Αποστολέας Θέμα: [Spoilers] Τελικά μάθαμε κάτι από τη σειρά για τη συνέχεια της ιστορίας στα βιβλία?  (Αναγνώστηκε 7577 φορές)

Αποσυνδεδεμένος karmarmi

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 152
 • Karma: 22
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Porcelain. Ivory. Steel.
  • Προφίλ
Καθώς ο πέμπτος κύκλος φτάνει πια στο τέλος του, είναι καλό νομίζω να κρατήσουμε στη σκέψη μας κάποια στοιχεία αναφορικά με το τηλεοπτικό σενάριο, όπως αυτό υλοποιήθηκε για να δρομολογήσει γεγονότα για τα οποία ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε από τα τελευταία βιβλία που έχει εκδώσει ο Martin. Η απουσία νέου συγγραφικού υλικού σίγουρα αποτέλεσε ένα απο τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουν αυτή τη σεζόν οι σεναριογράφοι της σειράς, ενώ ταυτόχρονα σχεδόν οι παραγωγοί επιμένουν να υποστηρίζουν πως η τηλεοπτική μεταφορά του κειμένου του Martin θα ολοκληρωθεί σε επτά κύκλους.

Για το λόγο αυτό προέβησαν σε μια σειρά από επιλογές. Χαρακτηριστικές ανάμεσα τους ήταν η μέθοδος της αναπροσαρμογής και ανταλλαγής στοιχείων από την πορεία πολλών ηρώων στα βιβλία μεταξύ τους (π.χ. Sansa Stark - Jeyne Poole), η επινόηση ολότελα καινούριων ιστοριών για να κρατήσουν κάποιους άλλους χαρακτήρες στις οθόνες μας (π.χ. το ταξίδι του Jaime στο Dorne αντί για τα Riverlands), καθώς και η διασκευή της πλοκής όπως τη γνωρίσαμε στα βιβλία, με στόχο τη σύμπτηξη καίριων σημείων (π.χ. The Wall και King's Landing) ώστε να καταστεί εφικτός ο στόχος των D&D στο θέμα της χρονικής διάρκειας προβολής των κύκλων συνολικά εν γένει.

Ταυτόχρονα όμως πραγματοποίησαν και πολλές συνομιλίες με το Martin, συνεπώς είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ανέκδοτο υλικό του συγγραφέα για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τους χαρακτήρες και τη σημασία τους στην κατάληξη της ιστορίας. Ποιές ήταν όμως οι πληροφορίες που θεώρησαν χρήσιμο να αξιοποιήσουν τελικά?

Αυτά τα σημεία αποτέλεσαν αφορμή για συζητήσεις σε αγγλόφωνα sites στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά, αναφέρω το παρακάτω νήμα: http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/128708-spoilers-all-what-do-you-think-season-5-has-spoiled-for-book-readers/.

Παρακάτω παρατίθενται κάποια απο αυτά, που με την ενσωμάτωσή τους ή μη στη σειρά μέχρι τώρα, τελικά οι D&D μας προσφέρουν προκαταβολικά γνώση για την εξέλιξη της ιστορίας στα βιβλία.

 • Θα ακυρωθεί ο γάμος της Sansa με τον Tyrion? Αν και λίγοι είναι αυτοί που θα υποστήριζαν ότι ο γάμος αυτός επινοήθηκε με την προοπτική να έχει αίσιο τέλος, αλλά και να εγγυάται το υπόλοιπο ενός ευτυχούς έγγαμου βίου για τους δυο ήρωες, τα διάτρητα επιχειρήματα με τα οποία ο Littlefinger παροτρύνει το Roose Bolton να σκεφτεί σοβαρά την πιθανότητα τέλεσης ενός γάμου ανάμεσα στη Sansa Stark και το Ramsay, οδηγούν σε σκέψεις σχετικά με το πρόβλημα που θα της δημιουργήσει ο γάμος αυτός στα βιβλία, ειδικά μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι η Sansa είναι καταζητούμενη για τη δολοφοφονία του Joffrey, και ασφαλώς με τον τρόπο αυτό ο Roose διαπράττει προδοσία κατά της βασιλικής οικογένειας που του χάρισε το Bορρά σε ανταμοιβή για τις καλές του υπηρεσίες. Και στα βιβλία όμως ο LF σχεδιάζει να αποκαλύψει την ταυτότητα της Sansa την ημέρα του γάμου της με το Harry Hardyng, οπότε ποιά θα είναι η εξέλιξη αυτής της ιστορίας τελικά?

