clap) (clap)  (bow)  και φυσικά Η Μουσική Φινάλε     (bow) (bow) (bow) 
 Χυλόπιτα ο  εραστής,  αλλά αδιαφορώ  δεν ξέρω τι παίζει και τι έχουν στο νου τους οι DD,  αλλά συγκινητική η στιγμή της απονομής στον Τύριον  κι αισθάνομαι  έναν ακόμα ερωτευμένο της Ντάνυ  (έχει ξεχάσει την Τίσσα ;; !!   - αυτό μας δείχναν τόσον καιρό )
 Συγκινητικές κι οι στιγμές Σάνσα-Τζον  στοις επάλξεις   κι επίσης ακόμη  πάρα πολύ δυνατές  στην εναλλαγή  προσώπων μωρού-Τζον  με κορυφαία όπως ανέφερα αλλού την έκφραση του Τζον ,    κι επίσης ως την αναγόρευσή του ως
 Βασιλιάς του Βορρά **  όχι ότι είναι τελικά κάτι σπουδαίο ή το σπουδαιότερο στη ζωή  ,  αλλά ως ανταμοιβή για κάποιον που έζησε στο περιθώριο μια ζωή  και στα τελευταία του μετά τη δική του απόφαση να καταταγεί στη ΝΦ, με τις πρωτοβουλίες, ενέργειες και χαρακτήρα του αποδείχτηκε  ότι όχι μόνο δεν ήταν γενημμένος για το περιθώριο αλλά για "μεγάλα" πράγματα.
Επίσης ήταν κάτι σαν deja view  με τον μεγάλο πράγματι Ρόμπ Σταρκ  (πρέπει να τον βάλουμε στο " Εις μνήμην " )

** στις ιδιαίτερες στιγμές ο Τζον παραδέχτηκε ότι αν δεν ήταν οι της Κοιλάδας  χάριν Σάνσα  δε θα κέρδιζαν τη μάχη και το "σπιτικό" τους.  Η Σάνσα δεν απάντησε "ναι ή οχι "  (θεωρώ ότι ο σπόρος του "κακού"  εμφυτεύτηκε απ' τον Μικροδάχτυλο) , οπότε ο Τζον  δεν είχε δικαίωμα να αισθάνεται και με άδεια της Σάνσα Σταρκ,  ως ο αναμφισβήτητος Άρχοντας του Γουίντερφελ  και εν συνεχεία  Βασιλιάς του Βορρά  - εκτός αν ο Άρχοντας του Γουίντερφελ  είναι άλλος   κι άλλος ο Σταρκ (έστω Σταρκ-Σνόου)  Άρχοντας του Βορρά ---> Βασιλιάς του Βορρά.  Σίγουρα  έμεινε άφωνος  πιστεύω,  και δεν αντέδρασε  αλλά προτού το πράμα πάει εκεί θα έπρεπε να το ξεκαθαρίσει  ή να το έβαζε ως "σενάριο"  και να το είχε προσυζητήσει με τη Σάνσα  ή να είχε ξεκαθαριστεί ανάμεσά τους  κι ανάμεσα στους Βορείους  "ποιος είναι ο Άρχοντας του Γουίντερφελ" . 
Συμφωνώ με nirne κια πολλούς άλλους  ότι έτσι ήθελαν οι DD για γνωστούς λόγους.

Για Σαμ έχω αναφερθεί σε άλλα  -  τελικά με "άκουσε"  η Σειρά  κι έδειξαν λίγο Σαμ  και λίγο Άρυα  και καθόλου Έουρον !

Κλείνοντας  δε ,  αφού  ομολογήσω  πως ήταν το καλύτερο επεισόδιο  που έχω δει μέχρι τώρα στη σειρά (έτσι το βίωσα , έτσι το αισθάνθηκα,  αυτά γράφω  ... )  και παρότι όλοιι μας κι εγώ περιμέναμε τους " Άλλους"  (μακριά από μας ! ),  νομίζω ότι καλά έκαναν και δεν έδειξαν τίποτα.,    πρέπει να  (bow) (bow) (bow) στον ηθοποιό του Ντέιβος  και  (bow) (bow) (bow) της Μελισάνδρα  (clap) (clap) (clap) (clap)  υποκλίνομαι και γραπτώς !!

Θα ακολουθήσει αργότερα σχολιασμός  σε συνάρτηση σχολιασμούς μελών.

ΥΓ:  Όσο περνούσε ο καιρός τόσο μου έφευγε η διάθεση για τον σχολιασό του επεισοδίου,  αλλά αφου ξεκίνησα ( στο μεγάλο ταξίδι,  το πρώτο βήμα έχει σημασία )  και με τη βοήθεια της μουσικής  νομίζω ότι  "έβγαλα"  κάτι από μέσα μου ...
 {και τώρα θα μου πει :  είσαι εκτος σύνδεσης,  αλλά αν δεν καείς  δε θα προσέχεις ... )

τροπ/ση2  ΥΓ2 :  Τι  Φινάλε !!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 01, 2016, 02:50:22 μμ από SANDOR CLEGANE »
A hound will die for you
  but never lie to you

Αποσυνδεδεμένος Dragonlord

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 193
 • Karma: 26
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #121 στις: Ιουλίου 01, 2016, 03:09:22 μμ »
συγκινητική η στιγμή της απονομής στον Τύριον  κι αισθάνομαι  έναν ακόμα ερωτευμένο της Ντάνυ  (έχει ξεχάσει την Τίσσα ;; !!   - αυτό μας δείχναν τόσον καιρό)


Εάν στα βιβλία προσεχώς εμφανιστεί η Τίσσα και η ιστορία της στην σειρά συγχωνεύεται στην Νταινέρις θα γελάνε και οι πασχαλίτσες στα χόρτα της θάλασσας των Ντοθράκι  :P

Αποσυνδεδεμένος SANDOR CLEGANE

 • Άρχοντας
 • *******
 • Μηνύματα: 1557
 • Karma: 133
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #122 στις: Ιουλίου 01, 2016, 05:41:58 μμ »
Σχόλια στα σχόλια :
(επειδή ίσως γίνει σεντόνι  μπαίνουν σε sp  τα υπάρχοντα σχόλια}

@Σιέρα   
Spoiler for Hiden:
    Σελ1   
Παράθεση
   Η σκηνή στο σεπτ. Όλη. Από την αρχή ως το τέλος
Η ερμηνεία της Van Houten στην σκηνή με τον Τζόν και τον Ντάβος ήταν συγκινητική. Φαινόταν πραγματικά μεταμελημένη για όσα έκανε
Ο ΜΔ για πρώτη φορά αποκαλύπτει το σχέδιο του.
Ίσως στρέψει την Σάνσα ενάντια στον Τζον.
Που θα πάει η Μελισάντρε?
Τύριον+Ντάνυ=  ?       
   
