Αποστολέας Θέμα: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come  (Αναγνώστηκε 5264 φορές)

Αποσυνδεδεμένος nirne

 • Administrator
 • Φύλακας
 • ***
 • Μηνύματα: 2462
 • Karma: 101
 • Φύλο: Γυναίκα
 • STARGARYEN LOYALIST
  • Προφίλ
[Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« στις: Απριλίου 13, 2015, 11:56:26 πμ »
Συζήτηση για το πρώτο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν - The Wars to Come . Για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία και θέλουν να το συζητήσουν σε σχέση με αυτά χωρίς να φοβούνται τα spoilers.

                          Περίληψη πρώτου επεισοδίου

Το επεισόδιο ξεκινά με την Σέρσεϊ και την φίλη της την Μελάρα όταν ήταν δώδεκα χρονών. Πηγαίνουν σε μια μάγισσα μέσα στο δάσος για να μάθει η Σέρσεϊ το μέλλον της. Όταν βρίσκουν την μάγισσα, αφού η Σέρσεϊ την αφήνει να γευτεί το αίμα της, την ρωτάει αν θα παντρευτεί τον πρίγκιπα με τον οποίο είναι λογοδοσμένη (εννοείται ο Ραίγκαρ Ταργκάρυεν εδώ αν και στα βιβλία δεν είχαν ποτέ λογοδοθεί). Η μάγισσα της απαντάει ότι δεν θα παντρευτεί τον πρίγκιπα, αλλά τον βασιλιά. Ότι θα γίνει βασίλισσα μέχρι που θα έρθει μία άλλη νεότερη και ομορφότερη, θα της πάρει τη θέση και ό, τι πιο πολύτιμο έχει. Ο βασιλιάς θα κάνει είκοσι παιδιά, εκείνη τρία. Τα παιδιά της θα έχουν χρυσά στέμματα και χρυσά σάβανα. Η μικρή Σέρσεϊ μοιάζει εξοργισμένη.

Η σκηνή αλλάζει και βλέπουμε την Σέρσεϊ μέσα σε μια άμαξα, να βγαίνει από τη ρέμβη της προβληματισμένη. Πηγαίνει στο σεπτ όπου βρίσκεται το νεκρό σώμα του πατέρα της και δίπλα ο αδερφός της ο Τζέιμι. Εκείνος της τονίζει ότι πρέπει να είναι ενωμένοι απέναντι σ’ αυτούς που θα προσπαθήσουν να τους χωρίσουν για να τους πάρουν ό, τι έφτιαξε ο πατέρας τους. Η Σέρσεϊ όμως επιμένει ότι ο εχθρός τους είναι ο Τύριον και τον ρωτάει αν αυτός τον απελευθέρωσε. Ο Τζέιμι επιβεβαιώνει την πράξη του με την σιωπή του και έτσι εκείνη τον θεωρεί υπεύθυνο για το θάνατο του Τάιγουιν.

Στην τρίτη σκηνή έχουμε τον Τύριον να βγαίνει από το κασόνι μέσα στο οποίο πέρασε όλο το ταξίδι του από το Γουέστερος. Βρίσκεται μαζί με τον Βάρυς στο Πέντος, στην έπαυλη του Ιλλύριο Μοπάτις και εκεί ο Βάρυς εξηγεί τους λόγους που υποστηρίζει τους Ταργκάρυεν. «Συναντηθήκαμε με τον Ιλλύριο πριν πολλά χρόνια μέσω κοινών φίλων που είδαν πόσο καταστροφικός ήταν ο Ρόμπερτ Μπαράθηον. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο για το βασίλειο υποστηρίζοντας την παλινόρθωση των Ταργκάρυεν. Και τότε ξεκίνησε μια αλυσίδα λαθών που μας οδήγησε και τους δύο εδώ. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα, όχι καλύτερα. Το Γουέστερος πρέπει να προστατευτεί από τον εαυτό του… επειδή μιλάμε για το μέλλον της χώρας μας.»

Τέταρτη σκηνή και έχουμε ένα εντυπωσιακότατο πλάνο όπου οι άσπιλοι γκρεμίζουν το χρυσό άγαλμα της Άρπυιας από την κορυφή μιας πυραμίδας. Μετά από αυτό ακολουθεί ένα συγκινητικό περιστατικό παρμένο κατευθείαν από τα βιβλία όπου ένας από τους άσπιλους πηγαίνει σε ένα πορνείο όπου πληρώνει μία πόρνη απλά για να τον αγκαλιάσει και να του τραγουδήσει. Εκεί ένας άντρας με χρυσή μάσκα του κόβει το λαιμό.

Στην πέμπτη σκηνή τα νέα για τη δολοφονία του άσπιλου από τους Γιους της Άρπυιας φτάνουν στην Ντάνυ. Εκείνη αποφασίζει να τον θάψει με όλες τις τιμές δημοσίως στον Ναό της Χάρης, πράγμα που κατά τον πρώην δούλο, Μόσσαντορ, θα εξαγριώσει τους Αφέντες.

Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε την Μίσσαντεϊ να βρίσκει τον Γκριζοσκώληκα και να τον ρωτάει για ποιο λόγο μπορεί να πηγαίνουν οι άσπιλοι στα πορνεία. Εκείνος της απαντάει πως δεν γνωρίζει.