 • Η σημασία του γάμου της Sansa με το Ramsay. Μια ευρέως υποστηριζόμενη θεωρία είναι ότι η Sansa θα γίνει Βασίλισσα στο Boρρά, ή εν πάσει περιπτώσει θα καταλήξει να διοικεί το Βορρά για λογαριασμό του μικρού Rickon. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με αυτά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και o LF κάνει λόγο για ένα πόλεμο με τρεις βασίλισσες στο τελευταίο κεφάλαιο της Sansa στα βιβλία, και σχεδιάζει μάλιστα να ενώσει το στρατό του Vale για να ηγηθεί του εγχειρήματος ανακατάληψης του Winterfell για τη Sansa. Επομένως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι με την πλοκή αυτή η σειρά τοποθετεί τη Sansa εξαρχής στον τόπο που θα καταλήξει και στα βιβλία.

 • Το σχέδιο του LF θα ευοδωθεί. H Sansa δηλαδή θα παντρευτεί το Harry the Heir, εξέλιξη ιδιαίτερα ευνοϊκή για το LF που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το στρατό του Vale για την επιστροφή του Βορρά στο κυριαρχικό καθεστώς των Stark. Προσωπικά δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτό, με βάση κυρίως το πρόσφατο απόσπασμα από τα καινούρια κεφάλαια της Sansa στο έκτο βιβλίο που δημοσίευσε ο Martin στο site του, αλλά παραμένει το ερώτημα πώς θα εξασφαλίσει στρατό ο LF για να κερδίσει το Winterfell σε αντίθετη περίπτωση. Στη σειρά ο LF χειραγωγεί τη Cersei με ψέμματα, ώστε εκείνη να τον αφήσει να δράσει ανενόχλητος για λογαριασμό του στέμματος, αμφιβάλλω όμως ότι σε περίπτωση που μια αντίστοιχη πληροφορία φτάσει στα αυτιά της Cersei στα βιβλία, πράγμα που νομίζω ότι θα γίνει, τα πράγματα θα είναι τόσο εύκολα για το LF και τη Sansa.

 • Η επιβιώση του Sweetrobin. Παρά τα όσα λέγονται περί δηλητηριάσεως του από το LF, γεγονός είναι ότι στο απόσπασμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Martin, ο μικρός είναι πιο υγιής και ευφυής παρά ποτέ, ενώ και στη σειρά ακόμη, όταν η Sansa και ο LF τον αφήνουν με τους Royce, εκείνος χαίρει άκρας υγείας.

 • Ο Sandor θα επιστρέψει σύντομα. Αν και πιθανότατα βρίσκεται σε μια κατάσταση αδράνειας σε σειρά και βιβλία, το casting που ανακοινώθηκε πρόσφατα για το Septon Meribald/Elder Brother αφήνει απειροελάχιστα περιθώρια αμφιβολίας. Άλλωστε, στα βιβλία βρίσκεται συνέχεια και στο μυαλό της Sansa...

 • Ο ρόλος της Val. Ο θάνατος του Mance στη σειρά και η απαλοιφή των μελών της οικογένειάς του καταδεικνύουν ότι ελάχιστη σημασία θα έχει η Val για τη συνέχεια της ιστορίας. Δεν ξέρω μόνο αν οι σεναριογράφοι επιχειρήσουν να δημιουργήσουν έναν υποστηρικτικό ρόλο για κάποιον άλλο γυναικείο χαρακτήρα.

 • Ο επικειμένος θάνατος των Barristan και Victarion. Επιβεβαιώνεται από τον άδοξο θάνατο του Barry στη σειρά και, κατά πάσα πιθανότητα, από το σύνθεση των στοιχείων της ιστορίας του Victarion με εκείνη του Euron.

