Αποστολέας Θέμα: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός  (Αναγνώστηκε 4159 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Αλυσάννη Ταργκάρυεν

 • Στρατηγός
 • *****
 • Μηνύματα: 358
 • Karma: 64
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Good Queen Alysanne
  • Προφίλ
Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« στις: Ιουλίου 27, 2015, 05:01:21 μμ »
Όλοι θα έχετε ακούσει για τη θεωρία που λέει ότι ο Νεαρός Γκριφ δεν είναι ο γιος του Ραίγκαρ και της Έλια.
Σύμφωνα με τον Βάρυς, ο νεαρός Αίγκον επέζησε της λεηλασίας του Κινγκς Λάντινγκ, καθώς ο ίδιος τον άλλαξε πριν κάποιον καιρό και έβαλε στη θέση του ένα άλλο μωρό.

Εδώ παρουσιάζω τα στοιχεία που έχουν ειπωθεί υπέρ της θεωρίας που υποστηρίζει ότι ο Βάρυς λέει ψέματα (τι έκπληξη...) και ότι ο πραγματικός Εγκ ο Έκτος πέθανε μωρό.

Όπως ανέφεραν πολλοί χαρακτήρες, το Βουνό έλιωσε το κρανίο του μικρού στον τοίχο, κάνοντάς το εντελώς μη-αναγνωρίσιμο, κι άρα δημιουργώντας σήμερα (300ΜΑ) αμφιβολίες για το αν το νεκρό μωρό ήταν όντως ο Αίγκον, αφού κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα, και πίστεψαν ότι τους είπαν.

Η εξήγηση του Βάρυς, όμως, ισχύει μόνο ανάποδα- ξεκινώντας από το γεγονός ότι το μωρό ήταν μια μάζα αίματος, κοκάλων και κρέατος. Αυτό είναι τώρα δεδομένο, δεν ήταν όμως δεδομένο πριν τη λεηλασία. Η μοίρα του Αίγκον ήταν εντελώς απρόβλεπτη, και δεν βγάζει νόημα να αντικατέστησε κανείς τα μωρά σκεπτόμενος "και το κεφάλι του θα γίνει θρύμματα, κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν πέθανε ο αληθινός" γιατί ποιος του εγγυάται ότι θα γίνει αγνώριστο το πτώμα; Της Ραίνυς το σώμα όλοι το αναγνώρισαν. Αν ο Γκρέγκορ είχε επιλέξει να μαχαιρώσει τον Αίγκον, τότε πάει το σχέδιο.

Πριν γίνει η λεηλασία, πώς θα μπορούσε να ξέρει ο Βάρυς ότι ο Γκρέγκορ θα τον σκότωνε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τον αναγνωρίζει κανείς, πάνω στο οποίο βασίζεται ο ισχυρισμός για την επιβίωση του Αίγκον; Δεν υπήρχε τρόπος να το ξέρει. Που μας φέρνει στο ερώτημα, γιατί η Έλια ή οποιοσδήποτε άλλος δεν κατάλαβε την αλλαγή; Ο Αίγκον ήταν ενός- όχι νεογέννητο, και θα διέφερε αισθητά από οποιοδήποτε άλλο μωρό. Κι όμως, κανείς δεν είπε ποτέ "για ένα λεπτό, ποιος είναι αυτός, πού πήγε ο πρίγκιπας;"

Ποιος είναι ο Αίγκον-που-δεν-είναι-ο-Αίγκον;

Ένας Μπλάκφαϊρ.

Ο Νταίμον Γουότερς, μπάσταρδος γιος του Αίγκον Δ' Ταργκάρυεν, νομιμοποιήθηκε στο νεκροκρέβατο του πατέρα του, και έγινε Νταίμον Μπλάκφαϊρ, από το σπαθί που ο Αίγκον του είχε δώσει. Αργότερα, ο Νταίμον κύρηξε επανάσταση εναντίον του ετεροθαλή αδερφού του, νόμιμου κληρονόμου του Αίγκον Δ', Νταίρον Β'. Έχασε, αλλά οι Μπλάκφαϊρ για πέντε γενιές ακόμη θα προσπαθούσαν να πάρουν το θρόνο από τους Ταργκάρυεν. Απέτυχαν κάθε φορά και ο Μπάρρισταν Σέλμυ σκότωσε τον τελευταίο (Μαίλυς ο Τερατώδης) στο Στέπστοουνς.

