Αποστολέας Θέμα: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door  (Αναγνώστηκε 14030 φορές)

Αποσυνδεδεμένος chrmarl

 • Έμπορος
 • **
 • Μηνύματα: 76
 • Karma: 4
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 24, 2016, 12:35:35 πμ »
Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Αυτό είναι που μας λεεί το τελευταίο επεισόδιο στην ουσία. Για σκεφτείτε λίγο...
Είναι όλα προδιεγραμμένα; Έχει περιθώριο επιρροής ακόμα ο Μπραν; Ίσως.


Πάντως αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο Μπραν μέσω της "ιδιότητάς" του έχει εμφανιστεί σε διάφορες παρελθοντικές φάσεις και η παρουσία του (σε κάποιες τουλάχιστον) έχει κατά κάποιο τρόπο επηρεάσει ή καθορίσει μελλοντικές εξελίξεις (όπως και την ίδια του την μοίρα όπως είδαμε σε αυτό το επεισόδιο). Το συναρπαστικό είναι ό,τι ούτε ο Μπραν γνωρίζει ακόμα ποιες στιγμές έχει επισκεφτεί στο παρελθόν και ποιους έχει επηρεάσει.


Το ζητούμενο για τον Μπραν είναι αν θα μπορέσει να εκμεταλευτεί και να αξιοποιήσει αυτές του τις επιρροές και αυτή θα είναι η πραγματική του δύναμη. Γιατί μέχρι τώρα οι επισκέψεις του είναι σαν "βόλτες" για αυτόν με νοσταλγικό και ενημερωτικό χαρακτήρα. Ίσως μετά από το τελευταίο του ταξίδι να καταλάβει ποια είναι η πραγματική του δύναμη και να δούμε στη συνέχεια έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα-Μπραν.


Γενικώς το επεισόδιο ήταν συγκλονιστικό, γεμάτο αποκαλύψεις και σε κάνει να σκέφτεσαι τι θ' ακολουθήσει στα επόμενα 5 επεισόδια της σεζόν. Η τελευταία σεκάνς με τα στοιχειά, τους Άλλους, τα παιδιά του δάσους, τον τύπο στο δέντρο (δεν θυμάμαι το όνομά του), τον ανταρόλυκο, τον Μπραν, την Μήρα και φυσικά τον Χόντορ είναι επική και απίστευτα συγκινητική. Μου άρεσε το σχόλιο της @Σιέρα σχετικά με την παράλληλη προβολή του θανάτου και της δημιουργίας του Χόντορ, καθώς αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της σκηνής.


Hold the door! Θα το βάλω υπογραφή.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2016, 01:34:56 πμ από chrmarl »
Hold the door!

Αποσυνδεδεμένος odykal

 • Moderator
 • Στρατηγός
 • ***
 • Μηνύματα: 496
 • Karma: 68
 • Φύλο: Άντρας
 • Unbowed, Unbent, Unbroken
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 24, 2016, 01:48:24 πμ »
@robb stark of the north

Η αλήθεια είναι πως ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον κόσμο του Μάρτιν να ξεχωρίζουν είναι η περιπλοκότητα των χαρακτήρων που μετέχουν σε αυτά. Πέρα από λιγοστές τρανταχτές εξαιρέσεις, κανείς δεν είναι απόλυτα καλός ή απόλυτα κακός. Είναι γκρι χαρακτήρες, με τα θετικά και τα αρνητικά τους στοιχεία.

Αυτά εδώ είναι τα λόγια του συγγραφέα των βιβλίων:

Παράθεση
“The battle between Good and Evil is a theme of much of fantasy. But I think the battle between Good and Evil is fought largely within the individual human heart, by the decisions that we make. It’s not like evil dresses up in black clothing and you know, they’re really ugly. These are some of the things that Tolkien did; he made them work fabulously, but in the hands of his imitators, they become total clichés. I mean the orc-like creatures who always do dress in black and… they’re really ugly and they’ve got facial deformities or something. You can tell that if somebody’s ugly, he must be evil. …We don’t need any more Dark Lords, we don’t need any more, ‘Here are the good guys, they’re in white, there are the bad guys, they’re in black. And also, they’re really ugly, the bad guys.”

Η μάχη μεταξύ του “Καλού” και του “Κακού” μέσα στην ανθρώπινη ψυχή, κάτι που αναφέρεται ξεκάθαρα στο παραπάνω χωρίο, αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα των βιβλίων του Μάρτιν. Ο ίδιος έχει να τονίσει επισταμένως το συγκεκριμένο θέμα και έχει προσπαθήσει να το περάσει μέσα στα βιβλία του σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Η χρήση των POV κεφαλαίων βοηθά σε αυτό καθώς βάζει τον αναγνώστη στο μυαλό ενός ανθρώπου, του δίνει την δυνατότητα να διαβάσει τις σκέψεις του και καταδεικνύει το πόσο περιπλόκοι είναι ορισμένοι χαρακτήρες που εκ πρώτης όψεως φαίνονται να είναι “κακοί” και έχουν κάνει ορισμένες αποτρόπαιες πράξεις (βλέπε Τζέιμι).

 Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως ο Μάρτιν δεν έχει δημιουργήσει χαρακτήρες που είναι απόλυτα “κακοί”. Ο Ράμσεύ, ο Τζόφρυ, το Βουνό, ο Ρους, ο Κουάιμπερν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία δίχως αμφιβολία μαζί ένα σωρό ακόμη. Ορισμένοι εξ αυτών έχουν ξεκάθαρους στόχους και κίνητρα (τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την καταστροφή του κόσμου), ενώ άλλοι εμφανίζονται ως φυσιολογικοί και καθημερινοί άνθρωποι. Επομένως, το θέμα της “μάχης ανάμεσα στο Καλό και το Κακό στην ανθρώπινη ψυχή” παρότι είναι κυρίαρχο σε όλα τα βιβλία, έχει και κάποιες ξεκάθαρες εξαιρέσεις.