 • Η σημασία της Arianne και του Aegon. Εδώ η σειρά ίσως να έχει μεταφέρει στοιχεία από την ιστορία της Arianne στην Ellaria και τον Trystane. Έτσι, η πρώτη έχει αναλάβει να ενώσει τις Sand Snakes, για διαφορετικό σκοπό βέβαια, και αναμένουμε τώρα την υλοποίηση μιας θεωρίας που θέλει τον Tommen να πεθαίνει σύντομα, ώστε να εγκατασταθεί ως βασίλισσα η Myrcella στο King's Landing, με τον Trystane για σύζυγό της στο πρότυπο του αρραβώνα Arianne-Aegon, τουλάχιστον μέχρι την εισβολή της Dany και την κατάκτηση της Westeros από την πλευρά της, οπότε και οι δυο ανωτέρω χαρακτήρες θα εμπλακούν σε μάχες ανάλογες με εκείνες που θα έχει ο Aegon στα βιβλία με τη φερόμενη ως θεία του – Ο Χορός των Δράκων – από τη στιγμή που αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα. Τέλος, και η συνάντηση στη σειρά του Tyrion με τη Dany κι όχι τον Aegon συνηγορεί μάλλον υπέρ αυτής της εκδοχής.

 • Η τύχη της Shireen. Η Melisandre δε ζητά ποτέ από το Stannis να θυσιάσει την κόρη του στα βιβλία, ενώ και η αγάπη της Selyse για την κόρη της είναι δεδομένη. Ωστόσο, με αφετηρία τα οράματα της Dany στον Οίκο των Αθανάτων, αλλά και τις συνεχείς αναφορές στα βιβλία σε δράκους που θα ξυπνήσουν από πέτρες, πολλοί πιστεύουν ότι η θεωρία αυτή είναι δυστυχώς πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί.

 • O Jaime και η Brienne θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Οι αρχικές προβλέψεις ήθελαν τουλάχιστον τον έναν από τους δυο χαρακτήρες να είναι θύμα της εκδικητικής μανίας της Stoneheart, όμως η αφαίρεση της τελευταίας από την ιστορία στη σειρά, και η τοποθέτηση των δυο ηρώων στο Dorne και στο Βορρά αντίστοιχα, σημαίνει ότι ο ρόλος της δε θα είναι καθοριστικός για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό. Η Brienne δύσκολα κατά την άποψη μου θα αφήσει το Βορρά για να κατευθυνθεί νότια, καθώς πιθανό είναι αυτή και η Sansa να αναζητήσουν καταφύγιο στο Τείχος. Αν τώρα ο Jaime βρεθεί στα Riverlands στο δρόμο του για το Βορρα, τότε ενδέχεται να διαδραματιστεί στις οθόνες μας μια παραλλαγή της ιστορίας του στην περιοχή αυτή της Westeros με άλλους χαρακτήρες στο ρόλο της Stoneheart (π.χ. Blackfish.)

 • Η Brienne και ο Stannis. Η πιθανότητα συνάντησης των δυο στη σειρά, ομολογουμένως μεγάλη με βάση τα τελευταία δεδομένα, δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο αντίστοιχων εκτιμήσεων στα βιβλία. Η κρατούσα θεωρία υποστηρίζει ότι η Brienne θα καταφέρει να εντοπίσει τη Sansa, όμως η τοποθέτηση της στο Βορρά, και τόσο κοντά στο Stannis, ίσως να σημαίνει ότι οι σεναριογράφοι προσπάθησαν να εντάξουν δυο διαφορετικά σημεία στην ιστορία της σε μια ενιαία πλοκή.

 • H Αsha και o Theon. Από τότε που o Theon στη σειρά απέρριψε τη βοήθεια της, τη Yara δεν την είδαμε ξανά. Βέβαια, και η επιβεβαίωση της επιστροφής της στο φινάλε του πέμπτου κύκλου δε σημαίνει απόλυτα ότι θα τη δούμε στο Βορρά να διαπραγματεύεται με το Stannis για την τύχη του Theon, καθώς αυτό θα αποτελούσε άσκοπη επανάληψη της ίδιας ιστορίας. Το πιθανότερο είναι να τη δούμε στο Pyke να θρηνεί το Balon και να φοβάται την επιστροφή του Euron. Ο Theon πάλι, αφού δραπετεύσει με τη Sansa, ίσως ζητήσει προστασία στο Τείχος, αλλά και πάλι ο δρόμος για εκεί περνά μέσα από το στρατόπεδο του Stannis, οπότε ο κίνδυνος που υπάρχει για το Theon παραμένει. Το ιδανικό θα ήταν να πάρει το δρόμο της επιστροφής για το Pyke και να αντιμετωπίσουν αυτός και η Yara από κοινού τον Euron στον επόμενο κύκλο, αλλά το πρώτο σενάριο φαίνεται πιθανότερο. Επομένως, αυτή η εξέλιξη θα σήμαινε ότι η συνάντηση του Theon με το Stannis στα βιβλία θα είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 • Επιδημία Greyscale. Επίσης, συχνά ακουγόταν ότι ο Jon Connington θα πεθάνει τελικά, αλλά όχι προτού επιστρέψει στη Westeros και γίνει αιτία να ακολουθήσει επιδημία greyscale με καταστροφικά αποτελέσματα. Με την αφαίρεση του από την πλοκή, βέβαια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η τύχη του Jorah τελικά είναι ήσσονος σημασίας, οπότε και οι σεναριογράφοι αποφάσισαν απλά να επιλέξουν ένα πιο δραματικό θάνατο για εκείνον, δίνοντας σε αυτόν ασφαλώς στοιχεία από το Jon Connington. Ένα παραπλήσιο ζήτημα που τίθεται εδώ είναι κατά πόσο το greyscale θα έχει κι έναν ακόμη ρόλο, μπορεί δηλαδή να οδηγηθούμε σε επιδημία στο στρατόπεδο του Stannis με φορέα της ασθένειας τη Shireen?