Στοιχεία υπέρ:
1. Ο Χρυσός Λόχος που υποστηρίζει τον Αίγκον. Φτιάχτηκε από έναν αξιωματικό των Μπλάκφαϊρ, τον Μπίττερστηλ, και σκοπός τους είναι να βάλουν έναν Μπλάκφαϊρ στο θρόνο. Ο λόγος τους είναι χρυσός, και δεν σπάνε ποτέ συμβόλαιο... μέχρι που έσπασαν αυτό με το Μυρ για να υποστηρίξουν τον Αίγκον. Θυμηθείτε ότι όταν ο Βισέρυς Ταργκάρυεν ζήτησε την βοήθειά του, γέλασαν και αρνήθηκαν. "Κάποια συμβόλαια γράφονται με μελάνι, κάποια με αίμα". Το αίμα εδώ σημαίνει όχι μάχη, αλλά καταγωγή.
2. Ο Ιλλύριο λέει ότι ο Μαίλυς ήταν ο τελευταίος της αρσενικής γραμμής. Δεν λέει όμως, τι έγινε με τη γυναικεία. Και δεν λέει απλώς "όταν πέθανε ο Μαίλυς, ήταν το τέλος των Μπλάκφαϊρ", λέει "όταν πέθανε ο Μαίλυς, ήταν τέλος της αρσενικής γραμμής των Μπλάκφαϊρ'', που μας κάνει να απορούμε τι έγινε με τις γυναίκες, και φυσικά μας δείχνει πως οι Μπλάκφαϊρ δεν είναι εντελώς ξοφλημένοι.
3. Στο έβδομο κεφάλαιο της Μπριέν στη Βορά Ορνίων, ο σέπτον Μέριμπαλντ λέει:
"Σφυρηλάτησε [ο Τζον Χεντλ] μια νέα πινακίδα για το πανδοχείο, έναν τρικέφαλο δράκο από μαύρο σίδερο, και το κρέμασε από ένα ξύλινο πάσσαλο. [...] Όταν ο γιος του σιδερά ήταν πια γέρος, ένας νόθος γιος του τέταρτου Αίγκον εξεγέρθηκε εναντίον του νόμιμου αδερφού του και πήρε ως θυρεό του ένα μαύρο δράκο. [...] Το θέαμα του μαύρου δράκου τον γέμισε οργή, κι έτσι έριξε την πινακίδα, την έκοψε σε κομμάτια και τα πέταξε στο ποτάμι. Ένα από τα κεφάλια του δράκου ξεβράστηκε στην Ήσυχη Νήσο πολλά χρόνια αργότερα, αν και τότε πια ήταν κόκκινο από τη σκουριά''.
Ο Νταίμον Μπλάκφαϊρ όταν εξεγέρθηκε κατά του Νταίρον Ταργκάρυεν υιοθέτησε το θυρεό των Ταργκάρυεν (κόκκινος δράκος σε μαύρο φόντο) με αντίστροφα χρώματα: μαύρος δράκος σε κόκκινο φόντο. Ο Νταίμον Μπλάκφαϊρ έμεινε γνωστός στην ιστορία ως "μαύρος δράκοντας'' και οι Ταργκάρυεν ως ''κόκκινοι δράκοντες''.
Τι έχουμε στην Επανάσταση των Μπλάκφαϊρ; Ένας μαύρος δράκοντας ξεσηκώνεται, χάνει, σκοτώνεται αυτός και οι δύο γιοι του, ενώ τα μικρότερα παιδιά του εξορίζονται πέρα από τη στενή θάλασσα.
Τι έχουμε στη ιστορία του Μέριμπαλντ; Ένας μαύρος δράκος γίνεται κομμάτια, φεύγει δια μέσω νερού, και επιστρέφει κατώ από ένα κόκκινο μανδύα σκουριάς, όπως τώρα ο Αίγκον, ένας μαύρος δράκος, επιστρέφει στο Γουέστερος καλυμμένος στα κόκκινα/ υποδυόμενος τον Ταργκάρυεν. Μαύρος δράκος (Μπλάκφαϊρ) καταστρέφεται (Μάχη του Κόκκινου Λιβαδιού), πετιέται στο ποτάμι (Στενή Θάλασσα), κι ένα από τα κεφάλια (Αίγκον) επιστρέφει, αλλά τώρα είναι κόκκινο επιφανειακά (Ταργκάρυεν).
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
4. Για να το πούμε αυτο στοιχείο, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι Ρ+Λ=Τζ.
Όταν ο Σαμ και η Γκίλλυ βρίσκουν την Συντροφιά του Δαχτυλιδιού Σακάτη στο Νυχτερινό Οχυρό, ακολουθεί η παρακάτω συζήτηση:
Σαμ στον Μπραν: Είσαι ο αδελφός του Τζον Σνόου. Εκείνος που έπεσε.
Τζότζεν: Όχι. Αυτό το αγόρι είναι νεκρό.
Ο Μπραν όμως δεν είναι νεκρός, και ο Τζότζεν δεν συνεχίζει λέγοντας "μην πεις σε κανένα ότι ο Μπραν ζει". Απλώς λέει ότι ο αδερφός του Τζον Σνόου είναι νεκρός.
Αν υποθέσουμε ότι ο Τζ.Ρ.Ρ.Μ μας δίνει ένα στοιχείο μέσω του Τζότζεν, τι μας λέει;
Σαμ στον Μπραν: Είσαι ο αδελφός του Τζον Σνόου. Εκείνος που έπεσε...
Τζότζεν: Όχι. Αυτό το αγόρι, ο πραγματικός αδερφός του Τζον Σνόου, ο Αίγκον Ταργκάρυεν, είναι νεκρός.
5. Στον Οίκο των Αθανάτων, η Νταινέρυς βλέπει "έναν πάνινο δράκο, και πλήθη που ζητοκραύγαζαν". Αργότερα ο Τζόρα ρωτάει τι είναι ένας "δράκος θαετρίνου'', και η Νταινέρυς λέει ότι είναι ένας πάνινος δράκος. Ο Βάρυς υπήρξε θεατρίνος.
6. Από τα πρώτα χειρόγραφα του Χορού των Δράκων:
"Illyrio says he wants to give Young Griff his blessings and has a gift for him in the chests. Haldon tells him there is no time for the litter. Illyrio gets angry and says there are things Griff must know.
...
Haldon eyes Tyrion and then begins to speak in another language. Tyrion cannot tell what it is but think it might be Volantene. He catches a few words that come close to High Valyrian. The words he catches are, queen, dragon, and sword."