Παράθεση
...σχεδόν ξεχασμένοι δαίμονες από τον θρύλο, οι απάνθρωποι Άλλοι, συγκροτούν παγωμένες ορδές από ζόμπι και προετοιμάζονται να κινηθούν μαζί με τους ανέμους του χειμώνα ώστε να εξαφανίσουν οτιδήποτε θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ζωή. Το μόνο πράγμα που βρίσκεται ανάμεσα στα Επτά Βασίλεια και μια ατέλειωτη νύχτα είναι το Τείχος και μια χούφτα άντρες ντυμένοι στα μαύρα που ονομάζονται "Νυχτερινή Φρουρά"

Το αγγλικό κείμενο εδώ:
Spoiler for Hiden:
…half-forgotten demons out of legend, the inhuman Others, raise cold legions of the undead and the neverborn and prepare to ride down on the winds of winter to extinguish everything we would consider life. The only thing that stands between the Seven Kingdoms and an endless night is the Wall and a handful of men in black called the Night’s Watch.


Αυτά είναι τα λόγια του ίδιου του Μάρτιν για τους Άλλους στο προσχέδιο των βιβλίων του. Η μετάφραση μπορεί να μην είναι και καλύτερη, αλλά το βασικό νόημα νομίζω πως γίνεται κατανοητό. (btw, το neverborn – δηλαδή αγέννητοι- μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως στοιχείο για το γεγονός ότι οι Άλλοι αποτελούν δημιουργία των Παιδιών του Δάσους). Ακόμη κι αν αφήσουμε απ' έξω το στοιχείο αυτό, το πρόβλημα σχετικά με την αντίληψη πως οι Άλλοι θα μπορούσαν να μην θεωρηθούν απόλυτα “κακοί” και ότι έχουν θετικά χαρακτηριστικά εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που να μας οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Μόνο υποθέσεις που βασίζονται σε υποθέσεις, οι οποίες κατά συνέπεια δεν οδηγούν πουθενά. Αντιθέτως, τα μόνα στοιχεία που έχουμε συγκλίνουν προς την άλλη πλευρά, ότι είναι απόλυτα “κακοί”.


Σχετικά με το όραμα της Μελισάντρα, νομίζω πως θα μπορούσε να δοθεί η εξής ερμηνεία. Γνωρίζουμε πως ο Μπραν και το Ματωμένο Κοράκι βρίσκονται μέσα σε ένα Γουέιργουντ. Αν υποθέσουμε πως η δημιουργία των Άλλων γινόταν πάνω σε Γουέιργουντ (κάτι που αν και υποστηρίζεται από την σειρά δεν θα πρέπει να το πάρουμε ως δεδομένο), τότε τα Γουέιργουντ αποτελούν κατά κάποιον τρόπο τον τόπο δημιουργίας/προέλευσης των όντων αυτών. Η Μελισάντρα ζητώντας από τον Ρ' Λορ να της δείξει τον Μεγάλο Άλλο, βλέπει τον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα - η δημιουργία των Άλλων-, δηλαδή το Γουέιργουντ, μέσα στο οποίο βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο Μπραν και το Ματωμένο Κοράκι.

Προφανώς όλα τα παραπάνω αποτελούν μια υπόθεση, αλλά νομίζω, τουλάχιστον, πως είναι μια ερμηνεία που βγάζει κάποιο νόημα.
“ The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”

Αποσυνδεδεμένος ksoudis

 • Έμπορος
 • **
 • Μηνύματα: 96
 • Karma: 2
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 24, 2016, 02:00:57 πμ »
Καταρχην R.I.P. HOld the DOoR

Ωραιο επεισοδιο με πολλες πληροφοριες, η τελευταια σκηνη ηταν ολα τα λεφτα ηταν πολυ εντονη και συγκινητικη. Απο οτι καταλαβα ο μπαν ειναι σαν τον αστον κουτσερ στο  butterfly effect μπορει να παει στο παρελθον αλλα δεν μπορει να αλλαξει το πεπρομενο.
Τα παιδια του δασους τελος? δεν θα παιξουν κανενα ρολο στην μαχη που ερχεται?
Τους Αλλους τους δημιουργησαν με την βοηθεια μαγειας ή με την βοηθεια του  Μεγαλου Αλλου?
Γιαυτο μετα την πρωτη νικη εναντιων τους αποτραβηχτηκαν βορεια του τειχους? απο τυψεις για το κακο που εκαναν?
Στο οραμα της μελισανδρας Ο μπραν και ο rivers χαραχτηριζωνται ως υπερμαχοι του Μεγαλου Αλλου επειδη στην σπηλια υπαρχουν και παιδια του δασους?
Ο ΜΔ τι εχει στο μυαλο του? αρχισε να χειραγωγει την σανσα για να εναντιωθει στον τζον? ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΣΑΝΣΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ.
Εχω την εντυπωση οτι στην σειρα θα συνχωνευσουν την ντανυ με τον Fαιγκον ( δεν θυμαμαι στα βιβλια το ντορν αν τον υποστηριζει? αν ναι γιαυτο ειπαν στην σειρα οτι το ντορν δεν θα ξανα κυβερνηθει απο αδυναμους αντρες?)
Τους σιδερογεννητους τους ξεπεταξαν πολυ γρηγορα περιμενα καλυτερη σκηνη και ποιο πολυ ωρα.
Η γιαρα με τον θιον που θα πανε τωρα? μηπως να βοηθεισουν τον τζον?
Εχουν αρχισει να φτιαχνουν απο τωρα τα στατοπεδα για του χρονου?( ντανυ vs τζον )
Τον μπραν και τους σιδερογεννητους κριμα που δεν τους δειξαν καθολου στην περσινη σεζον θα μπορουσαν να εχουν εμβαθυνει περισσοτερο σε αυτους τους  χαρακτηρες ειδικα στον μπραν θα μπορουσαν να μας δειξουν διαφορα γεγονοτα του παρελθοντος
και να γεμιζαμε με  πιο ποιοτιιο τηλεοπτικο χρονο.
Η ιστορια του μπρυντεν ριβερς σαν τσοντα μου φανηκε.Εναν τοσο σημαντικο χαρακτηρα γιατι να τον σκοτωσεις τοσο νωρις?
[\"Where do whores go?]