 • Η προφητεία της Cersei. Πολλοί από εμάς που έχουμε διαβάσει τα βιβλία ξαφνιαστήκαμε με την αφαίρεση ένος κρίσιμου για την προφητεία αυτή τμήματος, αυτού που έχει να κάνει με το “μικρό αδελφάκι” ή valonqar. Οι περισσότεροι φαν πιστεύαμε ανέκαθεν ότι η νέα και πιο όμορφη βασίλισσα που θα εκθρονήσει τη Cersei θα ήταν η Dany, ενώ υπαίτιος για το θάνατό της θα ήταν  ο Jaime κι όχι ο Tyrion, όπως πάντα νόμιζε η ίδια. Ποιός ο λόγος, λοιπόν, να χρησιμοποιηθεί μια αναδρομή στο παρελθόν, ενώ ως γνωστόν οι D&D χρόνια τώρα υποστηρίζουν ότι σε ανάλογες ενέργειες σκηνοθετικά θα προέβαιναν μόνο για τις ανάγκες της ιστορίας του Bran? Θα πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι ο Martin έχει πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι οι προφητείες στο δικό του κείμενο δεν έχουν την κλασική λειτουργία που συναντάμε σε άλλα έργα. Πράγματι, αυτή η εκδοχή είναι σοβαρά υποστήριξιμη, καθώς η εναλλακτική θα σήμαινε είτε ότι valonqar δεν υπάρχει τελικά είτε ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα οι D&D θα καταφύγουν σε τεχνικές shock value. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σημειωθεί η πιθανότητα να πρόκειται για αυτοεκπληρούμενη προφητεία, κάτι το οποίο κατά την άποψη μου προκύπτει με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια από τη σειρά, ότι δηλαδή η Cersei είχε κάθε λόγο να κάνει εχθρούς της τη Margaery και τον Tyrion, μόνο που αποκλειστική αιτία για όλα αυτά ήταν τα δικά της πάθη και οι προσωπικές της αδυναμίες, κι όχι ένα δυσερμήνευτο συνονθύλευμα από γλωσικές ασάφειες.

Ποιά είναι η δική σας εκτίμηση για αυτές τις προβλέψεις?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 30, 2015, 04:44:46 μμ από karmarmi »
"Most have been forgotten. Most deserve to be forgotten. The heroes will always be remembered. The best. The best and the worst. And a few who were a bit of both. Like him."

Αποσυνδεδεμένος Laiono

 • Ιππότης
 • ****
 • Μηνύματα: 222
 • Karma: 15
 • Φύλο: Άντρας
 • Ruler Of Thundera
  • Προφίλ
Φίλε μου μπράβο!!!

Πολύ ωραίες διαπιστώσεις. Θα τις διβάσω ακόμη καλύτερα πιο μετά ώστε να κάνω τις δικές μου παρατηρήσεις!!!
I am the God of tits and wine - Tyrion Lannister

Αποσυνδεδεμένος karmarmi

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 152
 • Karma: 22
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Porcelain. Ivory. Steel.
  • Προφίλ
Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν είμαι πεπεισμένη για τη βασιμότητα κάποιων προβλέψεων, και είμαι της άποψης ότι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πλοκής στα βιβλία είναι δύσκολο να γίνουν με βάση μεμονωμένες τηλεοπτικές επιλογές, ωστόσο σίγουρα οι αλλαγές αυτές από την πλευρά των παραγωγών κάποιο στόχο εξυπηρετούν σε αρκετά ζητήματα.  ;)
"Most have been forgotten. Most deserve to be forgotten. The heroes will always be remembered. The best. The best and the worst. And a few who were a bit of both. Like him."