Ένα σπαθί. Το Μπλάκφαϊρ, ίσως, το σπαθί των Μπλάκφαϊρ;

Γιατί τον υποστηρίζει ο Ιλλύριο και ο Βάρυς όμως;

Εδώ υπάρχει η θεωρία που λέει ότι ο Βάρυς και η Σέρρα (η δεύτερη γυναίκα του Ιλλύριο) κατάγονται από μια Μπλάκφαϊρ, και ότι η Σέρρα και ο Ιλλύριο είναι οι γονείς του Αίγκον.

1. Στις νοβέλες Ντανκ και Εγκ, ο Εγκ, αληθινό όνομα Αίγκον Ταργκάρυεν ξυρίζει τα μαλλιά του για να μην καταλάβει κανείς ότι είναι Ταργκάρυεν. Ο Βάρυς ίσως ξυρίζει τα μαλλιά του για μην προσέξει κανείς το ιδιαίτερο χρώμα τους.
2. Ο Τύριον προσέχει ότι υπάρχουν ρούχα για μικρό αγόρι στο σπίτι του Ιλλύριο, αλλά ποιος τα φοράει; Θα μπορούσαν να ανήκουν στον Αίγκον, αν είναι όντως γιος του Ιλλύριο και της Σέρρα.
3. Ένας μάγος ευνούχισε τον Βάρυς, και σύμφωνα με τη Μελισάντρα, υπάρχει δύναμη στο αίμα βασιλιά. Αν αυτός που ευνούχισε τον Βάρυς ήταν Κόκκινος Ιερέας, ταιριάζει να το έκανε αν ο Βάρυς έχει βασιλική καταγωγή.
4. Ο ίδιος ο Τύριον αμφιβάλλει όταν ο Ιλλύριο λέει ότι ενδιαφέρεται για το ποιος θα καθίσει στο Σιδερένιο Θρόνο γιατί θα αυξήσει τα πλούτη του, και σκέφτεται ότι ο Ιλλύριο ψεύδεται. Ίσως ο λόγος είναι πιο προσωπικός, και δεν έχει απλώς να κάνει με τα λεφτά του Ιλλύριο.