Έβδομη σκηνή στην αυλή του Τείχους. Ο Τζον εκπαιδεύει στην ξιφασκία τον Όλλυ, τον μικρό που σκότωσε την Ύγκριτ. Παραδίπλα βρίσκονται ο Σαμ και η Γκίλλυ και μπροστά τους περνούν ο Άλισερ Θορν με τον Γιάνος Σλυντ. Ο Θορν σχολιάζει πως οι άντρες της Νυχτερινής Φρουράς δεν είναι στρατιώτες αλλά λαθροθήρες και κλέφτες και κοιτάει την Γκίλλυ επίμονα. Εκείνη λέει στον Σαμ ότι ο Θορν την μισεί. Ο Σαμ σ’ αυτή τη σκηνή μας ενημερώνει ότι πρόκειται να γίνουν εκλογές στο Τείχος για να αναδειχτεί Άρχοντας Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς κι ότι θα είναι υποψήφιοι ο Άλισερ Θορν και ο Ντένις Μάλλιστερ που θεωρείται καλός άνθρωπος. Η Γκίλλυ φοβάται ότι θα τη διώξουν από το Τείχος κι ο Σαμ της υπόσχεται ότι θα την ακολουθήσει όπου κι αν πάει. Εκείνη όμως του απαντά ότι αν φύγει, θα τον εκτελέσουν ως λιποτάκτη.
Τότε, εμφανίζεται η Μελισάντρα η οποία λέει στον Τζον ότι τον ζητάει ο Στάννις.

Όγδοη σκηνή: η Μελισάντρα και ο Τζον μέσα στον ανελκυστήρα που τους ανεβάζει στην κορυφή του Τείχους. Εκείνος τη ρωτάει γιατί δεν κρυώνει κι εκείνη απαντά ότι έχει πάντα τις φωτιές του Κυρίου μέσα της και παίρνει το χέρι του και το ακουμπά στο μάγουλό της για να του δείξει πόσο ζεστό είναι. Έπειτα, τον ρώτάει αν είναι παρθένος. Στην αρνητική του απάντηση, εκείνη λέει «ωραία».

Στην ένατη σκηνή βρισκόμαστε στην κορυφή του Τείχους όπου ο Τζον και η Μελισάντρα συναντούν τον Στάννις και τον Ντέιβος. Ο Τζον γονατίζει μπροστά στον Στάννις καθώς η μάγισσα τον συστήνει ως ο Μπάσταρδος του Γουίντερφελ (νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται αυτό το όνομα του Τζον στη σειρά, αν δεν κάνω λάθος). Έπειτα, ο Στάννις ζητάει από τον Τζον να πείσει τον Μανς Ράιντερ να του παραχωρήσει τους Άγριούς του για να πάρει πίσω το Γουίντερφελ από τον Μπόλτον που σκότωσε τον Ρομπ Σταρκ. Ως αντάλλαγμα οι Άγριοι θα λάβουν αμνηστία και εδάφη για να κατοικήσουν. Ο Μανς πρέπει να κλίνει το γόνυ και να ορκιστεί υποταγή σ’ αυτόν. Αν δεν το κάνει, θα καεί ζωντανός. Ο Τζον έχει διωρία να πείσει τον Μανς μέχρι να πέσει η νύχτα.

Στην δέκατη σκηνή πηγαίνουμε στην Κοιλάδα όπου η Σάνσα, ο Μικροδάχτυλος και ο Άρχοντας Ρόυς παρακολουθούν τον Ρόμπιν Άρρυν να εξασκείται στην ξιφομαχία και σχολιάζουν πόσο οικτρός είναι σ’ αυτήν. Ο Πήταϊρ όμως τονίζει ότι ο Ρόμπιν έχει το χάρισμα του σπουδαίου ονόματος και ότι μερικές φορές αυτό είναι αρκετό. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας τους ο Μικροδάχτυλος λαμβάνει ένα μήνυμα, το περιεχόμενο του οποίου δεν μας αποκαλύπτεται.
Στην επόμενη σκηνή βρίσκουμε την Μπριέν να ακονίζει το σπαθί της και τον Πόντρικ να ετοιμάζει τον καταυλισμό τους. Εκείνη του λέει ότι μιας και πλέον βρίσκεται ασφαλής πολύ μακριά από το Κινγκς Λάντινγκ, μπορεί να φύγει. Αφού εκείνη δεν είναι ιππότης, άρα και ο Πόντρικ δεν είναι ακόλουθος. Από τα λόγια της και τη στάση της συμπεραίνουμε ότι η Μπριέν τείνει να εγκαταλείψει την αποστολή να βρει την Σάνσα.

Η κάμερα τότε γυρίζει και βλέπουμε την άμαξα ενός άρχοντα να περνάει από το δρόμο εκεί κοντά τους μαζί με την στρατιωτική του συνοδεία. Μέσα στην άμαξα βρίσκονται ο Μικροδάχτυλος και η Σάνσα όπου μαθαίνουμε ότι εκείνος είπε ψέματα στον Ρόυς πως κατευθύνεται στα Δάχτυλα κι ότι στην πραγματικότητα πηγαίνουν σε μια χώρα τόσο μακρινή όπου ούτε η Σέρσεϊ Λάννιστερ δεν θα μπορούσε να βλάψει την Σάνσα.