     [ ν ]  ,  στα τελευταία : Τζον-Σάνσα-Μδ,  το πιστεύω έτσι όπως το δείχνουν, απ' την άλλη δεν υπάρχει επαρκής τηλεοπτικός χρόνος για την Παραγωγή   για νέες ίστορίες,  πιστεύω όμως στο τέλος ο Μδ να μην έχει το τέλος που θα ήθελε (δεν εννοώ θρόνο, αλλά όχι καλό τέλος)  ή στην καλύτερη περίπτωση αν αλλάξει πολιτική,  τον στέλνουν και ως επίτροπο να "καθαρίσει" το ΄δάνειο ...
Η Μελ,  δεν αποκελίεται  (σαν τον Αρναούτογλου μιλάω, που λέει τον καιρό)   να κάνει το γύρω γύρω "όλοι"  και να βρεθεί στο Τείχος  όπου παίξει σημαντικό ρόλο , εξιλέωσης και γι' αυτήν  ,  γιατί πραγματικά,  δε νομίζω στην υπέργηρη ζωή της να έχει μετανιώσει τόσο πολύ  {πάντα μιλάμε για την tv Σειρά} .

@arwyn 
Spoiler for Hiden:
  Σελ1 :    Η Λυάννα ψυθιρίζει στον Νεντ:


His name is Ae??on


Κατά πάσα πιθανότητα... Aejon!!
   
καταρχάς  μπράβο στο αφτί!!  μήοως Aegon;   κολλάει; βγαίνει κάτι ;  κανένα σενάριο;

@First of his name
Spoiler for Hiden:
Σελ2
Ο Littlefinger ήθελε απο την αρχή να τα κάνει όλα μπάχαλο για να ανέβει στο θρόνο. Όπως μας είχε πει απο τη δεύτερη σεζόν, "Chaos is not a pit, chaos is a ladder
 
    [ ν ]

@Aslan 
Spoiler for Hiden:
Σελ3   Μ'αυτά και μ'αυτά μπορούμε να είμαστε και εμείς ήσυχοι ότι η Σάνσα δεν είναι έγγυος απο τον Ράμσευ. Πόσους μήνες θα της πήρε να πάει απο το Winterfeel στο Castle Black και μετά στο Bear Island… 
  [ ν ]  μπράβο που το προσεξες = σημαντικό

@Godric   
Spoiler for Hiden:
Σελ3
 Nirne :  Τα μαλλιά της Σέρσεϊ. Δείχνουν καθαρά πόσο πολύς καιρός περνάει. Από τότε ...  {περιπου σχολίασα σε προηγούμενο}   
Godric:
ίσως της άρεσε το λουκ και το διατήρησε   
   :D  συμφωνώ κι εμένα έτσι πιο πολύ μ' αρέσει

@Κωνσταντινος 
Spoiler for Hiden:
  Σελ3
Το βλέμμα της Σάνσα τελικά τι ήταν απογοήτευσης η ειρωνικό προς τον Μικροδάχτυλο?
Ο Τζέιμυ τα έχει ψιλοπάρει με την αδερφή του η έμεινε κάγκελο?
Ποιός ο ρόλος των ΑΧΛ και του Σάντορ αφού έπαιξαν ενα επεισόδιο και τι................ ? 
για - Σάνσα,  την πρώτη φορά που το είδα  αισθάνθηκα  ότι ταυτοποιούταν συναισθηματικά με Μδ.
                        τη δεύτερη δεν ήμουν τόσο σίγουρος,  αλλά σε μένα τυχαίνει να έχει δίκιο η "πρώτη φορά "
      - Τζέιμι :  και τα δυο ( έτσι το είδα)
      - Σάντορ :  Δε χάρηκες που με είδες;  (giggle)  Μας προΐδεάζουν για next season  (τι να πει κι ο καημένος  ιερέας ! )

@Muaddib 
Spoiler for Hiden:
Σελ3
O Νεντ πήρε μαζι του το σπαθί του Αρθουρ Ντειν
Spoiler for Hiden:
Υπάρχει και η προφητεία για τον Αζόρ (  ) που θα γεννηθεί κατω απο το ματωμενο Αστρο!  Συνομοσιολογίας ξεκίνημα Νεοι Αγωνες!!!!     
  σου χρωστάω  + (θα το δεις εν καιρώ ή αμέσως μετά )

@Rhaella Targaryen 
Spoiler for Hiden:
    Σελ3
Εμένα πάντως 2 χρόνια έκαναν να μακρύνουν      Πίστευα θα μου πεις το φόρεμα της και ειχα σκεφτει τι να απαντησω..   
περιμένω και ανυπομονώ  για τις απαντήσεις σου,  πες πως  'φόρεμα"  ...

@bouzk77 
Spoiler for Hiden:
Σελ4
 Η Σάνσα θα τον ρίξει από την φεγγαρόπετρα τον Μικροδάκτυλο...
Η σκηνή του "King of the North" ντεζαβού της αντίστοιχης με τον Ρομπ.
 