Εγώ προσωπικά πιστεύω τη θεωρία αυτή (από τις λίγες που έχουν βάση). Επίσης μου φαίνεται κακό γράψιμο ο νικητής του παιχνιδιού του στέμματος, ο διάδοχος του θρόνου να είναι κάποιος άσχετος, που ξεφύτρωσε από τη μέση του Έσσος, κατά το τέλος της ιστορίας, χωρίς να έχει ένα σωστά φτιαγμένο υπόβαθρο. Είναι όμως η τέλεια στιγμή να εμφανιστεί ένα ψεύτικος Μεσσίας. Δεν είναι σαν τον Τζον. Θα μάθουμε αργά για τους γονείς του, αλλά ο χαρακτήρας του υπήρχε από την αρχή. Ο Αίγκον δεν ήταν κρυμμένος Ταργκ, παρά άλλος ένας παίκτης που έρχεται πολύ αργά.
She was his most trusted counsellor and his right hand

Αποσυνδεδεμένος arwyn

 • Στρατηγός
 • *****
 • Μηνύματα: 436
 • Karma: 40
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 27, 2015, 05:35:51 μμ »
 (clap) (clap) (clap)

Πολύ ωραία ανάρτηση! Μπράβο και ευχαριστούμε για όλα τα στοιχεια! +1 από μένα!

 :o

Προσωπικά, δεν πιστευω οτι ο Γκριφφάκος ειναι ο Αιγκον για εναν απλό λόγο: θα ητανε οχι τουϊστ, αλλά μπαναλ σαπουνοπερα. Και ο Μαρτιν δεν γραφει σαπουνοπερα. Το να ειναι ομως Μπλακφάιερ ειναι στο στυλ του Μαρτιν και στο πονηρο πνευμα των Βαρυς/Ιλλυριο.


Promise me, Ned...

Αποσυνδεδεμένος Αλυσάννη Ταργκάρυεν

 • Στρατηγός
 • *****
 • Μηνύματα: 358
 • Karma: 64
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Good Queen Alysanne
  • Προφίλ
Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 27, 2015, 05:42:44 μμ »
Ευχαριστώ.

Ναι, ο τέλειος στρατηλάτης, πολεμιστής, μορφωμένος και τέλειος-για-βασιλιάς Μεσσίας με την υπέρτατη αξίωση στο Σιδερένιο Θρόνο που θα έρθει να γλυτώσει το Γουέστερος από τους υπερβολικά πολλούς βασιλείς του είναι πολύ ρόδινο. Μήπως να βάλουμε και τον Τζον Κόννινγκτον να ρίχνει ροδοπέταλα στο χώμα που πατάει ο Αίγκον;
She was his most trusted counsellor and his right hand

Αποσυνδεδεμένος arwyn

 • Στρατηγός
 • *****
 • Μηνύματα: 436
 • Karma: 40
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 27, 2015, 05:53:42 μμ »
Ευχαριστώ.