Στην δωδέκατη σκηνή μεταφερόμαστε στο Κινγκς Λάντινγκ και στο Κόκκινο Φρούριο όπου ο Λόρας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στη Σέρσεϊ η οποία μοιάζει να βαριέται θανάσιμα. Τον αφήνει σε λίγο για να βρεθεί μπροστά στον ξάδερφό της τον Λάνσελ που είναι ξυπόλυτος και ντυμένος μ’ ένα τρίχινο ράσο. Δέχεται τα συλλυπητήριά του αλλά τους διακόπτει ο Κήβαν, ο πατέρας του και αδερφός του Τάιγουιν, ο οποίος την ενημερώνει ότι ο γιος του ανήκει σε ένα θρησκευτικό τάγμα που ονομάζεται Σπουργίτια και αποτελείται από φανατικούς θρησκόληπτους, οι οποίοι δεν θα είχαν φτάσει ποτέ στο Κινγκς Λάντινγκ ενόσω ήταν ζωντανός ο Τάιγουιν.

Στην επόμενη σκηνή ο Λάνσελ πλησιάζει την Σέρσεϊ που βρίσκεται μόνη της και πίνει. Της ζητάει να τον συγχωρήσει επειδή την οδήγησε στην αμαρτία, επειδή την έβαλε σε πειρασμό να υποκύψει στις αφύσικες σχέσεις τους. Τον αποπαίρνει δείχνοντας να διασκεδάζει με τα λόγια του. Ο Λάνσελ στη συνέχεια της  ζητάει συγγνώμη για τον βασιλιά, για το κυνήγι του κάπρου, για το κρασί του. Η Σέρσεϊ υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο πράγμα της μιλάει.

Δέκατη τρίτη σκηνή και βρισκόμαστε στην κρεβατοκάμαρα του Λόρας όπου ερωτοτροπεί με τον Όλυβαρ. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει η Μάργκαιρυ για να τον ειδοποιήσει ότι άργησαν για το δείπνο τους με το βασιλιά. Όταν διώχνει τον Όλυβαρ, κάνει παρατήρηση στον αδερφό της επειδή δεν είναι καθόλου διακριτικός με τις ερωτικές του επιλογές. Ο Λόρας της απαντά ότι δεν χρειάζεται να είναι διακριτικός μιας και γνωρίζουν οι πάντες γι’ αυτόν.

Έπειτα, μεταφερόμαστε και πάλι στην έπαυλη του Ιλλύριο όπου ο Τύριον και ο Βάρυς είναι και πάλι μόνοι και συζητούν. Ο ευνούχος λέει στον Τύριον ότι τον απελευθέρωσε επειδή πιστεύει ότι οι ταλαντούχοι άνθρωποι έχουν έναν ρόλο να διαδραματίσουν στον πόλεμο που πρόκειται να ξεσπάσει. Θεωρεί ότι ο νάνος έχει το πολιτικό ένστικτο του πατέρα του μαζί όμως και συμπόνια. Όσο για την επιλογή της Ντάνυ, τονίζει ότι το βασίλειο χρειάζεται κάποιον πιο δυνατό από τον Τόμμεν αλλά πιο μετριοπαθή από τον Στάννις. Έναν μονάρχη που μπορεί να τρομοκρατήσει τους μεγάλους άρχοντες  και να εμπνεύσει τον απλό λαό. Έναν ηγέτη με εκατομμύρια οπαδούς, με ισχυρό στρατό και το σωστό οικογενειακό όνομα. Τέλος, τον πείθει να ταξιδέψει μαζί του στο Μηρήν για να συναντήσει την Νταινέρυς Ταργκάρυεν.

Στην επόμενη σκηνή ο Νταάριο και ο Χίζνταρ ζο Λόρακ περπατούν σ' έναν δρόμο του Μηρήν συζητώντας για τις περιπολίες που κάνουν οι άσπιλοι μετά τη δολοφονία ενός από αυτούς από τους Γιους της Άρπυιας. Αμέσως μετά μεταφερόμαστε στην Αίθουσα του Θρόνου όπου έχουν καταλήξει για να πληροφορήσει ο Χίζνταρ την Ντάνυ ότι στο Γιουνκάι τα πράγματα στέφονται με επιτυχία καθώς οι Σοφοί Αφέντες συμφώνησαν να εκχωρήσουν τις εξουσίες τους σε ένα συμβούλιο γερόντων που αποτελείται τόσο από απελεύθερους όσο και από πρώην ιδιοκτήτες δούλων. Ζητούν όμως να ξανανοίξουν οι αρένες μονομαχιών ως ένδειξη σεβασμού στις παραδόσεις τους. Η Ντάνυ αρνείται κατηγορηματικά.

Στην δέκατη έβδομη σκηνή βρίσκουμε την Ντάνυ και τον Νταάριο σε προσωπική στιγμή τους. Ο Νταάριο εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να ανοίξουν οι αρένες και αφηγείται πώς κάποτε ήταν κι ο ίδιος δούλος που μαχόταν σε αρένες κι επειδή ήταν καλός μονομάχος κι έγινε διάσημος, κέρδισε την ελευθερία του και έφτασε εκεί που έφτασε. Καταλήγει να συμβουλέψει την Νταινέρυς να επιδείξει την δύναμή της γιατί μια δρακοβασίλισσα χωρίς δράκους δεν είναι βασίλισσα.