Αποσυνδεδεμένος swimmer

 • Χωρικός
 • *
 • Μηνύματα: 14
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 24, 2016, 02:34:54 πμ »
Πολύ καλό επεισόδιο και ξεκινάω :
1) Κάπου έφαγα μια σποιλεριά πριν το δω ότι η Μηρα Ριντ είναι αδερφή του Τζον Σνόου..Ότι και καλά τους γέννησε η Λυάννα και απλά χωρίστηκαν σε διαφορετικές οικογένειες ή μια του Σταρκ και η άλλη του τύπου που ήταν μαζί του στη μάχη. Αληθεύει.?
2) Αρχίζει και μ'αρέσει η Σανσα σαν χαρακτήρας αν και κάτι μ λέει ότι τώρα που φεύγει η Μπριέν θα σκάσει μύτη κανένας Ράμσει και θα έχουμε τα ίδια.
3) Ρε παιδιά κάντε μου ένα refresh σχετικά με τον τύπο που βλέπει οράματα μαζί με τον Μπραν (που έβλεπε δηλαδή).Πως ακριβώς βρέθηκε σε αυτή τη φάση.?
4)Ο Τζόρα τι ακριβώς αρρώστια έχει.?Και που την κόλλησε.?
5)Ο Μπραν παίζει να είναι μετενσάρκωση του τύπου που βλέπει οράματα στο δέντρο.?(raven τον λένε, η Brynden) και του ζητάει να παρει τη θέση του.?
Πολλές απορίες σήμερα..
Και κλείνοντας...---> ΗΟDOR

Αποσυνδεδεμένος WardenOfTheNorth1

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 158
 • Karma: 4
 • Φύλο: Άντρας
 • the wolves will come again
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 24, 2016, 05:49:48 πμ »
Πολύ καλό επεισόδιο και ξεκινάω :
1) Κάπου έφαγα μια σποιλεριά πριν το δω ότι η Μηρα Ριντ είναι αδερφή του Τζον Σνόου..Ότι και καλά τους γέννησε η Λυάννα και απλά χωρίστηκαν σε διαφορετικές οικογένειες ή μια του Σταρκ και η άλλη του τύπου που ήταν μαζί του στη μάχη. Αληθεύει.?
2) Αρχίζει και μ'αρέσει η Σανσα σαν χαρακτήρας αν και κάτι μ λέει ότι τώρα που φεύγει η Μπριέν θα σκάσει μύτη κανένας Ράμσει και θα έχουμε τα ίδια.
3) Ρε παιδιά κάντε μου ένα refresh σχετικά με τον τύπο που βλέπει οράματα μαζί με τον Μπραν (που έβλεπε δηλαδή).Πως ακριβώς βρέθηκε σε αυτή τη φάση.?
4)Ο Τζόρα τι ακριβώς αρρώστια έχει.?Και που την κόλλησε.?
5)Ο Μπραν παίζει να είναι μετενσάρκωση του τύπου που βλέπει οράματα στο δέντρο.?(raven τον λένε, η Brynden) και του ζητάει να παρει τη θέση του.?
Πολλές απορίες σήμερα..
Και κλείνοντας...---> ΗΟDOR
1.Η θεωρία δεν ισχύει γιατί είναι βασισμένη στο ότι μοιάζουν οι ηθοποιοί...Στα βιβλία δεν μοιάζουν καθόλου
4.
5.Στην σειρά δεν ξέρω τι παίζει αλλά από τον Bloodraven περίμενα περισσότερα
"Προσπαθούσα να κερδίσω το θρόνο για να σώσω το βασίλειο, όταν θα έπρεπε να σώσω το βασίλειο για να κερδίσω το θρόνο."

Αποσυνδεδεμένος WardenOfTheNorth1

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 158
 • Karma: 4
 • Φύλο: Άντρας
 • the wolves will come again
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 24, 2016, 06:22:53 πμ »
Είδα το επεισόδιο με μεγαλύτερη προσοχή γιατί την πρώτη φορά το είδα σε fast forward
Ομολογώ ότι παρότι ήταν κακογραμμένο είχε επικές σκηνές


Ξεκινάω
Μόνο εμένα δεν μου αρέσει ο Μικροδάκτυλος?...Για ποιο λόγο ήρθε?...Ο Blackfish πως πήρε το Riverrun και από ποιους...Δεν υποτήθεται ότι αντέχει σε πολιορκία?....Δηλαδή έφυγαν για τους Διδύμους και δεν άφησαν κανέναν στο Riverrun?...Και πες ότι άφησε αυτοί μετά παραδόθηκαν όταν έμαθαν τα νέα και αυτός μάζεψε στρατό και το ξαναπήρε...οκ γιατί δεν το ανέφερε αυτό..Ούτε το Budjet θα ανέβαζε ούτε χρόνο θα έτρωγε που στο κάτω κάτω συζητούσαν βλακείες...Επίσης τι στρατό μπορεί να έχει που μπορεί να απειλήσει τους Bolton και πως θα περάσουν την Moat Cailin?
Η Brienne απλά σπαστική
Σκηνή της Arya αν εξαιρέσεις το ξύλο(φτάνει ποια να την βαράνε)ήταν οκ...Το κοντινό στα γεννετικά όργανα του άλλου δεν χρειαζόντουσαν αλλά οκ
Σιδερένια Νησιά με απογοήτευσαν...Ο Euron μου έκανε καλή εντύπωση περίμενα κάτι καλύτερο...Επίσης όλοι είναι εντάξει που παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον αδερφό του?Η συγγενοκτονία δεν απαγορεύεται από τον Πνιγμένο Θεό...Η μουσική ήταν τέλεια
Κάτι άλλο η Asha και ο Theon κατάφεραν και έκλεψαν τον Σιδερένιο Στόλο χωρίς να τους καταλάβει κανείς....Αν είχαν τόσους άντρες για να πάρουν τα πλοία γιατί απλά δεν σκοτώνουν τον Euron...Έτσι και αλλιώς η συγκενοκτονία δεν είναι πρόβλημα και αν κάποιος τους πει κάτι μπορούν να απαντήσουν ότι σκότωσε τον πατέρα τους