Αποσυνδεδεμένος Laiono

 • Ιππότης
 • ****
 • Μηνύματα: 222
 • Karma: 15
 • Φύλο: Άντρας
 • Ruler Of Thundera
  • Προφίλ
Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν είμαι πεπεισμένη για τη βασιμότητα κάποιων προβλέψεων, και είμαι της άποψης ότι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πλοκής στα βιβλία είναι δύσκολο να γίνουν με βάση μεμονωμένες τηλεοπτικές επιλογές, ωστόσο σίγουρα οι αλλαγές αυτές από την πλευρά των παραγωγών κάποιο στόχο εξυπηρετούν σε αρκετά ζητήματα.  ;)

Ουπς... sorry!!! :)

Και φυσικά δεν μπορούμε να σπεκουλάρουμε με βάση τηλοπτικές σκηνές, αλλά σε βρίσκω σωστή.

πχ. ο Μικροδάχτυλος κι ο Ευνούχος (σε ένα απόλυτο καθρέφτισμα της κανονικής μας ζωής) θα πετύχουν στο σχέδιό τους, κινόντας τα νήματα στο παρασκήνιο. Ίσως, όπως αυτοί που κινούν τα νήματα σήμερα χωρίς στρατούς και με άλλου είδους όπλα, έτσι κι ο Μικροδάχτυλος, να μην χρειαστεί να βρει στρατό  8)
I am the God of tits and wine - Tyrion Lannister

Αποσυνδεδεμένος Jon's something.

 • Φύλακας
 • ********
 • Μηνύματα: 2114
 • Karma: 5
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Frankly dearie, I don't give a flying f*ck.
  • Προφίλ

Θα ακυρωθεί ο γάμος της Sansa με τον Tyrion?
Πιστεύω ότι ο γάμος θα ακυρωθεί καθώς θα αναφέρουν ότι δεν τον consummated.

Η σημασία του γάμου της Sansa με το Ramsay.
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει κάτι με αυτό, απλώς πιστεύω ότι 1.δεν είχαν καιρό να επινοήσουν και άλλον χαρακτήρα και πρέπει να μαζέψουν την σειρά γιατί έχει μόνο άλλες δυο σεζόν αλλά και 2. Ότι θέλει να κάνει καλύτερη ταύτιση μεταξύ Sansa και Theon.

Το σχέδιο του LF θα ευοδωθεί. 
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς…

Η επιβίωση του Sweetrobin.
 Α ναι συμφωνώ. Πιστεύω ότι ο SRobin και η Shireen είναι δυο χαρακτήρες που θα επιζήσουν μόνο και μόνο επειδή όλοι πιστεύουν ότι θα πεθάνουν.

Ο Sandor θα επιστρέψει σύντομα.
Ω ναι αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχει και μια θεωρεία που λέει ότι εκείνος θα είναι που θα (spoiler από το DWTD)
Spoiler for Hiden:
εκπροσωπήσει την Faith στην δική της Cersei εναντίων του UnGregor
.

Ο ρόλος της Val.
Γενικά αυτό που πιστεύω είναι ότι η Val χρειάζεται στην σειρά μετά το Ides of Marsh. Υπάρχει μια θεωρεία ότι οι Val & o Tormund είναι οι μεσάζοντες των Old Gods στον Jon. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτή την φάση η Val θα είναι χρήσιμη στο να *μεταφέρει* την ζωή πίσω στον Τζον αλλά και αργότερα για να γίνει η γυναίκα του. That said, πιστεύω ότι η Val μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στο επόμενο (όγδοο) επεισόδιο.