α)  μακάρι !    β)  [ ν ]

@GregoryGero  & @teodoreh
Spoiler for Hiden:
  Σελ 4   
Παράθεση
   Η Σέρσει για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο αδίστακτη γυναίκα είναι. Αν προσπεράσουμε το γεγονός ότι από πλευράς τακτικής αυτό που έκανε είναι πανέξυπνο (συγκέντρωσε τους εχθρούς της σε ένα μέρος και τους ανατίναξε) απο την άλλη αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν θεώρησε πιθανό ότι ο Τόμμεν θα προέβαινε σε αυτό που έκανε. Ο Τόμμεν είχε φανεί απο το θάνατο του Τζόφρυ ότι δεν είχε τη στόφα του βασιλιά και δεν μπορούσε να επιβληθεί πουθενά. Ήταν πολύ soft. Σκοτώνοντας του τη γυναίκα την οποία αγαπούσε υπερβολικά ήταν λογικό να αυτοκτονήσει. Αυτό που με σόκαρε όμως πραγματικά ήταν ότι ακόμα και αν δεχτώ ότι δεν μπορούσε να το προβλέψει η Σέρσει όλο αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί μια μάνα που χάνει το παιδί της με αυτό τον τραγικό τρόπο και η ίδια φέρει ευθύνη για αυτό, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να αναλάβει την εξουσία και να ενθρονιστεί.

Παράθεση
  Η Cercey από την άλλη, δεν προκαλεί εντύπωση αυτό που έκανε, προκαλεί εντύπωση όμως το ότι επέτρεψε τον γιό της να αυτοκτονήσει, ενώ ήξερε πως ήταν αδύναμος και πως έτρεφε ισχυρά συναισθήματα για την Μάρτζερι. Θεωρώ πως με τον θάνατο της κόρης της, η Cercey θεωρεί βέβαιη την εκπλήρωση της προφητείας της γριάς (για τον θάνατο και των τριών της παιδιών), κάτι που είχε εξομολογηθεί και παλαιότερα. Όσον αφορά την έκρηξη, ήταν καλά ενορχηστρωμένη στον αντικειμενικό σκοπό μεν, αλλά ουσιαστικά - όπως και κάθε άλλη πράξη της Cercey - είναι σαν κινούμενη άμμος που την ρίχνει και πιο βαθιά στο έδαφος 
 
  Συμφωνώ απολύτως

@summer
Spoiler for Hiden:
σελ4
  Ο Σαμ έφτασε στον προορισμό του, επιτέλους θα γίνει μέιστερ
Η Μελισάντρε που τελικά αν και φαινομενικά ο ρόλος της τελείωσε, δεν έχει τελειώσει όπως νομίζαμε.
 
α)  μην το δένεις και κόμπο!!
β) συμφωνώ,  έγραψα πιο πάνω

@odykal   
Spoiler for Hiden:
   Σελ4     
Παράθεση
  ]   Κινγκς Λάντινγκ

Από τα πιο δυνατά σημεία του επεισοδίου, κατά την προσωπική μου άποψη πιθανότατα και το καλύτερο.

Έχουμε τη δολοφονία του Παϊσέλ “αλά Κήβαν Λάννιστερ” από τα πουλάκια του Κουάιμπερν [Βάρυς].
Προφανέστατα, η σημαντικότερη στιγμή ήταν το αρκετά αναμενόμενο (με βάση πάντα την προοικονομία που έχει προηγηθεί) ΚΑΜΠΟΥΜ! στο Κινγκς Λάντινγκ.
Ντορν

Δυστυχώς, όπως ήταν αναμενόμενο μετά τα συμβάντα του περσινού κύκλου, η πλοκή του Ντορν των βιβλίων αποτέλεσε όνειρο μακρινό για εκείνη της σειράς. Μακράν το χειρότερο αποτέλεσμα των D&D στην απόδοση μίας εκ των βασικών ιστοριών των βιβλίων. Ήδη από πέρυσι είχαν φανεί τα σημάδια πως κάτι δεν πήγαινε καλά, και φέτος επιβεβαιώθηκε. Το ό,τι σε ορισμένους δεν αρέσει η πλοκή του Ντορν στα βιβλία και την θεωρούν βαρετή κλπ, δεν αναιρεί την απόλυτη αλλοίωση και καταστροφή της ιστορίας αυτής. Ξεκίνησαν με την “διαγραφή” των Αριάν και Κουέντυν, συνέχισαν με την δολοφονία των Μαρτέλ (και την απόλυτη διαστρεύλωση του χαρακτήρα της Ελλάρια), και τώρα εξακολουθούν να συνεχίζουν απτόητοι βάζοντας μία από τις καλύτερες ατάκες των βιβλίων στο στόμα ενός ανθρώπου που δεν έχει καμία μα καμία απολύτως σχέση με αυτή.
α) Υπάρχει ξεκάθαρο θέμα με το γεγονός ότι η Σάνσα, το νόμιμο τέκνο του Ένταρντ Σταρκ και το άτομο που κατά την εκδοχή της σειράς έσωσε την κατάσταση την τελευταία στιγμή, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας ενός ατόμου που (αν το δούμε εντελώς ψυχρά) είναι μπάσταρδος (και άρα Snow, όχι Σταρκ…
β) Το θέμα που προσωπικά με ενόχλησε ιδιαίτερα ήταν η απόλυτη απαξίωση ορισμένων συγκεκριμένων οίκων του Βορρά, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το τι συμβαίνει στα βιβλία. Οι Μάντερλυ, οι οποίοι κατηγορούνται πως έχουν ξεχάσει τους Σταρκ, όχι μόνο δεν τους έχουν ξεχάσει, αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούν να σώσουν τον Ρίκον, εκδικούνται τους Φρέυ με απίστευτο τρόπο, ενώ συνομοτούν εναντίον των Μπόλτον…
 
     
    Τι να πω;  συμφωνώ σε όλα ,  + όπως Muaddib   (ω, ρε!  θα μαζέψω χρέος !! )

@chrmarl 
Spoiler for Hiden:
  Σελ4
Αυτό με τα παιδάκια που τα έχουν κάνει δολοφόνους, ίσως είναι το πιο σκληρό θέαμα που έχει προβληθεί στη σειρά.
 