Η σκηνή με τα Παιδιά του Δάσους δεν την κατάλαβα...Δηλαδή αυτοί δημιούργησαν τους Άλλους?Και γιατί?Για να πολεμήσουν τους Πρώτους Ανθρώπους?..Αφού όταν εμφανίστηκαν οι Άλλοι την Μεγάλη Νύχτα είχαν υπογράψει συνθήκη και μάλιστα ζούσαν αρμονικά και ειρηνικά...Είχαν πολύ καλές σχέσεις...Ελπίζω στα βιβλία να μην γίνεται έτσι


Σκηνή του Tyrion για πρώτη φορά είχε ενδιαφέρον


Ο Bloodraven γιατί απλά δεν είπε στον Bran τους κινδύνους που είχε αν πήγαινε μόνος του?...Επίσης αυτό ήταν στον παρελθόν το όραμα?....Άρα ο Night King ήξερε που ήταν από παλιά...Τότε γιατί πήγε στην σπηλιά τώρα και όχι τότε που τον είδε


Η όλη φάση με τους Bolton με αφήνει αδιάφορο....Στην προηγούμενη Season περήμενα αυτή την μεγάλη μάχη που μας προετίμαζαν και δεν έγινε τίποτα...Σκότωσαν τον Stannis σε μια ηλίθια μάχη χωρίς λογική....Μετά σκοτώνουν και τον Roose Bolton και τώρα θέλουν να περιμένουμε με αγωνία την μεγάλη μάχη...


Η Brienne είπε ότι η Melisandre και ο Davos δεν ήταν πιστοί στον Stannis αλλά ήθελαν κάποιον να ακολουθούν
Η σκηνή που η Sansa δίνει τον μανδία στον Jon ήταν ωραία....Αν γινόταν αυτό στις προηγούμενες Season θα ήμουν ενθουσιασμένος...Σαν σκηνή ήταν πάρα πολύ ωραία αλλά έτσι πως τα έκαναν δεν μας αφήνει περιθόριο να επενδύσουμε συνεσθήματα σους χαρακτήρες....Κάτι άλλο...Αυτή την σκηνή δεν την είχαμε δει στην προηγούμενη Season?...Και μάλιστα στο 5ο επεισόδιο


Και πάμε στο ποιο σημαντικό
Τα γραφικά ήταν τέλεια....Το καλό είναι ότι είδαμε τους Άλλους...Ο Bloodraven δεν περίμενα να πεθάνει έτσι...Περίμενα περισσότερα από αυτόν....Ο Summer δεν ήθελα να πεθάνει....Η σκηνή έγινε καθαρά για τον Shock...Είδατε ότι ο Summer χωρίς λόγο επιτέθηκε και τον σκότωσαν....ούτε αυτό δεν το έγραψαν καλά


Η σκηνή του Hodor ήταν συγκινητική...Προσπαθούσε να κρατήσει την πόρτα για να σώσει τον Bran και την Meera....Κρίμα που πέθανε


Ο Bran ήταν μέσα στο όραμα ενώ είχε φύγει από το δέντρο....Επίσης μέσα από το όραμα έκανε Warg στον Hodor του τότε και επηρέασε τον Hodor του τώρα ή το ανάποδο.....Ο Hodor τρελάθηκε επειδή στο μέλλον θα γίνει αυτό...άρα μέχρι να γίνει η σκηνή ήταν ο Walder και έζησε κανονικά την ζωή του...Άρα δεν πήγε ποτέ τον Bran στην σπηλιά άρα δεν έγινε ποτέ ο Hodor...Πολύ μπέρδεμα...Επίσης η ιστορία επαναλαμβάνεται συνέχεια απλά με διαφορετικό τρόπο?....Τότε αν τύχει ο Bran του παρόν με τον Bran του παρελθόν να δουν ένα όραμα την ίδια χρονική περίοδο δεν θα συναντηθούν?...ή αν ο Bran στο μέλλον επισκεφτεί τον Πύργο της Χαράς δεν θα δει τον Bran και τον Bloodraven από το 3ο επεισόδιο[size=78%]?[/size]
"Προσπαθούσα να κερδίσω το θρόνο για να σώσω το βασίλειο, όταν θα έπρεπε να σώσω το βασίλειο για να κερδίσω το θρόνο."

Αποσυνδεδεμένος Aslan

 • Στρατηγός
 • *****
 • Μηνύματα: 349
 • Karma: 25
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 24, 2016, 08:10:41 πμ »

Ο Bloodraven γιατί απλά δεν είπε στον Bran τους κινδύνους που είχε αν πήγαινε μόνος του?...Επίσης αυτό ήταν στον παρελθόν το όραμα?....Άρα ο Night King ήξερε που ήταν από παλιά...Τότε γιατί πήγε στην σπηλιά τώρα και όχι τότε που τον είδε
[size=78%]?[/size]


Αν και ο Night King ήξερε απο παλιά την συνάντηση δεν μπορούσε να μπεί ακόμα μέσα καθώς στο παρόν δεν είχε σημαδέψει ακόμα τον Bran. Απο την άλλη αν ο Bloodraven δεν ήξερε για την φάση αυτή? Ώστε να προειδοποιήσει το Μπραν εφόσον και η εκπαίδευση του δεν έχει ολοκληρωθεί? (Αν και έχω την εντύπωση πως ο Bran δεν πήγε πολύ πίσω στο παρελθόν - ίσως δεν έχει την δύναμη ακόμα να πάει πίσω μόνος του).


Εκείνο το μπάσταρδο γράμμα βρήκαμε ποιος το έγραψε τελικά?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2016, 09:18:41 πμ από jermn »
“Your words will disappear. Your house will disappear. Your name will disappear. All memory of you will disappear.”  The revenge of Sansa Stark.

"The last thing you're ever going to see is a Stark smiling down at you as you die." "Winter came for House Frey". The revenge of Arya Stark.