Η σημασία της Arianne και του Aegon.
Πιστεύω ότι στην σειρά είτε ο Trystane θα είναι ο Aegon(μπορεί να δώσουν έμφαση στα μελαχρινά χαρακτηρίστηκα του ώστε να μας βάλουν στο σκεπτικό ότι δεν έχουν όλοι οι Targaryen ασημοξανθα μαλλιά και μωβ ή αποχρώσεις του μωβ μάτια) είτε η Arianne είναι μακριά σε ταξίδι…

Η τύχη της Shireen.
Δεν θα έλεγα ότι η Selyse αγαπήσει την Shireen πχ δες στο 5ο όταν πάει να την χαϊδέψει και φιλήσει, επιμελώς δεν ακούμπησε καθόλου το αριστερό μέρος του πρόσωπου της αν και δεν θα κολλήσει ακόμα και αν το κάνει. Anyway, πιστεύω ότι μπορεί η Shireen  να θυσιαστεί από την Mel ώστε να ξυπνήσουν οι δράκοι από την πέτρα (βλέπει στον ύπνο της ότι θα την φάει ένας δρακός). Πάντως εγώ πιστεύω ότι παρόλο που θα βρεθεί σε κίνδυνο δεν θα πεθάνει και θα ζήσει, καθώς εκείνη είναι ο πετρωμένος δράκος που θα ξυπνήσει.

O Jaime και η Brienne θα καταφέρουν να επιβιώσουν & Η προφητεία της Cersei.
Για την Brienne είμαι σίγουρη αλλά για τον Jaime όχι και τόσο. Όπως είχε πει «We will leave this world together, as we once came into it». Πιστεύω ότι ο Jaime είναι ο valoquar και ίσως η younger more beautiful Queen είναι η Brienne (αν και η προσωπική μου θεωρεία είναι ότι είναι ηVal).
Niemand ist eine größerer Feind als der seinem wohltäter gegenüber undankbare~Unknown.

Αποσυνδεδεμένος arwyn

 • Στρατηγός
 • *****
 • Μηνύματα: 436
 • Karma: 40
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Μετά το 5ο επεισοδιο του 6ου κυκλου, εχουμε ηδη νεα στοιχεια απο τη σειρά που δεν τα ειχαν δώσει τα βιβλία.


Ακολουθούν σποιλερς από το 6x05.


-
-
-
-
-
-
-


1. Μαθαμε πώς προέκυψε το "χόντορ" και συμφωνα με τους D&D ειναι εξολοκληρου κάτι που τους το ειπε ο Μαρτιν.


2. Μάθαμε την δημιουργία/καταγωγη των White Walkers. Εκπληξη ητανε για μενα. Και αναρωτιεμαι τι σημαινει η καταγωγή τους. Αραγε το οτι οι Σταρκ, οι Βορειοι γενικά, ειναι απογονοι των πρωτων ανθρωπων θα εχει σημασια για το μελλον και τη σχεση τους με τους WW;


Για να δουμε....


 8-|
Promise me, Ned...

Αποσυνδεδεμένος Σιέρα

 • Άρχοντας
 • *******
 • Μηνύματα: 1225
 • Karma: 85
 • Χορεύοντας στο Χάρρενχαλ
  • Προφίλ
Η σειρά φαίνεται να επιβεβαίωσε κάτι που υπήρχε ως υπόνοια στα βιβλία.


Ο Μπραν μπορεί να επικοινωνεί μέσω οραμάτων.


Στα βιβλία, ο Θήον/Ρηκ πάει να προσευχηθεί στο δάσος και τότε συμβαίνει αυτό


Παράθεση


Ένα φύλλο έπεσε από ψηλά, χάϊδεψε το φρύδι του και έπεσε στην λιμνούλα. Επέπλεε στο νερό, κόκκινο, με πέντε δάκτυλα, σαν ματωμένο χέρι. "… Μπραν," το δέντρο μουρμούρισε. Γνωρίζουν. Οι θεοί γνωρίζουν. Είδαν τι έκανα. Και για μια παράξενη στιγμή, φάνηκε ως να ήταν το πρόσωπο του Μπραν χαραγμένο στον χλωμό κορμό του δέντρου, να τον αντικρίζει με μάτια κόκκινα και σοφά και θλιμμένα. 


Αμέσως μετά οι γυναίκες του Μανς εμφανίζονται και ο Θήον αποφασίζει να τις βοηθήσει να σώσουν την Τζέην.
He was sick of it, sick of lords and lies, sick of his father, his sister, sick of the whole bloody business.

Αποσυνδεδεμένος WardenOfTheNorth1

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 158
 • Karma: 4
 • Φύλο: Άντρας
 • the wolves will come again
  • Προφίλ
Ο Bran βλέπει όραμα το Winterfell...όταν η Meera τον παίρνει από το δέντρο συνεχίζει να είναι μέσα στο όραμα....Αυτό σημαίνει ότι το δέντρο δεν έχει σημασία και ότι μπορεί να δει από όπουδίποτε ή ήταν λάθος της σειράς ?
"Προσπαθούσα να κερδίσω το θρόνο για να σώσω το βασίλειο, όταν θα έπρεπε να σώσω το βασίλειο για να κερδίσω το θρόνο."

Αποσυνδεδεμένος atropos

 • Ευγενής
 • ******
 • Μηνύματα: 641
 • Karma: 24
 • Φύλο: Άντρας
 • I was kickin' ass, since the dawn of time
  • Προφίλ
Αυτό που όταν δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες, ο νους μας πάει κατευθείαν στο "ήταν λάθος της σειράς", μιας σειράς εκατομυρίων 1η στην τηλεθέαση παγκοσμίως με ξεπερνά... |-)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2016, 09:41:43 πμ από atropos »

Αποσυνδεδεμένος Lady Stark

 • Ιππότης
 • ****
 • Μηνύματα: 271
 • Karma: 9
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Μια θεωρία που διάβασα στο ίντερνετ:

προσωπική θεωρία: Ο μάγος (κoράκι με τα τρία μάτια) είναι ο Bran έπειτα από χιλιετίες.Ο μικρός Bran στο μέλλον αναπτύσσει τις ικανότητες του, επιτυγχάνει την αθανασία και μπορεί να ταξιδεύει στο χρόνο.Γνωρίζει τα πάντα...Παρελθόν και μέλλον. Πιθανόν, ο ίδιος, στο μέλλον να τερματίσει τον πόλεμο με τους white wokers για αυτόν το λόγο  εξασφαλίζει την ακεραιότητα και εκπαίδευση του νεότερου εαυτού του. Για αυτό και τα παιδιά θυσιάστηκαν για αυτόν, στην προσπάθεια των white wokers να τον δολοφονήσουν. Γνώριζε για το σημάδι, μετά την επαφή του αρχηγού του white woker στο χέρι, και τη στιγμή που ο νεαρότερος εαυτός του θα πέθαινε, τον πήγε στο παρελθόν να εξουσιάσει τον Hodor για να επιβιώσει. Επίσης αν στο μέλλον, η Arya αποκτήσει  δυνάμεις, θα είναι έργο του Bran. Αυτός θα είχε προσχεδιάσει τη φυλάκιση του jaqen h'ghar <<ο ιερέας του πολυπρόσωπου Θεού>> ώστε να τον γνωρίσει η Arya (στον 2 κυκλο) και στο μέλλον να εκπαιδευτεί από αυτον. Kαι ακόμα πιο ανατρεπτικό, όλοι οι Θεοί να είναι δημιουργία του Bran από την αρχή του κόσμου, ώστε να έχει δυνατούς συμμάχους στη μάχη που συνέβη στο παρελθόν  κατά των White wokers. Γεγονότα που ενισχύουν τη θεωρία μου: 1)Το τρίματο κοράκι δείχνει ιδιαίτερη προσοχή, επιμονή στο Bran και τον προστάτευσε με κόστος τη ζωή του,γιατί όχι μόνο προορίζεται για κάτι μεγάλο, αλλά είναι ο ίδιος και είναι ο μoναδικός που μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο κατά των white wokers 2) κανείς δεν έχει κατονομάσει το τρίματο κοράκι με το πραγματικό του όνομα (ίσως να είναι Bran), 3)το τρίματο κοράκι δεν μπορεί να περπατήσει, είναι καθηλωμένος στις ρίζες του δέντρου.... O μοναδικός και αλήθινός πρωταγωνιστής του Game of Thrones είναι ο Bran και είναι το ίδιο πρόσωπο με το τρίματο κοράκι...
Δεν είναι λίγο τραβηγμένη; Τι λέτε εσείς που έχετε διαβάσει όλα τα βιβλία;

Αποσυνδεδεμένος odykal

 • Moderator
 • Στρατηγός
 • ***
 • Μηνύματα: 496
 • Karma: 68
 • Φύλο: Άντρας
 • Unbowed, Unbent, Unbroken
  • Προφίλ
@Lady Stark

Η θεωρία νομίζω πως καταρρίπτεται σχετικά εύκολα. Γνωρίζουμε, κατά πάσα πιθανότητα, την ταυτότητα του Κουρούνας με τα Τρία Μάτια. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στη σειρά κάποια πληροφορία, αλλά στα βιβλία υπάρχει πληθώρα στοιχείων που μας οδηγεί στο ποιος είναι. Πρόκειται για τον Μπρύντεν Ρίβερς, ή αλλιώς Ματωμένο Κοράκι, μπάσταρδο αδερφό του Αίγκον IV.
“ The bleeding star bespoke the end. These are the last days, when the world shall be broken and remade. A new god shall be born from the graves and charnel pits.”

Αποσυνδεδεμένος WardenOfTheNorth1

 • Στρατιώτης
 • ***
 • Μηνύματα: 158
 • Karma: 4
 • Φύλο: Άντρας
 • the wolves will come again
  • Προφίλ
Αυτό που όταν δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες, ο νους μας πάει κατευθείαν στο "ήταν λάθος της σειράς", μιας σειράς εκατομυρίων 1η στην τηλεθέαση παγκοσμίως με ξεπερνά... |-)
Γιατί η σειρά μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κανένα λάθος ούτε έχει δείξει σκηνές που δεν έχουν νόημα απλά για το Shock
"Προσπαθούσα να κερδίσω το θρόνο για να σώσω το βασίλειο, όταν θα έπρεπε να σώσω το βασίλειο για να κερδίσω το θρόνο."

Αποσυνδεδεμένος atropos

 • Ευγενής
 • ******
 • Μηνύματα: 641
 • Karma: 24
 • Φύλο: Άντρας
 • I was kickin' ass, since the dawn of time
  • Προφίλ
Τηλεόραση βλέπουμε, το να κάνουν κάτι για να κάνουν κατά τη γνώμη τους τηλεοπτικότερο το θέαμα, εγώ δε το θεωρώ επιλήψιμο, η δουλειά τους είναι. Το αν εσένα δε σου αρέσει, είναι υποκειμενικό. Και όσον αφορά τα "λάθη" που αναφέρεις, εγώ λάθος σημαντικό δεν έχω παρατηρήσει.


Τα περισσότερα "λάθη" που ακούγονται είναι τις περισσότερες φορές απλή άγνοια του αναγνώστη που αισθάνεται άβολα για το ότι δεν ξέρει το που πάει η τηλεοπτική ιστορία και τα ρίχνει στον εύκολο στόχο των δημιουργών της σειράς. Η άποψη μου.

Αποσυνδεδεμένος nirne

 • Administrator
 • Φύλακας
 • *****
 • Μηνύματα: 2468
 • Karma: 103
 • Φύλο: Γυναίκα
 • STARGARYEN LOYALIST
  • Προφίλ
Η σειρά έχει κάνει αρκετά λάθη - "σημαντικά" και μη - και έχει έρθει αρκετές φορές σε αντίφαση με τον εαυτό της στα έξι χρόνια που τη βλέπουμε. Οπότε το να αναρωτιέται κανείς πού και πού μήπως είναι λάθος κάτι που φαίνεται παράδοξο, είναι απολύτως φυσιολογικό, θεωρώ. 

Αποσυνδεδεμένος atropos

 • Ευγενής
 • ******
 • Μηνύματα: 641
 • Karma: 24
 • Φύλο: Άντρας
 • I was kickin' ass, since the dawn of time
  • Προφίλ
Απλά επειδή τελευταία, ΟΠΟΙΑ σελίδα στο φόρουμ και αν ανοίξεις, κάποιος όλως τυχαίως θα το αναρωτιέται αυτό που αναφέρεις @nirne , καλό είναι να αναρωτιόμαστε και για το αντίθετο.


Προφανώς και έχουν γίνει λάθη, άλλωστε δύσκολο να βρεις μια σειρά χωρίς κανένα Plot whole ή υπερβολές ή κακές σεναριακές επιλογές. Έχει γίνει trend τελευταία το άμεσο κράξιμο στους D&D, αλλά θεωρώ ότι ακόμα και αν τα περισσότερα λάθη που αναφέρονται να είναι όντως λάθη, εγώ βρίσκω πολύ πιο διασκεδαστικό το να προσπαθώ να καταλάβω τι θέλουν να μου δείξουν και τι κρύβεται πίσω από αυτά που θα βιαστώ να χαρακτηρίσω λανθασμένα.


Δε βρίσκω προσωπικά καμία χαρά στο να βλέπω κάτι για να το κράζω χωρίς καν να αφιερώσω χρόνο για να το κρίνω (μάλιστα διάβασα ότι κάποιοι σχολιάζουν έχοντας δει το επεισόδιο σε fast forward................), αλλιώς θα έβλεπα καρντάσιανς, Ελληνικά μεσημεριανά ή κάτι τέτοιο.