  πιστεύω ότι σε κάλυψα λίγο στο "Γκρινιαζοντας ... ",  απ' την πρώτη στιγμή  μου μπήκε στο μάτι αυτό

@Σιέρα 
Spoiler for Hiden:
Σελ5
Βέβαια εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Νταινέρυς θα καταδικάσει τον Τζέιμυ για βασιλοκτονία και ο Τύριον θα τον σώσει, και έτσι θα γίνει η προδοσία της Ντάνυ για την αγάπη.
   
  (θα χρησιμοποιήσω τη συμπαθητική φράση σου) παντρέψου με! αλλά θα κατηγορηθώ για διγαμία!!  (  +   θα το βάλω στο χρέος )

@odykal & @Σιέρα 
Spoiler for Hiden:
  Σελ5
odykal :  Από πλευράς Σέρσεϊ το κατανοώ και δεν διαφωνώ, είναι απόλυτα φυσιολογικό να θελήσει να πάρει τον θρόνο. Η ένστασή μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι οι υπόλοιποι την ακολουθούν σα να μη συμβαίνει τίποτα παρότι έχει σκοτώσει τον Υψηλό Σέπτον και όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονταν εκεί μέσα, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει δικαίωμα στον θρόνο.
Σιέρα :  ο γάμος Σάνσα-Τύριον νομίζω ακόμα ισχύει. 
Σιέρα ,  έχω την εντύπωση πως δεν ισχύει,  αφού μετά τόσον καιρό δεν υπήρχε ολοκλήρωση  σε κάτι που επέμενε αφόρητα ο Τάιγουιν.
Οdykal,  σωστά τα λες,   ποιος; Ποιος;  θα τολμήσει να πει "κιχ";  υπάρχει και κανένας  "άξιος" εκεί γύρω;  Αφού δεν υπάρχει,  τέτοια είναι και η αξία της ενθρόνισής της.

@gringa  έχεις πάρει ένα + προ δυο ημερών (;) , εγώ στο 'δωσα  προκαταβολικά
Spoiler for Hiden:
  Σελ6 
Παράθεση
Kings Landing: Από τις λίγες φορές που δε βαρέθηκα. Ήταν μια προβλεπόμενη μεν εξέλιξη να καεί το σύμπαν, αλλά παρ' όλα αυτά, το γεγονός πυροδότησε παράλληλα και πολλαπλές εξελίξεις. Εξαιρετική η μουσική, τόσο στο Σεπτ, όσο και στην ενθρόνιση της Σέρσεϊ. Με σόκαρε η εικόνα των παιδιών να κομματιάζουν τον Παϊσέλ. Με σόκαρε η αντίδραση της Σέρσεϊ στο πτώμα του παιδιού της
Μου έκανε εντύπωση που η Σέρσεϊ φοράει τα μαύρα πένθιμα ρούχα ΠΡΙΝ την αυτοκτονία του Τόμμεν. Ίσως να είναι σύμπτωση. Στη σκηή της ενθρόνισης, αν εξαιρέσει κανείς τη φούστα, από τη μέση και πάνω είναι ντυμένη σαν άντρας. Θυμήθηκα που έλεγε στον πατέρα της ότι "αυτή θα έπρεπε να είναι ο γιος και ο διάδοχός του". (λέτε γι΄αυτό να κρατάει αυτό το άθλιο μαλλί?)
Το βλέμμα που της ρίχνει ο Τζέιμυ είναι όλα τα λεφτά. Νομίζω ότι δεν αναγνωρίζει πια τη γυναίκα που αγάπησε, ότι την κοιτά για πρώτη φορά όπως πραγματικά είναι: ένα διεστραμμένο τέρας. Στοιχηματίζω ότι αυτός είναι ο Βαλονκάρ. Στοιχηματίζω επίσης ότι η νέα, πιο όμορφη βασίλισσα είναι η Ντάνυ.
Μιρρήν: Επιτέλους ξεκουνήθηκε η Ντάνυ, βαρέθηκα να τη βλέπω μισή δεκαετία να σέρνεται στις ερήμους. Ωραία και συγκινητική στιγμή όταν προσφέρει το αξίωμα του χεριού στον Τύριον. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή. Εντυπωσιακές οι σκηνές με τον απόπλου της αρμάδας της και τους δράκους να πετάνε τριγύρω.
Δίδυμοι: Αρκετά έξυπνη η συζήτηση του Φρέυ με τον Τζέιμυ, ο δεύτερος μοιάζει αηδιασμένος με τη σκέψη ότι ο μπαρμπα-Γουόλντερ συγκρίνεται μαζί του.
Όλαντάουν: Για κάποιο λόγο που δεν έχω ξεκαθαρίσει, ο Σαμ είναι σημαντικός. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πράμα. Με συγκίνησε το δέος και η φιλομάθειά του μέσα στη βιβλιοθήκη. Η λαχτάρα του να μάθει, ένας άνθρωπος που βρήκε τη θέση του και τον προορισμό του μέσα στον κόσμο. Η Γκιλυ και το μωρό πού θα πάνε άραγε;
Γουίντερφελ: Ρε συ Λυάννα Μόρμοντ, τί πουλέν είσαι εσύ, μάνα μου; Άντε να μεγαλώσεις 2-3 χρονάκια, να σε παντρέψουμε με τον Γιαννάκη, να κλείσω κι εγώ τα μάτια μου ευτυχισμένη.
Ο Γιαννάκης μοιάζει λίγο αμήχανος, αλλά το θεωρώ αναμενόμενο. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η Σάνσα. Το τελευταίο της βλέμμα στον Μικροδάχτυλο μοιάζει ανήσυχο, αλλά δε νομίζω πως θα δημιουργήσει προβλήματα. Άλλωστε, στην προηγούμενη σκηνή στο Ιερό Δάσος ανέφερε ότι ήταν ηλίθια που ζητούσε πράγματα που δεν είχε και ότι θα έπρεπε να είναι ευγνώμων για όσα έχει
 
           και
Παράθεση
Ο μόνος που μπορεί να επιβεβαιώσει την καταγωγή του Τζον είναι ο Χάουλαντ Ρηντ. Πού βρίσκεται αυτός; Θυμάται κανείς; Έχω χρόνια που διάβασα τα βιβλία.