Αμέσως μετά παρακολουθούμε την Ντάνυ να κατεβαίνει στον Λάκκο των δράκων όπου διαπιστώνει ότι οι δράκοι της έχουν αγριέψει πολύ καθώς σχεδόν δέχεται επίθεση από αυτούς.

Από το Έσσος πηγαίνουμε στο Τείχος όπου ο Τζον συναντάει τον Μανς στην φυλακή του και του μεταφέρει το αίτημα του Στάννις όπως και την μοίρα που τον περιμένει αν αρνηθεί. Προσπαθεί να τον πείσει να δεχτεί, μα δεν τα καταφέρνει.

Στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου ο Μανς κατευθύνεται προς την πυρά συνοδεία δύο στρατιωτών. Γύρω από την πυρά είναι μαζεμένοι άντρες του Στάννις, άντρες της Νυχτερινής Φρουράς, Άγριοι και όλοι οι γνωστοί μας στο Τείχος. Ο Μανς μοιάζει φοβισμένος μα όταν ο Στάννις του λέει να υποταχτεί σ’ αυτόν και να ζήσει, εκείνος του εύχεται απλά καλή τύχη στους πολέμους του. Έτσι, δένεται στην πυρά. Καθώς οι φλόγες αρχίζουν να τον τυλίγουν, ο Τζον δεν ανέχεται άλλο το θέαμα και αποχωρεί. Λίγο αργότερα ο Μανς Ράιντερ αρχίζει να φωνάζει από τους πόνους μέχρι που ένα βέλος τον αποτελειώνει. Όλοι στρέφονται πίσω τους και η κάμερα γυρίζει δείχνοντάς μας  τον Τζον πάνω σ’ έναν πύργο μ’ ένα τόξο στο χέρι.

_____
Πρόκειται πραγματικά για ένα επεισόδιο με πάρα πολλές σκηνές και παρουσία σε όλα σχεδόν τα μέρη όπου υπάρχει ενδιαφέρον. Και είναι λογικό, καθώς είναι το πρώτο επεισόδιο του κύκλου, το οποίο προσπαθεί να ενώσει με τα προηγούμενα, να δείξει στους τηλεθεατές πού βρίσκονται οι ήρωές μας σήμερα και να προετοιμάσει το σκηνικό για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Ο λόγος σ' εσάς τώρα. Πώς σας φάνηκε το επεισόδιο; Θεωρείτε ότι πέτυχε τους σκοπούς του; Τι γνώμη έχετε για τις αλλαγές από τα βιβλία που υπάρχουν ή διαφάνηκαν ότι θα υπάρξουν;
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 14, 2015, 03:13:47 πμ από nirne »

Αποσυνδεδεμένος Petros

 • Χωρικός
 • *
 • Μηνύματα: 5
 • Karma: 1
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 13, 2015, 02:08:20 μμ »
Δεν μου άρεσε που δεν είδαμε τον Ιλλύριο και που δεν είδαμε την γραφειοκρατία της Ντενύρις με τις αποζημιώσεις για τα καμμένα κόκκαλα και τους απατεώνες.

Αποσυνδεδεμένος nirne

 • Administrator
 • Φύλακας
 • ***
 • Μηνύματα: 2462
 • Karma: 101
 • Φύλο: Γυναίκα
 • STARGARYEN LOYALIST
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 14, 2015, 01:04:56 πμ »
     Γενικά, το επεισόδιο το είδα πολύ ευχάριστα χωρίς να χαλαστώ, αλλά βέβαια υπήρξαν αρκετές στιγμές που κούνησα το κεφάλι, και σε πολλές από αυτές ο λόγος δεν είχε να κάνει με το ότι οι σκηνές δεν υπήρχαν στα βιβλία, αλλά στο ότι οι αλλαγές δεν στήθηκαν σε γερές βάσεις. Θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.
Και σημειώνω ότι όλα τα παρακάτω είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη και δεν είναι θέσφατα.  :)

Τι μου άρεσε:
-   Η επιστροφή του Κήβαν και του Λάνσελ. Όταν τόσοι χαρακτήρες εξαφανίζονται από τη σειρά ή δεν εμφανίζονται καν, μια τέτοια έκπληξη είναι πάντα ευχάριστη.
-   Οι δράκοι της Ντάνυ. Εντυπωσιακοί, τρομακτικοί και τεράστιοι.
-    Η Ντάνυ μας δίνει επιτέλους τα ονόματα των τριών δράκων της: Βισέρυον, Ραίγκαλ, Ντρόγκον.
-   Η σκηνή του Άσπιλου στο πορνείο. Συγκινητική και τραγική.
-   Η υποκριτική απόδοση του Κίαραν Χιντς, του ηθοποιού που υποδύεται τον Μανς .
-   Η υποκριτική απόδοση της Εμίλια Κλαρκ στη σκηνή με τον Νταάριο στο κρεβάτι. Θεωρώ ότι παίζει πολύ καλύτερα όταν δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει την μεγάλη και σπουδαία βασίλισσα, που δεν της βγαίνει καθόλου καλά (κατά τη γνώμη μου πάντα)
-    Η έπαυλη του Ιλλύριο. Ειδυλλιακή. Θα ήθελα να ζω εκεί!!!
-   Όταν η Μελισάντρα συστήνει τον Τζον ως Μπάσταρδο του Γουίντερφελ.
-   Το γκρέμισμα της Άρπυιας από την κορυφή της πυραμίδας. Ουάου!