Ναι, ο τέλειος στρατηλάτης, πολεμιστής, μορφωμένος και τέλειος-για-βασιλιάς Μεσσίας με την υπέρτατη αξίωση στο Σιδερένιο Θρόνο που θα έρθει να γλυτώσει το Γουέστερος από τους υπερβολικά πολλούς βασιλείς του είναι πολύ ρόδινο. Μήπως να βάλουμε και τον Τζον Κόννινγκτον να ρίχνει ροδοπέταλα στο χώμα που πατάει ο Αίγκον;

Και μην ξεχνάς, ο γιος που όλοι νομιζαν οτι πέθανε, αλλά όχι, πιστοί ακόλουθοι φρόντισαν να τον σώσουν... Δυναστεία/Ντάλλας...   |(

Ο δε Τζον Κοννινγκτον για κάποιο μυστηριο λόγο δε μου κάθεται καλά. Κάτι μου λέει ότι είχε προδώσει με κάποιον τρόπο τον Ραίγκαρ, είχε ενοχές και τον βρήκαν Βάρυς και Ιλλύριο, του κότσαραν τον Μπλακφάιερ με ψέμματα οτι είναι ο Αιγκον και μια χαρά τον εκμεταλλευτηκαν. "Δεν έσωσα τον πατέρα, να σώσω τον γιο." Νννναι....

 
Promise me, Ned...

Αποσυνδεδεμένος nirne

 • Administrator
 • Φύλακας
 • *****
 • Μηνύματα: 2468
 • Karma: 103
 • Φύλο: Γυναίκα
 • STARGARYEN LOYALIST
  • Προφίλ
Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 27, 2015, 06:01:52 μμ »
Ωραία ανάρτηση, @Alysanne Targaryen
Είναι καλό που συγκέντρωσες όλα μαζί τα στοιχεία υπέρ της θεωρίας αυτής.

@arwyn

Ο Τζον Κόννινγκτον δεν νομίζω ότι πρόδωσε τον Ραίγκαρ. Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. Οι ενοχές του είναι επειδή θεωρεί ότι τον απογοήτευσε όταν δεν κατάφερε να συλλάβει και να σκοτώσει τον Ρόμπερτ στη Μάχη των Κωδώνων κι έτσι του έδωσε την ευκαιρία να σκοτώσει τον πρίγκιπα στη Μάχη της Τρίαινας. Το σκέφτεται αρκετά ξεκάθαρα περισσότερες από μια φορές στα κεφάλαιά του.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2015, 09:13:50 μμ από nirne »

Αποσυνδεδεμένος SANDOR CLEGANE

 • Άρχοντας
 • *******
 • Μηνύματα: 1557
 • Karma: 133
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 27, 2015, 06:07:22 μμ »
Πολύ ωραίο  το
- "ψάξιμό" σου
-  ψάξιμο
- η παρουσίαση
κι η θεωρία
 
ένα +  κι από μένα

Αίγκον.  Αρχικά όταν πρωτοδιάβασα,  μου φάνηκε σαν ένας ακόμα υποψήφιος  κι ήδη έχουμε μπουxτήσει  κι όλοι νομίζω ότι θέλουμε να ξεμπερδεύουμε.  Έτσι σε κάποιο άλλο τόπικ εγώ έγραψα  ότι προσωπικά δε θα 'θελα να είναι  κι επίσης επειδή ήδη έχουμε κάνει τις "προτιμήσεις" μας , άργησε λίγο να φανεί  κι οπότε θα μας ξενέρωνε να ήταν ο αληθινός.
Τώρα ομως που το ξαναδιαβάζω  και βλέπω το πώς μεγάλωσε, το παρουσιαστικό του (που φανερώνει αρχοντιά ) , η συμπεριφορά του (οκ, είναι λίγο ανώριμος  και φυσικό είναι και λόγω ηλικίας  αλλά και περιβάλλοντος που μεγάλωσε) ,   άρχισα να τον συμπαθώ.
Είχα γράψει και γράφω και τώρα πως είναι πολύ πιθανό  να τον σκοτώσει ο Μάρτιν.
Βέβαια θα μου άρεσε πιο πολύ η ιδέα,  να ανακάλυπτε κι ο ίδιος ότι δεν είναι ο "αληθινός"  αλλά για πολλούς λόγους  και  η ιστορία υποθετικά έχει προχωρήσει και αίσια μάλιστα  "να τα βρει"  με τη Νταινέρυς (σήμερα πώς πρόσεξα ότι δεν είναι Νταϊνέρυς !! ) και ο θρόνος πλέον έχει και βασιλιά και βασίλισσα (και οι Μπλακφάιρ - που μ' αρέσει πολύ ο θυρεός τους -  εκεί που θα ήθελαν να είναι). Εδώ βέβαια ο Τζον (; * )  δεν παίζει για βασιλιάς.
* αν ζει  και δεν ξέρουμε αν ζήσει τι θα ήθελε: το Βορρά λόγω Σταρκ  ή το βασίλειο αν πραγματικά είναι απόγονος του Ραίγκαρ ;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 10, 2015, 11:55:48 μμ από SANDOR CLEGANE »
A hound will die for you
  but never lie to you