Για κάποιο λόγο όλοι ξεχνάμε τον Τζέντρυ, ο οποίος είναι ο "νόμιμος" διάδοχος του Ρόμπερτ (αν δεν θεωρήσουμε τον Ρόμπερτ σφετεριστή). Ακόμα κουπί κάνει ο δόλιος; Νομίζω πως ο Μάρτιν σε μια συνέντευξή του είπε πως θα επανεμφανιστεί. Άι να δούμε.

Λέτε η Μελισσάνδρη να συναντήσει την αδερφότητα; Γιατί κάπου πρέπει να πάει κι αυτή, δε νομίζω ότι τελείωσε η ιστορία της.
 
               
  Στη δεύτερη παράθεση συμφωνώ για Μελ  και για Τζέντρι, όπως και το ότι "ξεχάστηκε" αυτός. Να εμφανιστεί για κανένα ρόλο;  απ' τις πο δύσκολες αλλά και ίσως "αδιάφορες" πλέον ερωτήσεις (για την tv Σειρά )

@chrmarl
Spoiler for Hiden:
Σελ6
Όταν αλλάζει το πλάνο από το μωρό στον Τζον είναι ξεκάθαρο ότι ο Τζον έχει "χαζέψει" εκείνη την στιγμή και δημιουργείται έντονα η αίσθηση ότι βλέπει και αυτός το όραμα του Μπραν (τουλάχιστον αυτό θέλαν να πετύχουν).

Επίσης αντιδρά λίγο περίεργα όταν στην συνέχεια γίνεται λόγος για το όνομά του.   
Λες να χάζεψε απ' το όραμα (αν φυσικά το είδε,  ίσως μέσω Μπραν) ;!  Αλλά κι όταν το ξανάδα  δε μου φάνηκε ότι είχε στο μυαλό του κάτι απ' το όραμα  όταν πήρε το λόγο.  Μάλλον ήταν απ' την όλη φάση  κι επίσης γιατί έτσι το ήθελαν οι σκηνοθέτες. Θα 'ταν όμως ενδιαφέρον  να είδε πράγματι το όραμα  ή να το δει κάποια άλλη στιγμή.

@gringa
Spoiler for Hiden:
Έχω πειστεί ότι είτε δε με διαβάζει κανείς, είτε δεν μπαίνει κανείς στον κόπο να μου απαντήσει.

Σόρρυ για το οφ τόπικ. Καλή συνέχεια.     
Προσωπικά  όταν γράφω ένα μνμ  τουλάχιστον κάνω κάποιες ώρες (στο παρόν  έχει πιάσει απόγευμα και δε θυμάμαι τι ώρα ξεκίνησα) ,  έτσι  λοιπόν πολλοί μπορεί φαινομενικά να είναι  παρόντες  αλλά στην ουσία ως προς το live  απόντες. Επίσης  ειδικά στο συγκεκριμένο  , όλοι έχουν την λαχτάρσ να γράψουν τα δικά τους  και δε δίνουν την πρέπουσα σημασία και προσοχή,  Και τελευταίο:  πάντα υπάρχει η πιθανότητα  είτε να μην ενδιαφέρει  είτε να έχει λίγο πολύ το θέμα με παρόμοιο τρόπο γραφτεί κι ίσως να μην χρειάζεται να απαντηθεί.  Σε καταλαβαίνω όμως ,  γιατί λίγο πολύ όλοι μας το βιώσαμε το συναίσθημά σου,  αλλά  είπαμε :  εμείς γράφουμε την άποψη μας  και κάνουμε το "κέφι" μας , με όλους και για όλα  δε συμφωνούμε ούτε συμφωνούνε.
  Οπότε εσύ συνέχισε , αν σε εκφράζει,  να γράφεις και παρουσιάζεις αυτό που θέλεις - παρατήρησα την ώριμη σκέψη σου  πλην την δικαιολογημένη αλλά βιαστική αντίδρασή σου (ομολογώ ότι κι εγώ είπα πολλές φορές 'σταματώ" , αλλά συνεχίχω γιατί βρίσκω πιο πολλά +  στο να συνεχίζω να γράφω ... )  αλλά η ζωή συνεχίζεται ...  -  με καλή "πίστη"  κι ενθουσιασμό. Επαναλαμβάνω, στο συγκεκριμένο θρεντ κι ειδικά το τελευταίο 10ο ,  όλοι "βιάζονται" , εγώ ήθελα προ ημερών  αλλά  επειδή ολα "κυλούσαν"  , σήμερα βρήκα τον καιρό!

@nirne 
Spoiler for Hiden:
  Σελ6
1Αν είχαμε ένα Μεγάλο Συμβούλιο που θα καλούνταν να αποφασίσει ποιος θα καθίσει στο θρόνο. Τώρα όμως δεν ισχύει αυτό. Θα έχουμε μια κατάκτηση του θρόνου από την Ντάνυ…
3) Αν η Νταινέρυς είναι όντως στείρα. Και δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι μια θεραπεύτρια-μάγισσα της είπε ότι δεν θα κάνει παιδί.     
1α : "τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια"  1β: το βέβαιον   3)  μας παραπλάνησαν όλους κι κυρίως ίσως την Ντάνυ, αν δεν το κατάλαβε ακόμη - φαντάζεστε να μας φέρει στο Γουέστερος  ,  όχι τον εραστή  αλλά το μωρό του; !!