Τι δεν μου άρεσε:
-   Η έλλειψη δυσωδίας στην κηδεία του Τάιγουιν. Άφησαν απ’ έξω το καλύτερο και κράτησαν κάτι που δεν είχε κανένα ενδιαφέρον πέρα από τις πέτρες στα μάτια του Τάιγουιν (μου φάνηκε αστείος για κάποιο λόγο!) και μια σχεδόν βαρετή κουβέντα ανάμεσα στα δυο αδέρφια που μάλλον προετοιμάζει για τα επόμενα επεισόδια.
-   Ο Βάρυς αποκαλύπτει με άνεση τα κίνητρά του στον Τύριον, κίνητρα τα οποία είναι απλοϊκά και γεμάτα αλτρουισμό. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν να πιστέψουμε ότι ο επί τόσα πολλά χρόνια Άρχοντας των Ψιθυριστών έχει ως μοναδικό του σκοπό το καλό του βασιλείου ή το καλό των καταπιεζομένων μαζών. Και βέβαια μας λένε ότι εξ’ αρχής ήταν υποστηρικτής της Ντάνυ; Χμ, εγώ άλλα θυμάμαι στις πρώτες σεζόν. Μάλλον ξέμειναν από ιδέες οι παραγωγοί μας.
-   Το ρομάντζο της  Μίσσαντεϊ και του Γκριζοσκώληκα καλά κρατεί. Και ενώ κόβουν χαρακτήρες όπως ο Έουρον, ο Βικτάριον, ο Αίγκον, ο Κόννινγκτον, η Αριάν, ο Κουέντυν,  επειδή λένε ότι δεν έχουν χρόνο, επιλέγουν να συμπεριλάβουν τις  ανούσιες περιπτύξεις και  κουβέντες του Γκριζοσκώληκα και της Μίσσαντεϊ και να τους φτιάξουν ολόκληρη ιστορία γεμάτη… αγάπες και λουλούδια. Ασυγχώρητοι.
-   Ο Στρατός της Πίστης. Νιώθω ότι ήταν κάπως απότομη και χωρίς ικανή δικαιολόγηση η εισαγωγή του στην υπόθεση. Δεν εξήγησαν καν κάτω από ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε όλος αυτός ο θρησκευτικός φανατισμός. Ξέρω ξέρω, δεν έχουν χρόνο…
-   Ο Λόρας. Έλεος, δηλαδή. Δεν είναι ανάγκη να μας τον δείχνουν κάθε φορά στο κρεβάτι με άντρα τον άνθρωπο για να συγκρατήσουμε ότι είναι γκέι. Το ξέρουμε. Μας το θυμίζουν σε κάθε σεζόν συχνά πυκνά. Δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε, υποσχόμαστε. Θα το θυμόμαστε όταν θα έρθει η ώρα. Ο Λόρας έχει και προσωπικότητα και χαρακτήρα εκτός από λίμπιντο, D&D.
-    Η Μπριέν πέφτει πάνω ΚΑΙ στη δεύτερη Σταρκοπούλα (έστω και ξυστά, αλλά και πάλι!) από καθαρή σύμπτωση.  Καμιά πιο πρωτότυπη ιδέα, ρε παιδιά;
-   Τα κίνητρα του Μανς για να αρνηθεί την προσφορά του Στάννις. Ή μάλλον για να το πω καλύτερα, η έλλειψη των κινήτρων του. Υποτίθεται ότι ο Μανς οδήγησε τον λαό του σε έναν απελπισμένο και στην πραγματικότητα χαμένο εκ των προτέρων πόλεμο ενάντια στο Γουέστερος ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Και τώρα του παρουσιάζεται Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ να τους σώσει κι αντί γι’ αυτό, τους αφήνει στην άλλη πλευρά του Τείχους, στο έλεος των Άλλων, επειδή… επειδή; Δεν θέλει να γονατίσει; Τότε τι “δεν το κάνω λόγω περηφάνιας/εγωισμού» ήταν αυτό που είπε; Ακριβώς αυτό παρουσιάζεται να κάνει. Character assassination big time.
-   Και μιας και μιλάμε για character assassination, ας μην αφήσουμε απ’ έξω τον Τζέιμι που είναι πιο θλιβερός ακόμη κι απ’ όταν ήταν όταν τον συναντήσαμε για πρώτη φορά (μόνο που δεν σκοτώνει παιδιά τώρα). Δεν άλλαξε τίποτα και είναι ακόμη στο έλεος της αδερφής του. Κρίμα όλο το χρόνο που έχασε η σειρά για να μας δείχνει το ταξίδι με την Μπριέν. Θα μπορούσε να το παραλείψει εντελώς, δεν πρόσφερε τίποτα, πέρα από το ότι της έδωσε τον Ορκοτηρητή.
-   Η σχέση που πάει να διαφανεί ανάμεσα σε Τζον και Μελισάντρα. Για κάποιο λόγο έτσι όπως τους έστησαν, με ξενέρωσε εντελώς. Ελπίζω να μην υπάρξει σχέση...
-   Τέλος, η Ντάνυ κατεβαίνει στους δράκους της και τους βρίσκει να έχουν γίνει άγρια θεριά. Υπονοείται φυσικά ότι δεν τους επισκεπτόταν καθόλου όλο αυτόν τον καιρό… :(