Αποσυνδεδεμένος Σιέρα

 • Άρχοντας
 • *******
 • Μηνύματα: 1210
 • Karma: 84
 • Χορεύοντας στο Χάρρενχαλ
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 24, 2016, 10:06:39 πμ »
@WardenOfTheNorth1


+1 από εμένα για τον χαρακτηρισμό κακογραμμένο με επικές σκηνές.


Νομίζω ότι κατάφερες να συνοψίσεις τους τελευταίους κύκλους της σειράς σε μια μόνο πρόταση.


Τώρα για τον ΜΔ, δεν είσαι μόνος.
Προσωπικά μου αρέσει η ερμηνεία του ηθοποιού και δεν παραπονιέμαι αλλά δεν είσαι μόνος.
Ο Μάρτιν έχει εκφράσει ενδοιασμούς για τον ΜΔ στην σειρά, για τον τρόπο που είναι γραμμένος.
Έχεις διαβάσει τον Μεγάλο Γκάτσμπυ?
Ο Μάρτιν βάσισε τον ΜΔ στον ήρωα του βιβλίου. Στα βιβλία ο ΜΔ είναι πανούργος, ραδιούργος και έχει φίλους, παντού ενώ κανείς δεν τον υποψιάζεται.
Στην σειρά όλο εχθρούς κάνει και γκάφες.
Στα βιβλία την Σάνσα σκοπεύει να την δώσει σε ένα όμορφο, ευγενικό και αφελή ιππότη, τον οποίο ελέγχει.
Στην σειρά την έδωσε στον Μπόλτον....
Πολύ άγαρμπος ο τρόπος με τον οποίο επέστρεψε ο ΜΔ στην πλοκή.


Τώρα για τον Μελανίχθυ, εξίσου άγαρμπος ο τρόπος που τον ξαναβάλανε στην πλοκή.


Στα βιβλία, ο θείος Μπρύντεν είχε μείνει στο Ριβερραν και όταν σφαγιάστηκαν και εκείνος έμεινε κλεισμένος στο κάστρο, αρνούμενος να παραδοθεί.


Πόσο πιο πολύ νόημα θα είχε εαν έμεναν πιστοί στην πλοκή των βιβλίων.


Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το Ρίβερραν το έχουν οι Φρέυ και κάπως ο Μελανίχθυς το κατέλαβε.
Ναι, όντως αντέχει σε πολιορκία, ειδικά που πλησιάζει ο χειμώνας καθώς στο κάστρο υπάρχουν υπεραρκετές προμήθειες.


Ας υποθέσουμε ότι για κάποιο λόγο ο δολοπλόκος Γουόλντερ και οι διψασμένοι για εξουσία γιοί του, άφησαν το πιο πλούσιο, σημαντικό κάστρο στην γειτονιά να πέσει στον εχθρό.


Ας υποθέσουμε ότι ο Μπρύντεν, από κάπου βρήκε άντρες που δέχτηκαν να τον βοηθήσουν.


Δεν αποκλείεται οι 20 καλοί άντρες του Ράμσεϋ να έχουν κουμπάρους στις Παραποτάμιες Περιοχές.


Για φαντάσου πόσο αμφίρροπη θα είναι η μάχη εαν οι 20 άντρες του Ράμσεϋ έρθουν αντιμέτωποι με τους 20 άντρες του Μελανίχθυ?


Για την συγγενοκτονία ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι κάνουν.


Είναι κρίμα που η σειρά δεν είναι συνεπής με την ίδια την σειρά.
Παραθέτω ενδεικτικά αποσπάσματα από προηγούμενα επεισόδια σχετικά με το ταμπού της συγγενοκτονίας.
Ρίκαρντ Καρσταρκ στον Ρομπ Σταρκ
Παράθεση
Σκότωσε με και θα είσαι καταραμένος. Δεν είσαι Βασιλιάς μου!


Ντέιβος στον Στάννις για να τον μεταπείσει από το να σκοτώσει τον ανιψιό του


Παράθεση
Επειδή το αίμα σου κυλάει στις φλέβες του.
[size=78%] [/size]


Εαν η Άσα και ο Θήον σκότωναν τον θείο τους, αυτό θα ήταν λογικό. Για αυτό δεν συνέβη στην σειρά.


@ksoudis


Για κάποιο λόγο θέλουν να συντομεύσουν την πλοκή και περνάνε πολύ γρήγορα τα γεγονότα. Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω τον βιαστικό θάνατο του Μπλαντρέηβεν.
Συμφωνώ απόλυτα για τον Μπραν και τους Σιδερογέννητους. Ήταν λάθος που δεν εμφανίστηκαν πέρσι. Αντί για την φούσκα του Ντορν θα μπορούσαμε να έχουμε δύο ενδιαφέρουσες ιστορίες.
@Fixxxer


Ίσως ο Μπραν να μην τους κουμαντάρει απλά αλλά να γίνει ο ηγέτης τους...
@chrmarl


Αν και πολλοί θεωρούν ότι ο Μπραν δεν άλλαξε τίποτα, εγώ νομίζω ότι μπορεί να επέμβει.
Η πιο τρελή θεωρία που έχω ακούσει πάντως, είναι ότι ο Μπραν είναι όλοι οι προηγούμενοι Μπραντον, επειδή κάποτε σκέφτηκε ότι η Γριά Παραμάνα έχει στο μυαλό της όλους τους Μπραντον Σταρκ ως ένα χαρακτήρα.
Νομίζω ότι η θεωρία του @odykal  για το όραμα της Μελ είναι σωστή.
Εξηγεί τον λόγο για τον οποίο η Μελ αποστρέφεται ενστικτωδώς τον Μπραν και τον μέντορα του.
@Alysanne Targaryen


Είναι λογικό ο κόσμος να αντιδράσει πιο έντονα για τον Χόντορ.
Αφού η σειρά επέλεξε να μην αναφερθεί σχεδόν καθόλου στην Λυάννα και τον Ραίγκαρ, οι θεατές θα αδιαφορήσουν για την σημασία τους. Εάν κάποιος δεν δει το όραμα της Ντάνυ με το γαλάζιο ρόδο στον παγωμένο τοίχο, εαν κάποιος δεν ακούσει τον Νεντ και τον Τζέιμυ να μονολογούν για το πόσο χαρισματικός ήταν ο Ραίγκαρ, τότε είναι αναμενόμενο να μην δώσει σημασία στην ταυτότητα των γονιών του Τζον.
He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.