Αποσυνδεδεμένος Αλυσάννη Ταργκάρυεν

 • Στρατηγός
 • *****
 • Μηνύματα: 358
 • Karma: 64
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Good Queen Alysanne
  • Προφίλ
Απ: Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 27, 2015, 06:23:55 μμ »
Είχα γράψει και γράφω και τώρα πως είναι πολύ πιθανό  να τον σκοτώσει ο Μάρτιν.
Όσο γι' αυτό, πολύ φοβάμαι ότι το αγόρι θα πεθάνει ουρλιάζοντας, και είναι κρίμα γιατί έχω αρχίσει να τον συμπαθώ.
She was his most trusted counsellor and his right hand

Αποσυνδεδεμένος nirne

 • Administrator
 • Φύλακας
 • *****
 • Μηνύματα: 2468
 • Karma: 103
 • Φύλο: Γυναίκα
 • STARGARYEN LOYALIST
  • Προφίλ
Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 27, 2015, 06:49:20 μμ »
Εγώ πάντως περιμένω πώς και πώς την συνάντησή του με την Αριάν! Η Αριάν είναι από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες για μένα και ο Αίγκον, είτε Ταργκ είτε Μπλακ, μου είναι συμπαθής! Οπότε, θέλω να δω τι θα γίνει με τα δυο τους!  (happy)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 27, 2015, 09:14:17 μμ από nirne »

Αποσυνδεδεμένος SANDOR CLEGANE

 • Άρχοντας
 • *******
 • Μηνύματα: 1557
 • Karma: 133
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 27, 2015, 06:56:32 μμ »
Παράθεση
Εγώ πάντως περιμένω πώς και πώς την συνάντησή του με την Αριάν!
Πολύ ωραία ιδέα-πάντρεμα!!  Μου κολλάει πιο πολύ Αίγκον-Αριάν  * .

* Ας δώσω λίγο χιούμορ:
εδώ κολλάει ίσως λίγο και το ανέκδοτο απ' το άλλο τόπικ , με το πουλάκι ...
A hound will die for you
  but never lie to you

Αποσυνδεδεμένος nirne

 • Administrator
 • Φύλακας
 • *****
 • Μηνύματα: 2468
 • Karma: 103
 • Φύλο: Γυναίκα
 • STARGARYEN LOYALIST
  • Προφίλ
Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 27, 2015, 06:57:53 μμ »
Ιδέα του Μάρτιν, όχι δική μου, υπόψιν!!!!

εδώ κολλάει ίσως λίγο και το ανέκδοτο απ' το άλλο τόπικ , με το πουλάκι ...

 (rofl) (rofl) (rofl)

Αποσυνδεδεμένος arwyn

 • Στρατηγός
 • *****
 • Μηνύματα: 436
 • Karma: 40
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 27, 2015, 09:12:18 μμ »
Παράθεση
Εγώ πάντως περιμένω πώς και πώς την συνάντησή του με την Αριάν!
Πολύ ωραία ιδέα-πάντρεμα!!  Μου κολλάει πιο πολύ Αίγκον-Αριάν  * .

* Ας δώσω λίγο χιούμορ:
εδώ κολλάει ίσως λίγο και το ανέκδοτο απ' το άλλο τόπικ , με το πουλάκι ...

 :P  (rofl) (rofl) (rofl)
Promise me, Ned...