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 14, 2015, 01:38:29 πμ από nirne »

Αποσυνδεδεμένος atropos

 • Ευγενής
 • ******
 • Μηνύματα: 641
 • Karma: 24
 • Φύλο: Άντρας
 • I was kickin' ass, since the dawn of time
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 14, 2015, 09:51:44 πμ »
Η οπτική σου στα περισσότερα σημεία είναι κοντά στη δική μου, οπότε θα πω απλά που το βλέπω διαφορετικά  :P

-   Ο Βάρυς αποκαλύπτει με άνεση τα κίνητρά του στον Τύριον, κίνητρα τα οποία είναι απλοϊκά και γεμάτα αλτρουισμό. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν να πιστέψουμε ότι ο επί τόσα πολλά χρόνια Άρχοντας των Ψιθυριστών έχει ως μοναδικό του σκοπό το καλό του βασιλείου ή το καλό των καταπιεζομένων μαζών. Και βέβαια μας λένε ότι εξ’ αρχής ήταν υποστηρικτής της Ντάνυ; Χμ, εγώ άλλα θυμάμαι στις πρώτες σεζόν. Μάλλον ξέμειναν από ιδέες οι παραγωγοί μας.
Εδώ δε σε πιάνω. Νομίζω ότι απο την αρχή ως τώρα ο Βάρυς πραγματικά δρούσε για το καλό του Βασιλείου (ή έστω μας λέει ο ίδιος ότι έκανε..). Με λίγα λόγια προσπαθούσε να στηρίξει τον Ρόμπερτ με τον Νεντ για όσο θα αντέχανε, μιας και δεν ήταν άσχημο δίδυμο στην εξουσία και παράλληλα ετοίμαζε και την Ντάνυ για το μέλλον. Δε κατάλαβα τι σε ξενίζει στο όλο θέμα!

-   Ο Λόρας. Έλεος, δηλαδή. Δεν είναι ανάγκη να μας τον δείχνουν κάθε φορά στο κρεβάτι με άντρα τον άνθρωπο για να συγκρατήσουμε ότι είναι γκέι. Το ξέρουμε. Μας το θυμίζουν σε κάθε σεζόν συχνά πυκνά. Δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε, υποσχόμαστε. Θα το θυμόμαστε όταν θα έρθει η ώρα. Ο Λόρας έχει και προσωπικότητα και χαρακτήρα εκτός από λίμπιντο, D&D.
Και εγώ δε καταλαβαίνω γιατί το τονίζουν τόσο, ίσως παίξει κάποιο ρόλο τώρα που το λες(;). Πάντως απόσους φίλους μου δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, κανένας δε τον θυμόταν ούτε τις προτιμίσεις του  :P.

-   Η σχέση που πάει να διαφανεί ανάμεσα σε Τζον και Μελισάντρα. Για κάποιο λόγο έτσι όπως τους έστησαν, με ξενέρωσε εντελώς. Ελπίζω να μην υπάρξει σχέση...
Ε δε νομίζω... Το ξέρουμε ότι η Μελ ειναι γενικά λάγνα αλλα ο Τζον εδώ άφησε κοτζαμαν Επίθετο Σταρκ+Winterfel πακέτο για να μη πατήσει τον όρκο του, θα τον πατήσει για τη θερμοφόρα..; Δύσκολα (αν και αυτή το βλέπω να κωλοτρίβεται και στα επόμενα..)!

-   Τέλος, η Ντάνυ κατεβαίνει στους δράκους της και τους βρίσκει να έχουν γίνει άγρια θεριά. Υπονοείται φυσικά ότι δεν τους επισκεπτόταν καθόλου όλο αυτόν τον καιρό… :(
Out of sight, out of mind για τη Danny... :(

Αποσυνδεδεμένος nirne

 • Administrator
 • Φύλακας
 • ***
 • Μηνύματα: 2462
 • Karma: 101
 • Φύλο: Γυναίκα
 • STARGARYEN LOYALIST
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 14, 2015, 11:12:43 πμ »
Παράθεση
Νομίζω ότι απο την αρχή ως τώρα ο Βάρυς πραγματικά δρούσε για το καλό του Βασιλείου (ή έστω μας λέει ο ίδιος ότι έκανε..). Με λίγα λόγια προσπαθούσε να στηρίξει τον Ρόμπερτ με τον Νεντ για όσο θα αντέχανε,