Αποσυνδεδεμένος Fixxxer

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 176
 • Karma: 5
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 24, 2016, 10:31:40 πμ »
@Fixxxer


Ίσως ο Μπραν να μην τους κουμαντάρει απλά αλλά να γίνει ο ηγέτης τους...
Ναι μεσα στο κουμαντο παιζει και αυτο αν και νομιζω πως η λυση της "μαγειας" των WW ειναι στα Παιδια του Δασους καθως ειναι δικο τους δημιουργημα που εγινε ανεξελεγκτο...
Νίκος

Αποσυνδεδεμένος summer

 • Ιππότης
 • ****
 • Μηνύματα: 264
 • Karma: 32
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 24, 2016, 10:33:15 πμ »
       Καλημέρα, συζητιέται πολύ: αν οι Άλλοι πέρασαν τα μάγια της σπηλιάς, γιατί βρήκαν τρόπο να την σπάσουν  από τον Bran που ήταν ήδη μέσα, αυτό σημαίνει πως θα σπάσει και η προστασία του τοίχους αν περάσει ο Bran; Ήταν όλο ένα στήσιμο για να τους οδηγήσουν πέρα και έξω από τη σπηλιά; Μία καταδίωξη με σκοπό να περάσουν το τοίχος;


(αν και προς το παρόν είναι μία fan theory νομίζω ότι θα εκλογίκευε λίγο προς τι ο τόσος χαμός και γιατί ο Bran και η Mήρα -και όποιος άλλος τους βοηθήσει στη συνέχεια - θα μπορέσει να τους γλυτώσει, διαφορετικά φαίνεται πολύ άκυρο, οι δυνάμεις των Άλλων ήταν τόσες πολλές). 


Αν όντως συμβαίνει αυτό αυτό ο Bran δεν πρέπει να περάσει το τοίχος.


Hodor …δεν κάνει sense ούτως ή άλλως, ο Bran κάνει warg τη στιγμή που θα έπρεπε να τρέξει…για ποιο λόγο;


Κλαψ για τον summer -μη γίνεις Άλλος- τουλάχιστον έπεσε ηρωικά μαχόμενος (αν και καθυστέρησαν να τον δείξουν).


Τα παιδιά του δάσους κάνουν λίγο την πάπια ή μου φαίνεται; από την αρχή θα μπορούσαν να είχαν εξηγήσει αυτή την ιστορία αλλά όχι, έπρεπε να τα ανακαλύψει ο Μπραν μόνος του.


PS: πολυπρόσωπος θεός και πληρωμένα συμβόλαια....για αυτόν τον "ιερό σκοπό" χρειάζεται να ξεχάσει η Άρια ποια είναι; BURN BURN BURN, ελπίζω κάποιος να τη βοηθήσει έξω από αυτό το φιάσκο, αρκετά εκπαιδεύτηκε, έλεος.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2016, 10:46:01 πμ από summer »

Αποσυνδεδεμένος Σιέρα

 • Άρχοντας
 • *******
 • Μηνύματα: 1210
 • Karma: 84
 • Χορεύοντας στο Χάρρενχαλ
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 24, 2016, 10:57:45 πμ »
@Fixxxer


Νομίζω ότι ο Μπραν θα επαναπροσδιορίσει πολλά πράγματα.
Εάν σοκαρίστηκε  ήδη μια φορά όταν ανακάλυψε πως ο πατέρας του δεν ήταν το απόλυτο παράδειγμα εντιμότητας, δεν ξέρω πως θα αντιδράσει στα νέα ότι οι πρόγονοι του έμμεσα προκάλεσαν την δημιουργία των Άλλων.


Αλήθεια, ο Μπραν στην σειρά γνωρίζει ότι ο Βασιλιάς της Νύχτας παίζει να είναι συγγενής του?


Ίσως η ιστορία επαναληφθεί και αυτή την φορά έχουμε Σταρκ με τους Άλλους εναντίον Σταρκ που είναι με τους ανθρώπους.


@summer


Και ποιός μα εγγυάται ότι το Τείχος θα στέκεται όρθιο για πολύ ακόμα?
ίσως οι Άλλοι δεν χρειαστεί να το περάσουν εαν γίνει συντρίμμια.He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.

Αποσυνδεδεμένος summer

 • Ιππότης
 • ****
 • Μηνύματα: 264
 • Karma: 32
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 24, 2016, 11:07:22 πμ »
@Fixxxer
Ίσως η ιστορία επαναληφθεί και αυτή την φορά έχουμε Σταρκ με τους Άλλους εναντίον Σταρκ που είναι με τους ανθρώπους.


@summer

Και ποιός μα εγγυάται ότι το Τείχος θα στέκεται όρθιο για πολύ ακόμα?
ίσως οι Άλλοι δεν χρειαστεί να το περάσουν εαν γίνει συντρίμμια.


Κανείς δεν εγγυάται τίποτα...είναι ωστόσο μία λογική εξήγηση για το τι έγινε τώρα και γιατί και πως θα την γλυτώσουν και πως θα απειληθεί το τοίχος. Μπορεί και να μην ισχύει αλλά αν ισχύει ο Bran άθελα του θα γίνει η αρχή της καταστροφής. Φανταστείτε plot twist...

Συμπληρώνω διαβάζοντας και τα παραπάνω που έχετε γράψει...


και έτσι το όραμα της Μελισσάντρε στις φλόγες γίνεται πραγματικότητα....ο Bran και οι δυνάμεις του είναι ο δούρειος ίππος μέσω του οποίου θα περάσουν οι Άλλοι...