@entro
Spoiler for Hiden:
  Σελ7
Παράθεση
Ο γάμος Σάνσα-Τύριον νομίζω ότι θεωρείται άκυρος καθώς δεν ολοκληρώθηκε (σύμφωνα με τα έθιμα) για αυτό και η Σάνσα μπορούσε να παντρευτεί το Ramsey μετά.

Για τη διαδοχή στο θρόνο νομίζω ότι οι διαδικασίες συμβουλίων, νόμιμων διαδόχων κλπ. είναι διαδικασίες όπου εφαρμόζονται σε περίοδο ειρήνης ώστε να διασφαλίζεται η σταθερότητα.
Αυτή τη στιγμή στο westeros έχουμε πόλεμο και καμία σταθερότητα. Στην ουσία η Cersei αυτοανακηρύσεται βασίλισσα και κάθεται στο θρόνο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Για να γίνει πρέπει να το επιβάλει και στα υπόλοιπα (πρώην) βασίλεια του Westeros. Είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που έκανε ο Robert είκοσι χρόνια πριν, μόνο που εκείνος τελικά επιβλήθηκε είτε με συμμαχίες είτε με το στρατό.
Ίσως να το αποκαλύψουν όταν το μάθει και ο Jon, καθώς ο Ned ήξερε ποιος ήταν ο πατέρας δεν χρειαζόταν να του το πει η Lyanna λίγο πριν πεθάνει αλλά ο Jon όταν μάθει ότι η μητέρα του είναι η Lyanna λογικά θα ρωτήσει και για τον πατέρα αφού δεν θα είναι ο Ned που νομίζει έως τώρα.
Πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει κάποια απόδειξη διότι διαφορετικά γιατί κάποιος να πιστέψει αυτήν την ιστορία και όχι εκείνη όπου είναι μπάσταρδος γιος του Ned?
 
   
  συμφωνώ με αυτά που έγραψες (αλλά επειδή  μακρηγόρησα, δε θέλω να πάω σε εκτενή σχολιασμό)

@ksoudis 
Spoiler for Hiden:
  Σελ7
η σεπτα ουνελα, αν κατάλαβα καλά το βουνό θα την βίασε?.
   
  έτσι μου φάνηκε   και να συμπληρώσω  αυτό που είπε η Σέρσεί " αυτός θα είναι ο θεός " της .  Σ' αυτές τις περιπτώσεις ισχύει  αυτό που είπε.  Δικαια ή άδικη τιμωρία της ; ...   πάντως ήδη έγραψα λίγο αλλού για τα άτομα  τύπου "Σέπτα Ουνέλα" ,  θα προτιμούσα η τιμωρία να ήταν πιο ήπια  αρκεί να καταλάβαιναν  το λάθος τους.  Τη Σέρσεΐ,  αυτή τη σφυρηλάτησε στο τέλος  για να γίνει ακόμη πιο κακιά ...

@greyworm
Spoiler for Hiden:
Σελ7
Να φανταστείτε αυτές τις μέρες με ρωτάνε φίλοι για την πατρότητα του τζον ,τους λέω ο μεγάλος αδερφός της Ντανυ και στην αρχή νομίζουν πως μιλάω για τον Βυσέρις και ξενερώνουν   
    (clap) (clap) (rofl) (rofl) (rofl)

@Aslan  & @Dragonlord     
Spoiler for Hiden:
     Σελ7
Aslan :
Εδώ να ουρήσει δεν μπορεί (στο βιβλίο), να την βιάσει θα μπορέσει? Αλλά όλα είναι πιθανά στο σενάριο!
Νομίζω ότι θα την βασανίζει μέχρι θανάτου και μετά ίσως την δούμε να γίνεται και αυτή σαν τον Βουνό με την βοήθεια του Ομπερύν (στην προσωπική φρουρά της Σέρσει).

Dragonlord :
A bride for Dr Frankenstein;   

Aslan  ,   :D     
Dragonlord ,   αυτό είπα κι εγώ  αλλά  "νύφη για το Τέρας * του Δρ. Φράνκενστάιν "

* για τις  συμφορμίτισσες:  (ξανα)παίζει  στη δημόσια tv  την παμπάλαια σειρά " Η Ωραία & το Τέρας "  που έκανε θραύση στην εποχή της  κι όλα τα κοριτσόπουλα ήταν ξετρελαμένα  με το Τέρας  που τότε,  ποτέ δεν είδαν τον ηθοποιό 
Spoiler for Hiden:
  εδώ μια εικόνα του από την ταινία (φοβερή και το βιβλίο , με διαφορετικό τέλος - απ' τα αγαπημένα μου )  " Όνομα του Ρόδου"     

ΥΓ: - Ουφ, τελείωσα  (είχα ψάξει και γράψει μέχρι 7η σελ.,  μετά τα "παράτησα" ) !!!
      - Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 01, 2016, 06:10:15 μμ από SANDOR CLEGANE »
A hound will die for you
  but never lie to you

Αποσυνδεδεμένος odykal

 • Moderator
 • Στρατηγός
 • ***
 • Μηνύματα: 496
 • Karma: 68
 • Φύλο: Άντρας
 • Unbowed, Unbent, Unbroken
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #123 στις: Ιουλίου 01, 2016, 06:13:04 μμ »
@SANDOR CLEGANE

 (bow)  (bow) +

Για όλο τον κόπο που έκανες να "μαζέψεις" και να απαντήσεις στα σχόλια.