Αποσυνδεδεμένος Αλυσάννη Ταργκάρυεν

 • Στρατηγός
 • *****
 • Μηνύματα: 358
 • Karma: 64
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Good Queen Alysanne
  • Προφίλ
Απ: Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 28, 2015, 01:01:06 πμ »
  με τη Νταινέρυς (σήμερα πώς πρόσεξα ότι δεν είναι Νταϊνέρυς !! )
Δε θέλω να φανώ αγενής, αλλά τι εννοείς ότι σήμερα το πρόσεξες; Πώς;
Πάντως η (παράξενη) ορθογραφία της ελληνικής μετάφρασης μπερδεύει. Θυμάμαι πριν αρχίσω τα βιβλία, όταν ένας ξάδερφός μου μού έγραφε γι' αυτά, δεν καταλάβαινα αν προφερόταν "Ντενέρις" ή αν απλώς βαριόταν να βάλλει διαλυτικά.
She was his most trusted counsellor and his right hand

Αποσυνδεδεμένος SANDOR CLEGANE

 • Άρχοντας
 • *******
 • Μηνύματα: 1557
 • Karma: 133
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 28, 2015, 01:05:48 μμ »
Παράθεση
       με τη Νταινέρυς (σήμερα πώς πρόσεξα ότι δεν είναι Νταϊνέρυς !! )

Δε θέλω να φανώ αγενής, αλλά τι εννοείς ότι σήμερα το πρόσεξες; Πώς;
Πάντως η (παράξενη) ορθογραφία της ελληνικής μετάφρασης μπερδεύει. Θυμάμαι πριν αρχίσω τα βιβλία, όταν ένας ξάδερφός μου μού έγραφε γι' αυτά, δεν καταλάβαινα αν προφερόταν "Ντενέρις" ή αν απλώς βαριόταν να βάλλει διαλυτικά.
 
Πάντα είχα την εντύπωση , δηλ. τα μάτια μου αλλά και τα αυτιά μου, ότι ήταν Νταϊνέρις (όπως και Άργουιν δηλ. Arwyn κι όχι Arwen )  και όταν μείνει αυτή η συνήθεια  πλέον δε βλέπεις τη διαφορά.  Πρόσφατα έγραψα  κάπου το όνομά της  και παιδεύτηκα για τα διαλυτικά λίγο παραπάνω από άλλη φορά.  Και αναρωτήθηκα ¨ ρε, μπας και δεν ... "  . Μετά το ξέχασα, ως συνήθως,  και χθες που διάβαζα  το μάτι μου έπεσε , λόγω αναπάντεχου εσωτερικού "συναγερμού" , και τότε ... το διαπίστωσα.

Παράθεση
δεν καταλάβαινα αν προφερόταν "Ντενέρις" ή αν απλώς βαριόταν να βάλλει διαλυτικά.
  :  ακόμα και τώρα στο μυαλό μου  είναι χαραγμένο το  " Νταϊνέρις " *

* θυμήθηκα τώρα, παλαιότερα τον τραγουδιστή (τον μετέπειτα) των Deep Purple και Whitesnake τον έλεγα πάντα "Ντέιβιντ Κόβερνταλ "  κι όταν κάποτε αργότερα μου είπαν "Κόβερντέιλ"  μου φάνηκε εντελώς παράξενο και μη αποδεκτό ...  (θα βάλω 2 βιντ. τραγ. στο "περί ... υδάτων"
A hound will die for you
  but never lie to you

Αποσυνδεδεμένος Jon's something.

 • Φύλακας
 • ********
 • Μηνύματα: 2114
 • Karma: 5
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Frankly dearie, I don't give a flying f*ck.
  • Προφίλ
Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 28, 2015, 02:58:54 μμ »
http://westeros.gr/forum/index.php/topic,10463.0.html

Υπαρχει κανεις που πραγματικα πιστευει οτι ηταν αληθινος?  (rofl)
Niemand ist eine größerer Feind als der seinem wohltäter gegenüber undankbare~Unknown.

Αποσυνδεδεμένος atropos

 • Ευγενής
 • ******
 • Μηνύματα: 641
 • Karma: 24
 • Φύλο: Άντρας
 • I was kickin' ass, since the dawn of time
  • Προφίλ
Απ: Ο Αίγκον Είναι Νεκρός
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 28, 2015, 03:03:02 μμ »
Αγχώνομαι γιατι αν βλέπει τέτοια ποσοστά ο Μάρτιν απο εδώ και απο εκεί, ίσως ψηθεί να τον αληθηνίσει :D