ενδιαφέρον αλλά θα δούμε αν θα τραβηχτεί η πλοκή μέχρι εκεί...στοιχεία υπάρχουν, θα τα αξιοποιήσουν;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2016, 11:27:19 πμ από summer »

Αποσυνδεδεμένος phoenix

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 191
 • Karma: 13
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 24, 2016, 11:52:31 πμ »
Καλημέρα σε όλους,
( *Παιδιά του Δάσους,         **Πρώτοι Άνθρωποι )


Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν κακό επεισόδιο, συγκριτικά με άλλα, είχε όμως εναλλαγές από σκηνές έντονης δράσης και συναισθηματικής επένδυσης σε σκηνές βαρετές και αδιάφορες, κάτι σαν ψυχρό ντους.


Η σημαντική πληροφορία που μαθαίνουμε και ίσως το πρώτο μεγάλο σπόιλερ, είναι πως προήλθαν οι Άλλοι. Φυσικά το κάνει, όπως και τόσα άλλα η σειρά, χωρίς να έχει δώσει το κατάλληλο background και πιθανότατα δε θα δώσει και τις απαραίτητες εξηγήσεις.


Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι το εξής, τα ΠτΔ* ζούσαν ειρηνικά για χιλιάδες χρόνια μέχρι την άφιξη των ΠΑ**. Ξεκίνησε ο μεταξύ του πόλεμος που κράτησε 2,000 χρόνια, κάποια στιγμή τα ΠτΔ, ίσως διαισθάνθηκαν πως θα έχαναν, οπότε χρησιμοποιώντας μαγεία δημιούργησαν τους Άλλους, «πολεμιστές» - υπέρμαχους των ΠτΔ. Η μαγεία που χρησιμοποιήθηκε για να τους «γεννήσει» διαποτίστηκε σε οψιδιανό. Φαντάζομαι, πως σύντομα τα ΠτΔ κατάλαβαν πως δεν είναι τόσο εύκολο να ελέγξουν το δημιούργημά τους και όντας στην ακμή της δύναμής τους σε αντίθεση με τους Άλλους, που μόλις είχαν δημιουργηθεί τους «κοίμισαν». Στη συνέχεια ήρθε η Συνθήκη και η ειρήνη ανάμεσα στα ΠτΔ και τους ΠΑ.


Κάποια στιγμή οι Άλλοι, «ξύπνησαν» και θέλησαν να εκδικηθούν τα ΠτΔ και να κυριαρχήσουν στον κόσμο, ξέροντας πια τη δύναμή τους. Ξέρουμε πως πλέον τα ΠτΔ είχαν αποτραβηχτεί στα δάση, πιθανώς αρχίζοντας η παρακμή της δύναμή τους (μπορούμε να το δούμε και στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μια ανάλογη εξέλιξη της ιστορίας Ξωτικών – Ανθρώπων). Ο τελευταίος ήρωας αναζητά τα ΠτΔ, πιθανώς καθώς ξέρει, πως γνωρίζουν τον τρόπο για να νικηθούν οι Άλλοι και έτσι τα ΠτΔ σε μια τελευταία συμμαχία με τους ανθρώπους (ξανά Άρχοντας των Δαχτυλιδιών) νικούν τους Άλλους.


Τότε 3 γεγονότα συμβαίνουν. 1ο Χτίζεται το Τείχος με την καθοδήγηση προφανώς των ΠτΔ που το εμποτίζουν με τη μαγεία τους, ώστε να κρατά μακριά τους Άλλους, αν ποτέ ξανά εμφανιστούν. 2ο Προμηθεύουν κάθε χρόνο με «ειδικά» όπλα τη Φρουρά. 3ο Αποτραβιούνται πέρα από το Τείχος.


Προφανώς, τα ΠτΔ αναγνωρίζοντας το λάθος τους, αποφάσισαν να γίνουν οι φύλακες στον μακρινό Βορρά των Άλλων, παρακολουθώντας και περιμένοντας. Πιθανώς, αυτοί να είναι που κάλεσαν πρώτοι κοντά τους τον πρώτο Greenseer. Παράλληλα, προμηθεύουν τη Φρουρά με το μόνο όπλο στο οποίο είναι ευάλωτοι, το υλικό από το οποίο γεννήθηκαν.


Αν βέβαια τα παραπάνω ισχύουν, η σειρά δεν έχει δομήσει το κατάλληλο υπόβαθρο για να γίνει κατανοητή η ιστορία στους θεατές. Επίσης, έχει κάποια παράλογα, η δύναμη του Μπραν συνδέεται άμεσα με το γουέιργουντ, οι ρίζες/χυμοί του οποίου έχουν συσσωρεύσει τη γνώση του παρελθόντος, άρα λογικά χωρίς επαφή δεν θα έπρεπε να μπορεί να μείνει στο όραμα. Το μόνο που μπορώ να εικάσω είναι πως σαν άλλο Fast&Furious ήθελαν να δώσουν μια σκηνή καταδίωξης. Επίσης, δεν έχει νόημα, γιατί  ο Μπλάντρέιβεν έχοντας εντοπίσει την άμεση απειλή των Άλλων εξακολουθεί να κρατά τον Μπραν σε ένα ανούσιο όραμα και να καθυστερεί.


Όσο για το αν ο Μπραν θα αλλάξει το παρελθόν, πιστεύω πως η ιστορία του Χόντορ προστέθηκε για να μας δείξει τον λόγο ακριβώς για τον οποίο αν και θα μπορούσε, τελικά δε θα το κάνει. Νομίζω είδε τι τραγική κατάληξη μπορεί να έχει η χρήση της δύναμής του και νομίζω το μόνο που θα κάνει στο εξής, είναι να παρατηρεί και να μαθαίνει. Δεν πιστεύω ότι Μπραν θα περάσει ξανά νότια του Τείχους, με κάποιο τρόπο θα παραμείνει στον Βορρά.

Σχετικά με τη Μελισάντρα και το όραμα που είδε με τον Μπράν και το Κοράκι, έχει να κάνει πάλι πιστεύω με λάθος ερμηνεία της ίδιας. Προφανώς και συνδέονται με τον Μεγάλο Άλλο, αλλά όχι με τον τρόπο που κατάλαβε.