Στα βιβλία γνωρίζουμε ότι ο Βάρυς (άσχετα από το τι έλεγε) υποστήριζε τον Αίγκον και προσπαθούσε να κρατήσει σταθερό το βασίλειο, όχι επειδή ο Ρόμπερτ και ο Νεντ ήταν καλό δίδυμο για την εξουσία (άλλωστε ο Νεντ κράτησε στην εξουσία μόνο ένα χρόνο, ο Βάρυς ήταν χρόνια εκεί ΚΑΙ μας λέει στη σειρά ότι υποστήριζε την Ντάνυ επειδή ο Ρόμπερτ ήταν καταστροφή), αλλά επειδή ο Αίγκον ήταν μικρός ακόμη και δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ντάνυ δόθηκε στους Ντοθράκι από τον Ιλλύριο και ο Βάρυς στο Μικρό Συμβούλιο του Ρόμπερτ συμβούλεψε υπέρ της δολοφονίας της. Με λίγα λόγια αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι τα κίνητρα του στα βιβλία (ό, τι κι αν λέει) είναι πιο περίπλοκα και τα καλύπτει μυστήριο. Υποψιάζομαι ότι στη σειρά τα κίνητρά του είναι αυτά που λέει ότι είναι και αυτό μου φαίνεται λιγάκι αφελές για έναν άνθρωπο της θέσης του. Άλλωστε, τόσο "άσπρος" χαρακτήρας, ούτε ο Νεντ δεν ήταν. Νομίζω ότι δεν ταιριάζει στον Μάρτιν κάτι τέτοιο.

Παράθεση
Ε δε νομίζω... Το ξέρουμε ότι η Μελ ειναι γενικά λάγνα αλλα ο Τζον εδώ άφησε κοτζαμαν Επίθετο Σταρκ+Winterfel πακέτο για να μη πατήσει τον όρκο του, θα τον πατήσει για τη θερμοφόρα..;

Το ελπίζω, ειλικρινά.

Παράθεση
Out of sight, out of mind για τη Danny... :(

Αν θυμάμαι καλά, στα βιβλία η Ντάνυ επισκεπτόταν τους δράκους της, γι' αυτό το ανέφερα.  :)

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 14, 2015, 11:20:09 πμ από nirne »

Αποσυνδεδεμένος Jon's something.

 • Φύλακας
 • ********
 • Μηνύματα: 2114
 • Karma: 5
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Frankly dearie, I don't give a flying f*ck.
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 14, 2015, 01:42:59 μμ »
Εδώ δε σε πιάνω. Νομίζω ότι απο την αρχή ως τώρα ο Βάρυς πραγματικά δρούσε για το καλό του Βασιλείου (ή έστω μας λέει ο ίδιος ότι έκανε..). Με λίγα λόγια προσπαθούσε να στηρίξει τον Ρόμπερτ με τον Νεντ για όσο θα αντέχανε, μιας και δεν ήταν άσχημο δίδυμο στην εξουσία και παράλληλα ετοίμαζε και την Ντάνυ για το μέλλον. Δε κατάλαβα τι σε ξενίζει στο όλο θέμα
Δεν κολλάει αυτό. Την φρόντιζε και γιαυτό αυτή έμενε στους δρόμους, πουλήθηκε σαν σκλάβα και γενικά θα μπορούσε να είχε πεθάνει εν ριπή οφθαλμού?
Niemand ist eine größerer Feind als der seinem wohltäter gegenüber undankbare~Unknown.

Αποσυνδεδεμένος atropos

 • Ευγενής
 • ******
 • Μηνύματα: 641
 • Karma: 24
 • Φύλο: Άντρας
 • I was kickin' ass, since the dawn of time
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 14, 2015, 02:33:27 μμ »
Σαν σκλάβα που πουλήθηκε..;  ???

Αποσυνδεδεμένος nirne

 • Administrator
 • Φύλακας
 • ***
 • Μηνύματα: 2462
 • Karma: 101
 • Φύλο: Γυναίκα
 • STARGARYEN LOYALIST
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 14, 2015, 02:34:44 μμ »
Υποθέτω πως εννοεί ότι πουλήθηκε στον Ντρόγκο.

Αποσυνδεδεμένος atropos

 • Ευγενής
 • ******
 • Μηνύματα: 641
 • Karma: 24
 • Φύλο: Άντρας
 • I was kickin' ass, since the dawn of time
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 14, 2015, 02:50:14 μμ »
Ε να μη λέμε ότι ναναι όμως, όχι και πουλήθηκε σαν σκλάβα (για τα δεδομένα του γουέστερος)!

Δε ξέρω πολλές σκλάβες που παντρεύονται και αποκτούν ένα στρατό για να επιστρέψουν στο θρόνο τους..  ;D

Αποσυνδεδεμένος Jon's something.

 • Φύλακας
 • ********
 • Μηνύματα: 2114
 • Karma: 5
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Frankly dearie, I don't give a flying f*ck.
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 14, 2015, 02:52:59 μμ »
Υποθέτω πως εννοεί ότι πουλήθηκε στον Ντρόγκο.
This.
Ακόμα και για το Westeros σαν σκλάβα πουλήθηκε στον Drogo. Ουσιαστικά μόνο η Dany, η Lysa και η Jayne Poole είχαν αυτή την αντιμετώπιση.
Niemand ist eine größerer Feind als der seinem wohltäter gegenüber undankbare~Unknown.

Αποσυνδεδεμένος atropos

 • Ευγενής
 • ******
 • Μηνύματα: 641
 • Karma: 24
 • Φύλο: Άντρας
 • I was kickin' ass, since the dawn of time
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 14, 2015, 03:12:50 μμ »
:D

Διαφωνώ 100%. Απο που κι ως που αυτή σκλάβα και όχι ΟΟΟΟΟΛΕΣ οι υπόλοιπες γυναίκες που ΚΑΜΙΑ σχεδον δεν επέλεξε τον άνδρα της..;

Thats racist!

Επειδή πήρε άντρα Ντοθράκι; Μια χαρά της συμπερηφέρθηκε το παλικάρι, βούτυρο είχε γίνει στο τέλος... ΠΟΛΥ καλύτερα απο άλλους "άρχοντες".

Αποσυνδεδεμένος nirne

 • Administrator
 • Φύλακας
 • ***
 • Μηνύματα: 2462
 • Karma: 101
 • Φύλο: Γυναίκα
 • STARGARYEN LOYALIST
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 14, 2015, 03:22:54 μμ »
atropos, μπορώ να συμφωνήσω μέχρις ενός σημείου μ' αυτό που λες. Η ουσία όμως είναι σ' αυτό που συζητάμε για τον Βάρυς και τον Ιλλύριο, ότι την έδωσαν σε έναν άντρα για να ζήσει μια ζωή που ήταν τόσο δύσκολη, ώστε ούτε και οι ίδιοι πίστευαν ότι θα επιβίωνε. Το λέει ο ίδιος ο Ιλλύριο κάπου, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Άρα, την είχαν ως αναλώσιμη. Και με δεδομένο αυτό, σίγουρα σ' εκείνη τη φάση δεν μπορεί να την προόριζαν για βασίλισσα του Γουέστερος.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 14, 2015, 03:28:22 μμ από nirne »

Αποσυνδεδεμένος Jon's something.

 • Φύλακας
 • ********
 • Μηνύματα: 2114
 • Karma: 5
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Frankly dearie, I don't give a flying f*ck.
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 14, 2015, 03:23:47 μμ »
:D

Διαφωνώ 100%. Απο που κι ως που αυτή σκλάβα και όχι ΟΟΟΟΟΛΕΣ οι υπόλοιπες γυναίκες που ΚΑΜΙΑ σχεδον δεν επέλεξε τον άνδρα της..;

Thats racist!

Επειδή πήρε άντρα Ντοθράκι; Μια χαρά της συμπερηφέρθηκε το παλικάρι, βούτυρο είχε γίνει στο τέλος... ΠΟΛΥ καλύτερα απο άλλους "άρχοντες".
Όχι δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα του Drogo. Εχει να κάνει με τον εξαναγκασμό. Δες πως έγινε με της αδερφές Tully, η Cat δεν διάλεξε τον Ned αλλά ον παντρεύτηκε επειδή ετσι κανουν ενώ η Lysa εξαναγκάστηκε να παντρευτεί  τον JonA
Niemand ist eine größerer Feind als der seinem wohltäter gegenüber undankbare~Unknown.

Αποσυνδεδεμένος atropos

 • Ευγενής
 • ******
 • Μηνύματα: 641
 • Karma: 24
 • Φύλο: Άντρας
 • I was kickin' ass, since the dawn of time
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 14, 2015, 03:32:16 μμ »
Ε το ίδιο λέμε. Ποιές δεν εξαναγκάζονται δηλαδή..; ΟΛΕΣ εξαναγκάζονται σύμφωνα με τα λεγόμενα σου.

Απλά κάποιες ή δε τις νοιάζει ποιόν θα πάρουν επειδή είναι μεγαλωμένες σαν 100% άβουλα όντα, ή τις νοιάζει οπότε εξαναγκάζονται...

Bottom line, σύμφωνα με τα όσα επικρατούν στο Westeros, όλες οι - μή ασήμαντες πάντα - γυναίκες ψιλοεξαναγκάζονται για το γάμο τους. Αυτό δε τις κάνει σκλάβες, απλά έτσι είναι οι συνήθειες και ο τρόπος που γίνονται τα προξενιά εκεί. Καμια δηλαδή δε τη ρωτάνε, απλά τις το ανακοινώνουν και σε κάποιες αρέσει σε κάποιες όχι.

Αποσυνδεδεμένος Jon's something.

 • Φύλακας
 • ********
 • Μηνύματα: 2114
 • Karma: 5
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Frankly dearie, I don't give a flying f*ck.
  • Προφίλ
Απ: [Σπόιλερς]- Επεισόδιο 1ο - The Wars to Come
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 14, 2015, 03:43:45 μμ »
Ε το ίδιο λέμε.
Oχι δεν λέμε το ίδιο. Εγώ λέω ότι στην περίπτωση της Lysa και της Dany και οι δυο είχαν πωληθεί στους συζύγους τους. Η Dany πωλήθηκε από τον Viserys στον Drogo με αντάλλαγμα τον στρατό των Dothraki και η Lysa όπως λέει η Cat
Παράθεση
Lysa was the price Jon Arryn had to pay for the swords and spears of House Tully
Σε τι υπάρχει πληρωμή? Μόνο στις αγοραπωλησίες.


Το θέμα είναι ότι ο Varys δεν στέκει να προόριζε την Dany για το οτιδήποτε γιατί την είχε αφήσει στην μοίρα της.
Niemand ist eine größerer Feind als der seinem wohltäter gegenüber undankbare~Unknown.