“ The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”

Αποσυνδεδεμένος Sword of the morning

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 140
 • Karma: 21
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #124 στις: Ιουλίου 01, 2016, 07:25:12 μμ »
@SANDOR CLEGANE  Μπράβο και + και από μένα όχι μόνο για τον κόπο σου να απαντήσεις σε τόσα σχόλια αλλά κυρίως για το ήθος και τη στάση σου μέσα στο φόρουμ που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι από τις πιο θετικές. Μπορεί να είμαι νέο μέλος αλλά διαβάζω το φόρουμ χρόνια. Αν οι @nirne , @odykal , @Σιέρα και κάποιοι άλλοι μας ξεστραβώνουν στην κυριολεξία και έχουν πάντα μια απάντηση για τα ερωτήματά μας, εσύ με κάποιο τρόπο προσπαθείς να μας δώσεις την αίσθηση του ανήκειν σε μία ομάδα με το να απαντάς σε σχόλια, να κάνεις πλάκα να σχολιάζεις πάντα καλοπροαίρετα και με σεβασμό. Να είσαι καλά!! (bow) (bow) (bow) (clap) (clap) (clap)
Fear cuts deeper than swords

Αποσυνδεδεμένος Aslan

 • Στρατηγός
 • *****
 • Μηνύματα: 350
 • Karma: 25
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #125 στις: Ιουλίου 01, 2016, 10:02:02 μμ »
@SANDOR CLEGANE θα πάρεις +1 και απο εμένα για τους εξής λόγους:
- Έκανες τον κόπο και απάντησες σε τόσες τοποθετήσεις,
- Έκανες μία ανάλυση του τελευταίου επεισοδίου που με βρήσκει απόλυτα σύμφωνο
- Απολαμβάνω να διαβάζω τα πόστ σού είτε είναι σε κάθε επεισόδιο ή στο γκρινιάζοντας ή ακόμα και στα πιο χιουμοριστικά, κυρίως γιατί είναι πάντα to the point
-και επειδή μετάνοιωσα λίγο που γκρίνιαξα για το τραγούδι Τhe Light of the Seven και είσαι ο πρώτος που βλέπω να το αναφέρεις (edit να το κριτικάρεις θετικά εννοώ).


Ομολογώ ότι το τραγούδι δεν μου κόλαγε με την σκηνή (και ακόμα νομίζω ότι ίσως κάποιο άλλο πήγαινε καλύτερα) αλλά είναι ένα απο τα καλύτερα που έχουν γραφεί (το δείχνουν και το 1,8 εκατ. views στο youtube). Αν και το κορυφαίο για εμένα είναι το The Tower και μετά το Winds of Winter πρέπει να παραδεχτώ ότι δυσκολεύομαι σε ν-ιοστό άκουσμα να τα καατάξω σε μία τελική σειρά. Αυτά και για τα μουσικά της σεζόν (με συγχωρείται αν βγαίνω συχνά εκτός θρεντ αλλά προτιμώ να γράφω ενιαία).


Άντε να περιμένεις τώρα για την επόμενη σεζόν. Λογικά θα αγοράσω τo The Word of Ice and Fire-The Untold History of Westeros and the Game of Thrones να περάσει το υπόλοιπο καλοκαίρι ή ένα απο τα άλλα δύο. Keeping my busy μέχρι την επόμενη σεζόν!!
“Your words will disappear. Your house will disappear. Your name will disappear. All memory of you will disappear.”  The revenge of Sansa Stark.

"The last thing you're ever going to see is a Stark smiling down at you as you die." "Winter came for House Frey". The revenge of Arya Stark.

Αποσυνδεδεμένος SANDOR CLEGANE

 • Άρχοντας
 • *******
 • Μηνύματα: 1557
 • Karma: 133
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #126 στις: Ιουλίου 01, 2016, 10:56:12 μμ »
@Aslan ,
Παράθεση
  Λογικά θα αγοράσω τo The Word of Ice and Fire-The Untold History of Westeros and the Game of Thrones να περάσει το υπόλοιπο καλοκαίρι ή ένα απο τα άλλα δύο. Keeping my busy μέχρι την επόμενη σεζόν!!   
Απ' ότι κατάλαβα  θα το πάρεις και διαβάσεις στα αγγλικα ,   για να περάσεις το καλοκαίρι.
- Ε, και;   
- Τίποτα,  απλώς εννοώ  ότι αν τα έπαιρνα εγώ (στα αγγλικά)  ,  θα είχα φτάσει στη δεύτερη σεζόν της σύνταξής μου,  όχι μόνο να βγάλω το καλοκαίρι!!  (giggle)
A hound will die for you
  but never lie to you

Αποσυνδεδεμένος macbeth

 • Χωρικός
 • *
 • Μηνύματα: 3
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #127 στις: Ιουλίου 02, 2016, 04:49:32 μμ »
εγώ θα κάνω ένα τραβηγμένο σενάριο για το  μέλλον της Νταινερις. Ισώς τελικά δεν παντρευτεί κανένα άνθρωπο, ισώς στο τέλος μεταμορφωθεί σε δράκαινα όπως αποτυχημένα προσπάθησε ενας προγονός της, ο Ντρόγκον θα είναι το ταίρι της και δε θα γεννήσει παιδί αλλά αυγουλάκια.. βασιλιάς θα γινεί ο τζον ως απόγονος του Ραίγκαρ και γυναίκα του η Σάνσα. Ταργκάριεν και Στάρκ στο θρόνο. αυτά

Αποσυνδεδεμένος GregoryGero

 • Έμπορος
 • **
 • Μηνύματα: 32
 • Karma: 5
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #128 στις: Ιουλίου 05, 2016, 03:33:59 μμ »
Και εγώ ξεκίνησα τα βιβλία τώρα για να έχω μια πιο σφαιρική εικόνα της τηλεοπτικής σειράς παρόλο που από ότι διαβάζω από τα σχόλια των περισσοτέρων υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις 8-| 8-|.
....Kill the boy and let the men be born....

Αποσυνδεδεμένος SANDOR CLEGANE

 • Άρχοντας
 • *******
 • Μηνύματα: 1557
 • Karma: 133
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #129 στις: Ιουλίου 05, 2016, 06:03:58 μμ »
Από μια σελίδα βρήκα :  " Βάλαμε έναν άσχετο με το 'Game of Thrones' να γράψει review του φινάλε "

  http://www.oneman.gr/pop-code/t/tileorasi/gameofthrones/valame-enan-asxeto-me-to-game-of-thrones-na-grapsei-review-toy-finale.4145149.html?utm_source=Contra&utm_medium=AllesEidiseis_article&utm_campaign=24MediaWidget

Μερικά "καλά" του :
- Γενικά έχει πεθάνει πολύς κόσμος.
- Σε κάθε επεισόδιο έχει γυμνές σκηνές
- " Ταυτόχρονα με τη δίκη, ένας παππούς με μούσια ντύθηκε αφού ολοκλήρωσε το σεξ με μια ιερόδουλη (γυμνή σκηνή τσεεεεεεκ), δεν την πλήρωσε και τον σκότωσαν "
- " Συνωμοσία της Cersei, ρώτησα κι έμαθα γι’ αυτήν, ανώμαλη σου λέει, κοιμάται με τον αδερφό της και τέτοια."
- " Η μεγαλύτερη στιγμή μου σχετικά με τον Jon Snow ήταν το γεγονός ότι τον αναγνώρισα. "
- " Χαχαχαχα έξι σεζόν βλέπατε περιμένοντας κι εγώ είδα 35 λεπτά και πέτυχα χειμώνα. "
κ.α.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 05, 2016, 06:09:33 μμ από SANDOR CLEGANE »
A hound will die for you
  but never lie to you

Αποσυνδεδεμένος Aslan

 • Στρατηγός
 • *****
 • Μηνύματα: 350
 • Karma: 25
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #130 στις: Ιουλίου 06, 2016, 01:42:06 μμ »
Ένα αφιέρωμα που βρήκα στον Tyrion Lannister - Hand of Queen Daenerys Stormborn Targaryen , First of Her Name, The Unburnt, Queen of the Andals, the Rhoynar, and of the First Men, Queen of Meereen, Khaleesi of the Great Grass Sea, Breaker of Chains and Mother of Dragons (ελπίζω να μην ξέχασα τιποτα :-P  ).

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 06, 2016, 04:26:32 μμ από Aslan »
“Your words will disappear. Your house will disappear. Your name will disappear. All memory of you will disappear.”  The revenge of Sansa Stark.

"The last thing you're ever going to see is a Stark smiling down at you as you die." "Winter came for House Frey". The revenge of Arya Stark.

Αποσυνδεδεμένος SANDOR CLEGANE

 • Άρχοντας
 • *******
 • Μηνύματα: 1557
 • Karma: 133
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #131 στις: Ιουλίου 06, 2016, 02:51:03 μμ »
Πολύ καλό αφιέρωμα,  θα ήθελα μόνο επίσης Τύριον με Σνόου  προς και στο Τείχος.
A hound will die for you
  but never lie to you

Αποσυνδεδεμένος Xasta

 • Χωρικός
 • *
 • Μηνύματα: 2
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #132 στις: Ιουλίου 08, 2016, 09:29:38 πμ »
Μάλιστα. Ας πούμε ότι είναι πειστικό αυτό. Οπότε από την ώρα που έφυγε από το Έσσος ο Βάρυς για να πάει στο Γουέστερος, να κάνει διαπραγματεύσεις, να έρθει και η Ολέννα στο Ντορν, να γίνουν διαπραγματεύσεις με τους Ταϊρελ (την εξής μία) και να ταξιδέψει πίσω στο Έσσος ξανά με τα πλοία των Μαρτέλ για να φύγουν έπειτα για το Γουέστερος, πόσος χρόνος πέρασε; Κάνας χρόνος; Έξι μήνες; Και το είδαμε με διαφορά δύο-τριών σκηνών, ενώ στις υπόλοιπες ιστορίες είχε περάσει μια, δυο, τρεις, δέκα μέρες; Μιλάμε για πολύ τραβηγμένα πράγματα. Πολύ πολύ τραβηγμένα πράγματα, λυπάμαι.

Σιγά ρε φίλε, μην πεθάνεις κιόλας :P .. και στη τελική που ξέρεις πως εξελίχθηκε το timeline; δες το εκεί και απολαυσέ το

Αποσυνδεδεμένος nirne

 • Administrator
 • Φύλακας
 • ***
 • Μηνύματα: 2462
 • Karma: 101
 • Φύλο: Γυναίκα
 • STARGARYEN LOYALIST
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #133 στις: Ιουλίου 08, 2016, 03:20:49 μμ »
@Xasta

Σίγουρα δεν πρόκειται να πεθάνω, "φίλε". Όχι για μια σειρά της τηλεόρασης. Έχω όμως κάθε δικαίωμα, όπως όλοι εδώ μέσα, να έχω γνώμη για τη σειρά, για τις επιλογές που κάνει και για την έλλειψη λογικής που ώρες ώρες τη χαρακτηρίζει και να τη λέω. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει το θρεντ, ξέρεις. Για να ανταλλάσσουμε απόψεις, ακόμη κι αν διαφωνούμε. Με όμορφο τρόπο όμως. Μπορούμε να το κάνουμε και έτσι, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, ειρωνείες και απαξιώσεις, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται. 

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 08, 2016, 03:51:04 μμ από nirne »

Αποσυνδεδεμένος Xasta

 • Χωρικός
 • *
 • Μηνύματα: 2
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 10ο - The Winds of Winter
« Απάντηση #134 στις: Ιουλίου 09, 2016, 07:02:30 πμ »
@Xasta

Σίγουρα δεν πρόκειται να πεθάνω, "φίλε". Όχι για μια σειρά της τηλεόρασης. Έχω όμως κάθε δικαίωμα, όπως όλοι εδώ μέσα, να έχω γνώμη για τη σειρά, για τις επιλογές που κάνει και για την έλλειψη λογικής που ώρες ώρες τη χαρακτηρίζει και να τη λέω. Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει το θρεντ, ξέρεις. Για να ανταλλάσσουμε απόψεις, ακόμη κι αν διαφωνούμε. Με όμορφο τρόπο όμως. Μπορούμε να το κάνουμε και έτσι, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, ειρωνείες και απαξιώσεις, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται.

Ναι ρε συ.. δεν σου κανω επίθεση... κι εγω 2-3 σημεία που ξενέρωσα