Και μια εικασία δική μου, ο χώρος που δημιουργήθηκαν οι Άλλοι, είναι στο Βορρά, μιας και όταν τον επισκέπτεται ο Μπραν, στο παρόν, είναι πλέον καλυμμένος από χιόνι. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι ο άνθρωπος που έγινε ο Μεγάλος Άλλος να είναι βόρειος και εικάζω πως θα είναι Σταρκ (αν έχει βέβαια καμία σημασία για την εξέλιξη).


Για το υπόλοιπο της σειρά, η Ντάνυ είχε ένα μικρό πέρασμα άνευ σημασίας, το μόνο που θα σημειώσω είναι πως τη βλέπουμε με ντύσιμο και χτένισμα αλά Ντοθράκι θυμίζω την προφητεία της Κουαιθέ, ίσως η Ντάνυ να ενσαρκώσει τελικά το όραμα του ηγέτη που οδηγεί το Καλασάρ αντί του γιού της.


Η πλοκή της Άρυα κάνει ένα βήμα μπροστά, αλλά ένα βήμα μόνο. Βλέποντας την αντίδρασή της στην παράσταση αμφιβάλλω αν θα γίνει ποτέ «κανένας».


Η Σάνσα μου αρέσει αρκετά φέτος, ίσως λίγο άγαρμπα έδειξαν τη μεταστροφή της από αφελές κοριτσάκι σε δυναμική γυναίκα, αλλά καταλαβαίνουμε πιστεύω την αλλαγή. Φυσικά στα βιβλία αυτή η αλλαγή είναι περισσότερο εσωτερική και όχι τόσο προφανέστατά έκδηλη στη συμπεριφορά της όσο στη σειρά, αλλά πιστεύω κάτι τέτοιο θα ήθελε πολύ τηλεοπτικό χρόνο.


Ο ΜΔ φαίνεται περισσότερο σαν καιροσκόπος παρά σαν Παίχτης του παιχνιδιού, κρίμα γιατί είναι από τους αγαπημένους μου στα βιβλία.


Κρίμα επίσης και για τον Έουρον, ο οποίος αντί του μυστηριώδη και τρομερού Έουρον των βιβλίων έχει γραφτεί σαν μια κακοτεχνία του αδερφού του Βικτάριον. Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο σε σχέση με την όλη πλοκή, η οποία κανείς δε ξέρει τι σχέση έχει με την υπόλοιπη σειρά. Εμφανίζεται κάποιος, ο οποίος δολοφονεί ένα ξεχασμένο χαρακτήρα την σημασία του οποίου ποτέ δεν καταλάβαμε και ξαφνικά θα πάει να παντρευτεί την Νταινέρυς που δεν την υπέταξαν όλα τα καλασάρ και θα γίνει βασιλιάς. Τι καλά!@@ Πάμε τώρα να σκοτώσουμε τα ανήψια μου και όλο το πλήθος ακολουθεί! 
Μηρήν….. δεν έχω ιδέα τι παίζει στο Μηρήν και αν είναι σημαντικό ή όχι. Δεν ξέρω αν έχει σημασία η ομιλία την ιέρειας στον Βάρυς ή απλά ήταν για να «τσουτσουρίσουμε» οι θεατές. Ελπίζω να δείξουν λίγο δράκους, ο οποίοι εδώ και κάμποσα επεισόδια είναι ελεύθεροι….αλήθεια το θυμάται κανείς; 2 τεράστιοι δράκοι τριγυρνάνε ελεύθεροι και όλα καλά; Θα ήθελα να επιστρέψει σύντομα η Ντάνυ και να κάνει ότι είναι να κάνει μπας και καταλάβω τι παίζει επιτέλους.
I will hear you say it! She was Elia of Dorne.

Αποσυνδεδεμένος Fixxxer

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 176
 • Karma: 5
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 24, 2016, 12:04:41 μμ »
Ρε σεις ο WW οταν αγγιξε το μωρο εγινε και αυτο WW, τωρα που αγγιξε τον Μπραν εστω και μεσα απ το οραμα γιατι δεν εγινε WW...
Το σημαδι παντως το φερει ο Μπραν και στην "πραγματικοτητα"
Τεινω στο οτι ο Μπραν αφου αναπτυξει πληρως τις δυναμεις του θα ελεγξει τους WW
Νίκος

Αποσυνδεδεμένος robb stark of the north

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 165
 • Karma: 7
 • Φύλο: Άντρας
 • Time for the Wolves
  • Προφίλ
Απ: [Spoilers] - Επεισόδιο 5ο - The Door
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 24, 2016, 03:18:18 μμ »
@Σιέρα
+1 για αυτο που ειπες οτι οι 20 αντρες του Ραμσευ εχουν κουμπαρους στις Παραποταμιες περιοχες, πραγματικα εκλαψα (giggle) (giggle)


@odykal


θα μπορουσε να ειναι αυτο που λες, αλλα και παλι νομιζω οτι για το συγκεκριμενο Θεμα υπαρχει 1 αλλο στοιχειο που υπολογιζω στο οτι ο Μπραν θα στραφει στο σκοταδι, το βαζω σε σποιλερ γιατι ξεφευγω απο το θεμα
Spoiler for Hiden:
Στο 2ο βιβλιο, στο PoV του Τζον, στο οποιο ειναι ακομα με την ομαδα του Κιουριν του Μισοχερη, και τους βλεπει ο αετος.Τοτε, ο Τζον κοιμαται και αυτοματα κανει γουαργκ στον Γκοουστ. Τωρα, το κεφαλαιο εχει καποιες μερες που το διαβασα, αλλα θυμαμαι πως ακουει την φωνη του Μπραν, γυρναει και βλεπει ενα γουεριγουντ, το οποιο εχει το προσωπο του Μπραν. Ο Τζον μυριζει θανατο( wights), και τραβιεται.και τοτε ο Μπραν του λεει να μην φοβαται το σκοταδι, ή κατι τετοιο.και εννοωντας σκοταδι εννοουσε τα wights νομιζω. Συγγνωμη αν κανω καποιο λαθος, και που ειμαι οφφ τοπικ, καποια στιγμη θα τα γραψω ολα σε ενα αντιστοιχο θρεντ
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ!